נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Shlomix
Warrior

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי Shlomix » 16 דצמבר 2024, 20:26

Laskin כתב:ממתי יש יוטיוב משפחתי בארץ??? עכשיו אני עושה!!
נמאס לי לקפוץ בין גיימינג לבלרינות ובין בן שפירו וקריטיקל דרינקר לקווין רובין ומפרץ ההרפתקאות :)
לא אעשה VPN בשביל זה, אבדוק רגע אם כבר יש…
וואלה לא נראה לי, כשאני מנסה להצטרף הוא מביא אותי ליוטיוב פרימיום רגיל. אחפור על זה מחר :( סתם הדלקתם אותי

בכל אופן קודם נראה אם אסיים את סקירו באמת או שדעתי ל״קיר״ שלי. אדע בסופ״ש.
בלאדבורן, בשלב הזה איתו כבר לרימייק או המשך נראה לי. עם הרכישה של סוני זה כנראה עניין של זמן.

צריך VPN רק בעת התשלום. אתה יכול דרך סתם שירות חינמי אפילו

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 דצמבר 2024, 21:32

Klayman כתב:
Laskin כתב:ממתי יש יוטיוב משפחתי בארץ??? עכשיו אני עושה!!
נמאס לי לקפוץ בין גיימינג לבלרינות ובין בן שפירו וקריטיקל דרינקר לקווין רובין ומפרץ ההרפתקאות :)
לא אעשה VPN בשביל זה, אבדוק רגע אם כבר יש…
וואלה לא נראה לי, כשאני מנסה להצטרף הוא מביא אותי ליוטיוב פרימיום רגיל. אחפור על זה מחר :( סתם הדלקתם אותי

תמונה

בבקשה.

https://m.youtube.com/premium/student?y ... %253D%253D
אצלי זה היה בלינק הזה מהדפדפן בנייד.

עובד!!! תודה רבה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 16 דצמבר 2024, 22:06

revanced + smarttube. לא צריך שום מנוי.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 17 דצמבר 2024, 02:23

למיטב זיכרוני, לאסקין עם אייפון. ובכל מקרה אחרי נפילת vanced, אני פשוט עם דפדפן נייד שעובד מעולה. גם חוסם פרסומות וגם מנגן הכל ברקע. לבית יש פתרונות אחרים.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 דצמבר 2024, 07:26

יש לי יוטיוב בטלויזיות בבית שגם הילדים משתמשים, כנ״ל בטאבלטים שלהם, במחשב בבית ובמשרד, בנייד באייפון שלי ושל הילדים, בטסלה, וגם כשאני פעם ב- בבית מלון או משהו כזה… מעדיף לשלם עבור המנוי במקום להתעסק עם זה כל פעם מחדש, אני מוכן לשלם גם יותר כדי שהילדים לא ישמעו ויראו פרסומות אף פעם.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 17 דצמבר 2024, 16:45

שמחתי לעזור לאסקין.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 17 דצמבר 2024, 19:09

נו לסקין, העיקר שאתה חושב 30 פעם לפני שאתה משלם 30 שקל לגיימפאס. ובכל מקרה, הפתרונות שהצעתי כוללים ספונסרבלוק מובנה בעוד שפרימיום לא.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 דצמבר 2024, 23:43

נוחות ופשטות מנצחת מחיר הרבה פעמים… ואני פשוט לא רוצה לשלם על משהו שאני לא משתמש בו. הייתי בגיימפאס, מיציתי את מה שהיה ואז פשוט סתם היה לי אותו עוד כמה חודשים בלי שימוש ממש. ביוטיוב אני משתמש *כל הזמן* וכך גם כל המשפחה שלי כי אין לנו ״טלויזיה״ (=כבלים, או אפליקציות של ערוצי טלויזיה)…

קליימן - שוב תודה :)

Hypno
Trainee

הודעהעל ידי Hypno » 20 דצמבר 2024, 12:56

למי שלא שם לב היה NPD של נובמבר. סטוקר 2 לא בטופ 20 הכלליים ולא בטופ 10 על XBOX.
מכירות של חומרת XBOX ירדו ב 29% מנובמבר שעבר.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 20 דצמבר 2024, 13:35

הוא כבר רווחי...

Hypno
Trainee

הודעהעל ידי Hypno » 20 דצמבר 2024, 15:28

הפואנטה היא עוד משחק שהמכירות שלו על הXBOX נשחטות ע"י זמינות בגיימפאס, וליין-אפ משחקים שלא משפר את מצב מכירות החומרה.
כל הליין-אפ העתידי לקונסולה נידון להיות כישלון מסחרי. מיקרוסופט צריכים לדחות כל משחק רחוק לשיגור של הדור הבא. וכל משחק קרוב לשגר לפס5 במקביל עד כמה שאפשר.

להבנתי זה הנובמבר הכי חלש של מיקרוסופט מאז אחת השנים של ה XBOX הראשון.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 דצמבר 2024, 17:32

המצב החמיר משמעותית אחרי שהם הכריזו שהם מוציאים למתחרים. אין סיבה להכנס לאקוסיסטם שלהם. הבעייה בלהפסיק להוציא משחקים עכשיו היא בעייתית - קודם כל הרבה משחקים כבר בשלב מאוחר בפיתוח ולגרור את הפיתוח עוד שלוש שנים עכשיו זו עלות מטורפת ותגרום להם לאבד כח אדם. המנוע לא מיועד לדור הבא אז המשחק לא יהיה מרשים עד אז, ויהיה קשה למכור את הקונסולה עם משחקים שנראים אמצע דור קודם. אבל הכי בעייתי זה שאף אחד לא יאמין שהם באמת בלעדיים, ובגלל שהם הפסיקו להוציא משחקים חדשים אז כולם עברו לאקוסיסטם של סוני.
הם הכניסו את עצמם לצרה רצינית, יהיה קשה לצאת מזה.

Hypno
Trainee

הודעהעל ידי Hypno » 20 דצמבר 2024, 17:44

הבור שמיקרוסופט כרו היה מתחילת הדור עם הכישלון שלהם להביא לשוק משחקים. שם נגמר הסיפור. אחרי הכישלון של סטארפילד נפל הפור להוציא לפלייסטיישן.
הכישלון גרר תמיכה בפלייסטיישן, לא להיפך.

ונראה שגם למיקרוסופט לא אכפת והם בקושי עשו מבצעי BF על הקונסולה.

הם צריכים לקחת את משחקי 2026+ ולהעביר אותם לדור החדש. לא מעניין אם המשחקים לא יהיו מרשימים. צריך משחקים שמדברים לשוק.
תיאורטית הם יכולים לעשות מצב PT לכל משחק כזה שנדחה לדור החדש.

מיקרוסופט צריכה לאגור משחקים שיוכלו לצאת בקביעות החל מהיום הראשון של הדור הבא. לבטל DAY1 גיימפאס. לבטל/לקזז משמעותית מנוי אונליין. להבטיח עשרות בלעדיים תחת תוכנית early access מקלה כמה שאפשר, לבטל סרטיפיקציה למפתחות עם היסטוריה. בפשטות, כמו שכבר אמרתי, מיקרוסופט צריכים ללכת לקו כמה שיותר דומה ל PC במסגרת של קונסולה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 דצמבר 2024, 17:58

Hypno כתב:הפואנטה היא עוד משחק שהמכירות שלו על הXBOX נשחטות ע"י זמינות בגיימפאס, וליין-אפ משחקים שלא משפר את מצב מכירות החומרה.
כל הליין-אפ העתידי לקונסולה נידון להיות כישלון מסחרי. מיקרוסופט צריכים לדחות כל משחק רחוק לשיגור של הדור הבא. וכל משחק קרוב לשגר לפס5 במקביל עד כמה שאפשר.

להבנתי זה הנובמבר הכי חלש של מיקרוסופט מאז אחת השנים של ה XBOX הראשון.

איזה ליינאפ? דגנראטים גרמו לזה שהליינאפ שלהם הפך ללא בלעדי יותר ועכשיו אנחנו רואים את הצלילה הכי גדולה בחומרה שאפשר לדמיין. מדובר ליטרלי באסטרטגיה שלך, קאז רוצח את אקסבוקס.

כשל להוציא משחקים טובים גרם למכירות חלשות. יחס של 2:1 מול הפס5, כלומר במסלול למכור סביבות 70 מליון יחידות עד סוף הדור. עכשיו העסק מתמוטט לגמרי וגם לעתיד, אין יותר איך להציל, אקסבוקס מתה בגלל האסטרטגיה שלך. אסטרטגיה מטומטמת שמראה טוב מאוד את התוצאות שלה בשוק.

הייתה ברירה לפני שנה, לא היו חייבים לבצע התאבדות ולהוציא הכל לפלייסטיישן. יכלו לנשוך את הכדור ולהתחיל לבנות לקראת דור הבא מוצלח יותר ועל הדרך לנסות לאושש קצת את הדור הזה. ראינו כבר קונסולות עם חצי דור נוראי וחצי דןר מוצלח, הפס3 למשל. אבל במקום הם לחצו על הkill switch, עשו קמיקאזה כדי להעלות את הrevenue לכמה רבעונים בכמה אחוזים בודדים.
We're just normal men. We're just innocent men

Hypno
Trainee

הודעהעל ידי Hypno » 20 דצמבר 2024, 18:09

כשהתחילה 2024 אמרת שזו השנה שהחזון של ספנסר מתחיל להתגשם והולכת להיות שנה מצויינת. האפשרות לגרסת פס5 לחלק מהמשחקים האלה ב 2025 צפונה לא פגעה בפוטנציאל של הליין-אפ הזה כמו שאתה רוצה שיחשבו שהוא פגע.

הצלילה של XBOX החלה עוד ב 2023 בחודשים שלפני השיגור של סטארפילד, כשלא הייתה אף מילה על שחרור לפלייסטיישן.

הבעייה האמיתית: גיימפאס שהורג מכירות תוכנה, ומשחקים שלא באמת קולעים לטעם השוק ומעלים ביקוש של החומרה.
HB2 משחק נישתי שלא בנוי למכור קונסולות. FS שיותר פופולארי ורלוונטי במחשב. סטוקר 2 שמדבר יותר לאירופאים. אינדיאנה ג'ונס הוא כנראה המשחק היחיד בליין-אפ שאמור להיה לתרום יותר ממה שהוא ככל הנראה תורם, וגם לגביו היו סימני שאלה בגלל הזיכיון המדשדש.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 דצמבר 2024, 18:20

בסוף לא הייתה שנה להיט, ועדין זה לא רלוונטי כי יכלו לצאת המשחקים הכי טובים ביקום ועדין אקסבוקס לא הייתה מוכרת כי הם יוצאים לפס5. איך בלעדיים אמורים לשפר מכירות חומרה אם אין בלעדיים?

GP לא קשור בשום צורה לירידה במכירות חומרה, להפך GP אמור להגביר מכירות חומרה.

Hypno
Trainee

הודעהעל ידי Hypno » 20 דצמבר 2024, 19:14

יש שיגידו שאופי המשחקים בליין-אפ זה מלכתחילה לא הכיל להיט.
במקום להתמודד עם בעיות השורש של מיקרוסופט אתה תולה את האשמה בגרסאות פלייסטיישן עתידיות פוטנציאלות. לקחת דבר שהוא אולי 3-4 ברשימת הבעיות ועושה ממנו הכל.

GP קשור לכך שהוא מחסל מכירות תוכנה על הפלטפורמה ומסתבר שהוא לא מושך אנשים לקנות את הקונסולה, אלא גורם למשתמש קיים לעשות מינוי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 דצמבר 2024, 22:01

Hypno כתב:יש שיגידו שאופי המשחקים בליין-אפ זה מלכתחילה לא הכיל להיט.
במקום להתמודד עם בעיות השורש של מיקרוסופט אתה תולה את האשמה בגרסאות פלייסטיישן עתידיות פוטנציאלות. לקחת דבר שהוא אולי 3-4 ברשימת הבעיות ועושה ממנו הכל.

GP קשור לכך שהוא מחסל מכירות תוכנה על הפלטפורמה ומסתבר שהוא לא מושך אנשים לקנות את הקונסולה, אלא גורם למשתמש קיים לעשות מינוי.

אתה סתם משקר, אני מהיום הראשון אומר שהבעיה של מיקרוסופט מאז ומתמיד הייתה בלעדיים. זה ליטרלי הנקודה העיקרית שלי בויכוחים אתך כבר שנים - בלעדיים משנים. אני אומר שבלעדיים משנים, אתה אומר שבלעדיים לא משנים, אל תעשה פה גס-לייטינג.

אולי יום אחד יהיו למיקרוסופט בלעדיים טובים, אולי הם לעולם לא יגיעו. אין לי מושג מה העתיד צופן. אבל המהלך של להוציא את הכל לפלייסטיישן עיקר את קונספט הבלעדיים של מיקרוסןפט וגמר את האקסבוקס. לא את הxsx ספציפית, את אקסבוקס כקונסולה. הפאנבואים נוטשים, אף אחד כבר לא מאמין למיקרוסופט, אף אחד לא רוצה לבנות ספריה על פלטפורמה לא יציבה. זהו, פיניטו, הקונספט של מיקרסוופט כקונסולה נגמר.

Hypno
Trainee

הודעהעל ידי Hypno » 20 דצמבר 2024, 23:09

אני אומר שבלעדיים יש חשיבות, אבל משמעותית פחות מחזות הכל שהפכת אותם להיות.
אי אפשר מצד אחד לתת כזו חשיבות לבלעדיות, אבל מצד שני להגיד שהיא מאבדת 100% מההשפעה שלה כי המשחק מגיע שנה+ אחרי לקונסולה אחרת.

אתה, שגורס שיש הגיון כלכלי חזק לרוקסטאר לחכות עם גרסת מחשב כי השחקנים האלה ילכו לקנות את המשחק לקונסולה. GOW וספיידי עושים שיאים של הזיכיון למרות שידוע שהם מגיעים לפלטפורמה אחרת. אבל כשזה XBOX? פתאום זה נעלם. משחקים שומרים על הבלעדיות שלהם יותר משנה, אין מידע מה יגיע מתי אבל ממהר לקבוע שהידיעה הערטילאית הזו מנטרלת לחלוטין את כח הבלעדיות.

הבעייה של מיקרוסופט היא לא בלעדיים. הבעיה היא משחקים נקודה. בכל החלק הראשון של הדור הם לא הצליחו להביא משחקים לשוק, ורוב מה שהגיע לא היה טוב.
ובכך הם כרו את הבור שלהם והפער מסוני נפתח.
הבעיה שלהם עכשיו שהמשחקים שכן מתקבלים בחיוביות בביקורות לא קולעים לטעם השוק ולא מוכרים קונסולות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 דצמבר 2024, 13:12

אתה שוב מנסה להציג את הדברים שלי בצורה מטע כי מעולם לא אמרתי שבלעדים הם הדבר היחיד שחשוב, יש גם מחיר, כוח של הקונסולה, חוזק המותג, התנהלות מול הצרכנים, איכות של פורטים מצד ג וכו׳. אבל בלעדיים הם עמוד השדרה, המון נגזר מהם, כולל נאמנות מותג, הדיבור בין אנשים על איזו קונסולה כדאי לקנות. בסופו של יום בלי בלעדיים טובים אין מותג. ככה נינטנדו נבנתה, ככה סוני נבנתה. מתי הפס3 התחילה להתפוצץ? כשהבלעדיים הטובים הגיעו.

אם היינו חיים ביקום מקביל בו מיקרוסופוט מפציצה בבלעדיים נהדרים לxsx, הדור הזה היה נראה אחרת. הפס5 מעפנה, יותר מעפנה מהחצי דור הראשון של הפס3. אם הייתה להם תחרות אמיתית, הם היו מאבדים נתח שוק גדול למיקרוסופט.

כרגע נראה שמיקרוסופט לא מסוגלת להוציא משחק של 9+ גם אם החיים שלהם תלויים בזה, זה עצוב. אבל זה עניין זמני, יש לה המון מפתחות, משהו בסוף יקלע למטרה. אבל להוציא בפאניקה את כל המשחקים שלך למתחרה הישירה זה מהלך הזוי, זה טרוף. סבבה, זה תורם קצת לrevenue, אבל אתה מקריב את שוק הקונסולה לגמרי. אני לא רואה את מיקרוסופט חוזרת מזה. לפחות לא במכירות של קונסולה.

אם הייתי הראש של אקסבוקס הייתי נותן בלעדיות גמורה לxsx עם גרסאות מחשב באיחור של שנה והגעה לGP באיחור של שנה. זה גם יתן לאקסבוקס הרגשת פרימיום, אישיות, וגם יתן לגרסאות המחשב מספיק זמן בתונר בכדי לצאת איכותיות. זה יגביר את המכירות של משחקי באקסבוקס, וזה יתן למפתחים יותר פוקוס בגרסה אחת של אקסבוקס כדי להוציא אותה הכי טובה שהיא יכולה להיות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 דצמבר 2024, 13:45

ובנוגע לפגיעה במותג, סוני במקום אחר לגמרי. הם לא מוציאים משחקים לקונסולה מתחרה, הם מוציאים רק למחשב. יש עם שחקני המחשב חפיפה מסויימת, אבל המחשב לא מתחרה ישיר לגמרי. המשחקים שלהם יוצאים באיחור של שנתיים פלוס, אם בכלל. אנשים לרוב לא מתלבטים בין מחשב לקונסולה, הם מתלבטים בין הקונסולות השונות.

מיקרוסופט לעומת זאת מוציאה משחקים למחשב day & date, ומתחילה להוציא הכל לפלייסטיישן. אתה גם זורק ״שנה+״ על הפורטי פלייסטיישן של מיקרוסופט אבל גם זה לא נכון. אינדיאנה ג׳ונס יוצא חצי שנה אחרי גרסת האקסבוקס, ודום ועכשיו גם outer worlds 2 יוצאים לפלייסטיישן באותו יום כמו אקסבוקס.

לאקסבוקס לא נשאר כלום. אם יש לך פס5 תקבל את כל המשחקים שלה, נראה שעכשיו גם ביום השיגור בלי להמתין יום אחד. ועם הפס5 פרו בשוק, הקונסולה עם הגרסת משחקי אקסבוקס הכי טובה היא של פלייסטיישן. הזיה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 ינואר 2025, 13:27

קאז, הנה עוד מכה ל"2024 השנה מהטובות בהיסטוריה"

המכירות בשוק היפני בצניחה חדה ביותר בהשוואה לשנה שעברה. מכירות החומרה צנחו ב24% מ2023 ומכירות התוכנה צנחו ב30.3% מ2023 בשנה שלדבריך היא מהטובות בהיסטוריה מסתבר שאסטרו בוט, פפ7-2 רימיק עם כל הציונים שלהם לא מעניינים את התחת לרוב הגיימרים כיום?.אולי זה יהיה הרגע שתסכים להודות שאתה בומר מנותק שחי בבועה, לפחות בנושא הזה של 2024 לא בהכרח באחרים.

לא צריך להיות גאון כדי להבין שהיפנים רוצים כבר את pragmata (מקום 3 להכי מצופה שלהם בדור הזה) סוויץ 2 וDQ12
ממש כמו שבמערב רעבים כבר לGTA6, סוויץ 2 ומשחקים מגדירי דור אחרים שיקימו לתחייה את הדור העייף הזה.

בגדול אני מאמין שDQ12 הולך לשנות לגמרי את התעשייה היפנית רק צריך שהסוויץ 2 לא יפריע לזה, היוצר כבר אמר שז'אנר הJRPG לא יראה אותו דבר אחריו, ואולי זה יהיה נקודת האור של הדור הזה לפחות ביפן.
https://gamebiz.jp/news/399161

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 ינואר 2025, 13:36

אני לא חושב שמכירות רלוונטיות לדיון ההוא, אם GOW2018 היה מוכר 4 מליון יחידות במקום 20 מליון זה לא היה עושה את 2018 של סוני לפחות טובה. זה כבר דיון פיננסי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 ינואר 2025, 14:27

הטיעון של קאז הוא שכולנו פה צריכים ללכת לקנות את helldivers 2 פפ7-2 ריימיק ואסטרו בוט ולא להתלונן כי יש לנו לכאורה מלא משחקים איכותים לשחק.
אז הטיעון שלי הוא פחות "משחק טוב חייב למכור טוב" אלא יותר להדגיש שרוב האנשים בעולם לא מעוניינים במה שקאז מכריח להתלהב ממנו. :-)

אסטרו בוט איכותי אפילו אני שלא התחברתי אליו לא יכול להכחיש את זה, אבל זה כבר לא 1998-2001 שחברות כמו סוני יכולים להוציא IP חדש בז'אנר הפלטפורמה כמו אסטרו בוט ושכולם יתחרפנו מהתלהבות זה מה שקאז לא מבין, זה לא מספיק שהמשחק יקבל תשעיות כדי שאנשים יתלהבו.

אנחנו רוצים משחקים שמשנים את הפרדיגמה, משחקים שממציאים מחדש את המדיום ואת כל מה שהכרנו, הרוב לא רוצים לשחק במשחק מלוטש כמו אסטרו בוט שעושה מה שהיה לנו ב2007 בגרפיקה קצת יותר יפה, אנשים רוצים לראות את GTA6 מביא חידוש פורץ דרך, כמו שGTA5 נתן לנו לשחק כמה דמויות במקביל ואיזה חדשני ומהפכני זה הרגיש אנשים רוצים את ההתלהבות שהרגשנו שרזי 4 בא והמציא מחדש האקשן גוף שלישי וכו'...

אף אחד מהמשחקים של 2024 לא עשה את זה, אף אחד לא המציא מחדש את המדיום וGTA6 ומשחקים אחרים מתיימרים לעשות את זה, אז כאילו איך אפשר להתלהב מ2024, או לצפות מאנשים להתלהב ממנה שהיא עוד שנה של הדור הזה שלא הביאה איתה שום דבר חדש? רק את המשחקים של שנים עברו בשכבה חדשה של צבע? תשווה את זה לחדשנות שנקבל אם HL3 באמת עם סביבות הריסות כמו ההדגמה הזו ששמת באחד השרשורים? זה יהיה WOW. השנה שHL3 ייצא בה תהיה WOW, לא 2024.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 ינואר 2025, 14:35

הטיעון של קאז הוא ש2024 הייתה אחת השנים הטובות בהסטוריה של פלייסטיישן מבחינת בלעדיים.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 14 אורחים