Stick כתב:אני חושב שצריך להודות שהמשחק פשוט לא יצא כמו שהם תכננו שהוא יצא. משהו התחרבש להם שם במהלך הפיתוח, ואני לא מדבר רק על הצד הטכני, אלא על המשחק עצמו.
אולי הבעיות הטכניות השליכו על חוסר הזמן שלהם להתעסק במשחק, אבל זה ממש לא חשוב, התוצאה היא שהמשחק פשוט לא עושה המון דברים שהובטחו שיעשה.
אני לא מחפש להשוות את המשחק הזה לשום דבר, לא לדאוס אקס ולא לGTA, אלא רק למה שהם הבטיחו שיהיה בו.
עובדתית, הדמו הראשון שראינו מפוברק לגמרי, הבטחות שנעשו לגבי העולם, הAI, משמעות הבחירות בסיפור, אלמנטים של שדרוג מכני, דירות, מכוניות, האקינג ו... אני יכול להמשיך, הכל לא יצא כמו שהובטח.
אז להגיד דאוס אקס זה טוב ויפה, אבל מה זה קשור? המשחק, כך נראה, לא מדגדג את מה שCDPR אמרו שהוא יהיה.
והבאגים הם שגעון חולף, זה יעבור, אני אפילו לא מתיילס לזה. אני מדבר על העיצוב הבסיסי של המשחק שפשוט דל בצורה מאוד, מאוד משמעותית ממה ש*הובטח ישירות ורשמית*, לא ממה שדמיינתי עצמאית שהמשחק יהיה.
וגם אם אני עדיין לא משווה אותו לשום משחק ישירות לצורך הדיון, דברים כמו העובדה שכל הNPC בעיר נעלמים כשאתה יורה ברחוב, כאילו, זה עיצוב בסיסי שפשוט לא הספיקו להשלים והוציאו שבור אבל עובד. היכולת לקנות שדרוגים שאין למשחק מכניקה שבה הם יעבדו בכלל, כמו שהסרטון ההוא מראה על היכולת של 'המגן האנושי', לדוגמה, מה זה? זה אמור להיות במשחק דאוס אקס?
זה שמערכת הLOOT והSTATS לא עובדות בכלל באותה סקאלה, ומעקרות ממשמעות אחת את השנייה, זה קשור להשוואה עם GTA? זה שיש אפשרות לאורך כל המשחק לשחק בצורה קטלנית או לא קטלנית, בלי שבאמת יש לזה משמעות כלשהי (לא מדבר סיפורית אפילו, אין לזה משמעות על האם האנשים ימותו או לא בכלל)...
בקיצור, משום מה הם היו חייבים להוציא אותו עד סוף 2020 או משהו. הוא פשוט לא היה מוכן.
משחק לא יוצא עם עד כדי כך הרבה באגים, אלא אם הוא היה חייב לצאת ולא הייתה ברירה. זה לבד כבר ההוכחה, אבל העובדה שמערכות במשחק לא עובדות בצורה חלמאית משהו, והעובדה שהמון מערכות לא מפותחות, או קיימות בכלל, כמו שהובטח והוצג רשמית בהדגמות.. אין לי שום ספק שהמשחק שקיבלנו הוא בכלל לא המשחק שCDPR בעצמה דמיינה, אז לפתור הכל ב"זה מלכתחילה לא היה GTA" זה חסר פואנטה.
גם להפיל הכל על קונסולות הדור הקודם זו בעיה. ראשית כי ההחלטה הייתה של CDPR כל הזמן אז אני לא יודע למה זה אמור לפתור אותם כאילו זה נפל עליהם מהשמיים. ושנית, כי המשחק התחיל פיתוח עוד הרבה, הרבה לפני שזה היה הדור הקודם.
הסקופ המובטח של המשחק, ובעצם הכל, נבנה כשזה הבסיס בעולם הגיימינג. אם הסקופ היה גדול מדי והם המשיכו להאבק בזה עד לרגע השחרור, זו ממש לא נקודה לזכותם.
בכל מקרה אני כבר ממש חסר הייפ אליו. אין לי ספק שאשחק בו מתישהו, אני מניח שזה כן משחק טוב, פשוט אין קשר בין המציאות לעולם הדמיוני של CDPR בשנים האחרונות, וזה לא קשור לשום השוואה או הייפ מוגזם שהשחקנים יצרו בעצמם.
אחכה כרגע קודם כל להשקה הרשמית של גרסאות הדור הבא בהמשך השנה, בתקווה שזו תהיה הזדמנות לאיזה re-release רשמי שיתעסק בבסיס של המשחק.
Klayman כתב:המתנה שממשיכה לתת . אבל עזוב, אתה סתם חכם על פולנים.
DrKeo כתב:פאטצ' 1.2 של סייברפאנק נדחה מפברואר בגלל הפריצה שהייתה לCDPR בשרתים. על פי CDPR הפריצה הכניסה את המחלקת IT שלהם לבוננזה בשבועיים האחרונים וזה פגע בהליך פיתוח הפאטצ'.
DrKeo כתב:סופסוף יצא עדכון 1.2 של סייברפאנק והוא ענקי.
https://www.cyberpunk.net/en/news/37801 ... of-changes
אי אפשר לתאר כמה תיקונים יש שם אבל זה נע בין שיפורי גיימפליי בעולם הפתוח (למשל שוטרים לא יופיעו יותר מול הפרצוף אלה יעשה SPAWN במקום מרוחק ואז יגיעו לזירה), שדרוג מערכת הנהיגה, התרסקויות של המשחק, פיצ'רים גרפים, שיפורי ביצועים, תיקונים לקווסטים עם באגים וכו'. אחד ההיילייטים המעניינים הוא שהוסיפו RT לכרטיסי AMD.
אז אולי סופסוף אפשר לשחק בו?
Stick כתב:וואלה, כבר לא בא לי לשחק במשחק הזה שכל כך ציפיתי לו בשנים האחרונות.
אני מאמין שעדיין אחכה לסוף השנה ולהשקת גרסאת הדור הבא. כמובן שאשחק אותו בPC, אבל זה ישמש, הרבה מבחינה פסיכולוגית אבל גם מן הסתם ברמה הטכנית, כסוג של Re release.
כלומר אחכה זו מילה קצת גדולה בהתחשב בעובדה שירדתי מרכבת ההייפ כבר, אני לא באמת מחזיק את עצמי או מחכה בכח. אני מקווה שעד אז יהיו מספיק תגובות ובחינות מחדש חיוביות למשחק, בתקווה שה אכן יהיה המצב בכלל..., ויבוא לי עליו.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 2 אורחים