ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ינואר 2025, 15:59

glass man כתב:ביצועים טכניים מאכזבים מאוד, כי הסוויץ 2 תשאר מה שהסוויץ 1 היתה. קונסולה שהיא אך ורק לאקסקלוסיבים של נינטנדו. קיוויתי שלפחות טקן 8, וFC25/NBA יוכלו לרוץ בצורה נורמלית שקצת מתקרבת לS בשביל הימים האלה שאני מחוץ לבית/חופשה/ ומחפש משהו שגם קאזואלים ירצו לשחק איתי ומבאס אותי שהסוויץ 2 לא תוכל להיות הדבר הזה.
מן הסתם אני גם מאוד מאוכזב ממה שהסוויץ 2 אומר לגבי DQ12, החלום שלי לגרפיקה מטורפת שמתקרבת באיכות האנימציה לסרטי הדרגון בול האחרונים, הלך לפח לצערי, והPS5 יכל להביא לשם בקלות!

הסוויץ 2 בטח תהיה גן עדן למשחקים של נינטנדו עצמה, מריו קארט 9/10 בטח יוכל סוף סוף להתפתח למשחק נהיגה שהוא עולם פתוח ענקי/ מטרויד פריים 5 יוכל להביא גרפיקה שמתקרבת לריטרנל, ופיקמין 5 ישבור שיאים של פוטוראליזם בסטנדרטים של הסדרה ועדיין יראה יפה יותר מלא מעט משחקי פס5 אני מאמין, אבל בוא נגיד ככה, כשאני יושב עם חברים בלילה, כאלה שעדיין תקועים על פאקינג פס4 ומחברים אותו למקרן בשביל הכייף אני לא אוכל להביא את הסוויץ 2 ולהרגיש שהבאתי משהו קרוב לSeries s כמו שרציתי אז זו אכזבה ענקית, כנראה שהדבר היחיד שבטוח לגבי נינטנדו זה שהם כל הזמן ימצאו דרכים לאכזב בענק.

מה בדיוק חשבת שהסוויצ׳ 2 הולכת להיות? אנחנו יודעים את ה-spec כבר יותר משנה. אנחנו יודעים שהיא 1536 ליבות אמפר, אנחנו יודעים שהיא 12GB של LPDDR5X על 128-ביט שנותן לך רוחב פס של בערך 130GB/s, אנחנו יודעים שיש SSD של כמעט 2GB/s בנפח 256GB ומעבד 8 ליבות ו-16 ת׳רדים. הדבר היחיד שלא ידוע זה מהירויות שעון.

אתה מקבל GPU ו-CPU שהם פס4+ בקונסולה שיכולה לרנדר לרזולוציות הרבה יותר נמוכות מהפס4 ולקבל תוצאות שנראות יותר טוב מהפס4 פרו. וכתוסף יש לך יותר זיכרון מה-XSS וגם SSD קרוב לזה של אקסבוקס. אם נינטנדו הייתה חברה אחרת היינו מקבלים קונסולת Balckwell מבוססת סדרה 5000 עם פי 2-3 יותר כוח עם מסך 120hz שתמיד מגיע ל-120hz בעזרת DLSS4. אבל נינטנדו היא נינטנדו, אז אתה מקבל טכנולוגיה של 2020 ב-2025.

נינטנדו יכלה לעשות קונסולה חזקה משמעותית ועדין להיות ״נינטנדו״. נגיד קונסולה מבוססת סדרה 4000 שיצאה ב-2022 לקונסולה שיוצאת ב-2025. עצוב שזה לא קרה, אבל בסופו של יום הסוויצ׳ 2 חזקה יותר מהפס4 מאשר הסוויצ׳ 1 מהפס3. ובטח שזה יותר מרשים באקלים של היום בו רוב משחקי הפס5 הם מילא משחקי פס4 ב-4K.
We're just normal men. We're just innocent men

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 09 ינואר 2025, 17:07

דרקו 4-3 משחקים בשנה למפיצה גדולה ,שאין הרבה מפיצות גדולות
זה ממש לא הרבה
אין לך היום גם ככה הרבה מפיצות גדולות

עכשיו סתם נזרוק כי לא חושב שבאמת יש 20 גדולות היום ונזרוק כולם
מפתחות לסוויץ 2 ולכולן 4 פורטים בשנה לסווי
2

זה 80 לשנה
ו640 פורטים ב8 שנים

וזה במצב מצוין מאוד

יש אלפי משחקים לps4 ,רובם לא בלעדים של סוני

על זה כמו שאמרנו רוב משחקי הספורט לא רלוונטים
רוב משחקי הזיכיון שהזיכיון חלף לא רלוונטים
רוב המשחקים הבינונים לא רלוונטים

בסופו של יום אתה נשאר אם משחקים מסוימים שבכל מקרה צפוים לסוויץ 2 ,ועוד כאלו שאולי יגיעו לסוויץ 2
זה לא מספק ענק לקונסולה שאומנם יש לה סיכוי טוב להצליח
אבל רק בתחילת הדרך

בעניין הכח במקרה והשמועות נכונות
לי זה נשמע מצוין לשחק משחקים ברמה הגרפית של הps4 בדרכים
בלי שהבטריה תגמר מהר

זה במקרה ולא יפשלו
אנחנו לא יודעים זמן השקה ומחיר

בסוף עוד יפציצו ב500 דולר לכו תדעו

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ינואר 2025, 17:34

דברתי רק על המפיצות הגדולות. כולם הולכים להיות שם, כל האינדים, כל ה-AAA, כולם. אני לא מבין מה הויכוח בכלל, אתה מפיצה או מפתחת ויש לך משחק פס4 בשוק. למה לעזאזל שלא תעשה גרסת סוויצ׳ 2? אפילו בלי פרסום, סתם פורט ולזרוק אותו בחנות ולראות אם ידבק. זה ליטרלי כסף חינם.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 09 ינואר 2025, 18:10

DrKeo כתב:דברתי רק על המפיצות הגדולות. כולם הולכים להיות שם, כל האינדים, כל ה-AAA, כולם. אני לא מבין מה הויכוח בכלל, אתה מפיצה או מפתחת ויש לך משחק פס4 בשוק. למה לעזאזל שלא תעשה גרסת סוויצ׳ 2? אפילו בלי פרסום, סתם פורט ולזרוק אותו בחנות ולראות אם ידבק. זה ליטרלי כסף חינם.

אבל זה ממש לא חינם
זה מצריך שינוי קוד שיתאים למעבדי arm

ושינוי קוד שיתאים שיתאים למערכת ההפעלה של נינטנדו

להעביר משחק pc לwin11
לwin11 arm

יחסית קל כי יש כלים לזה ,לא הכל פועל אבל יש כלים
כי מיקרוסופט בנתה שכבת תרגום

שיהיה קל לעשות פורטים כאלו צריך שכבת תרגום
בלי זה זה לעסיק צוות שיבצע את הפורטים

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 ינואר 2025, 21:28

נדב, קיוויתי למשהו שיותר קרוב לSeries S מהפס4, בסופו של יום רציתי שכשאני אביא את הסוויץ לחברים עם הדוק , הוא יריץ את FC25 הרבה יותר קרוב לSeries S מאשר לפס4 שיש להם, ועכשיו פשוט נקבל את גרסת הפס4 ניידת, שזה פשוט לא מרגש

בסופו של דבר נינטנדו לא קיימו לנו את מה שאיווטה הבטיח כשהוא הבטיח קונסולה היברידית אף אחד לא רצה גיים בוי שמתחבר לטלווזיה רצינו קונסולה נייחת שאפשר לקחת מחוץ לבית.רציתי קונסולה ניידת מהם שכשאני צריך לצאת מאילת לעניני עבודה/חופשה/סתם הולך לארוחת חג משעממת תחת אצל ההורים יהיה אפשר להביא משהו שטיפונת מזכיר את מה שיש לי על הפס5.

אז כן לא מעשי להביא משהו כמו פס5 נייד גם ב2028 דיברנו על זה אבל יש פה כל כך הרבה מרחב תמרון, כל כך הרבה אפשרויות להביא משהו חזק מהפס4 וחלש מהפס5 וזה עדיין יראה פי אלף יותר טוב מהפס4.

כאילו הם עשו קונסולה הכי שגרתית בעולם. זה ממש ה3DS המודרני, היא גם לא מוסיפה שום דבר מעניין לממשק וגם מי יודע איך הDLSS באמת יהיה כשהוא מפעיל את המשחק native על 720P? אף פעם לא שיחקתי משחק שפעל native על 720P ועבר איזו הקפצת FPS עם DLSS ואין לי מושג אם זה באמת יביא איכות תמונה טובה או שזה יראה גרוע על הC1 ואז אני אחפש טלווזיה של 1080P במיוחד לסוויץ 2? פאק.

תוספת זיכרון אפילו מעל הS זה מעולה בעיני אבל אתה יודע שזה לא יגרום למשחקים מרשימים יותר גרפית או יקפיץ את הגרפיקה רמה זה פשוט יעלה מאוד את רמת המורכבות של המשחקים שזה מעולה לצד א' של נינטנדו אבל זו קונסולה משעממת לכל השאר.

כאילו, אני יכול לקנות מחר סטים דק או לחכות לlegion go 2 ואז יהיה לי גם 120FPS... כאילו בשביל מה אני צריך סוויץ שהקונסולות האלה יעשו כל מה שהסוויץ 2 עושה ויותר טוב? זה דור שני שנינטנדו עושה גיים בוי שמתחבר לטלווזיה וכולם מנצחות אותה בהיבט הזה, הסיבה היחידה שנשארה לקנות אותם זה צד א' וזה מבאס טילים.\
כאילו, לשחק היטמן 3, קונטרול, ורזי 4 ריימיק בשירותים זה נחמד, אבל קיוויתי למשהו שיקבל מקס פיין 1+2 ריימיק על נייד. (גם אם זה יהיה משונמך בהרבה מהפס5)
אנחנו הולכים להיות תקועים עם הסוויץ 2 עד 2033 חבל שנינטנדו לא הלכו על משהו שיוכל להחזיק בצורה סבירה עד אז, כבר ב2028 הקונסולה לא תהיה רלוונטית מלבד צד א', כאילו 5 שנים מהחיים שלה היא תהיה לא רלוונטית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 ינואר 2025, 00:01

kririn כתב:
DrKeo כתב:דברתי רק על המפיצות הגדולות. כולם הולכים להיות שם, כל האינדים, כל ה-AAA, כולם. אני לא מבין מה הויכוח בכלל, אתה מפיצה או מפתחת ויש לך משחק פס4 בשוק. למה לעזאזל שלא תעשה גרסת סוויצ׳ 2? אפילו בלי פרסום, סתם פורט ולזרוק אותו בחנות ולראות אם ידבק. זה ליטרלי כסף חינם.

אבל זה ממש לא חינם
זה מצריך שינוי קוד שיתאים למעבדי arm

ושינוי קוד שיתאים שיתאים למערכת ההפעלה של נינטנדו

להעביר משחק pc לwin11
לwin11 arm

יחסית קל כי יש כלים לזה ,לא הכל פועל אבל יש כלים
כי מיקרוסופט בנתה שכבת תרגום

שיהיה קל לעשות פורטים כאלו צריך שכבת תרגום
בלי זה זה לעסיק צוות שיבצע את הפורטים

לא צריך שכבת תרגום, עושים פורט. לפתח משחק AAA לפס4 עולה מאות מליונים, לעשות פורט לסוויצ' 2 עולה גרושים. לקחת משחק שעלה מליונים לפתח ולהביא אותו לקונסולה שכנראה תהיה עם הבסיס משתמשים הכי גדול בדור הזה בעלות (כמעט) אפסית זה הכי no brainer שיש. אין לי ספק שאם הסוויצ' אכן יוצאת ממש עוד כמה חודשים, כבר השנה נראה עשרות על גבי עשרות גרסאות סוויצ' 2 של משחקי פס4 שנפרשים מ-2014 ועד היום.

glass man כתב:נדב, קיוויתי למשהו שיותר קרוב לSeries S מהפס4, בסופו של יום רציתי שכשאני אביא את הסוויץ לחברים עם הדוק , הוא יריץ את FC25 הרבה יותר קרוב לSeries S מאשר לפס4 שיש להם, ועכשיו פשוט נקבל את גרסת הפס4 ניידת, שזה פשוט לא מרגש

בסופו של דבר נינטנדו לא קיימו לנו את מה שאיווטה הבטיח כשהוא הבטיח קונסולה היברידית אף אחד לא רצה גיים בוי שמתחבר לטלווזיה רצינו קונסולה נייחת שאפשר לקחת מחוץ לבית.רציתי קונסולה ניידת מהם שכשאני צריך לצאת מאילת לעניני עבודה/חופשה/סתם הולך לארוחת חג משעממת תחת אצל ההורים יהיה אפשר להביא משהו שטיפונת מזכיר את מה שיש לי על הפס5.

אז כן לא מעשי להביא משהו כמו פס5 נייד גם ב2028 דיברנו על זה אבל יש פה כל כך הרבה מרחב תמרון, כל כך הרבה אפשרויות להביא משהו חזק מהפס4 וחלש מהפס5 וזה עדיין יראה פי אלף יותר טוב מהפס4.

כאילו הם עשו קונסולה הכי שגרתית בעולם. זה ממש ה3DS המודרני, היא גם לא מוסיפה שום דבר מעניין לממשק וגם מי יודע איך הDLSS באמת יהיה כשהוא מפעיל את המשחק native על 720P? אף פעם לא שיחקתי משחק שפעל native על 720P ועבר איזו הקפצת FPS עם DLSS ואין לי מושג אם זה באמת יביא איכות תמונה טובה או שזה יראה גרוע על הC1 ואז אני אחפש טלווזיה של 1080P במיוחד לסוויץ 2? פאק.

תוספת זיכרון אפילו מעל הS זה מעולה בעיני אבל אתה יודע שזה לא יגרום למשחקים מרשימים יותר גרפית או יקפיץ את הגרפיקה רמה זה פשוט יעלה מאוד את רמת המורכבות של המשחקים שזה מעולה לצד א' של נינטנדו אבל זו קונסולה משעממת לכל השאר.

כאילו, אני יכול לקנות מחר סטים דק או לחכות לlegion go 2 ואז יהיה לי גם 120FPS... כאילו בשביל מה אני צריך סוויץ שהקונסולות האלה יעשו כל מה שהסוויץ 2 עושה ויותר טוב? זה דור שני שנינטנדו עושה גיים בוי שמתחבר לטלווזיה וכולם מנצחות אותה בהיבט הזה, הסיבה היחידה שנשארה לקנות אותם זה צד א' וזה מבאס טילים.\
כאילו, לשחק היטמן 3, קונטרול, ורזי 4 ריימיק בשירותים זה נחמד, אבל קיוויתי למשהו שיקבל מקס פיין 1+2 ריימיק על נייד. (גם אם זה יהיה משונמך בהרבה מהפס5)
אנחנו הולכים להיות תקועים עם הסוויץ 2 עד 2033 חבל שנינטנדו לא הלכו על משהו שיוכל להחזיק בצורה סבירה עד אז, כבר ב2028 הקונסולה לא תהיה רלוונטית מלבד צד א', כאילו 5 שנים מהחיים שלה היא תהיה לא רלוונטית.

כן, ברור שהסוויצ' 2 יכלה להיות הרבה יותר חזקה, היא מבוססת ארכיטקטורה מ-2020 ויוצאת ב-2025, היא יכלה בכיף להיות מבוססת סדרה 4000 למשל ועדין להיות "ישנה" כמו שנינטנדו אוהבת. אבל לא ברור לי מה השוק הגדול ספציפית עכשיו כשאנחנו מדברים על ה-SPEC שלה כבר שנה+ ושום דבר לא באמת השתנה מאז. אם כבר להפך, לאחרונה גילינו כמה דברים חיוביים זה שיש להם DLSS מיוחד למכשירים חלשים, שיש בקונסולה SSD מהיר כמעט כמו ב-XSX, שהקונסולה תומכת ב-DLSS3.5 ואולי אפילו DLSS4.

אין אדם שהיה מאושר ממני אם הסוויצ' הייתה קצה מדמם עם וריאנט של סדרה 5000 בפנים, אבל זה לא נינטנדו. ושום דבר פה הוא לא הפתעה, כתבנו עליו עשרות פעמים כאן בת'רד.

ואגב, לדעתי אין מצב שתראה מהסטים דק ביצועים של סוויצ' 2.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 10 ינואר 2025, 10:09

דרקו לשנות את הקוד שיתאים לסוויץ 2 לא עולה גרושים
זה צוות פיתוח שלם וגם בדיקות qa

זה עולה הרבה פחות מלפתח משחק מ0 אבל זה לא חינם

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 ינואר 2025, 19:19

לעשות פורט זה לא צוות שלם. למשל GOW:R למחשב נעשה על ידי שלושה אנשים במשך כמה חודשים. ההוצאות לפורט כזה הן עשרות אלפי דולרים, גג כמה מאות אלפים. אתה מכסה הוצאות של פורט כזה על ידי מכירה של אלפי עותקים בודדים.

אבל אין בעיה, צריך לחכות רק כמה חודשים כדי לגלות מי צדק :)
אני בטוח שנראה שטפון של משחקי פס4 מכל התקופות לסוויצ׳ 2.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 10 ינואר 2025, 20:22

נחיה ונראה
ופורט מהps4 או ps5 למחשב אינטל או amd
הרבה יותר קל מפורט לסוויץ או סוויץ 2

לא אומר שעולה מיליונים ,אבל עדין עולה
אבל הבעיה היותר גדולה במקרה כזה זה גם השיווק

בשלל המשחקים שיגיעו לסוויץ 2 ,צריך להתבלט למכור מאות אלפים או יותר

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 ינואר 2025, 20:55

לא צריך לבזבז הרבה כדי להוציא משחק AAA לסוויצ׳ 2. נגיד רוצים להוציא את בטמן ארקם נייט, אז משקיעים 100k על הפורט, שמים את המשחק במסיבת עיתונאים של WB ביוני ומשלמים לנינטנדו כמה אלפי דולרים כדי שבאנר שלו בeshop יופיע בראש העמוד בשבוע השיגור.

זה לא שיגור ראשוני או מה שיקבע את גורל הפרנצ׳ייז של בטמן. זה סתם כסף מהיר, עוד פורט שיכניס קצת מזומנים. לא צריך פרסומות בפריים טיים ושיתוף פעולה עם mountain dew. לא צריך למכור אפילו 10k עותקים כדי להיות רווחי ויש משחקים שימכרו על הסוויצ׳ 2 מאות אלפים ואפילו מליוני עותקים.

אם הייתי מפיצה הייתי כבר עובד על כל הקטלוג פס4 שלי לסוויצ׳ 2, זה פשע לא. הימור כל כך קטן שזה כמעט כסף בחינם.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 11 ינואר 2025, 12:02

לפי השמועה החדשה MS מתכננת בליץ רציני של פורטים ל-2025:
-MCC לסוויץ' 2 ככותר השקה.. אם זה נכון, אנחנו באמת חיים בטיימליין הכי פסיכי שהיילו משחק השקה לקונסולה של נינטנדו והוא גם יגיע לפס5.
-Gears Ultimate Edition לפס5 ולסוויץ' 2
- SoT, Hi-Fi Rush וכו' גם הם בדרך

כל הכבוד ל-MS, בדיוק שנה לתחילת השמדת הערך המהירה ביותר בהיסטוריה של פלטפורמה בתעשייה, אפילו ל-WiiU ולדרימקאסט היה מוות איטי יותר.
שיהיה, חוסך לי את הצורך לרכוש את הקונסולה שלהם בדור הבא, ועם איך שסוני משתעשעת גם היא עם מולטיפלטפורם, כנראה שהקומבו הכי מוצלח יהיה פיסי+סוויץ' 2 וזהו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 ינואר 2025, 13:59

הבעייה עם הסוויץ׳, מבחינתי לפחות, זה שבאמת גג יש משחק אחד בשנה במעניין אותי עליה… בשנה ממש טובה אולי 2 משחקים.
אז אני לא יודע אם זה יספיק לי עד שהפורטים של משחקי הפס6 יגיעו למחשב.
המזל הוא שיש לי בקלוג של איזה 4-5 דורות לשחק עליה, אז הסוויץ׳ 2 הולכת להיות הקונסולה המועדפת עליי בשנתיים הקרובות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 ינואר 2025, 10:36

Uncle Pey'j כתב:לפי השמועה החדשה MS מתכננת בליץ רציני של פורטים ל-2025:
-MCC לסוויץ' 2 ככותר השקה.. אם זה נכון, אנחנו באמת חיים בטיימליין הכי פסיכי שהיילו משחק השקה לקונסולה של נינטנדו והוא גם יגיע לפס5.
-Gears Ultimate Edition לפס5 ולסוויץ' 2
- SoT, Hi-Fi Rush וכו' גם הם בדרך

שים לב קרירין, זה מה שכולם הולכים לעשות.

Uncle Pey'j כתב:כל הכבוד ל-MS, בדיוק שנה לתחילת השמדת הערך המהירה ביותר בהיסטוריה של פלטפורמה בתעשייה, אפילו ל-WiiU ולדרימקאסט היה מוות איטי יותר.
שיהיה, חוסך לי את הצורך לרכוש את הקונסולה שלהם בדור הבא, ועם איך שסוני משתעשעת גם היא עם מולטיפלטפורם, כנראה שהקומבו הכי מוצלח יהיה פיסי+סוויץ' 2 וזהו.

אני משער ש״שים לב קאז״? בכל מקרה, מיקרוסופט בהחלט השמידו את המותג אקסבוקס יותר מהר מכל מותג גיימינג בהסטוריה. כל זה בגלל הרכישה של אקטיוויז׳ן. איזו התאבדות. מאחל להם בהצלחה כמפיצת צד ג׳, אולי כשהפלטפורמה שלהם תמות הם יהיו המפיצות צד ג׳ הראשונה שמכניסה יותר מ-10מליארד revenue. איזו החלטה הזויה, אפס ראיה קדימה, העיקר להדפיס כמה שיותר כסף היום.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 12 ינואר 2025, 21:49

הראייה קדימה היא הניסיון להגדיל את השוק ע"י גיימפאס. כששוק הגיימינג לא צומח שנים, המטרה היא להגדיל את העוגה ולא להתחרות על הנתח הקיים של סוני, חברה ששווה פחות מ-5% ממנה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 ינואר 2025, 22:21

InterAl כתב:הראייה קדימה היא הניסיון להגדיל את השוק ע"י גיימפאס. כששוק הגיימינג לא צומח שנים, המטרה היא להגדיל את העוגה ולא להתחרות על הנתח הקיים של סוני, חברה ששווה פחות מ-5% ממנה.

אבל gp נכשל. הוא נכשל בגלל שאקסבוקס לא מוכרת. המנוע שסוחב מחזיקת פלטפורמה זאת הקונסולה, שאר האפיקים הם רק רוטב שנהנה מהמומנטום שלה. הכישלון של מיקרוסופט הוא החוסר הכרה בחשיבות של הקונסולה (שהיא עכשיו הורגת).

מיקרוסופט יכולה לנצח את סוני, היא הוכיחה את זה בדור ה360. סוני מחרבנת במכנסיים כל הדור, מיקרוסופט נכשלת כי גם היא מחרבנת במכנסיים כל הדור.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 12 ינואר 2025, 22:39

שוב, המטרה היום היא לא לנצח את סוני אלא להגדיל את השוק שכבר לא צומח. דור ה-360 לא רלוונטי, אתה תקוע בעבר.
האסטרטגיה היא להרחיב את GP מחוץ לקונסולה - מובייל, פיסי, קלאוד, handheld. הרחבה באקסבוקס לא תגדיל את השוק, זה סתם מלחמה על הנתח הקיים והקטן של סוני. זה לא מעניין חברה ששווה 3+ טריליון דולר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 ינואר 2025, 23:28

InterAl כתב:שוב, המטרה היום היא לא לנצח את סוני אלא להגדיל את השוק שכבר לא צומח. דור ה-360 לא רלוונטי, אתה תקוע בעבר.
האסטרטגיה היא להרחיב את GP מחוץ לקונסולה - מובייל, פיסי, קלאוד, handheld. הרחבה באקסבוקס לא תגדיל את השוק, זה סתם מלחמה על הנתח הקיים והקטן של סוני. זה לא מעניין חברה ששווה 3+ טריליון דולר.

מיקרוסופט שווה 3 טריליון, אבל אקסבוקס שווה כמעט חצי מפלייסטיישן עד שהם פוצצו 70 מךיארד והם עדין קטנים משמעותית מפלייסטיישן.

עובדתית הם נכשלו, מספר המנויים של GP קפא. הם לא מתרחבים לשום מקום, הם מצטמקים. מה שהם עושים זה חוסר הבנה של שוק הגיימינג. מיקרוסופט שופכת מליארדים והם לא מצליחים להגיע לrevenue של פלייסטיישן ש״תקועים בעבר״ עם הקונסולה שלהם.

אולי פלייסטיישן הגיעו לסוג של תקרת זכוכית וצריכים לחשוב על חדשנות. אבל מיקרוסופט? הם במקום האחרון במכירת קונסולות, יש להם המון לאיפה לגדול אם הם רק היו קצת יותר ״תקועים בעבר״. עכשיו הדרך היחידה שלהם להגדיל revenue זה לקנות חברות במליארדים.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 13 ינואר 2025, 00:05

אני לא בטוח ש-GP כבר תופס כזה חלק נכבד באסטרטגיה של מיקרוסופט, אני חושב שהרצון שלהם להיות בכל מקום עם אקס בוקס שלהם תופס כרגע הרבה יותר פוקוס מ-GP, כי השירות כנראה הגיע לפלאטו והצמיחה שלו מוגבלת. העניין הוא שמיקרוסופט רוצה להיות בכל מקום עם פלטפורמה שאף אחד לא רוצה, וזה לחלוטין באשמתם, בגלל שורה של שגיאות שהם ביצעו לאורך שנים וגם בתחילת הדור הזה, כשתנאי הפתיחה שלהם היו משמעותית טובים יותר מהדור הקודם.

איך מיקרוסופט רוצים להתרחב כשהם לא הצליחו לתקן את הבסיס הכל כך רעוע שלהם? את האסטרטגיה של שחרור על קונוסולה+פיסי עוד יכולתי לקבל כי היה בזה היגיון מסוים, אבל לשחרר את התוכן שלהם אצל המתחרה הכי גדולה שלהם? מה הם בדיוק חושבים שיקרה לאקס בוקס עכשיו? באיזה עולם הם חיים שהם חושבים שמישהו ירצה לרכוש אקס בוקס, באופן אישי אני רכשתי את הקונסולות שלהם מה-360, אפילו בתקופה הכי רעה של ה-XBO, כי היה איזשהו היגיון באסטרטגיה (והיא הייתה די פשוטה, לא יכולתי לשחק היילו על הפלייסטיישן, די מסכם) שלהם אפילו אם הביצוע היה על הפנים, אבל עכשיו? עכשיו מרגיש לי שהם פשוט השתגעו.
זה באמת טרגי, עד שהם הצליחו סוף סוף במידה רבה לפתור את בעיית התוכן שלהם, הם ממציאים בעיה אחרת והרסנית הרבה יותר כי אין להם את הסבלנות. אני כל כך רוצה לדעת את הסיפור מאחורי הקלעים של המהלך הזה ומי זה היה שאחראי לזה? נדלה? שרה בונד? קשה לי להאמין שזה הגיע מפיל ספנסר.
אם MS רוצה להיות מפיצה צד ג', שפשוט תבוא ותכריז על זה במקום להביך את עצמם ולגרור את הקונסולה שלהם על הרצפה, מיותר לציין שכולנו הולכים להפסיד מהיעלמות של אקס בוקס כפלטפורמה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 ינואר 2025, 00:16

אתה בהחלט צודק. מיקרוסופט יכלו להתרחב לכל מני כיוונים כמו GP או ענן. אבל כל עוד הפלטפורמה שלהם לא מצליחה, ההרחבות שלה לא יצליחו. אם הייתה להם קונסולה מצליחה כמו פלייסטיישן, שאר השירותים יכלו להצליח. לא רק כי היו יותר לקוחות כלואים למכור להם GP, אלה כי הפלטפורמה הייתה אטרקטיבית הרי בכדי למכור 100+ מליון קונסולות היא חייבת להיות אטרקטיבית. אי אפשר לזלזל ב-REVENUE של 30 מליארד דולר שמכירות כאלה היו משיגות לאקסבוקס, זה אולי רק 13%~ מה-REVENUE של מיקרוסופט אבל זה היה ממצב את אקסבוקס בתור המחלקה השלישית הכי גדולה אחרי הענן ואופיס, יותר חשובה מחלונות.

מה שקרה לאקסבוקס זה נדלה ואקטיוויז'ן. הקו המנחה של נדלה מאז ומתמיד היה זהה - כל המוצרים של מיקרוסופט בכל מקום אפילו אם זאת המתחרה הישירה. זאת הסיבה שכל המוצרים של מיקרוסופט נמצאים באייפון ובמק, נדלה עשה את זה, זאת הפילוסופיה שלו. ברגע שאקסבוקס הוציאו 70 מליארד דולר על אקטיוויז'ן, ספנס אבד את המנדט שלו והשליטה באקסבוקס. ההוצאה הייתה גדולה מדי, שליש מה-REVENUE השנתי של מיקרוסופט, ומאותו רגע אקסבוקס אבדו את האוטונומיה והפכו לשלוחה של נדלה. מאז אין יותר אקסבוקס, רק Microsoft Gaming.

מיקרוסופט יכלו לנטוש את הקונסולה כשקונסולות היו הופכות ללא רלוונטיות. אבל אין להם את התשתית המתאימה ל-XCLOUD עדין, על פי DF זה השירות ענן הכי גרוע בשוק כרגע. כל עוד האפיק היחיד להפוך בו לאמפריה זה להיות מחזיקת פלטפורמה עם echosystem חזק, מיקרוסופט הייתה צריכה לשים את כל המאמץ שלה שם ולפתח במקביל טכנולוגיות כמו XCLOUD כדי שיפעלו במקביל, שיחמיאו, ביום שהן בשלות. מיקרוסופט המרה על העתיד ועשתה את זה שנים מוקדם מדי. היא תמיד עושה את זה, בדיוק כמו "העתיד הדיגיטלי" שהרג את ה-X1 יחד עם הקינקט. היום אנחנו חיים בחזון של ה-X1, אבל אקסבוקס ניסו לישם אותו עשור מוקדם מדי והפכו את ה-X1 לבדיחה. כנ"ל עם מה שהם עושים עכשיו, הם אומרים לכולם לעזוב את הקונסולה שלהם אבל אין להם את המערכות כדי לקחת אותם למקום אחר.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 13 ינואר 2025, 00:25

אם זה המצב, אז זו החלטה עוד יותר הזויה אם נדלה חושב שלשחרר תוכן בכל מקום ייתן ROI מוצלח על הרכישה הכי גדולה בתולדות החברה, כלומר אולי בטווח הקצר המספרים ייראו קצת יותר יפים, אבל בוא נראה על שם מי יירשם הכישלון כשאקס בוקס תיקבר כפלטפורמה ו-MS יאבדו את ה-30% שלהם מכל משחק,DLC או MT שנמכר דרך החנות שלהם בקונסולה, כי אומנם אין לי מספרים לגבות את זה, אבל אני מניח שאחוז המשתמשים שרוכש משחקים דרך החנות שלהם ומחזיק רק בפיסי נמוך בצורה קיצונית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 ינואר 2025, 00:31

Uncle Pey'j כתב:אם זה המצב, אז זו החלטה עוד יותר הזויה אם נדלה חושב שלשחרר תוכן בכל מקום ייתן ROI מוצלח על הרכישה הכי גדולה בתולדות החברה, כלומר אולי בטווח הקצר המספרים ייראו קצת יותר יפים, אבל בוא נראה על שם מי יירשם הכישלון כשאקס בוקס תיקבר כפלטפורמה ו-MS יאבדו את ה-30% שלהם מכל משחק,DLC או MT שנמכר דרך החנות שלהם בקונסולה, כי אומנם אין לי מספרים לגבות את זה, אבל אני מניח שאחוז המשתמשים שרוכש משחקים דרך החנות שלהם ומחזיק רק בפיסי נמוך בצורה קיצונית.

ברור שזה קצר רואי, אבל נדלה לא יודע כלום על גיימינג. כל מחזיקות הפלטפורמה מרוויחות בעיקר מכסף שאנשים מוצאים כשהם כלואים ב-ecosystem שלהן. זאת גם הסיבה שרווחים של משחקי צד א' לא משנים, הכסף לא מגיע משם. המטרה של כל מחזיקת פלטפורמה היא לצבור כמה שיותר משתמשים שהתחייבו להכלא בecosystem שלה על ידי הוצאת מאות דולרים על חומרה. זאת הסיבה שהחברות הללו מסבסדות את החומרה, רק תקנה כבר את המדפסת, הם כבר יעשו כסף מהדיו.

מיקרוסופט חשבו שהקונסולה לא חשובה, שאם אקסבוקס תהיה זולה ונגישה מספיק הם ימכרו אותה למליארד אנשים. אם XCLOUD היה עובד מושלם והפלטפורמה הייתה אטרקטיבית אולי זה היה עובד. אבל XCLOUD עובד גרוע ומיקרוסופט יודעת את זה שנים. והפלטפורמה לא אטרקטיבית, זאת הסיבה שאף אחד לא קונה יותר אקסבוקס. אז הם לקחו כשל, שלבו אותו בכשל וציפו שזה יצליח.

הכל מתחיל בקונסולה כשאתה מנסה לבנות ecosystem שכזה. זה מתחיל מהמשחקים שגורם לאנשים להנעל אליך רגשית, ובחומרה שגורמת להם להנעל אליך פיננסית. כמובן שהתרחבות משם מתבקשת, אבל בלי הבסיס אין לך כלום, אין לך ממה להתרחב. בדיוק כמו ש-EA לא יכולה לשגר היום פלטפורמה סופר מצליחה (ע"ע מה שעלה בגורל אוריג'ן) כי אין לה את הבסיס שיש לנינטנדו וסוני. ומשם נגזר שהמפיצת צד ג' הכי מצליחה בקושי עושה חצי מה-REVENUE של מחזיקת הפלטפורמה הכי כושלת. בזמן שמחזיקות הפלטפורמה עושות 15-30 מליארד דולר בשנה, מפיצות במקרה הטוב מגיעות ל-8 מליארד. מיקרוסופט חשבה שאיכשהו זה חכם להפוך ממחזיקת פלטפורמה, הקבוצה הכי מכניסה בגיימינג, למפיצת צד ג', הקבוצה הכי לא רווחית בעולם הגיימינג.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 13 ינואר 2025, 00:41

זה לא רק להפוך למפיצת צד ג', זה לנסות להישאר במקביל מחזיקת פלטפורמה כושלת עם כל העלויות שכרוכות בזה, הזיה מוחלטת.
במקום לנסות להתחכם עם דרכים יצירתיות לחזור להובלה בשוק, הם יכולים פשוט להסתכל על מה שעבד להם בעבר, לעזאזל הם יכולים להסתכל על מה שעובד לנינטנדו (וכמובן לסוני, אם כי סוני got weird בשנתיים האחרונות עם כל עניין הפיסי) ולהסיק את המסקנות, כל החלקים שם, הם רק צריכים לקבל החלטה, סבלנות לכמה שנים לבנות את עצמם מחדש עם תוכן אקסקלוסיבי וכל השאר כבר יגיע לבד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 ינואר 2025, 00:44

Uncle Pey'j כתב:זה לא רק להפוך למפיצת צד ג', זה לנסות להישאר במקביל מחזיקת פלטפורמה כושלת עם כל העלויות שכרוכות בזה, הזיה מוחלטת.
במקום לנסות להתחכם עם דרכים יצירתיות לחזור להובלה בשוק, הם יכולים פשוט להסתכל על מה שעבד להם בעבר, לעזאזל הם יכולים להסתכל על מה שעובד לנינטנדו (וכמובן לסוני, אם כי סוני got weird בשנתיים האחרונות עם כל עניין הפיסי) ולהסיק את המסקנות, כל החלקים שם, הם רק צריכים לקבל החלטה, סבלנות לכמה שנים לבנות את עצמם מחדש עם תוכן אקסקלוסיבי וכל השאר כבר יגיע לבד.

מסכים ב-100%. אני חושב שהכל התחיל ונגמר ברכישה של אקטיוויז'ן. 70 מליארד דולר בוזבזו, והעין של סאורון נחתה על אקסבוקס. מאותו רגע התאגיד מנווט את הספינה, לא ספנסר.

70 מליארד דולר, איזה סכום בלתי נתפס. ב-30 מליארד דולר הם יכלו לסבסד 120 מליון יחידות של XSX דיגיטלית ב-199$ ליחידה ולמכור את הכונן בנפרד, ואז אולי לזרוק ככה לכיף עוד 20 מליארד על קאפקום ועוד כמה מפתחות קטנות כדי לחזק עוד יותר את צד א'. ועדין היה נשאר להם 25 מליארד בכיס!

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 ינואר 2025, 07:53

DrKeo כתב:
InterAl כתב:שוב, המטרה היום היא לא לנצח את סוני אלא להגדיל את השוק שכבר לא צומח. דור ה-360 לא רלוונטי, אתה תקוע בעבר.

מיקרוסופט שווה 3 טריליון, אבל אקסבוקס שווה כמעט חצי מפלייסטיישן עד שהם פוצצו 70 מךיארד והם עדין קטנים משמעותית מפלייסטיישן.

עובדתית הם נכשלו, מספר המנויים של GP קפא. הם לא מתרחבים לשום מקום, הם מצטמקים. מה שהם עושים זה חוסר הבנה של שוק הגיימינג. מיקרוסופט שופכת מליארדים והם לא מצליחים להגיע לrevenue של פלייסטיישן ש״תקועים בעבר״ עם הקונסולה שלהם.

אולי פלייסטיישן הגיעו לסוג של תקרת זכוכית וצריכים לחשוב על חדשנות. אבל מיקרוסופט? הם במקום האחרון במכירת קונסולות, יש להם המון לאיפה לגדול אם הם רק היו קצת יותר ״תקועים בעבר״. עכשיו הדרך היחידה שלהם להגדיל revenue זה לקנות חברות במליארדים.

אתה מדבר רק על לקיחת הנתח של פלייסטיישן. אבל שוב, זה לא מה שמעניין את מיקרוסופט כרגע. גם אם ינצחו במלחמת הקונסולות, נגיד יקחו מפלייסטיישן חצי במקרה הכי אידאלי, מדובר על מיליארדים ספורים של רווח בשנה לחברה שעושה כ-90 מיליארד רווח בשנה. זה לא מעניין. הם צריכים למצוא דרכים להגדיל את השוק, ואם לא יצליחו, ממילא אין להם מה לחפש בו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 ינואר 2025, 10:48

לקחת את הנתח של פלייסטיישן זה להכפיל את ה-revenue לפני הרכישה של אקטיוויז׳ן, היום זה כנראה בסביבות ה-15 מליארד דולר revenue נוספים מה שיכול לקרב אותם לסביבת ה-40 מליארד revenue. ברור שצריך לנסות להתרחב לכיוונים חדשים, אבל יש משמעויות עמוקות יותר ללהיות הפלטפורמה המובילה מסתם revenue. אם אתה פלטפורמה של 120 מליון קונסולות אז יש לך המון כוח, PR ובסיס אדיר של שחקנים. זה אומר פוטנציאל הרבה יותר גדול ל-GP, אם אתה פלטפורמה של 120 מליון קונסולות זה אומר שכולם רוצים את הפלטפורמה שלך ולכן כשתשגר שירות כמו xcloud אנשים אשכרה ירצו להיות שם וכמובן ש-xcloud יהפוך לשירות שגם אותם 120 מליון אנשים ירצו (מי לא רוצה גישה לספריה של הקונסולה הביתית שלו on the go או בטלביזיה בביקור של סבתא?).

בסופו של יום יש את הלחם והבשר ומשם מתרחבים. אם יש להם פלטפורמה פופולרית ובריאה אז כל השירותים מסביב יצליחו ביתר קלות.

כלומר, מה בדיוק האסטרטגיה עכשיו? להוציא הכל לפלייסטיישן? להוריד את מכירות הקונסולה ל-0? איך זה תורם חוץ מאשר revenue מהיר כאן ועכשיו. וכמו שאמרת, חברה של טריליונים, מה שמעניין אותם זה לעשות 90 מליון דולר על גרסת הפס5 של אינדיאנה ג׳ונס? אולי בקונסולה יש להם גג של 30+ מליארד בתצורה הנוכחית של השוק, אבל למה לוותר על זה מראש וללכת לאיזוטרי בדרך לא דרך במקום למקבל? למה אי אפשר גם לנסות לשלוט בשוק הקונסולה ובו בזמן לעבוד על שירות ענן איכותי? למה לא לנסות לדרוס את פלייסטיישן ובו בזמן לבנות את GP? הדברים הללו לא סותרים, אבל נראה שחברת הטריליונים מוותרת על הכל בשביל טיפה revenue מידי.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 17 אורחים