DrKeo כתב:Stick כתב:דימון סולס היה ב2009 עוף סופר מוזר, משחק כמעט נסיוני והיה מאוד קשה לחלק מהאנשים לעכל אותו.
ב2021 הוא היה כמעט האנטיתזה, גרסאת לייט מסורסת ומעט שבורה של ז'אנר מאוד פופולארי שכל קהל היעד שלו כבר מכיר בעל פה.
אבל הוא היה מאוד יפה (עדיין יותר מרשים בעיניי מכל הראצ'טים וההורייזנים, חייב להגיד), דור חדש ופתאום מי שלא מפרגן למשחק סולס הוא "לא מבין" כביכול. אז כן, הוא קיבל ציון גבוהה יותר
.
ב-2009 הוא נהנה מטריות וחדשנות, ב-2020 הוא כבר נוסחה די עבשה ועוד הגרסה הכי פחות טובה שלה.. אבל עם גרפיקה יפה ובלעדי לפס5. כלומר, אין שום סיבה בעולם שיהיה לו ממוצע טוב משל DS3, אפילו לא אחת, חוץ מגרפיקה. ואני חושב שבהחלט הייתה הרגשה של ״לא הצלחתי לעבור את הבוס השלישי אבל שמעתי שמשחקי סולס הם הדבר הכי טוב בהסטוריה אז אני חייב לתת לזה ציון גבוה״. אני חושב שאפשר לכתוב עבודת תזה שלמה על למה DS קבל 92 ב-MC
קצת חפירה לא קשורה אבל אתן את התאוריה שלי על DS2 והעובדה שאיכשהו משחק הסולס הכי פחות טוב מחזיק בציון הכי גבוהה -
DS2 קבל 92 משתי סיבות - זה נהיה טרנדי לאהוב משחקי סולס, מי שלא 'לא מבין' כביכול, וDS2 הוא המשחק הראשון שfrom הוציאו שהיה שלם, יחסית מלוטש טכנית, ובלי שלבים, בוסים או אפילו מכניקות שלמות שממש לא עבדו והיו שבורים.
לצד זה קח בחשבון שזה לגמרי ציון משקר בעיניי, DS2 לחלוטין מרגיש מזורז ולא גמור (וזו גם האמת כי אנחנו כבר יודעים על תהליך הפיתוח שלו, אבל גם בלי קשר ורק בתחושה). ההבדל הוא בגישה - DS1 גם כן מזורז ולא גמור אבל שם החצי הראשון הוא מאסטארפיס, 110% אחוז של הצלחה במה שהם ניסו לעשות ופשוט שואוקייס למה שfrom יכולים לעשות מבחינת כשרות וחזון. החצי השני... פחות טוב בחלקים הטובים שלו, שבור לגמרי בחלקים הפחות טובים שלו
.
DS2 לא סובל מהבעיה הזו, אבל הוא פשוט פחות מלוטש ושלם באותה הרמה לכל אורכו. אם DS1 זה חצי 100% וחצי 50%, אז DS2 שלם לכל אורכו ב80%.
לצד העובדה שכאמור זה בדיוק נהיה סימן היכר של 'רצינות' ו'הבנה' לאהוב את משחקי סולס, זה מצב שהיה למבקרים הרבה יותר קל לעכל ו, כן, בזמן היציאה נשמעו המון טענות שהוא שיפור משמעותי על DS1. היום? אני מניח שאפשר לחפש ולמצוא אינדיבידואלים שמעדיפים אותו מסיבותיהם, אבל הקונצנזוס מאוד חזק בצד השני.
מבחינה אישית DS2 הוא המשחק היחיד של from שהייתי נותן לו 80 ולא לפחות 90, אולי גם לדימון סולס אם משחקים אותו היום, אבל מי ירצה לעשות את זה...
סך הכל DS2 הוא משחק טוב, סיימתי אותו לדעתי שלוש פעמים לאורך השנים ככה שבוודאי לא סבלתי ממנו, יש בו אווירה מסוימת שייחודית לו ואני בהחלט אוהב. אבל העובדה שהוא מחזיק בממוצע 92 היא נטו יציאה בזמן מושלם מבחנתו.
באותה מידה בדיוק אני בטוח שאותם המבקרים היום, כשסמל 'ההבנה' והדבר המקובל הוא לרדת על DS2, היו נותנים לDS2 ממוצע 70
.