ת׳רד Valve הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

Re: ת׳רד Valve הרשמי

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 17 יוני 2024, 18:40

לא מבין את ההיתממות המוגזמת. לא בהכרח יש לואלב אפשרות להכריח מישהו לגבי המחירים אבל צריך ממש להיות תמים בשביל לחשוב שפתיחת חזית מול החנות החזקה בפלח המדובר היא לא ״שיחה רצינית״ אצל כל מפיצה שתחשוב על כיוון שכזה.

אני בגדול כמובן נגד שהמחוקק יבלבל בביצים.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 יוני 2024, 19:10

אבל יש לא מעט מקרים של בלעדיות זמנית כזו או אחרת ומבצעים טובים יותר לפעמים באפיק, אז מה הביג דיל? מה, גייב נואל מחכה למנכ״ל EA או יוביסופט מאחורי הוילון עם מצ׳טה בגלל מבצעים בEGS? הרי כל המפיצות כמעט מנהלות היום חנויות משלהן, וחלקן מחייבות להפעיל דרכן, בין היתר כדי במחשבה שאולי חלקם כבר יקנו ישירות, אז הבעייה של סטים זה אפיק?
אתה מתאר את זה כאילו כל המפיצות לא כבר עכשיו עושות את זה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 17 יוני 2024, 19:34

לא לא ברור שמבחינתי הסיבה היא לא בדיוק לפי התיאור מציאות של שרון. ברור שגם המפיצות לא מעוניינות לבצע מלחמת מחירים וכמו שאמרת מהר מאוד מי שרצה התיישר עם ה70 דולר וזה גם לא פעם ראשונה שיישור כזה קורה באורך ״פלא״ באופן רוחבי בתעשייה.

רק אומר שהקטע עם ואלב (שאני מודע מדיון לפני שנים שהדעה שאין באמת סעיף כזה ניצחה) ולחשוב שאין לה כוח outsize מסוים שאולי לא הכי פרו צרכני בהיבט של מלחמת מחירים היא היתממות מסוימת .

וכאמור שיזדיין המחוקק ושיזדיינו השופטים והעורכי דין. בפרט במותרויות.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 יוני 2024, 19:54

לטאלב יש כח כי היא סופר פופולרית, דבר שיכול מהר מאוד להשתנות כפי שראינו עם חברות וחנויות פופולריות אחרות, אבל אני ממש לא רואה שום עדויות לניצול כוחני במיוחד מצידה. אולי יש עדויות שטרם נחשפו או שאני טרם נחשפתי אליהן, של מפיצות או מפתחות גדולות או קטנות שרצו לעשות משהו וסטים לא הסכימו, והן ניסו להלחם בזה וקיבלו עוד יותר על הראש אחר כך… אולי אשנה את דעתי כשעדויות אלו יגיעו אליי. עד אז אני לא חושב שאני מתמם, אני פשוט באמת לא רואה את זה.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 17 יוני 2024, 20:13

גם אם אתה לא סבור שראית מידע שישכנע אותך שזה מתקיים אני בטוח שאתה יכול לדמיין את מלוא המורכבות ולראות סיטואציה ששוב… יש לואלב רמה מסוימת של כוח חזק באופן חריג בשוק ואדם בדעות של שרון סביר שירצה לתקוף את השוק בעזרת המחוקק דרך החברה הזאת.
Benjamin Franklin

Hypno
Trainee

הודעהעל ידי Hypno » 17 יוני 2024, 21:20

Klayman כתב:
Hypno כתב:תמיד משעשע לראות את המרמור של קאזז יוצא על משתמשים

תיקנתי לך. זה פשוט נכון ל99.9 אחוז של ההודעות שלך, אז מן הסתם שתשליך את זה עלי. אפילו אם בטעות באת להתלהב על משחק חדש, זה יהיה טבול בארס וסרקזם על "למה מיקרוסופט לא לקחה אותו?" או "תראו את משחק x ואיך הוא מצליח - למה הוא לא בחנות של אפיק?". בקיצור, אתה מעייף. ביי

לא, סורי. אתה לא יכול לעשות taunting למשתמש אחר ולכתוב בסרקזם 'מעניין מה יש לו להגיד' ואז לנסות לקחת את ה high road.

מה ארס או סרקזם להגיד שמיקרוסופט מפספסת שלא עטה על כל להיט EA כדי להביא אותו ל XBOX כבלעדי דה-פקטו בקונסולות חחח.

כל פעם שאתה תלעג ותאשים את השחקנים בכך שמצבה של EGS לא יותר טוב, אני אהיה פה כדי להזכיר שאת הלעג והאשמה יש להפנות לאפיק.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 17 יוני 2024, 22:35

Hypno כתב:
Klayman כתב:
Hypno כתב:תמיד משעשע לראות את המרמור של קאזז יוצא על משתמשים

תיקנתי לך. זה פשוט נכון ל99.9 אחוז של ההודעות שלך, אז מן הסתם שתשליך את זה עלי. אפילו אם בטעות באת להתלהב על משחק חדש, זה יהיה טבול בארס וסרקזם על "למה מיקרוסופט לא לקחה אותו?" או "תראו את משחק x ואיך הוא מצליח - למה הוא לא בחנות של אפיק?". בקיצור, אתה מעייף. ביי

לא, סורי. אתה לא יכול לעשות taunting למשתמש אחר ולכתוב בסרקזם 'מעניין מה יש לו להגיד' ואז לנסות לקחת את ה high road.

מה ארס או סרקזם להגיד שמיקרוסופט מפספסת שלא עטה על כל להיט EA כדי להביא אותו ל XBOX כבלעדי דה-פקטו בקונסולות חחח.

כל פעם שאתה תלעג ותאשים את השחקנים בכך שמצבה של EGS לא יותר טוב, אני אהיה פה כדי להזכיר שאת הלעג והאשמה יש להפנות לאפיק.

Taunting? מופרך לתהות מה יש לאחד המבקרים הכי ארסיים בפורום להגיד על נושא שנוי במחלוקת( אפילו כאן), שנוגע לחברה האהובה עליו? אם ראית בזה taunting, זה לגמרי עליך, ואתה יודע בדיוק מדוע.

הדוגמאות שהבאתי הן סתם דוגמאות עדכניות. אתה לא בא לכתוב בפורום בשביל הכיף והאהבה של הגיימינג. אתה בא נטו כדי "לפתוח" על חברות שאתה לא אוהב. זה מעייף כי אלה ההודעות היחידות שלך פחות או יותר. לא זוכר מתי באת וסתם זרקת פה "שיחקתי ב x, ממש נהנתי מכך, וכך ולא. אהבתי את זה וזה". תמיד יש אג'נדה. תמיד צריך "להכניס" לאיזה רשע תורן או נבל ישן. אז כן, זה מעייף. לילה טוב.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 18 יוני 2024, 00:44

אין פה שום הגבלת תחרות. ואלב רוצה לעשות עסקים רק עם חברות שלא מפלות לרעה את הלקוחות שלה. פתאום אפליית מחירים היא דבר רצוי? באותה מידה אפשר לטעון שזה דווקא מוזיל מחירים לרוב הצרכנים (כי הרוב המוחלט קונה רק בסטים ממילא, רבים מהם כעיקרון). אני גם בכלל לא בטוח שזה הסדר כובל - איך זה גרוע נגיד מקניית בלעדיים? גם זאת הרי פרקטיקה שמונעת תחרות על פלטפורמות מתחרות... זה קשקוש. סטים מנצחת כי היא הפלטפורמה הכי טובה. הלאנצ'ר של אפיק קטסטרופה. יש לי שם ספרייה של מאות משחקים (לא קניתי אחד, הכל מה-giveaways) ודבר בסיסי כמו לראות את כל רשימת המשחקים שלי אני לא יכול לעשות בלי שהתוכנה תיתקע או תיכנס ל-infinite scroll שטוען במשך 2 דקות רשימה של 300 פריטים. זוועה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יוני 2024, 01:24

InterAl כתב:אין פה שום הגבלת תחרות. ואלב רוצה לעשות עסקים רק עם חברות שלא מפלות לרעה את הלקוחות שלה. פתאום אפליית מחירים היא דבר רצוי? באותה מידה אפשר לטעון שזה דווקא מוזיל מחירים לרוב הצרכנים (כי הרוב המוחלט קונה רק בסטים ממילא, רבים מהם כעיקרון). אני גם בכלל לא בטוח שזה הסדר כובל - איך זה גרוע נגיד מקניית בלעדיים? גם זאת הרי פרקטיקה שמונעת תחרות על פלטפורמות מתחרות... זה קשקוש. סטים מנצחת כי היא הפלטפורמה הכי טובה. הלאנצ'ר של אפיק קטסטרופה. יש לי שם ספרייה של מאות משחקים (לא קניתי אחד, הכל מה-giveaways) ודבר בסיסי כמו לראות את כל רשימת המשחקים שלי אני לא יכול לעשות בלי שהתוכנה תיתקע או תיכנס ל-infinite scroll שטוען במשך 2 דקות רשימה של 300 פריטים. זוועה.

מאוד מוזר, יש לי 239 משחקים בחנות של אפיק והספריה עולה לי ממש אחלה ומהר. פחות או יותר כמו בסטים, גוללים אוסף של placeholders ואז תוך שניות ה-thumbnail עולים והגלילה רצה חופשי.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 18 יוני 2024, 01:34

אני בשניהם במצב רשימה, לא thumbnail. בסטים אין שום טעינה, הרשימה מוצגת מיידית והגלילה היא ברמה של מילישניות. באפיק כמו שאמרת - שניות עד שמתחלפים הסטאבים. 3-4 שניות לרשימה של 10 פריטים ב-view (גם כן אידיוטי) כפול 30 כי יש לי 300 משחקים (בעצם יש לי יותר, אבל לא משנה) - זה כמה דקות. וגם אחרי שהרשימה נטענה במלואה, גלילה מהירה בתוכה/מיונים/פילטורים, הכל עם ביצועים גרועים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יוני 2024, 01:50

אצלי כל הרשימה נטענת תוך 2-3 שניות, כל ה-200+ משחקים. אולי זה כי יש לי 13700K.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 18 יוני 2024, 16:29

sharonbn כתב:1. לפי ויקיפדיה, סטים מחזיקה ב75% משוק משחקי המחשב. אותה תוצאה מקבלים כשעושים גוגל על Steam market share

2. לפי כתב תביעב שהוגש נגד וואלב, בהסכם ישנו סעיף שנקרא Most Favoured Nation clause . תעשה על זה גוגל. בעיקרון, הסעיף אוסר על המפתחת להציע את המשחק במחיר נמוך יותר מאשר סטים.

3. למה שלמפתחת משחקים תהיה התנגדות להעברת בעלות של עותק של משחק כחלק מירושה? כל עוד הבעלות עוברת ולא מועתקת.

1. "עושים גוגל" זה לא מקור, וגם ויקיפדיה היא לא מקור - היא במקרה הטוב סיכום של מקורות.
במקרה הזה, נשמע שהטענה שלך ל75% מתבססת על הערכה (לא מגובה) משנת 2013 ולכן גם לא שווה את עלות האחסון של הביטים בשרת. בימינו נתח השוק של סטים מהשוק בפועל הוא לא 75% בשום מדד רלוונטי: לא בכמות משתמשים, לא בכמות משחקים, ולא במונחים דולריים.

2. כנ"ל כתב התביעה: כתב תביעה זה אף פעם ולעולם לא מקור לכלום, ונתונים שמוצגים בו יכולים להיות יותר שקריים מהזייה אקראית של ChatGPT.
בהסכם של ואלב (שאני מכיר טוב מאד, ולא כי אני "עושה על זה גוגל") אין שום סעיף שנקרא או אפילו מדמה Most Favorite Nation Clause. אני ונדב כבר היינו בדיון הזה פה לפני שנתיים - ובשורה התחתונה מתוך כתב תביעה שמזכיר את ראשי התיבות MFN 138 פעמים, אין אפילו אסמכתא אחת בודדת מתוך מסמכים של ואלב לMFN או לתנאים שמדמים MFN. התביעה הזו כולה מתבססת על ציוץ שגוי של טים סוויני (מתחרה של סטים, שלא מחויב בשום צורה לדייק בעובדות בכל הגיג שהוא משחרר בסושיאל) והיא מתפרקת ברגע שמבינים שהציוץ הזה שגוי.

במקום "לעשות על זה גוגל", פשוט תטרח לגשת בעצמך להסמים של סטים ותנסה לספק איזשהי אסמכתא לסעיף כזה שמגביל מפיצה מלקבוע את המחירים בחנויות מתחרות. מפתח למשחק סטים ממני במתנה אם תצליח למצוא משהו כזה.

3. למה שתהיה בעיה? זה לא עניינך או ענייני. באותה מידה אתה יכול לשאול מה הבעיה של מפתחת משחקים בהעברת בעלות באופן כללי ושלא במסגרת ירושה, אבל זו עדיין זכותה המלאה להחליט כך.
הנקודה היא שמדובר בהסכם רישיון משתמש, ולכן כל מפיצה מתמחרת את המשחקים שלה בסטים על סמך החוזה והידיעה שרישיון משתמש לא יכול לעבור בין אנשים. ברגע ואלב שוברת אותו היא תצטרך לפצות את המפיצות.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 14 יולי 2024, 08:39

DrKeo כתב:אני די בטוח שאם GOG עושים את זה, סטים עם ה-10 מליארד דולר בשנה וה-800+ עובדים שמוקדשים אך ורק לסטים יכולים לעשות את זה.

מאחר והמספרים הרשמיים דלפו עכשיו, אני יכול לעדכן אותך שזה יותר באזור ה80 אנשים על סטים מאשר 800...
https://www.theverge.com/2024/7/13/2419 ... l-redacted
יש מצב שזו החברה הכי יעילה בעולם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 יולי 2024, 11:07

swym כתב:
DrKeo כתב:אני די בטוח שאם GOG עושים את זה, סטים עם ה-10 מליארד דולר בשנה וה-800+ עובדים שמוקדשים אך ורק לסטים יכולים לעשות את זה.

מאחר והמספרים הרשמיים דלפו עכשיו, אני יכול לעדכן אותך שזה יותר באזור ה80 אנשים על סטים מאשר 800...

מטורף לגמרי, במיוחד להתחשב בזה שמדובר בכל העובדים שקשורים לסטים, לא רק SUPPORT. אשכרה 79 אנשים מחזיקים את כל הפלטפורמה הזאת.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 14 יולי 2024, 12:26

ה Support הוא in-house? לא בטוח.. יכול להיות שזה בoutsource בהודו, לא?
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 14 יולי 2024, 19:16

כן, אבל זה מוצר עם כמעט 0 חדשנות ואפס פיתוח משמעותי, בסוף הם חיים מהעובדה שהם מונופול דה פקטו. לא כי מדובר באיזה מוצר בסביבה שהיא באמת תחרותית. הם מייצרים כסף מעמלות ועבודה של משהוא אחר.

Andrew Ryan לא היה מקבל אותם לRapture.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 יולי 2024, 21:24

הם ״מונופול דה פקטו״ כי הם פחות או יותר המציאו את העניין הזה של חנות דיגיטלית במחשב. בנוסף, הם פיתחו כמה מהמשחקים הכי מהפכניים אי פעם, האחרון יצא רק לפני 4 שנים והוא בטופ 5 של כל הזמנים שלי. כן, הוא סופר נישתי בגלל שהוא לחומרת קצה מאוד ספציפית, אבל זה לא מוריד ממה שהוא.

אי אפשר להמציא את הגלגל כל שנתיים, גם סטיב ג׳ובס עשה זאת ״רק״ אחת לעשור בערך, והיו מקבלים אותו לRapture בלי שום ספק ;)

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 15 יולי 2024, 08:27

DrKeo כתב:
swym כתב:

מטורף לגמרי, במיוחד להתחשב בזה שמדובר בכל העובדים שקשורים לסטים, לא רק SUPPORT. אשכרה 79 אנשים מחזיקים את כל הפלטפורמה הזאת.

זה מספר שנכון ל2021, מצב טוב שהוא גדל מאז בהתחשב בסטים דק והמערכת שמגיעה איתו.
אבל נגיד שהכפילו והגיעו ל-150. עדיין כלום. מדהים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 יולי 2024, 10:38

האמת שכתוב ליד כל מספר עובדים כמה VALVE הוציאו על משכורות לאותם עובדים, וליד סטים כתוב כמעט 80 מליון דולר. VALVE ידועה במשכורות גבוהות בצורה פסיכית שכוללות לפעמים שכר של יותר ממליון דולר בשנה. אבל אם כשיש לך 80 עובדים ואתה מוציא על משכורות לאותם עובדים כמעט 80 מליון דולר, כנראה שמדובר באנשי תוכנה ברמה מאוד גבוהה שמתחזקים ומפתחים את המערכת ולא המערך תמיכה כי אנשי תמיכה לא מרוויחים מאות על גבי מאות של אלפי דולרים בשנה, מהנדסים ובכירים כן.

כלומר קליימן כנראה צודק, התמיכה חיצונית למספר הזה, כנראה הודים.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 15 יולי 2024, 13:30

לא ממש מסתדר עם הנתונים שמופיעים ב-glassdoor.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 יולי 2024, 13:46

InterAl כתב:לא ממש מסתדר עם הנתונים שמופיעים ב-glassdoor.

VALVE הוציאו על משכורות במחלקת סטים 76 מליון דולר ב-2021 ל-79 עובדים. זה יחס הוצאה פר עובד דומה לזו של מפתחי המשחקים באותה שנה, זה כנראה אומר שהעובדים האלה הם לא עובדי תמיכה אלה מהנדסים, מעצבים, PM וכו'. יכול להיות שהסכום כל כך גבוה כי חלק לא קטן ממנו הולך לחברת OUTSOURCE שמחזיקה להם את עובדי התמיכה ולכן הם לא מופיעים בספירה כי ההוצאה פר עובד במחלקה הזאת גבוהה ביחס לאחרות.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 15 יולי 2024, 14:00

ואיך זה מסתדר עם ההודעה הקודמת שלך?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 יולי 2024, 14:02

InterAl כתב:ואיך זה מסתדר עם ההודעה הקודמת שלך?

מה הבעיה? VALVE ידועה במשכורות מאוד גבוהות, נראה שהם מוציאים 76 מליון דולר ב-2021 על משכורות במחלקה שיש בה רק 79 עובדים. אז די ברור שלא מדובר ב-79 הודים שעונים למיילים אלה בעובדי פיתוח מערביים.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 15 יולי 2024, 15:08

אבל לפני רגע כתבת שהסכום גבוה כי חלק נכבד הולך ל-outsource... כלומר לא 76 מיליון ל-79 עובדים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 יולי 2024, 15:12

InterAl כתב:אבל לפני רגע כתבת שהסכום גבוה כי חלק נכבד הולך ל-outsource... כלומר לא 76 מיליון ל-79 עובדים.

אמרתי שהסכום פר עובד יותר גבוה ממחלקות אחרות, אז יש מצב שחלקו הולך ל-OUTSOURCE. יכול להיות שזה גם לא נכון, אבל זה לא רלוונטי אם העלות של התמיכה ההודית יוצא מה-76 מליון הללו או לא, מה שמשנה הוא שכנראה שה-79 אנשים הללו הם כנראה לא הודים שעונים למיילים על פי הסכומים שהם מוציאים להוצאת מעביד למחלקה הזאת.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 3 אורחים