נושא *לא* E3 2024

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

idan
Veteran

Re: נושא *לא* E3 2024

הודעהעל ידי idan » 22 דצמבר 2024, 10:32

כן, הפורטנייט עלה לי בעיקר בגלל המפה, כל השאר נראה כמו אלדן רינג בקו אופ? לא יודע, יכול להיות שאני לא בכיוון. בכל אופן אני בטוח שיהיה כיף אבל זה עדיין נראה כמו משחק צדדי כזה שממחזר נכסים ממשחקים ישנים, לא המשחק הגדול הבא שאתה מצפה מ from.

בקשר לטקס? משחק חדש מנוטי דוג, סידי רד ופרום - הטופ טיר של התעשייה. החדש של Ueda, ג'וזף פארס, והצוות של יאקוזה שנראה ממש טוב. מאפיה חדש. אונימושה ואוקמי שהגיחו מהקבר וגם אם לחלוטין לא אכפת לך מהפרנצ'ייזים האלה זה עדיין סוג ההכרזות שעושות טוב בלב למי שאוהב את התעשייה. לא זוכר אירוע של קילי שהתקרב לרמה הזאת. למרות ששוב מבחינת גיימפלי לא היה שם הרבה, אבל הרמה של ההכרזות מאוד גבוהה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 דצמבר 2024, 10:34

אם זה לא היה טקס אלה מסיבת עיתונאים, כלומר חותכים את השומן לתצוגה של שעתיים, זאת יכלה להיות אחת המסיבות הכי טובות של העשור האחרון. היו שם הכרזות ענקיות שאף אחד כבר לא זוכר כי הן נבלעו בין כל ההכרזות, למשל ש-Virtua Fighter חוזר אחרי שלא יצא entry חדש בסדרה כבר 17 שנים.

הבעיה העיקרית עם קילי היא שהוא רוצה לתקתק עניינים, לרוץ. כל דקה עולה למפתחת מאות אלפי דולרים, קילי לוקח המון כסף, שטח פרסום פרימיום. אז לא רואים שם דמואים מרשימים של 10 דק׳ וזה מבאס. התערוכה האהובה עלי מהשנים האחרונות הייתה של סוני שכל מה שהם הראו היה שלושה דמואים ארוכים - GOW, TLOU2 ו-GOT. מבחינתי ככה צריך לעשות תערוכת E3, כמה עמודים מרכזיים שמראים גיימפליי ארוך ועוד כמה טריילרים והכרזות קטנות יותר סביבם.

בנוגע לאלדן רינג, אני יכול להשבע שלא רק שמדובר בנכסים זהים למשחק המקורי, חלק מהמקומות נראו לי מוכרים, כאילו נשלפו ישירות מהמשחק. אולי אני סתם חושב ככה כי הנכסים זהים אז זה נראה זהה. הוא נראה כמעט כמו הרחבה קטנה או DLC חינמי שיוצא לפלפל את המשחק המקורי.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 דצמבר 2024, 11:02

מן הסתם זה לא המשחק הגדול הבא של FROM, זה צוות צדדי ואם אני לא טועה למיאזאקי אין קשר לזה. וכן, המון המון נכסים ממוחזרים, בוסים שהיו כבר וממה שהבנתי גם כאלו שנלקחו ממשחקים אחרים.
הם הוציאו את אלדן רינג, תוך משנתיים את הDLC הסופר-איכותי ומפוצץ בתוכן, ותוך שנה מוציאים את זה... הספק מרשים בטירוף, המשחק הגדול הבא שלהם בטח לא יצא בשנתיים הקרובות.
בא נקווה שיהיה רק במנוע חדש :)

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 22 דצמבר 2024, 11:27

וואלה עוד לא קראתי כלום על המשחק אבל אני די בטוח שרואים בטריילר את ה nameless king מדארק סולס 3, קשה לפספס את זה, אז מה שאתה אומר נשמע הגיוני. אבל בכל אופן FROM בדר"כ עובדים על שלושה פרוייקטים בו זמנית אז אנחנו לא אמורים לעמוד להם עם סטופר מהשיגור של אלדן רינג אלא דווקא מסקירו שיצא כבר לפני איזה 5 שנים אבל בגלל שהם הוציאו את AC6 שנה שעברה אז כן, כנראה שנצטרך לחכות שבנדאי נמקו יסחטו את הלימון של אלדן רינג עד הסוף לפני שנקבל את הדבר הגדול הבא.

Stick
Veteran

הודעהעל ידי Stick » 22 דצמבר 2024, 16:04

גם אני מתעניין אבל לא בדיוק עוצר את הנשימה לקראת המשחק הזה של אלדן רינג. בעיקר כי אני הרבה פחות אוהב את המשחקים האלה כcoop לעומת סינגל, ובדרך כלל ריצה ראשונה אני עושה על אופליין בכלל.
אם זה היה רוג לייק אלדן רינג שלא מתמקד בcoop הייתי יותר מתרגש, אבל מצד שני FROM אף פעם לא מאכזבים אותי ברמת המשחק אז אני מאמין שעדיין אשחק בזה ואהנה מאוד. הם מגדירים את זה כרוג לייק coop שבו כל ריצה היא שלושה ימים ולילות שיהיו רנדומליים, כשלאט לאט תצבור שדרוגים תמידיים עד שתנצח את המשחק.

וזה אכן הnameless king, והיה שם גם את הבוס שד/חרק מדארק סולס 1 שנמצא במעורה עם הלבה, ולדעתי גם משהו מדארק סולס 2 שכבר שכחתי. אני דווקא מחבב את זה במשחק שכזה, גם כי זה יהיה כיף לראות איזה הפתעות יהיו שם, וגם כי אני מניח שעם מערכת הקרב המהירה יותר של אלדן רינג הם יהיו חייבים לשדרג קצת את הבוסים כדי לתת להם סיכוי. יכול להיות מעניין.

לגבי המשחק הגדול הבא שלהם, קודם כל אני חושב שאלדן רינג קצת ערבב שם את הקלפים כי הוא נדחה ונדחה ונדחה, ומיאזאקי גם אמר שהפיתוח שלו היה הרבה יותר קשה משהם ציפו. מה שהוא עוד אמר כבר לפני שנה, זה שמעכשיו הם (כלומר הוא כנשיא) קיבלו החלטה שכבמאי הוא יתרכז במשחק אחד באופן מלא בכל פעם, ומשחקים אחרים יפותחו עם במאים אחרים שהוא טיפח לאורך ה15 שנים האחרונות ותהיה להם שליטה מלאה על המשחקים האלה.
כלומר, הנה המשחק הראשון הזה, והוא באמת נראה קטן יותר בלי קשר, אבל אני מניח שמעכשיו אנחנו צריכים לחכות למשחק הבא של מיאזאקי ולא רק למשחק הבא של FROM כדי לקבל את המאסטרפיס הבא :).

Hypno
Trainee

הודעהעל ידי Hypno » 22 דצמבר 2024, 22:47

DrKeo כתב:ברור שמבחינת בלעדיים, על מה אתה חושב שדברנו? שנה טובה מבחינת בונוסי קריסמס של ההנהל? מה נסגר איתך? שנה מעפנה, כולם חושבים שזאת שנה מעפנה. אם אנחנו נדיבים אז נקרא לה שנה ״ממוצעת״. אתה לבד בזה חבוב, רשימות של אדם מטורף הן רשימות של אדם מטורף.

הו, שוב נתקל בנתונים ונמנע מלהתייחס לגופו של עניין? אם כולם היו חושבים שמדובר בשנה מעאפנה אז פלייסטיישן לא הייתה מובילה במועמדיות ב VGA, והמשחקים האלה לא היו מובילים בפרסי GOTY. הדיעה שלהם יותר מעניינת מדיעה של 5 אנשים בפורום. כנראה צריך להגיד להם שקיאו גרס ש'לא היו משחקים טובים'.

כמות תוכן בלעדי הוא נתון מדיד. איכות התוכן הזה הוא נתון מדיד. אז..לך תמדוד, ותחזור עם הממצאים.

עם תחושות לא הולכים למכולת. אז אם אתה אומר משהו השוואתי לגבי שנים אחרות, תעשה את השוואה. ואם לא - אז אין מה להתלונן שאומרים על אדם ששולף קביעות ללא כיסוי שהוא שולף קביעות ללא כיסוי.

אולי יש לך קייס. אולי אני בבלאקאאוט מה סוני שחררו בשנים קודמות. איך נידע אם לא תמדוד? לך תביא נתונים ולא רטוריקה.

InterAl כתב:אם זה בא על חשבון משחקים מקוריים, כן, יש לי בעיה. אבל זה לא העניין. רימייק טוב ככל שיהיה לא נמצא באותה ליגה כמו משחק מקורי איכותי. מלבד אסטרובוט, לא הייתה שום יצירה מקורית איכותית באמת השנה, ולכן זאת שנה לא טובה. מאוד פשוט.

מכיוון שהרימייקים האלה באים כתוצאה משת"פ של סוני, הם לא באים על חשבון רוחב פס פיתוח של האולפנים של סוני.
ובעלי הפלייסטיישן מתים על הרימיקיים האלה, אז זה מה שחשוב. כמו שהם בהייפ על הרימייק של MGS. כמו שהם מריירים על ההכרזה של רימייק/רימאסטר של בלאדבורן.

לך תשאל את בעלי ה פס5 אם הם העדיפו יותר את FF16 או את ריבירת'. זה יותר חשוב מה quirks האינדיבידואלים שיש לך או לכל אדם אחר לגבי מה 'נחשב' פחות או יותר.

את הלדייברס 2 קיטלגת כ'טוב+', אז הוא כבר לא יצירה מקורית איכותית 'באמת'? או שאתה מבטל אותו כי הוא מולטי? סטלאר בלייד עם ממוצע מעל 80 אינו יצירה מקורית איכותית 'באמת'?

גם אותך אני מזמין לעבור על ההספקים של סוני לאורך הדורות ולספר לנו איזה שנים נחשבות לשנים טובות על-פי מדד אינטר, ומה היה בהן.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 22 דצמבר 2024, 23:24

לול קאז, פעם החזקתי ממך בחור עקשן כפרד שלא זז מדעתו מתוך איזושהי אמונה בדרכו לא משנה מה, אבל אתה ממשיך להביך את עצמך ודעתי השתנתה ב180 מעלות לצערי.

דבר ראשון, פפ16 מכר הרבה יותר טוב מפפ7-2 רייברט, ככה שהטענה המגוחכת שלך שאנשים העדיפו את פפ7-2 על פפ16 היא הזויה ולא מתיישבת לא עם המציאות.
ריימיקים לעולם לא ימכרו טוב כמו משחק ראשי בסדרה אליהן ופפ7-2 רייברט מכר גרוע, הוא לא נכנס לשום רשימה של הטופ 10 במכירות השנה בשום שוק חוץ מיפן.

הייתי ממשיך להראות איזה הזוי אתה שאתה שם פה משחק שסוני הפסיקה לייצר מרוב שהוא גרוע בתור "אקסקלוסיבי" או משחק עם ממוצע 50, או משחקים גרועים עם ממוצע 70

אפשר לטגן את כל הפוסט שלך, אבל נדב כבר עשה מכל הפוסטים שלך טוסטים של דבש וחמאה בעמוד הקודם.
תמשיך לנסות להכריח אנשים פה להתלהב מshovelware בכוח חחחחח.
לפי ההגיון שלך הSWITCH והWII הן הקונסולות הכי טובות בהיסטוריה כי הן פשוט טובעות בshovelware אקסקלוסיבי.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 23 דצמבר 2024, 00:06

פפ7 רימייק מכר יותר מפפ16, אז הטענה שריימיקים לעולם לא ימכרו טוב כמו משחק ראשי היא שגויה, והיא גם לא רלוונטית לשאלה מה השחקנים ששיחקו בשניהם אהבו יותר. ריברת' מכר פחות מ16 ממגוון סיבות, אבל העיקרית היא כנראה בגלל שהוא דווקא המשך ישיר, לא שהוא רימייק.

וגם אם אני מתעלם מהעובדה שיש בריברת' עשרות רבות של שעות עם תוכן חדש לחלוטין ובוחן רק את הדרך הראשית שכביכול עוקבת ב 90% אחרי העלילה/אירועים של המשחק המקורי, עדיין הפער בתוכן, בטכנולוגיה, בגיימפלי ובעיצוב כל כך גדול בין פפ7 לרימייקים שבעיני זה יותר כמו עיבוד ליצירה ממדיום אחר כמו ספר או קומיקס מאשר רימייק גרידא. לשים אותו באותה קטגוריה עם דד ספייס זה מגוחך.

הוא מרגיש יותר כמו משחק שמתכתב עם המשחק המקורי והציפיות שלך ממנו (ולפעמים מביא לך בהפוכה), מכתב אהבה סופר מושקע לפפ7 כזה שלוקח בחשבון אפילו אלמנטים שלא היו במשחק המקורי אלא רק במיתוס סביבו, משחק שמכניס בקטנה אלמנטים מכל ה Compilation (הדי גרוע) של פפ7 בשביל לייצר עולם אחד קוהרנטי - וכל זה מעבר לעובדה שכל מי ששיחק בחלק הראשון של הטרילוגיה יודע שטכנית הוא גם פסאודו-המשך, שיש לו מטא-נרטיב, ושהרבה אנשים יגידו שהכרחי לשחק במקורי לפני שאתה משחק ברימייק - ובמובן הזה הוא "רימייק" גרוע, כי הוא לא מחליף את המשחק המקורי אלא מייצר לו ערך עשרים ומשהו שנה אחרי. בגלל זה הוא פרוייקט אמיץ ומופרע אומנותית אבל גם טיפשי מבחינה עסקית כי אתה גם מבלבל שחקנים חדשים (לפחות עד המשחק השלישי) וגורם להם לחפש באופן אקטיבי ספויילרים וגם מכעיס חלק מהשחקנים הותיקים, הטהרנים יותר, שחושבים שהבטיחו להם משהו אחר.

אבל אם הוא גם בקלות, ללא תחרות, המשחק הכי טוב שהחברה הזאת עשתה לפחות מאז הפס1? אז ברור שהוא עדיף על משחק חדש, גם למי שאין נוסטלגיה מיוחדת למקורי. אני לא חושב שזה יקרה אבל באופן אישי אין לי שום בעיה עם בעשרים שנה הבאות סקוור יעשו רימייקים ברמת השקעה כזאת לכל המשחקים מעידן הזהב שלהם כי וואלה, הם עדיין לא הצליחו להוכיח שהם יכולים לעשות משחקים חדשים טובים יותר.
נערך לאחרונה על ידי idan ב 23 דצמבר 2024, 00:22, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 23 דצמבר 2024, 00:22

לא, הטענה שריימיקים לעולם לא ימכרו כמו משחק ראשי היא לא שגויה,ההשוואה שלך שגויה. אתה לא אמור להשוות את פפ16 לפפ7 ריימיק, ולא רק בגלל העובדה שלפפ7 ריימיק היה הרבה יותר שנים ופלטפורמות למכור עליהן, הם גם לא מאותו דור. ההשוואה הנכונה לפפ7 ריימיק היא להשוות אותו למשחק הראשי בן הדור שלו (פפ15) ואז מן הסתם הטענה נכונה, ההשוואה שאתה עשית היא לא רלוונטית.

לגבי שאר הפוסט, בסדר, פפ7-2 הוא יותר מבוסס על המקורי מאשר ריימיק, אבל זה לא משנה, זה משחק שנועד רק למעריצים של פפ7 ולכן הוא מוגבל ברמת העניין שהוא מייצר. אתה יכול להיות בן אדם כמוני שסיים את פפ7 לפני יותר מעשרים שנה ושיש לו היכרות מאוד עשירה עם המשחק המקורי, ושלא יהיה לך עניין בכלל בפפ7-2 כי לא סבלת את המקורי, או שאתה יכול להיות מעריץ של המקורי ולעוף עליו, ככה או ככה המציאות נשארת שהוא פונה רק לקהל מאוד ספציפי בעוד משחקים חדשים, פונים לכולם.
למשל סלח לי, אבל את כל ההשתפכות שלך על פפ7-2 ריימיק? דילגתי עליה. לא בגללך כמובן, פשוט כי אין לי עניין בפפ7-2 ומשעמם אותי לקרוא על זה.אני מאמין שכן יעניין מעריצי פפ7 כמוך לקרוא על כמה אהבת את המשחק ואת הדעה שלך עליו, אבל זה בדיוק העניין זה מעניין רק אותכם :-)

ולא הוא בפירוש לא המשחק הכי טוב שהם עשו מאז הפס1, DQ8 וDQ9 הם המשחקים האלה כל דעה אחרת היא קשקוש. אתם, מעריצי פפ7 אוהבים לעשות רעש כאילו אתם לפחות 300 מליון איש, אבל המשחק שלכם לא מעניין אף אחד ורואים את זה, הסיבה היחידה שתקבלו משחק שלישי היא שכבר זרקו עליו כל כך הרבה כסף שכואב לבטל אותו.
אני מקווה שתקבלו כבר את הפפ7-3 הזה שנפסיק לשמוע על המשחק הזה כבר.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 23 דצמבר 2024, 00:55

פפ7 היה בלעדי, פפ15 לא, אז גם ההשוואה שלך לא בדיוק הוליסטית. למרות שלדעתי בטווח הארוך 7 רימייק יכול לתפוס אותו, בוודאי אם הוא יגיע לסוויץ2, אבל אין ספק שפפ15 מכר יפה (והשמיד את הערך של המותג) ולצורך העניין יכול מאוד להיות שיש לו יותר מיינסטרים אפיל ממשחקים אחרים, כולל הכמה שעות הראשונות של פפ7 שעשו מהם משחק, אחלה, אבל אין לך דרך לקבוע בוודאות שזה בגלל שהוא משחק חדש ולא בגלל מאה סיבות אחרות. אבל אפשר לתת לך להתווכח עם דוגמאות מפרנצ'ייזים אחרים כמו רזידנט אוויל שפשוט מוכחים שהאמירה הגורפת שלך לא נכונה עובדתית.

ושאר הפוסט התייחס לשיחה בין קאז ואינטר, שדיברו על אהבת הקהל, לא מכירות. אבל לצורך העניין אני לא חושב שפפ7 פופלרי במיוחד בסטנדרטים של היום, הוא קלירלי לא, אבל זה גם ממש לא מה שמעניין אותי שאני בא לקבוע איזה משחק שווה עבורי יותר. חוץ מזה אי אפשר באמת למדוד את אהבת הקהל חוץ מלהסתכל בכל מיני user reviews, אבל לפחות בפורום הזה כל מי ששיחק בשניהם עף יותר על ריברת' לדעתי.

לשאר האינפנטיליזציה שלך אני לא ממש יודע איך להגיב.. לא מבין מה אתה רוצה מהחיים שלי, אבל ממש לא התגעגעתי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 23 דצמבר 2024, 00:59

חבל שתכתוב אני לא הולך לקרוא את הגוש טקסט הזה.
קראתי רק את "לא הבנתי מה אתה רוצה מהחיים שלי"

אז, אני לא רוצה מהחיים שלך כלום אחי, אתה הגבת לי לא להפך, אז אני זה שצריך לשאול את השאלה הזו, יום נעים ותשתדל לא להגיב לי הדעה שלך היא כמו הטעם שלך, לא שווה הרבה.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 23 דצמבר 2024, 01:12

נכון, הגבתי, זה מה שעושים בפורום ציבורי. אבל מה בתגובה שלי הצדיק את הטנטרום הזה ? יש לך בעיות, טפל בעצמך.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 23 דצמבר 2024, 01:19

לי יש אפס סבלנות לשטויות, אז אם אתה מגיב אלי ורוצה לקבל תגובה עניינית, הדרך היחידה לדון איתי היא לא לדבר שטויות, בא לך לקשקש? יש פה אנשים אחרים שאתה מוזמן להגיב להם, אולי יש להם חשק.

ב' אני חושב שהדעות והטעמים שלך (בגיימינג אני לא מדבר על נושאים אחרים) הם לא משהו והפוסטים שלך בתחום לרוב משעממים אותי, זה לא הופך אותי לאדם עם בעיות ולא שולל ממך את הזכות לכתוב אותן שים לב שאני ממעט להתייחס לפוסטים שלך בתחום (בניגוד למשל בפוליטיקה שם זה יותר מעניין אותי)

אז שוב, אם הייתי מגיב לאחד מהפוסטים שלך פה ומפיל עליך את הדעה שלי, כן היתה לך את הזכות לכתוב "גלאס, מה אתה רוצה מהחיים שלי ממש לא התגעגעתי"
כרגע, רק לי יש את הזכות לכתוב את זה, ואם אתה תוהה, כן, ממש לא התגעגעתי לשטויות.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 23 דצמבר 2024, 01:33

אני יכול לקבל את הטענה שעדיף לסקוור להתמקד ברימייקים בגלל חוסר יכולת, אבל זה לא אומר שרימייק מצוין כמו ריברת' הוא בעל אותה רמת יוקרה כמו משחק מקורי עם איכות כללית דומה. רימייק איכותי הוא אולי comfort food, משחק מקורי איכותי הוא ארוחת גורמה. לשניהם יש מקום, אבל אי אפשר להשוות.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 23 דצמבר 2024, 01:35

תגיד לי זה אמיתי מה שקורה כאן? משפט אחד, קצר, התייחס בצורה הכי עניינית למשהו שכתבת ואני כבר מתחרט על הטעות הקיומית הזאת.. אמנם כל מי שיודע לקרוא מבין שהתייחסתי לכל השיחה שהתקיימה כאן, כולל התייחסות ישירה גם לדברים של קאז וגם של אינטר, אבל בדיעבד חבל שלא ציטטתי בשביל למנוע את העול הנורא שנכפה עליך. וגם אם היה נדמה לך שכל ההודעה מיועדת אליך, כי אתה מאוד מיוחד, זו לא באמת סיבה הגיונית לתקוף ולהקציף מהפה, נכון?? אתה יכול גם פשוט לדבר כמו יצור סביר או להתעלם, אלא אם אתה בן אדם מסוכסך ומביך לחלוטין. חאלס כבר, לך, לך ממני. לא רוצה איתך כלום.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 23 דצמבר 2024, 06:56

א. אתה קרציית תגובות. נכנסת לויכוח שבו אף אחד לא הזכיר אותך.
ב. קאז לא הזכיר אותך בתור האנשים ששיחקו בפפ7-2 השנה, אתה יודע למה? כי הוא אפילו לא זכר את הדעה שלך, כי היא שקופה ולא מעניינת כמו כל הדברים שאתה כותב בתחום.
ג. אני בניגוד אליך נכנסתי לויכוח הזה על הריימיקים בגלל שקאז איזכר אותי כטיעון והוכחה לזה שריימיקים זה מעניין וטוב, אז הייתי חייב להתנער מזה.
ד. אם לא היית אימפולסיבי שחושב לפני שהוא יורה ערמת שטויות, היית מבין למה רזי 7 ו8 מכרו רע, ולמה הטיעון שלך מטומטם ולא שווה שקל, ואז גם היית מבין למה אי אפשר להתייחס אליך ברצינות בתחום הזה בטח לא מישהו ברמה שלי שהוא שנות אור ממך.
ה. אם לא היית מכניס את עצמך לויכוח הזה ומאזכר אותי היית רואה שאני לא מתיייחס לשום פוסט שלך או מפריע לך אבל שוב, קרציית תגובות נשארת קרציית תגובות, איזכרת כי אתה יודע שהתוכן שלך משעמם ולא יזכה לתגובות בזכות עצמו, היה נהדר אם היית יכול לכתוב אך ורק בשרשור הפוליטיקה או בשרשור משחקי הסולס ככה היה אפשר להימנע מ99% מהפוסטים שלך אבל לא הפורום שלי.

בוקר נעים.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 23 דצמבר 2024, 07:11

חחחחחחחחח מה קורה פה...

תשמע, יא חתיכת מופרע, אני יכתוב מה שבא לי, כמה שבא לי, וגם אם זה משעמם אותך אתה תזדיין בשקט. אני לא חי בראש שלך, לא מבין מה יושב לך על הלב, לא הייתי כאן חודשים ואני באמת לא מבין מה אתה רוצה מהחיים שלי, אבל זה לא סביר אפילו בסטנדרט שלך. תהיה בריא, אבל שזה יהיה רחוק ממני, מבין? אתה אמנם מעורר רחמים אבל יש לי מספיק בצלחת גם בלי הבעיות שלך.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 23 דצמבר 2024, 09:39

אני לא מפסיק לצחוק אתה עורך את ההודעה הזו יותר ממה שמנחם פרי עורך את הטקסטים של הסופרים שלו, אתה סגור על עצמך?

אל תדאג, אני מקווה שבמוקדם או במאוחר נדב יבין שאתה טרול ויעיף אותך, עד אז מקווה שתמשיך לקחת חופשות יזומות, כנראה כי אתה יודע שזה מה שהפורום צריך.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 דצמבר 2024, 10:23

Hypno כתב:גם אותך אני מזמין לעבור על ההספקים של סוני לאורך הדורות ולספר לנו איזה שנים נחשבות לשנים טובות על-פי מדד אינטר, ומה היה בהן.

אתן לך את שלי, לא מנפח עם משחקים של 75 כמוך, וגם לא כולל אינדיז בלעדיים או רימאסטרים שנראים אותו דבר כמוך, ואני לא הולך רחוק מדי:
2016 - TLG, UNCHARTED 4, PERSONA 5, SF5
2017 - HORIZON:ZD, NIOH, UNCHARTED:LL, GRAVITY RUSH 2, GT SPORT
2018 - GOW, SPIDERMAN, SOTC REMAKE, DETROIT
2019 - DAYS GONE, DEATH STRANDING
2020 - DREAMS, NIOH 2, TLOU2, TSUSHIMA, DEMON'S SOULS, SACKBOY, SPIDERMAN MM
2021 - RETURNAL, RATCHET, DEATHLOOP, FF7R, KENA
2022 - HORIZON: FW, GT7, TLOU P1, GOW:R
2023 - HORIZON VR, SPIDERMAN 2, FF16

שוב, לא כללתי משחקים טובים וקטנים כמו STRAY, THE WITNESS, TETRIS EFFECT ועוד הרבה, ולא כללתי מעפנים כמו FORSPOKEN וGODFALL רק בשביל לנפח.

אם תשאל אותי - מתוך הרשימה הזו בלבד - רק 2019 פחות טובה מהשנה הנכחית, לדעתי, מבחינת בלעדיים מעולים.
האם כולם התקבלו בצורה מדהימה אצל המבקרים כמו אסטרו בוט? לא. אבל הוא משחק AA שכזה, מסתבר שנישתי לפי המכירות (להפתעתי אני מוכרח לציין, חשבתי שהוא יישבור את קיר ה"רק-מריו-יכול-למכור-בז'אנר, וטעיתי בענק). משחק ה-AAA הבלעדי המעולה היחיד השנה היה FF7:R-2, ה-AAA הטובים מאוד היו STELLAR BLADE ו-SH2, שאחד זמין גם במחשב להפך מ-95% מהרשימה הזו, והשני יגיע למחשב בעתיד, אבל זה בסדר, גם בלעדי לשנה נחשב כאן. והיה את אסטרו בוט שהוא אחד ה-AA הטובים ביותר, אבל הוא לא AAA. אז כן, אצלי בספר זה מנצח את DS ו-DG, אבל זו עדיין השנה השנייה הכי חלשה של סוני ב-8 השנים האחרונות.
וכן, התעלמתי מHD2, כי הוא לא מעניין אותי ובכלל התעלמתי ממשחקי מולטי-בלבד ברשימה הזו. אבל גם איתו זה לא משנה את התמונה - חוץ מ-2019 זו הכי חלשה שהייתה, ו-2020 פיצתה על זה... זה קצת מובן ששנה לפני הדור הבא תהיה שנה חלשה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 דצמבר 2024, 01:22

Hypno כתב:הו, שוב נתקל בנתונים ונמנע מלהתייחס לגופו של עניין?

אלה נתונים זבל, false positives. שנה סופר חלשה, סוני התחרתה ב-VGA בחבילות הרחבה ואינדים כי השנה הייתה מחורבנת. אף מפיצה לא הוציאה משחקים טובים, סוני ראש לשועלים בשנה הזאת. בניגוד אליך שחקתי באסטרו-בוט, סיימתי אותו וגם עשיתי פלטיניום. הוא משחק מעולה, אבל הוא לא איזה AAA מטורף. לסוני היה line-up מאוד חלש השנה, כמעט כולו הגיע מצד ג' וגם הם לא היו בדיוק להיט ענק.

אף אחד פה לא מסכים איתך שהייתה אחת השנים הטובות בהסטוריה של פלייסטיישן (מבחינת בלעדיים כמובן), גם לא ראיתי שום דיבור בטוויטר או אתרי חדשות גדולים בנושא, אתה די לבד בדיעה הזאת. אני אגדיל ואומר שזאת גם לא הייתה שנה ממוצעת של פלייסטיישן, מדובר בשנה חלשה למדי של פלייסטיישן עם הבלחה קלה פה ושם והשנה הייתה כל כך גרועה בתעשיה שההבלחה הקטנה הצליחה לזכות ב-GOTY. אתה חיי בסרט קשה אם אתה חושב שאסטרובוט היה מצליח לנצח ב-VGA משחקים כמו TLOU, אנצ'רטד או GOW, לא היה לו סיכוי בשנים קודמות. אני אפילו לא חושב שאת ספיידרמן הוא היה מצליח לנצח, למרות שלדעתי האישית הוא הרבה יותר טוב מכל משחק ספיידרמן.

Hypno
Trainee

הודעהעל ידי Hypno » 03 ינואר 2025, 18:43

Laskin כתב:
אתן לך את שלי, לא מנפח עם משחקים של 75 כמוך, וגם לא כולל אינדיז בלעדיים או רימאסטרים שנראים אותו דבר כמוך, ואני לא הולך רחוק מדי:
2016 - TLG, UNCHARTED 4, PERSONA 5, SF5
2017 - HORIZON:ZD, NIOH, UNCHARTED:LL, GRAVITY RUSH 2, GT SPORT
2018 - GOW, SPIDERMAN, SOTC REMAKE, DETROIT
2019 - DAYS GONE, DEATH STRANDING
2020 - DREAMS, NIOH 2, TLOU2, TSUSHIMA, DEMON'S SOULS, SACKBOY, SPIDERMAN MM
2021 - RETURNAL, RATCHET, DEATHLOOP, FF7R, KENA
2022 - HORIZON: FW, GT7, TLOU P1, GOW:R
2023 - HORIZON VR, SPIDERMAN 2, FF16

שוב, לא כללתי משחקים טובים וקטנים כמו STRAY, THE WITNESS, TETRIS EFFECT ועוד הרבה, ולא כללתי מעפנים כמו FORSPOKEN וGODFALL רק בשביל לנפח.

אם תשאל אותי - מתוך הרשימה הזו בלבד - רק 2019 פחות טובה מהשנה הנכחית, לדעתי, מבחינת בלעדיים מעולים.
האם כולם התקבלו בצורה מדהימה אצל המבקרים כמו אסטרו בוט? לא. אבל הוא משחק AA שכזה, מסתבר שנישתי לפי המכירות (להפתעתי אני מוכרח לציין, חשבתי שהוא יישבור את קיר ה"רק-מריו-יכול-למכור-בז'אנר, וטעיתי בענק). משחק ה-AAA הבלעדי המעולה היחיד השנה היה FF7:R-2, ה-AAA הטובים מאוד היו STELLAR BLADE ו-SH2, שאחד זמין גם במחשב להפך מ-95% מהרשימה הזו, והשני יגיע למחשב בעתיד, אבל זה בסדר, גם בלעדי לשנה נחשב כאן. והיה את אסטרו בוט שהוא אחד ה-AA הטובים ביותר, אבל הוא לא AAA. אז כן, אצלי בספר זה מנצח את DS ו-DG, אבל זו עדיין השנה השנייה הכי חלשה של סוני ב-8 השנים האחרונות.
וכן, התעלמתי מHD2, כי הוא לא מעניין אותי ובכלל התעלמתי ממשחקי מולטי-בלבד ברשימה הזו. אבל גם איתו זה לא משנה את התמונה - חוץ מ-2019 זו הכי חלשה שהייתה, ו-2020 פיצתה על זה... זה קצת מובן ששנה לפני הדור הבא תהיה שנה חלשה.

לא קשור ל'לנפח'. יש הסתכלות על כמות והסתכלות על איכות. נדב ציטט אמירה על כמות וחשב ש'תפס' אותי. הוא טרם ערך השוואה כמותית לשנים קודמות.
אם מעניין אותך, אתה יכול לעשות גם רשימה של כמות. זה שמשחקים יוצאים חרבנא לא מבטל את המאמצים והמאות מיליונים שהחברות שמות על תוכן ללקוחות שלהם.

--

2016:
פרסונה 5 - אתה מחשיב אותו לפי התאריך היפני או העולמי? בעולם הוא יצא ב 2017. רק על פלייסטיישן. ממוצע מטאקריטיק 93.
SF5 - בלעדי בקונסולה. ממוצע 77.
TLG - בלעדי. ממוצע 82.
אנצ'רטד 4 - בלעדי. ממוצע 93.
Ratchet & Clank רימייק - בלעדי. ממוצע 85. (הוספתי).

2017:
טוריסמו ספורט - בלעדי. ממוצע 75.
הורייזון - בלעדי. ממוצע 89.
NIOH - בלעדי ל 9 חודשים ואחר כך בלעדי בקונסולה. ממוצע 88.
GR2 - בלעדי. ממוצע 80.
ULL - בלעדי. ממוצע 84.

2018:
ספיידי - בלעדי. 87.
GOW - בלעדי. 94.
דטריוט - בלעדי. 78
SOTC רימייק - בלעדי. 91.
Astro Bot Rescue Mission - בלעדי. 90. (הוספתי)
טטריס אפקט. בלעדי (במעורבות סוני או בלי?) - 89. (הוספתי).

2019:
DG - בלעדי. 71.
DS - בלעדי. 82.
Concrete Genie - בלעדי. 75. (הוספתי)
Blood & Truth - בלעדי. 80 (הוספתי).

2020:
דימון סולס - בלעדי. 92
TLOU2 - בלעדי. 93.
GOT - בלעדי. 83.
ספיידי MM - בלעדי. 85.
סאקבוי - בלעדי. 79.
NIOH2 - בלעדי. 85.
דרימז - בלעדי. 89.
אסטרו פליירום - בלעדי. 83. (הוספתי).
FF7R - בלעדי. (יצא ב 2020 ולא 2021). 87.

2021:
ריטרנל - בלעדי. 86.
ראצ'ט- בלעדי. 88.
דת'לופ - בלעדי בקונסולה - 88.
קנה - בלעדי בקונסולה - 81.

2022:
הורייזון 2 - בלעדי לPS - ממוצע 88.
GT7 -בלעדי לPS - ממוצע 87.
PART1 רימייק - בלעדי. 89.
GOW2 - בלעדי ל PS - ממוצע 94.
אוסף אנצ'רטד - בלעדי. 87.

2023:
הורייזון VR - בעלדי. 79.
ספיידי 2 - בלעדי. 90.
FF16 - בלעדי. 87.

2024:
ריבירת' - בלעדי - 92
אסטרו בוט - בלעדי - 94
סטלאר בלייד - בלעדי - 81
רייז אוף דה רונין - בלעדי - 76
הלדייברס 2 - בלעדי בקונסולות - 82
סיילנט היל 2 - בלעדי בקונסולות - 86
הורייזון 1 רימאסטר - בלעדי בקונסולות - 85
--

אתה לא יכול לבטל את HD2 כי הוא לא ה cup of tea שלך. אנחנו מסתכלים על ההסתכלות של בעל פלייסטיישן ממוצע.
יש אנשים שבשבילם מספיק משחק X עשה/יעשה את השנה להכי טובה ולא משנה מה עוד היה בה.

לא הולך להיכנס לשיח downplay של אם זה AA או AAA. אסטרובוט מוביל בפער בסך פרסי GOTY. ב 2021 זכה it takes two.

מבחינת ממוצעים, שנים בהם פלייסטישן הציעו לפחות 2 בלעדיים עם ממוצע 90 ומעלה: 2016 (אם פרסונה לפי תאריך יפני), 2018, 2020, 2024.
שנים בהם היו לפחות 5 בלעדיים/בלעדיים בקונסולה עם ממוצע 80 ומעלה: 2017 (אם פרסונה לפי עולמי), 2018, 2020, 2022, 2024.
שנים בהם היו לפחות 6 בלעדיים/בלעדיים בקונסולה עם ממוצע 75 ומעלה: 2017 (אם פרסונה לי תאריך עולמי), 2018, 2020, 2024.

לדעתי בהתסכלות רחבה של בעל פלייסטיישן ממוצע, 2024 יותר מוצלחת מ 2016, 2017, 2019, 2021 ו 2023.
2018 debatable תלוי כמה אתה רוצה לשקלל למעלה בזכות משחקים של אולפני צד א' מובילים כמו סנטה מוניקה ואינסומיניאק, ותלוי כמה אתה רוצה לשקלל למטה אסטרו בוט להיותו בלעדי ל VR.

--

DrKeo כתב:
Hypno כתב:הו, שוב נתקל בנתונים ונמנע מלהתייחס לגופו של עניין?

אלה נתונים זבל, false positives. שנה סופר חלשה, סוני התחרתה ב-VGA בחבילות הרחבה ואינדים כי השנה הייתה מחורבנת. אף מפיצה לא הוציאה משחקים טובים, סוני ראש לשועלים בשנה הזאת. בניגוד אליך שחקתי באסטרו-בוט, סיימתי אותו וגם עשיתי פלטיניום. הוא משחק מעולה, אבל הוא לא איזה AAA מטורף. לסוני היה line-up מאוד חלש השנה, כמעט כולו הגיע מצד ג' וגם הם לא היו בדיוק להיט ענק.

לא הבנתי. מבקרים מנקדים משחקים לפי איך שהם תופסים שהשנה הייתה? יש מכסה בכל שנה שהם חייבים למלא כך שבעל כורחם הם צריכים לתת למשחקים ציונים של 90+?
מה מבקר שמשחק בריבירת' בפברואר יודע איזה שנה הולכת להיות?
94 זה 94 ו 92 זה 92. שני משחקים בלעדיים של סוני הם מקום 1 ו 2 בזכייה בפרסי משחק השנה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 03 ינואר 2025, 22:27

אתה לא יכול להשוות את השנים האלה לשנים של הפס4 קאז זה מגוחך וטרולי.

ריברת זה משחק רק למעריצים של פפ7-2 לא משנה כמה תנסה להתעלם מזה, אתה לא יכול להגיד לנדב למשל, שלא החזיק 10 דקות במשחק המקורי ללכת לשחק בריברת זה לא עובד ככה, זה משחק שהוא מאוד anime מאוד over the top מאוד מגוחך וזה טוב ויפה אבל זה לא לכולם זה למי שאוהב ומחובר רגשית לדמויות האלה. זה בטל בשישים כמה הוא קיבל למי שלא בקטע שלו, והוא בצדק משחק השנה למי שמתחבר אליו, כי הוא מושקע בטירוף בערכי הפקה ובאהבה שהיוצרים שלו שמו בו.

לצורך העניין, כן גם פרסונה 5 הוא מאוד anime וגם הוא לא לכולם, אבל הפס4 לא נשען עליו בכבדות, גיימר שלא מתעניין בפרסונה 5 עדיין היתה לו שנה מדהימה בפס4 ב2017.
וSF5 יותר טוב מ99% מהמשחקים שיצאו ב2016, רק אנצ'רטד 4 ברמה שלו, זה רק להוכיח לך למה ציונים וMetacritic זה בולשיט והם אף פעם לא מספרים את כל הסיפור האמיתי שמאחורי כל משחק.

פפ16 לא הגיע לגבהים שציפו ממנו ולראיה אתה יכול לראות שאנשים כמו נדב שבהתחלה גילו עניין במשחק... ירדו ממנו כשהתברר שהוא לא כצעקתה, בזמן שלפס4 בזמן הזה היו משחקים הרבה יותר טובים.

בקיצור, גם המשחקים הטובים ביותר של הפס5 הם נישתיים ולא פונים לכולם, בעוד שהפס4 היה מגוון ביותר בכל שנה וכל שנה מאז 2015 היו לו משחקים שפנו לכולם, הפס5 הולך על הנישה. משחק פלטפורמה שהוא לא מריו או סוניק או קראש או ספירו זו הנישה של הנישה... לא משנה מה הציונים שיהיו לו ולא משנה כמה סוני מתאמצת לשווק אותו כ
"יורש רוחני למריו גלקסי" יש אנשים כמוני למשל שזה לא עובד עליהם, אז לא לא שנה מרשימה ולפס5 עוד לא היתה שנה מרשימה לדעתי, 2026 ו2025 יהיו המרשימות הראשוונת שלו לדעתי (ו2025 רק בתנאי שGTA6 באמת מגיע)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 ינואר 2025, 23:40

מן הסתם לא מעניינת אותי כמות אלא איכות וגם לא ממוצעים בהרבה מקרים. לדעתי כאמור רק 2019 חלשה יותר ובגלל שff7R באמת יצא ב-2020 ולא 2021 כמו שכתבתי - אז גם 2021.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 ינואר 2025, 00:15

אמרת שמדובר באחת השנים הטובות בהסטוריה של סוני, זאת אמרה אדיוטית, ועכשיו אתה מתפתל. זאת בקושי שנה ממוצעת, אחת הטובות בהסטוריה של סוני? give me a break.

Hypno
Trainee

הודעהעל ידי Hypno » 04 ינואר 2025, 00:32

Laskin כתב:מן הסתם לא מעניינת אותי כמות אלא איכות וגם לא ממוצעים בהרבה מקרים. לדעתי כאמור רק 2019 חלשה יותר ובגלל שff7R באמת יצא ב-2020 ולא 2021 כמו שכתבתי - אז גם 2021.

מעניינת אותך איכות אבל לא ממוצעים שנותנים לך ballpark של איכות? מענייץ אותך איכות אבל לא כמה משחקים איכותיים היו?
שוב, הפואנטה זה לא לקבוע לפי טעמך האישי איפה שנת 2024 משתבצת ברשימת השנים שהבאת. המטרה היא לתת נקודת מבט רחבה של בעל קונסולה ממוצע שמשקללת גם איכות על-פי ממוצעים, גם כמות של איכות, גם זהות אולפנים וגם הביצועים של הליין-אפ ברשימות הפרסים השונות.

glass man כתב:אתה לא יכול להשוות את השנים האלה לשנים של הפס4 קאז זה מגוחך וטרולי.

ריברת זה משחק רק למעריצים של פפ7-2 לא משנה כמה תנסה להתעלם מזה, אתה לא יכול להגיד לנדב למשל, שלא החזיק 10 דקות במשחק המקורי ללכת לשחק בריברת זה לא עובד ככה, זה משחק שהוא מאוד anime מאוד over the top מאוד מגוחך וזה טוב ויפה אבל זה לא לכולם זה למי שאוהב ומחובר רגשית לדמויות האלה. זה בטל בשישים כמה הוא קיבל למי שלא בקטע שלו, והוא בצדק משחק השנה למי שמתחבר אליו, כי הוא מושקע בטירוף בערכי הפקה ובאהבה שהיוצרים שלו שמו בו.

לצורך העניין, כן גם פרסונה 5 הוא מאוד anime וגם הוא לא לכולם, אבל הפס4 לא נשען עליו בכבדות, גיימר שלא מתעניין בפרסונה 5 עדיין היתה לו שנה מדהימה בפס4 ב2017.
וSF5 יותר טוב מ99% מהמשחקים שיצאו ב2016, רק אנצ'רטד 4 ברמה שלו, זה רק להוכיח לך למה ציונים וMetacritic זה בולשיט והם אף פעם לא מספרים את כל הסיפור האמיתי שמאחורי כל משחק.

פפ16 לא הגיע לגבהים שציפו ממנו ולראיה אתה יכול לראות שאנשים כמו נדב שבהתחלה גילו עניין במשחק... ירדו ממנו כשהתברר שהוא לא כצעקתה, בזמן שלפס4 בזמן הזה היו משחקים הרבה יותר טובים.

בקיצור, גם המשחקים הטובים ביותר של הפס5 הם נישתיים ולא פונים לכולם, בעוד שהפס4 היה מגוון ביותר בכל שנה וכל שנה מאז 2015 היו לו משחקים שפנו לכולם, הפס5 הולך על הנישה. משחק פלטפורמה שהוא לא מריו או סוניק או קראש או ספירו זו הנישה של הנישה... לא משנה מה הציונים שיהיו לו ולא משנה כמה סוני מתאמצת לשווק אותו כ"יורש רוחני למריו גלקסי" יש אנשים כמוני למשל שזה לא עובד עליהם, אז לא לא שנה מרשימה ולפס5 עוד לא היתה שנה מרשימה לדעתי, 2026 ו2025 יהיו המרשימות הראשוונת שלו לדעתי (ו2025 רק בתנאי שGTA6 באמת מגיע)

יא אללה. איזה גיבוב שטויות.
משחק המשך זה רק למעריצים. וואו. TLOU2 זה משחק לכולם? מי שלא החזיק 10 דקות בראשון יישחק בשני? NIOH2 זה לכולם? דרימז?
הרשימה לנגד עיניך. הפס5 ב 2024 לא 'נשענה' על ריבירת'. היא למעשה אחת השנים הכי עשירות במשחקים בלעדיים ב 9 שנים שנסקרו. די עם הספינים.

SF5 עם ממוצע 'צדיקים' שבו אתה נשבע של 3.7. אז...אבל כן, תמשיך לבחור ולברור בטיעונים ודוגמאות בצורה סלקטיבית כהרגלך.

ספיידי 2 נישתי? שבר שיאי מכירות כששוחרר. הלדייברס 2 נישיתי? שבר את השיאים של סוני.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד