הנושא הטכני הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: הנושא הטכני הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 29 יוני 2025, 12:11

פורום HDMI הוציא את הספסיפיקציה הסופית של HDMI 2.2, הוא יתמוך ב-96Gbps. מה זה אומר? 4K ב-480fps ומשם כבר תוכלו לגזור לבד עם חשבון פשוט מה עוד אפשרי כמו למשל 8K/120fps או 1080p/960fps. וכמובן שעם chroma subsampling אפשר להגיע לביצועים גבוהיים יותר, משל 8K/240fps.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 29 יוני 2025, 13:34

240hz+4:4:4+hdr בלי DSC זה הגביע הקדוש מבחינתי, ולשמחתי DP 2.1 כבר מספק את זה אבל אני מניח שהפס6 יגיע עם HDMI 2.2.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 יוני 2025, 14:14

זה משהו שיחייב גם טלויזיה תומכת, אני מניח…?
אולי יהיה זמן טוב לשדרג את הטלויזיה בעוד 2.5-3.5 שנים בערך, עם הדור הבא, אני רוצה אחת טובה יותר בחדר השינה בדירה החדשה, ממש מפריע לי בסצינות חשוכות שאין לי שם OLED, אז בטח אשים שם את ה-CX שכרגע בסלון, ובלי שום קשר אני מרגיש שה-77 כבר לא מספיק גדולה בסלון.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 יוני 2025, 14:18

הגביע הקדוש הרבה יותר גבוה לצערנו, להבנתי מ-NVIDIA כדי לפתור לגמרי טשטוש של מסכי OLED צריך להגיע לא רחוק מ-1000fps. כלומר הגביע הקדוש הוא כנראה 960fps. זה כבר מעבר לחלקות של תמונה שהופכת ללא רלוונטית הרבה לפני 200fps, מדובר באיכות התמונה -חדות.

אבל אנחנו לא רחוקים מהיום, HDMA2.3 כנראה שוב יכפיל את הרוחב פס ויאפשר 4K/960fps, וטכנולוגיות כמו יצור פריימים של DLSS יכולים להביא גם משחקים שרצים טבעית בפחות מ-100fps לקצבי פריימים מאוד גבוהים. וככל שהטכנולוגיה תתקדם כנראה נגיע למצב שאפשר ליצר עשרות פריימים עם AI ולנעול כל משחק ל-4K/960fps.

לאסקין, אל תצפה מטלביזיות להגיע לשם בקרוב. מסכי מחשב הם פורצי הדרך בתחום. מסכי 240hz קיימים המון שנים, וגם מסכי 480hz קיימים כבר לא מעט זמן. LG מביאה כרגע בטלביזיה הכי יקרה שלה 165hz. אז יקח זמן עד שהם יאמצו, הרבה זמן. אני לא אתפלא אם יקח ל-LG עשור להגיע ל-480fps.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 יוני 2025, 15:40

אני רק רוצה את החיבור הזה, הפיצ׳רים הכי הכי מתקדמים שהוא יכול לנצל זה פחות חשוב זה לא שאני מתכנן לשחק על המחשב הבא שלי ב-960 פריימים :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 יוני 2025, 15:56

אם ישימו לך בטלביזיה חיבור כזה והפאנל שלה לא יתמוך בשום דבר שהחיבור נותן, אז מה המטרה? וכן, כ-high end gamer אתה כנראה כן רוצה 960fps בשביל חדות תמונה מושלמת וכנראה שתוכל להשיג את זה עם DLSS5 או מה שלא תהיה הטכנולוגיה שתדע ליצר 30 פריימי AI בין שני פריימים אמיתיים. אנחנו תמיד רודפים אחרי הטכנולוגיה הבאה, וכש-4K הוא ״מספיק״, יש דברים אחרים שרודפים אחריהם כמו HDR, רמות בהירות גבוהות, חדות, fps גבוה וכו׳.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 אוגוסט 2025, 10:37

קצת חדשות NVIDIA:

NVIDIA תשחרר לקראת סוף השנה את גרסאות הSUPER של סדרה 50, כנראה עם 50% יותר זיכרון באותו המחיר:
https://twistedvoxel.com/nvidia-geforce ... ame-price/

GEFORCE NOW מקבל עדכון חומרה ויריץ משחקים על 5080 במקום 4080, מה שיאפשר לשחק עם DLSS4 עם כל הX4 FRAMEGEN וזה.

וגם - יש להם כלי חדש לשיער מציאותי יותר RTX HAIR, אינדיאנה ג'ונס יקבל את העדכון שלו בספטמבר:
https://www.guru3d.com/story/nvidia-rtx ... at-circle/

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוגוסט 2025, 14:20

פרט חשוב על השיער החדש, הוא מתבסס על יצוג LLS שסדרה 5000 תומכת בו חומרתית. אפשר להשתמש בזה ללא מעט דברים, כולל שיער וחלקיקים. הבעיה היא שרק סדרה 5000 תומכת בזה חומרתית ועל סדרות קודמות זה יעבוד אבל תוכנתית - כלומר לאט משמעותית. זה הולך כנראה להיות מסוג הדברים שאם מפעילים אותו על 5090 הוא נראה מדהים ואם מפעילים אותו על 4090 הביצועים צונחים.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 19 אוגוסט 2025, 15:58

מה שאני מבין, זה שלא כדאי לרכוש את הסדרה המקורית כ"כ. כי אז יוצאת גרסת הסופר וכולם אומרים "ככה הכרטיס המקורי היה צריך להיות! "
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוגוסט 2025, 18:18

Klayman כתב:מה שאני מבין, זה שלא כדאי לרכוש את הסדרה המקורית כ"כ. כי אז יוצאת גרסת הסופר וכולם אומרים "ככה הכרטיס המקורי היה צריך להיות! "

תלוי, הסופר של סדרה 4000 יצאו אחרי שנה והם בעיקר היו value טוב יותר לכסף. הפעם הסופר מקבלים בוסט בזכות הזיכרון GDDR7 בנפח 3GB שסמסונג התחילו ליצר. זה אומר שמחליפים את כל הצ'יפים של 2GB בכאלה של 3GB ומקבלים אקסטרה 50% זיכרון.

יש כרטיסים שבשבילם זה לא ביג דיל, למשל ה-5080 עולה מ-16GB ל-24GB שזה לדעתי נפחים שאף אחד לא ירגיש בהבדל. לעומת זאת כרטיסים שעולים מ-12GB ל-18GB זה ממש game changer בשבילם. העניין הוא שלדעתי הפעם ה-value לא ישתפר, כי אני בטוח שהכרטיסי סופר פשוט יעלו יותר. מה שווה יותר, 5080RTX עם 16GB ב-1000$ או עם 24GB ב-1200$? וואללה, לא יודע, תלוי בלקוח.

ובסופו של יום זה קצת פילוסופי, הרי שנה אחת יוצאת סדרה חדשה ושנה אחרי יוצאת גרסת סופר. אז אפשר להגיד ששווה לחכות לשנה השניה של הכרטיס כדי לקנות את גרסת הסופר. אבל באותה מידה אפשר להגיד שכשיוצאת גרסת הסופר עדיף לחכות שנה לסדרה 6000. כל שנה מקבלים value יותר טוב על הכסף, אם זה כי יוצאים כרטיסי סופר או אם זה כי יצאת סדרה חדשה. אתה כצרכן צריך להכיר את זה, ולדעת מתי הכי כדאי לך לקנות.

אישית אני מעדיף לקנות כרטיסים של סדרה חדשה ישר כשהם יוצאים. ירידות מחיר הן דבר נדיר שכמעט לא קורה, מחירים לאחרונה רק עולים אחרי השיגור, אז אני לא רואה סיבה לקנות כרטיס אחרי השיגור. וכמובן שיציאה של כרטיסי סופר זה מגניב, אבל אני מעדיף לרכוש בשנה שבה יש קפיצה טכנולוגית של סדרה חדשה עם פיצ'רים מגניבים חדשים ודברים שלא ראינו מעולם מאשר בשנה שבה יש לכרטיס שאני רוצה אקסטרה זיכרון או מחיר זול ב-100$.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 22 אוגוסט 2025, 12:03

כע אבל זה ממש מרגיש שהם עוקצים אותנו... מבאס..
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 אוגוסט 2025, 23:15

מאז סדרה 2000 אנחנו מדברים על עקיצה. אם התחרות שלהם לא מצליחה להביא משהו עדיף במחיר דומה או משהו דומה במחיר נמוך אז כנראה זה לא עקיצה. לצערנו מחירי כרטיסי המסך כמעט הוכפלו בעשור האחרון וזה מאס. אבל כנ״ל על המחירי הקונסולות.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 ספטמבר 2025, 23:14

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 ספטמבר 2025, 14:18

glass man כתב:

מאוד מרשים. גם RT סופסוף על הסוויצ' 2 (גם GI וגם השתקפות, אשכרה שני אפקטים על ניידת) וגם בכלליות ברת השוואה לגרסת ה-XSS. אפילו יש RT השתקפות איכותי יותר מאשר ב-XSS על הסוויצ' 2 שמזכיר את ה-XSX במצב 60FPS וביצועים קצת יותר טובים מאשר ה-XSS. מן הסתם יש ל-XSS לא מעט יתרונות בגלל הכוח חישוב הגדול יותר אבל עדין מאוד מרשים, הסוויצ' 2 בייסיקלי מביאה פה ביצועים של XSS בקונסולה ניידת ויוביסופט עשו עבודה מעולה עם RT מלא כמו בקונסולות הגדולות, VRR עם LFC במצב נייד, DLSS ו-DRS במקביל... מאוד מרשים.

עכשיו דמיינו שהסוויצ' 2 הייתה מבוססת סדרה 4000, כנראה לא הייתה מגיעה לרמה של גרסת הפס5 אבל הייתה יושבת במקום יפה בין ה-XSS ל-XSX. אולי אפילו במקום טוב יותר מה-XSX מבחינת RT.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 07 ספטמבר 2025, 15:43

אם אנחנו כבר על הנוש אז FYI, היום בלילה מתחילה מכירה של AYN Odin 3. זה מכשיר רטרו נייד שנחשב בhigh end של המכשירים האלה. הוא מריץ אנדרואיד והSoC שלו הוא snapdragon 8 elite שמבחינת ביצועים גרפיים אמור להיות פחות או יותר בקליבר הגרפי של הswitch 2 (אולי אפילו טיפה יותר חזק). מסך oled 120hz, סוללה 8000mAh (על מעבד של 3nm, לא 8nm), סטיקים הול אפקט ועיצוב ארגונומי. היצרנית היא יצרנית מוכרת עם רקורד של ייצור מכשירים מאוד איכותיים, נטולים פגמים מהותיים.
המחיר, כמובן, נמוך מזה של הswitch 2 לגירסה המקבילה מבחינת זכרון ואחסון (יש גרסאות עם פחות ועם יותר זכרון ואחסון, עד כדי 24gb עם 1tb).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 ספטמבר 2025, 21:09

עולה די אותו דבר כמו הסוויצ׳ 2 לגרסה המקבילה. יש זמן סוללה טוב יותר ומסך AMOLED אבל מעבר לזה לא ברור לי מי יעדיף את זה על הסוויצ׳ 2 ברגע שהסוויצ׳ 2 תפרץ (הרי המטרה היא אמולטורים לא?).

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 07 ספטמבר 2025, 21:51

אני בסה״כ מביא את זה כרפרנס לחומרה שאפשר לקבל במחיר הזה, וזה אפילו שמדובר במכשיר שימכור שבריר מהכמות של הסוויץ׳ ויכניס ליצרן אפס מוחלט של מכירות תוכנה. במחיר הזה, ובscale הזה, היצרן הסיני הזה עושה יופי של רווח על כל חתיכה שהוא מוכר.

אמולטורים זה חלק ניכר מהעניין אבל זה מכשיר אנדרואיד והוא מריץ את כל מה שאנדרואיד מריץ. על רוב המכשירים האלה אפשר גם להתקין לינוקס וזה פותח כל מני אפשרויות נוספות (כולל סטים).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 ספטמבר 2025, 23:09

המכשיר הזה דומה מדי לסוויצ׳ 2 כדי להרשים לגבי מה שאפשר להשיג במחיר דומה. אין לאף אחד ספק שנינטנדו מרוויחה על כל סוויצ׳, זה נכון על כל קונסולה שלה מאז הווי, אבל אם נינטנדו היו על 4nm על בסיס סדרה 4000 ומוציאים בדיוק אותו סכום על חלקים כמו הסוויצ׳ 2 אני חושב שהיא הייתה קונסולה הרבה יותר מרשימה מהאודין 3.

הבעיה העיקרית של הסוויצ׳ 2 היא פחות המחיר ויותר הבחירה באמפר. זה אפילו היה מתקן את הבעיות במסך כי הזמן תגובה האיטי של המסך מתקשר ישירות לעובדה שנינטנדו מנסים לחסוך זמן סוללה כי הם על 8nm.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 08 ספטמבר 2025, 00:28

הפורט של Outlaws באמת מדהים, המינוס היחיד שאני יכול למצוא זה שיש פה בעיה כמו שהיה בסקיירים על הPS3 ככל שהמשחק שלך דולק יותר זמן וככל שהשמירה יותר "ארוכה" מתחילות בעיות פריים רייט, אבל אולי אפשר יהיה לפתור את הבעיה הזו כמו שDF אמרו.

זה פורט שממש מדגדג באצבעות לקנות מתי שילטשו אותו, אין מצב שאני מוצא זמן על הPC/PS5 לסיים את הבהמה הזו אבל לאורך חודשים על הסוויץ 2? למה לא.
אני מת לראות את הפורט של Starfield על הסוויץ 2 ויש מצב ענק שארכוש את הגרסה הזו, אם היא תרוץ טוב, זה יהיה פלא טכני.

על Odin 3 : זו קונסולה מעניינת, אבל שאני רואה אותה בעיקר עולה לי לראש שעדיף כבר להשקיע בניידת PC, לא? אם היה לי ניידת PC עכשיו הייתי מעדיף לשחק עליה את נינג'ה גיידן או שינובי כי הם חרא על הסוויץ 2 ונראה לי שODIN 3 הזה גם יריץ אותם ככה ככה כי הוא לא מריץ native. קונסולה מעניינת אבל אני רוצה לראות מה היא עושה יותר טוב מהסוויץ 2.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 ספטמבר 2025, 21:17

glass man כתב:הפורט של Outlaws באמת מדהים, המינוס היחיד שאני יכול למצוא זה שיש פה בעיה כמו שהיה בסקיירים על הPS3 ככל שהמשחק שלך דולק יותר זמן וככל שהשמירה יותר "ארוכה" מתחילות בעיות פריים רייט, אבל אולי אפשר יהיה לפתור את הבעיה הזו כמו שDF אמרו.

זה פורט שממש מדגדג באצבעות לקנות מתי שילטשו אותו, אין מצב שאני מוצא זמן על הPC/PS5 לסיים את הבהמה הזו אבל לאורך חודשים על הסוויץ 2? למה לא.
אני מת לראות את הפורט של Starfield על הסוויץ 2 ויש מצב ענק שארכוש את הגרסה הזו, אם היא תרוץ טוב, זה יהיה פלא טכני.

על Odin 3 : זו קונסולה מעניינת, אבל שאני רואה אותה בעיקר עולה לי לראש שעדיף כבר להשקיע בניידת PC, לא? אם היה לי ניידת PC עכשיו הייתי מעדיף לשחק עליה את נינג'ה גיידן או שינובי כי הם חרא על הסוויץ 2 ונראה לי שODIN 3 הזה גם יריץ אותם ככה ככה כי הוא לא מריץ native. קונסולה מעניינת אבל אני רוצה לראות מה היא עושה יותר טוב מהסוויץ 2.

הבעיה היא באג, נשמע כמו סוג של דליפת זיכרון או משהו כזה. הם צריכים לתקן אותו, זה לא משהו שקשור ישירות לסוויצ' 2 עצמה, פשוט פאשלה של המפתחת.

הפורט הזה הוא הדבר הכי מושלם שיכול להיות. משחק מפותח לדור הבא בלבד, ואז בדיעבד מפתחת חיצונית לא קשורה עושה את העבודה לעשות לו backport לקונסולה חלשה ועל הדרך עושה את הויתורים הנדרשים כדי להשיג את זה. פורט מושקע, רץ נהדר ועומד כתף אל כתף ל-XSS עם יתרונות לאחת ויתרונות אחרים לשניה. כמעט קשה לבחור בין שתי הגרסאות (למרות שנראה לי שגרסת ה-XSS כן עדיפה קלות, אבל מצד שני בסוויצ' המשחק נייד).

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 ספטמבר 2025, 02:59

כן, הסוויץ 2 נראת כמו קונסולה שיכולה לקבל פורטים מטורפים עם השקעה, רואים את זה גם עם Cronos, המשחק אימה חדש של הפולנים, זה אמנם רץ רק על 30FPS, אבל זה פאקינג משחק חדש על אנריל 5 :-) לא יכול להגיד שזה לא מרשים. הלונבו Legion go יכול לקבל במשחק 60FPS עם DLSS ורזולוציה של 720P אבל ממה שראיתי כל עוד משחקים אותו בהגדרות מקבילות לסוויץ 2 גם הלונבו לגיון GO עושה במשחק 30FPS.

כנראה שגם הניידת של סוני תריץ רק משחקי PS4 ב60FPS אז גם הניידת של סוני כנראה תריץ משחקי דור נוכחי רק על ה30FPS.. .כאילו, אם אתה רוצה פיפא על הניידת של סוני
אפשר לשחק את גרסאות הPS4 בטח וזה היתרון, על הסוויץ 2 הבקלוג המטורף שהPS4 יתן לניידת של סוני. בתכלס כל עוד מוכנים מנטלית לזה שהניידות האלה יכולות להציע מקסימום 30FPS בדור הנוכחי, אז אפשר להנות מהן עם הציפיות הנכונות. :-)

נ.ב אני עדיין מאמין שנאמקו יעשו את הבלתי אפשרי, ויצליחו להריץ את טקן 8 על 60FPS אם דרך DLSS, שנמוך גרפי או שניהם, אבל זה כנראה יהיה מיעוט שבמיעוט.
זה די מסתדר עם מה שסקוור אמרו בזמנו, שהפס4 יכל להריץ את פפ16 תיאורטית ב30FPS אם היית נותן למפתחים שנים לעבוד על הפורט והמון כסף :-) אז כנראה שבסוויץ 2 יהיו מפתחות שיעשו את זה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ספטמבר 2025, 09:33

טקן 8 הוא לא ממש אתגר CPU גדול, יש כבר גרסת XSS, אני בטוח שעם השינמוך הגרפי הנדרש הם יצליחו. הוא לא בדיוק ממיס מוחות.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 36 אורחים