משחקי 2013

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

Re: משחקי 2013

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 09 אוקטובר 2013, 16:36

Laskin כתב:הביקורות הטובות שכנעו אותי לקנות אותו עבור חברה שלי. היא תהנה ממנו מאוד, ואני פשוט אצפה בזה כמו סרט :)

^LIKE^
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 אוקטובר 2013, 09:55

bling כתב:מה שכן אם לא שיחקת האבי ריין למה לא ללכת עליו? הוא עולה גרושים ושם יש אשכרה מתח כי אתה יכול לפשל,להרוג דמויות ולקבל סופים נוראיים,יש אלמנט אינטרקטיבי חזק בניגוד לביונד,נראה לי שזו יכולה להיות דרך זולה וטובה להתנסות בסגנון הזה.

כמו שאמרתי - ניסיתי אותו עם הMOVE. לא נהנתי מהרבה דברים שם, בעיקר לא התחברתי לכל הDETECTIVE בשנקל.
דווקא מההתחלה (ז"א - כשנחשף) ממש אהבתי את BEYOND *בגלל* שהוא מד"ב.
כשזה לא מתיימר להיות "אמיתי" - יותר קל לי להתייחס לעלילה גרועה בקלילות...

אני לא יכול לצפות בקומדיה רומנטית או דרמה או מתח עם עלילה נוראית, אבל אני אצפה בPACIFIC RIM בלי שום בעייה.
אז נכון, TLOU וINFINITE הראו לי עלילה בוגרת ומרגשת באמת, שניהם ממש גרמו לי להתרגש, ואני בטוח במליון אחוז שBEYOND לא ידגדג לי שום רגש... אבל אני כן יכול להנות מהחוויה והסצנות המרשימות יותר.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 אוקטובר 2013, 18:22

Nucleus_Dawn כתב:
אני לא מגזים בכלל. נהניתי גם מפרנהייט וגם מHR, אבל למרות זאת, אני יודע שבשני המקרים מדובר על משחקים עם כתיבה ממש מחורבנת ועלילה ממש גרועה ומלאת חורים אידיוטיים וקיטצ' שלא עובד. אין מה לעשות, דיוויד קייג' הוא חרא של כותב והסיפורים שהוא ממציא מעפנים.
אני גם יודע שאני נהנה מהם בגלל שהם נראים כל כך טוב ובגלל שהמשחקיות (הלא מעניינת, בפני עצמה) משתלבת עם העלילה הגרועה ויוצרת חיבור משונה למשחק ולדמויות.

אפשר להנות ממשחק ולהכיר בכמה שהוא גרוע ובמה הוא גרוע. אין פה סתירה.

כשאתה אומר עלילה רעה,כתיבה רעה,גיימפליי רע ואז טוען שנהנית אז מה בדיוק הנקודה שלך? שאתה סדיסט?

אני מסכים שהכתיבה והסיפור לא בטופ,אבל הם היו מספיק מעניינים כדי שאסתקרן לגבי ההמשך,העולם היה מעוצב בצורה מצוינת,היתה אווירה מדהימה,הז'אנר אולי נחשב לנחות אבל במסגרת הז'אנר ומה שניסו לעשות בו הגיימפליי שלו מצויין,האינטרקציות עם הסביבה עשויות היטב,האינטרקטיביות של העלילה והשליטה שלך עליה היא אולי הכי גדולה שיש במדיום,בטח ברמת ההפקה הזו והיא יוצרת לא מעט סצינות מותחות ועשויות היטב(הקטע עם מבחן הלטאה הוא עדיין הרגע שבו עיוותתי את הפנים בהזדהות עם הכאב של הגיבור יותר מכל דבר אחר שראיתי,כולל סרטי האימה הכי מזוויעים), ובקיצור יש למשחק הרבה מעלות,לא סתם הממוצע שלו נושק ל 90,אתה ציינת כמה הכל גרוע בלי הדברים הטובים כאילו מדובר בזבל טהור,ועוד טענת בסוף שנהנית.

שינג'י,לא יודע לגבי ה MOVE ואיך הוא עובד אבל הדמו של המשחק הוא אינדיקציה די טובה לגביו,אם לא נהנית אז הוא באמת לא בשבילך,קצת מוזר שאתה יכול להנות מזבלון מד"בי אבל לא ריאליסטי אבל אני לא אכנס לשריטות שלך :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 09 אוקטובר 2013, 18:47

bling כתב:כשאתה אומר עלילה רעה,כתיבה רעה,גיימפליי רע ואז טוען שנהנית אז מה בדיוק הנקודה שלך? שאתה סדיסט?

אני מסכים שהכתיבה והסיפור לא בטופ,אבל הם היו מספיק מעניינים כדי שאסתקרן לגבי ההמשך,העולם היה מעוצב בצורה מצוינת,היתה אווירה מדהימה,הז'אנר אולי נחשב לנחות אבל במסגרת הז'אנר ומה שניסו לעשות בו הגיימפליי שלו מצויין,האינטרקציות עם הסביבה עשויות היטב,האינטרקטיביות של העלילה והשליטה שלך עליה היא אולי הכי גדולה שיש במדיום,בטח ברמת ההפקה הזו והיא יוצרת לא מעט סצינות מותחות ועשויות היטב(הקטע עם מבחן הלטאה הוא עדיין הרגע שבו עיוותתי את הפנים בהזדהות עם הכאב של הגיבור יותר מכל דבר אחר שראיתי,כולל סרטי האימה הכי מזוויעים), ובקיצור יש למשחק הרבה מעלות,לא סתם הממוצע שלו נושק ל 90,אתה ציינת כמה הכל גרוע בלי הדברים הטובים כאילו מדובר בזבל טהור,ועוד טענת בסוף שנהנית.

שינג'י,לא יודע לגבי ה MOVE ואיך הוא עובד אבל הדמו של המשחק הוא אינדיקציה די טובה לגביו,אם לא נהנית אז הוא באמת לא בשבילך,קצת מוזר שאתה יכול להנות מזבלון מד"בי אבל לא ריאליסטי אבל אני לא אכנס לשריטות שלך :)

איך אתה יכול לצטט את המשפט הזה:
"אני גם יודע שאני נהנה מהם בגלל שהם נראים כל כך טוב ובגלל שהמשחקיות (הלא מעניינת, בפני עצמה) משתלבת עם העלילה הגרועה ויוצרת חיבור משונה למשחק ולדמויות."

ואחרי זה לכתוב את זה:
"אתה ציינת כמה הכל גרוע בלי הדברים הטובים כאילו מדובר בזבל טהור,ועוד טענת בסוף שנהנית."

לא קראת את מה שאתה מצטט?

כל מה שכתבת על האימרסיביות והאווירה, גם אני כתבתי, כשדיברתי על החיבור שנוצר בין השחקן והמשחק.
גם אני הרגשתי המון חיבור לHR. זה לא היה בגלל הכתיבה, אלא למרות הכתיבה. הגיימפליי שלו ביחס למשחק אטארי 2600 גם ממש מצוין, אבל כמו ההנחה שאתה עושה לו על כך שהוא ז'אנר נחות של סרט אינטראקטיבי היא לא הנחה שאני עושה.
זה שאין game over ושכל הדמויות יכולות למות זה ממש מגניב. בגלל שהמשחק כל כך מוגבל, היתה להם את האפשרות ליצור המון ענפים לסיפור והם ניצלו אותה היטב.

אין לי מושג על איזה עולם מעוצב בצורה מצוינת אתה מדבר. המשחק בנוי משלב קטן לינארי, אחרי שלב קטן לינארי, בלי שמץ של חיבור ביניהם.

בקיצור, זה משחק שנשען על הסיפור שלו, עם סיפור מחורבן באופן פושע, כתיבה נוראית ואיומה ושחקנים נוראיים. הוא מנסה בכל הכוח להיות סרט ורואים את זה בכל שניה ושניה במשחק. הוא מצליח להתגבר על כל הבעיות האקוטיות הללו, בזכות העובדה שהוא לא סרט ושהוא חלק ממדיום אינטראקטיבי.
הוא לא שונה בשום דבר, מעבר לגרפיקה ולמורכבות של הQTE שלו, מהמשחק הקודם של אותה חברה, שגם ממנו נהניתי, בזכות האימרסיביות והחיבור שהוא מצליח ליצור.
בקיצור, מדובר בסרטים סופר מחורבנים ולצפות במישהו משחק בהם מהצד זה הדבר הכי מעפן שאפשר לדמיין. מדובר גם במשחקים לא רעים בכלל, שמצליחים להראות בצורה יפה את כל היתרונות של המדיום, לצד כל החסרונות של מפתחים חסרי ביטחון שעדין חולמים לעשות סרטים, אבל אין להם מספיק כשרון בשביל זה.
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 10 אוקטובר 2013, 10:31

הידד. העיצוב החדש של גיימספוט עלה ואיתו גם האפשרות שלהם לפרסם יותר מביקורת אחת על משחק. והנה הביקורת הראשונה מסוג זה על ביושוק אינפינייט: http://www.gamespot.com/reviews/bioshoc ... 0-6415464/

מסכים כמעט בהכל. תהיו בטוחים שגיימספוט לא היו יכולים לפרסם את הביקורת הזאת במועד המקורי כי 2K היו נותנים להם בראש.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 אוקטובר 2013, 10:43

אלוהים איזו ביקורת נוראית, 4 על המשחק הכי טוב בהסטוריה, מדהים.
We're just normal men. We're just innocent men

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 10 אוקטובר 2013, 10:55

זה לא המשחק הכי טוב בהיסטוריה. זה לא המשחק הכי טוב בז'אנר שלו. זה אפילו לא המשחק הכי טוב של השנה. הדברים בהם אינפינייט מצטיין הם דברים שאינם קשורים לגיימפליי ומכניקות ואסור שלתת לו פרסים כ'משחק' עליהם. למה אתה נתפס על הציון ולא מתייחס לכתוב. אני מסכים שהציון קיצוני אבל הטיעונים עצמם די קולעים. סכמת בפשטות את הבעיה בביקורות כיום שאנשים מתייחסים קודם כל לציון ורק אחר כך אם בכלל לתוכן הביקורת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 אוקטובר 2013, 11:11

Kazz כתב:זה לא המשחק הכי טוב בהיסטוריה. זה לא המשחק הכי טוב בז'אנר שלו. זה אפילו לא המשחק הכי טוב של השנה. הדברים בהם אינפינייט מצטיין הם דברים שאינם קשורים לגיימפליי ומכניקות ואסור שלתת לו פרסים כ'משחק' עליהם. למה אתה נתפס על הציון ולא מתייחס לכתוב. אני מסכים שהציון קיצוני אבל הטיעונים עצמם די קולעים. סכמת בפשטות את הבעיה בביקורות כיום שאנשים מתייחסים קודם כל לציון ורק אחר כך אם בכלל לתוכן הביקורת.

קראתי את הכתוב מההתחלה ועד הסוף, הוא כמעט לא אומר דבר אחד נכון. יש בביושוק המון בעיות אבל "אין דקה בלי שאוייבים תוקפים אותך ונותנים לך להנות מהעולם" זה לא נכון, "אוייבים תוקפים אותך רק מרחוק ואתה מנהל כל הזמן קרב מול פיקסלים" זה לא נכון, "אליזבת' היא אך ורק דיספנסר תחמושת" זה לא נכון אלה אם כן אלכס בHL2 היא "רק טורט". והביקורת על העלילה, אני לא רוצה לפתוח את בגלל ספויילרים אבל מה שהוא אומר פשוט בולשיט, לא נכון. ומעבר לכל זה, אם נסתכל על זה בצורה שטחית, לתת למשחק ציון "POOR" שקובע שכנראה עדיף לשחק בMy little poney או במשחק מסיבה לWII מאשר לשחק בזה זאת צעקה ענקית לתשומת לב. אני מקווה שאתה שם לב שכל המהות ביקורת הזאת היא תשומת לב ו-CLICK FEST, משחק ברמה כל כך גבוהה, אפילו אם שנאת אותו בדם, לא אמור לקבל 4 אלה אם כן מדובר במלכודת קליקים שזה בדיוק הכתבה הזאת.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 10 אוקטובר 2013, 11:17

Nucleus_Dawn כתב:
איך אתה יכול לצטט את המשפט הזה:
"אני גם יודע שאני נהנה מהם בגלל שהם נראים כל כך טוב ובגלל שהמשחקיות (הלא מעניינת, בפני עצמה) משתלבת עם העלילה הגרועה ויוצרת חיבור משונה למשחק ולדמויות."

ואחרי זה לכתוב את זה:
"אתה ציינת כמה הכל גרוע בלי הדברים הטובים כאילו מדובר בזבל טהור,ועוד טענת בסוף שנהנית."

לא קראת את מה שאתה מצטט?

כל מה שכתבת על האימרסיביות והאווירה, גם אני כתבתי, כשדיברתי על החיבור שנוצר בין השחקן והמשחק.
גם אני הרגשתי המון חיבור לHR. זה לא היה בגלל הכתיבה, אלא למרות הכתיבה. הגיימפליי שלו ביחס למשחק אטארי 2600 גם ממש מצוין, אבל כמו ההנחה שאתה עושה לו על כך שהוא ז'אנר נחות של סרט אינטראקטיבי היא לא הנחה שאני עושה.
זה שאין game over ושכל הדמויות יכולות למות זה ממש מגניב. בגלל שהמשחק כל כך מוגבל, היתה להם את האפשרות ליצור המון ענפים לסיפור והם ניצלו אותה היטב.

אין לי מושג על איזה עולם מעוצב בצורה מצוינת אתה מדבר. המשחק בנוי משלב קטן לינארי, אחרי שלב קטן לינארי, בלי שמץ של חיבור ביניהם.

בקיצור, זה משחק שנשען על הסיפור שלו, עם סיפור מחורבן באופן פושע, כתיבה נוראית ואיומה ושחקנים נוראיים. הוא מנסה בכל הכוח להיות סרט ורואים את זה בכל שניה ושניה במשחק. הוא מצליח להתגבר על כל הבעיות האקוטיות הללו, בזכות העובדה שהוא לא סרט ושהוא חלק ממדיום אינטראקטיבי.
הוא לא שונה בשום דבר, מעבר לגרפיקה ולמורכבות של הQTE שלו, מהמשחק הקודם של אותה חברה, שגם ממנו נהניתי, בזכות האימרסיביות והחיבור שהוא מצליח ליצור.
בקיצור, מדובר בסרטים סופר מחורבנים ולצפות במישהו משחק בהם מהצד זה הדבר הכי מעפן שאפשר לדמיין. מדובר גם במשחקים לא רעים בכלל, שמצליחים להראות בצורה יפה את כל היתרונות של המדיום, לצד כל החסרונות של מפתחים חסרי ביטחון שעדין חולמים לעשות סרטים, אבל אין להם מספיק כשרון בשביל זה.

מתנצל,כנראה לא הייתי מרוכז כי הייתי צריך להבין מהמשפט "בגלל שהמשחקיות (הלא מעניינת, בפני עצמה) משתלבת עם העלילה הגרועה ויוצרת חיבור משונה למשחק ולדמויות " שאתה חושב שהמשחק בעל אווירה מדהימה עם סצינות עשויות היטב ואינטרקטיביות עלילתית ברמה מאוד גבוהה,SILLY ME :roll:

מה הקשר בין גודל העולם והעיצוב של השלבים במשחק?גם אם השלבים הקטנים ולניארים הם מעוצבים מעולה,האוירה הנוגה של המשחק קיימת כמעט בכל סצינה,החדר במלון,מגרש המשחקים,הכל עם עיצוב אחיד ו art טוב שמעביר את התחושות שרצה ליצור הבמאי.
לצפות במישהו משחק מהצד ב HR זה כיף,במיוחד עם בחורה שנלחצת בסצינות מסוימות כי אתה יודע שפאשלות מסוימות יכולות להיות בעלות משמעויות רציניות,כל המעורבות של הצופים במשחק עושה את ההבדל( הרי אתה לא סתם צופה,אתה מעורב גם ואומר לשחקן מה כדאי לעשות וכו'),אין מה לעשות,זה לא כמו סרט.

ומספיק עם הבולשיט של מפתח שחולם לעשות סרטים,הז'אנר הזה הוא לגיטימי לגמרי כמו שהוכיח TWD שזכה בשלל פרסי משחק השנה ו HR עולה עליו ברמה הביצועית עם אשכרה חופש אמיתי בבחירות שלך בכל אספקט מלבד העלילה.
אני גם בטוח שלדייויד קייג' יש כבר מספיק ממון לביים סרט בתקציב נמוך אם היה רוצה,אני מאמין לו כשהוא אומר שזו התשוקה שלו ואני חושב שהז'אנר הזה היא דרך מעולה להעביר סיפורים סינמטיים במיוחד ועדיין לשמר כמה מהיתרונות של משחקי הוידאו שמערבים את ה"צופה" מה שיוצר חוויה יותר מרגשת מהסרט הטיפוסי.

וראיתי את הביקורת של ביושוק ובלי לשחק בכולו,רק מהפתיחה של השעה ששיחקתי בו אני חושב שהציון פרובוקטיבי ושערורייתי,הפתיחה לבד מציבה אותו על יותר מ 4 גם אם השאר זה זבל גולמי.
מה שכן מתגובות של אנשים אני רואה שיש הסכמה לא קטנה לגבי הטענות של המבקר,אבל ציון של 4 זה באמת פרובוקטיבי למשחק כזה,4 זה אומר מתחת לממוצע של המשחק הטיפוסי בסקאלה המלאה(והלוואי והמשחק הממוצע בתעשייה היה ברמה גבוהה יותר מביושוק אינפיניט,זה היה אומר שהיינו מוקפים ביצירות מופת מטורפות כל משחק שני שיוצא),בסקאלת משחקי הוידאו זה אומר זבל שלא ברא השטן על גבול ה unplayable.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 אוקטובר 2013, 11:31

הוא אומר כמה וכמה טענות נכונות אבל מצד שני הוא אומר טענות פשוט לא נכונות בשום צורה שגורמות לך לחשוב שהוא אפילו לא שחק בזה (למשל כמו נושא ה"אין דקה בלי שיש אוייב שקופץ עליך ולכן אי אפשר להתפעל מהעולם" למרות שיש לך שעות של "לבד" במשחק הזה ועד הדקה האחרונה שלך יש אזורים שלמים שבהם רק מסתובבים, מדברים עם אנשים ומתפלאים מהנוף).

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 10 אוקטובר 2013, 11:35

bling כתב:
מתנצל,כנראה לא הייתי מרוכז כי הייתי צריך להבין מהמשפט "בגלל שהמשחקיות (הלא מעניינת, בפני עצמה) משתלבת עם העלילה הגרועה ויוצרת חיבור משונה למשחק ולדמויות " שאתה חושב שהמשחק בעל אווירה מדהימה עם סצינות עשויות היטב ואינטרקטיביות עלילתית ברמה מאוד גבוהה,SILLY ME :roll:

מה הקשר בין גודל העולם והעיצוב של השלבים במשחק?גם אם השלבים הקטנים ולניארים הם מעוצבים מעולה,האוירה הנוגה של המשחק קיימת כמעט בכל סצינה,החדר במלון,מגרש המשחקים,הכל עם עיצוב אחיד ו art טוב שמעביר את התחושות שרצה ליצור הבמאי.
לצפות במישהו משחק מהצד ב HR זה כיף,במיוחד עם בחורה שנלחצת בסצינות מסוימות כי אתה יודע שפאשלות מסוימות יכולות להיות בעלות משמעויות רציניות,כל המעורבות של הצופים במשחק עושה את ההבדל( הרי אתה לא סתם צופה,אתה מעורב גם ואומר לשחקן מה כדאי לעשות וכו'),אין מה לעשות,זה לא כמו סרט.

ומספיק עם הבולשיט של מפתח שחולם לעשות סרטים,הז'אנר הזה הוא לגיטימי לגמרי כמו שהוכיח TWD שזכה בשלל פרסי משחק השנה ו HR עולה עליו ברמה הביצועית עם אשכרה חופש אמיתי בבחירות שלך בכל אספקט מלבד העלילה.
אני גם בטוח שלדייויד קייג' יש כבר מספיק ממון לביים סרט בתקציב נמוך אם היה רוצה,אני מאמין לו כשהוא אומר שזו התשוקה שלו ואני חושב שהז'אנר הזה היא דרך מעולה להעביר סיפורים סינמטיים במיוחד ועדיין לשמר כמה מהיתרונות של משחקי הוידאו שמערבים את ה"צופה" מה שיוצר חוויה יותר מרגשת מהסרט הטיפוסי.

וראיתי את הביקורת של ביושוק ובלי לשחק בכולו,רק מהפתיחה של השעה ששיחקתי בו אני חושב שהציון פרובוקטיבי ושערורייתי,הפתיחה לבד מציבה אותו על יותר מ 4 גם אם השאר זה זבל גולמי.
מה שכן מתגובות של אנשים אני רואה שיש הסכמה לא קטנה לגבי הטענות של המבקר,אבל ציון של 4 זה באמת פרובוקטיבי למשחק כזה,4 זה אומר מתחת לממוצע של המשחק הטיפוסי בסקאלה המלאה(והלוואי והמשחק הממוצע בתעשייה היה ברמה גבוהה יותר מביושוק אינפיניט,זה היה אומר שהיינו מוקפים ביצירות מופת מטורפות כל משחק שני שיוצא),בסקאלת משחקי הוידאו זה אומר זבל שלא ברא השטן על גבול ה unplayable.

האמת שTWD הוא משחק עדיף בכל קנה מידה, לפי דעתי והוא מציג בצורה יפה כמה טוב אפשר לעשות עם הז'אנר הזה, כאשר היוצרים לא היו מוכנים לוותר על כל עולמם בשביל תפקיד זניח בפקה הוליוודית. הוא מנצל את המדיום בצורה הרבה יותר טובה מHR או כל משחק אחר של דיוויד קייג' ששיחקתי. בTWD ברור שהיוצרים מתייחסים אליך כשחקן, בעוד שבמשחקי דייוויד קייג' מתייחסים אליך כצופה, שנותנים לו לבצע כמות מוגבלת מאוד של פעולות, כדי שהוא לא יהרוס לנו את הסרט.
אין לי שום בעיה עם הז'אנר. אני חושב שהוא נהדר ורלוונטי לחלוטין. אמרתי שזה ז'אנר נחות, בגלל שזה משהו שאתה טענת. בקריאה שניה של מה שכתבת, אני מבין שאולי התכוונת לכך שהז'אנר נחשב נחות ע"י אנשים אחרים ולא על ידך, כך שלא הבנתי אותך נכון.

עולם המשחק בHR מעוצב באופן בנאלי. הוא מזכיר סט של סרט זול ולא עיצוב של עולם משחק. כל אזור הוא ריבוע קטן ולא מעניין. זה לא פוגע במשחק כל כך, כי בכל מקרה אין לך אינטראקציה עם העולם. מה שיוצר את האווירה במשחק זה הגרפיקה המציאותית והאנימציה המצוינת של הדמויות, לצד העובדה שהאינטראקציה המאוד מוגבלת שלך עם העולם תמיד נעשית על ידי השחקן ולא בסרטוני מעבר, או בלקיחת השליטה ממך.
האם העיצוב אחיד? בהחלט. הוא בנאלי וקלישאתי באופן אחיד.
נערך לאחרונה על ידי Nucleus_Dawn ב 10 אוקטובר 2013, 11:36, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 10 אוקטובר 2013, 11:35

DrKeo כתב:קראתי את הכתוב מההתחלה ועד הסוף, הוא כמעט לא אומר דבר אחד נכון. יש בביושוק המון בעיות אבל "אין דקה בלי שאוייבים תוקפים אותך ונותנים לך להנות מהעולם" זה לא נכון, "אוייבים תוקפים אותך רק מרחוק ואתה מנהל כל הזמן קרב מול פיקסלים" זה לא נכון, "אליזבת' היא אך ורק דיספנסר תחמושת" זה לא נכון אלה אם כן אלכס בHL2 היא "רק טורט". והביקורת על העלילה, אני לא רוצה לפתוח את בגלל ספויילרים אבל מה שהוא אומר פשוט בולשיט, לא נכון. ומעבר לכל זה, אם נסתכל על זה בצורה שטחית, לתת למשחק ציון "POOR" שקובע שכנראה עדיף לשחק בMy little poney או במשחק מסיבה לWII מאשר לשחק בזה זאת צעקה ענקית לתשומת לב. אני מקווה שאתה שם לב שכל המהות ביקורת הזאת היא תשומת לב ו-CLICK FEST, משחק ברמה כל כך גבוהה, אפילו אם שנאת אותו בדם, לא אמור לקבל 4 אלה אם כן מדובר במלכודת קליקים שזה בדיוק הכתבה הזאת.

אתה לא יודע מה הסקאלה של הכתב ואיך הוא נותן ציונים בדרך כלל אז אתה לא יכול להגיד שהוא אומר שמשחק אחר עדיף. הוא לא אומר שאין דקה בלי שאוייבים תוקפים אותך אלא שככה רוב המשחק בנוי והקטעים בהם אתה יכול לחקור את המקומות בלי חשש נדירים וקצרים. ואני מסכים לגמרי עם זה. המשחק זורק אותך להמון קרבות ובמהרה זה יוצא לך מכל החורים וממאיס אותך. כל המימד הזה הוא subpar עם אוייבים שסופגים מלא נזק. מסכים איתו לגבי ה vigors ולגבי אי-ההסבר שלהם בנראטיב. הוא אפילו לא הזכיר את ה Gear שגם הם שטות שלא מוסברת. חולצה שמגדילה את טווח המכה שלך; כובע שמבעיר אוייבים.
אלכס גם עוזרת לך בקרבות, יורה, לוקחת תשומת לב של אוייבים. אליזבת' לא עשה כלום חוץ מלזרוק לך דברים, היא לא לוקחת חלק אקטיבי בקרבות, היא בת-אלמוות והאוייבים מתעלמים ממנה לגמרי. אליזבת' היא אחת האכזבות הכי גדולות של המשחק וכל השאיפות שלו להעלות ברמה את ה companion.

זה מדהים כמה הזדמנויות המשחק הזה מפספס. מערכת סקיירייל אבל כמעט בלי שום קטעי פלטפורמה,תמרון ופאזלים איתם. קרעים בין-מימדיים אבל בלי שום שימוש בהם לכל דבר אחר חוץ מזירת ירי אחת אחרי השנייה. אולי 4 זה ציון מוגזם אבל בהחלט יש גו בדברים שנאמרים לעומת ביקורות שמדלגות או מבליגות עליהם. אני אישית הייתי נותן למשחק גג 8 ובכלל לא מדבר עליו בתור המשחק 'הכי'. המקומות שיש לאינפינייט בפרסי הGOTY הם בסיפור הכי טוב, בסיום הכי טוב, עיצוב אומנותי, דיבוב וכיוצא בזה, אך שום דבר בקטגוריות של משחקיות ומכניקות ופרסי ז'אנר או משחק השנה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 אוקטובר 2013, 11:49

האמת היא, אני מוכרח להתוודות - סיימתי את כל הפרקים של TWD, או יותר נכון - חברה שלי סיימה, ואנחנו שנינו ממש לא התלהבנו מהסיפור או מהמשחק בכלל. הוא כיפי עבורה, אני אישית חושב שזה היה גיימפליי פשוט נוראי, ועלילה חובבנית במיוחד.
לא מבין עד היום למה כ"כ אהבו אותו... המשחק הבא שלהם דווקא נראה אחלה, אבל TWD היה משחק של 6-7 בשבילי :/

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 אוקטובר 2013, 12:12

Kazz כתב:אתה לא יודע מה הסקאלה של הכתב ואיך הוא נותן ציונים בדרך כלל אז אתה לא יכול להגיד שהוא אומר שמשחק אחר עדיף. הוא לא אומר שאין דקה בלי שאוייבים תוקפים אותך אלא שככה רוב המשחק בנוי והקטעים בהם אתה יכול לחקור את המקומות בלי חשש נדירים וקצרים. ואני מסכים לגמרי עם זה. המשחק זורק אותך להמון קרבות ובמהרה זה יוצא לך מכל החורים וממאיס אותך. כל המימד הזה הוא subpar עם אוייבים שסופגים מלא נזק. מסכים איתו לגבי ה vigors ולגבי אי-ההסבר שלהם בנראטיב. הוא אפילו לא הזכיר את ה Gear שגם הם שטות שלא מוסברת. חולצה שמגדילה את טווח המכה שלך; כובע שמבעיר אוייבים.
אלכס גם עוזרת לך בקרבות, יורה, לוקחת תשומת לב של אוייבים. אליזבת' לא עשה כלום חוץ מלזרוק לך דברים, היא לא לוקחת חלק אקטיבי בקרבות, היא בת-אלמוות והאוייבים מתעלמים ממנה לגמרי. אליזבת' היא אחת האכזבות הכי גדולות של המשחק וכל השאיפות שלו להעלות ברמה את ה companion.

זה מדהים כמה הזדמנויות המשחק הזה מפספס. מערכת סקיירייל אבל כמעט בלי שום קטעי פלטפורמה,תמרון ופאזלים איתם. קרעים בין-מימדיים אבל בלי שום שימוש בהם לכל דבר אחר חוץ מזירת ירי אחת אחרי השנייה. אולי 4 זה ציון מוגזם אבל בהחלט יש גו בדברים שנאמרים לעומת ביקורות שמדלגות או מבליגות עליהם. אני אישית הייתי נותן למשחק גג 8 ובכלל לא מדבר עליו בתור המשחק 'הכי'. המקומות שיש לאינפינייט בפרסי הGOTY הם בסיפור הכי טוב, בסיום הכי טוב, עיצוב אומנותי, דיבוב וכיוצא בזה, אך שום דבר בקטגוריות של משחקיות ומכניקות ופרסי ז'אנר או משחק השנה.

המשפט הזה:
|Treasure those quiet moments when you're allowed to soak in the stunning sights, because such respite is all too rare. Around every dazzling corner await gun-toting soldiers who are all too eager to make your life miserable. Infinite pushes unceasing waves of attackers your way to ensure little more than a minute passes without your trigger finger seeing action."
הוא פשוט לא נכון. בביושוק אתה מבלא פחות או יותר חצי מהזמן ללא שום אוייב סביבך ובניגוד לביושוק המקורי (שהוא מעריץ) ששם יש SPAWN אין סופי של אוייבים ולכן תמיד תצטרך להלחם, בביושוק אינפנט ברגע שאתה מנקה אזור הוא ריק לגמרי ולכן תוכל לחקור אותו כמה שתרצה. נושא ה"אוייבים תוקפים אותך רק מרחוק ולכן אתה נלחם בפיקסלים" גם פשוט לא נכון בשום צורה, ביחוד שאפילו אם נתקלים באחד כזה אפשר להשתמש בSKYRAIL בכדי לצמצם פערים.

הוא מעלה כמה וכמה טענות נכונות, הוא מעלה כמה וכמה טענות לא נכונות עובדתית ללא קשר לסוביקטיביות והוא מעלה כמה טענות שהן מטומטמות לגמרי כי כל משחק מלא בהן. כן, אלכס היא TURRET שמושך כדורים, משהו העלה את זה כטיעון נגד HL? הדמויות שסביבך בכל FPS הן כאלה והן מספקות או SUPPORT או נלחמות. המטרה האמיתית של אלכס או של אליזבת' היא סיפור ובנית דמויות, לא גיימפליי. כאן הוא כושל, כאן הוא נשמע פשוט כמו טרול. למה בRPG נעליים יכולות להעלות את המהירות הליכה שלך אבל בביושוק לא? למה בשום משחק לא מסבירים את ה"קסמים" אבל כאן זאת קטסטרופה? כי מה שהוא עושה זה ניטפיקינג בשביל ליצור כתבה מושכת קליקים, איך עוד אפשר לתאר 4 למשחק AAA ברמות הכי גבוהות?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 10 אוקטובר 2013, 12:20

Laskin כתב:האמת היא, אני מוכרח להתוודות - סיימתי את כל הפרקים של TWD, או יותר נכון - חברה שלי סיימה, ואנחנו שנינו ממש לא התלהבנו מהסיפור או מהמשחק בכלל. הוא כיפי עבורה, אני אישית חושב שזה היה גיימפליי פשוט נוראי, ועלילה חובבנית במיוחד.
לא מבין עד היום למה כ"כ אהבו אותו... המשחק הבא שלהם דווקא נראה אחלה, אבל TWD היה משחק של 6-7 בשבילי :/

אני לא הרגשתי ככה אבל גם אין לי מושג על מה קאוטיק מדבר שהמשחק מתייחס אליך כשחקן בניגוד ל HR,זה קשקוש,הוא יותר מוגבל מ HR מכל בחינה כמעט,אין לך שום שליטה על העלילה והעולם,הבחירה מלאכותית ושטחית והיא סכ"ה דוחה את הקץ-זה שבחרת דמות שתמשיך איתך רק אומר שהיא תמות עוד עשר דקות במקום עכשיו.
אם התסריט קבע ש X Y ו Z ימשיכו לפרק הבא אז אין חשיבות אם בחרת ב T או ב W,אני לא מסכים שהסיפור לא טוב,הכתיבה סבבה ומערכות היחסים עשויות היטב אבל המשחק הזה יכל להיות כמו עוד אחלה עונה בסדרה,אין בו שום אתגר או אלמנט משחקי ואני חושב ש HR עולה עליו מבחינה ביצועית חוץ מהעלילה (שאין ספק שהיא חשובה מאוד בז'אנר).

בקשר לעיצוב העולם של HR,אני חושב שהאווירה המיוחדת השתקפה בכל "סט" במשחק ובגלל זה העיצוב טוב,כי הוא מעביר את ה THEME של המשחק כמו שצריך,אבל אין טעם להתווכח על עניינים אומנותיים.

Chwomp
Padawan

הודעהעל ידי Chwomp » 10 אוקטובר 2013, 15:42

היי שוב כולם.
איזה כתב אידיוט, נראה שנתן את הציון המגוחך רק כדי להוסיף כניסות לעמוד.
רק רציתי להזכיר שדווקא כן יש הסבר לויגורס בביושוק אינפינייט. אבל אפשר להחמיץ אותו אם פשוט דוהרים דרך המשחק ולא עוצרים לחשוב רגע ולשמוע את היומנים.

ההסבר:
ספויילר: הצג
קומסטוק וחבריו פתחו שער לראפצ'ר של ביושוק והשתמשו בטכנולוגיה שנמצאה שם בפלסמידים כדי ליצור את הויגורס
קוד חבר 3DS:
2449-5207-9736

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 10 אוקטובר 2013, 17:09

Chwomp כתב:היי שוב כולם.
איזה כתב אידיוט, נראה שנתן את הציון המגוחך רק כדי להוסיף כניסות לעמוד.
רק רציתי להזכיר שדווקא כן יש הסבר לויגורס בביושוק אינפינייט. אבל אפשר להחמיץ אותו אם פשוט דוהרים דרך המשחק ולא עוצרים לחשוב רגע ולשמוע את היומנים.

ההסבר:
ספויילר: הצג
קומסטוק וחבריו פתחו שער לראפצ'ר של ביושוק והשתמשו בטכנולוגיה שנמצאה שם בפלסמידים כדי ליצור את הויגורס

לא שמעתי את זה, באופן אישי. כנראה פספסתי את היומן הזה.

לא קראתי את הביקורת המצחיקה הזאת, אבל הנחתי שהביקורת היא על זה שמציגים לך את הויגורס כמשהו שקומסטוק מעודד שימוש שלו בעיר, אבל אף אחד, חוץ ממך, לא משתמש בהם. אין אויבים שנראים רגיל ועושים שימוש בויגורים נגדך וזה יצר דיסוננס מוזר בין העלילה ובין המשחקיות.
זה נעשה דווקא כי התעקשו לשמור על מכאניקות המשחק נאמנות לביושוק המקורי וזה בה על חשבון האמינות של הסיפור. אפשר להצביע על אותה תופעה גם בזה שהוא כל הזמן מחפש בפחים אחר אוכל/משקאות/כסף - משהו שהיה הגיוני לגמרי ברפטור ההרוסה והפוסט אפוקליפטית, אבל לא אמור לקרות בעיר חיה ונושמת, מלאה בתושבים סנובים וגזעניים, שגם לא טורחים להעיר לך על זה.

אם זה מה שנכתב, אז זו ביקורת הגיונית וסבירה, שבטח ובטח לא מצדיקה להציג את המשחק כבקושי שחיק, כמו שהציון שלו מציע.
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 10 אוקטובר 2013, 17:48

הוא אומר שהאנשים שגרים בקולומביה גם ככה רואים את עצמם עליונים על פני האחרים אז למה שהם יזריקו לעצמם חומרים שישפרו אותם על פני אחרים? וזה נכון. בנוסף, אני הוספתי שגם ל Gear אין שום הסבר. סתם דברים משוגעים כמו כובע שמעלה סבירות של העלאת אוייבים באש כשאתה מכה אותם.
לפחות במשחקי RPG (שגם שם זה מוזר מבחינת הגיון) לפחות יש קשר בין הפריש הלבוש להטבה. באינפינייט אלה דברים תלושים שמנסים לתת יותר אפשרויות ובחירה לשחקן אבל לא ממש מצליחים.

Chwomp
Padawan

הודעהעל ידי Chwomp » 10 אוקטובר 2013, 18:27

אם אני זוכר נכון, יש מספר אויבים שכן משתמשים בויגורס. זה לא נפוץ, אבל יש את הכמרים שמשתגרים כל הזמן, וגם הfiremen שיורים עליך אש. (נדמה לי שמקבלים את הויגור של האש מאחד כזה).
ה gear באמת היה מוזר. אבל מכיוון שאין משמעות משחקית אמיתית, אפשר די להתעלם מהקטע הזה.
קוד חבר 3DS:
2449-5207-9736

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 אוקטובר 2013, 18:42

Kazz כתב:הוא אומר שהאנשים שגרים בקולומביה גם ככה רואים את עצמם עליונים על פני האחרים אז למה שהם יזריקו לעצמם חומרים שישפרו אותם על פני אחרים? וזה נכון. בנוסף, אני הוספתי שגם ל Gear אין שום הסבר. סתם דברים משוגעים כמו כובע שמעלה סבירות של העלאת אוייבים באש כשאתה מכה אותם.
לפחות במשחקי RPG (שגם שם זה מוזר מבחינת הגיון) לפחות יש קשר בין הפריש הלבוש להטבה. באינפינייט אלה דברים תלושים שמנסים לתת יותר אפשרויות ובחירה לשחקן אבל לא ממש מצליחים.

אבל איך זה משפיע על טיב המשחק? איך זה משנה? ולמה בTLOU גלולות גורמות לך לבצע שדרוגים בעצמך? למה במקס פיין כדורי כאב מרפאים 50 חורים של כדורים? ולמה בגירס או COD החיים שלך פשוט חוזרים להם לאט לאט? ובמאס אפקט שרק 0.5% מהאוכלוסיה מסוגלת לפתוח איתך בשיחה? והרובה GRAVITY בHL שמסוגל לדחוף אוטו אבל לא בן אדם?

נו באמת, יש דברים שהם לגמרי מבוססים מכניקות גיימפליי ועם כל הכבוד, על כאלה שטויות באמת שאין מה להתעקב.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 10 אוקטובר 2013, 19:03

Chwomp כתב:אם אני זוכר נכון, יש מספר אויבים שכן משתמשים בויגורס. זה לא נפוץ, אבל יש את הכמרים שמשתגרים כל הזמן, וגם הfiremen שיורים עליך אש. (נדמה לי שמקבלים את הויגור של האש מאחד כזה).
ה gear באמת היה מוזר. אבל מכיוון שאין משמעות משחקית אמיתית, אפשר די להתעלם מהקטע הזה.

היו אויבים שעושים דברים שמזכירים את הויגורס, כמו הכמרים שהופכים לעורבים והFIREMAN שיש להם חליפה מיוחדת שמאפשרת להם לירות עליך אש, אבל אף אחד שיורה עליך עורבים מהידיים, למשל.
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 10 אוקטובר 2013, 19:14

זה לא אותו דבר, נדב ועובדה שאני (והכתב) לא שאל לגבי המגן הנטען וחבילות בריאות - זה קביל. אבל להציג לנו פתאום חולצה שמגבירה את הטווח שלך פי 3 - זה מגיע משום מקום וכל כך gamey שזה בולט במיוחד ולרעה והמשחק לא אומר כלום לגבי המצאות פריטי לבוש שכאלה. גם אם הנדבך הזה עובד זה עדיין מוזר מאוד שלא מקבלים עליו שום הסבר וזה נראה תלוש בעולם המשחק.

לגבי הגראביטי גאן מסבירים למה הוא לא פועל על אורגניזם והשלבים האחרונים של המשחק סובבים סביב זה שכן קיבלת אפשרות להשתמש בו נגד חיילי הקומביין.

לגבי אליזבת', לפי מה שאני זוכר המשחק הבטיח לפני שחרורו שהוא ישלב אותה בגיימפליי ושהוא ייקח את את עניין הקומפניון צעד קדימה. אבל אם כבר הוא לקח צעד לאחור בכך שהיא בלתי פגיעה ושאוייבים מתעלמים ממנה. 6 שנים מאז EP1 ובלי שום התקדמות. כל מה שיכלו לעשות זה שהיא תזרוק תחמושת אבל זה סתם משהו זול. הם לא באמת עושים שום דבר במשחקיות. Enslaved למשל הוא דוגמה טובה לשילוב קומפניון במשחק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 אוקטובר 2013, 19:41

Kazz כתב:זה לא אותו דבר, נדב ועובדה שאני (והכתב) לא שאל לגבי המגן הנטען וחבילות בריאות - זה קביל. אבל להציג לנו פתאום חולצה שמגבירה את הטווח שלך פי 3 - זה מגיע משום מקום וכל כך gamey שזה בולט במיוחד ולרעה והמשחק לא אומר כלום לגבי המצאות פריטי לבוש שכאלה. גם אם הנדבך הזה עובד זה עדיין מוזר מאוד שלא מקבלים עליו שום הסבר וזה נראה תלוש בעולם המשחק.

לגבי הגראביטי גאן מסבירים למה הוא לא פועל על אורגניזם והשלבים האחרונים של המשחק סובבים סביב זה שכן קיבלת אפשרות להשתמש בו נגד חיילי הקומביין.

לגבי אליזבת', לפי מה שאני זוכר המשחק הבטיח לפני שחרורו שהוא ישלב אותה בגיימפליי ושהוא ייקח את את עניין הקומפניון צעד קדימה. אבל אם כבר הוא לקח צעד לאחור בכך שהיא בלתי פגיעה ושאוייבים מתעלמים ממנה. 6 שנים מאז EP1 ובלי שום התקדמות. כל מה שיכלו לעשות זה שהיא תזרוק תחמושת אבל זה סתם משהו זול. הם לא באמת עושים שום דבר במשחקיות. Enslaved למשל הוא דוגמה טובה לשילוב קומפניון במשחק.

אבל אתה מבין שזה שטויות נכון? שזה לא באמת משנה את ההנראה, החוויה או כל דבר אחר חוץ מאשר ניטפיקינג טפשי כשמדברים על זה ש"אין הסבר לחולצות". אלכס אגב כן בלתי פגיעה ובדיוק כמו אליזבת', מדובר במנגנון גיימפליי. אתה יודע מה אנשים שונאים במשימות ליווי? זה שהדמות שהם מלווים מתה כל הזמן וזה מוציא את התוצאה מהידיים שלהם. דמות מתלווה שכזו חייבת להיות בלתי פגיעה אחרת זה פשוט לא כיף.

הבטיחו שאלזיבת' תהיה חכמה ויעילה יותר? יופי, גם VALVE הבטיחו את זה על הקומביין ובסוף התברר שהם עשו דמו שקרי שבסוף לא יצא לפועל. מה זה משנה מה הבטיחו? משנה מה המוצר הסופי. המוצר הסופי הוא שוטר טוב עם ויזואליות ואודיו פשוט מדהימים שמשולבים בעולם שאף חברה לא מסוגלת לבנות חוץ מאשר VALVE ו-IG שמספר את אולי הסיפור הכי טוב בהסטוריה של משחקי הוידאו. יש ניטפיקינג? אחלה, יש לכל משחק ניטפיקינג. היי, למה הדמויות שלידי בTLOU עושות המון רעש ולא שומעים אותן? למה ג'ול יכול רק על שולחן לשפר נשקים ולא בכל מקום אחר? למה כדורים הופכים אותו לאדם חזק, יציב ובריא יותר? וואללה, כי זה משחק וצריך להשהות טיפה אמונה פה ושם. אבל מקצת ניטפיקינג ללהגיע למשחק חרא שלא שווה כולם? נו באמת.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 11 אוקטובר 2013, 12:58

אלכס כן פגיעה רק שלוקח הרבה נזק. זה עדיין עדיף מלהיות בלתי פגיע לחלוטין, שאוייבים יתעלמו ממך ושלא תתרום שום דבר ממשי למשחקיות. heck, הקטע שאלכס עובדת עליך עם קולות הזומבי בEP1 מתעלה על כל אינטרקציה עם אליבת' באיפינייט מחוץ לקאט-סינס.

זה למה לשים קומפניון ולבנות משחקיות על זה זה דבר מאתגר. IG פשוט עשו סיידסטפ לכל הנושא בכך שאליזבת' לא פקטור בכלום. Enslaved כן לוקח את האתגר ומבצע אותו לא רע בכלל.
זה לא ניטפיקינג להצביע על החולשות של אינפינייט. מדובר במשחק sub-par בגאנפליי,בגיימפליי ובמכניקות. כלומר, כל מה שעושה את המדיום הזה לאינטראקטיבי. וזה לא שאינפינייט לא מנסה להיות משחק עם מכניקות אלא שהוא מבצע אותם באופן כזה שאי אפשר לכלול אותו בשורה הראשונה של הז'אנר. על זה מתווספת האכזבה מהשימוש באליזבת', בסקייריילס ובקרעים. איך עם כל נתוני הפתיחה האלה הצליחו לעצב משחקיות שהיא רק קרבות ירי מול אוייבים סופגי כדורים שממצים את עצמם הרבה לפני שהמשחק תם? מהבחינה הזו אינפינייט מועמד אצלי גם בקטגוריית ה biggest wasted opportunity.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 11 אוקטובר 2013, 13:09

אלכס אולי קומפניון לא רעה, אבל אין שום תירוץ לזה שגורדון פרימן הוא אילם.וכפועל יוצא מכך כל האינטראקציות שלו עם העולם הופכות מגוכחות, לטעמי. לכן גם לא הרגשתי שום קשר אמיתי אליה (או לאף דמות מרכזית אחרת בסדרה). אין לי מושג מה גורדון (הרובוט שעושה כל מה שאומרים לו) מרגיש או חושב עליה. אולי הוא בכלל שונא אותה..
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 14 אורחים