נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 26 נובמבר 2024, 23:29

החלק הכי הגיוני בזה הוא שרוב השוק הפרטי התחיל לחזור לעבודה מהמשרדים ואם השוק הפרטי עושה את זה, כנראה שגם הממשלה צריכה לעשות את זה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 26 נובמבר 2024, 23:39

אוי... הטמטום ממשיך, טראמפ מתכוון לפטר את כל הטרנסג'נדרים מהצבא...

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 26 נובמבר 2024, 23:43

DrKeo כתב:החלק הכי הגיוני בזה הוא שרוב השוק הפרטי התחיל לחזור לעבודה מהמשרדים ואם השוק הפרטי עושה את זה, כנראה שגם הממשלה צריכה לעשות את זה.

קודם כל, זו לא המוטיבציה לפי מילותיו של מאסק עצמו. שנית, המודל ההיברידי הוא הפופולארי והדומיננטי בשוק. גם הוכח שהפרודוקטיביות לא נפגעת ממודל היברידי. אני לא מאמין שיחזרו ל5 ימי עבודה במשרדים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 נובמבר 2024, 23:50

לא מעט חברות גדולות מחייבות היום 5 ימי עבודה מלאים מהמשרד, למשל אמזון. יש סיבה למה הן עושות את זה. חברות שנותנות לאנשים לעבוד מהבית עושות את זה כת״ש, לא כי זה עוזר לפרודקטיביות. הן מוכנות לבלוע ירידה בפרודקטיביות כדי להיות אטרקטיביות.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 26 נובמבר 2024, 23:54

אין שום הוכחה שמודל היברידי פוגע בפרודוקטיביות. להיפך.
שוב, זה לא מה שמאסק מנסה להשיג.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 נובמבר 2024, 23:59

כל צוות שעבדתי בו ב-4 שנים האחרונות הוא הוכחה שמודל היברידי מוריד פרודקטיביות. אנשים שיש להם ילדים בבית בחיים לא יעבדו יותר פרודקטיבי בבית מאשר מהעבודה. לא צריך להיות גאון כדי לדעת שלעבוד במשרד שבו יש לך שקט וגישה לכל האנשים בצוות מידית לעבודה משותפת ויעילה זה פרודקטיבי יותר מאשר ילדים צורחים/כלים/כביסה/גנים ואנשי צוות בקושי זמינים.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 27 נובמבר 2024, 00:10

התרשמות סובייקטיבית צריכה להיות מגובה בנתונים. ואצלי החוויה היא הפוכה. אנשים שעובדים מהבית (טוב, אולי לגברים בינהם) יש נטיה לעבוד יותר שעות בגלל שההפרדה מטשטשת. באופן אישי, אני חווה סביבת עבודה שקטה אצלי בחדר עבודה בבית, לא ב"משרד" (= אופן ספייס עם מזגן מקפיא, רעש תמידי והזמנות לשיחות מטבחון כל שעתיים)
וכאמור, שוב, המחקרים מוכיחים אחרת.
וכאמור, שוב, זה לא מה שמאסק מנסה להשיג.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 27 נובמבר 2024, 04:58

מאסק מעסיק כמאתיים אלף עובדים. הניסיון שלו בניהול עובדים גדול לאין שיעור מכל מחקר שנעשה בנושא.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 27 נובמבר 2024, 06:43

משער שיש עבודות ויש עבודות? מי שעובד במעבדה שמייצרת תרופה, מן הסתם פחות יכול לעבוד מהבית. או במפעלים של מאסק spacex ו tesla. בגדול, לדעתי, לרוב האנשים טוב לבוא למשרד לפחות חלק מהשבוע, מהמון סיבות, אבל בואו לא נעמיד פנים שהרבה מהמהלכים של החברות הגדולות והבינוניות לחזרה מלאה למשרד, לא נובעים, לפחות קצת, מתוך רצון שיהיו לא מעט שיתפטרו ויחסכו להן כסף..

יש חברות גדולות שהן fully remote והולך להן לא רע( נגיד Atlassian עם שווי שוק של כמעט 70 מיליארד דולר),אז זה לא שחור או לבן. הרבה תלוי גם בצוות הניהולי, שמה לעשות, לא תמיד מורכב מהאנשים הכי מוצלחים שיש( מעריך שאני לא היחיד שהיו לו לא מעט מנהלים גרועים). מנהל טוב, יודע להניע את העובדים שלו, גם בלי לשבת להם מאחורי הגב כל היום.

כמו שאמרתי למעלה, אני אישית חושב שלרוב האנשים זה יותר טוב להגיע לפחות חלק/חצי מהשבוע לעבודה - חברתית, יצירתית, תפוקתית ועוד - אבל להסתמך רק על "הניסיון של אילון מאסק בהעסקת 200 אלף עובדים", זו הסתכלות די צרה, לדעתי.

גם ככה שוק העבודה עומד להתהפך על הראש ב10-15 השנים הקרובות. יהיה מעניין.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 נובמבר 2024, 08:45

טוב, הדיעה שלי בנושא היא שעובדי ממשלה, ברובם המכריע - צריכים להיות מפוטרים בלי שום קשר לעבודה מהבית או מהמשרד… אם המהלך ייגרום להם להתפטר ולא יהיה צריך לשלם להם פיצויים - זה כבר מעולה. שילכו ואשכרה ייצרו משהו. וכן, יש מקומות שיותר חייבים להיות פיזית במשרד/מפעל/וואטאבר כי זה ממש הכרחי ויש גם מקומות שזה הכרחי מהסיבה שהארגון גדול מדי וכולם מחפים על כולם ואין צורך להוכיח יעילות או נוכחות - וזה בראש ובראשונה בארגונים ממשלתיים.

מיליי הוכיח את עצמו ממש מעולה לאחרונה, בארגנטינה, ונראה שמאסק וראמסוואמי הולכים לפחות חלקית בעקבותיו, ואנחנו בתקווה נראה את ארה״ב מבטלת משרדים או לכל הפחות מצמצמת אותם משמעותית ומקטינה את החוב הפסיכי שלהם, ומטיסים את הכלכלה למעלה.

לגבי עניין הטראנסים בצבא - להבנתי לא מקבלים לצבא ארה״ב אנשים עם מגוון רחב של הפרעות נפש, הסיבה שהחריגו זמנית את עניין הדיספוריה המגדרית, שהיא עניין נפשי שגורר איתו שלל תופעות פיזיות וטיפולים - הייתה בעיקר בגלל ענייני ״המסר״ ולתקוע משהו בעין של מי שמעז לצאת נגדו. אני לא חושב שצבא ארה״ב באמת ייפגע מזה, ואולי אף להפך. כך או כך מדובר בעניין של אחוז סופר שולי מהאוכלוסיה, ומהצבא. אבל אני גם לא חושב שהוא באמת הולך לאסור על כולם לשרת, אלא רק בתפקידים מבצעיים/קרביים. בא נראה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 27 נובמבר 2024, 09:07

אין ספק שיש לא מעט שומן בלא מעט מערכות. לצערינו במגזר הציבורי פחות יודעים לחתוך אותו( גם במגזר הפרטי לא הכי מצטיינים בזה בחברות הגדולות, והרבה פעמים מחכים עד שמגיע המשבר - עיין ערך כל חברות הטכנולוגיה הגדולות שהחזיקו לפעמים עשרות אלפי עובדים מיותרים, ופיטרו רק עם עליות הריבית והפגיעה במניות).

ניהול מיקרו טקטי כמו של מאסק, שישב בxAi לפני כמה ימים במשך18 שעות ונפגש עם כל אחד ואחד מהעובדים ל5-6 דקות בהן הוא היה צריך לשכנע את המנכל למה הוא צריך להשאיר אותו בעבודה זה נשמע לי כמו מקום שאישית, פחות הייתי רוצה לעבוד בו.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 נובמבר 2024, 11:29

המטרה של ממשלה היא לא שתרצה להמשיך לעבוד שם או לעשות לך מקום עבודה מגניב, המטרה של ממשלה להיות רזה ולשרת את העם. מאסק יודע לעשות את זה מעולה, ע"ע בערך כל חברה שהבן אדם נהל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 נובמבר 2024, 12:45

אז מה אתם אומרים על ה"הפסקת אש", כלומר סוף המלחמה בצפון. ביבי נשאר ביבי אה? שקט, סטטוס קו, לקבור הכל מתחת לשטיח ולתת לחיזבאללה להתפתח שוב במשך עשור עד שהוא יהפוך שוב לאיום גדול.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 נובמבר 2024, 13:29

הכל תלוי בדבר אחד - מה עושים במקרה של הפרות. הרי אפילו החלטה 1701 אשכרה הייתה נאכפת אז היא לא גרועה כל כך.
אם באמת יש לנו חופש פעולה ואנחנו ננצח אותו במקרה של הפרה אז אני יכול לחיות עם זה.
חיזבאללה באמת קיבל מכה פסיכית, הם מפסיקים את הלחימה בזמן שאנחנו ממשיכים לפעול בעזה (מה שבאמת יעלה את השאלה הפנים-לבנונית עבור מה הם נלחמו כל הזמן הזה ומה הם השיגו בעצם, ואני מתאר לעצמי (לא בדקתי) שמבחינת הלבנוני הממוצע חיזבאללה במצב הכי גרוע אי פעם.
אני לא יודע מבצעית כמה עוד מטרות נותרו לנו ב״בנק המטרות״ וכמה המשך של לחימה יהיה שווה את זה. הרי לא נכבוש את לבנון, זו לא התכנית, ולא נשאר שם ונאבד עוד מאות חיילים לחינם.
אז שוב - הכל תלוי בפעולות שנעשה במקרה של הפרה. לדעתי חייבים להיות ״משוגעים״ בעניין ולענות על כל הפרה משמעותית בהפצצה רצינית, ולהיות עקביים לאורך זמן כך שצבא לבנון אולי אשכרה יעשה את העבודה שלו הפעם.

אה, וכמובן שהיתרון הכי גדול פה זה תסכול של החמאס שאיבדו את הגיבוי הצבאי הכי חזק שלהם, והלחץ עליהם יגבר משמעותית ואולי יוביל לעסקה סבירה.
אני חושב שלארהב גם היה יד פה, ואולי במקביל באמת טראמפ הבטיח גיבוי רציני יותר ו/או סנקציות רציניות על לבנון.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 27 נובמבר 2024, 14:33

DrKeo כתב:המטרה של ממשלה היא לא שתרצה להמשיך לעבוד שם או לעשות לך מקום עבודה מגניב, המטרה של ממשלה להיות רזה ולשרת את העם. מאסק יודע לעשות את זה מעולה, ע"ע בערך כל חברה שהבן אדם נהל.

ככל שתהיה רזה, הממשלה עדין מעסיקה עובדים. וככל מעסיק, גם הממשלה מעוניינת (האמת, גם אתה מעונין) להעסיק עובדים טובים, מוכשרים, מנוסים וכו. וככל מעסיק, הממשלה מעוניינת שהעובדים יהיו מרוצים כי זה מגדיל פרודוקטיביות וכו
אותה מערכת שיקולים של המעסיק והעובד בשוק הפרטי והציבורי.

לגבי השיטה הנכונה לצמצם כבר אמרתי: אתה אמור לצמצם את השומן העודף. השיטה של להרע תנאים ולחכות שאנשים יעזבו היא ממש לא זה.

אני לא יודע איך השוק הציבורי עובד בארה״ב. אם שכר נקבע לפי וותק כמו בארץ. אם מאסק היה אומר שהוא מתכוון לשנות את שיטת קביעת השכר לפי ביצועים ולא לפי וותק - זה באמת יכול להביא לחיסכון והתיעלות משמעותיים. אבל זה דורש עבודת הכנה, ולעמוד מול התנגדות של ארגונים, ומה לא.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 27 נובמבר 2024, 14:55

DrKeo כתב:אז מה אתם אומרים על ה"הפסקת אש", כלומר סוף המלחמה בצפון. ביבי נשאר ביבי אה? שקט, סטטוס קו, לקבור הכל מתחת לשטיח ולתת לחיזבאללה להתפתח שוב במשך עשור עד שהוא יהפוך שוב לאיום גדול.

אפס פסיבי כהרגלו, מלך השקט והסטטוס קוו. חי בסרט שהוא צ'רצ'יל, בפועל צ'מברליין.

כל הסכם שבו לא נכפה על לבנון הסכם שלום עם ישראל ופירוק מוחלט של חזבאללה מנשק הוא הפסד.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 נובמבר 2024, 15:16

אני לא חושב שמישהו באמת מתאר לעצמו שזה ריאלי כך שבעצם כל תוצאה הייתה ״הפסד״, לשיטתך.
לבנון היא לא עזה. זה גם לא היה חלק ממטרות המלחמה בכלל, בגיזרת הצפון.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 27 נובמבר 2024, 15:51

אתה צודק, אני לא יודע עד כמה זה ריאלי. אבל אני כן יודע שכרגע חזבאללה בנקודת חולשה היסטורית מכל היבט אפשרי ומכאן הוא רק יעלה ויצמח בחזרה תוך כדי שהוא לומד ומפיק לקחים פי אלף יותר טוב מאיתנו, ובפעם הבאה שהוא יחליט לתקוף הוא ילך על כל הקופה. אני גם יודע שלא יהיה עוד מבצע ביפרים, לא יהיה כלי דמיוני שינטרל את הארגון בלחיצת כפתור, לא יהיה לנו עוד יתרון כזה.

ודיבורים על מטרות המלחמה אני אשאיר לפוליטיקאים, אותי האזרח הקטן זה פחות מעניין. הפגיעה הקשה בתשתיות הפלישה שהם הקימו על הגבול שקולה לחיסול של תשתיות הג'נוסייד של גרמניה הנאצית רגע לפני שהפעילו את הרכבות ותאי הגזים, רק שבניגוד לנאצים כאן חזבאללה עדיין קיים ועדיין חולם על אנדגיים של פיתרון סופי. איך אנחנו אמורים לחיות פה עם הידיעה הזו?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 נובמבר 2024, 16:38

אבל בכל מצב שהוא לא מלחמה לעומק לבנון זה היה התרחיש, שהם יתעצמו אחרי… וגם במצב שבו היית כובש את כל לבנון אפילו, ואחר כך יוצא משם. אלא אם נגיב בעוצמה אחרי כל הפרה עד שהלבנונים יעיפו אותם. וזה כן אפשרי. אבל חייבים להיות עקביים ועוצמתיים. בכל פעם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 נובמבר 2024, 16:53

עם האוכל בא התאבון. חיזבאללה על סף מיטוט, איראן ערומה, יש הזדמנות לעשות הפיכה גם בלבנון וגם באיראן ולפתור את המזרח התיכון אחת ולתמיד. אז במקום נעזוב את חיזבאללה בשקט לשנים, הם יבנו את עצמם מחדש ועוד עשור נהנה בדיוק איפה שהיינו לפני שנה. חיזבאללה לא יפרו את ההפסק אש, הם רוצים אותה, הם רוצים לבנות מחדש וזה בדיוק מה שנתן להם לעשות.

אנחנו נמצאים בנקודה הסטורית שבה צהל יכול לטייל חופשי בלבנון ולעשות מה שבא לו. חשבנו שיפלו אלפי חיילים בלחימה בצפון, בסוף סיימנו את הלחימה מתחילתה ועד סופה עם 79 חללים שחלק גדול מהם היה בכלל חיילים בבסיס שחטפו קטב"מ. חיזבאללה בלי מנהיג, כל ה-middle management שלהם הלכו לעזאזל בתקיפת הביפרים והמכשירי קשר, כל ה-upper management מתים, רוב הלוחמים ברחו לסוריה, כל הנשקים החכמים הלכו קאבום, 80% מהמלאי רקטות וקטבמים פוצץ; הארגון על הברכיים.

מתי עוד תהיה לך הזדמנות כזאת? עוד שנתיים כל המפקדים יוחלפו, כל הצמרת תוחלף, מלאי הכסף יחזור מהזרקות מאיראן ומכירת סמים, כל התחמושת תתמלא מחדש והם יקבלו חימושים מדוייקים חדישים. אז נגיד שכל זה יקרה והם יהיו צפונית לליטני, מה זה עוזר לנו בחיים אם חיזבאללה חזר להיות הארגון החזק שהוא היה? קטבמים לא יכולים לעוף ממאחורי הליטני? מנהרות לא יכולות להחצב בסתר? טכנולוגיה לא מתקדמת? מי יודע איזו טכנולוגיה תיהיה להם ב-2034? קטבמים מספיק גדולים כדי לסחוב טילים של מטוסי קרב שיכולים לעוף מעל ערים ישראליות ולהפציץ אותנו כאילו היינו עזה? ואתה חושב שצהל באמת יגיב לכל בית שהופך למחסן תחמושת כשאנחנו בימים שלום שקטים?

ביבי לא יכול לעשות את האקסטרה מייל, הוא בקושי יכול לעשות את המייל הראשוני. הוא מעדיף להתעסק בפוליטיקה קטנה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 נובמבר 2024, 18:29

אני חושב שאם הייתה תכנית כלשהי אז אולי כן היה הולך על זה, אבל אין באמת… חיזבאללה זה איראן. וכנראה שאין לנו את התמיכה של הבית הלבן לתקוף באיראן כרגע וממתינים לטראמפ. לא משנה מה תעשה בלבנון - איראן תוכל לבנות את זה בחזרה. אז כן, אני לא בטוח מה נשאר כל כך עוד לעשות שם. שוב - לבנון זה לא עזה, המחבלים האלה לא כלואים שם, הם יכולים לברוח לסוריה, לאיראן, מה שבא להם בערך.
אם העם הלבנוני לא יילחם בהם אז זה די אבוד ואכן תהיה עוד מערכה בעוד עשור, ואולי היא באמת תהיה קשה יותר… ואולי לא, תלוי בלייזר :)
אתה כן יכול למוטט ללבנון עכשיו מלא בניינים, תשתיות, בסיסים צבאיים וכו, אבל אז התמיכה בחיזבאללה יכולה גם לגדול שם.
אז נותר רק לכרות את ראש הנחש. זה עדיין לא ירד מהפרק, זה בהמתנה לינואר. בתקווה.
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 27 נובמבר 2024, 18:30, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 27 נובמבר 2024, 18:30

הם לא האיום האמיתי, איראן היא האיום האמיתי, וזה איום קיומי ומיידי, בעוד שחיזבאללה הוא לא איום קיומי וכבר לא איום מיידי. ביבי רמז שתמורת הפסקת האש נקבל תמיכה אמריקאית נגד איראן. בהחלט יכול להיות שזה שווה את הסיכון שנלקח פה. אין לך מספיק ידע לטעון אחרת.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 27 נובמבר 2024, 19:25

טראמפ אמר שהוא בא לסיים מלחמות, לא להתחיל אותן. אם ביבי מוכר למישהו שהוא יתמוך בתקיפה באיראן, יש לי כמה דונמים למכור לו בהרצליה פיתוח, מהצד של הים... עמוק עמוק בים... וכן, הרפרנס עתיק. Sue me. אבל כנראה שזה לא ממש משנה לביביסטים מושבעים...
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 נובמבר 2024, 19:51

לסיים מלחמות לפעמים אומר לסיים בבום מלחמות.
ארה״ב לא צריכה לפתוח במלחמה אלא לספק את המידע, הנשק והתמיכה בלבד, במקרה של איראן.
הDon’t של טראמפ שווה ומרתיע הרבה יותר מזה של ביידן, בלשון המעטה. המינויים שלו בינתיים הוכיחו לי ולעולם כולו - שהגישה כלפינו וזכותנו להתקיים פה היא שונה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 27 נובמבר 2024, 19:54

טראמפ אמר די מפורשות שישראל צריכה לתקוף את מתקני הגרעין באיראן. זה היה לפני התגובה הישראלית האחרונה.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 6 אורחים