דיון הVR הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: דיון הVR הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 07 יולי 2024, 17:45

הויז'ן פרו באמת היה הצלחה מטורפת? לא עקבתי אחריו יותר מדי אבל נראה שהייתה התפוצצות משפיעני רשת למשך שבועיים ומאז הוא נעלם כאילו בלעה אותו האדמה.

עשיתי עכשיו גיגול מהיר ונראה שאפל לא מצליחה למכור אותם:
https://www.pcgamer.com/hardware/vr-har ... in-the-us/

אוקיי, מכשיר של אלפי דולרים, ברור שהוא לא מוכר מזהיר. אבל יש לנו כבר מכשיר VR אולטימטיבי, הקווסט 3 פחות או יותר מושלם לשימוש יומיומי של כל אדם מהשורה ועולה רק 500$. ועדין, זה לא בדיוק מיינסטרים.

אני לא יודע אם הייתי אומר ש-VR בחיים לא יהיה מיינסטרים, כלומר אלוהים יודע איזה צ'יפים יהיו לנו במוח עוד 50 שנים. אבל כרגע משקפי VR זה מאוד חמוד, גאדג'ט מגניב ולא יותר.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 יולי 2024, 19:06

נדב - לא אמרתי שהיה הצלחה מטורפת, אמרתי שהוא לא יכול להיות הצלחה מטורפת במחיר כזה.

אפל יכולה להכניס את זה למיינסטרים, פשוט לא במחיר כזה.
למטא אין את ״הכח הזה״ שיש לאפל בכל הנוגע לכניסה למיינסטרים בתחום החומרה.

אינטר - חולק עלייך. כבל זה סופר מגביל. נניח אתה רוצה לשחק בחדר (או סתם סרטים או חלילה פורנו) ולא בסלון, והפלייסטיישן נמצא בסלון או להפך - אתה לא יכול. נניח יש אחים שמשחקים בקונסולה ואין לך אפשרות להפעיל משחקים פשוטים - מגביל. אתה לא יכול לקחת לטיולים או לטיסות או לחבר שיש לו גם כן ולשחק ביחד… זה סופר סופר מגביל. וכמובן שהכי גרוע זה להסתובב ולהסתבך סביב הכבל… במשחקים כמו טורי זמן זה סבבה ואפילו ממש סבבה אבל במשחקים כמו ווקינג דד או אלכס זה נשמע לי פשוט איום ונורא. אתה גם מרגיש את הכבל כך שזה ״מוציא״ אותך מהחוויה האימרסיבית.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 07 יולי 2024, 21:10

כאביזר לפיסי או לקונסולה הכבל בסדר, הרי גם אותם אתה לא מזיז.

ברור שיש משחקים שכבל מעצבן בהם, אבל הם המיעוט מבין משחקי הקור. הבעיה עם vr היא הקסדה על הראש וחוסר הרצון של רוב האנשים לזוז בזמן משחק בד"כ. וכן, צ'יפ במוח זה משהו אחר, התכוונתי רק לקסדות vr. יש לי קווסט 2 כמה שנים ובקושי נגעתי בו. פשוט לא סובל את הדבר הזה על הראש שלי, זה לא נוח גם עם בובו vr ו-vr cover, וגם אם היה נוח, אני לא רוצה להזיז את הראש וגם לא רוצה מסך שדולק לי סנטימטר מהעין.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 יולי 2024, 06:56

עבורי הנוחות זה ממש עניין זניח, גם במצב הנכחי.
ואני יכול להתרחק מהמחשב כמה מטרים יפים ועדיין לחוות את אלכס כמו שצריך. אני לא חושב שכבל מעצבן במיעוט של משחקים אלא ברוב מוחלט. בעצם כל משחק שמשחקים בעמידה או מסתובבים 360 מעלות (משמע שיש דברים גם מאחוריך)… זה כמעט כולם. היחידים שזה לא מפריע זה משחקים שמשחקים בישיבה, כמו טיסה, מכוניות, ופלטפורמרים כמו moss וכד
אפילו ביט סייבר היום רצוי מאוד בלי כבל כי יש מוד שמסתובבים בו לצדדים ואחורה והוא יותר מהנה מהמוד הקלאסי.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 18 אוגוסט 2024, 17:10

יש לי קווסט 2 ,ויש לי משקפים ,לא בדיוק חכמות
אבל שמאפשרות לחבר אותם אם כבל usb c

למכשירים שמוצאים ווידיאו דרך הusb c

ומאפשרות לראות אשליה של מסך 1080p גדול
וגם מוציאות אודיו ליד האוזנים

הן הרבה יותר נידות מהקווסט 2
והזמן בטריה תלוי רק במכשיר שמחברים אליהן ,כי אין בטריה

אני משתמש בהן הרבה הרבה יותר מהקווסט 2
כן הייתי צריך לעשות מרשם משקפים ,לעדשות שמגיעות איתן למרכיבי משקפים

זה תוסף מגנטי כזה ולא כל חנות משקפים עושה את זה

ובגדול זה ניראה כמו משקפי שמש גדולות
מתאים מאוד לרכבות וטיסות ,ודברים כאלו

זה לא מושלם ,הזווית צפייה לא תמיד מתאימה בול

אבל לטעמי זה מספיק טוב ,למצבים שאין מסך גדול ורוצים פרטיות

קסדת vr לא הייתי לוקח לרוב המקומות

בעניין אפל ,אני חושב שזה נכשל בגלל מגוון דברים

1 ,המחיר הענק ,הרוב לא יקנו בגלל המחיר

2 זה עדין קסדה ,וזה מנתק מהעולם
לרוב האנשים אין אפשרות לניתוק מהעולם הרבה זמן
לא בעבודה ,לא בבית למי שיש משפחה וילדים
אף אדם נורמלי גם לא יתאמן בחוג או בחדר כושר אם זה

3 אין גימפאדים , הכל טוב ויפה שאפשר להזיז דברים בעזרת הידיים
והעיניים
אבל רוב משחקי הvr , פותחו במחשבה על גימפאדים כמו בקווסט וps vr
לעשות את זה עם הידים זה לא אותו הדבר

4 אין תמיכה חזקה בpc

אם כל הכבוד לאפל ,רוב האפליקציות ומשחקים לvr
הם לpc

5 צריך התאמה מיוחדת לכל אדם ,לקנות את הקסדה
שבפועל זה נוח לאדם אחד בודד במשק בית
או לאחד בודד בארגון

בקווסט וps vr אין בעיה כזאת

6 זמן בטריה של אזור שעתיים
אפשר להחליף בטריה ,אבל לתחליף מערכת בידור בנסיעה ארוכה
זה לסחוב כמה בטריות שקונים גם בנפרד

עכשיו בנוגע למשפיעני רשת
בארצות הברית אפשר להחזיר את הקסדה לאפל ,עד תקופת זמן מסוימת ,אומנם קצרה אבל מספיק לביקורת

כן יש איזה קנס החזרה מסוים ,אבל הרבה פחות ממחיר הקסדה

הרבה מהם " השכירו " ,את הקסדה מאפל
ואז החזירו ,זה נתן הרבה צפיות לסרטונים שלהם
אבל היום בקושי מדברים על הקסדה

כמו שהזכירו ,אם הקווסט3 לא מוכרת יותר מידי
ובps vr2 ,סוני הוציאו תוסף שיתאים לpc ,וזה די כישלון

למה שאפל תצליח ? ,רק כי הם אפל ?
התקשורת התלהבה ,בהתחלה אבל זה ירד מהר מאוד
למרות שיש בפנים חומרה של מחשב mac

להשתמש בקסדה בצורה מקצועית בהרבה מקרים צריך מחשב מאק
ואז בעצם להקרין אותו לקסדה ,להפעיל תוכנות מקצועיות
שזה עוד פספוס ,כי זה לא מחליף מחשב mac

אולי טוב לאפל לעוד כסף ,אבל משתמש מקצועי
להשתמש בזה ,צריך מחשב מאק + מקלדת ועכבר אלחוטים ( לעבוד מכל מקום )

כי זיהוי העניין ומחוות היד הרבה פחות נוח לדברים מסוימים ממקלדת ועכבר

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 ספטמבר 2024, 23:35

יש רשמים ממש חיוביים על משחק הArkham של הקווסט.

חוץ מזה רציתי סתם לעדכן שניסיתי היום לראשונה להעלות את סרטוני הSpatial Vision או איך שלא קוראים לזה, שצילמתי באייפון 15 פרו שלי - לקווסט. מסתבר שזה אפשרי באיזה עדכון שהיה לא מזמן, דרך האפליקציה פשוט בוחרים סרטונים שצילמתם ככה וזה מעלה לענן וזהו, אפשר לצפות בהם בקווסט בדיוק כמו באפל ויז׳ן שעולה פי 10 בערך.
וזה נראה ממש טוב! איכות מעולה, חלק מהסרטונים בעלי יותר עומק מאחרים, צריך לדעת באיזה סיטואציה ומאיזה מרחק זה עובד הכי טוב, וחייבים לשמור על המצלמה ממש ישרה, אחרת זה לא נראה טוב, אבל באמת שזה ממש מגניב ומוסיף נפח לזכרונות המצולמים שלכם. צילמתי ככה מתוך כל מני רכבות אלפיניות בטיול בשוויץ ובתוך קארטינג ועוד כל מני, זה נראה ממש מעולה. אני מקנא בילדי העתיד שכל הזכרונות שלהם יהיו בתלת מימד אולי יום אחד, ומן הסתם זה רק ישתכלל ואולי יהיה ניתן ממש ללכת בתוך הסרטונים או וואטאבר…
אם יש לכם קווסט ואייפון חדש - תנסו לשחק עם זה. שווה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 ספטמבר 2024, 14:25

נשמע לי כמו מכבסת מילים ארוכה ל"אני רוצה לשכב עם סידני סוויני ב-VR".
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 ספטמבר 2024, 16:50

פורנו VR יש עוד לפני שיצא הקווסט הראשון…

אבל כן.

שים שלום
Padawan

הודעהעל ידי שים שלום » 22 אוקטובר 2024, 16:47

לרגל יציאת הquest 3s, החלטתי להצטרף לעגלת הvr לראשונה.

א. זה מדהים
ב. לא מאה אחוז לבעלי משקפיים ופזילה, אבל עדיין סבבה
ג. הספרייה מעט קטנה אבל יש משחקים לא רעים.
ד. הפא**** batman Arkham Shadow יצא אתמול מוקדם מהצפוי וואו, זה מרגיש ארקהם כמעט כמו משחק flat של ארקהם, זה נראה מדהים, המערכת קרב מאד חמודה, זה גם נשמע טוב (אם כי אין תחליף לקווין קונרוי), הקיצר חובה לשחק

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 22 אוקטובר 2024, 18:17

ממליץ מאוד לרכוש עדשות מותאמות לקווסט. יש בעלי אקספרס באיכות מעולה. משחק עם משקפיים כמעט וגרם לי למכור את הקווסט 2.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 אוקטובר 2024, 21:53

אני אנסה את הארקהם הזה בקרוב… אומרים שהוא מצוין
אבל - אומרים גם שיש הרבה באגים שעושים קראש למשחק, במיוחד אחרי האמצע שלו… אז אני ממתין עד שיהיו כמה פאצ׳ים

שים שלום
Padawan

הודעהעל ידי שים שלום » 23 אוקטובר 2024, 00:32

Laskin כתב:אני אנסה את הארקהם הזה בקרוב… אומרים שהוא מצוין
אבל - אומרים גם שיש הרבה באגים שעושים קראש למשחק, במיוחד אחרי האמצע שלו… אז אני ממתין עד שיהיו כמה פאצ׳ים

האמת שלי הוא נתקע בטעינה כמה פעמים והייתי צריך לסגור אותו ולהפעיל מחדש, והגרוע מכל: האודיו כבר פעמיים הפסיק לעבוד עד שעשיתי הארד ריבוט בהמלצת התמיכה של מוט, אבל עדיין שווה למרות החבלי לידה האלה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 אוקטובר 2024, 08:23

לא בשבילי… הכל או הרוב בטח יתוקן בימים או גג שבועות הקרובים, אין סיבה שלא אמתין.
אגב שמעתי כבר בכמה ביקורות וגם ממי שהספיקו לסיים כבר - שיש שם קטע מסוים שנחשב לטוב ביותר בסדרת ארקהם, ושכל מי שישחק מיד ידע על מה מדובר. זה מסקרן.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 25 אוקטובר 2024, 17:49

עד לא מזמן הייתי לחלוטין מחוץ ללופ לגבי כל מה שנוגע לVR,בעיקר כי המחשב המזדקן (זקן?) שלי הופך את זה ללא רלוונטי ולא היה לי מושג שסטים כמו האוקולוס הם בעצם קונסולה סטנדאלון שלא תלויה במחשב :) נראה שהתחום התקדם מאוד וה3S נראה חביב ביותר, אם היה מתומחר בארץ ב300 דולר כמו שהוא אמור להיות ולא באזור ה2000 ש"ח שעושקים אותנו בו פה נראה לי שהייתי קונה בלי לחשוב פעמיים כדי להתנסות עם זה.

אבל בינתיים כנראה שאחכה להדסט הבא של ואלב שיבוא ביום מן הימים בתקווה שהוא יהיה (בנוסף ליכולות הPCVR כמובן) עם מערכת הפעלה דומה לסטים דק שפשוט תאפשר לשחק עליו כל משחק, גם משחקים "רגילים" ותעשה שימוש בסטים שכבר יש לנו, לא בא לי להתחיל להתעסק עם אקוסיסטם אחר ובטח שלא של צוקרברג.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 אוקטובר 2024, 20:09

MGS FREAK כתב:עד לא מזמן הייתי לחלוטין מחוץ ללופ לגבי כל מה שנוגע לVR,בעיקר כי המחשב המזדקן (זקן?) שלי הופך את זה ללא רלוונטי ולא היה לי מושג שסטים כמו האוקולוס הם בעצם קונסולה סטנדאלון שלא תלויה במחשב :) נראה שהתחום התקדם מאוד וה3S נראה חביב ביותר, אם היה מתומחר בארץ ב300 דולר כמו שהוא אמור להיות ולא באזור ה2000 ש"ח שעושקים אותנו בו פה נראה לי שהייתי קונה בלי לחשוב פעמיים כדי להתנסות עם זה.

אבל בינתיים כנראה שאחכה להדסט הבא של ואלב שיבוא ביום מן הימים בתקווה שהוא יהיה (בנוסף ליכולות הPCVR כמובן) עם מערכת הפעלה דומה לסטים דק שפשוט תאפשר לשחק עליו כל משחק, גם משחקים "רגילים" ותעשה שימוש בסטים שכבר יש לנו, לא בא לי להתחיל להתעסק עם אקוסיסטם אחר ובטח שלא של צוקרברג.

אבל למטא יש אחלה בלעדיים, ובגלל שהקווסט מתחבר לSteam VR עם אפליקציה והכל - אתה נהנה משתי העולמות, אם אתה בוחר בזה.
חוץ מזה לפי התמחור של המכשירים האחרונים שלהם - אתה כנראה תוציא הרבהההה יותר כסף ולאו דווקא תקבל תמורה הולמת, בקסדה של ואלב.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 7 אורחים