נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי Klayman » 27 נובמבר 2024, 20:02

נתערב על 1000 נקודות פורום שישראל לא תתקוף את מתקני הגרעין של איראן בכל תקופת כהונתו של טראמפ?
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 נובמבר 2024, 22:02

אני מקווה מאוד שכן.
האם אני מתערב על זה? מאחר ומדובר בנקודות פורום - יאללה, למה לא :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 נובמבר 2024, 22:37

אם הפסקנו בלבנון כדי להשמיד את המשטר האיראני אז יאללה, מדהים. נחכה ונראה אם עוד כמה חודשים יש משטר איראני או לא.

לאסקין, זה לא נכון שאין מה לעשות בלבנון. הפצצת עד השניה האחרונה, רק פוצצו אתמול את אחת המטרות הכי חשובות בלבנון מתחילת המלחמה אז תן לי להיות סקפטי שכל כפר שיעי פורק, כל מחסן נשק פוצץ, כל משגר הושמד במקרה בול ביום שבו חתמנו על הסכם. תפציץ, תפרק, תן לחיזבאללה לברוח לסוריה עד שהלבנונים יגדלו ביצים ויקחו את המדינה שלהם בחזרה (עם דחיפה של האמריקאים דרך נשיא בובה).

וכן, הראש באיראן. צריך לטפל בהם פי כמה מאשר לבנון. עכשיו לא מטפלים בלבנון או איראן. תחת.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 נובמבר 2024, 23:12

השאלה היא האם המטרות האלו משנות משהו אחרי שאתה כבר בנקודה הזו… בטח שזה עושה *משהו* אבל מדובר כבר באחוזים בודדים שלא באמת משנים את המשוואה הסופית בשום צורה ולכן - צריך להחליט האם זה שווה ללכת ולהפציץ עוד אלף מטרות שלא ישנו את התוצאה ולאבד עוד מאה חיילים נניח, או שעדיף לעצור רגע, להתחמש, ולמנוע את האבידות הללו. כמו כן ההגנה באמצעות הלייזר ואולי עוד כמה פיתוחים שמדברים עליהם בתחום המל״טים ייכנסו ויהיו מבצעיים בשנה או שנתיים הקרובות, אולי כן עדיף להמתין עם זה ולחכות שההפרות יהיו בוטות מספיק על מנת להמשיך את הלחימה.
לגבי הלבנונים אני שוב חוזר לעניין שישראל עשתה בלבנון מבצע מדהים מבחינת המיקוד שלו, והנזק המשני לאזרחים חפים מפשע. אולי חסר תקדים בהיסטוריה המודרנית. אני כן חושב שיש מצב שבנק המטרות הנותר יכלול יותר אוכלוסיה אזרחית שתהרג ובכך העם הלבנוני פחות ״יזכרו לך״ את העבודה הממוקדת הזו, ויותר ייטה לכיוון ״האויב שלנו הוא הציונים ולא חיזבאללה״ מאשר היום.
הלבנוני הממוצע לא יאהב אותנו אבל יש פה את המאזניים שיכולים להיות מוטים יותר לכאן או לכאן ועד הנקודה הזו אני חושב שבאופן אובייקטיבי ניתן להניח שהכף נופלת חזק לכיוון ״חיזבאללה האפסים האלה שוב חירבנו לנו את החיים לחינם״ ואולי כדאי להשאיר את זה כך לתקופה הקרובה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 נובמבר 2024, 23:31

אתה בונה נרטיב שלא מבוסס על עובדות. בנק המטרות נגמר? המטרות שנשארו יהרגו חפים מפשע? עוד כמה חודשים תהיה מערכת לייזר (איך זה משנה בכלל? תהיה הגנה טובה יותר מכטבמים אבל זה לא שהכטבמים עצרו אותנו מלפעול בלבנון)? אלה סתם ניחושים, חלקם גובלים בלא סביר, אחרים כמו מערכת הלייזר סומכת על עמידה בזמנים של תעשיות בטחוניות שתמיד מדלברות באיחור.

הרי היית אומר אותו דבר אם ההסכם היה נחתם לפני 3 שבועות. אז מה עשינו ב-3 שבועות האחרונים? פול גז בניוטראל?

לבנון היא לא עזה. רוב העם שונא את חיזבאללה, ברגע שהוא יהיה חלש מספיק הלבנונים ינסו לקחת את המדינה שלהם חזרה. בהחלט יש לנו מה לעשות שם.

וזה כמובן לא סותר את העובדה שאיראן עדיפות גבוהה יותר ומן הסתם אם ההתקפלות בלבנון היא למטרת טיפול באיראן אז יאללה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 נובמבר 2024, 00:31

טראמפ לא יתקוף את הגרעין בעצמו (כלומר אמריקה לא) כי הוא לא רוצה להכניס את אמריקה ישירת אמריקה לעימות חדש במזרח התיכון, אבל הוא כן יתמוך לדעתי בזכותה של ישראל לעשות את זה באופן מלא, לתקוף מה שנרצה, גרעין, חיסולים you name it. אז בסוף נשארנו עם זה שהכל יהיה כרגיל ההחלטה של ביבי וביבי הוא לא האיש שיתקוף, אבל זה לא יהיה באשמת טראמפ זה יהיה פשוט ביבי, פשוט צריך לצטט את אריק שרון כדי לזכור שיש לנו עסק עם ראש ממשלה שנלחץ ונכנס לפאניקה והלחץ שלו והכניסה לפאניקה לא תתן לו לעשות החלטות אמיצות כמו התקיפה של הגרעין לצערי המאוד רב (בונה על זה שנחליף אותו במישהו עם ביצים שיקח את ההזדמנות שטראמפ נותן לנו לתקוף)

בנוגע למה שקורה בצפון זו זוועת עולם, לא יאמן שאנחנו מסיימים את הלחימה בצפון בהסכם שנותן לחיזבאאלה להמשיך להתקיים, ברור שהוא תמיד ימשיך להתקיים כרעיון אבל לשם היינו צריכים להביא אותו לזה שהוא רק רעיון, ברגע שאנחנו יודעים שחיזבאללה תכנן לעשות 7 באוקטובר באזור הצפון אסור לתת לו להמשיך להתקיים בשום מצב, אסור לסיים את המלחמה שם עד השמדת כל יכולת מעשית של חיזבאללה. אנחנו מנרמלים פה מצב שזה פסדר שתושבי הצפון פונו מבתיהם וזה תקדים לעימותים הבאים אסור בשום אופן לנרמל מצב כזה שאויבנו רואים חבל ארץ נטוש זה מבחינתם הניצחון והדלק.

הלוואי ואני טועה ושזה כמו שאומרים בערוץ 14 הסוגדים של ביבי ש"יש דברים שאנחנו לא יודעים" ושביבי סוף סוף יעשה תקיפה שתכניס אותו להיסטוריה של העם היהודי באור חיובי, אבל לצערי איך אמר שלמה המלך? מה שהיה הוא שיהיה... הבן אדם אף פעם לא הוכיח שהוא יכול להתמודד עם מצבים כאלה כמו תקיפה באיראן הוא לא קורץ מהחומר הזה של הגדולים.

אריק שרון:

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 נובמבר 2024, 06:56

נדב שים לב שאני לא קובע שום דבר בתגובה שלי אלא אומר שיש מצב, ואולי, והשאלה היא… אני לא יודע. אני כן חושב שאין לצה״ל תכנית לחסל את חיזבאללה לגמרי, או כמעט לגמרי, כי זה הרבה פחות אפשרי מחמאס. חיזבאללה כבר עכשיו חלש בהרבה לעומת לפני שנה, ואני לא יודע עוד כמה אפשר להחליש אותו בעתיד הקרוב, שישנה את המצב ויגרום ללבנונים להתנגד להם פתאום, מבלי לכבוש את רוב לבנון ולהשאר שם, ואז שוב - עניין דעת הלבנונים יכול להתהפך עלינו. חבל דק וזה.
ואני שוב חוזר ואומר - אם אנחנו נבליג על הפרות אז איום ונורא ובדיוק כמו 1701, זה תלוי בנו. יכול להיות שזו טעות גדולה, ויכול להיות שנגלה התנגדות פנימית לחיזבאללה כבר עכשיו וזה יתגלה כדבר הנכון.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 28 נובמבר 2024, 09:47

תשדיר חזק של הליכוד מ2015. מזל שהשמאל(ולא, אני לא שמאלני, מפגין או קפלניסט)לא בשלטון אה? עוד היה קורה כאן דבר כזה...

וכן, אני כבר שומע את התגובות בראש. הצבא, השב"כ, חיל הים, האוויר, אחים לנשק, סבתא שלי ודוד שלי שנפצע ביום כיפור, כולם אשמים שהם לא אמרו לביבי שום דבר. הממשלה והוא בפרט, נקיים וללא רבב.
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 נובמבר 2024, 10:24

שעות אחרי הכרזת הפסקת האש הרשמית - ארה"ב חתמו איתנו על קרוב למליארד דולר של נשק שרכשנו מהם, בנוסף הפסקת האש היא ל-60 יום כשבאותו הרגע היו 57 יום לכניסתו של טראמפ לתפקיד... אלו לא צירופי מקרים. ממשל ביידן מאוד מקשה עלינו בפעולות ובחימוש. אולי אתבדה, ולא נראה שום דבר אחרי כניסת טראמפ, זו תהיה אכזבה קשה, ואז המבחן האחרון יהיה תגובה להפרות. אבל אני רוצה להאמין שדווקא הפעם ביבי רוצה לצאת עם הישגים אמיתיים, כי הוא גמור וסיים את תפקידו כמנהיג ישראל, והוא יודע את זה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 28 נובמבר 2024, 10:27

איזה סיים איזה? עד הבחירות הכל יישכח והוא שוב יזכה עם ממשלת "ימין מלא מלא". כבר עכשיו יש לך לא מעט שאומרים "אבל מי יחליף אותו?" ומנקים אותו מכל אשמה...
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 נובמבר 2024, 11:14

לאסקין, אני לא יודע אם יש לצהל תוכנית לחסל את חיזבאללה. אבל גם לא צריך לחסל אותם, במדינה כמו לבנון שבה השיעים הם מיעוט ששולט בעזרת חזבאללה ברוב, כל מה שצריך זה דחיפה מספיק חזקה. אני לא יודע כמה חזקה היא צריכה להיות, וכנראה שהדרך היחידה באמת לטפל בלבנון זה להפיל את השלטון האיראני, אבל דחיפה חזקה מספיק יכולה לגרום להפיכה נוצרית/דרוזית/סונית בניגוד למקום כמו עזה. ככל שחיזבאללה יהיה יותר מושפל, יותר מובך, יותר חלש, כך הסיכוי להתנגדות מצד לבנון גדלה. צריך להביא את חיזבאללה למצב שבו צבא לבנון הפתטי יוכל להתמודד איתו. בתקווה מכה חזקה מספיק לחיזבאללה ונשיא תומך אמריקה ביחד יצליחו להיות ה-tipping point.

בקשר ל-57 יום של ביידן ו-60 יום של הפסקת אש, גם אני ראיתי את בן שפירו :)
הלוואי וזה נכון, ועוד חודשיים נכנס עם מלאים מחודשים, כוחות מרעוננים ופס אמריקאי על מלא.

אגב בהקשר לדיון שהיה לי עם אינטר על הפצצת הכור האיראני לפני כמה שבועות, המפעל טילים של חיזבאללה שפוצץ אתמול בלילה היה בונקר בעומק 70 מטרים. הפעם 100 פצצות חודרות בונקרים, אבל הצלחנו לחפור גם לעומק הזה באותה שיטה (פעם שניה בהסטוריה). 100 מטרים כבר לא מרגיש כמו משימה בלתי אפשרית.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 28 נובמבר 2024, 11:32

ואם ואם ואם.
לנתניהו אין תוכניות לטווח ארוך. כל החלטה נבעטת במורד המדרון, מסרבים להחליט עד הרגע האחרון שבו אין יותר ברירה.

לגבי הפסקת האש בצפון:
כרגיל ממשלת ישראל עושה הכל הפוך.
במקום להגיע להפסקת אש בעזה שסופסוף תחזיר את החטופים שנמצאים בעזה כבר פאקינג 420 יום ותאפשר לשחרר משאבים לצפון, הגיעו להפסקת אש בצפון כדי לנסות לממש פנטזיות מסוכנות על התיישבות בעזה על חשבון החטופים.
ממשלה של בני זונות ששונאים את העם שלהם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 נובמבר 2024, 11:57

נדב - היי, בלי ספוילרים על בן שפירו - אני עדיין לא שמעתי דווקא.
לגבי ה״דחיפה״ של העם הלבנוני - או שאנחנו כבר שם או שלא, נדע בקרוב… אני רק טוען שפעולות נוספות יכולות גם לתת דחיפה לצד השני דווקא, וזה חבל דק ומורכב.

קליימן - מוכן להתערב על 2,000 נקודות פורום שביבי גמור, ואפילו לא ינסה לרוץ בבחירות הבאות. זו הקדנציה האחרונה שלו כפוליטיקאי. אולי נשיא? לא נראה לי, אבל הנשיא זה מוסד מושחת ומפגר מספיק, אולי הוא ירצה את זה…

שלומיקס - לא מסכים בכלל. בעזה אתה מאוד קרוב לחסל את חמאס, אין להם לאן לברוח, אתה לא קרוב ולא תהיה קרוב לחסל את חיזבאללה כי הם כן יכולים לברוח ואז יוכלו לחזור… הלחץ על חמאס עלה פי כמה עכשיו כשאין להם את לבנון. ההסכם שחמאס בינתיים רוצה מפסיק את הלחימה ולא מחזיר לך את החטופים בלי מחיר מאוד גבוהה שלנו, שייגבה מחיר עצום כשנחזור לשם. אולי בקרוב בזכות הצפון הם דווקא יתקפלו ויסכימו לעסקה טובה בהרבה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 28 נובמבר 2024, 12:21

הסקרים העדכניים לא מסכימים איתך:
https://mobile.mako.co.il/news-politics ... 291027.htm
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 נובמבר 2024, 13:11

Laskin כתב:נדב - היי, בלי ספוילרים על בן שפירו - אני עדיין לא שמעתי דווקא.
לגבי ה״דחיפה״ של העם הלבנוני - או שאנחנו כבר שם או שלא, נדע בקרוב… אני רק טוען שפעולות נוספות יכולות גם לתת דחיפה לצד השני דווקא, וזה חבל דק ומורכב.

זה לא כזה חבל דק כי המטרות של חיזבאללה נמצאות באזורים השיעים. אין באמת סיבה להפציץ מחוץ לאזורים השיעים חוץ מאשר דברים פה ושם כמו מטרות בשדה תעופה למשל. לא נגעת באזרחים הלבנונים שמתנגדים לחיזבאללה ב-4 חודשים האחרונים, אין סיבה שתגע בהם ב-4 חודשים הבאים.

Laskin כתב:קליימן - מוכן להתערב על 2,000 נקודות פורום שביבי גמור, ואפילו לא ינסה לרוץ בבחירות הבאות. זו הקדנציה האחרונה שלו כפוליטיקאי. אולי נשיא? לא נראה לי, אבל הנשיא זה מוסד מושחת ומפגר מספיק, אולי הוא ירצה את זה…

מה גמור מה? הבן אדם יביא סביבות ה-30 מנדטים בבחירות הבאות. הזיכרון בישראל קצר והמחנאות חזקה.

זה גם לא הפתעה גדולה, למשל כתבתי את זה ב-16 לאוקטובר 2023, שבוע אחרי ה-7 לאוקטובר כשעוד היינו בשוק והממשלה לא הייתה קיימת:
DrKeo כתב:לאנשים יש זיכרון קצר, המהפכה המשפטית מרגישה רחוקה 30 שנים מאיתנו, ויש מצב שביבי יגיע לבחירות 2026 עם ערימות של הסכמי שלום, עזה רגועה ומצב כלכלי מאושש. הוא לא יתפטר, אני לא רואה אותו אפילו שוקל את זה, ואם זה יהיה המצב ב-2026 אז בסוף הוא גם יבחר מחדש. ובמהלך הקמפיין הוא ישלח את אחת מהבדיחות שיש בליכוד כמו אמסלם לאולפנים והוא יכנה את משפחות הקורבנות באולפנים ובמחאות שמאלנים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 נובמבר 2024, 13:23

לא ירוץ! תזכרו…
כמו כן עד אז יהיו עוד ועוד ועדות שימצאו אותו אשם.
חוץ מזה שהוא כבר יהיה בן איזה 78 או משהו, זהו, הוא כבר בדרך החוצה, ואני מהמר כמו שאמרתי כל הזמן מאז תחילת המלחמה - שאחרי המלחמה הוא יפרוש מהחיים הפוליטיים, אבל זה יקרה רק אחרי שישיג את המטרות שלו, כי הוא יודע שהשביעי באוקטובר לנצח ייזכר לו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 נובמבר 2024, 14:08

הכוח שמניע את ביבי מבוסס על הקונספט שהוא היחיד שיכול להביל את עם ישראל לגאולה. זאת גם הסיבה שהוא יעשה הכל כדי לשרוד, כי הוא בטוח שאם הוא לא יהיה שם, ישראל תושמד. אנשים קוראים לו אנוכי שהוא עושה הכל בכדי לשרוד גם אם זה נוגד את הנטרס של המדינה, אבל בעיניים שלו ההשרדות שלו שוות ערך להשרדות המדינה וכל העם היהודי.

אם זה הכוח שמניע אותו, הוא ירוץ לראשות הממשלה גם כשהוא יהיה בן 90. אני מוכן להתערב איתך על כל מה שרק תרצה שביבי רץ בבחירות הקרובות והליכוד תהיה המפלגה הגדולה בכנסת. אולי לא יהיה לו 61, אולי האופוזיציה תצליח להרכיב ממשלה, אבל 100% שביבי רץ ו-100% שהליכוד המפלגה הגדולה בכנסת, בדוק.

אני עוד זוכר שבאוקטובר 23' אתה וחנן חשבתם שביבי הולך להכריז על בחירות מוקדמות ברגע שהמלחמה נגמרת ושהוא לא ירוץ שוב. איזו תמימות של 2023 :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 נובמבר 2024, 16:00

אני עדיין חושב שזה יקרה… ברגע שהמלחמה נגמרת העם יצא לרחובות בהמוניו, כל המפלגות מלבד הליכוד יסכימו שהגיע הזמן לבחירות ואז ביבי יכריז על זה, ויפרוש.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 28 נובמבר 2024, 16:13

למה שלא ירוץ אם התמיכה בו עדיין חזקה? מה שמעניין כרגע הוא לא מי אשם, אלא מי חותר לניצחון ושימור הישגי המלחמה. את האופוזיציה מעניינים בעיקר החטופים, והם מוכנים להפקיר את ביטחון 10 מיליון תושבי המדינה כדי להציל 30-40 במקרה הטוב. זה טירוף, הפקרות מוסרית וביטחונית. לא פלא שהתמיכה בביבי רק הלכה והתעצמה.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 28 נובמבר 2024, 16:13

אתה חי בסרט לאסקין.
נדב צודק, ביבי חושב באמת ובתמים שהוא המושיע של עם ישראל.
לי אין טיפה של ספק שלא רק לשרה ויאיר יש הפרעות נפשיות חריפות כמו שכולם יודעים, אלא גם לביבי.

והתגובה של אינטר מוכיחה בדיוק למה הוא ימשיך לרוץ. חבורה של כבשים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 נובמבר 2024, 16:22

אני לא חושב שזה מה שיהיה… התמיכה תפחת משמעותית, יהיו וועדות וחקירות וכו, הוא יבין די מהר שאם הוא רץ לא תהיה לו קואליציה, והוא לא יהיה באופוזיציה.
אם הוא יצליח להביא סוף סביר למלחמה הזו, ואני מאמין שזה אפשרי - הוא ״יפרוש בשיא״.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 28 נובמבר 2024, 16:38

הוא ישב באופוזיציה בכנסת הקודמת. אני לא בטוח שימשיך, טענתי תחת ההנחה שהתמיכה בו תישאר חזקה. לא מבין מה קשורים בלבולי המוח על גאולה, ישועה והישרדות. אם הציבור שלו רוצה אותו, טבעי לגמרי שימשיך.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 28 נובמבר 2024, 19:04

אינטר צודק. זה בכלל לא משנה מי אשם. כל מה שחשוב זה למי מצביעים. ואח"כ יש לו זכות לעשות מה שבא לו. נגיד אם יש לקואליציה 64 מנדטים( סתם מספר שקופץ לראש), למה היא לא מעבירה את כל החוקים והרפורמות שהיא רוצה? כי היו הפגנות? אז מה אם היו הפגנות? העם בחר. 64 מנדטים. איפה הביצים והנכונות לבצע? איפה היכולת לשלוט? בג"ץ אשם? היועמשית? שוב דוד שלי שנפצע ביום כיפור? הם הממשלה... איפה כל מה שאמרו שיעשו? למה הם לא עשו את זה? כי הם אפסים, שלא רוצים באמת לקחת אחריות ורק יודעים לבכות על ההוא, ההיא ומה שמו, שלא נותנים להם לשלוט. הכי כיף להיות בממשלה ולהתנהל כאילו אתה באופוזיציה.
?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 28 נובמבר 2024, 19:57

העבירו את ביטול עילת הסבירות, בג"ץ פסל אותו תוך רמיסת החוק בחסות המלחמה. וכן, הממשלה הייתה קשובה להפגנות, עובדה שהרפורמה עברה ריכוך מסיבי.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 28 נובמבר 2024, 20:16

חבל מאוד שהם לא טובים יותר בעבודה שלהם אם ככה.

למה להקשיב להפגנות? מה הצורך? הציבור בחר לא? אם אלה הדברים הכי חשובים לעתיד המדינה לפי ראש הממשלה ירום הודו, אני מצפה ממנו, כמו שהוא עומד בנושא החטופים, לעמוד מול הפגנות רעשניות ולהעביר אותן לטובת עתיד המדינה וטובתה. או שאולי הנושא לא חשוב כ"כ?

הייתה להם שנה שלמה לפני המלחמה שהם רק התגרדו בה.
?

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 8 אורחים