טיפ, אני ממליץ לך לעשות תאורת צד כשאתה מצלם אוכל ולא תאורה כל כך מלאה או שמגיעה מאחורי המצלמה.
Re: נושא האוכל הרשמי
פורסם: 27 דצמבר 2015, 14:54
על ידי רונן
אני יודע. אני צריך להבין איך לבטל מבזק מובנה במצלמה (מצלמה חדשה). אני צריך אותו חשוף כדי שהמבזק החיצוני יבזיק. לדעתי התאורה בתמונות האחרונות יצאה רבה מדי, צולמו בתאורת שמש. השתיים הראשונות יצאו פצצה לטעמי.
Re: נושא האוכל הרשמי
פורסם: 27 דצמבר 2015, 14:58
על ידי DrKeo
גם בתמונות הראשונות, רואים לפי הצל של הלימון שהמקור אור, גם אם זאת שמש, מגיע ממאחורי המצלמה (פחות או יותר) ולא מהצד.
אין דבר יותר גרוע לצילום אוכל מפלאש שמגיע מהמצלמה שצלמה אותו. אם יש לך דרך לנתק אותו ולמקם אותו בצד זה פיתרון מעולה. אם לא אז מנורה, אור טבעי או אפילו אייפון עם פנס פתוח שמאירים מהצד יעשו לך פלאים. אני אוהב לצלם אוכל בחושך, שהוא ממילא התנאים ברוב המסעדות, כשאני מאיר אותו מהצד עם האייפון של אשתי בזמן שאני מצלם עם שלי.
Re: נושא האוכל הרשמי
פורסם: 27 דצמבר 2015, 15:51
על ידי רונן
תודה, נדב. אינני רואה צל בשתיים הראשונות, אני רואה באחרונה. אני יודע שהבזק ישיר אינו נכון. קניתי הבזק חיצוני מקצועי והתקנתי אותו על חצובה כדי שיאיר מהצד. בדיוק חקרתי כיצד לבטל את ההבזק המובנה במצלמה. נראה שמצאתי.
Re: נושא האוכל הרשמי
פורסם: 29 דצמבר 2015, 23:31
על ידי רונן
קניתי חיישן (מותקן על המצלמה) שיבזיק את ההבזק החיצוני ולא יהיה תלוי במבזיק המובנה (לכן, יהיה מנוטרל). עכשיו המצלמה שלי נראית כמו E.T
Re: נושא האוכל הרשמי
פורסם: 30 דצמבר 2015, 00:11
על ידי DrKeo
תתחדש, אפילו שזה פוסט לנושא צילום לדעתי
Re: נושא האוכל הרשמי
פורסם: 03 ינואר 2016, 02:45
על ידי רונן
תודה, נדב
Re: נושא האוכל הרשמי
פורסם: 31 ינואר 2016, 16:34
על ידי רונן
עוד מנה תאילנדית שהכנתי: נתחוני עוף מצופים בטמפורה ומוקפצים בבצלצולי שום, בבצל, בפלפלי צ'ילי, באגוזי קשיו, ברוטב (מכיל רוטב צדפות, רוטב דגים, רוטב סויה כהה, מים, סוכר, מלח, פלפל לבן) ובבצל ירוק. אני די נרתע מפֵרות ים אך רציתי להכין את המנה כהלכתה. אפשר להחליף את רוטב הצדפות ברוטב הוי סטיר (Hoy Stir), הוא רוטב פטריות צמחוני. המנה טעימה מאוד!
כתבתי מדריך לפאד תאי שהפך למדריך למטבח התאילנדי. בינתיים הוא בעל 15 עמודים וזה לאחר שהספקתי לכלול בו שני מתכונים בלבד. הוא עוד יגדל מאוד. אעלה את מדריכי הבישול שלי לאתר האוכל הייחודי והמורכב שאני מקים
Re: נושא האוכל הרשמי
פורסם: 31 ינואר 2016, 21:12
על ידי DrKeo
אתה עושה ספר רונן?
Re: נושא האוכל הרשמי
פורסם: 01 פברואר 2016, 15:11
על ידי MGS FREAK
נראה מצויין רונן. הכל נשמע לי טוב חוץ מרטבי הדגים והצדפות (שלמען ההגינות לא יצא לי לטעום, אבל אני לא אוהב דגים לכן לא נשמע לי הרעיון)
השרית או זיגגת את הקשיו במשהו ? הוא מנצנץ לו בתמונה האחרונה.
Re: נושא האוכל הרשמי
פורסם: 01 פברואר 2016, 15:28
על ידי רונן
נדב, אני כותב מדריכי בישול מהודרים, מפורטים ומדויקים. כתבתי מדריך להכנת בורקס (גם בצק עלים) בעל 10 עמודים (עמודי A4), מדריך פסטה בעל 40 עמודים ועוד מדריכים. הם תוצאה של המון מחקר והכנות פעם אחר פעם של אותן מנות. המדריכים הם בטהרת הקלאסיקות, כלומר המתכונים הם על פי מקורם (אינני מעריך טוויסטיים, אך מציין אותם בהערת אגב בתור אפשרות). עד כה כתבתי אותם לשימושי האישי, אך בעתיד הקרוב אציע אותם באתרי.
Re: נושא האוכל הרשמי
פורסם: 01 פברואר 2016, 15:31
על ידי רונן
MGS FREAK כתב:נראה מצויין רונן. הכל נשמע לי טוב חוץ מרטבי הדגים והצדפות (שלמען ההגינות לא יצא לי לטעום, אבל אני לא אוהב דגים לכן לא נשמע לי הרעיון)
השרית או זיגגת את הקשיו במשהו ? הוא מנצנץ לו בתמונה האחרונה.
תודה רבה. רוטב דגים הוא לא רוטב שמריח טוב, אפילו מרתיע, אך אם מוסיפים אותו למנה במשורה, הוא מוסיף. רוטב צדפות מריח טוב, אך קצת מלוח.
הקפצתי מעט את הקשיו מראש, לכן הוא גם מעט שחום. גם הצילום ושימוש נכון באור תורמים לברק. אני נעזר בפלש חיצוני על חצובה וברפלקטור.