נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Hypno
Trainee

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי Hypno » 08 ינואר 2025, 13:20

זה כבר להיכנס לדיון אחר לגבי השינוי בתעשייה מרינדור native.

בסוף כנראה סדרת 5000 תציג שיפור של 30אחוז ללא FG שזה דומה לדורות אחרים. זה לא שהם יכולים לעשות יותר אבל מוותרים על זה כי ל AMD אין כרטיס תחרותי.
הם יכלו להגדיל את הכרטיסים ואת צריכת החשמל, ואז קליימן גם היה מקניט אותם.

Stick
Veteran

הודעהעל ידי Stick » 08 ינואר 2025, 13:47

אני לא חושב שצריך להקניט או לשבח את נוידיה, אני רק אומר שההכרזה הזאת לא מאוד מרגשת אותי כמו שהמספרים היבשים עם כל הכוכביות היו אמורים לרגש אותי.
בסוף זה כמו סדרה 4000, יש כאן טכנולוגיה חדשה ולצידה גדילה סטנדרטית בכוח שנראית על הצד הנמוך יותר כרגע (אני מניח שאת ה30% הבאת מהטבלה שנוידיה פרסמו, איפה שאין באמת מספרים מדויקים וזה ברמת איפה שהעין שלך מחליטה שזה נראה לה. זה לא נראה לי שונה במיוחד מאותה טבלה שיש להם ל4070 לצורך השוואה - https://www.nvidia.com/en-eu/geforce/gr ... 70-family/). בכל מקרה נחכה לבדיקה אמיתית מצד ג' כשהכרטיסים באמת יצאו כדי לקבוע עד כמה מרשימה או לא מרשימה הקפיצה, נוידיה בדרך כלל נותנים נתונים דרך משקפיים ורודות באספקט הזה.
אז בהקשר של הטכנולוגיה החדשה - לא מאוד מרגש אותי. אם המשפט שעשה הכי הרבה גלים ברשת ונמצא בכותרות הוא ש"5070 = 4090", אז זה פשוט לא באמת נכון. אנחנו כרגע מסתכלים על GPU למשחקים בכמה FPS הם עושים, ובהסתכלות הזאת סדרה 4000 ועכשיו במיוחד סדרה 5000 הם מפלצות כמעט חסרות תקדים מבחינת הקפיצה. אבל אם הטרנד הזה יימשך ככה ויעבור עכשיו לכל התעשייה, לא רחוק היום שנצטרך להסתכל על FPS של משחקים כמדד אחד רק לבדיקת GPU, לצד לייטנסי, ארטיפקטים, יישום פר משחק וכו'. בהסתכלות כזאת הקפיצה הזו מוצגת באור שונה, והקפיצה הדורית הסטנדרטית של סדרה 4000 ונראה לי שגם סדרה 5000 (אבל נחכה לראות) היא על הצד הנמוך יותר בהשוואה לסדרה 3000 לדוגמה. או בחלק מדורות קודמים יותר (גם סדרה 2000 נתנה טכנולוגיה חדשה לצד קפיצה סטנדרטית נמוכה יחסית, אבל שם הטכנולוגיה אכן הייתה מאוד מרשימה, לפחות לדעתי).

אז בשורה התחתונה -לא צריך להקניט את נוידיה וברור שאלו כרטיסים חזקים יותר. אבל האם ההכרזה על סדרה 5000 ריגשה אותי? לא במיוחד. וכאחד שרצה להשתדרג בשנה הקרובה, העובדה שבשביל 16GB שנראה לי כמו הכרח עם הסתכלות עתידית כרגע אני צריך לרכוש כרטיס של מינימום 750$, אני בעיקר מבין שאחכה לפחות לשדרוג אמצע הדור שלהם כדי לבחון מחדש.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 ינואר 2025, 14:07

אפשר להסתכל על FG כמדד רק כשהוא יהיה סטנדרטי מספיק, איכותי מספיק, ושיהיה אפשר להשתמש בו גם במצבי קיצון (נניח כשה-FPS נופל ל-40). כשזה יהיה בלתי ניתן להבחנה מרינדור רגיל, אז זה יכול להיות המדד. אבל היום רוב המשחקים לא מגיעים אפילו עם האופציה של FG, אז להגיד שה-5090 מכפיל את ה-4090 רק ספציפית כש-FG דולק (בקטן בכוכבית) זה מאוד מטעה.

כשמסתכלים על המספרים הקרים אני בספק אם יש ל-5090 יותר מ-25%-40% על ה-4090 וזאת לא קפיצה גדולה במיוחד, ביחוד בתוספת של 400$. זה דומה לנניח ה-4080 שהיה מהיר מה-3080 בבערך 35%. היו דורות רק לפני כמה שנים שבהם היינו מקבלים קפיצה של פי 2 בביצועים כמו למשל בסדרה 1000.

וכמובן שצריך לזכור שסדרה 5000 היא כמעט בלעדית שיפור ארכיטקטוני. סדרה 4000 הייתה על 4N, סדרה 5000 מיוצרת על 4NP שהוא שדרוג מאוד מנימאלי שכנראה לא נותן ל-NV כמעט כלום. בשדרוג שכזה עלית ביצועים של 30% זה מאוד מרשים, אבל זאת לא מלהיב כמו הקפיצה שמקבלים כשיורדים ל-node הרבה יותר קטן.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 08 ינואר 2025, 14:21

אני הייתי מקניט אותם אם היו מגדילים את הכרטיס וצריכת החשמל? מה אכפת לי? אני יצאתי מזמן ממירוץ העכברים של עולם הpc למשחקים. אני לא מתכוון להשכיב סכומים כאלה. ולי, אישית, לא מפריע גם לשחק בps5 בהגדרות low על 30fps. הזדקנתי ואני לא רואה כ"כ טוב יותר.

קאזז, תזכיר לנו איזה כרטיס גרפי יש לך?
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 ינואר 2025, 14:30

לדעתי אתם טועים פה…
פורטל rtx במצב native לא מחזיק 25 פריימים על 4090. וזה משחק סופר בסיסי, מן הסתם.
למי אכפת? מפעילים את הקסם של Nvidia שנקרא DLSS 2 במצב Quality - והוא על 50 פריימים, מוסיפים FG והוא 80 פריימים.
אם אתם רוצים לשחק עם PT במשחקים מודרניים ותובעניים - צריך לשלם מחיר מסויים, אחרת נמתין עוד עשור וחצי מהיום כדי שנוכל לעשות את זה Native.
בזמן משחק באמת שקשה להבחין בזה, למעט משחקים ואפקטים מאוד ספציפיים.
אם אתם ממש לא יכולים להתעלם - תוכלו להוריד לX2, עדיין מפריע? תורידו FG לגמרי ותשחקו ב-30 פריימים, אבל הקפיצה בביצועים, גם אם מלאכותית - קיימת, היא גדולה מאוד, והמחיר של זה רק יורד עם הזמן, ויש פחות ארטיפקטים, יותר יעילות וזה על הדרך גם משפר את איכות הPT.

Hypno
Trainee

הודעהעל ידי Hypno » 08 ינואר 2025, 14:33

אכפת לך מספיק כדי להקניט אותם על המחירים (או את הצרכנים שנותנים ידם למחירים האלה) אז בוודאי שהיית מקניט אותם על כרטיס שצורך 600W+ שמצריך ספק כח חדש ואולי רק גרסאות קירור נוזלי.

לי יש RTX 1070 והכוונה לשדרג ל 5080. אולי גם אני אחכה לרענון שכביכול יהיה עם יותר VRAM.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 ינואר 2025, 14:56

שכחתי להביא לפה את ההכרזות של AMD מהשבוע. נתחיל עם ה-GPU. שני כרטיסי מסך שאמורים להתחרות בסביבת ה-5070, שניהם יוצאים במרץ, ה-9700 וה-9700 XT. שני הכרטיסים מבוססי RDNA4 החדש, מבוסס 4nm. נראה שהם רומזים שהביצועים דומים ל-7900 ול-7900XT שזה אומר סביבות ה-4070ti פחות או יותר. הם לא דברו כמעט בכלל על הטכנולוגיה, רק הציגו כותרות שמדברות על RT יותר טוב פר CU ומשהו שקשור ל-AI אבל לא ברור אם זה בלוק AI אמיתי או שהם רוכבים על השפצור של סוני לפס5 פרו. עם RDNA4 הם הכריזו על FSR4 שיהיה ה״DLSS2״ שלהם, מבוסס AI (כמובן מבוסס CNN כי AMD לא מסוגלת להיות בחזית של הטכנולוגיה). גם הוכרז ״Anti-lag 2״ שזה בעצם ה-reflex של AMD.

ובצד של המעבדים 9950X3D וה-9900X3D הוכרזו. ה-9950 יהיה עם 16 ליבות ומהירות שעון עד 5.7Ghz ן-144MB של Cache בזמן שה-9900 יהיה עם 12 ליבות ומהירות שעון עד 5.5Ghz ו-140MB של Cache. האכזבה הגדולה היא שיהיה 3D Cache רק על CCP אחד בניגוד לשמועות שיהיו על שניהם כך שיכול להיות שה-9800X3D ישאר הבחירה לגיימרים.

בצד של ניידות גיימינג, הם הכריזו על ה-Z2. הוא מגיע ב-3 טעמים, ה-Z2, ה-Z2 go וה-Z2 Extreme. ה-Z2 וה-Extreme זהים עם 8 ליבות ואותו כמות Cache כשההבדל היחיד הוא 16CU לעומת 12CU ב-Z2. ה-Go הוא יותר קליל עם 4 ליבות במעבד, פחות מחצי ה-cache ו-12CU בכרטיס מסך. סה״כ נשמע מאוד דומה ל-Z1 רק עם RDNA4 במקום RDNA3, אני חושב שאם הם יגדילו משמעותית את הרוחב פס זיכרון הביצועים יטוסו לשמיים כי ה-Z1 חנוק בצורה קשה מזיכרון.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 ינואר 2025, 14:59

Laskin כתב:אם אתם ממש לא יכולים להתעלם - תוכלו להוריד לX2,

אני לא חושב שיש יתרון כלשהו בלרדת ל-X2 חוץ מאשר אולי ירידה קלה של איזה 5ms בזמת תגובה. אלה אם אתה גלאס כנראה שרובנו בסדר עם ה-5ms האלה. לדעתי זה בינארי, או ש-FG דולק, או שלא. וכמובן שאין לי בעיה עם FG כשיש לו מה להציע, אבל אם PT לא דולק אני לא מוצא סיבה להדליק אותו. אולי יום אחד כשיהיה לי מסך 500hz :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 ינואר 2025, 15:22

ברור, זה למשחקים הכי תובעניים… הרי בשביל זה קונים את הכרטיסים האלה, אז יש לפיצ׳ר הזה חשיבות מאוד, מאוד גדולה.

ואני די בטוח שיש הפחתה בארטיפקטים בין X4 לX2, או לפחות זה נשמע לי הגיוני.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 08 ינואר 2025, 15:30

Hypno כתב:אכפת לך מספיק כדי להקניט אותם על המחירים (או את הצרכנים שנותנים ידם למחירים האלה) אז בוודאי שהיית מקניט אותם על כרטיס שצורך 600W+ שמצריך ספק כח חדש ואולי רק גרסאות קירור נוזלי.

לי יש RTX 1070 והכוונה לשדרג ל 5080. אולי גם אני אחכה לרענון שכביכול יהיה עם יותר VRAM.

אם לא אמרתי את זה, אז למה אתה מכניס לי מילים לפה? לא הקנטתי אף אחד. אמרתי יותר מפעם אחת שכל אחד יעשה עם הכסף שלו מה שהוא רוצה. כן ציינתי, שלא צריך להתפלא שהמחיר עולה, כשהצרכנים מוכנים לשלם הרבה מעבר ל msrp ועליות אחוזים גבוהות.

אתה פשוט מתבלבל עם עצמך, שמתלונן ומקניט כל הזמן( באופן כמעט בלעדי בהודעותיך בפורום, ולא רק אני מציין זאת), רק לא כשזה נוגע לחברות המאותרגות שלך. השלכה קלאסית.
?

Hypno
Trainee

הודעהעל ידי Hypno » 08 ינואר 2025, 15:55

DrKeo כתב:שכחתי להביא לפה את ההכרזות של AMD מהשבוע. נתחיל עם ה-GPU. שני כרטיסי מסך שאמורים להתחרות בסביבת ה-5070, שניהם יוצאים במרץ, ה-9700 וה-9700 XT.

AMD שינו את הפורמט לשם הכרטיסים. זה 9070.

Klayman כתב:
אם לא אמרתי את זה, אז למה אתה מכניס לי מילים לפה? לא הקנטתי אף אחד. אמרתי יותר מפעם אחת שכל אחד יעשה עם הכסף שלו מה שהוא רוצה. כן ציינתי, שלא צריך להתפלא שהמחיר עולה, כשהצרכנים מוכנים לשלם הרבה מעבר ל msrp ועליות אחוזים גבוהות.

אמרת שכל אחד יעשה עם הכסף שלו מה שהוא רוצה. זה לא אומר שאתה גם לא מקניט. זה שאתה מציין שאתה לא חלק ממירוץ העכברים מרמז שיש לך דיעה לגבי עלות התחביב.

או שהם עשו תרגיל של "נפיץ שמועות על 1,400$ ונתמחר ב 1,000$ ואז כולם יגידו" אחלה עסקה " וינקו את המדפים".
או שהשמועות היו אמיתיות וברגע האחרון הבינו שזה תמחור מופרז.. מעניין

זה נקרא להקניט, גם אחרי שהמחירים הפתיעו לטובה.
אין לי בעיה שתקניט. אני לא יודע למה אתה 'דואג' אם מישהו יגיד שאתה מקניט את nvidia.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 08 ינואר 2025, 16:35

Hypno כתב:
DrKeo כתב:שכחתי להביא לפה את ההכרזות של AMD מהשבוע. נתחיל עם ה-GPU. שני כרטיסי מסך שאמורים להתחרות בסביבת ה-5070, שניהם יוצאים במרץ, ה-9700 וה-9700 XT.

AMD שינו את הפורמט לשם הכרטיסים. זה 9070.

Klayman כתב:

אמרת שכל אחד יעשה עם הכסף שלו מה שהוא רוצה. זה לא אומר שאתה גם לא מקניט. זה שאתה מציין שאתה לא חלק ממירוץ העכברים מרמז שיש לך דיעה לגבי עלות התחביב.

או שהם עשו תרגיל של "נפיץ שמועות על 1,400$ ונתמחר ב 1,000$ ואז כולם יגידו" אחלה עסקה " וינקו את המדפים".
או שהשמועות היו אמיתיות וברגע האחרון הבינו שזה תמחור מופרז.. מעניין

זה נקרא להקניט, גם אחרי שהמחירים הפתיעו לטובה.
אין לי בעיה שתקניט. אני לא יודע למה אתה 'דואג' אם מישהו יגיד שאתה מקניט את nvidia.

אתה מבין
כשאתה חושב שבגלל שאתה תמיד מגיב בצורה נכלולית ומתפתלת(שמאחוריה יש אג'נדות שכל אחד רואה מק"מ), אז כולם כמוך. זאת השלכה קלאסית. אז לא. אני כתבתי במפורש, שאני לא אוהב את המחירים האלה, ושלא ארכוש כרטיס במחיר שכזה. נראה לי מאוד straightforward וללא "רמיזות" שאתה כ"כ אוהב לפזר.

לא הקנטתי את המחירים שנחשפו. אבל עובדה שכמעט כל פרט אחר בהדלפות היה נכון, ודווקא המחיר לא. אז מה אפשר ללמוד מזה? שאו שהודלף מחיר לא נכון בכוונה, כדי שאנשים כמוך יגידו שהמחירים "הפתיע לטובה"(בערך 3,700 ש"ח לכרטיס השני בתור זה "לטובה " עבורך, אז אני באמת שמח עבורך), או שהמחירים שהיו בדליפות היו נכונים ושונו ברגע האחרון, כשראו שיח שלילי ברשת לגבי 1,400$ ל 5080. שוב, אין כאן שום הקנטה, רמיזה, העלמה, או כוונה נסתרת. כשאני רוצה להגיד משהו, אני אומר אותו.

כפי שכבר אמרתי, אני לא היחיד שעמד על זה שאתה מגיע לכאן ב99% כדי לקטרג ולהקניט חברות אחרות, משחקים ופרקטיקות שלא לטעמך. זאת זכותך המלאה. אבל לא כולם הם אתה ומתנהגים כמוך. רובנו מקשקשים פה על הרבה דברים אחרים, חיוביים ושליליים. חותם שאם ניקח את כל ההודעות שלך ונעביר אותן בai ונשאל מה הסנטימנט שלהן, נקבל מעל 90% שלילי, מבקר, מקניט ומקטרג.
?

Hypno
Trainee

הודעהעל ידי Hypno » 08 ינואר 2025, 17:06

Klayman כתב:לא הקנטתי את המחירים שנחשפו. אבל עובדה שכמעט כל פרט אחר בהדלפות היה נכון, ודווקא המחיר לא. אז מה אפשר ללמוד מזה? שאו שהודלף מחיר לא נכון בכוונה, כדי שאנשים כמוך יגידו שהמחירים "הפתיע לטובה"(בערך 3,700 ש"ח לכרטיס השני בתור זה "לטובה " עבורך, אז אני באמת שמח עבורך), או שהמחירים שהיו בדליפות היו נכונים ושונו ברגע האחרון, כשראו שיח שלילי ברשת לגבי 1,400$ ל 5080. שוב, אין כאן שום הקנטה, רמיזה, העלמה, או כוונה נסתרת. כשאני רוצה להגיד משהו, אני אומר אותו.

לחשוב ש Nvidia עשו תרגיל עם המחיר זו לא הקנטה/קטרוג?

המחירים אכן הפתיעו לטובה כי הם נמוכים יותר משיגור הדור הקודם. כי לכאורה היו להם יותר סיבות להעלות את המחיר בהעדר תחרות מ AMD.
למה במקום להסתכל על חצי הנחמה הזו בחרת לתהות אם נוידיה עשו תרגיל?

לא אכפת לי שבחרת להקניט. לא מבין למה אתה משתדל להציג את תגובתך כלא הקנטה.

כשהשמועות החלו על מחירים היו אנשים ואנשים בתעשייה שהגיבו ואמרו שלא צריך להתייחס אליהם כי תמיד בכל דור יש שמועות ותמיד מתברר שחברות ה AIB לא יודעות את המחיר והן מגלות את זה יחד עם כולם.

כמו שאתה רואה בנושאים אחרים, אני בזמן האחרון טוען לזכות הליין-אפ של פלייסטיישן ב 2024 (קונסולה שאין לי, ומשחקים שלא שיחקתי) כאשר כל הפורום הזה מנסה
להציג את השנה כשנת נפל. אז כנראה היחס שלי משתפר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 ינואר 2025, 17:41

היחס שלך לא משתפר, הוא אותו דבר. אתה תכתוב הודעות רק בנושא שבהם יש לך ויכוח ארוך שנים ש״מוכיחות״ את צדקתך באותם ויכוחים. את פלייסטיישן שאין לך אתה מנסה להציג באור חיובי מבחינת הצלחה בגלל הויכוח שלנו על פלייסטיישן, פוסטים שקשורים לחנויות אונליין תמיד מקושרים לויכוח על החנות מאפיק שאתה מריץ חצי עשור, פוסטים שלך על כל הכרזה על משחק שרץ ב-60 או משהו קשור ממארק סרני נועדו להוכיח את הטענה ההיא שלך ש״אין יותר דבר כזה משחקי 30״ וכך הלאה. קליימן צודק ב-100%.

Stick
Veteran

הודעהעל ידי Stick » 08 ינואר 2025, 17:42

כן רק שאתה לא אומר "אלו משחקים שאהבתי והנה למה", אלא אתה אומר "אני צודק וכולם טועים". שזה לא שונה במיוחד מבדרך כלל, פשוט הפעם בחרת בנושא שאנשים היו שליליים לגביו כפרויקט הדגל שלך לשנים הקרובות. אתה יודע, אותו הקטע שבו אתה בוחר נושא יום אחד ומעכשיו מחפש רק להוכיח לאחרים שאין להם מושג. עניין שנמשך בממוצע כשנה וחצי-שנתיים עד שנמאס ועוברים לנושא הבא, לפי תחושתי הלא מקצועית :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 ינואר 2025, 17:56

Stick כתב:כן רק שאתה לא אומר "אלו משחקים שאהבתי והנה למה", אלא אתה אומר "אני צודק וכולם טועים". שזה לא שונה במיוחד מבדרך כלל, פשוט הפעם בחרת בנושא שאנשים היו שליליים לגביו כפרויקט הדגל שלך לשנים הקרובות. אתה יודע, אותו הקטע שבו אתה בוחר נושא יום אחד ומעכשיו מחפש רק להוכיח לאחרים שאין להם מושג. עניין שנמשך בממוצע כשנה וחצי-שנתיים עד שנמאס ועוברים לנושא הבא, לפי תחושתי הלא מקצועית :)

כבר יש את ״החנות של אפיק כישלון״, ״כל המשחקים 60״, ״GAAS זה מדהים״ ועוד כמה, אנחנו לא צריכים עוד אחד חדש מול קליימן עכשיו :!:

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 08 ינואר 2025, 18:41

קיאו... לא... התבלבלת... זה :
"GAAS זה מדהים כל עוד זה של החברות שאני אוהב שלא עושות לוט בוקסז. אלא אם זה לוט בוקסז ב cs ואז זה בסדר כי זאת ואלב ויש גם את המרקט שאפשר לקנות בו כל דבר ו ow היה חרא כי היה רק לוט בוקסז, וזה בכלל לא משנה שמאז ששינו את המודל העסקי של המשחק הוא רק צלל".
?

Hypno
Trainee

הודעהעל ידי Hypno » 08 ינואר 2025, 20:50

DrKeo כתב:היחס שלך לא משתפר, הוא אותו דבר. אתה תכתוב הודעות רק בנושא שבהם יש לך ויכוח ארוך שנים ש״מוכיחות״ את צדקתך באותם ויכוחים. את פלייסטיישן שאין לך אתה מנסה להציג באור חיובי מבחינת הצלחה בגלל הויכוח שלנו על פלייסטיישן, פוסטים שקשורים לחנויות אונליין תמיד מקושרים לויכוח על החנות מאפיק שאתה מריץ חצי עשור, פוסטים שלך על כל הכרזה על משחק שרץ ב-60 או משהו קשור ממארק סרני נועדו להוכיח את הטענה ההיא שלך ש״אין יותר דבר כזה משחקי 30״ וכך הלאה. קליימן צודק ב-100%.

זה יותר שאתה מנסה להציג באור שלילי (בהתבסס על כלום חוץ מרגשות, תחושות וטעם אישי), בעוד שאני פשוט מצטט את הנתונים והמדדים הכי פשוטים וברורים כמו ממוצעי ביקורות, זכייה בפרסים.

כשיש חדשות שקשורות למצבה של EGS כמובן שאקשר את זה לדיון הכללי. עוד מעט נתוני 2024 יתפרסמו. אם ה spending על משחקי צד ג' יהיה פחות מ 2023 תהיה בטוח שאגיד מדובר בכישלון. כי המספרים מעידים שמדובר בכישלון. כזה פשוט. מספרים.
נשתמש בדרך הטיעון שלך: 'כולם' מכירים בכך ש EGS היא חנות זניחה (ולכן כישלון). למה אתה לא?
האם אתה תמשיך להגיד שהם עדיין בשלב של רכישת משתמשים ותתמקד בכמה חשבונות חדשים נוצרו וכמה משחקים חינמיים הוספו? האם תמשיך לטאטא מתחת לשולחן את הדבר הכי חשוב בחנות למכירת משחקים: כמה כסף אנשים שמים בחנות לקניית משחקים?

אתה זה שקבעת בגאון שאימוץ ה 60FPS בדור הזה הוא כמו כל דור אחר. כש Cerny בכבודו ובעצמו אומר שהוא מופתע מכמה משחקים רצים על 60 ושמעולם לא היה דור כזה בהיבט הזה, בוודאי שאני אעמת את עמדתך מולו. האם שינית את דעתך לגבי האמירה הזו או שאתה אומר שסרני טועה ומטעה ומציג מצג שווא?

Stick כתב:כן רק שאתה לא אומר "אלו משחקים שאהבתי והנה למה", אלא אתה אומר "אני צודק וכולם טועים". שזה לא שונה במיוחד מבדרך כלל, פשוט הפעם בחרת בנושא שאנשים היו שליליים לגביו כפרויקט הדגל שלך לשנים הקרובות. אתה יודע, אותו הקטע שבו אתה בוחר נושא יום אחד ומעכשיו מחפש רק להוכיח לאחרים שאין להם מושג. עניין שנמשך בממוצע כשנה וחצי-שנתיים עד שנמאס ועוברים לנושא הבא, לפי תחושתי הלא מקצועית :)

למה שאגיד 'הנה משחקים שאהבתי ולמה' כאשר הדיון אינו על זה, ואינו על דעתו של כל אדם בודד על המשחקים? הבאתי נתונים ואף אחד למעט לאסקין לא התייחס באופן ענייני.
שוב אזכיר שלרשימה שלאסקין הביא, הוספתי משחקים שהוא לא שם ובכך כביכול החלשתי פוטנציאלית את עמדתי.

Klayman כתב:קיאו... לא... התבלבלת... זה :
"GAAS זה מדהים כל עוד זה של החברות שאני אוהב שלא עושות לוט בוקסז. אלא אם זה לוט בוקסז ב cs ואז זה בסדר כי זאת ואלב ויש גם את המרקט שאפשר לקנות בו כל דבר ו ow היה חרא כי היה רק לוט בוקסז, וזה בכלל לא משנה שמאז ששינו את המודל העסקי של המשחק הוא רק צלל".

אומנם לא מדייקת, אבל היי, הקנטה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ינואר 2025, 10:33

Hypno כתב:זה יותר שאתה מנסה להציג באור שלילי (בהתבסס על כלום חוץ מרגשות, תחושות וטעם אישי), בעוד שאני פשוט מצטט את הנתונים והמדדים הכי פשוטים וברורים כמו ממוצעי ביקורות, זכייה בפרסים.

זכיה בפרסים אז אקט יחסי, גם אם אין אף משחק טוב כל השנה מישהו צריך לזכות ב-GOTY. כן, מגיע לאסטרובוט לזכות ב-GOTY של 2024. אבל בשנה טובה של פלייסטיישן לא היה לו שמץ של סיכוי. 2024 הייתה מחורבנת לכל המפיצות, לא רק סוני, אז מזל טוב, הוכחת שסוני הייתה ב-2024 ראש לשועלים. אתה לא מתבסס על עובדות, אתה אופה מידע כדי שיתאים לנרטיב שלך וקשה לך להודות שהשנה הזאת של סוני הייתה ממוצעת at best. טיעון כמו ״אחת השנים הטובות בהסטוריה של פלייסטיישן״ צריך להיות אחושיליג מגובה, צריכים לצאת בשנה מהטובות בהסטוריה של פלייסטיישן משחקים ברמה של GOW 2018 או TLOU2 וכשאתה מסתכל על ההפרש האסטרונומי שיש בין 2024 לנניח 2020, אפשר להבין שהטיעון הזה חלש ביותר.

Hypno כתב:כשיש חדשות שקשורות למצבה של EGS כמובן שאקשר את זה לדיון הכללי. עוד מעט נתוני 2024 יתפרסמו. אם ה spending על משחקי צד ג' יהיה פחות מ 2023 תהיה בטוח שאגיד מדובר בכישלון. כי המספרים מעידים שמדובר בכישלון. כזה פשוט. מספרים.
נשתמש בדרך הטיעון שלך: 'כולם' מכירים בכך ש EGS היא חנות זניחה (ולכן כישלון). למה אתה לא?
האם אתה תמשיך להגיד שהם עדיין בשלב של רכישת משתמשים ותתמקד בכמה חשבונות חדשים נוצרו וכמה משחקים חינמיים הוספו? האם תמשיך לטאטא מתחת לשולחן את הדבר הכי חשוב בחנות למכירת משחקים: כמה כסף אנשים שמים בחנות לקניית משחקים?

לה.. אתה אובססיבי לחנות של אפיק, פיתחת הפרעה פסיכולוגית לא בריאה בפאקינג 2019 (!!!) וזה השפיע על ההתנהגות שלך לאורך פאקינג חצי עשור. דוגרי אתה לא טורח להביא 99% מהחדשות שקורות בתעשיה מדי יום, אתה יוצא מהמאורה שלך פעם בכמה ימים כשיש לך משהו מרושע להגיד על אפיק או כל פיסת מידע שאיכשהו תומכת באחד מ-6 הויכוחים שאתה גורר במשך שנים. כשמכריזים שסימולטור טיסה או kingdom come deliverance או Avowed או HB2 או GTA6 או הוויצ׳ר 4 או פייבל הם 30fps אז יש שקט תעשייתי.. אבל מכריזים על משחק AAA כלשהו ב-60 והופה, קאז נדלק כמו עץ חג מולד כי הוא לא הבין שברגע שיצא משחק 30fps אחד בודד הוא כבר הפסיד את הויכוח שהוא התחיל.

Hypno כתב:אתה זה שקבעת בגאון שאימוץ ה 60FPS בדור הזה הוא כמו כל דור אחר. כש Cerny בכבודו ובעצמו אומר שהוא מופתע מכמה משחקים רצים על 60 ושמעולם לא היה דור כזה בהיבט הזה, בוודאי שאני אעמת את עמדתך מולו. האם שינית את דעתך לגבי האמירה הזו או שאתה אומר שסרני טועה ומטעה ומציג מצג שווא?

אל תשקר קאז, אפשר להשתגע ממך. כל הויכוח הזה התחיל והמשיך מהטענה שלך שכל המשחקים בדור הזה יהיו 60, שספציפית כל צד א׳ של מיקרוסופט יהיה 100% משחקי 60, ושכל משחק אפשר להביא ל-60 אם אתה רק רוצה. הסיבה שהתחלתי להתווכח איתך על השטות הזאת הייתה הבורות הטכנית שלך שלא הבינה שאם משחק לא יכול לרוץ על 60 על ה-CPU, הוא לא ירוץ ב-60 לא משנה כמה תחתוך את הרזולוציה ושתאמין או לא אשכרה יש צוותי פיתוח שמכוונים ל-30! כן! רציני לגמרי!

ומשם התחלת להתפתל לנצח, פתאום מההכרזה שלך שמשחקי 30 מתו פתאום זה רק שרוב המשחקים יהיו ב-60, פתאום הטיעון שכל משחק אפשר להביא ל-60 בהורדה של גרפיקה התאדה באוויר וקורות השער זזו. זה לא חדש, אתה תמיד עושה את זה, טוען טענה הזויה ואז הולך אותה אחורה לאט לאט כאילו טענת משהו אחר.

סרני אמר שרוב המשחקים 60? דייייי, איזה גאון סרני, מזל שהוא אמר לנו את זה. פשוט לא יאומן שכמעט כל המשחקים 60 כש... כמעט כל המשחקים הם קרוס ג׳ן עם הפס4. היית מאמין שמשחקים שרצים על יגואר יצליחו לרוץ על הפס5 ב-60? מדהים נכון? ממש לא יאומן, איזו גאונות, פשוט הוכחת את הנקודה שלך ש... כל משחק יכול לרוץ ב-60 על הקונסולות, 100% מהם, בלי יוצא מן הכלל. בו רק נתעלם מהמשחקי דור הבא שרצים ב-30 כמו חצי מהקטלוג הבלעדי לדור הבא של מיקרוסופט ואז קאז לגמרי צודק. כל מה שצריך זה להמציא את המציאות מחדש, או להזיז את קורות השער.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 09 ינואר 2025, 14:59

Hypno כתב:
Klayman כתב:קיאו... לא... התבלבלת... זה :

אומנם לא מדייקת, אבל היי, הקנטה.

לא הקנטה. תיקנתי את נדב פשוט. הוא שכח את מסע הנקם שלך ב ow כאילו היה המשחק קזינו הגדול ביקום(אירוני, כשראינו שהסקינים של cs2 והלוט בוקסז שלהם משמשים בקזינו אונליין, עד היום ממש).
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ינואר 2025, 15:12

Klayman כתב:לא הקנטה. תיקנתי את נדב פשוט. הוא שכח את מסע הנקם שלך ב ow כאילו היה המשחק קזינו הגדול ביקום(אירוני, כשראינו שהסקינים של cs2 והלוט בוקסז שלהם משמשים בקזינו אונליין, עד היום ממש).

האירוני הוא שיש לי כמעט 2000 שעות ב-OW וביום שהם נטשו קופסאות לוט ועברו ל-battle pass נטשתי את המשחק. מעולם לא הוציאתי שקל מעבר ל-40$ שהוא עלה בשיגור, היו לי כל הסקינים שרק רציתי וכנראה שפתחתי מאות על גבי מאות של קופסאות לוט לגמרי בחינם. אבל עם ה-battle pass? או הו, הרגשתי שכל פעם שאני פותח את המשחק נחתתי בעמוד הפרסומי של ערוץ הקניות.

זאת לא הסיבה שעזבתי, השינויים של OW2 הרסו את המשחק, אבל המעבר מקופסאות לוט ל-battle pass היה שנמוך רציני.

Hypno
Trainee

הודעהעל ידי Hypno » 10 ינואר 2025, 18:03

DrKeo כתב:
זכיה בפרסים אז אקט יחסי, גם אם אין אף משחק טוב כל השנה מישהו צריך לזכות ב-GOTY. כן, מגיע לאסטרובוט לזכות ב-GOTY של 2024. אבל בשנה טובה של פלייסטיישן לא היה לו שמץ של סיכוי. 2024 הייתה מחורבנת לכל המפיצות, לא רק סוני, אז מזל טוב, הוכחת שסוני הייתה ב-2024 ראש לשועלים. אתה לא מתבסס על עובדות, אתה אופה מידע כדי שיתאים לנרטיב שלך וקשה לך להודות שהשנה הזאת של סוני הייתה ממוצעת at best. טיעון כמו ״אחת השנים הטובות בהסטוריה של פלייסטיישן״ צריך להיות אחושיליג מגובה, צריכים לצאת בשנה מהטובות בהסטוריה של פלייסטיישן משחקים ברמה של GOW 2018 או TLOU2 וכשאתה מסתכל על ההפרש האסטרונומי שיש בין 2024 לנניח 2020, אפשר להבין שהטיעון הזה חלש ביותר.

לה.. אתה אובססיבי לחנות של אפיק, פיתחת הפרעה פסיכולוגית לא בריאה בפאקינג 2019 (!!!) וזה השפיע על ההתנהגות שלך לאורך פאקינג חצי עשור. דוגרי אתה לא טורח להביא 99% מהחדשות שקורות בתעשיה מדי יום, אתה יוצא מהמאורה שלך פעם בכמה ימים כשיש לך משהו מרושע להגיד על אפיק או כל פיסת מידע שאיכשהו תומכת באחד מ-6 הויכוחים שאתה גורר במשך שנים. כשמכריזים שסימולטור טיסה או kingdom come deliverance או Avowed או HB2 או GTA6 או הוויצ׳ר 4 או פייבל הם 30fps אז יש שקט תעשייתי.. אבל מכריזים על משחק AAA כלשהו ב-60 והופה, קאז נדלק כמו עץ חג מולד כי הוא לא הבין שברגע שיצא משחק 30fps אחד בודד הוא כבר הפסיד את הויכוח שהוא התחיל.

אל תשקר קאז, אפשר להשתגע ממך. כל הויכוח הזה התחיל והמשיך מהטענה שלך שכל המשחקים בדור הזה יהיו 60, שספציפית כל צד א׳ של מיקרוסופט יהיה 100% משחקי 60, ושכל משחק אפשר להביא ל-60 אם אתה רק רוצה. הסיבה שהתחלתי להתווכח איתך על השטות הזאת הייתה הבורות הטכנית שלך שלא הבינה שאם משחק לא יכול לרוץ על 60 על ה-CPU, הוא לא ירוץ ב-60 לא משנה כמה תחתוך את הרזולוציה ושתאמין או לא אשכרה יש צוותי פיתוח שמכוונים ל-30! כן! רציני לגמרי!

ומשם התחלת להתפתל לנצח, פתאום מההכרזה שלך שמשחקי 30 מתו פתאום זה רק שרוב המשחקים יהיו ב-60, פתאום הטיעון שכל משחק אפשר להביא ל-60 בהורדה של גרפיקה התאדה באוויר וקורות השער זזו. זה לא חדש, אתה תמיד עושה את זה, טוען טענה הזויה ואז הולך אותה אחורה לאט לאט כאילו טענת משהו אחר.

סרני אמר שרוב המשחקים 60? דייייי, איזה גאון סרני, מזל שהוא אמר לנו את זה. פשוט לא יאומן שכמעט כל המשחקים 60 כש... כמעט כל המשחקים הם קרוס ג׳ן עם הפס4. היית מאמין שמשחקים שרצים על יגואר יצליחו לרוץ על הפס5 ב-60? מדהים נכון? ממש לא יאומן, איזו גאונות, פשוט הוכחת את הנקודה שלך ש... כל משחק יכול לרוץ ב-60 על הקונסולות, 100% מהם, בלי יוצא מן הכלל. בו רק נתעלם מהמשחקי דור הבא שרצים ב-30 כמו חצי מהקטלוג הבלעדי לדור הבא של מיקרוסופט ואז קאז לגמרי צודק. כל מה שצריך זה להמציא את המציאות מחדש, או להזיז את קורות השער.

לדיון לגבי 2024 יש דיון משלו ואגיב שם. חוץ מ 2020 (שנה שנהנתה ממשחקים שנדחו ויצאו בה + משחקי שיגור של דור חדש) היו עוד שנים לאחרונה שבאופן מובהק פחות טובות מ 2024.
כל שנה משחק צריך לזכות ב GOTY, נכון. אבל לא לכל שנה יש מכסה של ממוצע ציונים. ריברת' ואסטרו קיבלו 92 ו 94 וזה לא קשור לשנה בה יצאו. תמשיך לא להתייחס לעובדה הלא-נוחה לקו שאתה מנסה 'לאפות'. אני הבאתי את המדדים הסטנדרטיים והמקובלים להערכת טיב שנה. וכשיהיה לנו מכירות חומרה לכל 2024 נעשה גם השוואה כזו.

מי שהיה אובסיסיבי לחנות של EGS היה אתה. איך אני יודע? כי התעלמת/גימדת/טאטאטת/תירצת את הנתונים והעובדות הלא מחמיאות לגבי החנות. המשכת לדבר על 'רכישת משתמשים' כאשר לחנות היו עשרות מיליונים של משתמשים ועדיין הכניסו כמות זעומה של כסף ממכירת משחקי צד שלישי.
זה שאתה סוף מסרב לענות אם הנתונים של החנות הם של חנות זניחה וכושלת שוב מדגימה שאתה מכניס אג'נדה לדיון ענייני ומספרי. למה צמד המילים 'EGS כישלון' מפריעות לך?

אתה נתפסת על פעם אחת שאמרתי 'כל המשחקים' ורצת על זה. זו בעיה שלך. לא, לא כל המשחקים בדור הזה יציעו 60 FPS. ועדיין המספרים מראים ש'חרף' כך, בכל זאת מדובר בדור תקדימי מבחינת אימוץ 60FPS - ואתה ממשיך להתפתל סביב זה כנראה משום שמתחילת הדור הזה התעקשת שמדובר 'בדור כמו כל הדורות'.

וכן, כשסרני אומר זאת בפיו אין אלא להגיד 'דרשני'. אז מה אתה בעצם אומר? סרני וסוני גונבים דעת? ספיידי לא קרוס-ג'ן, אסטרו לא, FF לא, הלדייברס, סטלאר בלייד לא, ורבים אחרים.

לגבי מיקרוסופט, אתה יכול להמשיך להתמקד על 'כל המשחקים' אם זה עושה לך טוב, אבל אנחנו רואים שרוב המשחקים מציעים 60. ואפילו בת'סדה יצאה ממגבלות '30 בלבד' לראשונה. הלבלייד 2 כפי שאמרתה בעצמך לא מוגבל ע"י ה CPU, זו החלטה אומנותית של המפתחת לא להציע מצב 60 FPS. ותספיק להזכיר את Avowed, המפתחים כבר אמרו שהאמירה ההיא פורשה לא נכון. עדיין לא ידוע אם יהיה לו מצב 60.

Klayman כתב:לא הקנטה. תיקנתי את נדב פשוט. הוא שכח את מסע הנקם שלך ב ow כאילו היה המשחק קזינו הגדול ביקום(אירוני, כשראינו שהסקינים של cs2 והלוט בוקסז שלהם משמשים בקזינו אונליין, עד היום ממש).

מה שאתה כאילו שוכח לגבי OW הוא שמדובר במשחק בתשלום שעליו הוסיפו תשלומים כספיים בשביל לוטבוקס בלבד. יחי ההבדל 'הקטן'. אתה יודע, לא סתם רוב התעשייה עברה מלוטבוקס למשהו אחר.

מקווה שואלב תוכל לצמצם את הפעילות השלילית סביב מערכת הטריידינג בלי להסיר את הפיצ'ר הזה לשחקנים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 ינואר 2025, 19:46

כל הויכוח הזה מגיע משני טיעונים שלך:
1) כל משחק יכול לרוץ ב60 בהורדת גרפיקה/רזולוציה ולכן לכל משחק יהיה מוד 60.
2) כל המשחקים של מיקרוסופט יהיו עם מוד 60, כולם.

1 עובדתית לא נכון מבחינה טכנית, 2 עובדתית לא נכון כי מיקרוסופט מוציאה עכשיו כמה משחקים בשנה שנעולים ל-30. אחרי כל כך הרבה שנים עדין לא הודת שטעית בזה.

אם הטיעון שלך היה שקל יותר לעשות 60 בדור הזה, ושהרבה יותר משחקים יעשו 60 בדור הזה הייתי מסכים איתך ב-100%, אפילו ב-2019 מהדליפה של הspec יכלתי להגיד אותו דבר. אבל זה לא היה הטיעון שלך, ואני ילו לא בטוח איפה עמודי הקורה שלך נמצאים בכלל היום.

ובנוגע ל-2024 של סוני, כולם אומרים שיש שנה meh, אתה אומר שיש אחת השנים הטובות שלהם בהסטוריה. אם אני ״ממציא״, למה כולם פה מסכימים עם זה וסותרים אותך? לא יצא השנה שום משחק שיכול להתחרות עם הקרם של סוני, משחקים ברמה מטורפת הם מה שהופכים שנה ל״מהטובות בהסטוריה״, לא רימייקים ומשחקי AA.

אולי פשוט לא היית צריך להגיד שזאת אחת השנים הטובות בהסטוריה, רק להגיד שהיא שנה לא רעה או טובה למדי. אני לא בטוח אם הקורות זזו גם בויכוח הזה או שאתה עדין חושב ש-2024 אחת השנים הטובות בהסטוריה של פלייסטיישן. פשוט נראה שהתחביב שלך זה לעלות על עצים, לצאת בהצהרה בומבסטית ואז להנעל על העץ הזה במשך שנים. ומה שמתאים לטיעון תביא אותו לפורום בהתנשאות, ומה שלא.. הקורות זזות.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 10 ינואר 2025, 20:53

Hypno כתב:

מה שאתה כאילו שוכח לגבי OW הוא שמדובר במשחק בתשלום שעליו הוסיפו תשלומים כספיים בשביל לוטבוקס בלבד. יחי ההבדל 'הקטן'. אתה יודע, לא סתם רוב התעשייה עברה מלוטבוקס למשהו אחר.

מקווה שואלב תוכל לצמצם את הפעילות השלילית סביב מערכת הטריידינג בלי להסיר את הפיצ'ר הזה לשחקנים.

לא שוכח דבר. גם CS היה משחק בתשלום המון שנים. אם זיכרוני אינו מטעה אותי, זה היה עד 2018. לא זוכר שהתלוננת על זה בזמנו. ואני לא רואה שאתה מתלונן פה על לוט בוקסז שאשכרה משמשים למשחקי קזינו! כמובן תמיד שזה מגיע לואלב אתה עם תגובה רפה. לכל חברה אחרת, החרב המושחזת שלך כבר הייתה עושה פילוט.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 ינואר 2025, 21:02

OW גם הפך ל-f2p בשלב כלשהו. ובניגוד לcs, בow היו המון עדכונים שכללו שלבים, מודים, גיבורים וכו׳. CS הוא אותו משחק כבר 20 שנים.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 3 אורחים