המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
swiss-the-engine כתב:איכשהו אתה כותב בזלזול על ביבי ״המתקפל״ וחותם באי אפשר כי אמריקה לא איתנו.
רק לא ביבי זה הtrump derangement סינדרום המקורי.
Laskin כתב:מסכים עם נדב על הרוב, אבל דווקא במלחמה הנכחית הוא לדעתי לא אפס מאופס, כי כמעט כל אחד אחר היה מתקפל בפני העולם ותחנוניו כבר אחרי חודש בערך.
הבעייה היא, שהמלחמה הזו הייתה צריכה להגיע הרבה לפני שהם טבחו באזרחים, ולביבי היו כמה וכמה הזדמנויות לעשות זאת והוא לא עשה זאת… אני מאוד לא בדיעה שצריך להמתין לשואה כדי להגיב בצורה כזו, המנהרות והטילים היו מספיק חמורים כדי להצדיק טיהור של עזה כבר לפני לפחות 8 שנים.
InterAl כתב:ארה"ב לא מעוניינת במלחמה כלל אזורית, בטח לא בשנת בחירות. זה לא קשור לביבי בשום צורה, אם כבר ביבי הוא זה שהפך עולמות כדי ללחוץ על ארה"ב, בזמן שהאופוזיציה תקפה אותו במשך שנים שהדבר היחיד שמעסיק אותו זה איראן. כלכלי, ביטחוני וכו' - די נו, לא הייתה פה אף ממשלה אחרת שהתנהלה טוב יותר. או שעכשיו תחזור שוב לאגדות אולמרט ורבין.
InterAl כתב:כמעט כל מה שכתבת קשור למלחמה שביבי ממש לא מנהל לבד. הרפורמה המשפטית הייתה סופר נחוצה, ריככו אותה כדי לרכך את האנרכיה ברחובות שביצע אספסוף שמאלני בור וטיפש שחושב שגנבו לו את המדינה. ביהמ"ש פסל חוק יסוד בחסות המלחמה, נכון, איך גם את זה אתה טופל בביבי? אפילו את גניבות הרכבים שהוכפלו בתחילת 2023, כשהממשלה הייתה בת כמה ימים, אתה מפיל עליו, כשאם כבר (וגם לא באמת), זה טיעון שאתה אמור להפנות נגד ממשלת בנט-לפיד. לקחת כל דבר שלא מוצא חן בעיניך במדינה והאשמת בו את הממשלה. לא רציני ולא משכנע.
DrKeo כתב:Laskin כתב:מסכים עם נדב על הרוב, אבל דווקא במלחמה הנכחית הוא לדעתי לא אפס מאופס, כי כמעט כל אחד אחר היה מתקפל בפני העולם ותחנוניו כבר אחרי חודש בערך.
הבעייה היא, שהמלחמה הזו הייתה צריכה להגיע הרבה לפני שהם טבחו באזרחים, ולביבי היו כמה וכמה הזדמנויות לעשות זאת והוא לא עשה זאת… אני מאוד לא בדיעה שצריך להמתין לשואה כדי להגיב בצורה כזו, המנהרות והטילים היו מספיק חמורים כדי להצדיק טיהור של עזה כבר לפני לפחות 8 שנים.
אף ראש ממשלה לא מתקפל? זאת הייתה התאבדות אלקטוראלית. אנחנו כבר כמעט 3 חודשים בכניסה של רפיח ולא נכנסים, הנוכחות של צהל ברצועה כרגע היא כמעט 15% ממה שהיא הייתה בתחילת המלחמה, הניהול של המשאיות ההומניטריות היה כשל, הניהול של אזורים שכבר נכבשו הוא כשל,, חמאס מתחיל לקחת חזרה אזורים שיצאנו מהם, חיזבאללה מפציץ אותנו יומית, יש בישראל מאות אלפי פליטים ורצועות ביטחון גם בצפון וגם בדרום בתוך שטח ישראל. ואו, איזו הצלחה גדולה כל הניהול של המלחמה הזאת, מדהים. היחיד שמתפקד טוב במלחמה הוא הצבא שמצליח להשיג כל מטרה שמציבים לו בהצלחה ועם מעט נפגעים.
וכן, ברור שהיינו צריכים לטפל בזה לפני שנים, אבל אתה רואה איזה סדר גודל של פעולה צבאית צריך להוציא לפועל בכדי למגר את החמאס ובלי ה-7 לאוקטובר לא היה לנו את ההון הבינלאומי כדי לבצע את זה (הון שבוזבז לגמרי). אולי יכלנו לטפל בזה בכמה שבועות ב-2010, אבל תראה למה חמאס גדל.
Laskin כתב:כניסה לרפיח עוד תהיה, בינתיים זה קלף מיקוח שכזה, כדי לנסות ולראות אם בכל זאת ניתן להציל כמה חטופים… ויש כשלים כמובן, במיוחד בצפון, אני ממש ממש לא טוען שהכל מושלם מן הסתם, או שמדובר בהצלחה מסחררת, הטענה שלי היא שכמעט כל אחד אחר היה מתקפל משם מהר מאוד אחרי ה״מכה״ הראשונה בערך, שגם כן הייתה אולי רכה בהרבה, ואני גם חשבתי שאולי זה יקרה הפעם אבל בינתיים נראה שעומדים בלחצים יחסית סביר וזה לפחות הישג כלשהו שלא זכור לי אי פעם במדינה שלנו מאז שאני חי. ושוב, כך או כך ביבי גמור מבחינתי, לא משנה מה יעשה בהמשך, גם אם יחסל את החמאס ואת איראן ואת סוריה ולבנון ביחד - ה-7 באוקטובר היה בתקופתו ואפילו אם זה היה מאה אחוז רק באשמת הדרג הצבאי - הוא חייב לעוף הביתה אחר כך.
Laskin כתב:לגבי ה״הון הבינלאומי״ - אני לא ממש מרגיש אותו וכבר שבוע אחרי שזה התחיל סיימנו עפ ההון הזה, יש מיליוני מהגרים באירופה וארה״ב שמתרבים שם בקצב והמנהיגים מבינים את הצורך האלקטורלי.
הייתה הזדמנות תחת טראמפ לעשות שם מבצע יפה ולקבל וטו ממנו בסבירות גבוהה מאוד, כמעט כל העולם נגדנו וזה לא בדיוק הפתעה, היינו צריכים לפעול בכל הכח לפני שקרה אסון, וזו הסיבה שלא אצביע לשום מפלגה שכרגע נמצאת בכנסת, אופוזיציה וקואליציה.
לגבי זה שהחמאס מתחיל לקחת איזורים בחזרה - אני לא בטוח שזה עדיין המצב אבל בכל אופן אנחנו לא סיימנו שם, יש דילול כוחות בעיקר בשביל לאפשר לחיילים מנוחה ולהתכונן לצפון אולי, אבל זה לא אומר שלא יכנסו שוב, בסופה של המלחמה הזו נוכל למדוד את ההצלחה במובן הזה, אם חמאס ימשיך לשלוט ברצועה אז מן הסתם הפסדנו.
Uncle Pey'j כתב:אני לא מסכים עם הטענות שהמלחמה מדשדשת, הנסיגה של צהל מאזורים שתמרנו בהם היא חלק מתוכנית הלחימה ואם אין צורך מבצעי בחיילים ששוהים בעומק השטח אחרי שתשתיות חמאס פורקו בו, אני בעד התכנסות לקווי הגנה ויציאה לפשיטות נקודתיות בהתאם לצורך המבצעי. המודל שכולם צריכים לשאוף אליו בעזה הוא של בט״ש מוגבר, עד הכרעה מוחלטת של חמאס שבהערכות הכי אופטימיות לא תקרה לפני 2027.
Uncle Pey'j כתב:לגבי איראן, הארסנל הבליסטי של איראן מונה על פי הערכות המערב כ-3k טילים בליסטיים, רק חלקם בעלי טווח שיכול להגיע לשטח ישראל. האיום הבליסטי מאיראן קיים, אבל הוא כלום ושום דבר לעומת האיום הרקטי של חיזבאללה ולכן לא צריך לחשוש מהאיראנים יותר מדי. עוד כמה מתקפות כאלה ואחוז ניכר מהסדכ שלהם כבר נאכל, וזה אם אני מתעלם ממתקפות נגד ישראליות שבוודאי יגרמו נזק למלאים ולמשגרים שלהם.
This is happening today. https://t.co/3ZtyGd4pwn
— Cliff Bleszinski (@therealcliffyb) June 6, 2015
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 6 אורחים