נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 02 ינואר 2025, 14:20

bling כתב:עדיין לא מבין למה ספיידרמן 2 הצליח להיכנס לרשימה של המשחקים שנראים כמו רימאסטר לפס4.

נכון אינסומניאק לרוב לא ברמה של נוטי דוג וסנטה מוניקה אבל הם כן סבבה מבחינה טכנית, בדור הפס4 הם הצליחו לייצר קפיצה דורית ברורה לגמרי עם ראצ׳ט לעומת המשחקים לפס3 וכולם נדהמו מאיך שהמשחק נראה כשהוא נחשף.

ספיידרמן 2 יצא בלעדית לקונסולה בשלב מתקדם מספיק של הדור כדי שכן נראה קפיצה מרשימה גם על ידי מפתחת בקליבר שלהם, הושקעו בו טונות של כסף ובסוף התוצאה זה לגמרי משחק פס4 ״בגרסת PC”. אז האם זה אינסומניאק או שבאמת קשה מאוד להדהים אותנו בשלב הזה שאנחנו אחרי הדור של הפס4.

ספיידרמן 2 הוא תוצר של חוסר שאיפה של צוות, מהראיון של DF עם ה-CTO שלהם פשוט נשמע שהם כוונו נמוך. לא ברור העניין, ביחוד שהצוות של ראצ׳ט עשה עבודה מרשימה יותר. הוא כנראה רץ על פס4 שדוחפים לה SSD (ויחידת דיקומפרסיה), וגרפית הוא נראה די זהה לקודם. אם היו אומרים לי שזה פשוט ספיידרמן נוסף על הפס4 וההפרש הגרפי הקל הוא בגלל שהם למדו את החומרה טוב יותר הייתי מאמין.

המשחק רץ עם RT ב-40FPS ב-4K טבעי (עם טווח דינאמי שנופל עד 1440p), כלומר אינסומניאק השאירו המון כוח על השולחן. וכמובן שה-CPU גם לא בדיוק מתאמץ כי כשפותחים את ה-FPS המשחק רץ רוב הזמן ב-80fps. ספיידרמן צריך דחוף שדרוג, ביחוד תאורה דינאמית, משחק עולם פתוח עם תאורה אפויה זה כל כך מעפן. זה גם מגביל להם בצורה משמעותית את הגודל של העולם (או לפחות יוצר רפטטיביות), כי לאפות תאורה למשחק עולם פתוח גדול יכל לקחת כמות פסיכית של מידע. ושלא נדבר על כמה סטאטי כל העולם והתאורה האפויה היא חלק מזה. עם כל הכוח הנוסף שעומד לרשותם, אם היו להם שאיפות גבוהות יותר הם יכלו לספק משחק מרשים משמעותים.

זה בטוח לא כי ״שבאמת קשה מאוד להדהים אותנו בשלב הזה שאנחנו אחרי הדור של הפס4״ הרי קפטן אמריקה, HB2 או הוויצ׳ר 4 כן מפוצצים לכולם את השכל גרפית. רציתי להגיד שבעולם של היום גרפיקה היא לא רק טכנולוגיה אלה גם תקציב, אבל היה לספיידרמן 2 תקציבי פסיכי.

אגב אני חושב שיש גם לעניין ה״לא עושים יותר קראנצ׳״ יד בזה. אנשים בתעשיה עובדים פתאום 9 עד 5 והצוות מאבד עשרות אחוזים מכוח העבודה. אני חושב שהקונספט של ״אין קראנצ׳״ בתחום שמבוסס על אומנות ותשוקה יוצר תוצרים פושרים.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 02 ינואר 2025, 15:57

גם מיילס מוראלס ו-spiderman 1 remastered רצו על 40fps ב-4k rt.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 ינואר 2025, 17:14

InterAl כתב:גם מיילס מוראלס ו-spiderman 1 remastered רצו על 40fps ב-4k rt.

נכון, ספיידרמן 2 כמעט זהה להם, נכסים קצת יותר מרשימים, RT קצת יותר טוב ושימוש מעולה ב-SSD אבל סה״כ המנוע כמעט לא התקדם בין ספיידרמן 1 לספיידרמן 2. העולם שלהם סופר סטאטי, אי אפשר לשנות תאורה בזמן אמיתי או להזיז כמעט כלום בשלב, זה בייסיקלי אותו משחק עם ליטוש גרפי קצת יותר גבוה. זאת גם אחת הסיבות העקריות שלא קניתי אותו עד היום, וזה לא שיש מה לשחק בפס5 שהייתי עסוק או משהו כזה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 02 ינואר 2025, 17:36

אוקיי, אז זה לא שהם השאירו הרבה כוח על הרצפה ביחס למשחקי הדור הקודם...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 ינואר 2025, 18:18

InterAl כתב:אוקיי, אז זה לא שהם השאירו הרבה כוח על הרצפה ביחס למשחקי הדור הקודם...

אני לא בטוח שהבנתי למה העובדה שהמשחק נראה כמעט כמו הרימאסטר ורץ כמעט כמו הרימאסטר סותר את זה שיש להם עוד הרבה מרווח? מעבר לזה שהם לא ניסו בכלל לעשות יותר מדי עם המנוע שמשתמש בפס5, נניח לעשות מערכת תאורה חדשה למשל.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 02 ינואר 2025, 18:35

אני לא מבין מה אתה מצפה, שהמשחק ירוץ ב-30 נעול, כלומר ינצלו נגיד עוד 20% מה-gpu ופתאום זה מה שיגרום לו להיראות כמו קפיצה דורית? לא הגיוני, השניים הקודמים הוכיחו לך שהקונסולה לא מסוגלת לספק 4k rt בפריימרייט סביר עם משחקי פס4. זה כבד על החומרה הזאת.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 ינואר 2025, 19:14

הדור הזה פשוט לא מסוגל לתת את הקפיצות שאנחנו רגילים אליהם מהדורות הקודמים, החומרה עצמה בפועל חזקה לאין שיעור מהדור הקודם אבל המוח שלנו צריך קפיצה חזקה לאן שיעור מזו כדי להתרשם.

ניסוי מחשבתי קליל, אם איכשהו דור הPS6 היה מתקרב בגרפיקה שלו לגרפיקה של סרט הCGI של מלך האריות, אף אחד מאיתנו פה לא היה שואל אם קשה להרשים אותנו אחרי הפס4/פס5, הלסת של כולנו היתה עפה מהמקום ללא מחלוקת.

עצם זה שחלק מאיתנו יכולים לעוף על דברים כמו אינטרגלקטיק ופייבל וחלק חושבים "לא רע" אומר לדעתי לפחות, שהדור הזה לא סיפק ולא יספק את אותן קפיצות מטורפות ללא מחלוקת שאנחנו רגילים אליהן.\

מה גם שקפטן אמריקה זה אותו סיפור בנתיים כמו היילבלייד, מה הראו לנו ? טריילר סיפור במנוע ואין לנו מושג איך באמת יראה הגיימפלי כמה אינטרקטיבי הוא, אולי הוא כולו מסילתי וחסר נשמה כמו האורדר? מי יודע.

על פייבל? מי יודע אולי מייקרוסופט שפכו כל כך הרבה כסף ברמות נוטדוגיות ופשוט אמרו לפלייגרונד, שאין סוף לתקציב? (כאילו יחסית למשחקי AAA אחרים)
וכל הדברים המרשימים שיש בפייבל זה בגלל שילוב של כמות כסף אדירה ולא סבירה, וכמות קראנצ לא סבירה, כמו שנדב הזכיר שבגלל זה הביאו למשחק שנראה מרשים מהשאר? וגם אז לא כולם מסכימים שפייבל נראה דור מעל משחקים אחרים.

אני מסכים עם זה שפייבל נראה דור מעל הפס4 ואני חושב שגם אינטרגלקטיק ברשימה הזו, יש גם שמועות בימים האחרונים שהוא אכן עולם פתוח,ואז כמו שאמרתי אני בטוח שתעוף הלסת לאנשים, אבל שוב לא כולם מסכימים גם לגבי זה.

על המכשף 4: לאף אחד אין מושג אם הוא יראה כמו הטריילר שהם הראו, אם זה בכלל משחק של הדור הזה או משחק קרוס ג'ן עם הPS6 ואם כן אם מה שראינו קרוב יותר לאיך שהוא יראה על PS6/מחשב בן הזמן של הפס6... אז גם ממנו קשה להתרשם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 ינואר 2025, 20:33

הוויצ׳ר רק התחיל פיתוח ״על מלא״ לפני כמה חודשים, המשחק לא הולך לצאת בחמש השנים הקרובות, אולי הוא ירוץ על הדור הזה, אבל זה יהיה מקרה סייברפאנק שוב (רק שהפעם זה יהיה שנתיים לתוך הדור הבא לפחות), ולא הם ולא אנחנו מעוניינים בזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 ינואר 2025, 22:37

InterAl כתב:אני לא מבין מה אתה מצפה, שהמשחק ירוץ ב-30 נעול, כלומר ינצלו נגיד עוד 20% מה-gpu ופתאום זה מה שיגרום לו להיראות כמו קפיצה דורית? לא הגיוני, השניים הקודמים הוכיחו לך שהקונסולה לא מסוגלת לספק 4k rt בפריימרייט סביר עם משחקי פס4. זה כבד על החומרה הזאת.

אם המשחק רץ ב-40 זה אומר שיש להם 8.4ms על ה-GPU שהולך לפח, זה 33% מה-GPU. אפשר לעשות אינסוף דברים ב-8.4ms של GPU, יש משחקים שלמים שרצים בזמן הזה. הורייזן המקורי לפס4 עשה ב2ms של GPU את העננים, RDR2 עשה את העננים שלו על הפס4 ב-2.6ms, בcryengine ה-GI בזמן אמיתי עובד בפחות מ-3ms על הפס4, פרוסטבייט עושה שיער ראליסטי ב-3ms על הפס4. תארך לך מה אפשר לעשות עם 8.4ms על הGPU של הפס5.

תוסיף לזה את הרזולוציה, ירידה ל-1440p מ-4K טבעי זאת ירידה ב-55% ברזולוציה. יש אינסוף כוח שהולך לפח במצב ה-40fps של ספיידרמן, יותר מחצי GPU ואפילו יותר מה-CPU.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 ינואר 2025, 22:55

גלאס, אנחנו לא שם, אנחנו לא במקום שבו הקונסולה לא במצב שהיא יכולה לעשות משחקים מרשימים שמפילים את הלסת.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 02 ינואר 2025, 23:53

DrKeo כתב:
InterAl כתב:אני לא מבין מה אתה מצפה, שהמשחק ירוץ ב-30 נעול, כלומר ינצלו נגיד עוד 20% מה-gpu ופתאום זה מה שיגרום לו להיראות כמו קפיצה דורית? לא הגיוני, השניים הקודמים הוכיחו לך שהקונסולה לא מסוגלת לספק 4k rt בפריימרייט סביר עם משחקי פס4. זה כבד על החומרה הזאת.

אם המשחק רץ ב-40 זה אומר שיש להם 8.4ms על ה-GPU שהולך לפח, זה 33% מה-GPU. אפשר לעשות אינסוף דברים ב-8.4ms של GPU, יש משחקים שלמים שרצים בזמן הזה. הורייזן המקורי לפס4 עשה ב2ms של GPU את העננים, RDR2 עשה את העננים שלו על הפס4 ב-2.6ms, בcryengine ה-GI בזמן אמיתי עובד בפחות מ-3ms על הפס4, פרוסטבייט עושה שיער ראליסטי ב-3ms על הפס4. תארך לך מה אפשר לעשות עם 8.4ms על הGPU של הפס5.

תוסיף לזה את הרזולוציה, ירידה ל-1440p מ-4K טבעי זאת ירידה ב-55% ברזולוציה. יש אינסוף כוח שהולך לפח במצב ה-40fps של ספיידרמן, יותר מחצי GPU ואפילו יותר מה-CPU.

חישבת לפי יחס של 30/40 לפריים טיים אבל במציאות מתרנדרים יותר כדי להבטיח נעילה, נגיד 35/45... זה לא באמת מתקרב לשליש, יותר קרוב ל-20% וגם זה אם אני נדיב. ויודע מה, גם אם נניח שליש, זה לא מה שיספק קפיצה דורית. עננים ושיער זה נורא נחמד אבל קפיצה דורית היא מעבר לזה.
ואני לא יודע על איזה 4k טבעי אתה מדבר, זה 4k מטרה שממילא יורד עד ל-1440.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ינואר 2025, 00:07

המשחק נעול גם ב-40, כלומר המרווח קיים גם שם ולכן לא רלוונטי (ואפילו אם 35 ל-45 היה נכון, זה 28.6% שזה קרוב יותר ל-30% מאשר 20%).

שילוב של הרזולוציה והגבוהה והריצה ב-40FPS+ משאירה יותר מחצי GPU על השולחן. שיער או עננים או מערכת תאורה חדשה זה לא ״נחמד״, זה ההבדל בין הדורות. עושים עוד שיפור ועוד שיפור ועוד שיפור עד שיש מסה קריטית שגורמת למשחק להראות דור הבא. בספיידרמן 2 יש שיפורים גרפים מהדור הקודם, אבל לא מספיק כדי להרשים. אם היית מוסיף לספיידרמן עננים מציאותיים, מערכת תאורה חדשה, יותר מכוניות והולכי רגל ברחוב, מערכת חלקיקים מרשימה יותר וכך הלאה הוא היה נראה כמו משחק פס5 מכובד. והיה לאינסומניאק גם הזמן CPU וגם זמן ה-GPU כדי לעשות את זה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 03 ינואר 2025, 00:12

איך לא רלוונטי? עבור 45 זה 22, עבור 35 זה 28, הפרש של 6ms. תרנדר עם זה עננים ושיער ואולי rt משופר. זה לא יספק את הקפיצה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ינואר 2025, 00:19

InterAl כתב:איך לא רלוונטי? עבור 45 זה 22, עבור 35 זה 28, הפרש של 6ms. תרנדר עם זה עננים ושיער ואולי rt משופר. זה לא יספק את הקפיצה.

עם עוד 30% GPU אתה יכול לעשות המון. המספרים שספקתי הם ל-GPU של הפס4, זה של הפס5 יכול לעשות את הדברים הללו ״קצת״ יותר מהר. ומן הסתם יכלו לעשות אלף דברים שונים, כמו למשל להוריד את ה-cut off של החיספוס של ה-RT השתקפות כדי לקבל עוד זמן GPU פנוי. לא צריך ללכת ראש בקיר.

המשחק הזה לוקח גרפיקה של פס4 ומעלה את ההגדרות, ככה לא עושים משחק דור הבא. עושים משחק דור הבא על ידי החלפת מערכות ישנות במערכות מודרניות יותר והוספת מערכות חדשות, לא על ידי זלילת כל המשאבים על ידי העלאת ההגדרות של מערכות קיימות. ספיידרמן 2 נוהל כמו רימאסטר, לא כמו משחק דור הבא. רק צריך לשמוע את הראיון ש-DF עם ה-CTO של אינסומניאק כדי להבין שלא היו להם שאיפות לדחוף את הקצה המדמם של הטכנולוגיה עם המשחק הזה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 03 ינואר 2025, 00:27

קפיצה דורית היא במכפלות גבוהות בהרבה מ-30%... זה פחות מהשיפור שנתן הפס5 פרו.
אני לגמרי מסכים עם הפסקה השנייה, הנקודה היא שבהינתן השאיפה לטרגט 4k ו-rt, הם די ניצלו את מה שניתן לנצל מהחומרה. סבבה, יכלו להוריד ל-30fps בתמורה לעננים יפים יותר ושיער ריאליסטי. זה לא היה משנה באמת, ודוגרי גם לא חושב שזה שווה את הירידה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ינואר 2025, 00:32

העובדה שיש להם המון מרווח ב-CPU וב-GPU זה רק סמפטום. מה שרלוונטי הוא שהם לקחו משחק פס4 ודחפו את הסליידרים למעלה במקום לבנות מערכות חדשות וזה מה שיצא. אפשר להוריד את הפס5 לברכיים עם גרפיקה של פס2 אם מעלים את ההגדרות של הצל גבוה מספיק, הכוח של הפס5 סתם מבוזבז כי לא היו לאינסומניאק שאיפות לעשות משחק קצה מדמם ורואים את זה בישום ושומעים את זה בראיונות.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 03 ינואר 2025, 05:49

כלומר כי הוא מטרגט 4k עם rt. זה אותו סיפור עם רוב המשחקים בדור, אין פה שום דבר מיוחד.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 03 ינואר 2025, 10:55

נדב, זה הדור הראשון שאין בו משחק מירוצים מרשים גרפית (בדור הקודם היה לך את דרייבקלאב) GT7 נראה כמו משחק פס4 וגם רץ על פס4 ופורצה גם כן נראה כמו משהו שיכל לרוץ על הפס4.הדור הזה שבר את כל הכללים של "מה זה גרפיקה מרשימה"

אני, אתה ועוד אנשים מתלהבים ממה שהראו, אבל אני רואה מספר גדול מאיתנו של גיימרים שפשוט לא מתרשמים גרפית מהדור הזה, זה בכל מקום, והדור הזה הולך להסתיים ב2027, גג 2028.

תשווה את הקפיצה הטכנולוגית של הפס5 לפעם הראשונה שראית את Gears, זה לא באותה הליגה, תשווה את הקפיצה הזו לפעם הראשונה שראית את GTA3 זה לא באותה הליגה, תשווה את הקפיצה הזו לפעם הראשונה שראית את FFX וMGS2 וGT3 וזה לא באותה הליגה, תשווה את זה לפעם הראשונה שראית את GOW 2018 וזה לא באותה הליגה.

אם אלה הקפיצות שבלינג ואנשים שלא באמת מתרשמים מהדור הזה מחפשים, אז כן, הם לא הולכים להתרשם מהדור הזה, הגענו לדעתי לנקודה שאם אתה לא בחור שמתלהב מכל קפיצה הכי קטנה שיש, אז כן המשחקים לא יעיפו אותך.

שאני רואה את השיפורים בהבעות פנים בפייבל ובאינטרגלקטיק ולדעת שכל זה הולך להיות בעולמות פתוחים מטורפים זה מספיק להעיף אותי, אבל בשביל הרבה אנשים אלה מרגישים משחקי פס4 על סטראוידים, הפס5 עוד לא התגבר על הסטיגמה בחשיפה שלו שבו ראינו את ראצט והוריזון 2 ואמרנו פס4.5 לרוב האנשים.

צודק שהיילבלייד 2 מפוצץ לכולם את השכל ללא מחלוקת, אבל באיזה מחיר הוא השיג את זה? רוב האנשים יגידו שהוא לא ראוי להיקרא משחק וידיאו מרוב שהוא מסילתי ולא אינטרקטיבי, גם האורדר הפיל לסתות בתמורה לאינטרקטיביות מוגבלת, היילבליד 2 הוא בפירוש לא ראוי לטייטל של "משחק מרשים" הוא דמו טכני אינטרקטיבי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ינואר 2025, 23:52

InterAl כתב:כלומר כי הוא מטרגט 4k עם rt. זה אותו סיפור עם רוב המשחקים בדור, אין פה שום דבר מיוחד.

כלומר הוא עושה משחק פס4 ועושה על הפס5 סוג של "רימאסטר PC". זאת בול התלונה על המשחק. זה משחק של אינסומניאק, יש מהם ציפיה להיות מובילים טכנים, ולכן ספיידרמן 2 הוא אכזבה מאוד קשה להמון אנשים. הוא נראה (כמעט) כמו המשחק פס4, וזה לא מה שאנחנו מצפים מצד א' של סוני ב-300 מליון דולר.

glass man כתב:נדב, זה הדור הראשון שאין בו משחק מירוצים מרשים גרפית (בדור הקודם היה לך את דרייבקלאב) GT7 נראה כמו משחק פס4 וגם רץ על פס4 ופורצה גם כן נראה כמו משהו שיכל לרוץ על הפס4.הדור הזה שבר את כל הכללים של "מה זה גרפיקה מרשימה"

אני, אתה ועוד אנשים מתלהבים ממה שהראו, אבל אני רואה מספר גדול מאיתנו של גיימרים שפשוט לא מתרשמים גרפית מהדור הזה, זה בכל מקום, והדור הזה הולך להסתיים ב2027, גג 2028.

תשווה את הקפיצה הטכנולוגית של הפס5 לפעם הראשונה שראית את Gears, זה לא באותה הליגה, תשווה את הקפיצה הזו לפעם הראשונה שראית את GTA3 זה לא באותה הליגה, תשווה את הקפיצה הזו לפעם הראשונה שראית את FFX וMGS2 וGT3 וזה לא באותה הליגה, תשווה את זה לפעם הראשונה שראית את GOW 2018 וזה לא באותה הליגה.

אם אלה הקפיצות שבלינג ואנשים שלא באמת מתרשמים מהדור הזה מחפשים, אז כן, הם לא הולכים להתרשם מהדור הזה, הגענו לדעתי לנקודה שאם אתה לא בחור שמתלהב מכל קפיצה הכי קטנה שיש, אז כן המשחקים לא יעיפו אותך.

שאני רואה את השיפורים בהבעות פנים בפייבל ובאינטרגלקטיק ולדעת שכל זה הולך להיות בעולמות פתוחים מטורפים זה מספיק להעיף אותי, אבל בשביל הרבה אנשים אלה מרגישים משחקי פס4 על סטראוידים, הפס5 עוד לא התגבר על הסטיגמה בחשיפה שלו שבו ראינו את ראצט והוריזון 2 ואמרנו פס4.5 לרוב האנשים.

צודק שהיילבלייד 2 מפוצץ לכולם את השכל ללא מחלוקת, אבל באיזה מחיר הוא השיג את זה? רוב האנשים יגידו שהוא לא ראוי להיקרא משחק וידיאו מרוב שהוא מסילתי ולא אינטרקטיבי, גם האורדר הפיל לסתות בתמורה לאינטרקטיביות מוגבלת, היילבליד 2 הוא בפירוש לא ראוי לטייטל של "משחק מרשים" הוא דמו טכני אינטרקטיבי.

ברור שהדור הזה נוראי ולא מרשים בשיט, אבל זה לא כי הקונסולות לא חזקות מספיק או כי אי אפשר לעשות משחקי WOW בדור הזה. הוא לא מרשים כי מפתחות עושות משחקי פס4 ב-4K. יש משחקים סופר מרשימים בדור הזה, ראית פעם את סימולטור טיסה רץ בזמן אמיתי על המסך? הוא מפיל לסתות. ראית את HB2? ראית את הטריילרים של פייבל? ראית את BMW? (כולם אגב בייסיקלי משחקי 30, סתם אנקדוטה)

נראה שמה שמבדיל את הדור הזה מהקודמים, חוץ מאשר תקופת קרוסג'ן ארוכה בצורה מגוחכת, הוא שרק מפתחות מסויימות מסוגלות לעשות משחק דור הבא "על מלא". או לחילופין פשוט לא טורחים3 לעשות משחקי דור הבא ומתיחסים לפס5 כמו סוג של פס4 פרו 2.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 ינואר 2025, 16:05

DrKeo כתב:
InterAl כתב:כלומר כי הוא מטרגט 4k עם rt. זה אותו סיפור עם רוב המשחקים בדור, אין פה שום דבר מיוחד.

כלומר הוא עושה משחק פס4 ועושה על הפס5 סוג של "רימאסטר PC". זאת בול התלונה על המשחק. זה משחק של אינסומניאק, יש מהם ציפיה להיות מובילים טכנים, ולכן ספיידרמן 2 הוא אכזבה מאוד קשה להמון אנשים. הוא נראה (כמעט) כמו המשחק פס4, וזה לא מה שאנחנו מצפים מצד א' של סוני ב-300 מליון דולר.

glass man כתב:נדב, זה הדור הראשון שאין בו משחק מירוצים מרשים גרפית (בדור הקודם היה לך את דרייבקלאב) GT7 נראה כמו משחק פס4 וגם רץ על פס4 ופורצה גם כן נראה כמו משהו שיכל לרוץ על הפס4.הדור הזה שבר את כל הכללים של "מה זה גרפיקה מרשימה"

ברור שהדור הזה נוראי ולא מרשים בשיט, אבל זה לא כי הקונסולות לא חזקות מספיק או כי אי אפשר לעשות משחקי WOW בדור הזה. הוא לא מרשים כי מפתחות עושות משחקי פס4 ב-4K. יש משחקים סופר מרשימים בדור הזה, ראית פעם את סימולטור טיסה רץ בזמן אמיתי על המסך? הוא מפיל לסתות. ראית את HB2? ראית את הטריילרים של פייבל? ראית את BMW? (כולם אגב בייסיקלי משחקי 30, סתם אנקדוטה)

נראה שמה שמבדיל את הדור הזה מהקודמים, חוץ מאשר תקופת קרוסג'ן ארוכה בצורה מגוחכת, הוא שרק מפתחות מסויימות מסוגלות לעשות משחק דור הבא "על מלא". או לחילופין פשוט לא טורחים3 לעשות משחקי דור הבא ומתיחסים לפס5 כמו סוג של פס4 פרו 2.

נדב, ראית מה עוד משותף לHB2 וBMW ? שניהם לינארים בטירוף אנשים ששיחקו בBMW אומרים שאתה ליטרלי הולך בזירות סופר קטנות ולינאריות אין חופש חקירה אין באמת אינטרקציה עם הסביבה הכל פלסטיק ולינארי כנ'ל hellblade 2 כאילו כן, אני מאמין שהדור הזה יכול להרשים בטירוף אם אתה עושה משחק לינארי בטירוף אבל זה תמיד היה ככה אני מאמין שגם מקס פיין 1+2 יעיף את הצורה אם הוא יהיה לינארי כמו שני המשחקים המקוריים שהוא מבוסס עליהם,אבל מה שאני לפחות מרגיש, זה שאנשים כמו בלינג, שלא התרשמו מהדור הזה, לא מחפשים איזה "צדיק בסדום" כמו פייבל 4 להתלהב ממנו, הם מחפשים שכל משחק יעיף להם את הצורה והדור הזה לא עושה את זה.

נדב, ראית למשל את סרטון הקונספט לVirtua fighter 6 זה שהגרפיקה שלו היא לחלוטין בולשיט, ושאין מצב שהפס5 יכול בכלל להריץ ב60FPS? אני לא יודע אם הקפיצה שרואים פה מרשימה את בלינג או לא כי אף אחד פה לא דיבר על הדמו המפוברק הזה, אבל אם לעוד מישהו עפה הצורה מהדמו הזה חוץ ממני, אז זה ברור שהפס5 לא מסוגל להביא את הגרפיקה הזו ב60FPS ואם יבוא בן אדם ויגיד "הדמו הזה בכלל לא מרשים אותי ואני מחפש קפיצה יותר גדולה" זה עוד יותר מוכיח כמה הגענו לdiminishing returns כי ליטרלי יש פה משהו שהוא מעל הפס5 ועדיין אני בטוח שיהיו אנשים שיגידו "לא עפתי"

לדעתי האישית לפחות, הסיבה שהדורות הקודמים כל כך הרשימו אותנו בקפיצות שלהם היא שכל דור לפני הפס4 היה דור ממש מכוער כל אחד מהסיבות שלו.
דור הפס1/N64 היה דור שאתה ליטרלי רואה את הפוליגונים שהדמויות מורכבים מהם ולרוב הדמויות לא היו פנים נורמליות או אפילו עינים.
דור הפס2- הכל היה נראה כאילו אתה משחק באקשן פיגרס, בובות מפלסטיק, בנינים מפלסטיק וכו'.
דור הפס3, הכל היה בצבעים משעממים של אפור, עם אפקט Bloom זוהר ומכוער, והכל היה נראה קריפי
מאז הפס4 הגענו למצב שהכל נראה טוב אז התחלנו מסע מפרך וארוך לפוטו ראליזם אמיתי והפס5/X אפילו לא קרובים להיות סוף המסע הזה וכמו שרואים על הדמו הזה של VF גם הוא לא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ינואר 2025, 16:28

אם מה ש-HB2 או BMW עושים מרשים אותך ונראה דור הבא, אז הבעיה היא לא שמשחקים לא מרשימים אותך יותר בגלל שהפס4 נראה טוב, הבעיה היא שלא מספיק משחקים נראים כמו BMW ו-HB2. אז השאלה היא למה אין יותר BMW בשוק, לא האם הפס5 מסוגלת לעשות BMW כי עובדתית היא מריצה את BMW וב-30fps היא אפילו עושה את זה נהדר.

בדור הזה scope לא משנה יותר מדי בצד הטכני. סימולטור טיסה גם מציג גרפיקה מאוד מרשימה ויש בו scope פסיכי. עוד רגע גם פייבל יציג scope גדול בגרפיקה שנראת מדהים. הדור הזה איטי ובקושי מתניע, אבל בסוף נגיע לשם.

בנוגע ל-VF, הוא מאוד מרשים, ביחוד האנימציה. אבל זה לא גיימפליי, הם כותבים שזה קונספט גיימפליי. כשזה יהיה גיימפליי אמיתי האנמציות לא יראו ככה, כלומר לפחות אני משער שהן לא יראו ככה כי אם כן זה יהיה סופר מרשים. אולי הם משתמשים בפיצ׳ר החדש של מעברי אנימציה עם AI של UE5 ובגלל זה האנימציות נראות כאלה פסיכיות.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 ינואר 2025, 21:41

נדב בנוגע לVF ברור שזה לא גיימפלי אמיתי :-) הכוונה שלי היתה שVF נראה כמו שהוא יראה על הפס6 לא כמו על הפס5 (יש שניות גיימפלי אמיתיות מVF לפס5 וזה לא מתקרב לדמו הזה) הטיעון שלי עם VF היה שאפילו משחק כזה שהוא בבירור מייצג גרפיקה שהיא מעל הפס5 ויותר קרובה למה שיהיה על הפס6 לא בהכרח ירגיש קפיצה לאנשים היום אז בטח שהם לא יתלהבו ממשחקי פס5.

בנוגע לשאר, אתה אומר שScope לא משנה יותר מדי, אוקיי, קיבלתי, אז למה לדעתך אין משחקים עם Scope מטורף ועולם פתוח שבו זמנית נראה כמו hellblade 2 או BMW מה הסיבה? הרי מפתחות יודעות שעולמות פתוחים מוכרים יותר טוב מהמשחקים הלינארים האלה אז למה הם לא דחפו scope אם זו לא בעיה בצד הטכני?

הכל אפשרי עם מאמץ לדעתי .THE LAST OF US 1 על הפס3 נראה לא פחות טוב ממשחק פס4 ממוצע אבל כמה משחקים באיכות הגרפית הזו יש על הפס3? אין עוד משהו ברמה הזו.THE LAST OF US 2 גם כן נראה יפה יותר מחלק ממשחקי הפס5 אבל כמה כאלה כבר יש?

מנסה לומר,לדעתי תמיד אם יש לך צוות מוכשר טילים וכסף וזמן אתה יכול לעשות משחק שנראה גרפית לא מהעולם הזה, אבל בשום דור אחר לא היית צריך לחפש את המשחקים המרשימים גרפית בפינצטה, שהבאת את ה360 הביתה לא היית צריך לחפש בזכוכית מגדלת את המשחקים שנראים יותר טוב מהפס2 כולם היו נראים יותר טוב, אפילו המשחקים הכי מעפנים. שהבאת את הגיימקיוב לא היית צריך לחפש בפינצטה משחקים שנראים יותר טוב מהנינטנדו 64 כולם היו נראים יותר טוב, מהמשחק סימפסון הגרוע ועד מטרויד פריים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 ינואר 2025, 00:05

זה לא שאין משחקים עם SCOPE גדול שנראים כמו HB2, זה שאין בכלל משחקים בדור הזה שנראים כמו HB2 כי רובם נראים כמו גרסת פס4 פרו 2 של משחק פס4. אין לך מבחר ענקי של משחקים, אפשר לספור על יד אחת משחקים שנראים באמת דור הבא, אבל מתוכם יש שני משחקי סימולטור טיסה ועוד רגע פייבל ו-GTA ואני בטוח שלהם יהיה SCOPE גדול. קשה קצת לדעת מה אפשר או אי אפשר לעשות כשקבוצת הדגימה שלך היא איזה 4 משחקים.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 16 ינואר 2025, 12:16

Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 ינואר 2025, 18:09

נייט, מפיל עוד פצצה היום.
State of play חודש הבא.... אבל מה יהיה שם? זה מוקדם מדי/נאיבי מדי לצפות לנוטי דוג? דרוקמן אמר "אנחנו לא יכולים לחכות עד שתראו עוד" אולי רמז לזה?
death stranding 2 בטוח יהיה אז אני חייב לסיים את 1 השנה (התחלתי אותו ולקחתי הפסקה) יהיה מטורף אם קוג'ימה יציג קפיצה מטורפת בגיימפלי.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Majestic-12 [Bot] ו־ 14 אורחים