נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 25 דצמבר 2024, 16:42

glass man כתב:נדב, אז אם אני מבין נכון בעצם חשבנו שPS5 פרו היא פי 2 יותר חזקה ממה שקיבלנו? אני מסתמך כרגע על הסיכום כי רק מאוחר בלילה יהיה לי את השקט הפנאי והקפה להקשיב לסרני, נשמע כמו משהו חסר תקדים? קרה דבר כזה שאשכרה לא ידענו מה יש בקונסולה גם אחרי שיצאה? לא זכור לי.

בהחלט מוציא את הדבש מהשידרוג הזה ונשארים רק עם העוקץ בכיס, עד שנראה כמה משמעותי השיפור שהוא מביא לGTA6 כמובן.

לא בדיוק. גם NV וגם AMD בשלב כלשהו שינו את הארכיטקטורה שלהם בצורה כזאת שגרמה למספר של הTFLOPS להכפיל את עצמו, כל אחת מסיבה אחרת לגמרי. במקרה של AMD מדובר בשדרוג מאוד קטן שנותן שיפור ביצועים קל.

במקור כולם חשבו שהפרו מבוססת RDNA3 שמכילה את השינוי ארכיטקטורה הזה. בסוף מסתבר מסרני שהפרו עדין RDNA2. כלומר ספירת הTFLOPS לא הוכפלה, ולכן ההפרש TFLOPS בין הפס5 לפס5 פרו הוא אך ורק מבוסס מספר הליבות הגדול יותר שיש לפרו כי שתיהן על אותה ארכיטקטורה ורצות באותה מהירות שעון (2170Mhz). אז הפס5 עם 36 cu שנותן לה 10TF, והפרו עם 60 cu שנותן לה 16.7TF. ועל פי סרני השדרוג 67% הזה נותן בעולם האמיתי שיפור של בערך 40% בביצועי רסטוריזציה, בעיקר כי הרוחב פס של הזיכרון גדל בצורה די קונסרבטיבית.

בצד של המעבד הם לא יכלו לשדרג. הם היו צריכים לשמור על הארכיטקטורה, והוספת ליבות כנראה לא הייתה עוזרת יותר מדי. אז האופציה היחידה היא האצת השעון, ובגלל שהפרו היא רק 6nm שהוא כמעט זהה ל7nm של הפס5 הם לא יכלו להאיץ את המעבד יותר מדי. סרני היה מאוד ברור ששדרוג אמצע דור מבחינת סוני זה GPU בלבד כי מבחינתם השדרוג אמור להיות גרפי בלבד בזמן ששדרוג גיימפליי (מעבד, נפח זיכרון, ssd) שמור למעבר דורי בלבד.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 דצמבר 2024, 10:14

האמת שזה חכם מאוד (לדעתי, ברור לי שזה עניין של דעה) להגביל את השדרוג לGPU בלבד אף אחד לא רוצה לראות איזו מפתחת PC מתפרעת על הPS5 PRO אם היה לו CPU משודרג ומוציאה משחק שמרגיש "דור PS6 " ומעצבנת את כל היוזרבייס :-)

אבל נראה שגם השיפור הגרפי עצמו לא משמעותי בכלל, כאילו אני בספק אם הפס5 פרו יוכל באמת לעשות 60FPS בכל הדור? מרגיש לי כאילו כל ההשקעה הזו בGPU נועדה אך ורק בשביל RT. בהרבה מובנים הפס5 פרו מרגיש חלטורה בעינים כמו שהפס4 פרו הרגיש חלטורה בעינים שידרוגים לא משמעותים מספיק... אבל אני מדגיש שאם אני אראה שהפרו נותן 60FPS באופן עקבי ב99% מהמשחקים והPS5 מתחיל לפגר מאחור ולהיות 30FPS אז כן אשדרג, גם אחרי הטריילר של נוטי דוג, אני לא קונה את התאוריה של קאז שכל המשחקים יהיו 60FPS בדור הזה, אני ממשיך להאמין שיגיע הרגע שיורידו אותנו ל30FPS.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 דצמבר 2024, 11:31

עד שיצאו 5 משחקים ממש מעולים שרצים ב-30 פריימים על הפס5 וב-60 על הפרו - אנחנו נהיה גג שנתיים מיציאת הפס6, אז להוציא 700 דולר על פרו זה לדעתי הדבר הכי מטומטם שיכול להיות.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 דצמבר 2024, 11:49

צודק, במיוחד למישהו כמוני שרוצה לשדרג לסדרת 5000 עוד ב2025, כאילו ההגיון אומר לי שעם כרטיס כזה הבחירה הנכונה תהיה פשוט לחכות לאקסקלוסיבים של הפס5 ולשחק על הPC אבל אני פשוט לא אהיה מסוגל לחכות לדברים כמו אינטרגלקטיק איזה שנה+ והמחשבה שמישהו ישחק על הפרו גרסה יותר טובה ויותר יפה משלי, ושהוא מקבל את החזון האמיתי של דרוקמן במלוא הדרו... משגעת אותי... פרדוקס בחירה קלאסי :(

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 דצמבר 2024, 01:08

אם משחק מוגבל ל-30 על הפס5 הבסיסית, זה כנראה בגלל ה-CPU. בגלל שהשיפור ב-CPU בפרו מינימאלי, אני ממש בספק אם נראה משחקי 30 הופכים ל-60 על הפרו. זה גם כמעט לא קרה על הפס4 והפס4 פרו ושם היה שדרוג CPU משמעותי הרבה יותר כי ירדו מ-45nm בפס4 הבסיסית ל-16nm בפרו אז יכלו לדחוף את מהירויות השעון לשמיים באופן יחסי.

בפס4 פרו זה היה קל, 240% יותר כוח ל-GPU בשילוב עם טכניקות upscaling חדשות כמו דמקה נתנו לפרו תפקיד מאוד קל - אותו משחק אבל ב-"4K". אז זה לא היה בדיוק 4K אמיתי, אבל זה היה קרוב. העליה של 240% בכוח של ה-GPU לבד נתנה לפרו מספיק כוח כדי להביא משחק 1080P ל-60% מ-4K, ואז דמקה או שיטות TAA אחרות עשו את העבודה להשלים את התמונה. מפתחים לא היו צריכים לעשות כמעט כלום.

בפס5 פרו זה קשה ממש. השדוג בכוח ה-raw של ה-GPU מינימאלי, סרני טוען לבערך 40% יותר ביצועים. היתרון האמיתי של הפרו הוא הפיצ'רים החדשים, כלומר ביצועי RT משמעותית טובים יותר ו-PSSR (ומה שיגיע בעתיד תחת המותג PSS). בפס4 פרו מפתחים יכלו להעלות בקובץ INI את הרזולוציה ולסגור עניין, כולם ראו את ההבדל. פה צריך להתחיל לפתח תשתית RT איכותית יותר, לנצל PSSR שלא תמיד עובד כמו שצריך (ע"ע סיילנט היל או ג'דיי) ואז להשתמש בכוח הנוסף שנשאר בכדי ליצור שדרוגים ראויים. ותוסיפו על זה שהקפיצה הבסיסית בכוח לא נותנת לפרו יותר מדי "מהקופסה" וקבלתם שדרוג שמרגיש מאכזב. כלומר, משחק שנופל ל-50FPS בהחלט יוחלק על ידי הפרו, אבל משחק כמו אלדן רינג שמקבילה ל-4 פרו הייתה מחליקה אותו לגמרי לא מקבל את אותם יתרונות מהפרו 5.

ה-5 פרו דורשת יותר מדי עבודה מהמפתחים כדי לקבל תמורה. אני בטוח שעוד שנתיים נראה הפרשים יותר גדולים בין גרסת הבסיס לפרו, אבל כרגע המצב לא להיט. יש אפילו כמות לא קטנה של משחקים שבה גרסת הפרו גרועה יותר מגרסת הבסיס, כמו ג'דיי למשל.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 28 דצמבר 2024, 04:55

אין כמעט משחקים שמוגבלים ל-30. רק גות'אם נייטס ועוד איזה שניים, וגם הם כמעט בוודאות בגלל אופטימיזציה גרועה ולא כי הם cpu bound.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 דצמבר 2024, 11:44

InterAl כתב:אין כמעט משחקים שמוגבלים ל-30. רק גות'אם נייטס ועוד איזה שניים, וגם הם כמעט בוודאות בגלל אופטימיזציה גרועה ולא כי הם cpu bound.

רק השנה ממיקרוסופט היה לך את HB2 ואת סימולטור טיסה (והיה אמור להיות גם Avowed). היה גם את space marine 2 שעל פי DF נבנה ל-30fps ודחפו מצב ביצועים בסיום והוא לגמרי CPU bound עם נפילות בכל קרב גדול שיכולות לצלול גם ל-30FPS+ והפרו כמובן לא מתקן את המצב. מן הסתם כמעט כל המשחקים היום הם קרוס ג׳ן או עדין לא ממש נראים או מרגישים דור הבא, אבל אלה שכן רצים ב-30 על הפס5, אני בספק אם הפרו מסוגלת להרים אותם ל-60. אם משחק הוא GPU bound מאוד קל למפתחת לעשות קצת ויתורים גרפים כמו רזולוציה או אפקטים מסויימים ולהביא אותו ל-60, אין סיבה למשחק שהוא GPU bound להיות בלי מצב ביצועים אלה אם הם רוצים להשיג משהו מאוד ספיצפי כמו במקרה של HB2.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 29 דצמבר 2024, 22:32

df הצליחו להביא את hb2 קרוב ל-60 על חומרת xsx, הם אמרו בפירוש שה-cpu לא הבעיה. סימולטור טיסה במצב רע טכנית, אז לא יודע כמה זה מעיד, אבל בגלל אופי המשחק בהחלט יתכן. space marine 2 על הפרו רץ על 55-60 רוב מוחלט של הזמן, הפאטץ׳ לפרו מאוד ייצב אותו ובקרבות גדולים הוא יכול לרדת לאזור 45 אבל לא ל-30. משחקים שנעולים על 30 הם מאוד מאוד נדירים, גם בלי קרוס ג׳ן, ולא חושב שהוכח עד היום שה-cpu בהם ספציפית הוא הבעיה. כמובן שזה לא אומר שלא יצאו משחקים נעולים על 30 בעתיד, אבל אני מדבר על המצב בהווה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2024, 10:54

InterAl כתב:df הצליחו להביא את hb2 קרוב ל-60 על חומרת xsx, הם אמרו בפירוש שה-cpu לא הבעיה. סימולטור טיסה במצב רע טכנית, אז לא יודע כמה זה מעיד, אבל בגלל אופי המשחק בהחלט יתכן. space marine 2 על הפרו רץ על 55-60 רוב מוחלט של הזמן, הפאטץ׳ לפרו מאוד ייצב אותו ובקרבות גדולים הוא יכול לרדת לאזור 45 אבל לא ל-30. משחקים שנעולים על 30 הם מאוד מאוד נדירים, גם בלי קרוס ג׳ן, ולא חושב שהוכח עד היום שה-cpu בהם ספציפית הוא הבעיה. כמובן שזה לא אומר שלא יצאו משחקים נעולים על 30 בעתיד, אבל אני מדבר על המצב בהווה.

אמרתי בהודעה ש-HB2 לא CPU bound, אבל FS כן (וגם הראשון שהוא במצב טכני טוב) וספייס מרין ממש לא רץ ב-55-60, בקרבות הגדולים (שקורים בערך כל 10 דק׳) המשחק משחק על 50+ ונופל גם ל-40+ ובשלב של הלהביור המשחק בקושי מצליח לצאת מ-40+. הפרו מחליקה את האזורים שהם GPU bound, אבל כשיש הרבה אוייבים על המסך והמשחק cpu bound הוא נופל ולפעמים נופל קשה, גם מחוץ לטווח VRR של הפס5.

99% מהמשחקים שיצאו בדור הזה הם קרוס ג׳ן, מן הסתם אין להם שום שימוש ב-CPU, הם רצים על יגואר בן 15 שנים. משחקים שרצים ב-30 רק מתחילים לצאת, וככל שהדור יתקדם ונראה משחקים מרשימים הכמות שלהם תגדל. מדובר בדור דפוק, רוב המשחקים נראים כמו רימאסטר של משחקי פס4, אבל כשמשחק נראה באמת מרשים הוא לרוב או נעול ל-30 או עם מצב ביצועים דפוק לגמרי שלא היה צריך להיות קיים בכלל (ע״ע ספייס מרין 2, FF או BMW).

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 30 דצמבר 2024, 11:47

50+ ו-40+ זה לא 30 נעול. אין 30 נעול כרגע ע״י cpu, צא מזה. הדוגמה היחידה היא סימולטור טיסה שיצא במצב קטסטרופלי והוא סימולטור, לא באמת משחק. בכל שאר הדוגמאות שהבאת ה-cpu מצליח לספק 40+ fps.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2024, 11:52

InterAl כתב:50+ ו-40+ זה לא 30 נעול. אין 30 נעול כרגע ע״י cpu, צא מזה. הדוגמה היחידה היא סימולטור טיסה שיצא במצב קטסטרופלי והוא סימולטור, לא באמת משחק. בכל שאר הדוגמאות שהבאת ה-cpu מצליח לספק 40+ fps.

כל הדוגמאות האלה הן 30 נעול. ככה משחקי 30 נעול עובדים, כדי לספק fps קבוע. הרי אין דבר כזה fps קבוע, רק מגבלה מלכותית כדי לתת חוויה עקבית לשחקן. זה כשל של המפתחים שהם נותנים ל-FPS שלהם לעוף לכל כיוון. גם GOW3 רץ ב-40+ כשמשחררים לו את ה-FPS, אבל זה משחק 30 נעול כי מפתחת שמכבדת את עצמה לא תתן ל-fps להשתולל על קונסולה. בטח בטוח כשמתחשבים בחלון VRR הקטן של הפס5.

משחקי קונסולה צריכים לספק FPS יציב, כל משחק שלא מצליח לעשות את זה הוא משחק כושל טכנית. לכל משחקים יש fps משתנה מתוך הגדרה, כל משחק 30 שאי פעם יצא מגיע ל-fps גבוה משמעותית כל הזמן. משחקים הם מוצר דינאמי ומפתחת שמכבדת את עצמה יודעת לנעול את ה-fps בסף הנכון כדי לתת למשתמש חוויה איכותית.

הדור הזה הוא לא רק מעפן מבחינת האיכות הטכנית של משחקים, הוא גם מעפן כי מפתחות התחילו להתיחס לקונסולות כאילו הן PC עם אלף מצבים גרפים שונים שאף אחד מהם לא עובד כמו שצריך. אנחנו תמיד מדברים על כמה בזוי המצב הטכני של PC גיימינג בשנים האחרונות, אבל לא מדברים מספיק על כמה בזוי המצב טכני של הקונסולות בשנים האחרונות.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 30 דצמבר 2024, 11:59

אתה מדבר על נעול בלי vrr. זה לא ״30 נעול״. אין פה כשל, אתה יכול לבחור מצב איכות וליהנות מ-30 נעול באמת אם אתה ממש רוצה. וזה לא נכון שה-fps משתולל, בטח לא על הפרו, רוב הזמן הוא די יציב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2024, 12:02

InterAl כתב:אתה מדבר על נעול בלי vrr. זה לא ״30 נעול״. אין פה כשל, אתה יכול לבחור מצב איכות וליהנות מ-30 נעול באמת אם אתה ממש רוצה. וזה לא נכון שה-fps משתולל, בטח לא על הפרו, רוב הזמן הוא די יציב.

אם אנחנו מדברים על ספייס מרין 2 אז הוא יוצא מהחלון VRR. חוץ מזה אי אפשר לסמוך על VRR כמשענת כשאתה מפתח משחק קונסולה, זאת טכנולוגיה שאין לרוב בעלי הקונסולה. מדובר בכשל טכני של המפתחת. לעשות מצבי אשפה רק כדי להגיד שיש לך 60 שאונסים FG, רזולוציות בזויות ו-FPS שמשתולל לכל כיוון לא באמת הופך את זה למצב 60.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 30 דצמבר 2024, 12:07

על הפרו ו-xsx הוא יוצא לעיתים נדירות. שוב, למה כשל טכני אם יש לשחקן יכולת בחירה? אין לך vrr, בחר מצב איכות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 דצמבר 2024, 12:29

"ככל שהדור מתקדם..." - והדור נגמר עוד שלוש שנים :)
כנראה שיצאו מקסימום 5 משחקי AAA עם ממוצע של 90+ שרצים ב-30 פריימים עד שיצא הדור הבא, ועל רובם כבר שמענו - GTA6, FABLE, כנראה INETRGALACTIC (שאולי יצא בכלל אחרי יציאת הדור הבא)... או טסושימה ירוץ ב-30? בקרוב נדע. כנ"ל DS2. הוויצ'ר הבא בטח יצא עוד 6 שנים.
כנראה יש עוד ששכחתי, אבל אם יש משחקי ענק שעוד לא הוכרזו - כנראה שהם כבר יצאו אחרי או ביחד עם הדור הבא, או שמדובר במעט מאוד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2024, 13:39

אנחנו עכשיו באמצע הדור, יש לו עוד 4 שנים, ולהתחשב בכמה קרוס ג׳ן היה בדור הזה כנראה שהדור הנוכחי ימשיך להיות הפוקוס של המפתחים גם עוד 8 שנים. עד עכשיו הדור הזה היה פריקי לגמרי, 99% מהמשחקים יצאו קרוס ג׳ן וגם רוב הבלעדיים לדור הבא נראים כמו רימאסטר של משחק פס4. אז השאלה היא האם הדור הזה הולך להיות בזיון טוטאלי עד סופו, האם אנחנו הולכים לקבל משחקי פס4 מחוזקים גם עוד 3 שנים. אני רוצה להאמין שלא, אבל יכול להיות שזה המצב ולשם תעשית המשחקים הולכת וזה ממש עצוב.

אני בוחר להאמין שכן נגיע לנקודה שבה מפתחים מתאפסים על השיט של עצמם ועושים משחקי דור הבא ״על מלא״. CDPR מצליחים לעשות את זה, נינג׳ה ת׳אורי מצליחים, Playground מצליחים וגם רוקסטאר. בתקווה עוד מפתחות יגיעו לשם בסוף. ואם זה יקרה, אם מפתחות יתחילו לפתח משחקים שאשכרה נראים כמו משחקי פס5, אז יהיו הרבה משחקי 30. אפשר לראות את זה על הפורטפוליו של מיקרוסופט, בשנה הראשונה של הדור הכל היה 60, והיום אחוז גדול המשחקים הגדולים שלהם מוכרזים כ-30.

ולא, מוד שבו ה-FPS משתולל ואפילו יוצא מטווח ה-VRR הוא לא משהו שאמור להיות על קונסולה. כנ״ל לגבי מוד שבו הרזולוציה כל כך נמוכה שכל המשחק מרוח ומטושטש. יש סף, יש סטנדרט, כשעושים משחק קונסולה הוא צריך להרגיש curated. אוסף טוגלים גרפים שיכולים לגרום למשחק לרוץ או להראות גרוע בבחירת השחקן זה PC גיימינג, לא גרסת קונסולה. מפתחות אבדו את הצפון בשנים האחרונות.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 30 דצמבר 2024, 13:51

הוא לא יוצא מהטווח כמעט על הפרו ו-xsx... אתה סתם מגזים. איכות תמונה גרועה כמו בריברת׳ זה בהחלט חרא, אבל לא קשור ל-cpu, הפרו פתר את זה, וממילא יש לך בחירה, אין פה באמת בעיה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 דצמבר 2024, 14:05

הכוונה שלי הייתה שעד שהם "יתאפסו על עצמם" - זה כבר לא ישנה הרבה כי נתקדם לדור הבא, ולא יעניין אותנו איך המשחקים האלה רצים על הדור הקודם.
ועד שיצא הדור הבא - את המשחקים הבאמת טובים שירוצו ב-30 פריימים יהיה ניתן לספור על 2 כפות ידיים, אם לא אחת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2024, 14:29

InterAl כתב:הוא לא יוצא מהטווח כמעט על הפרו ו-xsx... אתה סתם מגזים. איכות תמונה גרועה כמו בריברת׳ זה בהחלט חרא, אבל לא קשור ל-cpu, הפרו פתר את זה, וממילא יש לך בחירה, אין פה באמת בעיה.

כל מה שאני אומר הוא שרוב המשחקים שמכוונים ל-30 בבסיסית, לא יגיעו ל-60 בפרו. ומשם הגענו לכמה משחקים באמת תקועים ב-30, שזה כבר עניין אחר לגמרי. אני בספק אם GTA, אם הוא באמת 30, פתאום ירוץ ב-60 על הפרו וכנ״ל על גרסת הפס5 פרו של סימולטור טיסה שבטח יגיע לשם בשלב כלשהו. כנראה ש-HB2 יכול, אם נינג׳ה ת׳אורי יחליטו להשקיע בגרסת פרו כמו שצריך.

Laskin כתב:הכוונה שלי הייתה שעד שהם "יתאפסו על עצמם" - זה כבר לא ישנה הרבה כי נתקדם לדור הבא, ולא יעניין אותנו איך המשחקים האלה רצים על הדור הקודם.
ועד שיצא הדור הבא - את המשחקים הבאמת טובים שירוצו ב-30 פריימים יהיה ניתן לספור על 2 כפות ידיים, אם לא אחת.

אני כבר לא יודע מה יהיה עם הדור הבא, הדור הזה כל כך דפוק שאלוהים יודע מה ילך איתו. אני לא יודע מתי נגיע לשלב שבו הכל נראה דור הפס5, אני לא יודע מתי יצא הדור הבא, ואני לא יודע כמה פוקוס יהיה על הדור הבא גם אחרי שהוא יצא. אם הדור הזה לימד אותנו משהו זה שגם אחרי שהדור הבא יצא הפוקוס ישאר על הפס5 לאורך שנים.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 30 דצמבר 2024, 15:06

כמעט כל משחק AAA שיוצא בשנה האחרונה מטרגט כרטיסי RTX, אז הדור הנוכחי דיי הגיע. אינדיאנה ג'ונס וWukong לדוגמא.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2024, 16:09

Death_119 כתב:כמעט כל משחק AAA שיוצא בשנה האחרונה מטרגט כרטיסי RTX, אז הדור הנוכחי דיי הגיע. אינדיאנה ג'ונס וWukong לדוגמא.

מטרגט זאת מילה גדולה. אינדיאנה ג׳ונס אכן מטרגט אותם, ואפילו עושה RT GI בקונסולות ב-60, אבל רוב המשחקים עדין לא שם.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 01 ינואר 2025, 18:20

עדיין לא מבין למה ספיידרמן 2 הצליח להיכנס לרשימה של המשחקים שנראים כמו רימאסטר לפס4.

נכון אינסומניאק לרוב לא ברמה של נוטי דוג וסנטה מוניקה אבל הם כן סבבה מבחינה טכנית, בדור הפס4 הם הצליחו לייצר קפיצה דורית ברורה לגמרי עם ראצ׳ט לעומת המשחקים לפס3 וכולם נדהמו מאיך שהמשחק נראה כשהוא נחשף.

ספיידרמן 2 יצא בלעדית לקונסולה בשלב מתקדם מספיק של הדור כדי שכן נראה קפיצה מרשימה גם על ידי מפתחת בקליבר שלהם, הושקעו בו טונות של כסף ובסוף התוצאה זה לגמרי משחק פס4 ״בגרסת PC”. אז האם זה אינסומניאק או שבאמת קשה מאוד להדהים אותנו בשלב הזה שאנחנו אחרי הדור של הפס4.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 ינואר 2025, 19:26

ספיידרמן 2 לא יכול היה לרוץ על הפס4, במהירות שבה אתה מטייל בעולם במשחק הזה, וזה משהו שמורגש בכל רגע בערך שאתה בעולם הפתוח… בנוסף לזה שאין זמני טעינה ויש סט פיסז מאוד מושקעים שכנראה שאבו את רוב התקציב… וכמובן כל הRT אבל את זה כן אפשר להחשיב כ״גירסת מחשב״, נניח.
הייתה להם בחירה האם ללכת על פיידליטי סופר פסיכי ולבנות עולם חדש שיעבדו עליו שבע שנים, או פשוט לשדרג הכל ולמקסם מה שאפשר על מה שכבר נבנה בשביל מהירות ובחרו באופציה השנייה. התוצאה אולי לא מפוצצת שום ראש אבל עדיין מדובר במשחק הכי טוב שלהם, אז אני אישית אהבתי.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 01 ינואר 2025, 19:57

יש בו rt כפוי והוא מטרגט 4k. זה דוחף את החומרה לקצה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 ינואר 2025, 22:35

משחקי ינואר של הפלוס:
יחידת המתאבדים (שוב, צפו ביוטיוב בקטעי הקישור - תהנו יותר)
NFS Hot Pursuit Remastered - בא לי ממש טוב
Stanley Parable Ultra Deluxe - איזה כיף, הבנתי שיש בו הרבה תוספות שלא היו במקור.

אחלה חודש.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 3 אורחים