Kazz כתב:נשמע לי כמו תסמונת הישראלי שלא רוצה לצאת 'פרייאר'. אה, עשו מחיר מיוחד למטרות קידום,עידוד וצ'יפור? אז לא אתמוך כלל וכלל למרות שהמחיר סבבה לגמרי ונמוך יותר מהמחיר שהמשחק ישוגר בו.
אני לא מבין, אתה משתמש בקיקסטרטר בשביל למצוא דילים או בשביל לתמוך בפרוייקטים קרובים לליבך? המשחק לא יעלה בפחות ב EA. (שזה אגב גרם לאנשים תגובות נדהמות שחלק מהמשחקים בEA משוגרים במחיר גבוה מאוד שלא הבינו שבגלל שבקמפיין מימון זה עלה X אז אי אפשר לשים את זה ב EA בפחות).
למה אתה טוען שהמחיר יותר נמוך בהכרח? ממה שיצא לי לראות לא מעט משחקים בסופו של דבר מגיעים לEarly Access ואז זוכים למבצע שגם ככה חותך את המחיר לתומכי הקיקסטארטר. רק לפני רגע הבאתי דוגמא למשחק שתמכתי בו, ובמסגרת מבצע בתקופת ה-EA שלו הוא כבר נמכר במחיר זול יותר.
אז אין לאף אחד אפשרות לחזות את העתיד, אבל יש לך יכולת להיות חכם וללמוד מהעבר. ולכן אני מעדיף להתנהל בחוכמה עם הכסף שלי, בטח כשמדובר בתמיכה שהיא סוג של תרומה. אם מפתח משחק הבטיח לתת ל-1000 אנשים אחרים עותק של המשחק תמורת תמיכה של 10$, גם אני מוכן לתמוך בו תחת אותם התנאים, אחר כך אני משאיר לעצמי את האופציה לשלם לו יותר מתג המחיר המינימלי בהתאם לראות עיני. רוצה לקרוא לזה קטע ישראלי של לא לצאת פראייר? תקרא לזה איך שאתה רוצה.
מי שמשתמש בקיקסטארטר רק בשביל למצוא פרוייקטים קרובים לליבו מתוך אלטרואיזם, מוזמן לוותר כליל על כל הperks שמגיעים עם התרומה - אבל מן הסתם רק מי שחי באשלייה יאמין שככה קיקסטארטר עובד. אבל היי, אם אתה לא חתיכת צבוע בטענה הזו שלך אז אתה מוזמן ברגעים אלו ממש לבחור כל משחק לתמוך בו "כי הוא קרוב לליבך" ואז להעביר לי את המפתח למשחק כי זה בטח ממש לא משנה לך.
אני אגיד לך מה: שים פעמיים 15$ על הקיקסטארטר של אומברה בשביל לקבל שני מפתחות, ואז תעביר לי אחד מהם בתמורה ל9$ שהיו מחיר הסופר-דופר-ארלי-בירד שלהם. אני בטוח שלא אכפת לך לשלם בנטו 21$ ולקבל מפתח אחד כי אתה הרי משתמש בקיקסטארטר לתמוך בפרוייקטים קרובים לליבך.
Kazz כתב:אין שוני מבחינת העיקרון בין זה לבין הנחות על הזמנה מוקדמת. גם אם הם לא מוגבלים בכמות, הן מוגבלות בזמן ואתה תמיד יכול לפספס אותן. אז לא תקנה את המשחק כלל?
יש הבדל בין משהו שמוגבל בכמות למשהו שמוגבל בזמן. משהו שמוגבל בזמן (ובהנחה שחלון הזמן הגיוני) הוא דבר לגיטימי כי הוא מאפשר לכל אחד להתלבט לגבי הרכישה ובלי שמישהו יחטוף לו את הסחורה הוירטואלית מתחת ליד. משהו שמוגבל בכמות לא מאפשר לך את ההתלבטות הזו כי מישהו אחר יקח את המוצר במקומך.
אבל התשובה לשאלה שלך היא כמובן "מה פתאום": בוודאי שאני אקנה את המשחק, אבל זה יהיה במחיר ובתנאים שלי. אם נניח החלטתי שלא לממש את ההנחה המוקדמת על The Witcher 3 ב-30$ לאורך כל השבועות האחרונים שבה היא היתה זמינה, איזה היגיון יש בלקנות אותו דווקא עכשיו ב-60$? זה יהיה די אידיוטי מצידי לשלם 60$ על מוצר שכבר ידוע לי שהמוכרים שלו מוכנים לספק אותו בתג מחיר זול יותר וכבר עכשיו מוצע במבצעים מקבילים (למשל בחנות של יוביסופט יחד עם ארבעה משחקים נוספים). מה שאתה מתאר נשמע לי כמו תסמינים של אדם אימפולסיבי - כזה שמצד אחד לא מקבל החלטות שקולות בזמן ומצד שני מתחרט בדיעבד ולא יכול לדחות סיפוקים.
Kazz כתב:ומה עם ההנחות הנוספות למי שיש משחקים קודמים בסדרה?
מה הקשר? מי שיש לו משחקים נוספים בסדרה היה הרי צריך לקנות אותם קודם - זה שוב פעם לא משהו שמוגבל בכמות לX אנשים ראשונים. זה בדיוק כמו שמי שמקבל הנחה של לייב גולד בקניית משחק מסוים היה צריך לקנות קודם מנוי לייב גולד. יש לך כצרכן תמיד את האופציה לקנות רק את המשחק החדש או לקנות את המשחק הישן ואז לקבל את ההנחה על החדש - ככה שאף אחד לא מגביל אותך בקטע הזה.
Kazz כתב:אז באמת אחד השיקולים שלך באי-התמכיה בפרוייקטים של לאריאן ואובסידיאן היה החשש שהם יברחו עם הכסף?
השיקולים שלי באי התמיכה בפרוייקטים של לאריאן ואובסידיאן הם שאצל שתי החברות כבר היה ברור מההתחלה שיקבלו מספיק כסף לפיתוח המשחק והן לא באמת היו צריכות את התמיכה שלי (שתיהן דווקא הציעו אלפי עותקי ארלי-בירד ככה שנחשפתי לקמפיין בזמן בשביל לקנות אותם במחיר הזול יותר), ובמקרה של שתיהן היה לי באקלוג להשלים של משחקים קודמים שלהן שכבר קניתי.
בסופו של דבר יש לי סכום כסף מסוים שאני מוכן לשים כמשקיע מראש ולכן אני לא מפזר אותו על כל משחק, אבל אם אתה החלטת כן לתמוך בהן ולשלם מעבר למה שנדרש בשביל עותק אז שיהיה לך בכיף.