הודעהעל ידי DrKeo » 31 אוקטובר 2024, 12:36
אני אוהב כשאומנות יוצרת מטפורות לעולם שלנו, יש דוגמאות ליצירות סופר עמוקות בדימוי שלהן ויש דוגמאות ליצירות סופר שטחיות כמו למשל אוואטר. אבל זה קיים בלא מעט תוכן פנטזיה ומדע בדיוני ואני חושב שזה נהדר, גם כשזה עמוק וגם כשזה שטחי.
אבל צריך לדעת איך לעשות את זה. המטרה של פנטזיה היא לקחת אותך לעולם אחר, ואז כמובן שאפשר לנצל את העולם האחר בכדי ליצור דימויים והקבלות לעולם שלנו. הוויצ'ר עושה את זה בצורה סבירה כשהוא משלב פה ושם דברים על גזענות, עשירים מול עניים, עריצים ששולחים את הצעירים למלחמה כמו בשר תותחים וכו'.
אבל כשהוויצ'ר או המטריקס או שיר של אש וקרח עושים את זה, הם עושים את זה בקונטקסט של העולם ובעזרת מטפורות לעולם שלנו. האיום מהצפון שמאיים להקפיא את כל ווסטרוז ולהשמיד את האנושות בזמן שהבתים הגדולים מתעסקים בפוליטיקה קטנה הוא מטפורה להתחממות גלובלית, אבל מי שלא שם לב לזה לא שם לב לזה, זאת מטפורה, לא ליטרלי הבעיה שיש לנו בעולם האמיתי. אין במשחקי הכס התחממות גלובלית, אין מדען שמרצה על התחממות גלובלית ואז ימנים שיורדים עליו ומכחישים את זה. יש מטפורה, יש מוסר השכל; מכבדים את הקורא/צופה.
במעט שראיתי מ-DA לא נראה שזה המצב (למרות שבהחלט יכול להיות שיש גם את זה במשחק, אני משער שיש כי בכמעט כל פנטזיה יש ביקורת כזו או אחרת עלה עולם שלנו). מה שהם עושים בסרטונים שהביאו פה זה לקחת בעיה מהעולם האמיתי שקוראים לה בדיוק כמו בעולם האמיתי, הסובבים מתיחסים אליה בדיוק כמו בעולם האמיתי והנאומים של הדמויות עליהן נשמעים כמו הרצאת DEI שמיקרוסופט כופה על העובדים שלה פעם ברבעון. הם לא מגיעים בצורה מתוחכמת לסיטואציה שאפשר להקביל לטרנסג'נדריזם, אין קו עלילה על גמד שקוסם מרושע הפך אותו לאלף והוא רוצה לחזור לגוף של גמד, הם לא יוצרים מוסריות אפורה שגורמת לך להרהר בסוגיה. הם פשוט אומרים "הנה ליטרלי טרנסג'נדר", הכי on the nose שיש, ואז משתמשים במונחים של 2024 כמו pronouns ומטיפים לשחקן מה צריך ואיך צריך להתנהל עם טרנסג'נדרים ו-pronouns.
סורי, זה לא פנטזיה, זה שבירת הקיר הרביעי; זה כותב שגר בסן פרנסיסו שפשוט מסתובב אל המצלמה ונותן הרצאה לשחקן. זאת כתיבה רעה, זה מעפן, זה זול, זה עצלני, וזה מוציא אותך מעולם המשחק. במקום שתהיה בעולם פנטזיה אתה נזרק לחדר ישיבות בסן פרנסיסקו.
We're just normal men. We're just innocent men