הודעהעל ידי DrKeo » 21 דצמבר 2024, 13:12
אתה שוב מנסה להציג את הדברים שלי בצורה מטע כי מעולם לא אמרתי שבלעדים הם הדבר היחיד שחשוב, יש גם מחיר, כוח של הקונסולה, חוזק המותג, התנהלות מול הצרכנים, איכות של פורטים מצד ג וכו׳. אבל בלעדיים הם עמוד השדרה, המון נגזר מהם, כולל נאמנות מותג, הדיבור בין אנשים על איזו קונסולה כדאי לקנות. בסופו של יום בלי בלעדיים טובים אין מותג. ככה נינטנדו נבנתה, ככה סוני נבנתה. מתי הפס3 התחילה להתפוצץ? כשהבלעדיים הטובים הגיעו.
אם היינו חיים ביקום מקביל בו מיקרוסופוט מפציצה בבלעדיים נהדרים לxsx, הדור הזה היה נראה אחרת. הפס5 מעפנה, יותר מעפנה מהחצי דור הראשון של הפס3. אם הייתה להם תחרות אמיתית, הם היו מאבדים נתח שוק גדול למיקרוסופט.
כרגע נראה שמיקרוסופט לא מסוגלת להוציא משחק של 9+ גם אם החיים שלהם תלויים בזה, זה עצוב. אבל זה עניין זמני, יש לה המון מפתחות, משהו בסוף יקלע למטרה. אבל להוציא בפאניקה את כל המשחקים שלך למתחרה הישירה זה מהלך הזוי, זה טרוף. סבבה, זה תורם קצת לrevenue, אבל אתה מקריב את שוק הקונסולה לגמרי. אני לא רואה את מיקרוסופט חוזרת מזה. לפחות לא במכירות של קונסולה.
אם הייתי הראש של אקסבוקס הייתי נותן בלעדיות גמורה לxsx עם גרסאות מחשב באיחור של שנה והגעה לGP באיחור של שנה. זה גם יתן לאקסבוקס הרגשת פרימיום, אישיות, וגם יתן לגרסאות המחשב מספיק זמן בתונר בכדי לצאת איכותיות. זה יגביר את המכירות של משחקי באקסבוקס, וזה יתן למפתחים יותר פוקוס בגרסה אחת של אקסבוקס כדי להוציא אותה הכי טובה שהיא יכולה להיות.
We're just normal men. We're just innocent men