DrKeo כתב:ברור שמבחינת בלעדיים, על מה אתה חושב שדברנו? שנה טובה מבחינת בונוסי קריסמס של ההנהל? מה נסגר איתך? שנה מעפנה, כולם חושבים שזאת שנה מעפנה. אם אנחנו נדיבים אז נקרא לה שנה ״ממוצעת״. אתה לבד בזה חבוב, רשימות של אדם מטורף הן רשימות של אדם מטורף.
InterAl כתב:אם זה בא על חשבון משחקים מקוריים, כן, יש לי בעיה. אבל זה לא העניין. רימייק טוב ככל שיהיה לא נמצא באותה ליגה כמו משחק מקורי איכותי. מלבד אסטרובוט, לא הייתה שום יצירה מקורית איכותית באמת השנה, ולכן זאת שנה לא טובה. מאוד פשוט.
Hypno כתב:גם אותך אני מזמין לעבור על ההספקים של סוני לאורך הדורות ולספר לנו איזה שנים נחשבות לשנים טובות על-פי מדד אינטר, ומה היה בהן.
Hypno כתב:הו, שוב נתקל בנתונים ונמנע מלהתייחס לגופו של עניין?
Laskin כתב:
אתן לך את שלי, לא מנפח עם משחקים של 75 כמוך, וגם לא כולל אינדיז בלעדיים או רימאסטרים שנראים אותו דבר כמוך, ואני לא הולך רחוק מדי:
2016 - TLG, UNCHARTED 4, PERSONA 5, SF5
2017 - HORIZON:ZD, NIOH, UNCHARTED:LL, GRAVITY RUSH 2, GT SPORT
2018 - GOW, SPIDERMAN, SOTC REMAKE, DETROIT
2019 - DAYS GONE, DEATH STRANDING
2020 - DREAMS, NIOH 2, TLOU2, TSUSHIMA, DEMON'S SOULS, SACKBOY, SPIDERMAN MM
2021 - RETURNAL, RATCHET, DEATHLOOP, FF7R, KENA
2022 - HORIZON: FW, GT7, TLOU P1, GOW:R
2023 - HORIZON VR, SPIDERMAN 2, FF16
שוב, לא כללתי משחקים טובים וקטנים כמו STRAY, THE WITNESS, TETRIS EFFECT ועוד הרבה, ולא כללתי מעפנים כמו FORSPOKEN וGODFALL רק בשביל לנפח.
אם תשאל אותי - מתוך הרשימה הזו בלבד - רק 2019 פחות טובה מהשנה הנכחית, לדעתי, מבחינת בלעדיים מעולים.
האם כולם התקבלו בצורה מדהימה אצל המבקרים כמו אסטרו בוט? לא. אבל הוא משחק AA שכזה, מסתבר שנישתי לפי המכירות (להפתעתי אני מוכרח לציין, חשבתי שהוא יישבור את קיר ה"רק-מריו-יכול-למכור-בז'אנר, וטעיתי בענק). משחק ה-AAA הבלעדי המעולה היחיד השנה היה FF7:R-2, ה-AAA הטובים מאוד היו STELLAR BLADE ו-SH2, שאחד זמין גם במחשב להפך מ-95% מהרשימה הזו, והשני יגיע למחשב בעתיד, אבל זה בסדר, גם בלעדי לשנה נחשב כאן. והיה את אסטרו בוט שהוא אחד ה-AA הטובים ביותר, אבל הוא לא AAA. אז כן, אצלי בספר זה מנצח את DS ו-DG, אבל זו עדיין השנה השנייה הכי חלשה של סוני ב-8 השנים האחרונות.
וכן, התעלמתי מHD2, כי הוא לא מעניין אותי ובכלל התעלמתי ממשחקי מולטי-בלבד ברשימה הזו. אבל גם איתו זה לא משנה את התמונה - חוץ מ-2019 זו הכי חלשה שהייתה, ו-2020 פיצתה על זה... זה קצת מובן ששנה לפני הדור הבא תהיה שנה חלשה.
DrKeo כתב:Hypno כתב:הו, שוב נתקל בנתונים ונמנע מלהתייחס לגופו של עניין?
אלה נתונים זבל, false positives. שנה סופר חלשה, סוני התחרתה ב-VGA בחבילות הרחבה ואינדים כי השנה הייתה מחורבנת. אף מפיצה לא הוציאה משחקים טובים, סוני ראש לשועלים בשנה הזאת. בניגוד אליך שחקתי באסטרו-בוט, סיימתי אותו וגם עשיתי פלטיניום. הוא משחק מעולה, אבל הוא לא איזה AAA מטורף. לסוני היה line-up מאוד חלש השנה, כמעט כולו הגיע מצד ג' וגם הם לא היו בדיוק להיט ענק.
Laskin כתב:מן הסתם לא מעניינת אותי כמות אלא איכות וגם לא ממוצעים בהרבה מקרים. לדעתי כאמור רק 2019 חלשה יותר ובגלל שff7R באמת יצא ב-2020 ולא 2021 כמו שכתבתי - אז גם 2021.
glass man כתב:אתה לא יכול להשוות את השנים האלה לשנים של הפס4 קאז זה מגוחך וטרולי.
ריברת זה משחק רק למעריצים של פפ7-2 לא משנה כמה תנסה להתעלם מזה, אתה לא יכול להגיד לנדב למשל, שלא החזיק 10 דקות במשחק המקורי ללכת לשחק בריברת זה לא עובד ככה, זה משחק שהוא מאוד anime מאוד over the top מאוד מגוחך וזה טוב ויפה אבל זה לא לכולם זה למי שאוהב ומחובר רגשית לדמויות האלה. זה בטל בשישים כמה הוא קיבל למי שלא בקטע שלו, והוא בצדק משחק השנה למי שמתחבר אליו, כי הוא מושקע בטירוף בערכי הפקה ובאהבה שהיוצרים שלו שמו בו.
לצורך העניין, כן גם פרסונה 5 הוא מאוד anime וגם הוא לא לכולם, אבל הפס4 לא נשען עליו בכבדות, גיימר שלא מתעניין בפרסונה 5 עדיין היתה לו שנה מדהימה בפס4 ב2017.
וSF5 יותר טוב מ99% מהמשחקים שיצאו ב2016, רק אנצ'רטד 4 ברמה שלו, זה רק להוכיח לך למה ציונים וMetacritic זה בולשיט והם אף פעם לא מספרים את כל הסיפור האמיתי שמאחורי כל משחק.
פפ16 לא הגיע לגבהים שציפו ממנו ולראיה אתה יכול לראות שאנשים כמו נדב שבהתחלה גילו עניין במשחק... ירדו ממנו כשהתברר שהוא לא כצעקתה, בזמן שלפס4 בזמן הזה היו משחקים הרבה יותר טובים.
בקיצור, גם המשחקים הטובים ביותר של הפס5 הם נישתיים ולא פונים לכולם, בעוד שהפס4 היה מגוון ביותר בכל שנה וכל שנה מאז 2015 היו לו משחקים שפנו לכולם, הפס5 הולך על הנישה. משחק פלטפורמה שהוא לא מריו או סוניק או קראש או ספירו זו הנישה של הנישה... לא משנה מה הציונים שיהיו לו ולא משנה כמה סוני מתאמצת לשווק אותו כ"יורש רוחני למריו גלקסי" יש אנשים כמוני למשל שזה לא עובד עליהם, אז לא לא שנה מרשימה ולפס5 עוד לא היתה שנה מרשימה לדעתי, 2026 ו2025 יהיו המרשימות הראשוונת שלו לדעתי (ו2025 רק בתנאי שGTA6 באמת מגיע)
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 22 אורחים