נושא ה-Xbox הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא ה-Xbox הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 10 יולי 2024, 11:20

אני מסכים, זה עדיין הדיל הכי משתלם שיש במחשב, בהפרש עצום.
ואין מצב שזה יישאר ככה עוד הרבה זמן, בטח עם כל המשחקים שאמורים לצאת בשנתיים הקרובות. זה לא כלכלי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 יולי 2024, 12:46

כדי לקבל את COD צריך בקונסולה את אולטימייט. הוא עולה ב-5$ לחודש, זה 60$ לשנה. זה פחות או יותר המחיר של COD, ולא ממש מתווסף משהו חדש מעבר ל-COD. עדיף לצרכן להמשיך לשלם 15$ בחודש ואז לקנות את COD בנפרד אם הוא רוצה, או אולי אחרי חצי שנה ב-20$. אז כן, זאת עליית מחיר משמעותית ולא משתלמת בעליל. ואם הייתי שחקן XS שצריך לשלם 240$ בשנה בשביל GP, וואללה המחיר של השירות הזה מתחיל להיות הרבה פחות אטרקטיבי. 240$ זה יותר ממחיר של 3 משחקים חדשים.

במחשב זה סיפור שונה, אבל אם במחשב הייתי צריך לשלם 20$ בחודש הייתי מפסיק את GP מזמן. כמה משחקים שהייתי קונה DAY ONE נמצאים בשירות? 2-3 בשנה? בשביל גישה לכמה משחקי ילדים ומשחקי קטלוג אחורי אני לא הולך לשלם 20$ בחודש, הרי רוב המשחקים ב-GP כבר מזמן הגיעו ל-10$ ואם אני קונה אותם הם שלי לנצח.

למה אתה חושב שחקני מחשב משלמים 12$ ושחקני XS משלמים 20$? כי שחקני XS כלואים בגן הסגור של אקסבוקס בזמן שבשניה שתעלה את GP למחשב ל-20$ תאבד המון מנויים. מיקרוסופט הולכים על חבל דק, ועכשיו אני לגמרי יכול להאמין לתחזית שלך לאסקין שמספר המנויים של GP ירד. במסגרת תמחור כזאת אני בהחלט יכול לראות את זה כי בקונסולה המחיר כבר הזוי למדי.

עריכה:
אה סליחה, הם העלו כבר את אולטימייט ל-17$ מ-15$ לפני כמעט שנה, אז זה בעצם אקסטרה 36$ בשנה, לא 60$. ועדין, זאת עליה אסטרונומית בשביל הוספה של משחק אחד בשנה שאולי לא מעניין אותך בכלל.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 יולי 2024, 12:54

אגב, GP Standard ממש דומה לפלוס extra, אין משחקי DAY ONE אלה רק ספריה של משחקים שמתרעננים. בזמן ש-Standard עולה 15$, פלוס אקסטרה עולה 11$ לחודש, כך שגם המחיר שלו מנופח ממש.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 יולי 2024, 13:17

DrKeo כתב:עריכה:
אה סליחה, הם העלו כבר את אולטימייט ל-17$ מ-15$ לפני כמעט שנה, אז זה בעצם אקסטרה 36$ בשנה, לא 60$. ועדין, זאת עליה אסטרונומית בשביל הוספה של משחק אחד בשנה שאולי לא מעניין אותך בכלל.

כן, אבל במקביל גם ההיצע שלהם בכל הקשור לצד א' וגם ג' DAY 1 הולך להיות פי כמה וכמה יותר טוב בשנתיים הקרובות, לפי התצוגה האחרונה שלהם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 יולי 2024, 13:47

Laskin כתב:
DrKeo כתב:עריכה:

כן, אבל במקביל גם ההיצע שלהם בכל הקשור לצד א' וגם ג' DAY 1 הולך להיות פי כמה וכמה יותר טוב בשנתיים הקרובות, לפי התצוגה האחרונה שלהם.

GP תקוע כי התוכן בו לא אטרקטיבי מספיק. אם יש להם רצון כלשהו להגדיל את מספר המנויים להעלות מחיר זאת לא הדרך. עם כל הכבוד 2-3 משחקי צד א' שבאמת מעניינים אותך DAY ONE זה לא מספיק בשביל 240$ בשנה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 יולי 2024, 13:54

לא, אבל במחשב זה כן שווה 144 דולר :)
אבל כמו שאני חושב לעשות ואולי יותר יעשו כמוני - יצברו איזה 4-5 משחקים ויעשו מנוי לחודשיים-שלושה, יסיימו אותם ועוד כמה על הדרך, ויבטלו.
מיקרוסופט לא יכולה להרוויח מזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 יולי 2024, 14:04

כן, במחשב זה מאוד זול ואין ספק בכלל שזה משתלם, אבל בקונסולה זה הפך להיות יקר ממש.

וברור שאפשר לעשות לחודש אחד ולטחון תוכן ואז לבטל. אבל מיקרוסופט לא רוצה שתעשה את זה, זה רע להם וכמו שאמרת להרוויח הם לא יצליחו ממשתמשים כאלה. ומן הסתם ככל שתעלה מחיר כך תשכנע אנשים לבטל את המנוי ולעשות חודש פה חודש שם במקום להיות מנוי רציף.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 יולי 2024, 16:59

אגב הם גם הורידו את האפשרות לקנות 3 שנים קדימה מקסימום - ל-13 חודשים מקסימום.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 10 יולי 2024, 17:22

DrKeo כתב: ומן הסתם ככל שתעלה מחיר כך תשכנע אנשים לבטל את המנוי ולעשות חודש פה חודש שם במקום להיות מנוי רציף.

אני חושב שבדיוק כך צריך להתנהל עם שירותי מנוי בכללי.. עבורי היוצא מן הכלל הוא ספוטיפיי, כי אנחנו שומעים המון מוזיקה, כל הזמן, אבל כל השאר? אני מדליק ומכבה את המנויים לפי צורך. לא נשאר יותר בברירת מחדל.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 יולי 2024, 17:37

אני גם עושה ככה כבר כמעט לכל המנויים מלבד ספוטיפיי שזה מנוי משפחתי ונטפליקס שאני גם כן חולק עם אחי וההורים שלי. אבל אל תגלו.
יש לי גם פריים אבל זה דרך העסק כי אני קונה הרבה דברים משם, ועל הדרך מקבל את המנוי לטלוויזיה.
את אפל אני מחדש מקסימום לחודשיים בשנה, גם דיסני עכשיו.
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 10 יולי 2024, 17:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 יולי 2024, 17:38

אתה המקרה הנדיר קליימן. לא רק שאנשים לא עושים את זה, הם "שוכחים" מנויים שהם לא נוגעים בהם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 יולי 2024, 17:44

DrKeo כתב:אתה המקרה הנדיר קליימן. לא רק שאנשים לא עושים את זה, הם "שוכחים" מנויים שהם לא נוגעים בהם.

זה נכון בעיקר כלפי מבוגרים יותר ובטלויזיה. אני חושב להם קהל *הרבה* יותר מחושב, במיוחד שחקני המחשבה ושלא נדבר על ענייני זכויות קניין… אחרת היינו רואים את שחקני המחשב ממזמן עפים על הגיימפאס בעשרות מיליונים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 יולי 2024, 08:05

אני חושב שהבעיה של מיקרוסופט היא להשיג מנויים, לא לאחוז בהם. אם הבעיה שלהם הייתה לאחוז בהם, היית רואה מהלכים אגרסיבים של מיקרוסופט לשמר לקוחות. אבל בנתיים הם אגרסיבים רק בלעשות on boarding ללקוחות חדשים ובמקביל לעשות upsale למנויים קיימים לאולטימייט.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 11 יולי 2024, 09:28

אם אני הורה לילדים GP זה מתנת שמיים, ילדים צורכים הרבה משחקים ולא מנצלים כל משחק עד תום, ככה שהם לא כלכליים, GP היא הפיתרון המושלם להורה ועם COD אף ילד לא יוכל להתלונן.

לגיימרים היא לבטח הפיתרון המושלם - כמעט אין צורך לרכוש משחקים ויש המון תוכן איכותי (אני מסתכל על כמות המשחקים שאני משחק בGP בשנה וזה המון והוא גם מגוון), אני כבר מסוגל לדמיין חמישה משחקים קדימה שארצה לשחק בGP ואני לא מוצא זמן לשחק. תחשבו שגם התוכן המלא של EA מגיע, אומנם באיחור של חצי שנה, אבל זה באמת הפריע לי לשחק את Dead Space באיחור של חצי שנה או לשחק את Dragon Age Origin החדש או Starwars האחרון באיחור?

למי זה לא פיתרון? לשחקנים קז'ואליים או כאילו שמחפשים לא יותר ממשחק בשנה. אין שום הגיון כלכלי ללכת על המודל של סוני שמכריח אנשים לרכוש משחקים ב-70 דולר למשחק, איך זה הפיתרון הנכון. ויסלח לי המנוי של סוני שהוא באמת פח ורואים שהם מתאמצים לא להשקיע בו לפי התוכן שמגיע ומתי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 יולי 2024, 10:39

במחירים של הקונסולה מה שאתה אומר לא רלוונטי. הילד שלי משחק 95% מהזמן בפס5 ואת רוב המשחקים שהוא משחק קניתי או שהם F2P ותאמין לי שאני אפילו לא קרוב לקצה הקצה של 240$ לשנה בקניית משחקים לילד. רוב המשחקים שהילד משחק אני קונה לו באיחור והם עולים 5$ או גג 20$, זאת לא הוצאה בכלל ביחס למחיר של GP אולטימייט.

240$ זה מחיר מאוד גבוה, יותר מ-3 משחקים מלאים. קבלת ב-GP את מלחמת הכוכבים ו-DS באיחור של שנה? אתה יכול לקנות כל אחד מהם באיחור של שנה ב-15$, זה יוצא 30$. מה עם ה-210$ האחרים? כן, מן הסתם הספריה שאתה מקבל עם GP שווה יותר מ-240$ סה"כ, אבל בכמה משחקים כבר תשחק? אם אני אטעין 240$ לחשבון שלי כל שנה, כנראה שאני אוכל לשחק ביותר משחקים לטעמי מאשר עם GP כי אני אשכרה זה שבוחר אותם, וכמובן שהם נשארים שלי לנצח.

במחיר של ה-PC גיימפאס מאוד משתלם, אבל מדובר כמעט בחצי מחיר.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 11 יולי 2024, 10:49

DrKeo כתב:אתה המקרה הנדיר קליימן. לא רק שאנשים לא עושים את זה, הם "שוכחים" מנויים שהם לא נוגעים בהם.

לא אמרתי שזה מה שהרוב עושה. רק שכך צריך ונכון להתנהל. אני לא רואה סיבה להשאיר שום מנוי שאין לי צורך בו ואני לא מנצל אותו. חבל על הכסף. כמובן שהם בונים על זה שלא תשים לב ותשלם - וגם אני שילמתי תקופה לגיימפאס במחשב בלי שהשתמשתי. גם ככה אין לי ממש זמן בימינו, אז חבל על הכסף. אקנה איזה משחק שבא לי עליו.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Stick
Veteran

הודעהעל ידי Stick » 11 יולי 2024, 10:57

אני חושב שבאספקט הזה הם צריכים להשען על משחקים שאתה אף פעם לא מסיים. משחקי GAAS, סתם משחקי מולטיפלייר, משחקי אסטרטגיה גדולים או משחקי חבר'ה שנשלפים פעם בכמה זמן כשבאים אנשים. התקופה הרציפה הכי ארוכה שבה הייתי מנוי הייתה ככשיחקתי בCK3. וזה לא ששיחקתי בו כל יום, אבל שיחקתי בו און ואוף במשך שנה בערך וכל הזמן הזה היה לי מנוי לGP כי שם הוא היה לי, למרות שבסוף שילמתי על הזמן הזה יותר מאשר אם סתם הייתי רוכש את המשחק כשהוא יצא.
כמובן שבזמן הזה שיחקתי עוד כמה משחקים, בעיקר אינדי קצרים, שהיו בGP, אבל אם לא הייתי ממשיך לשחק בCK3 מדי פעם למשך תקופה כזו ארוכה, הייתי מבטל את המנוי הרבה קודם.

זה ההבדל בין מנוי של משחקים לבין כאלו כמו נטפליקס. מה שקליימן מציג זה אכן המודל הצרכני הכי נכון, והוא בעיקר עובד בשירותים עם תוכן סופי כמו סדרות שאתה רוצה לעשות עליהן בינג' באיזה חודש נתון. אם כל מה שתשחק בGP זה שני משחקי AAA ששמת בצד ותרצה לסיים בחודש בודד, זה עובד. אם מה שתשחק בGP זה משחקים בלי סוף שאפילו אם לא תשחק תמיד תרגיש פסיכולוגית שאולי תרצה להפעיל מדי פעם - הסיכוי ש"תתקע" עם GP פעיל לאורך זמן הוא הרבה יותר גבוהה.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 11 יולי 2024, 11:04

DrKeo כתב:במחירים של הקונסולה מה שאתה אומר לא רלוונטי. הילד שלי משחק 95% מהזמן בפס5 ואת רוב המשחקים שהוא משחק קניתי או שהם F2P ותאמין לי שאני אפילו לא קרוב לקצה הקצה של 240$ לשנה בקניית משחקים לילד. רוב המשחקים שהילד משחק אני קונה לו באיחור והם עולים 5$ או גג 20$, זאת לא הוצאה בכלל ביחס למחיר של GP אולטימייט.

240$ זה מחיר מאוד גבוה, יותר מ-3 משחקים מלאים. קבלת ב-GP את מלחמת הכוכבים ו-DS באיחור של שנה? אתה יכול לקנות כל אחד מהם באיחור של שנה ב-15$, זה יוצא 30$. מה עם ה-210$ האחרים? כן, מן הסתם הספריה שאתה מקבל עם GP שווה יותר מ-240$ סה"כ, אבל בכמה משחקים כבר תשחק? אם אני אטעין 240$ לחשבון שלי כל שנה, כנראה שאני אוכל לשחק ביותר משחקים לטעמי מאשר עם GP כי אני אשכרה זה שבוחר אותם, וכמובן שהם נשארים שלי לנצח.

במחיר של ה-PC גיימפאס מאוד משתלם, אבל מדובר כמעט בחצי מחיר.

שמע, שלי אפילו צורך את המשחק דינוזאורים המוזר של Capcom :D אין סיכוי שהייתי משקיע גם 15 דולר בפיסת צואה הזאת. אבל כן, ילדים הם לא צפויים, יש תקופת Fortnite אז זה סבבה, יש תקופת משחקים בתשלום ועכשיו בכלל שלי כל הזמן עם החברים בBrawl stars.

דרך אגב, הילדים שלי בטוחים שהמשחק הכי טוב בעולם זהAstro boy הזה, הם שמו כבר איזה 70 שעות על זה בפלייסטישן 5, נשבר לי הלב לספר להם שיש משחקי מאריו ואבא שלהם פשוט אכזר ומלמד אותם שעולם ה3d platforming הוא אקסקלוסיבית Astro boy במקום לקנות להם Switch.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 יולי 2024, 12:26

אל תדאג עוד מעט יהיה לחברים שלהם סוויץ׳ 2 והם יבקשו גם
או שלא יצטרכו לבקש בכלל… אני מת שיצא, יום ההולדת של הגדולה שלי היא רק תירוץ בשבילי לחזור למריו ושות׳

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 יולי 2024, 12:32

Stick כתב:אני חושב שבאספקט הזה הם צריכים להשען על משחקים שאתה אף פעם לא מסיים. משחקי GAAS, סתם משחקי מולטיפלייר, משחקי אסטרטגיה גדולים או משחקי חבר'ה שנשלפים פעם בכמה זמן כשבאים אנשים. התקופה הרציפה הכי ארוכה שבה הייתי מנוי הייתה ככשיחקתי בCK3. וזה לא ששיחקתי בו כל יום, אבל שיחקתי בו און ואוף במשך שנה בערך וכל הזמן הזה היה לי מנוי לGP כי שם הוא היה לי, למרות שבסוף שילמתי על הזמן הזה יותר מאשר אם סתם הייתי רוכש את המשחק כשהוא יצא.
כמובן שבזמן הזה שיחקתי עוד כמה משחקים, בעיקר אינדי קצרים, שהיו בGP, אבל אם לא הייתי ממשיך לשחק בCK3 מדי פעם למשך תקופה כזו ארוכה, הייתי מבטל את המנוי הרבה קודם.

זה ההבדל בין מנוי של משחקים לבין כאלו כמו נטפליקס. מה שקליימן מציג זה אכן המודל הצרכני הכי נכון, והוא בעיקר עובד בשירותים עם תוכן סופי כמו סדרות שאתה רוצה לעשות עליהן בינג' באיזה חודש נתון. אם כל מה שתשחק בGP זה שני משחקי AAA ששמת בצד ותרצה לסיים בחודש בודד, זה עובד. אם מה שתשחק בGP זה משחקים בלי סוף שאפילו אם לא תשחק תמיד תרגיש פסיכולוגית שאולי תרצה להפעיל מדי פעם - הסיכוי ש"תתקע" עם GP פעיל לאורך זמן הוא הרבה יותר גבוהה.

השאלה היא האם היית ממשיך לשלם עבור GP במשך שנה אם הוא היה עולה לך 20$ כל חודש. אני משער שלא :)

Death_119 כתב:שמע, שלי אפילו צורך את המשחק דינוזאורים המוזר של Capcom :D אין סיכוי שהייתי משקיע גם 15 דולר בפיסת צואה הזאת. אבל כן, ילדים הם לא צפויים, יש תקופת Fortnite אז זה סבבה, יש תקופת משחקים בתשלום ועכשיו בכלל שלי כל הזמן עם החברים בBrawl stars.

דרך אגב, הילדים שלי בטוחים שהמשחק הכי טוב בעולם זהAstro boy הזה, הם שמו כבר איזה 70 שעות על זה בפלייסטישן 5, נשבר לי הלב לספר להם שיש משחקי מאריו ואבא שלהם פשוט אכזר ומלמד אותם שעולם ה3d platforming הוא אקסקלוסיבית Astro boy במקום לקנות להם Switch.

גם הבן שלי אובססיבי לאסטרו בוט, ילדים פשוט מתים על המשחק הזה. הוא משחק בו היום יותר מאשר מריו אודסי, אבל אני משער שחלק מהעניין הוא שאסטרו בוט משחק מאוד פשוט לעומת מריו עם שלבים מוגדרים ומעט מאוד חופש.

אסטרו בוט החדש יהיה הקניית 70$ היחידה שלי לפס5 השנה :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 יולי 2024, 12:56

DrKeo כתב:אסטרו בוט החדש יהיה הקניית 70$ היחידה שלי לפס5 השנה :)

אני מוכן להתערב איתך שזה לא נכון

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 11 יולי 2024, 13:04

DrKeo כתב:כן, במחשב זה מאוד זול ואין ספק בכלל שזה משתלם, אבל בקונסולה זה הפך להיות יקר ממש.

וברור שאפשר לעשות לחודש אחד ולטחון תוכן ואז לבטל. אבל מיקרוסופט לא רוצה שתעשה את זה, זה רע להם וכמו שאמרת להרוויח הם לא יצליחו ממשתמשים כאלה. ומן הסתם ככל שתעלה מחיר כך תשכנע אנשים לבטל את המנוי ולעשות חודש פה חודש שם במקום להיות מנוי רציף.

המנוי לקונסולה לא כולל גם PC בתוכו?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 יולי 2024, 13:12

לא, דורש אולטימייט ב-20.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 יולי 2024, 14:59

Laskin כתב:אני מוכן להתערב איתך שזה לא נכון

מה עוד יש לפס5 שאני אוציא עליו 70$? כלום. לא היה השנה ולא יהיה השנה חוץ מאשר אסטרובוט. איזה משחק יוצא עד דצמבר שאתה כל כך בטוח להתערב איתי שאני אקנה אותו ב-70$?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 יולי 2024, 16:57

DrKeo כתב:
Laskin כתב:אני מוכן להתערב איתך שזה לא נכון

מה עוד יש לפס5 שאני אוציא עליו 70$? כלום. לא היה השנה ולא יהיה השנה חוץ מאשר אסטרובוט. איזה משחק יוצא עד דצמבר שאתה כל כך בטוח להתערב איתי שאני אקנה אותו ב-70$?

אז תתערב איתי!!! על כסף!! מליון דולר!

אני סתם צוחק, כי בעצם אסטרובוט הזה עולה 60 דולר
הרווחת!
(אלא אם אתה תקנה את גירסת הדלוקס או משהו… אז אני מניח שההודעה יכולה להיות נכונה, אבל אני בספק אם אתה מתכנן על הדלוקס:)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 17 אורחים