נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי Laskin » 20 מאי 2015, 09:47

DrKeo כתב:לדעתי BEYOND, GT6 ו-GOW לא היו צריכים לצאת לפס3. אני לא יודע מה להגיד על TLOU, אולי הוא היה צריך לצאת לפס3, אולי לפס4, אם היה מה לשחק על הפס4 זה לא באמת משנה אם הוא היה יוצא לפס4 או ל3, אבל לא היה. BEYOND יכל להיות בנצ'מארק גרפי מטורף, משחק כל כך מוגבל ופשוט היה המעבר המושלם לדור הבא. GT6, היו צריכים לעשות אותו משחק דור הבא, אולי אז מישהו היה שם עליו, אפילו אם הוא היה יוצא נניח רק בחגים האחרונים ולא בשיגור (מה היה לסוני בחגים? כלום). ו-GOW, הוא באמת היה משחק חצי כוח מיותר. באמת חבל שלא בטלו אותו שנתיים לפני שהוא יצא ופשוט עבדו על GOW4 לפס4, ככה היינו מקבלים את GOW4 כבר השנה במקום עוד שנה או שנתיים.

אם היו עושים את זה, לפחות היה מה לשחק על הפס4. כל הקונסולה הזאת הייתה מרגישה שונה אם היה עליה כבר GOW, GT ומשחק של דיוויד קייג'.

אם אני אחזור רגע לTLOU, המשחק היה מפוצץ אלייזינג ועם בעיות פריימים וזמן טעינה ראשוני של 11 שנים. יכלו לעשות אותו לפס4 לחגים האחרונים ככותר דור הבא מלא לגמרי, לא פורט HD ותהיה בטוח שהוא היה האנצ'רטד 4 של הפס4 כבר שהיא בגיל שנה במקום שנחכה שנתיים וחצי למשחקי נוטי דוג.

(למרות שכבר חרשנו את הנושא...)
אני קונה קונסולה ואני רוצה שינצלו אותה עד הסוף, משמע - עד שתצא המחליפה שלה. ולא שינטשו אותה בשנתיים האחרונות, בזמן שאני מחכה לדור הבא.
ולא אכפת לי כמה שהמשחקים האלו יראו וירוצו טוב יותר עליה. אם הם מסוגלים להביא לי חוויה נוספת על כסף שכבר השקעתי על המכשיר שמריץ אותם - אני מעדיף את החוויה הזו, מאשר שיגרמו לי לחכות ולהוציא עוד 400 דולר על קונסולה חדשה עם חבלי לידה, שבעוד 4 שנים יפסיקו את התמיכה עבורה כדי לעבוד על דברים שיצאו על הPS5 בעוד 6 שנים (סתם דוגמא, זה יכול להיות גם 5/7 או 6/8).
בקשר לBEYOND - אני לא יודע למה שמישהו ירצה שידחו אותו רק כדי שיהיה TECH DEMO מרשים. ז"א, זה אולי נחמד לPR, אבל זה לא משנה לי כגיימר. אשתי שיחקה בו ומאוד מאוד נהנתה, אם היה יוצא לPS4 היא לא היתה משחקת בו עד שנה הבאה.
בקשר לGOW:A - עד כמה שזכור לי הצוות שעבד עליו לא היה הצוות של 3... ובכל מקרה - שמחתי שיצא יותר מGOW אחד בדור הזה. זה היה מעט מגוחך אם זה היה המצב.

בקיצור, מסכים איתך רק לגבי GT6, זו הייתה החלטה מטופשת. ז"א, סבבה שיוצא לPS3, לגמרי... אבל למה לא עשו פורט ביום הראשון שיצא PS4?! זה כמעט מחדל.

התנין
Trainee

הודעהעל ידי התנין » 20 מאי 2015, 11:17

אתם לא חושבים שיש קצת בעייתיות מבחינה כלכלית להוציא משחק רק לקונסולות החדשות ולזנוח את הישנות?
למשל הוויצר 3 - ברור שלא ניתן היה ליצור גרסה שלו עבור הקונסולות הישנות, אבל בכל זאת השוק אליו הוא מיועד די קטן וכולל קצת מעל 30 מיליון קונסולות (XB1 וPS4 ביחד), כאשר ברור לכל בר דעת שלא כולם יקנו את המשחק. למשל GTA V יצא כשקהל היעד הפוטנציאלי שלו כלל איזה 140-130 מיליון מחזיקי קונסולות ומתוך קהל היעד העצום הזה, נמכרו "בסך הכל" 35 מיליון עותקים, כלומר 25%. וזה כשמדובר במותג מס' 1 בעולם, שכולם מכירים ואוהבים ובעל היסטוריה עשירה, וברור שהוויצ'ר לא שם.

גם אם הוויצ'ר יקיים את התסריט הכי אופטימי מבחינת מכירות (קרי מכירות של 25% מכלל מחזיקי הקונסולות - קצת מעל שמונה מיליון עותקים) הוא לא קצת מפספס? כי יכול להיות שבעוד שנה שנתיים המשחק היה מוכר הרבה יותר, וזה מאוד משמעותי בעידן בו משחקים מפותחים בתקציבים של מאות מיליוני דולרים.

אני תוהה את אותה נקודה גם לגביי משחק כמו בלאדבורן (ולמעשה לגביי כל משחק אקסקלוסיבי), שיצא לקונסולה אחת בלבד. כמה כבר מכירות "שיא" של עד שני מיליון עותקים יכולה להכניס למפתחת עצמה ולסוני, כשמתחשבים גם בעלויות פיתוח גבוהות?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 מאי 2015, 11:36

Laskin כתב:
(למרות שכבר חרשנו את הנושא...)
אני קונה קונסולה ואני רוצה שינצלו אותה עד הסוף, משמע - עד שתצא המחליפה שלה. ולא שינטשו אותה בשנתיים האחרונות, בזמן שאני מחכה לדור הבא.
ולא אכפת לי כמה שהמשחקים האלו יראו וירוצו טוב יותר עליה. אם הם מסוגלים להביא לי חוויה נוספת על כסף שכבר השקעתי על המכשיר שמריץ אותם - אני מעדיף את החוויה הזו, מאשר שיגרמו לי לחכות ולהוציא עוד 400 דולר על קונסולה חדשה עם חבלי לידה, שבעוד 4 שנים יפסיקו את התמיכה עבורה כדי לעבוד על דברים שיצאו על הPS5 בעוד 6 שנים (סתם דוגמא, זה יכול להיות גם 5/7 או 6/8).
בקשר לBEYOND - אני לא יודע למה שמישהו ירצה שידחו אותו רק כדי שיהיה TECH DEMO מרשים. ז"א, זה אולי נחמד לPR, אבל זה לא משנה לי כגיימר. אשתי שיחקה בו ומאוד מאוד נהנתה, אם היה יוצא לPS4 היא לא היתה משחקת בו עד שנה הבאה.
בקשר לGOW:A - עד כמה שזכור לי הצוות שעבד עליו לא היה הצוות של 3... ובכל מקרה - שמחתי שיצא יותר מGOW אחד בדור הזה. זה היה מעט מגוחך אם זה היה המצב.

בקיצור, מסכים איתך רק לגבי GT6, זו הייתה החלטה מטופשת. ז"א, סבבה שיוצא לPS3, לגמרי... אבל למה לא עשו פורט ביום הראשון שיצא PS4?! זה כמעט מחדל.

מהספרים שלך לגמרי OFF. דבר ראשון כל ארבעת המשחקים הללו יצאו ב-8 חודשים האחרונים לחיי הקונסולה, לא בשנתיים האחרונות. ואף אחד לא הפסיק לך תמיכה אחרי 4 שנים, אם מה שאמרתי היה מתקיים הייתה לך תמיכה בפס3 למשך 7 שנים ו-4 חודשים ואז אוי אוי אוי היו לך רק משחקי צד ג', אינדי וקרוס פלטפורם. עדיף 8 חודשים אחרונים של קונסולה מתה בלי משחקי צד א' גדולים ולא 30 חודשים מתים על הקונסולה החדשה שלך. כלומר בין BB לאנצ'רטד 4 (כנראה הAAA הגדול הקודם של סוני לAAA הגדול הבא) יש פחות או יותר 16 חודשים, פאקיניג 16 חודשים! ואתה מדבר איתי על זה ש"ינטשו" את הפס4 שמונה חודשים לפני היציאה שלה כשב8 חודשים האלה יוצאים משחקים "קטנטנים" כמו GTA5 או ביושוק אינפנט או TR? שלא נדבר על זה שגם רצ'ט וקאלק נקסוס גם יצא במקביל לפס4, עוד טמטום.

8 חודשים זאת לא תקופה ארוכה, האמת שלפני GOW לא יצא אף משחק AAA לפס3 חוץ מאשר LBP קארטינג (זה נחשב למשחק AAA גדול?) במשך 10 חודשים. אז לתת לפס3 תקופת יובש של 10 חודשים בשנה השביעית שלה זה בסדר, אבל ב8 חודשים האחרונים שלה שזאת גם הייתה במקרה תקופת הAAA צד ג' הכי טובה בהסטוריה? קטסטרופה! נטישה של הקונסולה!

כלומר למען השם, לקראת המוות של הקונסולה הזאת סוני מוציאה 5 AAA גדולים ב8 חודשים שמובילים לפס4, אני לא חושב שהייתה תקופה כל כך פורה על הפס3 אי פעם. אז אתה לא רוצה 8 חודשים "מתים" (אתה יודע, כאלה שתאלץ לשחק בהם רק בזוועות כמו GTA5, ביושוק או TR), אז הם יכלו להעביר רק 3 משחקים לפס4. אבל להוציא 5 משחקים מהפרנצ'ייזים הכי גדולים שלהם ב8 חודשים האחרונים של הקונסולה ואז כלום במשך שנתיים וחצי על הבאה? בזוי.
למען השם, 5 משחקי AAA מסוני ב8 חודשים שמובילים לשיגור של הפס4, יש יותר טפשי מזה?
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 מאי 2015, 11:39

התנין כתב:אתם לא חושבים שיש קצת בעייתיות מבחינה כלכלית להוציא משחק רק לקונסולות החדשות ולזנוח את הישנות?
למשל הוויצר 3 - ברור שלא ניתן היה ליצור גרסה שלו עבור הקונסולות הישנות, אבל בכל זאת השוק אליו הוא מיועד די קטן וכולל קצת מעל 30 מיליון קונסולות (XB1 וPS4 ביחד), כאשר ברור לכל בר דעת שלא כולם יקנו את המשחק. למשל GTA V יצא כשקהל היעד הפוטנציאלי שלו כלל איזה 140-130 מיליון מחזיקי קונסולות ומתוך קהל היעד העצום הזה, נמכרו "בסך הכל" 35 מיליון עותקים, כלומר 25%. וזה כשמדובר במותג מס' 1 בעולם, שכולם מכירים ואוהבים ובעל היסטוריה עשירה, וברור שהוויצ'ר לא שם.

גם אם הוויצ'ר יקיים את התסריט הכי אופטימי מבחינת מכירות (קרי מכירות של 25% מכלל מחזיקי הקונסולות - קצת מעל שמונה מיליון עותקים) הוא לא קצת מפספס? כי יכול להיות שבעוד שנה שנתיים המשחק היה מוכר הרבה יותר, וזה מאוד משמעותי בעידן בו משחקים מפותחים בתקציבים של מאות מיליוני דולרים.

אני תוהה את אותה נקודה גם לגביי משחק כמו בלאדבורן (ולמעשה לגביי כל משחק אקסקלוסיבי), שיצא לקונסולה אחת בלבד. כמה כבר מכירות "שיא" של עד שני מיליון עותקים יכולה להכניס למפתחת עצמה ולסוני, כשמתחשבים גם בעלויות פיתוח גבוהות?

חברות שמוציאות משחקים קרוס פלטפורם הראו נתונים ששוק הדור הבא מת לגמרי. אתה רואה איזה 90% מכירות על הPC וקונסולות דור הבא ורק בערך 10% על הדור הקודם כך שהמספרים סותרים את מה שאתה אומר. כן, 50 מליון עותקים אף אחד לא ימכור עכשיו, אבל אף אחד ממילא לא מסוגל לעשות את זה חוץ מרוקסטאר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מאי 2015, 11:39

תנין:
זה מאוד תלוי, אם בכלל אפשרי לעשות את הוויצ'ר 3 על קונסולות עם 256 מגה זכרון... אז נכון, אפשר להגיד אותו הדבר על GTA V, אבל עליו עברו איזה 8 שנים, וכולנו יודעים שרוקסטאר הם אנומליה.
הדור הקודם מת, עכשיו... כבר לא 2013, המשחקים בקושי מוכרים על הקונסולות הישנות, אולי פיפ"א מוכר, אבל זהו בערך.
כך שאם האופציה היא להוריד פיצ'רים כדי שיוכלו למכור לדור הקודם - ברור שזה לא כדאי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מאי 2015, 11:49

נדב, בקצרה - אתה מעדיף ש"ימשכו" אותך לקנות קונסולה חדשה עם משחקי קרוס-ג'ן שכאלה (שכן, אף פעם משחקי השקה לא באמת מנצלים כמו שצריך את החומרה), אני מעדיף לסיים דור ב"בום" ענק שמצדיק את הקנייה שעשיתי לפני כמה שנים, ומשחקים שמנצלים ב-110% את הכח של הקונסולה, ומשאירים לי טעם טוב בפה במשך שנים.
וכן, עדיף יובש באותו דור למשך שנה, ואז שנה מפוצצת, מאשר יובש במשך שנתיים ואז שנה מפוצצת על קונסולה אחרת לגמרי שצריך לקנות עכשיו ב-400 דולר. בהחלט.
אגב, את ביושוק וTR שיחקתי בPC, ואני מדבר כרגע על בלעדיים, כי זו הסיבה ***היחידה*** שאני קונה קונסולה. לא קניתי PS3 בשביל ביושוק וטומב ריידר, וגם אתה לא.

אבל שוב, כל אחד והשיקולים שלו. אפשר להפסיק למחזר דיונים?! :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 מאי 2015, 11:55

Laskin כתב:נדב, בקצרה - אתה מעדיף ש"ימשכו" אותך לקנות קונסולה חדשה עם משחקי קרוס-ג'ן שכאלה (שכן, אף פעם משחקי השקה לא באמת מנצלים כמו שצריך את החומרה), אני מעדיף לסיים דור ב"בום" ענק שמצדיק את הקנייה שעשיתי לפני כמה שנים, ומשחקים שמנצלים ב-110% את הכח של הקונסולה, ומשאירים לי טעם טוב בפה במשך שנים.
וכן, עדיף יובש באותו דור למשך שנה, ואז שנה מפוצצת, מאשר יובש במשך שנתיים ואז שנה מפוצצת על קונסולה אחרת לגמרי שצריך לקנות עכשיו ב-400 דולר. בהחלט.
אגב, את ביושוק וTR שיחקתי בPC, ואני מדבר כרגע על בלעדיים, כי זו הסיבה ***היחידה*** שאני קונה קונסולה. לא קניתי PS3 בשביל ביושוק וטומב ריידר, וגם אתה לא.

אבל שוב, כל אחד והשיקולים שלו. אפשר להפסיק למחזר דיונים?! :)

אמרתי משהו על משחקי קרוס ג'ן? ומה רע להעביר שלושה מתוך חמישה נגיד? מי צריך 5 בבלעדיים ענקיים על קונסולה מתה?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מאי 2015, 12:02

היא לא מתה בשבילי... אני קניתי אותם, שיחקתי בהם וממש נהנתי. שמח מאוד שלא הייתי צריך להוציא עוד 400 דולר והשקעתי במחשב חדש קצת יותר.
אה, חוץ מGT6, שלא קניתי ובקושי שיחקתי בו אצל חברים.
TLOU לבדו היה שווה כל חודש יובש שהיה על הPS3, וגרם לי לחשוב שקניתי את אלוהים. מינימום.

ולא אמרת משהו על משחקי קרוס-ג'ן, הכוונה הייתה שהמשחקים לא ינצלו כמו שצריך את החומרה, ולא ירגישו באמת "דור הבא".

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 20 מאי 2015, 12:10

DrKeo כתב:חברות שמוציאות משחקים קרוס פלטפורם הראו נתונים ששוק הדור הבא מת לגמרי. אתה רואה איזה 90% מכירות על הPC וקונסולות דור הבא ורק בערך 10% על הדור הקודם כך שהמספרים סותרים את מה שאתה אומר. כן, 50 מליון עותקים אף אחד לא ימכור עכשיו, אבל אף אחד ממילא לא מסוגל לעשות את זה חוץ מרוקסטאר.

אתה מתכוון דור קודם :)

תנין, כמו שקיאו ולאסקין אמרו, אתה צריך לעקוב אחרי NPD ודוחו"ת של מפיצות, הדור הקודם מת, לא קונים שם משחקים עוד, אתה רואה יותר ויותר חברות מושכות גרסאות דור קודם שהיו מתוכננות (Dying Light, מאד מקס, MKX שדחו אותו בחודשים וכו') ואתה רואה שחברות אחרות כבר מפסיקות את המשחקים השנתיים שלהם לקונסולות הקודמות- COD בינתיים נראה שלא יוצא לדור הקודם, AC כבר לא יצא לדור הקודם וכך גם כל משחקי יובי שהודיעה שלא יגיעו עוד לדור הקודם, אפילו NHL של EA שידועה בכך שמושכת דורות קודמים במשך שנים מקבל גרסת דור הבא וגרסאות הדור הקודם יקבלו עדכונים של מודים ורוסטרים אבל לא בונים להם גרסה מלאה, אתה לא צריך אינדיקציות יותר טובות מאלו לכך שעבר זמנו והוא לא רלוונטי עוד.

מבחינת יעדי מכירות כרגע על הדור הבא יש קהל קטן יחסית לדור הקודם אבל הארדקורי בטירוף, משחקים טובים (וגם בינוניים...) זוכים למכירות מדהימות בזכות attach rate שמזכיר קונסולות של נינטנדו לפעמים, אז כן הוויטצ'ר 3 יכול למכור מעולה מקהל הלקוחות של ה PS4, PC ,XB1, הם לא צריכים לכוון על 52 מליון כמו רוקסטאר, 8 מליון יהיה חלומי עבורם.
בקשר לרוקסטאר שבאמת צריכה מספרים מדהימים, אני משער שבגלל זה הם בעיקר עבדו על גרסאות דור הבא של GTA5, להוסיף לו עוד איזה 20 מליון לקוחות שיחזיקו אותם יפה בשנתיים הבאות, כשיצא GTA6 כבר יהיו מספרים שיותר מתאימים להם מבחינת גודל הלקוחות, אבל מה שהיה עם GTA5 יהיה קשה לשחזור בגלל נקודת הזמן המושלמת שבה יצא- בתפר של בין הדורות, ככה שהוא הרוויח המון מכל פלטפורמה, ל GTA6 כבר לא תהיה הפריבילגיה הזו (עם זאת אפשר להמר שיצליח לעבור את המכירות של 4), אבל הם כן יוכלו לנסות להתמודד שוב על השיא ב GTA7 :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 מאי 2015, 12:18

Laskin כתב:היא לא מתה בשבילי... אני קניתי אותם, שיחקתי בהם וממש נהנתי. שמח מאוד שלא הייתי צריך להוציא עוד 400 דולר והשקעתי במחשב חדש קצת יותר.
אה, חוץ מGT6, שלא קניתי ובקושי שיחקתי בו אצל חברים.
TLOU לבדו היה שווה כל חודש יובש שהיה על הPS3, וגרם לי לחשוב שקניתי את אלוהים. מינימום.

ולא אמרת משהו על משחקי קרוס-ג'ן, הכוונה הייתה שהמשחקים לא ינצלו כמו שצריך את החומרה, ולא ירגישו באמת "דור הבא".

הם ירגישו לגמרי דור הבא. אם קילזון הצליח תוך שנתיים מאפס להראות כמו משחק דור הבא אמיתי תוך כדי זה שהיה להם משחק שלם לבנות ולעצב ואפילו לא היה להם חומרה סופית עד כמה חודשים לשיגור המשחק, תהיה בטוח שGOW לא רק יכל להראות כמו משחק דור הבא אמיתי לגמרי אלה הוא גם היה משחק ארוך יותר ועם יותר פוליש אם הוא היה יוצא נניח בחגים האחרונים.

אני חושב שאתה מבלבל עם דברים פתטים כמו TLOU לדור הבא שהוא כמה אנשים בודדים שגורמים לקוד לרוץ על קונסולה אחרת ואז משפרים קצת את הטקסטורות או מודל או שניים לבין צוות אמיתי של משחק שכולל 200 אנשים שעובד עליו במשך שנה וחצי לדור הבא. זה לא קרה פעם ולא קרה פעמיים, המון פעמים משחקים התחילו את הפיתוח שלהם על דור אחד ואז עברו לדור הבא והם היו בין המשחקים היפים לאותה קונסולה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מאי 2015, 12:20

דווקא נראה לי שGTA 6 יעשה את אותו הדבר שעשה 5... ודווקא RDR 2 הוא זה שייצא באמצע הדור.
בנוסף, בE3 בטח נשמע על DLC חדש לGTA 5, בטח עם הסכם בלעדיות כלשהו לאיזו פלטפורמה, ואחר כך יצא לכולן, אבל בקיצור - הDLC הזה יוכל לממן לבדו יעשה להם יותר כסף מרוב המשחקים הטובים של החברות המתחרות...
קיצר - GTA הוא אנומליה ולא צריך להתייחס לזה כדוגמא לשום דבר :)

התנין
Trainee

הודעהעל ידי התנין » 20 מאי 2015, 12:25

בלינג, דווקא אני לא רואה סיבה ש GTA 6 לא יצליח בצורה דומה, הרי גם ככה הוא ייצא בעוד 3-4 שנים (ברוקסטאר אוהבים לקחת את הזמן :) ) ואני מניח שהתקופה תסמן את סוף הדור הנוכחי ותהיה קרובה להשקת הקונסולות הבאות.

ושוב, גם לאחר שהבנתי שבהחלט לא משתלם לייצר משחקים עבור הקונסולות הישנות, אני עדיין מנסה להבין איזה רווח יוצא למפתחות מפיתוח משחקים בתחילת דור כשקהל היעד מאוד מצומצם בשלב הזה. ברור לי שיש כאן עניין מעגלי, לפיו ככל שיהיו יותר משחקים טובים כך גם ימכרו יותר קונסולות, ולכן אני יכול לראות סיטואציה בה סוני מוכנה ''להפסיד'' על השקעה במשחק בלעדי שבטווח הרחוק יגדיל את מכירת הקונסולות, ע"י כך שקהל הרוכשים הפוטנציאלי יבין שיש כאן השקעה במשחקים טובים שמצדיקים רכישת קונסולה. אבל מה האינטרס עבור חברות צד ג' להוציא משחק כשברור להן שהרווחים יהיו קטנים, אפילו משמעותית, ביחס לאלו שיהיו במידה וידחו את הוצאת המשחק לעוד שנתיים שלוש?
נערך לאחרונה על ידי התנין ב 20 מאי 2015, 12:26, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מאי 2015, 12:25

נדב, בא נעזוב את זה...
אני ממש שמח שלא "הכריחו" או "פיתו" אותי לקנות קונסולה חדשה, עם חבלי לידה, וככל הנראה בגירסה שמנה ובעלת פחות נפח ממה שאקנה בעוד חצי-שנה ככה, ויכולתי לשחק במשחקים האלה בדור הקודם ולנצל אותו עד תום, כפי שציפיתי כשקניתי את הקונסולה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 מאי 2015, 12:28

Laskin כתב:נדב, בא נעזוב את זה...
אני ממש שמח שלא "הכריחו" או "פיתו" אותי לקנות קונסולה חדשה, עם חבלי לידה, וככל הנראה בגירסה שמנה ובעלת פחות נפח ממה שאקנה בעוד חצי-שנה ככה, ויכולתי לשחק במשחקים האלה בדור הקודם ולנצל אותו עד תום, כפי שציפיתי כשקניתי את הקונסולה.

וכמובן שאני אגיד לך שגם מאנצ'רטד 4 יכלת להנות על הפס3 שלך וגם מBB, למה לכפות עליך לקנות פס4 ב400$?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 מאי 2015, 12:29

התנין כתב:בלינג, דווקא אני לא רואה סיבה ש GTA 6 לא יצליח בצורה דומה, הרי גם ככה הוא ייצא בעוד 3-4 שנים (ברוקסטאר אוהבים לקחת את הזמן :) ) ואני מניח שהתקופה תסמן את סוף הדור הנוכחי ותהיה קרובה להשקת הקונסולות הבאות.

ושוב, גם לאחר שהבנתי שבהחלט לא משתלם לייצר משחקים עבור הקונסולות הישנות, אני עדיין מנסה להבין איזה רווח יוצא למפתחות מפיתוח משחקים בתחילת דור כשקהל היעד מאוד מצומצם בשלב הזה. ברור לי שיש כאן עניין מעגלי, לפיו ככל שיהיו יותר משחקים טובים כך גם ימכרו יותר קונסולות, ולכן אני יכול לראות סיטואציה בה סוני מוכנה ''להפסיד'' על השקעה במשחק בלעדי שבטווח הרחוק יגדיל את מכירת הקונסולות, ע"י כך שקהל הרוכשים הפוטנציאלי יבין שיש כאן השקעה במשחקים טובים שמצדיקים רכישת קונסולה. אבל מה האינטרס עבור חברות צד ג' להוציא משחק כשברור להן שהרווחים יהיו קטנים, אפילו משמעותית, ביחס לאלו שיהיו במידה וידחו את הוצאת המשחק לעוד שנתיים שלוש?

בתחילת הדור הקהל שבוי, זה בדרך כלל זמן טוב לבנות פרנצ'ייזים. אם אין לאנשים ברירה מה לקנות, אם אתה מוציא משחק טוב הוא מקבל את כל הפוקוס. תסתכל על WD למשל, מי היה שם עליו אם הוא היה בתוך כל הבלגן של אמצע דור. אבל כשהוא לבד על הדור החדש? הוא עף כמו לחמניות והופ, יש ליובי פרנצ'ייז גדול חדש. אגב גם הוא מכר ברובו על הPC וגרסאות הדור הבא.

התנין
Trainee

הודעהעל ידי התנין » 20 מאי 2015, 12:36

אבל WD מכר עותקים רבים גם לקונסולות הישנות, לפחות לפי האתר vgchartz. כמעט 3 מיליון עותקים, כשיש אפשרות שנמכרו יותר אם לא לקחנו בחשבון עותקים דיגיטליים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 20 מאי 2015, 12:36

התנין כתב:בלינג, דווקא אני לא רואה סיבה ש GTA 6 לא יצליח בצורה דומה, הרי גם ככה הוא ייצא בעוד 3-4 שנים (ברוקסטאר אוהבים לקחת את הזמן :) ) ואני מניח שהתקופה תסמן את סוף הדור הנוכחי ותהיה קרובה להשקת הקונסולות הבאות.

האינטרסט זה שהם מוכרים מעולה כמו בדור הקודם עם הקהל העצום שלו, בסופו של דבר אם יש לקונסולה שלך attach rate טוב אתה מפצה על המון לקוחות חסרים, ליוביסופט לא אכפת שאין לה קהל של 160 מליון אם WD מביא את הפתיחה הכי גדולה בהסטוריה שלה עבור מותג חדש ומוכר יותר טוב ממשחקי AC שיצאו לה באותה השנה ביחד (ואת הרוב הגדול של המכירות שלו WD עשה על הדור הבא), כמובן שהם ישמחו שכמה שיותר אנשים יקנו את הקונסולות והמאגר שלהם יגדל אבל גם מהמאגר הנוכחי הם עושים מכירות מספיק טובות כדי לצאת ברווחים מדהימים.

רק תראה את הדוחו"ת השנתיים של חברות שמתבססות על הכנסות בעיקר מהדור הבא ומה PC כצינור מרכזי, יוביסופט ו EA הן במצב יותר טוב מאי פעם, הן סגרו שנה הכי ריווחית וגדולה שהיתה להן, וההכנסות הגדולות שלהן זה מהדור הבא ובגלל זה יובי הודיעה באותו הדו"ח שלא יהיו עוד משחקי דור קודם.
כמו שנאמר יש מעט מאוד חברות שצריכות איזה 30+ מליון מכירות אם לא זו אכזבה כמו רוקסטאר, הרוב בהחלט מסתדרות מקהל הארדקורי שקונה בהמוניו את המשחקים שלהן, הן מרוויחות מכך לא פחות ואף יותר מבעבר.

זה לא שכשהיה לך 160 מליון לקוחות בדור הקודם זה באמת אומר שיש לך 160 מליון שחקנים פעילים, בסופו של דבר מה שמשנה זה כמה אחוזים קונים את המשחק שלך.

אין לנו נתוני מכירות של WD על הדור הקודם חוץ מזה שיובי ציינה שהוא מכר יותר מפי 2 על הדור הבא ביחס לדור קודם, פרק קריי 4 למשל מכר כבר יותר מ 7 מליון שזה שיפור ענק על קודמו ואני בטוח שפה היחס בין הדורות אפילו יותר קיצוני מ WD, זה לא סתם שיובי הודיעה שהיא מפסיקה תמיכה לדור הקודם, זה פשוט לא משתלם לה כלכלית עוד.

התנין
Trainee

הודעהעל ידי התנין » 20 מאי 2015, 12:45

תענוג ללמוד מכם, תודה על הסבלנות. :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 20 מאי 2015, 12:50

התנין כתב:תענוג ללמוד מכם, תודה על הסבלנות. :)

בכיף, ושחכתי גם לתת לך דוגמא אפילו יותר מובהקת וטרייה, MKX עשה את הפתיחה הכי גדולה בהסטוריה שלהם וזה למרות שנמכר רק על הדור הבא, MK9 לעומת זאת יצא בזמן הרבה יותר אטרקטיבי מבחינת מספר לקוחות וזמן הדור- בשנת 2011 , 5-6 שנים אחרי תחילת הדור הקודם והוא מכר פחות למרות מאגר לקוחות גדול יותר.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 20 מאי 2015, 13:51

bling כתב:ועם כל זאת T2 עדיין הפסידו, וזה למרות מכירות של 7 מיליון ל NBA ו 3 מליון ל WWE (בשבילם אלו מכירות מצויינות והם גם ציינו זאת בדו"ח, אלו משחקים בהפקה די עלובה ובעלי ריווחיות גבוהה) ו 2.5 מליון ל EVOLVE שהם כבר הביעו סיפוק מהריווחיות שלו, בקיצור כמעט כל משחק שהם הוציאו הצליח כש GTA5 לבד אמור להחזיק להם גם 5 שנים של פלופים, אז לא ברור מה קורה שם אבל לי נראה שמישהו צריך להיות מפוטר :)

כל כך הרבה זמן כאן בדיונים האלו ואנחנו עדיין לא מבינים איך זה עובד?
חברות מרוויחות צריכות לשלם מס. חברות מפסידות מקזזות אותו. לחברה עם סרט נע של משחקים עתידיים תמיד שווה להזרים את כל ההכנסות העודפות לטובת עוד ועוד פרוייקטים על מנת שהכסף ישאר "בפנים". גם מבחינת המשקיעים לטווח הארוך עדיף לראות חברה צומחת על פני cashing out של דיווידנד. המניה של Take2 שילשה את עצמה מאז השפל של 2012 והגיעה השנה לשיא של כל הזמנים, ככה שאני בטוח שבעלי המניות מרוצים.

Laskin כתב:
SCRAMRIDE וFANTASIA זה לא ממש משחקים "רציניים", יותר ברמה של אינדי, HORIZON 2 הוא גירסה "נכה", ואני צופה שTR יבוטל.
אבל מה היה להם בכלל, בשלוש השנים האחרונות על ה360? לעומת סוני עם הPS3 - הרבה פחות טוב.
לPS3 ב2013, למשל - היה את BEYOND, GT6, GOW:A, NI NO KUNI, PUPPETEER, SLY COOPER, TALES OF XILIA, וכמובן - TLOU... כל זה בזמן של360 לא זכור לי בלעדי אחד רציני. זה נקרא לזנוח.

הסיבה היחידה שלא זכור לך בלעדי אחד בשנים האחרונות היא שהחלטת מראש שהבלעדיים של ה-360 לא מעניינים אותך, ולכן אתה פוטר את המשחקים שלה כ"לא רציניים" בזמן שאתה מהלל כל משחק PS3 בלי יוצא מהכלל. אתה גם בוחר להיצמד לתמיכה בשנה נקודתית שמאד מיטיבה עם סוני ובלי להסתכל על התמונה הכוללת לגבי מה היה קודם ומה בא אחר כך.
אבל מה ששנת 2015 ספציפית מראה לך זו תמיכה בקונסולת דור קודם בשנה העשירית לחייה אחרי שהקונסולה הבאה בתור של מיקרוסופט באוויר. להזכירך ה-360 גם ותיקה בשנה מה-PS3, ככה שבשביל להשוות את התמיכה השנה ב-360 לתמיכה של סוני ב-PS3 אתה צריך לבדוק בפועל איזה משחקים "רציניים" היא תוציא בשנה הבאה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מאי 2015, 14:10

זה לא שאני מבטל אותם, אלו לא משחקי AAA, לא קרוב לזה.
ושניהם משחקי עם ממוצע 70, וגם זה בגירסת הONE, גירסת ה360 בכלל לא נכנסה לMETACRITIC, בשני המקרים... אפילו המדיה לא התייחסה אליהם.
היחיד פה שאולי הייתי צריך להוריד מהPS3 זה SLY COOPER.
בקשר לשנה שלפניה (2012) - הבלעדי היחיד הבאמת טוב שהיה על ה360 היה HALO4, על הPS3 זה היה JOURNEY. בשני המקרים מדובר בשנה די זוועתית, מהבחינה הזו.

בוא וספר לי מה היה בשנתיים האחרונות לחייו של ה360 (משמע - עד שיצא הONE), בבקשה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 20 מאי 2015, 14:15

swym כתב:כל כך הרבה זמן כאן בדיונים האלו ואנחנו עדיין לא מבינים איך זה עובד?
חברות מרוויחות צריכות לשלם מס. חברות מפסידות מקזזות אותו. לחברה עם סרט נע של משחקים עתידיים תמיד שווה להזרים את כל ההכנסות העודפות לטובת עוד ועוד פרוייקטים על מנת שהכסף ישאר "בפנים". גם מבחינת המשקיעים לטווח הארוך עדיף לראות חברה צומחת על פני cashing out של דיווידנד. המניה של Take2 שילשה את עצמה מאז השפל של 2012 והגיעה השנה לשיא של כל הזמנים, ככה שאני בטוח שבעלי המניות מרוצים.

הסיבה היחידה שלא זכור לך בלעדי אחד בשנים האחרונות היא שהחלטת מראש שהבלעדיים של ה-360 לא מעניינים אותך, ולכן אתה פוטר את המשחקים שלה כ"לא רציניים" בזמן שאתה מהלל כל משחק PS3 בלי יוצא מהכלל. אתה גם בוחר להיצמד לתמיכה בשנה נקודתית שמאד מיטיבה עם סוני ובלי להסתכל על התמונה הכוללת לגבי מה היה קודם ומה בא אחר כך.
אבל מה ששנת 2015 ספציפית מראה לך זו תמיכה בקונסולת דור קודם בשנה העשירית לחייה אחרי שהקונסולה הבאה בתור של מיקרוסופט באוויר. להזכירך ה-360 גם ותיקה בשנה מה-PS3, ככה שבשביל להשוות את התמיכה השנה ב-360 לתמיכה של סוני ב-PS3 אתה צריך לבדוק בפועל איזה משחקים "רציניים" היא תוציא בשנה הבאה.

אז למה יוביסופט ו EA דיווחו על שיאים של רווחים בדוחו"ת האחרונים? להם אין עוד משחקים בצינור ולא שווה להם להשאיר את הכסף בפנים כדבריך?

בקשר לליינאפ של ה 360, הם די עברו לקינקט ורוטציית פייבל, פורצה, גירס היילו וגם לא תמיד משחקים טובים או מושקעים בסדרות הללו, לגמרי הרגיש כאילו הפסיקו באמת להשקיע בצורה רצינית בצד א' כבר כמה שנים לתוך הדור.
אתה לא רוצה בכלל שנתחיל לספור כמה משחקי ריטייל בלעדיים מסדרות שונות ומגוונות יותר יצאו ל PS3 בהשוואה.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 20 מאי 2015, 14:26, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מאי 2015, 14:24

זה די קל... הולכים ל:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_video_game_exclusives_(seventh_generation)
ובקטגוריית הPS3 וה-360 לוחצים על תאריך היציאה, כך שיסדר אותם לפי הסדר הזה, ורואים שבין 2012 ל-2013 היו לPS3 בערך פי 4 יותר בלעדיים (לא ספרתי) מאשר ל360, וגם באיכות (עפ"י ממוצע ציונים) זה בערך אותו יחס, או אפילו יותר טוב לכיוון הPS3.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 20 מאי 2015, 14:48

Laskin כתב:זה לא שאני מבטל אותם, אלו לא משחקי AAA, לא קרוב לזה.
ושניהם משחקי עם ממוצע 70, וגם זה בגירסת הONE, גירסת ה360 בכלל לא נכנסה לMETACRITIC, בשני המקרים... אפילו המדיה לא התייחסה אליהם.
היחיד פה שאולי הייתי צריך להוריד מהPS3 זה SLY COOPER.
בקשר לשנה שלפניה (2012) - הבלעדי היחיד הבאמת טוב שהיה על ה360 היה HALO4, על הPS3 זה היה JOURNEY. בשני המקרים מדובר בשנה די זוועתית, מהבחינה הזו.

בוא וספר לי מה היה בשנתיים האחרונות לחייו של ה360 (משמע - עד שיצא הONE), בבקשה.

נו באמת... מצד אחד אתה מתעלם ב-2013 ממשחקים כמו גירס Judgement, ומצד שני אתה מציב ב-2012 לצד היילו 4 משחק ארקייד כמו Journey (אבל שוב שוכח מForza Horizon) - ואז מבטל משחקי ריטייל שלא לטעמך. אתה באמת רוצה להכניס גם משחקי ארקייד לתמונה? כי אז כדאי שתתחיל לספור גם את Battleblock ואת Fez ואת Trials ומה לא.
אז בוא ולא באמת נעשה את זה - אם ממש בא לך להתרפק על העבר יש נדמה לי במטהקריטיק סיכומי שנה שהולכים אחורה לפחות חצי עשור.
אתה דיברת קודם על אורך חיים ותמיכה בקונסולה, וגם אם משחקים כמו סקרימרייד ופנטזיה על ממוצע ה-70 שלהם לא מעניינים אותך (עומדים על ממוצע גבוה מThe Order שהיה אחד ההיילייט של סוני לשנה הזו) - אלו עדיין משחקים שממחישים על תמיכה ממושכת.
במקום זה ספר לי איזה משחקים של 70 סוני מספקת לPS3 בשנה התשיעית לחייה? איזה משחקים היא הולכת לספק בשנה העשירית? כי זו המשמעות של תמיכה ארוכת טווח באמת.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מאי 2015, 14:56

לא התעלמתי, כשכתבתי את ההודעה ההיא - עשיתי זאת מתוך בדיקה מאוד שטחית באתרים כמו IGN על המשחקים הטובים ביותר, והוא לא הופיע באותה רשימה.
את הרשימה האמיתית הבאתי בהודעה הקודמת, צריך לראות כמה משחקים ברמה של SCRAMRIDE וFANTASIA יש שם...

אבל נכון, מיקרוסופט נותנת תמיכה טובה יותר שנתיים לאחר שהקונסולה מתה. אם זה מדד שאתה מתעניין בו - סבבה. מיקרוסופט מנצחת פה. יש לה יותר משחקים של 70 ב-2015 מאשר לPS3.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 37 אורחים