glass man כתב:נדב, אז אם אני מבין נכון בעצם חשבנו שPS5 פרו היא פי 2 יותר חזקה ממה שקיבלנו? אני מסתמך כרגע על הסיכום כי רק מאוחר בלילה יהיה לי את השקט הפנאי והקפה להקשיב לסרני, נשמע כמו משהו חסר תקדים? קרה דבר כזה שאשכרה לא ידענו מה יש בקונסולה גם אחרי שיצאה? לא זכור לי.
בהחלט מוציא את הדבש מהשידרוג הזה ונשארים רק עם העוקץ בכיס, עד שנראה כמה משמעותי השיפור שהוא מביא לGTA6 כמובן.
לא בדיוק. גם NV וגם AMD בשלב כלשהו שינו את הארכיטקטורה שלהם בצורה כזאת שגרמה למספר של הTFLOPS להכפיל את עצמו, כל אחת מסיבה אחרת לגמרי. במקרה של AMD מדובר בשדרוג מאוד קטן שנותן שיפור ביצועים קל.
במקור כולם חשבו שהפרו מבוססת RDNA3 שמכילה את השינוי ארכיטקטורה הזה. בסוף מסתבר מסרני שהפרו עדין RDNA2. כלומר ספירת הTFLOPS לא הוכפלה, ולכן ההפרש TFLOPS בין הפס5 לפס5 פרו הוא אך ורק מבוסס מספר הליבות הגדול יותר שיש לפרו כי שתיהן על אותה ארכיטקטורה ורצות באותה מהירות שעון (2170Mhz). אז הפס5 עם 36 cu שנותן לה 10TF, והפרו עם 60 cu שנותן לה 16.7TF. ועל פי סרני השדרוג 67% הזה נותן בעולם האמיתי שיפור של בערך 40% בביצועי רסטוריזציה, בעיקר כי הרוחב פס של הזיכרון גדל בצורה די קונסרבטיבית.
בצד של המעבד הם לא יכלו לשדרג. הם היו צריכים לשמור על הארכיטקטורה, והוספת ליבות כנראה לא הייתה עוזרת יותר מדי. אז האופציה היחידה היא האצת השעון, ובגלל שהפרו היא רק 6nm שהוא כמעט זהה ל7nm של הפס5 הם לא יכלו להאיץ את המעבד יותר מדי. סרני היה מאוד ברור ששדרוג אמצע דור מבחינת סוני זה GPU בלבד כי מבחינתם השדרוג אמור להיות גרפי בלבד בזמן ששדרוג גיימפליי (מעבד, נפח זיכרון, ssd) שמור למעבר דורי בלבד.