נושא האוכל הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran
הודעות: 2823
הצטרף: 09 אפריל 2013, 00:42

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי omerkot » 14 ספטמבר 2013, 12:33

זה מאוד דומה למה שחיפשת, הטכניקה זהה ורק צורת החיתוך וההגשה שונה.

סמל אישי של המשתמש
infected aviad
Trainee
הודעות: 358
הצטרף: 13 אפריל 2013, 22:01

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי infected aviad » 14 ספטמבר 2013, 13:31

omerkot כתב:זה מאוד דומה למה שחיפשת, הטכניקה זהה ורק צורת החיתוך וההגשה שונה.

בגלל זה אמרתי תודה פעמיים.
תמונה
it is not a shame to have dreams unfulfilled, it is a shame to have dreams not trying to fulfill. - Herman Cain

תמונה

MGS FREAK
Veteran
הודעות: 1803
הצטרף: 01 דצמבר 2013, 15:30

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי MGS FREAK » 10 דצמבר 2015, 10:48



יכולתי לשים את זה גם בנושא המוזיקה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage
הודעות: 5382
הצטרף: 13 אפריל 2013, 22:36

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 10 דצמבר 2015, 12:48

הוא ענק!
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

MGS FREAK
Veteran
הודעות: 1803
הצטרף: 01 דצמבר 2013, 15:30

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי MGS FREAK » 10 דצמבר 2015, 15:32

"cut some potatos on the sigil of satan" :lol:

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage
הודעות: 5382
הצטרף: 13 אפריל 2013, 22:36

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 10 דצמבר 2015, 16:13

הסכין הזאת שלו הורגת אותי
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran
הודעות: 1069
הצטרף: 15 אפריל 2013, 14:28

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי רונן » 27 דצמבר 2015, 13:30

פאד תאי שהכינותי. מכיל שמן אורז, טופו, דייקון (סוג צנון יפני) כבוש, בצלצלי שאלוט, חזה עוף, ביצה, ממרח תמרינדי, רוטב דגים, סוכר דקלים, סוכר לבן, אטריות אורז, נבטים סיניים, עירית ומשחת צ'ילי חריף. המנה מקושטת בבוטנים גרוסים, בנבטים סיניים ובשמשיית לימון.

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin
הודעות: 38251
הצטרף: 08 אפריל 2013, 23:19

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 27 דצמבר 2015, 14:02

טיפ, אני ממליץ לך לעשות תאורת צד כשאתה מצלם אוכל ולא תאורה כל כך מלאה או שמגיעה מאחורי המצלמה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran
הודעות: 1069
הצטרף: 15 אפריל 2013, 14:28

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי רונן » 27 דצמבר 2015, 14:54

אני יודע. אני צריך להבין איך לבטל מבזק מובנה במצלמה (מצלמה חדשה). אני צריך אותו חשוף כדי שהמבזק החיצוני יבזיק. לדעתי התאורה בתמונות האחרונות יצאה רבה מדי, צולמו בתאורת שמש. השתיים הראשונות יצאו פצצה לטעמי.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin
הודעות: 38251
הצטרף: 08 אפריל 2013, 23:19

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 27 דצמבר 2015, 14:58

גם בתמונות הראשונות, רואים לפי הצל של הלימון שהמקור אור, גם אם זאת שמש, מגיע ממאחורי המצלמה (פחות או יותר) ולא מהצד.

אין דבר יותר גרוע לצילום אוכל מפלאש שמגיע מהמצלמה שצלמה אותו. אם יש לך דרך לנתק אותו ולמקם אותו בצד זה פיתרון מעולה. אם לא אז מנורה, אור טבעי או אפילו אייפון עם פנס פתוח שמאירים מהצד יעשו לך פלאים. אני אוהב לצלם אוכל בחושך, שהוא ממילא התנאים ברוב המסעדות, כשאני מאיר אותו מהצד עם האייפון של אשתי בזמן שאני מצלם
עם שלי.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran
הודעות: 1069
הצטרף: 15 אפריל 2013, 14:28

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי רונן » 27 דצמבר 2015, 15:51

תודה, נדב. אינני רואה צל בשתיים הראשונות, אני רואה באחרונה. אני יודע שהבזק ישיר אינו נכון. קניתי הבזק חיצוני מקצועי והתקנתי אותו על חצובה כדי שיאיר מהצד. בדיוק חקרתי כיצד לבטל את ההבזק המובנה במצלמה. נראה שמצאתי.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran
הודעות: 1069
הצטרף: 15 אפריל 2013, 14:28

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי רונן » 29 דצמבר 2015, 23:31

קניתי חיישן (מותקן על המצלמה) שיבזיק את ההבזק החיצוני ולא יהיה תלוי במבזיק המובנה (לכן, יהיה מנוטרל). עכשיו המצלמה שלי נראית כמו E.T :)

תמונה
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin
הודעות: 38251
הצטרף: 08 אפריל 2013, 23:19

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2015, 00:11

תתחדש, אפילו שזה פוסט לנושא צילום לדעתי :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran
הודעות: 1069
הצטרף: 15 אפריל 2013, 14:28

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי רונן » 03 ינואר 2016, 02:45

תודה, נדב :)
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran
הודעות: 1069
הצטרף: 15 אפריל 2013, 14:28

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי רונן » 31 ינואר 2016, 16:34

עוד מנה תאילנדית שהכנתי: נתחוני עוף מצופים בטמפורה ומוקפצים בבצלצולי שום, בבצל, בפלפלי צ'ילי, באגוזי קשיו, ברוטב (מכיל רוטב צדפות, רוטב דגים, רוטב סויה כהה, מים, סוכר, מלח, פלפל לבן) ובבצל ירוק. אני די נרתע מפֵרות ים אך רציתי להכין את המנה כהלכתה. אפשר להחליף את רוטב הצדפות ברוטב הוי סטיר (Hoy Stir), הוא רוטב פטריות צמחוני. המנה טעימה מאוד!

כתבתי מדריך לפאד תאי שהפך למדריך למטבח התאילנדי. בינתיים הוא בעל 15 עמודים וזה לאחר שהספקתי לכלול בו שני מתכונים בלבד. הוא עוד יגדל מאוד. אעלה את מדריכי הבישול שלי לאתר האוכל הייחודי והמורכב שאני מקים :)

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin
הודעות: 38251
הצטרף: 08 אפריל 2013, 23:19

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 31 ינואר 2016, 21:12

אתה עושה ספר רונן?
We're just normal men. We're just innocent men

MGS FREAK
Veteran
הודעות: 1803
הצטרף: 01 דצמבר 2013, 15:30

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי MGS FREAK » 01 פברואר 2016, 15:11

נראה מצויין רונן. הכל נשמע לי טוב חוץ מרטבי הדגים והצדפות (שלמען ההגינות לא יצא לי לטעום, אבל אני לא אוהב דגים לכן לא נשמע לי הרעיון)

השרית או זיגגת את הקשיו במשהו ? הוא מנצנץ לו בתמונה האחרונה.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran
הודעות: 1069
הצטרף: 15 אפריל 2013, 14:28

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי רונן » 01 פברואר 2016, 15:28

נדב, אני כותב מדריכי בישול מהודרים, מפורטים ומדויקים. כתבתי מדריך להכנת בורקס (גם בצק עלים) בעל 10 עמודים (עמודי A4), מדריך פסטה בעל 40 עמודים ועוד מדריכים. הם תוצאה של המון מחקר והכנות פעם אחר פעם של אותן מנות. המדריכים הם בטהרת הקלאסיקות, כלומר המתכונים הם על פי מקורם (אינני מעריך טוויסטיים, אך מציין אותם בהערת אגב בתור אפשרות). עד כה כתבתי אותם לשימושי האישי, אך בעתיד הקרוב אציע אותם באתרי.
נערך לאחרונה על ידי רונן ב 01 פברואר 2016, 15:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran
הודעות: 1069
הצטרף: 15 אפריל 2013, 14:28

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי רונן » 01 פברואר 2016, 15:31

MGS FREAK כתב:נראה מצויין רונן. הכל נשמע לי טוב חוץ מרטבי הדגים והצדפות (שלמען ההגינות לא יצא לי לטעום, אבל אני לא אוהב דגים לכן לא נשמע לי הרעיון)

השרית או זיגגת את הקשיו במשהו ? הוא מנצנץ לו בתמונה האחרונה.


תודה רבה. רוטב דגים הוא לא רוטב שמריח טוב, אפילו מרתיע, אך אם מוסיפים אותו למנה במשורה, הוא מוסיף. רוטב צדפות מריח טוב, אך קצת מלוח.

הקפצתי מעט את הקשיו מראש, לכן הוא גם מעט שחום. גם הצילום ושימוש נכון באור תורמים לברק. אני נעזר בפלש חיצוני על חצובה וברפלקטור.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').


חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 15 אורחים

cron