Metal Gear Solid - הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: Metal Gear Solid - הנושא הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוגוסט 2015, 23:31

טוב, שכנעתי את עצמי לעשות סיכום קצר (וזה באמת הכי קצר שאני יכול) למי שרוצה להכנס לMGS5 אבל לא שחק באחרים. אני הולך כרונולוגית, ממלחמת עולם שניה ועד GROUND ZERO.

אחרי הזוועות של מלחמת עולם ראשונה, האנשים העשירים ביותר בארה"ב, רוסיה וסין החליטו שצריך לנתב את האנושות לכיוון של שלום במקום מלחמה ואלימות. הם הקימו את הארגון הפילוסופים, סוג של ארגון אילומנטי סודי, שבעזרת הטרליונים של אותם מקימים ישפיע על הפוליטיקה העולמית לטובה. עם השנים אותם חברי ארגון הלכו לעולמם ועד מלחמת עולם שניה הארגון התחיל להתמסמס. בתהליך ההתמסמסות, העושר המטורף שהיה בארגון, שנקרה המורשת של הפילוסופים, הוחבא.
תמונה
הפילוסופים

במלחמת עולם השניה, צמחה לוחמת שהפכה עד סוף המלחמה לסמל אמריקאי, הכינוי שלה היה הבוס. עם השנים היא הפכה להיות אגדה ובן הטיפוחים שלה ג'ון ליווה אותה לכל מקום. בשנת 64, ג'ון נשלח למתקן ברוסיה על ידי הCIA והמפעיל שלו, שם קוד זירו, להביא לארה"ב מדען רוסי עורק. למטרת המשימה ג'ון מקבל את שם הקוד סנייק, Naked Snake. ברוסיה סנייק (תקרא הייטב קליימן, זה הסנייק הראשון :)) מגלה שהבוס והיחידה שלה ממלחמת עולם שניה חברו לקבוצת בדלנים רוסים שמונהגים על ידי קולונל רוסי לשעבר. הקולונל הרוסי משגר פצצה גרעינית אמריקאית על אותו מתקן והראש של ברית המועצות באותה תקופה, חרושצ'וב, מאשים את האמריקאים בשיגור הפצצה מאחר והרוסים ראו מטוס אמריקאי באזור, אותו מטוס שהצניח את ג'ון/סנייק למשימה. העולם על סף מלחמת עולם שלישית.
תמונה
הבוס

אחרי כמה שבועות, הCIA מגלה את המיקום של הבוס, הצוות שלה והבדלנים. סנייק נשלח שוב לרוסיה, הפעם כדי לחסל את כולם ולהוכיח לרוסים שאמריקאים לא שגרו את הפצצה הגרעינית. סנייק חוזר לרוסיה, שם הוא פוגש מרגלת אמריקאית בשם EVA שתלווה אותו לאורך כל הדרך. סנייק פוגש אדם נוסף על הדרך, אוסלוט, קצין ספצנאץ רוסי שצד אותו לאורך כל המשימה. סנייק ו-EVA מתאהבים, אוסלוט עם הזמן לומד לכבד את סנייק שמביס אותו פעם אחר פעם. סנייק מצליח לחסל את היחידה של הבוס כשעל הדרך הוא מספיק לאבד את העין השמאלית. לפני שסנייק הורג את הגנרל הרוסי, הוא מגלה על ארגון הפילוסופים. אותו גנרל הוא בן של פילוסוף, אחד מהנציגים הרוסים, ואותו גנרל רצה (וגם הצליח) להשיג את מיקום המורשת של הפילוסופים, אוצר של טריליוני דולרים, בעזרת בעזרת מידע מאביו. לאחר שסנייק הורג את הגנרל, הוא משיג את הפילם שמחזיק את מיקום המורשת של הפילוסופים וההוראות מלמעלה אומרות להביא אותו בחזרה לזירו. הבוס היא המטרה היחידה שנשארה.
תמונה
Naked Snake / ג'ון

סנייק הולך להתמודד עם הבוס וככל שהקרב מתקדם הוא מבין שהיא לא באמת בגדה או החליפה צד, היא שם כי זאת המשימה שלה מהCIA. הבוס היא זאת שצריכה לקחת את האשמה עליה, היא זאת שהסיפורים יגידו שהיא בגדה במדינה וגרמה לפיצוץ הגרעיני על אדמת רוסיה, היא זאת שתרשם בהסטוריה כבוגדת. החזון של הבוס הוא לא לגמרי ברור, היא מיצגת נאמנות מוחלטת אבל בו בזמן היא חושבת שגבולותו ומדינות זה טפשי, שאוייב שהיא תקריב את החיים שלה בקרב מולו כמו הגרמנים במלחמת העולם השניה הופכים תוך כמה שנים לבני ברית. סנייק בלית ברירה, כמעט בסוג של כפיה של הבוס, הורג את הבוס.
תמונה
אוסלוט

אחרי שהכל נגמר, האמת מתגלה לסנייק. אווה היא לא מרגלת אמריקאית, היא מרגלת כפולה, היא מהסניף הסיני של הפילוסופים. הם רוצים להתאושש והדרך שלהם היא להשיג את המורשת של הפילוסופים שאותה אווה גונבת. סנייק חוזר לארה"ב, הנשיא ג'ונסון עושה לו כבוד אבל סנייק מאבד את האמון בממשל האמריקאי שפקד על הבוס בעצם להתאבד למען המדינה. זירו והנשיא אומרים לסנייק שהוא הלוחם הגדול בהסטוריה, שהוא גדול יותר אפילו מהבוס, הוא ביג בוס.
תמונה
ביג בוס

השנים עוברות, השנה היא כבר 70 והפילוסופים התמוססו כבר מזמן. זירו מצליח לשים את הידיים על החלק האמריקאי של המורשת של הפילוסופים, אווה נזרקת מסין כבוגדת והיא גונבת בחזרה את החלק של המורשת של הפילוסופים שהיא לקחה מסנייק/ג'ון/ביג בוס. ביחד הם מצרפים את אוסלוט שמעריץ עכשיו את ביג בוס, שני משתתפים נוספים (שהם באמת לא חשובים, דמויות משנה מMGS3) ואת ביג בוס עצמו והם מחליטים להקים מחדש את הפילוסופים. לקחת את ההון העצום והשם של ביג בוס כאגדה בארה"ב בשביל להתחיל לכוון את הכלכלה/פוליטיקה העולמית. המטרה שלהם? לממש את החזון של הבוס. הם מקימים את הפטריוטים, האירגון שיורש את הפילוסופים.
תמונה
אווה

ככל שהזמן עובר, מתחילים לקום חילוקי דיעות בתוך הארגון. ביג בוס (ששונא שקוראים לו ביג בוס, השם שמבוסס על הרצח של האישה שהייתה כמו אמא בשבילו. חברים שלו קוראים לו עדין סנייק ומכאן מגיע הבלבול של קליימן) חושב שהחזון של הבוס היה חופש טוטאלי מכל מדינה, חופש מושלם במעולם שאין בו כלל מדינות. זירו חושב שהחזון של הבוס היה מחיקת הגבולות, כל העולם הוא מדינה אחת גדולה וחזקה. חילוקי הדיעות מתחילים להפחיד את זירו, הוא יודע שחלק גדול מהכוח וההשפעה של הפטריוטים נובע מהמעמד של ביג בוס בארה"ב ובקהילה הבינלאומית. אם זירו יאבד את ביג בוס, הפטריוטים עלולים לאבד את הכוח שלהם. בתור תעודת ביטוח, זירו מחליט לשכפל את ביג בוס, ליצור חייל מושלם משלו שיוכל לקחת את המקום של ביג בוס באחד הימים, אווה תהיה האם הפונדקאית. ביג בוס מגלה על ההריון של אווה והתוכנית של זירו, זה הקש ששבר את גב הגמל וביג בוס פורש מהפטריוטים. אווה יולדת תאומים בשנת 71, האחד יגדל להיות סוליד סנייק, השני יגדל להיות ליקוויד סנייק.
תמונה
הפטריוטס

ביג בוס, יחד עם חייל חצי יפני חצי אמריקאי שהוא פגש במסעות שלו בשם מילר, מקים את הצבא הפרטי הראשון בהסטוריה. הוא רוצה לממש את החזון של הבוס (כלומר איך שהוא רואה את החזון), עולם ללא מדינות וגבולות. הצבא שלו יהיה שכיר חרב לכל קבוצה בצרה, התחלה של יסוד עולם חופשי מכל שליטה של מממשלה. בנתיים זירו, תחת השם CIPHER (באמת שלא ברור למה עכשיו קוראים לפטריוטים סייפר, זה פשוט הפטריוטים. לקוג'ימה יש נטיה לתת שמות מרובים לאותו דבר ובשלבים מאוחרים יותר בסדרה קוראים להם שוב הפטריוטים) מציע לביג בוס להצטרף בחזרה אל הפטריוטים, להיות עם הצבא הפרטי שלו הזרוע הצבאית של סייפר. ביג בוס כמובן מסרב ופאז, הסוכנית של סייפר שבגדה בביג בוס והציעה לו את העסקה, מודיעה לו שאם כך סייפר ישמידו אותו ואת הצבא שלו. ביג בוס מביס את פאז, הגופה שלה נופלת לים.

וכאן מתחיל פחות או יותר Ground Zero :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 25 אוגוסט 2015, 23:36

ליקוויד זה הבלונדיני מMGS1? ותודה על הסיכום! ממש מגניב ועוזר!

ונפלה החלטה.. אני לא קונה את MGS V בחודש הקרוב. יש לי שתי עבודות גדולות להגיש, ואם ארכוש אותו, זה פשוט לא יקרה :(.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוגוסט 2015, 23:39

Klayman כתב:ליקוויד זה הבלונדיני מMGS1? ותודה על הסיכום! ממש מגניב ועוזר!

ונפלה החלטה.. אני לא קונה את MGS V בחודש הקרוב. יש לי שתי עבודות גדולות להגיש, ואם ארכוש אותו, זה פשוט לא יקרה :(.

אכן הבלונדי מMGS1 שאומרים לסנייק כל הזמן שהוא נראה בדיוק כמוהו. שם, בסיום המשחק הטוויסט הגדול של "אתה בעצם שכפול, אנחנו תאומים והבנים של ביג בוס". כמובן שיש אלף סיבוכים שיכלתי להכנס אליהם, כמו למשל שהפטריוטס הוחלפו בשלב מסויים בAI (תודה לך MGS2, באמת תודה) או שהיה אח שלישי שהוא שכפול מושלם של ביג בוס בשם סולידוס סנייק (שוב, תודה MGS2). ניסיתי להתרכז בסוג של TIMELINE שיגרום ל90% ממה שיגידו בMGS5 להשמע הגיוני :)

בנושא הקניה, אתה מוזמן לדחות את הקניה אבל תהיה מוכן לראות פה הרבה חפירות עד אז. מבטיחים לשים טאגים של ספויילרים למרות שלא נראה לי שכזה משנה לך הנושא :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 25 אוגוסט 2015, 23:42

אני אקרא את זה יותר מאוחר אבל תותח קיאו :)

חבל קליימן, לא נורא תסיים את הוויצ׳ר 3.

ואזהרה למי שמתכנן על המשחק, הסוף האמיתי שלו כבר דלף ומסתובב לו ברחבי האינטרנט, אני מאמין שמעטים כולל רוב המבקרים יודעים עליו, תתרחקו מאיזורים מסוכנים!

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 25 אוגוסט 2015, 23:43

ואיי.. אני זוכר את זה במעורפל וזוכר שהתלהבתי מהטוויסט ממש. לא אקרא את הספויילרים לMGSV בצורה יזומה :).

שמע.. זה או לקנות את MGS V ולגרום לדחיה של שנה בסיום התואר השני, או פשוט לתת עבודה בחודש הזה (להגניב מדי פעם קצת WITCHER 3) ולרכוש אותו כשאוכל לשחק בו בראש שקט ובלי רגשות אשם.
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 25 אוגוסט 2015, 23:45

אני לא מבין בכלל מה ההתלבטות, מה זו דחייה של שנה תואר לעומת המטאל גיר האחרון של קוג׳ימה? :)

ואם אתה רוצה להרחיב קצת את התקציר של קיאו, ובלי לחפור יותר מדי, זה נחשב לתקציר הכי טוב לסדרה:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLqU3_cfWaeY2DT7imScZKA3_PZJHRfdzy
נערך לאחרונה על ידי bling ב 25 אוגוסט 2015, 23:49, נערך 2 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוגוסט 2015, 23:46

טוב נו, סיים תואר שני. סנייק מאשר.

בלינג, אני חושב שיש בעיה ממש קשה בסרטוני סיכום. הם לא הולכים כרונולוגית אלה לפי משחקים. למשל חצי מהמידע על הפיצול של ביג בוס והפילוסופיות של הבוס וכדומה מגיעות מMGS4 למרות שכרונולוגית הקטע הסיפורי הזה מתאים בתחילת שנות ה70.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 25 אוגוסט 2015, 23:52

לא ראיתי עדיין את כל הסרטונים, אבל ממה שראיתי הם מתחילים כרונולוגית מ MGS3.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 25 אוגוסט 2015, 23:55

DrKeo כתב:טוב נו, סיים תואר שני. סנייק מאשר.

איזה מהם?
:lol:
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוגוסט 2015, 23:59

bling כתב:לא ראיתי עדיין את כל הסרטונים, אבל ממה שראיתי הם מתחילים כרונולוגית מ MGS3.

כן, זה נראה כאילו זה מחולק למשחקים. השאלה היא האם הם מדברים על כל מה שקורה מסביב. לדוגמה הסיפור על הבוס, מלחמת עולם שניה והמסע שלה לחלל ואיך היא נפלה מלהיות דמות bוערצת על ידי הציבור האמריקאי סופר רק בPW למרות שכרונולוגית זה קורה בכלל לפני MGS3. אז השאלה היא האם הם מספרים את זה בהתחלה בקטע על MGS3? או שרק בסרטון של PW הם מספרים את הקטע הזה? זאת בדיוק הבעיה שלי, דברים כמו יצירת הפטריוטס וכדומה מתרחש בכלל לפני PW אבל כנראה שבאמת מדברים עליו רק בסרטון על MGS2 או 4. הקפיצות בזמנים, זה מה שמשגע לאנשים את הראש. בסופו של דבר העלילה של MGS משנות ה20 ועד איזה 2009 (כלומר MGS2) היא לא מסובכת במיוחד אם מספרים אותה בקו ישר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוגוסט 2015, 02:18

אגב, למי שלא שם לב מעולם שהשיר פתיחה של mgs4 הוא בעברית (כי המבטא שם כל כך נורא שזה אפילו לא נשמע כמו עברית), הנה המילים:
עָצְמַת עֵינַי לַמַּשְׁמָע הַיְּרִי

מוֹצִיאָה קוֹל שָׁאֲגָה

אַךְ בִּן רֶגַע מִתְחַלֶּפֶת בַּיֵּאוּשׁ

הַכֹּל עֲבוּר מֵי שֶׁחִי בְּתוֹךְ סִיּוּט

מִתְגַּעְגַּעַת מִכָּל הַלֵּב

מְיַחֶלֶת לָעוֹלָם שֶׁאָזְלוּ דִּמְעוֹתָיו

הַלֵּב כְּבָר מֵת

הַתִּקְוָה

מִתְגַּעְגַּעַת עַד כְּדֵי כְּאָב

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 26 אוגוסט 2015, 02:59

אחלה סיכום, פעם ראשונה שאני מבין משהו מזה. סה"כ שיחקתי רק חלקים קטנים בקודמים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אוגוסט 2015, 12:21

DrKeo כתב:אגב, למי שלא שם לב מעולם שהשיר פתיחה של mgs4 הוא בעברית (כי המבטא שם כל כך נורא שזה אפילו לא נשמע כמו עברית), הנה המילים:
עָצְמַת עֵינַי לַמַּשְׁמָע הַיְּרִי

מוֹצִיאָה קוֹל שָׁאֲגָה

אַךְ בִּן רֶגַע מִתְחַלֶּפֶת בַּיֵּאוּשׁ

הַכֹּל עֲבוּר מֵי שֶׁחִי בְּתוֹךְ סִיּוּט

מִתְגַּעְגַּעַת מִכָּל הַלֵּב

מְיַחֶלֶת לָעוֹלָם שֶׁאָזְלוּ דִּמְעוֹתָיו

הַלֵּב כְּבָר מֵת

הַתִּקְוָה

מִתְגַּעְגַּעַת עַד כְּדֵי כְּאָב

ממש יפה, זכרתי משהו כזה אבל עכשיו עם המילים זה ממש המחיש לי את זה, עד אז זה אכן נשמע כמו ג'יבריש :)
גם שמתי לב שבטריילר החדש זה לא שיר מוכר (כמו שקוג'ימה עושה לרוב) אלא חלק מהפס קול שהשחקנית של QUIET שרה, די מדהים כי זה היה נשמע לי כמו שיר מוכר אבל כנראה שזה פשוט תפס לי את האוזן מיד, הלוואי וכל הסאונדטראק יהיה ברמה של השיר הזה, יכולים להראות לי סרט של אווה בול ברקע ואני עדיין אתרגש.

בקשר לסרטוני התקצירים ששמתי, זה משהו שעובר ב GAF כתקציר טוב לסדרה, אני משער שהם מכסים את זה כמו שצריך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוגוסט 2015, 16:49

אני חושב שזה נשמע לך מוכר כי זה ממש מזכיר את:

אני ממש אבל ממש חולה על Snake eater. כל הווייב ג'יימס בונד פשוט עושה לי את זה. אולי גם תורמת לזה העובדה ששמעתי את השיר 9282947 פעמים בתפריטים של MGS3 :)

אגב, ממש מצחיק שהציון הכי נמוך כרגע הוא מהוושינגטון פוסט ולא מאתר גיימינג. הממוצע עדין 95.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אוגוסט 2015, 19:19

הסרטון הראשון ששמת ממש מפורסם אז זה בטח לא מה שחשבתי, אבל כנראה שפשוט יש המון שירים בסגנון הזה שאיכשהו בלבלתי אותו עם אחד מהם :)

וכן הוויב הזה של ג'ימס בונד של 3 אדיר, למען האמת אם יש משהו בסדרה הזו שתמיד תמיד טוב זה הסאונדטראק, כולל 4 (שמצאתי די מדכא אבל זה מתאים בול לאווירה שהם רצו לעשות), לא מכיר MGS עם סאונדטראק רע, של 2 אולי הכי אייקוני עם כל הנעימות של וויליאמס אבל באמת שכולם מעולים.

קצת מוזר הציון של הוושינגטון פוסט, הביקורת עצמה היא טקסט ללא ציון אז או שהם העבירו ל MC ציון או לא יודע מה, אבל זה תמוה.
המבחן השני האמיתי יהיה ביום שני כשהמשחק יצא ואז בטח יצטרפו כל אלו שלא רצו לבקר את המשחק דרך האירוע של קונאמי, EDGE אגב נתנו לו 9, אני משער שבסופו של דבר הוא יתייצב על 92-93 ככה, קשה היום יותר מתמיד למשחקים לשמור על ממוצע גבוה, זה עדיין שווה לא פחות מהציונים הגבוהים של הקודמים בסדרה ביחס לזמן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוגוסט 2015, 19:42

אני חושב שאם אין ציון את MC נותנים ציון על פי "רוח הדברים". זאת שיטה די בזויה, הם צריכים פשוט להתעלם מהביקורת לדעתי.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 אוגוסט 2015, 19:45

DrKeo כתב:אני חושב שאם אין ציון את MC נותנים ציון על פי "רוח הדברים". זאת שיטה די בזויה, הם צריכים פשוט להתעלם מהביקורת לדעתי.

שלא לדבר על זה שהם בכלל לא עושים ממוצע. הם נותנים משקל שונה לכל ציון, לפי שיקול הדעת הסודי שלהם. הנוסחא שלהם גם משתנה כמה שמתחשק להם, ככה שאפילו אם אתה משווה ציון של משחק לקודם בסדרה, מלפני 3 שנים, אין להשוואה הזאת שום משמעות אמיתית.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אוגוסט 2015, 19:46

נשמע הזוי אם זה ככה, אשכרה יושב עורך וקורא ביקורת ומחליט מה הציון שנראה לו?
לא יודע כבר, אכן צריכים להתעלם, אם אתר מציג רק טקסט זה אומר שהוא חושב שזו הדרך הכי טובה מבחינתו לבקר משחק, אם ככה לא צריך להמציא ציון בכח, מי שרוצה שיקרא את הביקורת.

גם יורוגיימר עברו לשיטה של מדליות ודי ברור שהמדליית זהב מקבילה למשחקים שקיבלו 10 בעבר אבל הם ביקשו לצאת מ MC בדיוק בגלל שהם רוצים שיהיה דגש יותר על הטקסט ולא על הציון והם לא מופיעים שם עכשיו, בין אם הוושינגטון פוסט ביקש לצאת או לא, הוא לא צריך להופיע.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 אוגוסט 2015, 19:55

bling כתב:נשמע הזוי אם זה ככה, אשכרה יושב עורך וקורא ביקורת ומחליט מה הציון שנראה לו?
לא יודע כבר, אכן צריכים להתעלם, אם אתר מציג רק טקסט זה אומר שהוא חושב שזו הדרך הכי טובה מבחינתו לבקר משחק, אם ככה לא צריך להמציא ציון בכח, מי שרוצה שיקרא את הביקורת.

גם יורוגיימר עברו לשיטה של מדליות ודי ברור שהמדליית זהב מקבילה למשחקים שקיבלו 10 בעבר אבל הם ביקשו לצאת מ MC בדיוק בגלל שהם רוצים שיהיה דגש יותר על הטקסט ולא על הציון והם לא מופיעים שם עכשיו, בין אם הוושינגטון פוסט ביקש לצאת או לא, הוא לא צריך להופיע.

כן... הם גם לא משנים ציונים של ביקורות, אם נעשו כאלו (כמו שעושים, למשל, בפוליגון). הם רחוקים מאוד מלהיות איזה סרגל קבוע למדידה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוגוסט 2015, 20:37

אם בא לך לקרא איך MC עובד, הישר מהאתר שלהם:
http://www.metacritic.com/about-metascores

הנה כמה היילייטס. דבר ראשון גם A וגם A+ מחושבים אצלם כ100, כלומר אם באתר מסויים משחק אחד קבל A ומשחק אחר קבל A+ בMC שניהם מחושבים כ100. דבר שני, כמו ששחר אמר, לא כל ביקורת מקבלת את אותו משקל:
"This overall score, or METASCORE, is a weighted average of the individual critic scores. Why a weighted average? When selecting our source publications, we noticed that some critics consistently write better (more detailed, more insightful, more articulate) reviews than others. In addition, some critics and/or publications typically have more prestige and respect in their industry than others. To reflect these factors, we have assigned weights to each publication (and, in the case of movies and television, to individual critics as well), thus making some publications count more in the METASCORE calculations than others."

בנוסף, למשחקים שאין ציון בכתבה הם ממציאים אחד "ברוח הכתבה":
"For each review found, we will take the score given by the critic and convert it to a 0-100 point scale. (For those critics who do not provide a score, we'll assign a score from 0-100 based on the general impression given by the review.). "

כלומר תקרא את הכתבה של הוושינגטון פוסט, כמה אתה חושב שהכתב היה נותן למשחק? לדעת MC הוא התכוון ל80, הציון הכי נמוך של המשחק בהפרש די גדול (מעליו זה 88).

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 אוגוסט 2015, 20:41

DrKeo כתב:אם בא לך לקרא איך MC עובד, הישר מהאתר שלהם:
http://www.metacritic.com/about-metascores

הנה כמה היילייטס. דבר ראשון גם A וגם A+ מחושבים אצלם כ100, כלומר אם באתר מסויים משחק אחד קבל A ומשחק אחר קבל A+ בMC שניהם מחושבים כ100. דבר שני, כמו ששחר אמר, לא כל ביקורת מקבלת את אותו משקל:
"This overall score, or METASCORE, is a weighted average of the individual critic scores. Why a weighted average? When selecting our source publications, we noticed that some critics consistently write better (more detailed, more insightful, more articulate) reviews than others. In addition, some critics and/or publications typically have more prestige and respect in their industry than others. To reflect these factors, we have assigned weights to each publication (and, in the case of movies and television, to individual critics as well), thus making some publications count more in the METASCORE calculations than others."

בנוסף, למשחקים שאין ציון בכתבה הם ממציאים אחד "ברוח הכתבה":
"For each review found, we will take the score given by the critic and convert it to a 0-100 point scale. (For those critics who do not provide a score, we'll assign a score from 0-100 based on the general impression given by the review.). "

כלומר תקרא את הכתבה של הוושינגטון פוסט, כמה אתה חושב שהכתב היה נותן למשחק? לדעת MC הוא התכוון ל80, הציון הכי נמוך של המשחק בהפרש די גדול (מעליו זה 88).

וכמובן שקל מאוד למצוא עוד אינספור דוגמאות לכמה שהשיטה הזאת עקומה. נניח, עבור כתב פוליגון מסוים, משחק שמציג נשים בצורה מגעילה, יפסיד 2.5 נקודות ועבור כתב IGN זה בכלל לא פקטור. אז עכשיו זה תלוי לגמרי בעמדה של מי שמחליט מה המשקלים בנוסחא. אם הנושא הזה חשוב לו, פוליגון יקבלו משקל גבוה. אם הוא חבר בAAA שלא מוכן שיורידו למשחק נקודות בגלל שלא היו בו דמויות שחורות (סתם הולך לקיצון, כן?), אז המשקל של הביקורות של פוליגון (בכל המשחקים), יהיה נמוך במיוחד.

בקיצור, MC זה בולשיט.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אוגוסט 2015, 20:42

אוקיי את הסעיף של לא כל ביקורת מקבלת אותו משקל ידעתי (לא כזה מופרך, זאת אומרת, כן יש אתרים "חשובים" יותר או לפחות משפיעים יותר) אבל את הקטע של רוח הביקורת, זה פשוט וואו, איזה בולשיט מופרך.

יש כל כך הרבה פעמים של ביקורת שנקראת כמו 9 אבל בסוף זה 7 או 8, איך אפשר בכלל לעשות שיקולים כאלו, אם אין ציון זה לא אמור להכנס נקודה, מגוחך.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 אוגוסט 2015, 20:45

bling כתב:אוקיי את הסעיף של לא כל ביקורת מקבלת אותו משקל ידעתי (לא כזה מופרך, זאת אומרת, כן יש אתרים "חשובים" יותר או לפחות משפיעים יותר) אבל את הקטע של רוח הביקורת, זה פשוט וואו, איזה בולשיט מופרך.

יש כל כך הרבה פעמים של ביקורת שנקראת כמו 9 אבל בסוף זה 7 או 8, איך אפשר בכלל לעשות שיקולים כאלו, אם אין ציון זה לא אמור להכנס נקודה, מגוחך.

אולי לא מופרך, אבל איזה אתר "חשוב" יותר זה לגמרי סובייקטיבי. הם גם יכולים לשנות את המשקלים האלו כאוות נפשם, אז זה יוצר מצב שאותו כתב יכול לכתוב ביקורות לשני משחקים בסדרה ובכל פעם הציון שהוא (לא) נתן למשחק יחושב באופן שונה לחלוטין.
תמונה

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 26 אוגוסט 2015, 21:12

נדב, מהסיכום שלך נשמע שביג בוס הוא דמות מוכרת וסמל לאומי שכל ילד בארה"ב ובעולם מכיר ולא חייל שנשלח לעשות עבודה שחורה בשקט. לא הבנתי נכון, או שמאיפה המידע הזה ?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוגוסט 2015, 21:18

MGS FREAK כתב:נדב, מהסיכום שלך נשמע שביג בוס הוא דמות מוכרת וסמל לאומי שכל ילד בארה"ב ובעולם מכיר ולא חייל שנשלח לעשות עבודה שחורה בשקט. לא הבנתי נכון, או שמאיפה המידע הזה ?

MGS4 :)
האינפו דאמפ של EVA באקט 3.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 24 אורחים