תרבות גיימינג

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: תרבות גיימינג

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוגוסט 2024, 23:17

Game Informer סוגרים את הבאסטה אחרי 33 שנים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 אוגוסט 2024, 11:34

די, סוף תקופה. עצוב.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 ספטמבר 2024, 13:06

לא יודע אם זה הנושא, אבל...
מחיר המנייה של יוביסופט ירד במשהו כמו 80% מאז 2021.
היו באיזור ה-85 דולר למניה ועכשיו באיזור ה-13 דולר.
חתיכת התרסקות מטורפת, זה מסוג הדברים שמחסלים חברה. גם אין שום דבר באופק מעניין במיוחד שיכול להציל אותם.
מעניין אם הם במשא ומתן לגבי רכישה.

matangt6
Trainee

הודעהעל ידי matangt6 » 10 ספטמבר 2024, 13:43

אולי אם הם היו עושים משחקים מעניינים ולא שכל משחק מרגיש כמו כל משחק אחר שלהם בעל אותה נוסחה של עולם פתוח ענקי שסתם מנופח במשימות צד מעצבנות עם סיפור סביר מינוס אז אולי עוד היה עניין בחברה הזאת. לפעמים אין לי מושג איך זאת אותה חברה שהביאה לנו קלאסיקות כמו ספילנטר סל,הנסיך הפרסי וריימן הגיעו למצב הזה..

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 ספטמבר 2024, 14:44

אין ספק שהם צל של עצמם… חלק לא קטן מהיוצרים הטובים ביותר שלהם כבר לא בחברה, אבל הרבה מהמשחקים שלהם כן מוכרים עדיין לא רע בכלל. פשוט בירידה מתמדת והמשקיעים מזהים פה ספינה שוקעת, ובצדק רב. הם מאוד מנופחים והעתיד נראה רע מאוד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 ספטמבר 2024, 14:56

Laskin כתב:לא יודע אם זה הנושא, אבל...
מחיר המנייה של יוביסופט ירד במשהו כמו 80% מאז 2021.
היו באיזור ה-85 דולר למניה ועכשיו באיזור ה-13 דולר.
חתיכת התרסקות מטורפת, זה מסוג הדברים שמחסלים חברה. גם אין שום דבר באופק מעניין במיוחד שיכול להציל אותם.
מעניין אם הם במשא ומתן לגבי רכישה.

נשמע קלאסי לנושא המכירות :)
כן, התרסקות טוטאלית. לחשוב שמיקרוסופט יכלו לקנות אותם עכשיו בפחות או יותר 4% מהמחיר של אקטיוויז׳ן. רק מאסיב ומונטראול לבד שווים את הכסף, שלא נדבר על IP כמו הנסיך הפרסי, AC, ריינבו 6, ספלינטר סל, ריימן וכו׳.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 ספטמבר 2024, 14:59

זה הזמן של סוני להכנס נראה לי…
אבל הכי קלאסי זה שEmbracer יעשו את זה ;)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 ספטמבר 2024, 15:15

במחיר שלהם היום אפיול אם מישהו מציעה הצעה סופר נדיבה כמו תוספת של 40% על השווי שוק זה עדין רק 2.4 מליארד. זה פחות מבאנג'י, זה שליש מבת'זדה, זה 1/28 מאקטיוויז'ן.

יש להם המון IP איכותי וגם המון מפתחות כמו red storm, massive (החבר'ה של ghost recon), מונטראול, Ivory Tower (החבר'ה של the crew), Nadeo (החבר'ה של trackmania), טורונטו, פריז (משחקי just dance והמשחק מריו והארנבונים לסוויצ'), קוויבק, סן פרנסיסקו (החבר'ה של rocksmith), מיינז (החבר'ה של anno), בורדאו (החבר'ה של AC מיראז'), מנטפלייה (החבר'ה של הנסיך הפרסי הדו מימדי החדש ו-BG&E2).

כל כך הרבה IP, כל כך הרבה מפתחות שיודעות את העבודה, 2.4 מליארד דולר. פאקינג מכירת חיסול, איך סוני או מיקרווספט לא קנו אותם עדין?

אני פשוט לא מצליח להתגבר על ה69 מליארד שמיקוסופט שלמו על אקטיוויז'ן, אשכרה שלחו את אקסבוקס למות על הגבעה הזאת בזמן שיש מפיצות שעולות כמו משלוח של פיצה.

matangt6
Trainee

הודעהעל ידי matangt6 » 10 ספטמבר 2024, 16:00

עד כמה שהייתי רוצה שסוני יקנו אותם אני לא חושב שזה מה שיציל אותם כרגע אלה אם מי שיקנה אותם יעיף את ההנהלה נוכחית ויתמקד בלהחיות את המותגים האהובים שלהם בשביל ליצור עניין. .

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 ספטמבר 2024, 16:50

מי שיקנה אותם יחתוך אותם בחצי וישלב את החצי השני לסטודיואים שונים, בערך רק massive יישארו. מה שיש שם זה בעיקר IP מעולים

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 ספטמבר 2024, 20:07

מכל האולפנים שציינתי יש רק את מאסיב? אני לא מסכים, יש שם לפחות 4 אולפנים נהדרים וחלקם, כמו מונטראול, הם כל כך גדולים שהם מפמפמים כמה וכמה משחקים ענקיים בדור.

הייתי אומר שמאסיב, מונטראול, קוויבק וטורנטו יכולים להביא שני AAA בסדר גודל של AC בדור. ויש מפתחות קטנות יותר שעושות דברים טובים כמו למשל האולפן של anno, איזו סיבה יש להרוג את סדרת anno? היא גם מוכרת יחסית סבבה לבלעדי למחשב.

ב-2.4 מליארד לקבל 8 משחקים ברמה של AC בדור זה ליטרלי AAA גדול כל שנה, ועוד המון מחשחקים קטנים יותר שמעבים את הספריה, זה לגמרי שווה את הכסף. אקטיוויז׳ן בקושי עושה את זה והם עלו פי 30.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 ספטמבר 2024, 20:39

לא התכוונתי שיש רק את מאסיב, אלא שהם היחידים שלא הייתי מקצץ אותם משמעותית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 ספטמבר 2024, 21:00

היית מקצץ את מונטריאול, קוויבק וטורונטו? אני לא.

סתם לדןגמה מונטראול עשו את FC3/4/5, את AC4 ואוריגנס, child of light, את rainbow 6 siege, את for honor.. אתה חושב שהם צריכים קיצוץ? והפ תמיד מפוצלים להמון תת צוותים, יש שנים שבהן הם הוציאו שלושה משחקים. אפשר לאחד את מונטראול לשני צוותי ענק והם יפמפמו לך 4 משחקי AAA ברמה הפקתית של נוטידוג בשנה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 ספטמבר 2024, 21:31

ברור שהייתי מקצץ אותם. למונטריאול יש 4,000 עובדים לבדם.
זה פי 10 מנוטי דוג.
תעבדו על פחות פרוייקטים במקביל ותעשו אותם טובים יותר. לא שיחקתי משחק שלהם מאז Far Cry 4 בערך. דוגמאות מהעבר זה דוגמאות מהעבר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 ספטמבר 2024, 21:34

זה כי מונטראול הם המון צוותים. למה שמיקרוסופט או סוני ירצו פחות בלעדיים צד א׳?

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 10 ספטמבר 2024, 21:37

אין אפשרות אמיתית לקנות את יובי, וזו כנראה גם הסיבה שהמניה במחיר שלא משקף פרומיל מהשווי האמיתי שלה.

למשפחה יש גלולת רעל בדמות השקעה מחויבת מTencent שנתנה להם זכויות הצבעה על חשבונה, ותיכנס למהלך רכישה אם גורם אחר ינסה לבצע השתלטות עוינת.
במקביל, אין חשש שTencent עצמה תקנה את החברה בלי ניסיון השתלטות אחר, כי היא מחויבת לא לעשות את זה מיוזמתה בחצי עשור הקרוב או משהו כזה.
זה Succession שלידו סדרת הטלוויזיה מרגישה עילגת כמו טלטאביז.

בקיצור: כל מה שמתחרה אחר עם כיסים מספיק עמוקים יכול לעשות, זה לדחוף את יוביסופט יותר אל תוך הידיים של Tencent.
וגם אם איכשהו הוא יצליח לקמבן דרך לעקוף את זה, הוא יתקע עם חוקי העבודה של צרפת שלא יאפשרו לו כנראה לפטר אפילו את הבריסטה בקומה השניה עד שהוא יוצא לפנסיה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 ספטמבר 2024, 21:51

לפי מה שאני יודע לtencent ומשפחת גילמו יחדיו יש בקושי 25% מהחברה. ספציפית לtencent אין מקום בבורד או זכות וטו כך שלא ברור לי איך אחזקה כל כך קטנה יכולה לעצור רכישה זרה נדיבה. יש גבול כמה בורד יכול לפעול נגד האנטרס של בעלי המניות ו-75% מבעלי המניות הם לא גילמו או tencent.

וכמעט כל העובדים של יוביסופט בקנדה, ביחוד הצוותים שלאסקין דבר עליהם, אז פיטורין בהחלט אפשריים למרות שאני לא מכיר במיוחד את החוק הקנדי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 ספטמבר 2024, 22:05

DrKeo כתב:זה כי מונטראול הם המון צוותים. למה שמיקרוסופט או סוני ירצו פחות בלעדיים צד א׳?

כי הצוותים האלה לא הוציאו משחק ממש טוב כבר המון זמן.
תחתוך בחצי, תפסיק פרויקטים ממחזרים, לדעתי רק טוב יצא מזה.
המילה ״יוביסופטיזציה״ הפכה לMeme בתעשייה ובקרב גיימרים, זה מה שהוביל לקריסה שלהם.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 10 ספטמבר 2024, 23:38

DrKeo כתב:לפי מה שאני יודע לtencent ומשפחת גילמו יחדיו יש בקושי 25% מהחברה. ספציפית לtencent אין מקום בבורד או זכות וטו כך שלא ברור לי איך אחזקה כל כך קטנה יכולה לעצור רכישה זרה נדיבה. יש גבול כמה בורד יכול לפעול נגד האנטרס של בעלי המניות ו-75% מבעלי המניות הם לא גילמו או tencent.

וכמעט כל העובדים של יוביסופט בקנדה, ביחוד הצוותים שלאסקין דבר עליהם, אז פיטורין בהחלט אפשריים למרות שאני לא מכיר במיוחד את החוק הקנדי.

יש למזפחה בערך 29.9% מהחברה - וזה כי tencent השקיעו בחברה המשפחתית שלהם 49% ותוך ויתור על מקומות בבורד של יוביסופט עצמה.

אז נכון לעכשיו המשפחה (עם חברים) מחזיקה את הבורד, ואם יהיה לחץ אמיתי או ניסיון השתלטות (כמו שויונדי ניסו לעשות פעם) הם יכולים בקלות להעלות את האחזקה ל30%, ואז להפעיל הליך מהיר של מכירת החברה (במקרה הזה tencent תיכנס לתמונה ותקנה). הם יוכלו לעשות את זה מהר יותר מכל אחד אחר שינסה להגיע לנתח של 30%.

לגבי קנדה, שם המצב עוד יותר פועל לרעת מי שינסה לפטר. קודם כל, כי החוק הצרפתי מגן חלקית גם על עובדי חוץ (האירופאים הרי אוהבים לנכס לעצמם אקס-טריטוריות), ובמקביל יש לך את החוקים של קנדה ומחוז קוובק (לא פחות סוציאליסטים) וכנראה גם מענקים ממשלתיים שתצטרך להחזיר אם תפטר מסה של עובדים.

מה שנקרא, שיהיה בהצלחה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ספטמבר 2024, 00:01

swym כתב:
DrKeo כתב:לפי מה שאני יודע לtencent ומשפחת גילמו יחדיו יש בקושי 25% מהחברה. ספציפית לtencent אין מקום בבורד או זכות וטו כך שלא ברור לי איך אחזקה כל כך קטנה יכולה לעצור רכישה זרה נדיבה. יש גבול כמה בורד יכול לפעול נגד האנטרס של בעלי המניות ו-75% מבעלי המניות הם לא גילמו או tencent.

יש למזפחה בערך 29.9% מהחברה - וזה כי tencent השקיעו בחברה המשפחתית שלהם 49% ותוך ויתור על מקומות בבורד של יוביסופט עצמה.

אז נכון לעכשיו המשפחה (עם חברים) מחזיקה את הבורד, ואם יהיה לחץ אמיתי או ניסיון השתלטות (כמו שויונדי ניסו לעשות פעם) הם יכולים בקלות להעלות את האחזקה ל30%, ואז להפעיל הליך מהיר של מכירת החברה (במקרה הזה tencent תיכנס לתמונה ותקנה). הם יוכלו לעשות את זה מהר יותר מכל אחד אחר שינסה להגיע לנתח של 30%.

לגבי קנדה, שם המצב עוד יותר פועל לרעת מי שינסה לפטר. קודם כל, כי החוק הצרפתי מגן חלקית גם על עובדי חוץ (האירופאים הרי אוהבים לנכס לעצמם אקס-טריטוריות), ובמקביל יש לך את החוקים של קנדה ומחוז קוובק (לא פחות סוציאליסטים) וכנראה גם מענקים ממשלתיים שתצטרך להחזיר אם תפטר מסה של עובדים.

מה שנקרא, שיהיה בהצלחה.

WSJ אמרו שיש לאחים 13% והם המחזיקי מניות הכי גדולים בחברה. אבל גם אם הם טועים ויש לאחים ולtencent אחזקה של 30%, עם 30% אתה לא יכול למנוע את המכירה של החברה בלי לבגוד ב-70% ממחזיקי המניות. חוץ מזה מה האנטרס של האחים לזרוק לפח הצעה של סוני או מיקרוסופט שיתנו פרמיה של נניח 40%? כדי לעשות דווקא? כדי להשמיד את החברה בכוונה? זה גם לא צריך להיות השתלטות עויינת, למה ישר להניח שזאת תהיה השתלטות עויינת? מיקרוסופט וסוני בצעו השתלטות עויינת על מפיצה או מפתחת גדולה? לא שאני זוכר. רוב הסיכויים שאם הן היו מנסות להוציא את זה לפועל הן היו פונות למשפחה ומנסות לשכנע אותה ולא קונות מניות מאחורי הגב כמו שויונדי עשתה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ספטמבר 2024, 00:37

קצת חפירה גילתה את המספרים המדוייקים.
https://www.otpp.com/en-ca/about-us/new ... e-capital/

לאחים יש 17,406,414 מניות וסה״כ לכל המשפחה יש 20,636,193 מניות.
ל-Tencent יש 5,591,469 מניות.

כיום יוביסופט מחולקת ל-128 מליון מניות, כלומר לכל המשפחה יש בערך 16% בחברה ול-Tencent יש בערך 4.5% בחברה. לכל המשפחה יש פחות מ-25% voting rights ול-tencent יש 0%. כלומר המקום היחידי בחברה שיש למשפחה רוב זה הבורד, ואם הבורד לא ימלא את רצון מחזיקי המניות יהיה גוג ומגוג. האם בעלי מניות יזרמו עם השתלטות עויינת? לא בטוח. האם הם יזרמו עם קניה הוגנת עם מקדם פרימיום גבוה (מיקרוסופט נתנה כמעט 40% לאקטיוויז׳ן וברכישה של חברה ששווה 1/28 אפשר לתת מקדם גבוה משמעותית אם הם באמת רוצים אותם)? ברור. ואני אגיד את זה שוב, אני בספק אם MS או סוני היו הולכות על השתלטות עויינת ממלא, הן היו שופכות מליארד דולר על האחים ונותנות מקדם 40% לשאר בעלי המניות. כלומר אלה אם האחים עקרונית לא רוצים למכור לא משנה הסכום, ואז כנראה זה כך או כך לא היה יוצא לפועל מתוך הגינות של מיקרוסופט וסוני.

ראיתי שב-2019 ויואנדי מכרו את שארית המניות שלהם אבל הן היו רק בסביבות ה-2.5% משווי החברה ולהבנתי לא Tencent או המשפחה קנו אותן כך שזה פחות רלוונטי. וגם אם הם היו קונים, זה עוד טיפה בים וממילא לא מדובר במניות שליטה.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 11 ספטמבר 2024, 12:08

אתה רק עכשיו חופר על נתונים מ-2019, בסיטואציה שאתה בכלל לא מכיר.
המהלך שאני מדבר עליו הוא מ-2022.

נכון להיום, למשפחה יחד עם Tencent יש מעל 25% מהמניות אבל גם מעל 29% מזכויות ההצבעה.
החוק בצרפת הוא שברגע שקבוצת בעלי אינטרסים מגיעה ל-30% שליטה, היא מחוייבת בחוק להציע רכישה של הפירמה:
https://resourcehub.bakermckenzie.com/e ... a-takeover
כל המהלך הזה נוצר כי המשפחה לא מעוניינת למכור או לוותר על השליטה. אם היא היתה רוצה לעשות את זה, היא כבר היתה מעבירה את המושכות לויונדי בזמנו ויוצאת עם אחלה אקזיט.

אבל זו הסיטוצאציה כיום:
- בגלל שחלק מהמניות גם מוחזקות ע"י עובדים, לציבור נשארות בפועל רק 66% מהמניות לשחק איתן.
- רכישה וולנטרית של החברה חייבת לעבור דרך הבורד, שבו המשפחה שולטת. ניסיון כזה יטורפד אלא אם כן המשפחה תשתף פעולה.
- ניסיון השתלטות עוין של החברה מחייבת אותך קודם כל להגיע ל-30% החזקות, וזה בלי שהמשפחה שמה לב לניסיון הזה ורוכשת בעצמה עוד חצי אחוז מהמניות לפני שאתה תספיק לעשות את זה
- כל הצבעה ציבורית של בעלי המניות בשביל להעיף את הבורד, מצריכה ממך לגייס בפועל 75% מזכויות ההצבעה הציבוריים (מעל 33% שהם המשפחה ומניות העובדים יצביעו נגדך), שגם יטרחו להגיע לאסיפת בעלי המניות וגם תצליח לשכנע אותם שעדיף להם להפקיד את החברה בידיים שלך. כל זה כשבפועל הרבה מהכסף מיוצג ע"י לקוחות רדומים ו/או קרנות פנסיה וכדומה שלא ירצו לטלטל את הסירה וכנראה אפילו לא יטרחו להגיע לאסיפה.
- נניח שאיכשהו תצליח לעשות את כל זה, להקדים את המשפחה ולשים הצעה על השולחן. למה אתה חושב שTencent לא תגיש פשוט הצעה נגדית, עם תג מחיר גבוה יותר ממך כי יש לה כיסים יותר עמוקים?

באיזה עולם אתה חושב שמהלך כזה אפשרי?

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 11 ספטמבר 2024, 12:14

איך סוני גם יכולה לרכוש חברה שמחזיקה בזכויות הסטרימינג למשחקי Activision. מיקרוסופט תחסום רכישה כזאת או לכל הפחות תבקש לקבל את הזכויות בחזרה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ספטמבר 2024, 12:27

כל מה שכתבת חל רק על סיטואציה אחת - השתלטות עויינת. למה אתה חושב שמיקרוסופט או סוני ינסו לעשות השתלטות עויינת על מפיצה? באיזה עולם זה יקרה? באף עולם, כשמחזיקת פלטפורמה קונה מפיצה או מפתחת היא לא עושה את זה עם דם רע.

האחים ניסו להגן על עצמם מהשתלטויות עויינות, זה לא אומר שהם לא ימכרו בשותפות טובה. ומעבר לזה האשמות של AJI על הורדה מכוונת של ערך המניה מאוד חמורות, ואם הן נכונות יכולה להפתח חקירה בנושא.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 אוקטובר 2024, 00:43

המלחין האגדי פורש, מתעשיית הגיימינג

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 17 אורחים