למה התחלתי את הנושא: אני בטוח שרובכם שמעתם על Star Citizen מבית CIG. לאחרונה, כמיטב מסורת תעשיית הגיימינג, התעוררה דרמה קלה סביב פיתוח המשחק.
רציתי לשמוע את דעתכם אבל לא מצאתי נושא של Star Citizen, והבנתי שהפורום מתמקד בנושאים רצים לטווח ארוך, יותר מאשר נושאים מזדמנים, אז חשבתי לפתוח דיון קבוע בנושא Star Citizen.
קצת רקע על המשחק: SC הוא המשחק הגדול ביותר עד היום במימון המונים, שגייס (נכון לעכשיו) יותר מ-90 מליון דולר מקהל התומכים. המשחק הוא סימולטור חלל מתקדם, שכולל קמפיין (בשם Squadron 42), ייקום אונליין בו אפשר לשחק עם חברים ואנשים אחרים (כמו MMO), הרבה קרבות בחלל כמובן וגם אפשרות להסתנן לחלליות ולתקוף עם רובים בסגנון FPS. זה על קצה המזלג. על הפרויקט מנצח כריס רוברטס, המוח שמאחורי להיטי חלל אחרים כמו Wing Commander.
בשונה ממשחקים אחרים, הפיתוח של SC פתוח כמעט לחלוטין לקהל הרחב. אפשר להתעדכן כמעט בכל פרט בתהליך הפיתוח, ישנם עדכונים תדירים מאוד עם חברי הסטודיו, כריס רוברטס ואחרים.
אני מאוד אוהב Space Sims אז כמובן שמיד התעניינתי במשחק, וגם השקעתי בו כתומך בחבילה בסיסית. באופן אישי הפרויקט נראה לי מעניין ושאפתני ביותר, ואני מקווה שהוא אכן יקיים את כל ההבטחות.
מטרת הדיוןתרגישו חופשי לדבר על כל דבר שקשור ל-SC. זה שפתחתי את הדיון דווקא בזמן שמתחוללת דרמה סביב הפיתוח, לא מחייב. אני עדיין תומך בפרויקט ואשמח לשמוע את דעתכם בכל מה שקשור אליו. תסריט החלומות שלי הוא למצוא Bengal Carrier נטושה מרחפת בחלל יחד עם חברים, ולחקור אותה ביחד.
אז מה הסיפור עם הדרמה?המאמר ב-The Escapist (כולל תגובה של כריס רוברטס)הבהרה מצד The Escapist כולל ווידוא המקורותאולטימטום של CIGלאחרונה פורסמו מאמרים ב- The Escapist אודות SC. המאמר הראשון הטיל דופי ביכולת של CIG לסיים את הפרויקט. המאמר השני הביא עדויות (שנויות במחלוקת) של עובדים בחברה ועובדים לשעבר, הנכנסות לפירוט גדול יותר ומציירות כמה מאנשי המפתח ב-CIG, כולל כריס רוברטס ואשתו, באור מאוד לא מחמיא. אבל גרוע מכך, עלתה הטענה (שנשמעת גם במקומות אחרים ברשת) שרוב הכסף שגוייס (90%) כבר נשרף, ושקיימת הסכנה כי אין מספיק תקציב כדי לסיים את הפרויקט. כריס רוברטס הגיב על הטענות באופן שנראה (לי אישית) ילדותי וטעון, אבל הזמין את The Escapist לסיבוב בחברה, לבוא ולראות איפה עומד הפרויקט באופן בלתי אמצעי במקום להסתמך על עדויות מפוקפקות. אבל אז, למרבה ההפתעה, CIG ביטלה את ההזמנה והחליטה לאיים על The Escapist בתביעה במקום זאת. יותר גרוע, כריס רוברטס לא הצהיר באופן חד משמעי ש"לא שרפנו 90% מהכסף" ושהפרויקט לא נמצא בסכנה.
כרגע יש ל-The Escapist יום אחד לפרסם התנצלות, או ש-CIG תתבע (לפי האיום).