נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Hypno
Trainee

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי Hypno » 10 ינואר 2025, 22:28

DrKeo כתב:כל הויכוח הזה מגיע משני טיעונים שלך:
1) כל משחק יכול לרוץ ב60 בהורדת גרפיקה/רזולוציה ולכן לכל משחק יהיה מוד 60.
2) כל המשחקים של מיקרוסופט יהיו עם מוד 60, כולם.

1 עובדתית לא נכון מבחינה טכנית, 2 עובדתית לא נכון כי מיקרוסופט מוציאה עכשיו כמה משחקים בשנה שנעולים ל-30. אחרי כל כך הרבה שנים עדין לא הודת שטעית בזה.

אם הטיעון שלך היה שקל יותר לעשות 60 בדור הזה, ושהרבה יותר משחקים יעשו 60 בדור הזה הייתי מסכים איתך ב-100%, אפילו ב-2019 מהדליפה של הspec יכלתי להגיד אותו דבר. אבל זה לא היה הטיעון שלך, ואני ילו לא בטוח איפה עמודי הקורה שלך נמצאים בכלל היום.

ובנוגע ל-2024 של סוני, כולם אומרים שיש שנה meh, אתה אומר שיש אחת השנים הטובות שלהם בהסטוריה. אם אני ״ממציא״, למה כולם פה מסכימים עם זה וסותרים אותך? לא יצא השנה שום משחק שיכול להתחרות עם הקרם של סוני, משחקים ברמה מטורפת הם מה שהופכים שנה ל״מהטובות בהסטוריה״, לא רימייקים ומשחקי AA.

אולי פשוט לא היית צריך להגיד שזאת אחת השנים הטובות בהסטוריה, רק להגיד שהיא שנה לא רעה או טובה למדי. אני לא בטוח אם הקורות זזו גם בויכוח הזה או שאתה עדין חושב ש-2024 אחת השנים הטובות בהסטוריה של פלייסטיישן. פשוט נראה שהתחביב שלך זה לעלות על עצים, לצאת בהצהרה בומבסטית ואז להנעל על העץ הזה במשך שנים. ומה שמתאים לטיעון תביא אותו לפורום בהתנשאות, ומה שלא.. הקורות זזות.

אתה ממשיך להיתפס לעניין של 'כל' וכבר אמרתי מלא פעמים שאם אתה מתעקש לתפוס אותי מילולית, אז תפסת.
זה לא קשור לכך שהאמירות שלך מהיום הראשון שמדובר בדור כמו כל הדורות התבררו כלא נכונות. זה דור תקדימי. יש יותר משחקי 60 FPS מאשר משחקי 30FPS בלבד.
תתרץ את זה איך שאתה רוצה, טעית בגדול. מרוב העצים של לתפוס אותי על 'כל' אתה מפספס את התמונה הגדולה - דור תקדימי מבחינת אימוץ 60FPS. בשונה ממה שמיהרת לצעוק בתחילתו.
אז אני שואל: מייק סרני מסבן אותנו באמירות שלו?

מ 9 השנים שלאסקין פירט, 2024 בצמרת מבחינת איכות המשחקים. מה שחופן האנשים פה חושב על 2024 לא משנה. רוצה לדבר על סנטימנט שחקנים? תביא סקר מפורום גדול. כשזה לא קיים, השתמשי בכלים ההו כה שנויים במחלוקת של ממוצעי ציונים וזכיות בפרסים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 ינואר 2025, 10:54

אחוז הבלעדיים לפס4 שרץ ב-60 גדול משמעותית מאחוז הבלעדיים לפס3 שרצים ב-60.
אחוז הבלעדיים לפס5 שרץ ב-60 גדול משמעותית מאחוז הבלעדיים לפס4 שרצים ב-60.

אין פה משהו חדש, עובר דור, יש יותר כוח פנוי ורוב המשחקים הם לא בדיוק מהפכניים, אז כמו כל דור יש יותר בלעדיים שרצים ב-60. ראינו אינספור מפתחות עושות מעבר ל-60 בדור הפס4 (למשל גירס או היילו), וגם כאלה שניסו ונכשלו (ע״ע נוטידוג עם U4 וקוג׳ימה עם DS). וכנ״ל אתה רואה בדור הזה כשמדובר בבלעדיים.

אבל הדור הזה מאוד מיוחד לעומת דורות אחרים. מה שמיחד אותו הוא לא החלק הזה במשפט - ״אחוז הבלעדיים לפס5 שרץ ב-60 גדול משמעותית״, כי זה נכון לרוב הדורות, אלה רק מילה אחת ספציפית מיחדת אותו - ״בלעדיים״. בדור הזה כמעט כל המשחקים הם קרוס ג׳ן, ולכן מתוך הגדרה הם רצים ב-60 בקלות כי הם נכתבו לפס4. וזה כמובן אומר שאם הרוב המוחלט הוא קרוס ג׳ן, אז הרוב המוחלט הוא 60.

אין אדם אחד בפורום הזה או בכל פינה אחרת בעולם הגיימינג שדמיין שב-2025 יהיו לא מעט משחקים שיוצאים קרוס ג׳ן, שב-2025 95%+ מהספריה של הפס5 תהיה קרוס ג׳ן. מארק סרני אומר עובדה פשוטה, רוב המשחקים רצים ב-60.זה נכון ב-100%,אבל הוא לא מציין שזה כי רובם משחקי פס4. סרני במסע PR של הפס5 פרו וזה לא נוח לנרטיב. הוא מודה בראיונות שהם לא יכלו לשדרג את ה-CPU מבחינה טכנית, והם גם לא רצו לשדרג את ה-CPU מבחינה פילוסופית כי מדובר במכונת אמצע דור (אפילו יש על זה שקופית במצגת), אבל העובדה הזאת לא מעניינת אותך. אז כמובן שאין לזה שום קשר לטעונים הטפשיים שלך מלפני 385385 שנים כשהתחלת לגרור את הויכוח הזה לנצח, שכל משחק יכול לרוץ ב-60 אם המפתחת רק תוריד רזולוציה ולכן 100% מהמשחקים ירוצו ב-60. אמרת את זה כי אתה לא מבין את המשמעות הטכנית, אז ראית מלא מצבי 60 אז חמור ישר קפץ בראש.

ובנוגע ל-2024. כל שנה שבה יצא משחק סוני מדהים מגדיר דור מביסה את 2024 כי ב-2024 לא יצא אף משחק כזה. אז למשל 2013, 2016, 2018 או 2020 שמות את 2024 בכיס הקטן. גם הייתי אומר ש-2019 ו-2015 טובות משמעותית מ-2024. אז אם רוב השנים בעשור שקדם ל-2024 טובות יותר מ-2024, איך 2024 יכולה להיות ״מהשנים הטובות בהסטוריה של פלייסטיישן״? יש לפלייסטיישן הסטוריה של 30 שנים, כדי להיות מהשנים הטובות בהסטוריה 2024 צריכה להיות בקרם של הקרם של ה-30 שנים הללו, אבל 2024 לא נמצאת אפילו בטופ 20.

כל זה כי אתה לא מסוגל להגיד טענה קצת יותר מתונה כמו ״2024 הייתה שנה אחלה״. לא, היית צריך להגיד ״מהטובות בהסטוריה״ ועכשיו כולנו צריכים לסבול את מה שתעשה בפורום בנושא בעשור הקרוב. כולנו יודעים שב-2029 כשתהיה שנה ממש חלשה ומלאה קרוס ג׳ן מהפס5 לפס6 אדון קאז יביא איזה טיעון על איך 2024 הייתה הרבה יותר טובה ממנה כי אלוהים ישמור אתה גורר ויכוחים לנצח העיקר לא לרד מהעץ שעלית עליו עשור קודם.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 ינואר 2025, 16:33

דליפה מכמה ריטיילרים מתמחרת את ה-9070 של AMD ב-590$. זה 40$ יותר מה-5070 אבל נותן 16GB לעומת ה-12GB שלה ה-5070. השאלה היא הביצועים, הרי מדובר סופסוף בכרטיס תומך ב-AI כך שיש מצב שאחרי כל כך הרבה שנים אשכרה תהיה תחרות. יהיה מעניין.

אגב, DF ראו גרסה ראשונית של FSR4 ונראה שהוא עדיף על PSSR. הם גם ראו ארטיפקטים אחרים מ-PSSR כך שכנראה מדובר במחקר עצמאי של AMD. מצד שני AMD לא נתנו להם לבדוק ביצועים כך שיש מצב שהוא עדין בחיתולים. נקווה שהוא יהיה זמין ביום השיגור.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 ינואר 2025, 17:00

רק אותי מצחיק שקאז רוצה להסתמך על וקסלים כאסמכתא לאיכות של 2024 הוא מזכיר את לאסקין אותי ואחרים כהוכחה לכמה שהיא טובה, וכשזה לא מתאים לו לנארטיב וקסלים זה סתם חופן של אנשים? שהם לא מדד כמותי לכלום? תהיה רציני קאז.

אנשים לא נותנים לך את הניצחון בויכוח הזה לא כי "דווקא" אני דווקא הייתי מתרשם אם היית עושה קאמבק, אבל אתה מתעלם מזה שאם הפס4 היה מקבל משחקי ברמה הגרפית של PS3 עד 2018 גם הוא יכל להריץ אותם ב60FPS.

אתה לא מסביר לנו למה חשבת כל השנים האלה שהגיע ימות המשיח ל60FPS ונדב דווקא כן מביא הסבר לא רע למה חשבת את זה "כי חשבת שזו רק כמו להעלות רזולוציה"
אז כל עוד אתה לא מביא טיעון ממש משכנע למה אתה חשבת שהגיעה השעה ושנדב טועה ושאתה בעצם מבין הרבה יותר בחומרה ממה שנראה לעין, אז זה לא ישכנע.

אף פעם לא ראיתי אותך עונה טיעון רציני לטענה הזו בסגנון "ממש לא חשבתי שזה פשוט כמו להעלות רזולוציה אלא אני חושב כך וכך" אז שוב זה לא משכנע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 ינואר 2025, 17:20

אני לא חושב שוקסלים הוא מדד טוב, אנחנו קבוצת דגימה מאוד קטנה של כמה עשרות אנשים וכולם פה סופר הארד קור. אנחנו לא הקהל הכללי שמיצג מה גיימר קונסולה או PC אומר או מחפש.

אבל אני כן חושב שאם 2024 הייתה אחת השנים הכי טובות בהסטוריה של פלייסטיישן, היו פה כמה וכמה אנשים שהיו עפים עליה בצורה בלתי רגילה. אם שנה היא אובייקטיבית בלתי רגילה, רוב האנשים יגידו שהיא מדהימה.

ובנוגע ל-60, הדבר היחיד שניסיתי להגיד לקאז בזמנו הוא ש-fps הוא מטרה שמפתחים קובעים מהיום הראשון של הפיתוח. זמן CPU ו-GPU הם תקציב, תקציב שהראש הטכני של האולפן מחלק בין צוותים שונים ובין פיצ׳רים שונים. אנימציה מקבל Xms, רינדור עננים Yms ופיסיקה של מים Zms. אי אפשר לנהל פרוייקט בלי זה, צריך לציב מטרות מוקדם. כל משחק מפותח ככה. אם צוות מציב לעצמו מטרה של 30 או 60, הוא עושה את זה כי יש לו שאיפות מסויימות. אף אחד הוא לא נביא, יכול להיות ש-100% מהמפתחים היו מחליטים שבדור הזה הם מכוונים ל-60 לא משנה מה. אבל זה נראה לי לא סביר כי תמיד יש את הרוקסטרים ושאר הירקות שרוצים לדחוף כמה שיותר טכנולוגיה וצריך להכיר בזה שאם צוות רוצה תקציב GPU/CPU גבוה הוא יבחר ב-30. זה לא משהו שבוחרים שבועיים לשיגור, זה כמו שלא אומרים לצוות שיש לו תקציב של 150 מליון דולר ואז חודש לשיגור פתאום מקצצים אותו ל-75 מליון.

זאת הייתה העמדה שאני הגעתי ממנה, נמקתי את ההגיון שלי. הבעיה היא שהעמדה שקאז בא ממנה נבעה מבורות, הוא פשוט חשב שאם בא למפתחת היא מורידה רזולוציה והופ, המשחק רץ ב-60. כמובן שיש מקרים בודדים כאלה בעבר כי היה להם הרבה headroom או הצלחה טכנית לא צפויה או אופטימיזציה רעה שהשתפרה, אבל זה נדיר. מה שלא דמיינתי (או אף אחד אחר בתעשיה כולל סרני) הוא שמפתחים ימשיכו לבנות את המשחקים שלהם לפס4 לאורך כל הדור כך שהפס5 הפכה לסוג של פס4 פרו 2. אבל זה עדין לא סותר את העובדה שבתוך התת קבוצה של בלעדיים לדור הבא, אותה קבוצה שפעם הייתה 99% מהמשחקים והיום היא אחוזים בודדים, מפתחים עדין צריכים לבחור בין 30 ל-60 בתחילת הפיתוח. וזה גם נכון למשחקי קרוס ג׳ן, הם פשוט צריכים לבחור בין 30 ל-60 על הפס4, ואז הפס5 עושה 60 בקלות.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 13 ינואר 2025, 13:33

מסתבר שביידן החליט לאסור על ייצוא של GPUs לסין, רוסיה ואיראן וחילק את כדור הארץ לשלוש קבוצות:
tier 1 - אין מגבלות: בריטניה, גרמניה, יפן ועוד 15 מדינות.
tier 2 - כל העולם כולל ישראל, 25,000 GPUSs לשנה לכלל המדינה, לא ברור האם רק דגמים של Data centers, אבל ידוע ש-4090 נאסר ליצוא לסין, מה שמרמז שאולי גם 5070 ומעלה יכנסו למכסה. חברות יכולות להגיש אישור פרטני ליבוא בכפוף לסקירה של משרד המסחר והביטחון האמריקאים. פוטנציאל הפגיעה הכי גדול בישראל זה משרד הביטחון והחברות הביטחוניות אם בכלל. אבל יש מצב שזה יציב מגבלות על השוק המקומי גם בצריכה פרטית.
tier 3 - איראן, סין, רוסיה. לא מותר לייצא כלום, כלום.

דיי ברור שישראל בtier 2 ולא 1 בשבל היחסים המעורערים של ביבי עם ביידן, אז תודה ביבי.

Nvidia בלחץ, כנראה בגלל הפגיעה בשוק הסיני.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 ינואר 2025, 13:42

לא היה כבר איסור ל-4090 לסין? הם קבלו בגלל זה דגם מיוחד או משהו כזה.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 13 ינואר 2025, 13:53

DrKeo כתב:לא היה כבר איסור ל-4090 לסין? הם קבלו בגלל זה דגם מיוחד או משהו כזה.

היה איסור על 4090 בגלל שניתן לאמן איתו AI וגרסאות Data centers, עכשיו האיסור הוא כולל.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 13 ינואר 2025, 13:58

הממסד הבטחוני בארה״ב תמיד חושש מישראל (באופן אישי מילאתי לפני עשור טופס סיווג בטחוני בכניסה למאיץ החלקיקים בסטנפורד שבו היתה חלוקה דומה וישראל היתה ברמה של סין ורוסיה) כשבמקביל, לישראל אין מעמד חוקי של בעלת ברית בארה״ב (להבנתי, זה אחד התמריצים שארה״ב מייעדת להסכם עם ערב הסעודית).
למרות זאת, ספק רב אם תהיה לזה משמעות אמיתית, בטח בהנתן הרכב הקונגרס הנוכחי והממשל הנכנס בשבוע הבא (שר ההגנה הנכנס אוונגליסט קיצוני שחושב שישראל צריכה לספח את יו״ש וזה שר המסחר הנכנס : https://www.youtube.com/watch?v=-sFRsZmgDEw).

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 13 ינואר 2025, 14:02

omerkot כתב:הממסד הבטחוני בארה״ב תמיד חושש מישראל (באופן אישי מילאתי לפני עשור טופס סיווג בטחוני בכניסה למאיץ החלקיקים בסטנפורד שבו היתה חלוקה דומה וישראל היתה ברמה של סין ורוסיה) כשבמקביל, לישראל אין מעמד חוקי של בעלת ברית בארה״ב (להבנתי, זה אחד התמריצים שארה״ב מייעדת להסכם עם ערב הסעודית).
למרות זאת, ספק רב אם תהיה לזה משמעות אמיתית, בטח בהנתן הרכב הקונגרס הנוכחי והממשל הנכנס בשבוע הבא (שר ההגנה הנכנס אוונגליסט קיצוני שחושב שישראל צריכה לספח את יו״ש וזה שר המסחר הנכנס : https://www.youtube.com/watch?v=-sFRsZmgDEw).

המטרה היא סין, לא ישראל והממשל הנוכחי קובע עובדות שלממשל הנכנס יהיה לו קשה להפוך במלחמת הסחר עם סין.

ישראל היא בהחלט שותפה בעייתית, אבל יש פה פגיעה, לא בסניפים המקומיים של אינטל וNvidia, הם יקבלו כל אישור, אבל בהחלט במערכת הביטחון והחברות הביטחוניות. הן יצטרכו לנמק יבוא של כל אקסלרטור למשרד ההגנה האמריקאי, למה השימוש, לאיזה פרוייקט וכו... שזה לשם עצמו שם את ישראל במצב בעייתי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 13 ינואר 2025, 14:12

הם גם כללו את שוויץ באותה קטגוריה כמו ישראל (כי שוויץ ניטרלית - לא בעלת ברית של ארה״ב).
עובדות לא הפיכות? הממשל הנכנס יוכל לעשות מה שהוא רוצה... זה תמיד נכון, בטח ובטח כשמדובר בהחלטות של ממשל בימיו האחרונים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 ינואר 2025, 18:09

לא נכנסתי לזה לעומק, אבל לא מדובר על ייצוא מארה״ב למדינות אחרות? והרי הGPUs של Nvidia לא מיוצרים בארה״ב, והחברה היא בכלל ד. קוריאנית. אז אני מנסה להבין איך לארה״ב יש שליטה כלשהי בעניין.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 13 ינואר 2025, 18:27

Nvidia היא חברה אמריקאית שהתאגדה בDelaware, כלל התקנות רלוונטיות אליה ללא קשר איפה יושבים מפעלי הפבריקציה שמייצרים לה. היא למעשה האופוזיציה הכי גדולה למהלך כי היא המפסידה הגדולה.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 ינואר 2025, 18:56

אה, לא ידעתי את זה.
באסה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 ינואר 2025, 21:30

דליפות ביצועים ראשונות של ה9070 שאמור לעלות 580$ ולהתחרות ב5070rtx שעולה 550$. הגרסה הקצרה - הוא בייסיקלי 4070ti מינוס הביצועי RT ו-DLSS אבל יש לו 16GB ומתישהו הוא יקבל FSR4. מקווה בשביל AMD שהוא מנצח את ה5070 ברסטוריזציה בגדול, אחרת הכרטיס הזה doa.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 ינואר 2025, 13:26

אלן וייק 2 מקבל תמיכה במגה גאומטריה של NV עוד מספר שבועות. זה יעשה פלאים ל-path tracing.

ובנוסף עוד משחק דורש כרטיס RTX כמינימום - גרסת המחשב של FF7:R. כמו AW2 הוא דורש את זה בגלל mesh shaders, לא בגלל RT. זה טוב לראות את הפיצ׳רים של DX12U הופכים לאט לאט לדרישת מינימום, אם זה RT (אינדיאנה ג׳ונס או מטרו הבא) ואם זה מאש שיידרים (AW2 או FF7:R). לקח זמן, בעיקר בגלל הקרוסג׳ניות של הדור הזה, אבל התופעה מתרחבת.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 15 ינואר 2025, 13:32

אפשר להגיד הרבה דברים על רמדי - אי אפשר לקחת מהם שתמיד, הם ב bleeding edge של הטכנולוגיה.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 ינואר 2025, 13:39

Klayman כתב:אפשר להגיד הרבה דברים על רמדי - אי אפשר לקחת מהם שתמיד, הם ב bleeding edge של הטכנולוגיה.

לגמרי, לא חשבתי שנראה ישום של מגה גאומטריה השנה אבל מסתבר שיש לרמדי כבר גרסה רצה שהם הדגימו ב-CES כך שזה בטח יוצא ממש עוד רגע. מתי לראות את ההשוואה של ה-path tracing עם ובלי מגה גאומטריה.

להבנתי NV עובדים עם מיקרוסופט כדי להפוך את זה לפיצ׳ר חובה ב-DX, אז בתקווה כל המפתחים ישתמשו בזה בשלב מסויים.

זה מטורף ש-AMD משחקים תופסת עם DLSS2 מ-2019 בזמן שיש ל-NV כבר מעל ל-10 טכנולוגיות מבוססות AI זמינות למפתחים כבר היום. מ-ray reconstruction ועד RTXDI, אלוהים יודע מתי AMD תמצא את הזמן לצלול לכל החידושים האלה, אם בכלל.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 15 ינואר 2025, 14:33

DrKeo כתב:אלן וייק 2 מקבל תמיכה במגה גאומטריה של NV עוד מספר שבועות. זה יעשה פלאים ל-path tracing.

ובנוסף עוד משחק דורש כרטיס RTX כמינימום - גרסת המחשב של FF7:R. כמו AW2 הוא דורש את זה בגלל mesh shaders, לא בגלל RT. זה טוב לראות את הפיצ׳רים של DX12U הופכים לאט לאט לדרישת מינימום, אם זה RT (אינדיאנה ג׳ונס או מטרו הבא) ואם זה מאש שיידרים (AW2 או FF7:R). לקח זמן, בעיקר בגלל הקרוסג׳ניות של הדור הזה, אבל התופעה מתרחבת.

זה משהו שכבר קיים בגרסת הפס5 של ריברת' או שזה פיצ'ר מיוחד ל PC ? (אין לי מושג מה זה mesh shaders)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 ינואר 2025, 14:53

idan כתב:זה משהו שכבר קיים בגרסת הפס5 של ריברת' או שזה פיצ'ר מיוחד ל PC ? (אין לי מושג מה זה mesh shaders)

יש mesh shaders בצורה מלאה ב-XSX, יש את זה בצורה יותר פרימיטיבית בפס5 בשם primitive shaders כי היא לא בדיוק RDNA2 על מלא אבל מפתחות משתמשות בזה ומשיגות אותה תוצאה בביצועים קצת פחות טובים מה-XSX. זה מאפשר למפתחת להשתמש בכמות פסיכית של פוליגונים ועצמים על המסך בלי להרוג ביצועי CPU.

ב-AW2 רואים את השימוש, יש במשחק כמויות מאוד גדולות של גאומטריה. אני לא יודע מה עשו עם זה ב-FFR, אולי זה בשביל הסרטוני מעבר או הזימונים כי זכור לי שהם נראים מטורפים למדי, אבל אולי שם סתם כדי לשפר ביצועים. תגידו אתם אם יש שם מודלים מפורטים בטרוף או סצנות שמכילות אלפי עצמים על המסך בו בזמן. אני בספק אם הדרישה ל-mesh shaders זה משהו שנעשה במיוחד למחשב כי לא נראה לי שהם יבנו מודלים מחדש או יאכלסו את המשחק בהרבה עצמים חדשים לכבוד גרסת המחשב. אני משער שהם הסתמכו על זה כשבנו את המשחק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 ינואר 2025, 13:33

הוכרזו לא מעט מסכים ב-CES שמשתמשים בפאנלים החדשים של LG. רובם עולים סביבות ה-2000$ וסופסוף נותנים את החוויה המלאה:
- OLED 45"
- 240hz
- 4K אולטרה רחב (כלומר 2160X5120)
- מצב 330hx על חשבון רזולוציה שיורדת לרבע (1080X2560)

אפילו יש דגם אחד של LG עם מסך גמיש שנותן קימור לבחירת השחקן משטוח ועד 900R.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 ינואר 2025, 13:45

id מאשרים שדום יהיה בשיתוף פעולה עם NVIDIA. ביום השיגור הוא יתמוך ב-path tracing, כל הפיצ׳רים של DLSS4. המשחק ידרוש RT כמינימום והם אפילו משתמשים ב-RT לגיימפליי. ה-hit detection במשחק ישתמש ב-RT כדי לתת לגיימפליי דיוק ברמת הפיקסל.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 20 ינואר 2025, 14:26

DrKeo כתב:id מאשרים שדום יהיה בשיתוף פעולה עם NVIDIA. ביום השיגור הוא יתמוך ב-path tracing, כל הפיצ׳רים של DLSS4. המשחק ידרוש RT כמינימום והם אפילו משתמשים ב-RT לגיימפליי. ה-hit detection במשחק ישתמש ב-RT כדי לתת לגיימפליי דיוק ברמת הפיקסל.

דיי צפוי, זה אותו מנוע של Indiana jones.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 ינואר 2025, 15:02

Death_119 כתב:
DrKeo כתב:id מאשרים שדום יהיה בשיתוף פעולה עם NVIDIA. ביום השיגור הוא יתמוך ב-path tracing, כל הפיצ׳רים של DLSS4. המשחק ידרוש RT כמינימום והם אפילו משתמשים ב-RT לגיימפליי. ה-hit detection במשחק ישתמש ב-RT כדי לתת לגיימפליי דיוק ברמת הפיקסל.

אינדיאנה ג׳ונס הוא מזלג של המנוע הזה, קוראים לו motor. אני משער ש-idTech7 יהיה טיפה שונה ומתקדם מ-motor. בכל מקרה, חדשות טובות.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 20 ינואר 2025, 16:55

DrKeo כתב:
Death_119 כתב:

אינדיאנה ג׳ונס הוא מזלג של המנוע הזה, קוראים לו motor. אני משער ש-idTech7 יהיה טיפה שונה ומתקדם מ-motor. בכל מקרה, חדשות טובות.

זה לא קשה, הקריסות הפתאומיות של הFrame rates באינדיאנה ג'ונס מחרפנות, זה מסביר, לא הייתי מצפה לרמה כזאת מid.
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 17 אורחים