יש מצב ש-NV התחילו את השמועות על המחירים כדי שיראה זול
האמת ש-1000$ זה סביר בהחלט ביחס לשיגור של הדור הקודם. ה-2080 עלה 700$ ב-2018, אנחנו 6.5 שנים מאוחר יותר. 1000$ זה לא להיט, אבל גם לא קטסטרופה איומה. 1400$ היה קטסטרופה איומה. אני משער שאפשר לראות את זה גם כירידת מחיר מה-1200$ של ה-4080 בשיגור.
אני חושב שאחד ההיילייטים הוא שהמחירים של הכרטיסי מיינסטרים ירדו. ה-5070 הוא 550$, זה פחות מה-4070 שעלה 600$. ה-5070TI עולה 750$, שזאת ירידה של 50$ מה-800$ של ה-4070TI. אני לא חושב שמישהו פה ציפה לירידת מחיר. גם מעניין שיש עכשיו לפטופים ב-1300$ עם 5070RTX. כלומר, כשמסתכלים על הפס5 פרו מול לפטופ כזה שמביא פי כמה ביצועים והוא גם כולל מסך וכמובן שהוא מחשב מלא?
ובנוגע ל-DLSS4, הוא מה שדברתי עליו בחודשים האחרונים, יצור מרובה של פריימים. זה הופך את המסכי 400hz+ לממש מעניינים כי עם DLSS4 לא מעט משחקים ירוצו על ה-5080 ב-300fps+. גם נחמד ששפרו ביצועים, צריכת זיכרון ואיכות גם ל-DLSS רזולוציה, גם ל-ray reconstruction וגם ל-frame gen. אפילו ה-AA ש-DLSS עושה השתפר, וכל השיפורים מגיעים לכל הדורות.
הקטע הכי מצחיק בשדרוג של DLSS? ש-NV נטשו שימוש ב-CNN ועברו לטרנספורמר. למה זה מצחיק? כי מרק סרני עשה הרצאה ארוכה על איך הם הצליחו להריץ CNN על הצ׳יפ של הפס5 פרו, וכמובן שגם AMD משתמשת ב-CNN כדי לעשות את FSR4 שהוא הגרסה הראשונה מבוססת AI של FSR. ומה קורה ברגע שסוני ו-AMD מדביקות את הפער מ-NV של 2018? NV נוטשים את הטכנולוגיה ועוברים הלאה.
כשחושבים על DLSS4 זה פסיכי למדי, רק 6% מהתמונה מרונדרת על ידי ה-GPU, כל השאר AI. ה-GPU מרנדר 2.1 מליון פיקסלים (פריים 1 ב-1080p) וה-AI הופך את זה ל-33.2 מליון פיקסלים (4 פריימים ב-4K), מהפכה מטורפת, מכפיל כוח של פי 16. עכשיו רק צריך את הגביע הקדוש של יצור הפריים - חיזוי פריימים. הייתי בטוח שג׳נסון אמר שיש חיזוי פריימים במצגת והלב שלי נפל, אבל ראיתי אחרי זה הרצאה של הארכיטקט של DLSS והוא לא ציין שום דבר על חיזוי פריימים.
We're just normal men. We're just innocent men