Laskin כתב:אבל אני יצרן שרוצה את המוצר שלי על המדף, והוא בעל המדף. הוא לא חייב לקבל אותי בכלל, יש לו תנאים, לכווווולם יש תנאים… מה הבעייה דווקא בתנאים האלה?
Laskin כתב:אם זה מקובל על שני הצדדים - זו ההגדרה של קפיטליזם.
Laskin כתב:דווקא בגלל שהשחקן גדול - יש אצלו תחרות גדולה יותר, אז מן הראוי ששם הוא ייתן את המחיר הנמוך ביותר
Laskin כתב:מתוך כל המונופולים או ה״דומיננטיים״ שהיו אי פעם בקפיטליזם - ואלב היא בעיניי החברה הכי פרו צרכנית שיש
swiss-the-engine כתב:אבל אם זה נכון אז אפשר לעשות חתיכת סיבוב שיווקי על הנושא הזה שאתה לא מוכר את המשחק שלך בסטים כי שם תצטרך למכור ביקר יותר. אולי החנות של אפיק מוכיחה אחרת אבל לדעתי לא מוכרים שם משחקים בזול יותר באופן קבוע ועיקבי.
sharonbn כתב:לא. קפיטליזם זה לא צ'ק פתוח לעשות כל הסכם שרוצים. אני שוב אתן את הדוגמא של תיאום מחירים: זה הרי הסכם שמקובל על שני הצדדים אז למה שיהיה אסור?
כאשר סטיב ג'ובס היה מנכ"ל אפל, הוא עשה הסכם עם מיקרוסופט ואמאזון ושאר הגדולות שאפל לא "תגנוב" מפתחים מהן והן לא יסכימו לקבל מפתחים של אפל שמחפשים עבודה חדשה. גם זה הסכם שמקובל על שני הצדדים אז למה שיהיה אסור? מה נראה לך קרה כשמפתח בא לבקש העלאה? יש עוד הרבה דוגמאות.
sharonbn כתב:Laskin כתב:דווקא בגלל שהשחקן גדול - יש אצלו תחרות גדולה יותר, אז מן הראוי ששם הוא ייתן את המחיר הנמוך ביותר
ההיפך גוטה: דווקא בגלל שהשחקן גדול - אין תחרות מולו והוא מרשה לעצמו לנקוב מחירים גבוהים. הלקוחות כבר התרגלו לקנות אצלו, והוא לא מפחד שיעברו לחנות אחרת
Laskin כתב:sharonbn כתב:לא. קפיטליזם זה לא צ'ק פתוח לעשות כל הסכם שרוצים. אני שוב אתן את הדוגמא של תיאום מחירים: זה הרי הסכם שמקובל על שני הצדדים אז למה שיהיה אסור?
כאשר סטיב ג'ובס היה מנכ"ל אפל, הוא עשה הסכם עם מיקרוסופט ואמאזון ושאר הגדולות שאפל לא "תגנוב" מפתחים מהן והן לא יסכימו לקבל מפתחים של אפל שמחפשים עבודה חדשה. גם זה הסכם שמקובל על שני הצדדים אז למה שיהיה אסור? מה נראה לך קרה כשמפתח בא לבקש העלאה? יש עוד הרבה דוגמאות.
אבל זה בדיוק העניין, שבקפיטליזם אמיתי - אין בעייה עם הדוגמאות האלה. אתה שוב נותן דוגמאות לחוקים שמגבילים את הקפיטליזם וטוען שבגלל שיש חוקים כאלה - אז זה אמור להיות ככה. אבל זה לא.
Hypno כתב:יוביספוט כבר שנים משחררים משחקים בבלעדיות בחנות שלהם ובאפיק - לא היו הורדות של המחיר 'חרף' אי-זמינות המשחק בסטים.
sharonbn כתב:אז אני אחזור, שוב, על הדוגמא שכבר הבאתי פעמיים או יותר:
ב2018, אפיק החליטה שהיא רוצה לפתוח חנות אונליין למשחקי מחשב. הבעיה, כמו שכולנו יודעים, שבשוק כבר היו מספר חנויות ושהוא נשלט ע"י סטים.
בפני אפיק עמדו כמה אסטרטגיות חדירה:
1) לעשות חנות עם שירות יותר טוב: כמו למשל שרתי מולטיפלייר, עזרה במודינג. הבעיה שזה מצריך השקעת משאבים והמון זמן ובעיקר קהילה גדולה שנבנית לאורך זמן.
2) בלעדיות. אפשר עם הרבה כסף לקנות בלעדיות לתקופה.
3) חלוקת משחקים חינם, שוב, אפשר לעשות מבצעי giveaway לתקופה
4) הנחה קבועה של כמה אחוזים על המשחקים החמים של התקופה: כל מה שצריך זה לשלם למפיצה את ההפרש.
יכול להיות שאפיק עובדת על האפשרות הראשונה, זה לוקח זמן. גם וואלב בנתה את השירות של סטים לאורך זמן.
אפשרויות 2 ו3 אפיק מיישמת.
אפשרות 4: למשל , F1 24 יצא במאי השנה ונמכר בסטים ב259ש"ח. אפיק היתה רוצה להציע לEA שתמכור אצלה במחיר מופחת ב20% למשך שנה שלמה. אפיק מוכנה לכסות את ההפרש מכיסה כך שEA אפילו לא תפסיד סנט. אנחנו הצרכנים כמובן נרוויח ממלמחת המחירים שתפרוץ בין אפיק וסטים. אבל וואלב דאגה מראש שמלחמה כזו לא תוכל לפרוץ. F1 24 מוצע באפיק באותו מחיר בדיוק. כנ"ל Suicide Squad של האחים וורנר, Homeworld 3 של גירבוקס, Ghost of Tsushima של סוני....
Hypno כתב:תמיד משעשע לראות את המרמור של קאזז יוצא על משתמשים
Laskin כתב:אבל יש דרכים יצירתיות לעקוף את זה בקלות, אם כל כך רוצים - למשל, וזה משהו שאפיק גם עושה - לחלק ואוצ׳רים/קופונים, שתקפים עבור משחקים מסוימים. הם יכולים לעשות את זה עבור משחקי EA או ממש משחקים ספציפיים, או קנו במחיר מלא וקבלו החזר כספי בצ׳קאאוט.
אגב, תזהר, אם אפיק רוצה לספוג הפסדים בצורה כזו - אנשים כמוך עוד יכולים לתמוך בפסילה או ענישה של המהלך על ידי תביעה משפטית, שכן מדובר ב״מחירי היצף״
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 8 אורחים