נושא האוכל הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin
הודעות: 38249
הצטרף: 08 אפריל 2013, 23:19

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 19 מאי 2013, 01:05

omerkot כתב:כרבולות ומקורים עוד לא הרגו אף אחד...

ברור, גם לא רקטומים. פשוט לא הרעיון הכי אטרקטיבי שאפשר לחשוב עליו.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran
הודעות: 2823
הצטרף: 09 אפריל 2013, 00:42

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי omerkot » 19 מאי 2013, 01:42

DrKeo כתב:ברור, גם לא רקטומים. פשוט לא הרעיון הכי אטרקטיבי שאפשר לחשוב עליו.

אבותינו גדלו על רגל קרושה וגריוולעך. סבתא שלי היתה מכניסה רגליים של עוף למרק ונותנת לנו לאכול את זה בסוף ורקטום זה בסה"כ הקצה של המעי ככה שזה בהגדרה חלק מנקניקיות ודווקא מהזן האיכותי יותר.
בקיצור, סתם יפי נפש :evil:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin
הודעות: 38249
הצטרף: 08 אפריל 2013, 23:19

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 19 מאי 2013, 01:46

omerkot כתב:אבותינו גדלו על רגל קרושה וגריוולעך. סבתא שלי היתה מכניסה רגליים של עוף למרק ונותנת לנו לאכול את זה בסוף ורקטום זה בסה"כ הקצה של המעי ככה שזה בהגדרה חלק מנקניקיות ודווקא מהזן האיכותי יותר.
בקיצור, סתם יפי נפש :evil:

על כל מסורת אבותי, אני עדין לא יכול אפילו לצפות ברגל קרושה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage
הודעות: 5380
הצטרף: 13 אפריל 2013, 22:36

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 19 מאי 2013, 13:36

infected aviad כתב:הנקניקייה זה לא סוג הבשר, רק צורת העיבוד.
אם תקנה נקניקיות מכובדות\טובות לא תצטרך לחשוש מציפורניים וכל מיני שטויות שאנשים הנפיצו שיש בנקניקיות.

השאלה היא למה להרוס נקניקיה איכותית. לא ראיתי בחיים שלי בן אדם משתמש בצ'וריסוס לדוגמא למזון מהסוג שגל הכין.

התמונה של הומר הרגה אותי. חנן היית צריך אבל לדעתי לצטט את שחר, המשפט שלו היה יותר מתאים.

נ.ב
לא התכוונתי אגב לכך שמכניסים את הזבל לנקניקיות... התכוונתי שבחוק מותר שיהיה בנקניקיות עד 5% צואה. לפחות כשאני בדקתי את העניין מלפני איזה עשור.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
infected aviad
Trainee
הודעות: 358
הצטרף: 13 אפריל 2013, 22:01

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי infected aviad » 26 מאי 2013, 04:11

omerkot כתב:כרבולות ומקורים עוד לא הרגו אף אחד...

ם
זה כל הויטמיני
תמונה
it is not a shame to have dreams unfulfilled, it is a shame to have dreams not trying to fulfill. - Herman Cain

תמונה

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran
הודעות: 1069
הצטרף: 15 אפריל 2013, 14:28

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי רונן » 30 מאי 2013, 02:29

treao כתב:עשיתם לי חשק לפיצה עם כול הדיבורים האלה.
הנה תעיפו מבט פה:http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-bread/Recipe-df29cf2e4721731006.htm&sCh=949ac3bdc7f26110&pId=258168615
אני מכין כול הזמן. מומלץ.


תודה. יש לי מתכון טוב לפיצה, אך תמיד שמח לבדוק מתכונים אחרים.

ואם אתם אוהבים פיצה ומרבים להכינה בבית, ממליץ לכם לרכוש אבן שמוט. זו אבן שמתלהטת בתנור ויוצרת פיצה כמו של טאבון. אפשר להכין עליה גם לחמים אך מתאימה יותר למאפים דקים, כמו פיצה.

יש לי אבן כזו. גם לא יקרה.

DrKeo כתב:אני לא יודע אם ראית פעם את מפעל היצור שלהם אבל הבשר שנכנס לשם...


הבנתי שהיום לא מכינים אותם כמו פעם. מה שאתה מתאר היה נכון לעבר למיטב הבנתי. אבל אין לי מושג מה נכון.

טוב, נחזור לדברים יותר סימפטיים:

מרק בצל מוקרם שהכנתי אתמול:

תמונה

מכיל חמאה, המון רצועות בצל מקורמלות (קרמלתי אותן כמה שעות על הגז, הוצאתי להן את כל המיץ. היו כאלה טעימות, יכולתי לאכול אותן כמו חטיף), יין שרי (סג יין ספרדי יבש מחוזק כדי לחזק את טעמם של הבצלים, ויש המשתמשים בקוניאק), ציר עוף, ציר בקר, ומתובל במלח, בפלפל, בתימין ובעלי דפנה.

מעל הנחתי 3 פרוסות באגט קלויות, מעליהן פיזרתי גבינת גרויר (מקובלת למרק בצל) והכנסתי לתנור עם המרק לשם הקרמה. לחלופין, נהוג למתוח עלה בצק עלים על פי הקערית, למשוח בביצה טרופה ולהכניס לתנור לאפייה. הסועד ישבור את העלה האפוי לתוך המרק.

והנה אותו מרק, רק לא מוקרם (הקרמתי את פרוסות הבאגט משמאל):

תמונה

והנה פסטה ביתית שהכנתי וייבשתי:

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

ואם כבר פסטה, הנה מנה שהכנתי (לא מיועד לכל חך):

תמונה

זו פסטת קרבונרה המורכבת משמנת, חזה אווז (חזיר במקור) ומוגשת באופן מסורתי עם חלמון ביצה. הסועד מערבב את החלמון עם הפסטה וזו מתבשלת מעט בזכות חומה.

כל ההכנות הן גם לצורך כתיבת מדריך בישול מקיף שאני שוקד על כתיבתו ועריכתו. כבר 250 עמודים.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

treao
Minion
הודעות: 78
הצטרף: 11 מאי 2013, 16:05

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי treao » 31 מאי 2013, 15:04

דוווקא נראה טעים הפסטה עם הביצה. יש לי גם מכונת פסטה רק שאני עושה איתה רק רביולי.
it's not a lake it's an ocean

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran
הודעות: 1069
הצטרף: 15 אפריל 2013, 14:28

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי רונן » 13 יוני 2013, 21:30

ושוב מרק בצל שהכינותי כעת, ידוע בשמו בצרפתית: Soupe à l'oignon en croûte.

croûte משמעו קרום בצרפתית, והמרק מקבל את שמו ממעטה בצק העלים שנמתח סביב שפת כלי ההגשה ונאפה בתנור. זוהי צורת הגשה קלאסית למרק בצל צרפתי. הסועד בר המזל שובר להנאתו את הקרום לתוך המרק, ואוכל בהנאה רבה.

תמונה

תמונה

תמונה
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran
הודעות: 2823
הצטרף: 09 אפריל 2013, 00:42

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי omerkot » 13 יוני 2013, 22:38

Soupe d'un grand égo

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran
הודעות: 4132
הצטרף: 13 אפריל 2013, 20:04

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי Death_119 » 14 יוני 2013, 07:45

אם אני זוכר נכון זה היה חצ'פורי שהכנו (מקווה שאני לא טועה בשם הגרוזיני):
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
שיש ברק:
תמונה
בצל ממולא בעדשים:
תמונה
קראמבל תפוחים:
תמונה
סלט מוצרלה:
תמונה
חצי קילו רוסטביף עם חרדל:
תמונה
פיצות:
תמונה
תמונה
תמונה
עוגת טריקולד:
תמונה
תמונה

סמל אישי של המשתמש
infected aviad
Trainee
הודעות: 358
הצטרף: 13 אפריל 2013, 22:01

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי infected aviad » 16 יוני 2013, 06:17

שינוי חד בנושא-
איפה נראה לכם ההמבורגרים הכי טעימים?
תמונה
it is not a shame to have dreams unfulfilled, it is a shame to have dreams not trying to fulfill. - Herman Cain

תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran
הודעות: 4132
הצטרף: 13 אפריל 2013, 20:04

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי Death_119 » 15 יוני 2013, 22:22

infected aviad כתב:שינוי חד בנושא-
איפה נראה לכם ההמבורגרים הכי טעימים?

מבחינת כאילו שברמת דיינרים:
1) וולף נייט.
2) המבורג.
3) בלאק.
4) אהגדיר.
5) מוזס.
6) BBB.

את דיקסי אני לא יודע אם לדרג כי אין להם המבורג קונבציונאלי. זה על בריוש או בלי לחמניה או כל מיני קומבינציות מוזרות. למרות שהפילי שלהם מנצח הכל בהפרש :D.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
SHAPIRA500
Trainee
הודעות: 293
הצטרף: 13 אפריל 2013, 19:37

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי SHAPIRA500 » 16 יוני 2013, 01:33

אגאדיר אחת המנות הטובות, גם מוזס זה טוב אבל תמיד מתקמצנים שם.
"It wasn't impossible to build Rapture at the bottom of the sea. It was impossible to build it anywhere else."
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran
הודעות: 3696
הצטרף: 14 אפריל 2013, 01:14

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי swym » 16 יוני 2013, 13:06

infected aviad כתב:שינוי חד בנושא-
איפה נראה לכם ההמבורגרים הכי טעימים?

ברשימה שדודי כבר הזכיר ווולפנייטס הם גם הפייבוריטים שלי, אבל באף אחד מהאחרים לא סבלתי מהמבורגר (חוץ מהבלאק בעצם).
חוץ מכל אלו יש גם את ההמבורגר של אוונגרד ואת השרימפבורגר המעולה של הגו'צה בתל אביב, את האיוו מיטבורגר ואת Tel Aviv kitchen & beer בירושליים, את המיטבול בראשון לציון, ואת יומנגס שיצריכו גיחה למקום קצת יותר רחוק וגם לא זול במיוחד - אבל בהחלט שווה את זה בזכות רשימת תוספות שלא נגמרת וגדלים לא פרופורציונליים כיאה לדיינר אמיתי. אני חותם על ההמבורגר האיטלקי שם שכבר הספקתי לנסות:
http://www.gargeran.co.il/2013/01/19/%D ... %92%D7%A1/

סמל אישי של המשתמש
infected aviad
Trainee
הודעות: 358
הצטרף: 13 אפריל 2013, 22:01

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי infected aviad » 17 יוני 2013, 22:46

בתכלס הבעיה שלי באה אחרי שאכלתי בסופש המבורגרים בשלושה מקומות שונים, ומשם ההתלבטות...
אגב, אני גם מאד ממליץ על הקניבר בחיפה...
תמונה
it is not a shame to have dreams unfulfilled, it is a shame to have dreams not trying to fulfill. - Herman Cain

תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin
הודעות: 38249
הצטרף: 08 אפריל 2013, 23:19

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 29 יוני 2013, 17:18

infected aviad כתב:בתכלס הבעיה שלי באה אחרי שאכלתי בסופש המבורגרים בשלושה מקומות שונים, ומשם ההתלבטות...
אגב, אני גם מאד ממליץ על הקניבר בחיפה...

אם כבר חיפה אז היית צריך לעבור את הכביש ולאכול בסינטה בר שמעבר לכביש מהקניבר :)
לדעתי אגב וולף נייטס מזעזע, לפחות הסניף בלילינבלום שצמוד לעבודה שלי. אגדיר פשוט מעולה אם לוקחים את האנגוס ולא ההמבורגר הרגיל ומוזס מככבים אך ורק כשיש להם את ההמבורגר טוקיו הסופר מגניב שלהם, ההמבורגר הרגיל והארטבורגר די מעפנים. באילת יש המבורגר לא רע בשם ברביז אבל ברגע שמשלבים את הרטבים הסופר סופר מגניבים שיש להם שאין באף מקום אחר זה מעלה אותו להיות המבורגר ממש ממש טוב. אבל אם בא לך משהו באמת טוב, המיטשוס בקצרין בגולן. הם מגדלים לבד את הבקר, הבשר שם נשחט באותו יום ויש שם בשר מהסוג שיש בחו"ל ואין בארץ כי הכל פה עובר הקפאה והשמדת טעם על ידי הרבנות. בקיצור, מיטשוס, בשר מדהים, גם ההמבורגר שלהם מדהים בזכות הבשר אבל אם הייתי כבר נמצא במיטשוס לא הייתי מבזבז את הביקור שלי על המבורגר :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
infected aviad
Trainee
הודעות: 358
הצטרף: 13 אפריל 2013, 22:01

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי infected aviad » 29 יוני 2013, 19:03

DrKeo כתב:אם כבר חיפה אז היית צריך לעבור את הכביש ולאכול בסינטה בר שמעבר לכביש מהקניבר :)
לדעתי אגב וולף נייטס מזעזע, לפחות הסניף בלילינבלום שצמוד לעבודה שלי. אגדיר פשוט מעולה אם לוקחים את האנגוס ולא ההמבורגר הרגיל ומוזס מככבים אך ורק כשיש להם את ההמבורגר טוקיו הסופר מגניב שלהם, ההמבורגר הרגיל והארטבורגר די מעפנים. באילת יש המבורגר לא רע בשם ברביז אבל ברגע שמשלבים את הרטבים הסופר סופר מגניבים שיש להם שאין באף מקום אחר זה מעלה אותו להיות המבורגר ממש ממש טוב. אבל אם בא לך משהו באמת טוב, המיטשוס בקצרין בגולן. הם מגדלים לבד את הבקר, הבשר שם נשחט באותו יום ויש שם בשר מהסוג שיש בחו"ל ואין בארץ כי הכל פה עובר הקפאה והשמדת טעם על ידי הרבנות. בקיצור, מיטשוס, בשר מדהים, גם ההמבורגר שלהם מדהים בזכות הבשר אבל אם הייתי כבר נמצא במיטשוס לא הייתי מבזבז את הביקור שלי על המבורגר :)

איפה אחי, לא יודע מתי הייתה הפעם האחרונה שאכלת בסינטה בר, אבל היום הוא המבורגר די סתמי ולא עומד מול הקניבר. לפי מה שהבנתי פעם זה באמת היה נחשב להרבה יותר טעים (בתכלס כל המקום השתנה).
אמממ, מה זה ההמבורגר טוקיו? לא מצאתי באתר של מוזס:
http://www.mosesrest.co.il/
מה שכן, סיקרנת אותי עם הרטבים של הברביז האלה :roll:
תמונה
it is not a shame to have dreams unfulfilled, it is a shame to have dreams not trying to fulfill. - Herman Cain

תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin
הודעות: 38249
הצטרף: 08 אפריל 2013, 23:19

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 30 יוני 2013, 20:05

infected aviad כתב:איפה אחי, לא יודע מתי הייתה הפעם האחרונה שאכלת בסינטה בר, אבל היום הוא המבורגר די סתמי ולא עומד מול הקניבר. לפי מה שהבנתי פעם זה באמת היה נחשב להרבה יותר טעים (בתכלס כל המקום השתנה).
אמממ, מה זה ההמבורגר טוקיו? לא מצאתי באתר של מוזס:
http://www.mosesrest.co.il/
מה שכן, סיקרנת אותי עם הרטבים של הברביז האלה :roll:

האמת שלא הייתי בסינטה כבר 5 שנים. הטוקיו נמצא באתר של מוזס במיוחדים. הם מערבבים וואסאבי לתוך הרטבים של ההמבורגר וזה יוצא מגניב לגמרי.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran
הודעות: 2823
הצטרף: 09 אפריל 2013, 00:42

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי omerkot » 30 יוני 2013, 21:13

אצל אשכנזים כל דבר הולך טוב עם חריין. זה מוטבע בגנטיקה שלנו...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin
הודעות: 38249
הצטרף: 08 אפריל 2013, 23:19

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 01 יולי 2013, 00:25

omerkot כתב:אצל אשכנזים כל דבר הולך טוב עם חריין. זה מוטבע בגנטיקה שלנו...

כן, אין על השורש הזה. חריף שפותח את הנחיריים.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran
הודעות: 4815
הצטרף: 09 אפריל 2013, 06:37

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי bozeman » 01 יולי 2013, 09:10

omerkot כתב:אצל אשכנזים כל דבר הולך טוב עם חריין. זה מוטבע בגנטיקה שלנו...

איפה הלייק פה?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
infected aviad
Trainee
הודעות: 358
הצטרף: 13 אפריל 2013, 22:01

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי infected aviad » 04 יולי 2013, 12:54

DrKeo כתב:האמת שלא הייתי בסינטה כבר 5 שנים. הטוקיו נמצא באתר של מוזס במיוחדים. הם מערבבים וואסאבי לתוך הרטבים של ההמבורגר וזה יוצא מגניב לגמרי.

וואלה, יש שם באמת כמה מנות מעניינות שפיספסתי, מגניב :D
תמונה
it is not a shame to have dreams unfulfilled, it is a shame to have dreams not trying to fulfill. - Herman Cain

תמונה

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran
הודעות: 1069
הצטרף: 15 אפריל 2013, 14:28

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי רונן » 05 יולי 2013, 02:13

עוגת קוגלהוף שהכינותי כעת. הכנתי אותה כמה פעמים במהלך השבועות האחרונים כדי לערוך את המתכון שלה במדריך הבישול שאני כותב.

העוגה מכילה צימוקים ורום, אשר הצימוקים הושרו בו כשעה לפני הכנת הבצק, ומעל מפוזרות פרוסות שקדים מולבנים. בתום האפייה הספגתי את העוגה בסירופ סוכר שהכנתי ושהכיל מים, סוכר, שקדים טחונים ורום, ומעל כל זה, פידרתי אבקת סוכר.

אך תם ולא נשלם. בקרוב אתנסה בעוגת בבקה, הגרסה הפולנית של הקוגלהוף.

תמונה
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
infected aviad
Trainee
הודעות: 358
הצטרף: 13 אפריל 2013, 22:01

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי infected aviad » 05 יולי 2013, 11:20

רונן כתב:עוגת קוגלהוף שהכינותי כעת. הכנתי אותה כמה פעמים במהלך השבועות האחרונים כדי לערוך את המתכון שלה במדריך הבישול שאני כותב.

העוגה מכילה צימוקים ורום, אשר הצימוקים הושרו בו כשעה לפני הכנת הבצק, ומעל מפוזרות פרוסות שקדים מולבנים. בתום האפייה הספגתי את העוגה בסירופ סוכר שהכנתי ושהכיל מים, סוכר, שקדים טחונים ורום, ומעל כל זה, פידרתי אבקת סוכר.

אך תם ולא נשלם. בקרוב אתנסה בעוגת בבקה, הגרסה הפולנית של הקוגלהוף.

תמונה

בחיים שלי לא ידעתי שככה קוראים לעוגה הזאת :shock:
בכל מקרה, למה יש חלקים עם שקדים מולבנים וחלקים בלי? זה הורס את כל הכיף, כי תמיד יהיה המסכן שיידפק עם החלק הפחות מגניב...
תמונה
it is not a shame to have dreams unfulfilled, it is a shame to have dreams not trying to fulfill. - Herman Cain

תמונה

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran
הודעות: 1069
הצטרף: 15 אפריל 2013, 14:28

Re: נושא האוכל הרשמי

הודעהעל ידי רונן » 05 יולי 2013, 18:36

infected aviad כתב:בכל מקרה, למה יש חלקים עם שקדים מולבנים וחלקים בלי? זה הורס את כל הכיף, כי תמיד יהיה המסכן שיידפק עם החלק הפחות מגניב...

חחח גם אני שמתי לב לזה. בפעם הבאה כשאכין אצטרך להיזהר כאשר אני יוצק את הבצק לתבנית, כי כנראה הזזתי אותו קצת והוא הסית את השקדים בתחתית התבנית וכך קרה שחלק נותר מיותם.

מקווה שבפעם הבאה אף אחד לא "יידפק" :)

יש לעוגה הזו היסטוריה עשירה ומורכבת, היא בעלת כל מיני שמות וגרסאות ברחבי העולם. לקח לי שבועות ללקט מכל מיני מקורות מידע ולעשות סדר בדברים. תיארתי הכל בהקדמה למתכון במדריך.
נערך לאחרונה על ידי רונן ב 05 יולי 2013, 22:59, נערך 3 פעמים בסך הכל.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').


חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 16 אורחים