במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

kririn
Sage

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי kririn » 06 אוקטובר 2025, 21:01

אני מאוד קרוב לסוף של ספידרמן 2
גרסת הps5

אספתי כל דבר חשוב חוץ מהקופסאות
ועשיתי כל משימת צד

המשחק פעולה מדע בדיוני

1 הגרפיקה טובה מספיק בשבילי
התחלתי בדיפולט 30 פרימים לשניה
ואז העברתי ל60 פרים לשניה ,לדעתי עדיף במשחקים כאלו

2 מוזיקה טובה ,לא מעולה אבל טובה
ויש הרבה דיבוב

3 העלילה בסדר

4 שליטה טובה

5 לפחות שעושים הכל המשחק מספיק ארוך

לאומת זאת חסרונות

1 אחרי תקופה אויבים חוזרים על עצמם שוב ושוב חוץ מהבוסים
פה ושם יש שינוים ופה ושם אויב חדש
אבל ממש לא מספיק

2 כל המשחק במפה בודדת
קטנה יחסית לסגנון

לסיכום ,לדעתי המשחק שווה 80
מילס שחלק גדול מהמשחק , לא מעצבן
גם חברה של סיפדר בסדר
ואני לא יתן עוד ספוילרים

זה משחק טוב אבל לא מצוין
אני מקווה מחר לסיים אותו

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 07 אוקטובר 2025, 13:00

Klayman כתב:הגעתי ל act 2 אחרי בערך 20 שעות.. אם זה נחשב קצת/שלא חקרתי מספיק( מוכן לפרסם את המפה שלי פה, חושב שהלכתי ללא מעט מקומות שיש לי גישה אליהם, מלבד Hunter's March), אז כנראה שאני צריך לשחק אותן צמוד עם מדריך למציאת השדרוגים או משהו :?... הבנתי כבר את החיבה היתרה שלהם לקירות נסתרים, ואני מכה כל מקום שאני מגיע אליו, כולל הפינות הקיצוניות ביותר שאני יכול להגיע אליהן בינתיים... העובדה שכמעט אף בוס/מיני בוס לא נותן משהו, גם היא, תורמת רבות לכך שאין תחושת התקדמות. מה היה נורא אם איזה מיני בוס היה נותן memory locket ? או חתיכת מסיכה ? אפילו אם זה מיני בוס שצריך להתאמץ למצוא.. בקיצור, משהו מרגיש לי שבור /לא מאוזן בהיבט הזה מצד אחד, אבל מצד שני, כמו שסטיק תמיד אומר, זה מכריח אותי ללמוד את התנועות והמהלכים של הבוסים, כי יש לי רק 5 מסיכות בריאות... ככה יצא שאת הפנטום הורדתי בסוף כמעט בלי שהוא נגע בי.

אני עברתי את ה 20 שעות ועדיין ב Act 1, ומצאתי כבר שדרוג חרב ושדרוג בריאות, ושדרוג כמות משי, יש לי 6 tools, ופתחתי את כל הסלוטים ב crest שלי. אחרי ששיחקתי היום מצאתי עוד חצי שדרוג לחרב, מצאתי התקפה חדשה (silk skill), וגם מצאתי לראשונה Crest חדש. עכשיו אני מבין למה יש יותר memory lockets ממה שהייתי צריך.

אחת מהמשאלות בלוח המשאלות שבאיזור ההתחלה נותנת memory locket כפרס.
החצי שדרוג חרב, ה silk skill, ו tool אחד שמצאתי בסשן היום היו בהתקדמות שלי בקצה הימני של greymoor שלא חקרתי עד עכשיו. לא היה שם קרב בוס/מיני בוס.

הייתי שמח אם המשחק היה מציע 'היסטוריה' של דברים חשובים שהשגתי והיה מראה לי במפה איפה הם היו.
וכמובן חובה לאפשר כתיבת הערות חופשיות שמקושרות ל pins. יכול להיות שגם הייתי מעדיף שהמשחק יעשה סימון מיוחד לאיזורים שמצאתי בהם 100% כולל דברים נסתרים וסודות. אבל לא בטוח שהייתי רוצה שבמפה יראו לי כמה אחוזים סיימתי בכל איזור ושזה יכתוב לי שבאיזור הזה יש X ו Y למצוא.

עוד משהו דבילי זה שהמשחק לא מראה לך כמה שדרוגים שלמים כבר עשית לחרב/מסיכה/משי. אתה צריך לזכור שאתה כבר בסיבוב מספר כזה או אחר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 אוקטובר 2025, 14:21

Laskin כתב:המפה - מה הבעייה בה?? היא מובנת, מסבירה איפה היית, לא מבין את הטענות פה. לא, אין לך מפה עד שאתה קונה או מוצא אחת באיזור חדש, זה מקשה עליך, אבל למה בהכרח רע?
קצב ההתקדמות איטי יחסית למשחקים אחרים בז׳אנר כי הם 10 שעות וזה 60. אז זה מסתדר.

במשחקי מטרוידווניה מפות הן מאוד מפורטות ומדויקות בגלל שכל המשחק מבוסס על חקירה, מציאה של חפצים והבנה איפה היית ואיפה לא היית. אתה רואה חדר או חפץ שאתה לא יכול להגיע אליו עדין והמפה מזכירה לך לעד שיש במיקום הזה משהו שאתה צריך.

בסילקסונג המפה לא קיימת באזור חדש כך שאתה מסתובב חסר מטרה עד שאתה מוצא אותה. ברגע שאתה מוצא אותה הוא חסרת ערך לחקירה. היא יכולה לתאר מסדרון בודד אבל במציאות יש שם שלושה מסדרונות מקבילים וחמישה חדרים, אין לך שמץ אם בקרת ב-2 חדרים מ-5, רק blob כללי שלא מראה לך שום פרט. זה הורס את החווית מטרוידווניה, הופך אותה לנדידה רנדומאלית במקום חקירה מדוייקת. זאת בדיוק הסיבה שקליימן באקט 2 בלי שדרוגים אחרי בזבוז של שעות בחיפושים. חצי מהזמן במשחק הסופר ארוך הזה מבוזבז בחיפוש מחט בערמת שחת, אצלי בספר זה ההפך מכיף.

לגבי קצב ההתקדמות, אם בנית את המשחק כך שיש פייסינג גרוע, תפתור את זה. לא מעניין אותי מה הסיבה שהוא גרוע.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 אוקטובר 2025, 17:55

אין שום קטע של מסדרונים שלא מופיע במפה. לא מבין את התלונה פה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 אוקטובר 2025, 19:16

Laskin כתב:אין שום קטע של מסדרונים שלא מופיע במפה. לא מבין את התלונה פה.

בוודאי שיש. כל מסדרון "סודי", לא מופיע במפה( זאת שאתה קונה וגם זאת שאתה ממלא) עד שאתה מוצא אותו. במשחק שאולי חצי מהמסדרונות הם סודיים, זה מצטבר.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 07 אוקטובר 2025, 21:00

אה, אני חושב שהתבלבלתי ולא היו לי שדרוגים של החרב? למרות שאני זוכר שאחד הדברים שאפשר לקנות עם ה ctaftmetal זה סוג של שדרוג לחרב?
בכל אופן, אם אתה מנצח את Widow (שניצחתי עכשיו עדיין באקט 1) אז זה פותח לך אפשרות לשדרג את החרב וגם לקנות עוד memory locket.

המפה לא מראה 'מפלסים' שקיימים באותו מסך אבל אין לי בעיה עם זה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 אוקטובר 2025, 22:36

Klayman כתב:
Laskin כתב:אין שום קטע של מסדרונים שלא מופיע במפה. לא מבין את התלונה פה.

בוודאי שיש. כל מסדרון "סודי", לא מופיע במפה( זאת שאתה קונה וגם זאת שאתה ממלא) עד שאתה מוצא אותו. במשחק שאולי חצי מהמסדרונות הם סודיים, זה מצטבר.

למה לעזאזל שמפה תראה לך איזור סודי? זה יהרוס את הקטע של למצוא אותו

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 אוקטובר 2025, 23:02

אני לא מתלונן על זה - אני רק טרחתי לתקן אותך... ובוא, לפחות חצי מכל מפה שאתה קונה, חסר כי הוא "סודי",בלי שום אינדיקציה נורמלית שיש משהו.

נגיד הספסל התקוע בSinners road, או הדרך משם לערפל. אלה מקומות "סודיים", שתקועים בקצה העליון של חדר, שנראה שאפילו אין איך להגיע אליו בחלק מהמקרים.
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 אוקטובר 2025, 23:13

כן, הם חבויים היטב… כמו כל הסודות הטובים במשחקים :)
אני ממש נשמע פה כמו סטיק שמגן על משחקי סולס בויכוחים על רמות קושי, אבל ברצינות - מטרוידואניה זה הז׳אנר האהוב עליי אולי, או לפחות בטופ 3, ואני ממש עף על המשחק הזה ועל האלמנטים האלה שבו. כן, הוא לא מרגיש כמו רוב המשחקים בז׳אנר, אבל עבורי זה לגמרי בקטע טוב.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 08 אוקטובר 2025, 06:59

במשחקי סולס, אגב, אין מפה בכלל.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 08 אוקטובר 2025, 10:36

Hypno כתב:
Klayman כתב:הגעתי ל act 2 אחרי בערך 20 שעות.. אם זה נחשב קצת/שלא חקרתי מספיק( מוכן לפרסם את המפה שלי פה, חושב שהלכתי ללא מעט מקומות שיש לי גישה אליהם, מלבד Hunter's March), אז כנראה שאני צריך לשחק אותן צמוד עם מדריך למציאת השדרוגים או משהו :?... הבנתי כבר את החיבה היתרה שלהם לקירות נסתרים, ואני מכה כל מקום שאני מגיע אליו, כולל הפינות הקיצוניות ביותר שאני יכול להגיע אליהן בינתיים... העובדה שכמעט אף בוס/מיני בוס לא נותן משהו, גם היא, תורמת רבות לכך שאין תחושת התקדמות. מה היה נורא אם איזה מיני בוס היה נותן memory locket ? או חתיכת מסיכה ? אפילו אם זה מיני בוס שצריך להתאמץ למצוא.. בקיצור, משהו מרגיש לי שבור /לא מאוזן בהיבט הזה מצד אחד, אבל מצד שני, כמו שסטיק תמיד אומר, זה מכריח אותי ללמוד את התנועות והמהלכים של הבוסים, כי יש לי רק 5 מסיכות בריאות... ככה יצא שאת הפנטום הורדתי בסוף כמעט בלי שהוא נגע בי.

אני עברתי את ה 20 שעות ועדיין ב Act 1, ומצאתי כבר שדרוג חרב ושדרוג בריאות, ושדרוג כמות משי, יש לי 6 tools, ופתחתי את כל הסלוטים ב crest שלי. אחרי ששיחקתי היום מצאתי עוד חצי שדרוג לחרב, מצאתי התקפה חדשה (silk skill), וגם מצאתי לראשונה Crest חדש. עכשיו אני מבין למה יש יותר memory lockets ממה שהייתי צריך.

אחת מהמשאלות בלוח המשאלות שבאיזור ההתחלה נותנת memory locket כפרס.
החצי שדרוג חרב, ה silk skill, ו tool אחד שמצאתי בסשן היום היו בהתקדמות שלי בקצה הימני של greymoor שלא חקרתי עד עכשיו. לא היה שם קרב בוס/מיני בוס.

הייתי שמח אם המשחק היה מציע 'היסטוריה' של דברים חשובים שהשגתי והיה מראה לי במפה איפה הם היו.
וכמובן חובה לאפשר כתיבת הערות חופשיות שמקושרות ל pins. יכול להיות שגם הייתי מעדיף שהמשחק יעשה סימון מיוחד לאיזורים שמצאתי בהם 100% כולל דברים נסתרים וסודות. אבל לא בטוח שהייתי רוצה שבמפה יראו לי כמה אחוזים סיימתי בכל איזור ושזה יכתוב לי שבאיזור הזה יש X ו Y למצוא.

עוד משהו דבילי זה שהמשחק לא מראה לך כמה שדרוגים שלמים כבר עשית לחרב/מסיכה/משי. אתה צריך לזכור שאתה כבר בסיבוב מספר כזה או אחר.

השגתי הרבה מהדברים שדיברת עליהם, מלבד שדרוגי הבריאות והמשי. גם אותם כבר השגתי כעת. אבל בכל מקרה, "האשמת השחקן" זה תמיד חלש. אם נגיד יש סה"כ 10 מסיכות נוספות שאפשר להשיג בכל המשחק. אז ואללה אם תשים 3-4 מהן" בדרך הראשית, או פשוט לא מוסתרות עד כדי כך, זו נראית לי פשרה לא רעה במיוחד. כנל לשדרוגי המשי. אבל אני לא הארד קור כמוך. סתם קז'ואל מסריח.
?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 08 אוקטובר 2025, 11:51

להיפך, אתה יותר הארדקור כי התקדמת יותר ממני במשחק עם ארגז כלים מוגבל יותר.

כשאני נתקל ב'נקודת עניין' שאני לא יכול להגיע אליה אני מסמן אותה עם PIN. כשאני מקבל יכולת חדשה אני חוזר למקומות האלה לפני שאנ ממשיך להתקדם לאיזורים חדשים.
וכמובן שיש קירות נסתרים שקל לפספס.

לזכרוני יש גם דברים למצוא ב Hunter's March שאמרת שבכלל לא נכנסת אליו. זה גם נחשב לאיזור 'התחלתי' במשחק אז לא יודע למה השארת אותו לא חקור.
אגב, אני מופתע שקראת למשחק mean-spirited בלי לחוות את הקטע שמתרחש שם.

לא חסכתי בביקורת על המשחק הראשון כשהיה לי מה להגיד, וגם לא על זה.

זה קל לקחת את החווייה שלך ושל כמה אחרים ואז לקבוע 'האשמת השחקן' אם מישהו חושב אחרת.

אני לא חושב שיש בעיה אקוטית (ואולי אפילו בכלל) בסילקסונג בקצב ההתקדמות או הרגשת ההתחזקות וצבירת כלים.
גם אחרי יותר מ 20 שעות במשחק (אומנם עדיין בact 1) אני לא שותף להפרזות סביב רמת הקושי במשחק.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 08 אוקטובר 2025, 11:59

אני לא שותף להפרזות על כך שהמשחק קשה מדי. הוא קשה, אבל לא מאוד. אני כן חושב שקצב ההתקדמות/פתיחת שדרוגים לא מדהים והיה אפשר לעשות את זה טוב יותר...
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 אוקטובר 2025, 13:53

חצי מהשלב לא נמצא במפה וגם כשאתה מוצא אותו, נכנס אליו ונתקל בדלת סגורה או מעבר שאתה עדין לא יכול לעבור הוא עדין לא יופיע. המשחק עצום, אתה עובר לאזורים אחרים ונאלץ לחקור ולהסתובב שעות כי המפה לא נותנת לך כלום. ואז, 3 שעות מאוחר יותר כשאתה חוזר לאותו אזור אתה אמור לזכור 13 מסדרונות וחדרים שלא מופיעים במפה בשום צורה. זה פשוט עיצוב רע למטרויידוניה, בטח אחד בסדר גודל הענקי הזה. כל הכיף במטרויידוניה זה למצא דברים שאתה עדין לא יכול להשיג ואז לחזור אליהם כשאתה יכול. להעלים אותם מהמפה זה חטא קרדינלי למשחק מטרויידווניה.

InterAl כתב:במשחקי סולס, אגב, אין מפה בכלל.

זה נכון, אבל הם לא משחקי מטרויידוניה.

Klayman כתב:אני לא שותף להפרזות על כך שהמשחק קשה מדי. הוא קשה, אבל לא מאוד. אני כן חושב שקצב ההתקדמות/פתיחת שדרוגים לא מדהים והיה אפשר לעשות את זה טוב יותר...

אני מסכים עם זה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 08 אוקטובר 2025, 16:56

גם בראשון זה היה ככה. שיחקת בו?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 אוקטובר 2025, 17:03

InterAl כתב:גם בראשון זה היה ככה. שיחקת בו?

לא שחקתי בו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 אוקטובר 2025, 19:16

זה מסביר קצת…
בכל אופן אני לא שותף לחוויה הזו שלך ממנו.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 08 אוקטובר 2025, 23:54

Klayman כתב:אני לא שותף להפרזות על כך שהמשחק קשה מדי. הוא קשה, אבל לא מאוד. אני כן חושב שקצב ההתקדמות/פתיחת שדרוגים לא מדהים והיה אפשר לעשות את זה טוב יותר...

החוויה וההתרשמות שלי היא שקצב ההתקדמות והשדרוגים בסדר לחלוטין. אני גם לא מצליח לחשוב (שלא הקדשתי לזה) יישום אחר שעדיין ישמור על חשיבות השדרוגים והישג בחקירה.

שאלה: האם ללכת להילחם ב The Last Judge (אני משער שהקרב הזה מסיים את אקט 1?) או לחקור לתוך sinner's road כשעד כה מצאתי שם רק ספסל מקולקל..

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 אוקטובר 2025, 00:14

אין לזה משמעות באמת, כל מה שאתה יכול לעשות באקט הראשון יהיה לך זמין באקט השני… אני די בטוח לגבי זה. לעומת זאת באקט השני יש דברים שחייבים לעשות כי הם כבר לא יהיו בשלישי.

לגבי הספסל המקולקל - חפש קרוב, זה כל מה שאגיד.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 09 אוקטובר 2025, 00:56

וקרב הבוס הזה אכן מסמן את סופו של האקט הראשון?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 אוקטובר 2025, 00:58

כן. אבל שוב - זה די סמלי, אין לזה ממש משמעות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 אוקטובר 2025, 13:41

Laskin כתב:זה מסביר קצת…
בכל אופן אני לא שותף לחוויה הזו שלך ממנו.

מסביר מה? אם הייתי משחק בראשון הבוסים היו מביאים אייטמים, המפה הייתה טובה והוא פתאום היה מטרוידוניה טוב?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 09 אוקטובר 2025, 13:58

עוצר רגע את הדיון על סילקסונג ומדווח שהכניסו אותי ל Play Test של Valor Mortis (הסולז ממבט ראשון בעולם של נפוליאון). המשחק מוגדר כ Pre-Alpha Demo, והוא באמת מרגיש ככה. הוא מאוד חסר אופטימיזציה, והייתי צריך להריץ אותו עם FRAME GEN כדי שהוא אשכרה יזוז נורמלי - אבל הוא כיפי, עם אחלה אווירה, רק שהיה לי קצת קשה להתרגל לשליטה בו. סה''כ מרגיש טוב, אבל קצת מזכיר את Lies of P מבחינת המראה.
?

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 09 אוקטובר 2025, 15:22

אתמול סימתי את ספידרמן 2 גרסת הps5
הסוף היה ארוך משחשבתי שיהיה

אני לא ירשום ספוילרים
אבל יוסיף 0.5

לסיכום שלי 8.5 בציון

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 12 אוקטובר 2025, 18:47

אחרי כ-32 שעות סיימתי את האקט הראשון של סילקסונג.

הקרב עם ה last judge הוא דוגמה טובה למה הספסל צריך להיות קרוב אליו ועל דברים שמתנשים בעיצוב המשחק. כי מצד שני יש את מערכת הshards במשחק ואתה צריך לתת לשחקן אפשרות להשיג אותם אם אין לו מספיק אבל זה אומר שאתה מעכב את השחקן ונכנס לו בהלך רוח של להתמודד עם הבוס ומכניס באקטראקינג או פארמינג.

למרות שיש לי shard bundles לא רציתי להישען על שימוש ב tools ולהגיע למצב שמספר ה shards שיש לי הוא שיקול. אז גברתי על הבוס בלי שימוש בהם.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 52 אורחים