משחקי 2024

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

Re: משחקי 2024

הודעהעל ידי InterAl » 28 נובמבר 2024, 16:22

רוב השחקנים משחקים אותו בסינגל. תוכן אנדגיים שמקבל עדכונים לאורך זמן יש גם ב-no man's sky, stardew valley ורבים אחרים שלא נחשבים כ-gaas. כרגיל אתה מבלבל במוח על משחקים שלא שיחקת.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 נובמבר 2024, 17:51

כמה אפשר לזיין את המוח אינטר, לא נמאס לך? מאיפה הנתונים המומצאים האלה שהרוב משחקים אותו בסינגל תגבה את החרטא ברטא ש'ך עם נתונים. מונסטר האנטר התפוצץ ביפן כי אנשים שיחקו אותו על הPSP וה3DS בקו אופ ואח'כ עם 4 באונליין אף בן אדם נורמלי לא ישחק את מונסטר האנטר לבד כי זה משחק מונוטוני בטירוף לבד, וגם המפלצות יותר קשות שאתה משחק עם אנשים אמיתים המשחק האמיתי כולו עם אנשים, ואם יש מישהו שמשחק מונסטר האנטר לבד, כנראה מדובר באיזה ייצור.

גם מה זה החרטא ברטא הזו, שלא שיחקתי מונסטר האנטר? כן שיחקתי, פשוט לא להרבה זמן כי בניגוד אליך אני לא חווה סיפוק מלנצח AI ובוטים ובשבילי סקיל זה לא "לדעת מתי להתגלגל" אני מחפש אתגר של גברים לא שאיזה AI יתן לי לנצח אותו וילטף לי ת'אגו.

אני מחרטט על משחקים שלא שיחקתי? בנתיים אתה חירטטת, פה על DQ שאין בו מספיק בילדים וקלאסים ואכלת קש והראת שאתה חרטטן ברמות על, אתה full of shit אני עד עכשיו לא מאמין לך אפילו ששיחקת באלה שאמרת ששיחקת הכל נשמע מחורטט עם דרגת אמינות של רגב שקראה צ'כוב.
ותן לי גם להגיד משהו על מה שאמרת עם ה"אין פה אפילו PVP "

חחחחח זה השיא אינטר, השיא, ממתי PVP זה דבר חשוב במשחק GAAS, רוב משחקי הגאס מתמקדים בPVE זה האפיל שלהם, גם אם יש לך מצבי PVP הם אף פעם לא ההיליט במשחקי GAAS.
PVP הוא לא ההיליט בדסטני למשל. תשאר קלולס עם המשחקים המערביים הגרועים שלך.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 28 נובמבר 2024, 20:45

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 נובמבר 2024, 21:02

אויש אינטר באמת, לקחת מדגם מרדיט להוכחת הנקודה שלך? זה ברור שבאינטרנט ובפורומים כולם מעדיפים סינגל פלייר זה תמיד ככה, זה לא אומר כלום...כי...
יש לך באינטרנט שתיי קבוצות של גיימרים.

1. גיימרים שגדלו רק עם סינגל פלייר ומעולם לא מוכנים לשמוע על שום דבר אחר.
2. קבוצה שניה של כל מיני חסרי חיים, לוזרים, או סתם אנשים אנטי סוציאליים שהחיים שלהם בזבל ומשחקי הסינגל זה הבריחה שלהם מהחיים אז הם תמיד יצביעו בעד סינגל וכל דבר שמעודד אינטרקציה עם העולם החיצון מעורר בהם בחילה, ביפן יש לך אפילו שם לזה היקיקומורי אבל זה לא אומר שאנשים כאלה לא קיימים במערב כולנו מכירים אנשים כאלה, בדרך כלל אנשים שגם לא מסוגלים להתמודד עם המולטי לא רק בגלל האינטרקציה החברתית פשוט האגו שלהם גם ככה מרוסק מכל מה שעברו בחיים אז הם תמיד יצביעו סינגל.

בקיצור לא הוכחת כלום, באותה מידה יכולת להביא סקר שמראה שאקטביזן וEA הן המפיצות השנואות בעולם על גיימרים, לא משנה שהן עדיין מאוד עשירות.

בקיצור היית ונשארת קלולס בתחום, יש לך הרבה מה ללמוד, תתקדם אחי, תתקדם אנחנו לא באותה הליגה בתחום.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 28 נובמבר 2024, 21:08

אתה מוזמן להביא נתונים אחרים, אני בטוח שאין לך, ולא רק שאין לך, אתה גם לא מכיר את הסדרה. היא תמיד הייתה בעיקר סינגל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 נובמבר 2024, 21:12

טרול פשוט טרול.

Hypno
Trainee

הודעהעל ידי Hypno » 28 נובמבר 2024, 23:07

glass man כתב:קאז: אם יש לי MMO שמכר 12M אבל יש לי גג רק איזה 32,623.4 מנויים שמשלמים לי תשלום חודשי אז על איזה הצלחה אפשר לדבר? העלויות של משחק GAAS מטורפות ודי שקולות למשחק MMO, יש אירועים יש Events יש תוכן (אה, פה אין גם תוכן נורמלי) ...

זה יפה מאוד שמכר 12M (ולא, זה לא 15M אתה חייב להפסיק עם העישונים האלה זה גם לא בריא לגוף וגם גורם לך לפספס את הפרטים הקטנים :-) 15M שחקנים ששיחקו זה לא 12M במכירות זה רק אומר שבגלל שהמשחק זמין על 2 פלטפורמות יש 3M אנשים ששיתפו אותו)

מה שהHD2 עשה אולי כיסה את העלויות פיתוח שלו+מימן איזה פרויקט AA כמו אסטרו בוט, לא יותר לא פחות זה נחמד אבל לסוני היו שאיפות שאפתניות בהרבה, הם רצו את ה518588 שחקנים של PUBG, הם רוצים את ה84561 שחקנים שמשחקים ברגע זה בMonster hunter world.... בסטים לבד... משחק בין פאקינג 6!!! כלומר הם היו רוצים שHD2 בגיל 6 יעשה כמו Monster hunter world על מה אתה מדבר ? באיזו מציאות אתה חי בכלל, כאילו אנחנו חיים בעולמות אחרים.

12 מיליון עותקים ב-12 שבועות.

הבורות שלך לא מפסיקה להפתיע כל פעם מחדש. הציפיות היו מקסימום 150אלף בו"ז. הצפי של האולפן זה הצפי של סוני.
הצפי של סוני מריטרנל הוא לא אותו דבר כמו מאנצ'רטד, כמו שהצפי מאסטרובוט לא אותו דבר כמו גרביטי קראש, כמו שהצפי מספיידרמן זה לא אותו דבר כמו מ GOT.

מה הקשר PUBG. משחק F2P. ולפני שהוא היה F2P הוא מכר 40 מיליון עותקים לפחות על המחשב.

glass man כתב:לא יודע אם לקרוא לזה כישלון כי אלה מכירות סבבה, אבל בואו לא דין משחק שמכר 40$ כמשחק שנמכר ב70$ דולר, מדובר פה במאות מליוני דולרים שסוני היו עושים יותר אם .

הסתכלת על טבלת המכירות ששמתי? הבנת את פירושה? אני מניח שלא כי אתה ממשיך במפגן הבורות.

DrKeo כתב:יש נתונים גלובלים יא טרול. המשחק הצלחה מסחררת, אבל עם נתונים של משחק סינגל מצליח, לא משחק GAAS מצליח.

רוצה להשוות ל-SF6? אחלה דוגמה. משחק נישא, היה בשיא ביום השיגור עם 70K שחקנים ושנה וחצי מאוחר יותר עומד רוב הזמן סביבות ה-30K שחקנים. כשמשתחרר תוכן מעניין הוא מזנק לאזור ה-50K, לפעמים אפילו בחזרה ל-70K ותמיד מתציב סביבות 30K שחקנים, כמעט חצי מבסיס השחקנים שהוא שגר איתו. זה משחק GAAS בריא, אנשים קנו אותו, ממשיכים לשחק בו וחוזרים אליו שוב ושוב והם גם מבזבזים בו הרבה כסף.

ואז מהר מאוד אבד מעל ל-90% מבסיס השחקנים שלו, וגם אלה שנשארו כמעט לא קונים כלום כי אין ממש מה לקנות. הוא לא מצליח לשמר שחקנים, הוא לא מצליח לגרום לשחקנים לשחק לאורך זמן, וגם אלה שמשחקים לאורך זמן לא באמת מבזבזים כסף.

הצלחה מסחררת וכישלון GAAS בו בזמן, זה לא סותר. העלויות פיתוח היו נמוכות, הם לא ציפו לכזאת הסטרית מכירות מטורפת, אין לאף אחד ספק (אולי חוץ מגלאס) שהוא הצלחת מכירות מסחררת. אבל כ-GAAS? כישלון מהדהד.

למי אכפת מה אחוז הירידה? אתה מעניש את המשחק כי הוא פרץ למיינסטרים והיה סופר-פופולארי? אתה מאותם האידיוטים שכותבים מאמרים שווקונג/פאלוורלד איבדו X% משחקניו אחרי X ימים?

comp.PNG
comp.PNG (190.36 KiB) נצפה 1292 פעמים

איפה פה אתה רואה שחקנים שלא חוזרים? כשיש עדכונים ה engagement עולה כמצופה.

הורג אותי האמירות חסרות כל שחר שלך. מאיפה לעזאזל אתה יודע אם שחקני HD2 קונים את המיקרו-תשלומים?? זה עוד אחד מהדברים שאתה קובע לעצמך כאילו הם נכונים?
ל HD2 אין חבילות DLC נפרדות (כמו שיש ל SF6) ולכן כל ההוצאות בתוך המשחק לא מוצגות באופן נפרד בטבלאות בסטים. ומאיפה אתה יודע את נפח מכירות ה DLC של סטריט פייטר. אתה מנפיץ שטויות במקום להודות שאתה שוגה.

נכון לכתיבת שורות אלה, HD2 הוא כרגע המשחק ה-28 המכניס ביותר בסטים (כלל ה revenue). סטריט פייטר 6 לא בטופ 100.

אתה מתיימר לטעון שHD2 לא משמר את השחקנים אבל מבטל נתוני NPD מהמדינה עם הנתח המכירות הכי גדול במשחקי סטים שמראים שהמשחק בטופ5 במספר כלל השחקנים שמשחקים במשחק בכל חודש מאז יציאתו -- ואז אומד את בסיס השחקנים הזה ב 7% -- ואתה עוד קורא לאנשים אחרים 'טרול'? פארודיה של ממש.

ועל כל זה צריך להוסיף את כל ה CCU של גרסת הפס5..

Hypno
Trainee

הודעהעל ידי Hypno » 28 נובמבר 2024, 23:08

InterAl כתב:רוב השחקנים משחקים אותו בסינגל. תוכן אנדגיים שמקבל עדכונים לאורך זמן יש גם ב-no man's sky, stardew valley ורבים אחרים שלא נחשבים כ-gaas. כרגיל אתה מבלבל במוח על משחקים שלא שיחקת.

גם לפני ש NMS קיבל את עדכוני המולטי והקו-אופ שלו היה מדובר במשחק GAAS. הוא פשוט לא עושה מונטיזיציה נוספת.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 28 נובמבר 2024, 23:17

Hypno כתב:
InterAl כתב:רוב השחקנים משחקים אותו בסינגל. תוכן אנדגיים שמקבל עדכונים לאורך זמן יש גם ב-no man's sky, stardew valley ורבים אחרים שלא נחשבים כ-gaas. כרגיל אתה מבלבל במוח על משחקים שלא שיחקת.

גם לפני ש NMS קיבל את עדכוני המולטי והקו-אופ שלו היה מדובר במשחק GAAS. הוא פשוט לא עושה מונטיזיציה נוספת.

ולכן הוא לא gaas. זה לפני הכל מודל מונטיזציה, לקנות משחק פעם אחת וזהו זאת פשוט לא ההגדרה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 נובמבר 2024, 23:43

באמא שלי אתם שני טרולים שמתחרים בינכם מי יותר טרול מהשני. עצם זה שHD2 נמצא כולה בפיק של 29 אלף ושSF6 לא מפגר מאחוריו בהרבה עם פיק של 27 אלף כבר מעיד על הכישלון של HD2 כי SF6 זה הנישה של הנישה ואני יודע את זה יותר משניכם כי אני פה מחכה שעה ביום לMatch אחד לא אתם.

פעם הייתם לפחות מצחיקים היום אתם סתם תעודת עניות לידע העלוב של הגיימר הישראלי המצוי, אל תטרחו גם להגיב להודעות שלי סיימתי עם שניכם.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 29 נובמבר 2024, 00:04

הגדרות בסיסיות של המושגים שאתה מתווכח עליהם פה אין לך מושג. צא ולמד, ותחזור לפה שוב עוד חצי שנה עם הזנב בין הרגליים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 29 נובמבר 2024, 00:13

סע סע יא טרול בנתיים אתה זה שדוחף את התחת שלך לדיונים שאני נמצא בהם, לא הולך לשום מקום אתה פשוט רואה הודעות שלי סע.
בחיים לא תהיה בליגה שלי בתחום גם אם יתנו לך 1000 שנה לנסות להגיע לרמה שלי.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 29 נובמבר 2024, 01:00

נכון, כל כך נמוך אני לעולם לא אצליח לרדת. אני אמשיך להגיב לכל הודעה שארצה. כיף לי להוציא אותך מהכלים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 29 נובמבר 2024, 01:06

בעולם מתוקן היו כבר עושים לך permanent ban מהאינטרנט.
כבר ירדת הכי נמוך ששיקרת ששיחקת משחקים שברור כשמש שלא שיחקת בהם, אתה הישראלי המכוער אינטר לא מבין כלום בשום דבר ומדבר כאילו הוא מבין בהכל תצטנע קצת בעיקר שנמצא מולך מישהו שמבין פי 100 יותר ממך.לא מצפה שתגיע לרמה שלי זה מעל היכולת שלך אבל תגיע ללפחות 20% לפני שאתה מתפרץ לדיונים שאני נמצא בהם כמו הדיון ההוא עם קרירין.

הדבר היחיד שמשתווה לחוסר הידע שלך בגיימינג זה הטעם העלוב שלך בגיימינג משחק לי משחקים שלא הייתי משחק בהם גם אם החיים שלי היו תלויים בהם.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 29 נובמבר 2024, 01:20

אני מבין שאתה מרגיש מושפל וחבול, אבל באמת שאין צורך בכל ההשלכה שאתה עושה פה. זה כבר נהיה עצוב.

Hypno
Trainee

הודעהעל ידי Hypno » 30 נובמבר 2024, 11:54

glass man כתב:באמא שלי אתם שני טרולים שמתחרים בינכם מי יותר טרול מהשני. עצם זה שHD2 נמצא כולה בפיק של 29 אלף ושSF6 לא מפגר מאחוריו בהרבה עם פיק של 27 אלף כבר מעיד על הכישלון של HD2 כי SF6 זה הנישה של הנישה ואני יודע את זה יותר משניכם כי אני פה מחכה שעה ביום לMatch אחד לא אתם.

פעם הייתם לפחות מצחיקים היום אתם סתם תעודת עניות לידע העלוב של הגיימר הישראלי המצוי, אל תטרחו גם להגיב להודעות שלי סיימתי עם שניכם.

מה אני אשם שנכון לכרגע הלדייברס מקום 31 בהכנסות וסטריט פייטר 6 לא בטופ 100?

קראת את טבלת המכירות של NPD? הבנת מה זה אומר?
ש HD2 'חרף' היותו 40 דולר הוא המשחק השני שהכניס הכי הרבה כסף ממכירת עותקים בלבד (בלי MTX) בארה"ב השנה. יותר מ FF, יותר מדרגון דוגמה, יותר מכל משחקי הAAA ב60+ דולר שיצאו ב 2024.

InterAl כתב:ולכן הוא לא gaas. זה לפני הכל מודל מונטיזציה, לקנות משחק פעם אחת וזהו זאת פשוט לא ההגדרה.

לא מסכים. זה אומר שהמשחק נמצא בקיצון אחד של סקאלת ה GAAS. ממשיך לתת שירות אבל גובה רק פעם אחת. זו האסטרטגיה שהם בחרו.
להוציא תוכן שיגרום לאנשים חדשים לקנות את המשחק.

לדעתי זה גם קשור לשערוריות סביב המשחק בשיגור וזו הדרך שלהם ליישר את ההדורים.

גם למשחק הבא שלהם כולם מתייחסים כ GAAS למרות שאין שום מידע על אופן מונטיזציה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 30 נובמבר 2024, 20:55

זאת לא ההגדרה המקובלת ל-gaas. המודל העסקי חייב להיות מבוסס על תזרים שוטף ולא על קנייה חד פעמית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 דצמבר 2024, 11:31

Hypno כתב:איפה פה אתה רואה שחקנים שלא חוזרים? כשיש עדכונים ה engagement עולה כמצופה.

הורג אותי האמירות חסרות כל שחר שלך. מאיפה לעזאזל אתה יודע אם שחקני HD2 קונים את המיקרו-תשלומים?? זה עוד אחד מהדברים שאתה קובע לעצמך כאילו הם נכונים?
ל HD2 אין חבילות DLC נפרדות (כמו שיש ל SF6) ולכן כל ההוצאות בתוך המשחק לא מוצגות באופן נפרד בטבלאות בסטים. ומאיפה אתה יודע את נפח מכירות ה DLC של סטריט פייטר. אתה מנפיץ שטויות במקום להודות שאתה שוגה.

נכון לכתיבת שורות אלה, HD2 הוא כרגע המשחק ה-28 המכניס ביותר בסטים (כלל ה revenue). סטריט פייטר 6 לא בטופ 100.

אתה מתיימר לטעון שHD2 לא משמר את השחקנים אבל מבטל נתוני NPD מהמדינה עם הנתח המכירות הכי גדול במשחקי סטים שמראים שהמשחק בטופ5 במספר כלל השחקנים שמשחקים במשחק בכל חודש מאז יציאתו -- ואז אומד את בסיס השחקנים הזה ב 7% -- ואתה עוד קורא לאנשים אחרים 'טרול'? פארודיה של ממש.

ועל כל זה צריך להוסיף את כל ה CCU של גרסת הפס5..

איזה חמוד אתה קאז שאתה מפרסם גרף ובכוונה חותך את ההתחלה כדי שלא יראו את ההתרסקות המטורפת במספר השחקנים האקטיבים :)

אני יודע שלא שחקת בו ולכן אין לך שמץ מה קורה ב-HD2 ואתה מעדיף לדבר מהתחת, אבל כל מה שיש לקנות ב-HD2 (לפחות בחודשים הראשונים ששחקתי פה ושם) זה סופר קרדיטס. זה ידוע בקהילה שצריך להיות אדיוט גמור כדי לקנות סופר קרדיטס כי אחרי ה2-3 שעות הראושנות שהם עוזרים לך קצת לקצר את הדרך אין להם באמת שימוש. להשיג אותם זה סופר קל כי לא רק שמקבלים הרבה על כל משימה, אין השפעה של רמת הקושי כך שאפשר לשבת ולהשיג את כל הסופר קרדיטס שאתה צריך תוך שעה ברמה הקלה.

וזה כמובן אם אתה רוצה וצריך סופר קרדיטס, אני לא הוצאתי סופר קרדיט אחד עד היום, אף אחד לא משתמש בהם, אנשים צוברים כמויות אדירות של סופר קרדיטס כי פשוט אין מה לעשות איתם וקניה שלהם היא ההכנסת "GAAS" היחידה מהמשחק.

מה שאמרת על BMW הוא בדיוק נכון, אנשים שאומרים שהייתה לו נפילה חדה מטומטמים שהם אומרים שזה רע. כי BMW הוא משחק סינגל, בדיוק ככה מתנהגים משחקי סינגל, אנשים קונים אותם בהמונים בשיגור ואז אחרי 2-3 שבועות מסיימים או נמאס להם והם מפסיקים לשחק. שיגור אדיר, נטישה המונית, ככה עובדים משחקי סינגל וזה בסדר גמור.

אבל כשאתה משחק GAAS, אם ככה נראה הגרף שלך, נכשלת. אם הצלחת למשוך מליונים לקנות את המשחק שלך ובסוף אתה נשאר עם 30K שחקנים זה אומר שנכשלת כמשחק GAAS. הוא הצלחה מסחררת, אבל כמשחק סינגל, לא כמשחק GAAS. לא ברור לי מה כל כך קשה להודות בזה.

אבל בסדר, הבנתי מהדיון שלך עם אינטר שאתה לא מבין בכלל מה זה GAAS. אין דבר כזה GAAS בלי להוציא משחקנים כסף בצורה שוטפת. אם אתה הולך להמשיך לפתח את המשחק במשך שנים בעצימות גבוהה, אתה צריך לקבל תזרים מזומנים שמפצה אותך על זה. בלי הכנסות רציפות מעבר למכירת המשחק, זה לא משחק GAAS, זה סתם משחק מולטי או סינגל רגילים.
We're just normal men. We're just innocent men

Hypno
Trainee

הודעהעל ידי Hypno » 01 דצמבר 2024, 21:21

DrKeo כתב:
איזה חמוד אתה קאז שאתה מפרסם גרף ובכוונה חותך את ההתחלה כדי שלא יראו את ההתרסקות המטורפת במספר השחקנים האקטיבים :)

אני יודע שלא שחקת בו ולכן אין לך שמץ מה קורה ב-HD2 ואתה מעדיף לדבר מהתחת, אבל כל מה שיש לקנות ב-HD2 (לפחות בחודשים הראשונים ששחקתי פה ושם) זה סופר קרדיטס. זה ידוע בקהילה שצריך להיות אדיוט גמור כדי לקנות סופר קרדיטס כי אחרי ה2-3 שעות הראושנות שהם עוזרים לך קצת לקצר את הדרך אין להם באמת שימוש. להשיג אותם זה סופר קל כי לא רק שמקבלים הרבה על כל משימה, אין השפעה של רמת הקושי כך שאפשר לשבת ולהשיג את כל הסופר קרדיטס שאתה צריך תוך שעה ברמה הקלה.

וזה כמובן אם אתה רוצה וצריך סופר קרדיטס, אני לא הוצאתי סופר קרדיט אחד עד היום, אף אחד לא משתמש בהם, אנשים צוברים כמויות אדירות של סופר קרדיטס כי פשוט אין מה לעשות איתם וקניה שלהם היא ההכנסת "GAAS" היחידה מהמשחק.

מה שאמרת על BMW הוא בדיוק נכון, אנשים שאומרים שהייתה לו נפילה חדה מטומטמים שהם אומרים שזה רע. כי BMW הוא משחק סינגל, בדיוק ככה מתנהגים משחקי סינגל, אנשים קונים אותם בהמונים בשיגור ואז אחרי 2-3 שבועות מסיימים או נמאס להם והם מפסיקים לשחק. שיגור אדיר, נטישה המונית, ככה עובדים משחקי סינגל וזה בסדר גמור.

אבל כשאתה משחק GAAS, אם ככה נראה הגרף שלך, נכשלת. אם הצלחת למשוך מליונים לקנות את המשחק שלך ובסוף אתה נשאר עם 30K שחקנים זה אומר שנכשלת כמשחק GAAS. הוא הצלחה מסחררת, אבל כמשחק סינגל, לא כמשחק GAAS. לא ברור לי מה כל כך קשה להודות בזה.

אבל בסדר, הבנתי מהדיון שלך עם אינטר שאתה לא מבין בכלל מה זה GAAS. אין דבר כזה GAAS בלי להוציא משחקנים כסף בצורה שוטפת. אם אתה הולך להמשיך לפתח את המשחק במשך שנים בעצימות גבוהה, אתה צריך לקבל תזרים מזומנים שמפצה אותך על זה. בלי הכנסות רציפות מעבר למכירת המשחק, זה לא משחק GAAS, זה סתם משחק מולטי או סינגל רגילים.

השתמשתי בזום של חצי שנה לגרף. זה לא משנה מה היה השיא. כל משחק 'מתרסק' מהשיא שלו.

אתה זה ש'מדבר מהתחת'. אין לך מושג כמה אנשים קונים או לא קונים סופר קרדיטס. הספקולציות שלך לא מעניינות.
גם לי אין מושג כמה קונים אבל אני בניגוד אליך לא מנפיץ 'עובדות'. מה שהוא כן עובדה שהמשחק ממשיך להיות בין 30-40 המשחקים המכניסים ביותר בסטים בימים האחרונים.

אתה כמובן מנסה לבטל ולהתלם מעובדות לא נוחות לך. NPD מראה לך טוב מאוד עד כמה המשחק משמר את שחקניו. מה לך כה קשה להודות בכך? למה אתה צריך 'לדבר מהתחת' ולהנפיץ ששוק האמריקאי הוא 7% מכלל השחקנים? אתה לא רואה שהיסטורית הפיקים של המשחק מתרחשים בשעות הפריים טיים בארה"ב? אתה לא רואה בטבלאות האיזוריות בסטים שהמשחק בארה"ב מדורג גבוה יותר מכל המדינות האחרות (שיצא לי לבדוק)? אתה טומן ראשך בחול שבדרך כלל במשחקי סטים ארה"ב מובילה את נתחי המכירות לפי מדינות?

הנתונים מספרים דבר אחד - אתה מנפיץ דבר אחר. אז מה אתה רוצה?

וכל זה בלי לדבר על כך שהמשחק הפסיק להיות מוצע לעשרות אם לא מאות ארצות בסטים.
ובלי לדבר על כך שאתה משמיט את ביצועי המשחק על הפס5.

---

NMS מציע הרחבות למשחק בקצב שלא מבייש אף משחק MMO/GAAS. זה הבחירה של המפתחת איך ואם לעשות מזה כסף. הם כנראה מסתפקים בלהביא שחקנים חדשים באמצעות התוכן שהם מוציאים. כנראה דוגמה ייחודית בנוף אבל נכנסת תחת המטרייה הרחבה של GAAS.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 דצמבר 2024, 23:34

אתה מברבר מהתחת, ואו סייברפאנק ו-BG3 בטופ 5 הכי מרוויחים בסטים! ואו! איזו הצלחת GAAS מסחררת! :roll:

אין לך שמץ של מושג ב-HD2, לך תקרא עליו ועל ה-ecosystem מיקרו תשלומים הלא קיים שלו ואז תחזור כשתהיה חכם יותר.

אם בסיס השחקנים שלך נופל ב-90%+ תוך שבועות, וגם למי שנשאר לשחק אין לך מה למכור לו, אתה כישלון כמשחק GAAS. צא מהשוק שלך קאז.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 דצמבר 2024, 20:19

Hypno כתב:
glass man כתב:באמא שלי אתם שני טרולים שמתחרים בינכם מי יותר טרול מהשני. עצם זה שHD2 נמצא כולה בפיק של 29 אלף ושSF6 לא מפגר מאחוריו בהרבה עם פיק של 27 אלף כבר מעיד על הכישלון של HD2 כי SF6 זה הנישה של הנישה ואני יודע את זה יותר משניכם כי אני פה מחכה שעה ביום לMatch אחד לא אתם.

מה אני אשם שנכון לכרגע הלדייברס מקום 31 בהכנסות וסטריט פייטר 6 לא בטופ 100?

קראת את טבלת המכירות של NPD? הבנת מה זה אומר?
ש HD2 'חרף' היותו 40 דולר הוא המשחק השני שהכניס הכי הרבה כסף ממכירת עותקים בלבד (בלי MTX) בארה"ב השנה. יותר מ FF, יותר מדרגון דוגמה, יותר מכל משחקי הAAA ב60+ דולר שיצאו ב 2024.

InterAl כתב:ולכן הוא לא gaas. זה לפני הכל מודל מונטיזציה, לקנות משחק פעם אחת וזהו זאת פשוט לא ההגדרה.

לא מסכים. זה אומר שהמשחק נמצא בקיצון אחד של סקאלת ה GAAS. ממשיך לתת שירות אבל גובה רק פעם אחת. זו האסטרטגיה שהם בחרו.
להוציא תוכן שיגרום לאנשים חדשים לקנות את המשחק.

לדעתי זה גם קשור לשערוריות סביב המשחק בשיגור וזו הדרך שלהם ליישר את ההדורים.

גם למשחק הבא שלהם כולם מתייחסים כ GAAS למרות שאין שום מידע על אופן מונטיזציה.

קאז בחיי מה נסגר.... למה אנחנו משווים את HD2 לפאקינג SF6 שהוא משחק נישה מה נסגר?
היום SF6 בפיק שלו היה 40 אלף שחקנים וHD2 היה 33 אלף שחקנים, כן, שניהם קיבלו בוסט כי הם במבצע, אבל אתה באמת לא מבין שמשחק נישה כמו SF6 לא אמור להתקרב למספר השחקנים של HD2 אפילו עם מבצע?

SF6 לא מתקרב למספרים של משחקי GAAS ענקיים גם אם יחלקו אותו בחינם.
GTA ONLINE (כי אתה משחק אותה, כאילו PUBG הגיע למספרים שלו בגלל הfree to play כאילו הוא לא מכר כמו לחמניות חמות שהיה בתשלום) יושב על כמעט מעל 170 אלף שחקנים היום (ואל תשחק לי אותה כאילו זה אנשים שמשחקים את הקמפיין אחרי 11 שנים)

HD2 מפסיד שוב לMonster hunter world שהיה לו פיק של 70 אלף שחקנים היום. פאקינג, משחק בן 6! מה wilds יעשה לו? הוא יטגן את HD2 חי.
ותחסוך ממני טיעונים של "זה אנשים שמשחקים כסינגל" כי זה לא זה פשוט לא, יש גבול כמה בורות אפשר להפגין ואם אתה מעוניין לדון איתי בנושא הזה לפחות תשמור על איזושהי יושרה בדיון הזה כי אחרת זה סתם הטרלה ובזבוז זמן.

למה אני צריך להתרשם מNPD ומכמה שהמשחק הכניס השנה? אתה מביא דוגמאות כמו FF, ודרגון דוגמה משחקים שנחשבים כישלון במכירות.... כסימן להצלחה?
אני אגיד לך מה אתה עושה, אני (ואני חושב שגם נדב אבל אולי לא הבנתי אותו נכון) שופט את HD2 כמשחק GAAS ואתה שופט אותו כמשחק סינגל, זה לא מעניין אותי כמה הוא מכר כמשחק סינגל, כי הוא לא נועד להיות משחק סינגל, אם הוא היה סינגל, היה לו קמפיין ואז הייתי שופט אותו כמשחק סינגל.. אבל הנה האמת שאתה לא אוהב לשמוע אם הוא היה סינגל פלייר הוא היה עולה לסוני פי כמה לפתח... ואז הוא היה עולה הרבה יותר לצרכן הממוצע, ואז הצרכן הממוצע לא היה נותן לו צא'נס כי HD זה לא מותג חזק.. ואז הוא לא היה מוכר ככה.

להגיד שטויות כמו "PUBG על כמה פלטפורמות וHD2 רק על שתי פלטפורמות" זה טיעון כל כך מגוחך כשהוא בא ממישהו שכל היום אומר פה בפורום איך כל משחק שהתרסק התרסק בגלל שהוא לא על סטים... אז פתאום שזה לא נוח לך צריך עוד פלטפורמות כדי להגיע למספרים גבוהים? ושוב, אל תשמש בטיעון של "אבל PUBG חינם" כי המשחק התפוצץ הרבה לפני שהפך להיות בחינם.

Hypno
Trainee

הודעהעל ידי Hypno » 06 דצמבר 2024, 00:59

glass man כתב:
א.זה לא 15M... המשחק עשה 12M בפאקינג 40 דולר? ...ובוא אחשלי, להתלהב ממשחק שעשה 12M ב40$ ... .חוכמה גדולה למכור כמו מטורף במחירי תחת, והמון השיגו אותו גם בפחות מ40 דולר. משחקי הסינגל פלייר AAA של סוני, היו מוכרים בצורה לא נורמלית אם היו במחיר הזה, ואם אתה מסתכל על HD2 ומדמיין לעצמך... שעלות הפיתוח שלו הצדיקה 40$ אתה חי בהזייה, כנראה באותה הזייה שגרמה לך לדמיין שהוא מכר 15M ולא 12M.רואים ששפכו עליו הרבה יותר ולפי העלות שלו הוא היה צריך להיות מתומחר הרבה יותר מ40 דולר.

ב.
אתה מסתכל על זה כמו צרכן זו הבעיה קאז. אתה רואה כמה מליונים שנמכרו ולא מעניין אותך שום דבר מעבר לזה, לא מעניין אותך כמה המשחק עלה לפיתוח, לא מעניין אותך שמפיצות גדולות כמו סוני חייבת לפצות רשתות גדולות ולספוג עלויות על עותקים פיזים שלא נמכרו ולכן הוא מתומחר ב40 דולר למזער את הנזק הזה, אתה רואה מספר של איזה 12M (אה סליחה אתה רואה 15) ומתלהב ואחרייך המבול אין לך מושג קלוש שבקלושים מה העלויות של סוני בפיתוח שלו ואיזה עלויות נוספות יש לו בתחזוקה שלו ואיזה עלויות יש לה במקרה והוא לא מוכר טוב... מה חשבת שאם הוא לא מוכר טוב אז סוני אומרת לרשתות הגדולות ? שלחו את העותקים למגרסה? היא מפצה אותם.

למה אני צריך להתרשם מNPD ומכמה שהמשחק הכניס השנה? אתה מביא דוגמאות כמו FF, ודרגון דוגמה משחקים שנחשבים כישלון במכירות.... כסימן להצלחה?
.

אם אתה עדיין עומד מאחורי אמירות אלה אז שוב אני מפנה אותך לטבלה של NPD שמדרגת את המשחקים לפי כמה revenue הם עשו.
כלומר, אם לא הבנת, זה לא כמות עותקים ולא מושפע מהתירוץ שלך של מחיר נמוך יותר. להיפך, ככל שהמחיר שלך נמוך יותר קשה יותר להגיע גבוה ברשימה כזו.

אם HD2 לפיך הוא אכזבה במכירות/כישלון/לא עשה מספיק כסף לאור התקציב אז בהכרח אתה אומר שכל המשחקים בטבלה הזו שיצאו ב 2024 הם כישלון.

glass man כתב:להגיד שטויות כמו "PUBG על כמה פלטפורמות וHD2 רק על שתי פלטפורמות" זה טיעון כל כך מגוחך כשהוא בא ממישהו שכל היום אומר פה בפורום איך כל משחק שהתרסק התרסק בגלל שהוא לא על סטים... אז פתאום שזה לא נוח לך צריך עוד פלטפורמות כדי להגיע למספרים גבוהים? ושוב, אל תשמש בטיעון של "אבל PUBG חינם" כי המשחק התפוצץ הרבה לפני שהפך להיות בחינם.
.

אתה לא צריך להגיד לי כמה PUBG מכר לפני שהפך ל F2P. אני הבאתי את הנתון....
אתה עושה סלט.
להסתכל על כמות השחקנים של PUBG ולהגיד שHD2 או כל משחק אחר צריך להגיע לנתונים האלה זה קשקוש.
כי PUBG מכר לפחות 40 מיליון עותקים על המחשב ואחר כך גם הפך ל F2P. למה לעזאזל לקחת אותו כאמד.

Hypno
Trainee

הודעהעל ידי Hypno » 06 דצמבר 2024, 00:59

DrKeo כתב:אתה מברבר מהתחת, ואו סייברפאנק ו-BG3 בטופ 5 הכי מרוויחים בסטים! ואו! איזו הצלחת GAAS מסחררת! :roll:

אין לך שמץ של מושג ב-HD2, לך תקרא עליו ועל ה-ecosystem מיקרו תשלומים הלא קיים שלו ואז תחזור כשתהיה חכם יותר.

אם בסיס השחקנים שלך נופל ב-90%+ תוך שבועות, וגם למי שנשאר לשחק אין לך מה למכור לו, אתה כישלון כמשחק GAAS. צא מהשוק שלך קאז.

בסייברפאנק אפשר לשלם בכסף אמיתי בתוך המשחק? לא ידעתי.

יש פה צד שנותן נתונים, וצד שמספר מעשיות. אני מאמין שעשיתי עבודה טובה בלגבות מה זה מה, כך שכל מי שיקרא את הדיון הזה ידע איפה נופלת האמת.

לסיכום:

נתון: הלדייברס ממשיך להכניס revenue באופן בריא וטוב, כאשר בשבוע החולף הוא היה המשחק ה-28 המכניס ביותר בסטים.

מעשייה: אנשים לא משתמשים במיקרו-תשלומים במשחק. הביסוס: ספקולציות ואנקדוטות.
אין מידע שאומר או מעריך כמה אחוזים מהרווחים שהמשחק מייצר הם מקניית קרדיטים. כל מי שמתיימר לקבוע קביעה ולהציג 'עובדה' מדבר מתוך בורות במקרה הטוב או מאג'נדה במקרה הרע.
--
נתון: בדוחות של NPD בארה"ב של Top 10 Games Played on Steam Ranked by Monthly Active Users, הלדייברס לא יצא מהטופ 5 מאז השיגור.
נתון: HD2 על המחשב הכי פופולארי בארה"ב. הפיקים של שחקנים מתרחשים בזמני ארה"ב. המשחק בדרך כלל מדורג גבוה יותר בטבלת המכירות האמריקאית מכל טבלת מדינה אחרת.
נתון: ברוב משחקי סטים שהמפתחים שיתפו לגביהם היקף מכירות לפי ארץ, ארה"ב היא המדינה המובילה.

מעשייה: "מה קשור נתוני NPD, שבריר מהעולם במדינה עם אחוז שחקני ה-PC הקטן בעולם." "אבל תסתכל על 7% מהשחקנים!".
מעשייה: לקבוע קביעות לגבי שימור שחקנים ולבטל את ה data שעונה על השאלה הזו באופן הכי ישיר מארגון מוביל במדינה הכי גדולה בתעשייה בכלל, ולמשחק הזה בפרט.
--

גם נתון: הלדייברס איבד 80 ו 90% מהשחקנים שלו.
המעשייה: לתת לנתון הזה משקל ומשמעות. שפר עלייך מזלך והמשחק הפך לתופעה ופרץ למיינסטרים לאין שעור מעל המצופה? דבילים ברשת ילעגו כאשר מן הסתם ומטבע הדברים השחקנים הק'זואלים נושרים.

אם HD2 היה עושה שיא של 200אלף, מוכר 9 מיליון ולא 12 מיליון, היית אומר שהוא הצלחה כ GAAS? כמה אחוזים צריך משחק לאבד לפני שיוכתר כישלון? בקיצור חרטה ברטה.

גם מעשייה: לעשות עניין ממספר הבו-זמני של שחקנים ולא לתת את המקום הראוי לעובדה שחודשים אחרי שיגור המשחק, הוא הפסיק להימכר בכ-170 מדינות.
--

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 דצמבר 2024, 02:06

בדיוק הולך לישון, אבל כרגע אחרי איזה 30 ביקורות אינדיאנה ג׳ונס יושב על ממוצע 86. נראה שיש פה אחלה משחק וממבט מהיר בתקציר הביקורות עושה רושם שיש פה אחלה סיפור וחוויה, עם שליטה וקרבות קצת פחות טובים. נראה כמו משחק גיימפאס מושלם. מעניין מה מצב גירסת המחשב… מניח שמחר כבר יהיה ניתוח של DF :)

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 דצמבר 2024, 06:47

קאז: כפרה עליך זה נהיה כבר משעמם תיכו הדיון הזה, ריינבו סיקס משחק לא חינמי בן תכף 10! עוקף בסיבוב את HD2 עכשיו פיק של 61,829 שחקנים וHD2 בפיק של 24 אלף. כאילו פשוט די תפסיק להביך את עצמך. יש לך מישהו כמו נדב שנראה לי הוא היחיד מאיתנו ששיחק שאומר שאין מה לעשות במשחק....כאילו מה אתה עוד רוצה כדי להחשיב את זה כישלון...

תנסה להחשיב אותו כסינגל פלייר? זו פשוט הטרלה, אבל אם אתה מנסה להחשיב אותו כסינגל אתה רק מוכיח כמה עמוקה הבורות שלך בתחום. כי אפילו הרימאסטר של TLOU1 לפס4 מכר 18.242m ועקף אותו ומיאמוטו אמר שהוא רוצה שכל משחק של נינטנדו ימכור 30M עותקים, אז כן PUBG הוא בהחלט האומדן, למה? כי ככה חברות גדולות כמו סוני או נינטנדו רואות את העניין הזה
אז אם משחקי סינגל צריכים למכור מספרים כאלה היום, GAAS בטח שצריך, כי בלי player retention אין הצדקה להתחיל להכניס מיקרו תשלומים שיתנו לך להתחיל להרוויח ממנו.

אתה כל כך מת להראות שצדקת כל השנים שהנה אם סוני רק תוציא דברים לסטים אז המשיח יגיע וכל הבעיות בעולם יפתרו, אבל אתה ממהר לשמוח HD2 הוא לא המשחק הזה.
סביר להניח שסוני מעודדים מHD2 וזה נותן להם דרייב להמשיך להתאמץ בז'אנר הGAAS ? בהחלט כי זה עדיף על כלום במיוחד שיש לך כישלונות כמו קונקורד, אבל אם כל משחק GAAS של סוני יביא Userbase נמוך כמו HD2 האם אני חושב שהיא תמשיך לפתח משחקים כאלה? אין מצב.

על הרשימה, סקוור אמרו כבר שפפ7-2 כישלון מבחינתם אז אני לא יודע מה אתה רוצה, זה שאצל קפקום הרטוריקה היא אחרת והסגנון שלהם אחר ו לא אומר שדרגון דוגמה 2 לא אכזב אותם זה שEA לא צועקים שDragon age 3 אכזב אותם לא אומר שהם לא מאוכזבים, שוב אין לך מושג כמה מפתחות של RPG
חולמות למכור כמו שאין לך מושג כמה חברה שעושה משחקי GAAS חולמת למכור ואני בטוח שגם לא היה לך מושג כמה נינטנדו חולמת למכור, אז אתה מקרה אבוד,ברגע שתפסיק להסתכל על הדיון כמו גיימר ישראל מצוי שרואה מספר של כמה מליונים ומתלהב אפשר יהיה לדון ברצינות, כל עוד אתה לוקח את הדיון למחוזות ההטרלה זה סתם חסר משמעות.
בקיצור, עד שלא תבין שלגבי HD2 הצלחה נמדדת בplayer retention.... אין מה לדון.

על אינדיאנה ג'ונס: שמח שהוא יצא כל כך טוב, אבל 2025 תהיה כל כך עמוסה במשחקים במיוחד JUDAS אז זה יהיה מזל אם אני אגיע אליו ב2026 בכלל חחח.
כאילו אינדי זה לא בדיוק מסוג המשחקים שצריך לפחד מהספוילרים סיפור צפוי מההתחלה ועד לסוף כמו GOT ומשחקי יובי.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים