דיון הVR הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

kririn
Sage

Re: דיון הVR הרשמי

הודעהעל ידי kririn » 22 אוקטובר 2025, 21:23

יש לי קווסט 2 זה ברור לי מזמן
במקרה ואני לא טועה
משפחת הקווסט ,מכרה הכי הרבה
ומשתמשים בה המון בסטים יחסית לvr

אבל המוצר החדש ניראה טוב יותר מהקווסט 3
שמוסיפים ידיות

רק עולה המון

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 אוקטובר 2025, 22:41

לא הבנתי על איזה ״ידיות״ אתה מתכוון

בכל אופן הוא ממש לא יותר טוב למשחקים.
הגירסה הרגילה גם מגיעה עם מקסימום 72 הרץ לעומת 120 בקווסט, וכדי להפעיל 90 צריך לעשות איזה פעולה מיוחדת, לא הבנתי מה בדיוק אבל כתוב שזה נפתח רק upon service request

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 נובמבר 2025, 12:24

לא יודע אם זה באמת יהיה קשור לVR, או אם זה באמת יקרה, אבל:

יאללה, אני מת לHL3 בVR.
או סתם לHL3.
או סתם לתחרות בתחום הVR אם זו סתם תהיה חומרה חדשה...
אבל לפי השמועות זה יהיה באמת קסדה חדשה עם משחק בלעדי, שלא קשה לנחש מה הוא.

וכל הטוב הזה - היום בלילה?
אמן.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 נובמבר 2025, 14:26

ריבונו של עולם Half Life 3 עוד 16 שעות....
זהו, להתכונן לשדרג את המחשבים חבר'ה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 נובמבר 2025, 15:08

המנועים של ואלב יעילים בטירוף, נקווה שימשיכו בקו הזה.
גם במידה וזה בלעדי לVR אז בכלל צריך לרוץ על משהו סביר אחרת אף אחד לא יוכל כמעט לשחק בו.

אה, וזה לא 16 שעות זה היה ב-04:00 בבוקר בערך 16 שעות. מה שאומר - ממש ממש בקרוב. בטח סביבות 20:00.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 12 נובמבר 2025, 16:33

אני צריך לחזור לסיים את אלכס באמת... הוא אחלה משחק, רק היו לי בעיות עם המחשב שמנעו ממני להמשיך איתו בזמנו. הדבר היחיד שלא אהבתי בו, הוא זמני הטעינה במעבר בין אזורים. זה הרגיש כ"כ רע
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 נובמבר 2025, 16:43

זה נכון זה היה באמת החסרון היחיד.
אבל המשחק די מושלם חוץ מזה. מהפכני, שום דבר לא מתקרב…
יש לך קווסט 3?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 12 נובמבר 2025, 16:56

קווסט 2.
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 נובמבר 2025, 17:27

אני עדיין הייתי משחק בו, אבל לדעתי יהיה לך אולי שווה להמתין ולראות אם אתה בעניין לשדרג או להלוות ממישהו קסדה לאיזה שבוע/יים ולעשות את זה באיכות טובה יותר. ה-3 משמעותית נראה טוב יותר. ה-3s להבנתי שדרוג הרבה פחות גדול בגלל העדשות שעובדות בשיטה של 2. אבל בא נראה מה ואלה יחשפו, למרות שאין מצב שיהיו תחרותיים במחיר, לדעתי.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 12 נובמבר 2025, 17:44

אני בסדר גמור עם הקווסט 2, כל עוד אני לא יודע מה אני מפסיד ב 3 :).

בכל מקרה, קסדה של ואלב זה לא רלוונטי בשום צורה, כי הם לא יודעים/רוצים למכור חומרה מעבר לכמה מדינות, ובכל שאר העולם אלה resellers שגוזרים קופון גדול.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 נובמבר 2025, 17:54

MLID טוען שהחדשות יגיעו בשעה 8 או 9 בערב? מעניין. לרוב יש לו מקורות טובים וסרטונים ממש גרועים ומטעים על התוכן שהוא מקבל מהמקורות שלו. אבל הפעם מדובר רק בתאריך והכרזה, אז אני כן נוטה להאמין לו. לא מפתח ציפיה, הולך עם הילד לראות את הטורף החדש ב-21:00 ונבדוק את החדשות כשנחזור :)

ובנוגע לאלכס, בטופ 5 משחקים של הדור הקודם בקלות.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 12 נובמבר 2025, 19:48

נראה שלפחות החומרה דלפה:
תמונה
תמונה
והאחרון והמפתיע:
תמונה
עכשיו השאלה היא אם עוד משהו ילווה את ההכרזות האלו...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 נובמבר 2025, 19:53

אקסבוקס קילר... שימכור 8 מליון יחידות :)
אגב, כבר יש כינוי - The Gabecube. אני מקווה שיציעו אותה בסגול. מעניין אם שוב מדובר בSOC לא משהו של AMD. אולי זה הסטריקס היילו בפנים?

אכזבה גדולה אם זה לא מלווה ב-HL3.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 12 נובמבר 2025, 20:02

אני חייב להודות שחשבתי שהם יחכו ל-Zen 6 ו-UDNA כדי שתהיה חומרה אחידה עם סטים דק 2, אבל אולי ה-Gabecube הולך על מודל יותר איטרטיבי כשזה מגיע לשדרוגים?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 נובמבר 2025, 20:08

לא נראה לי שזה משנה, הרי לא מפתחים במיוחד לסטים דק, זאת לא קונסולה אלה PC נייד כך שממילא שני המכשירים יריצו את אותם משחקים. מפתחים רק עושים (אם בא להם) פרופיל יעודי לדק, אז עושים פרופיל לדק ופרופיל לגייבקיוב. אני גם לא אהיה מופתע אם יהיו כמה גייבקיוב, יותר מ-SKU אחד כשההבדל הוא גם ה-SOC ולא רק הגודל SSD או זיכרון.

אבל אני מפחד שזה פשוט סטריקס היילו, כי אם זה המקרה היא בקושי חזקה מהפס5. בדיוק התחילו לזרום לשוק מכשירים מבוססים סטריקס היילו בשבועות האחרונים ויש סיכוי ממש גבוה שזה גם מכשיר שכזה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 12 נובמבר 2025, 23:18

DrKeo כתב:MLID טוען שהחדשות יגיעו בשעה 8 או 9 בערב? מעניין. לרוב יש לו מקורות טובים וסרטונים ממש גרועים ומטעים על התוכן שהוא מקבל מהמקורות שלו. אבל הפעם מדובר רק בתאריך והכרזה, אז אני כן נוטה להאמין לו. לא מפתח ציפיה, הולך עם הילד לראות את הטורף החדש ב-21:00 ונבדוק את החדשות כשנחזור :)

ובנוגע לאלכס, בטופ 5 משחקים של הדור הקודם בקלות.

אני מאוד אהבתי את הטורף החדש
לדעתי בזיכיון
מקום שני

רק אחרי הטורף 1
שכלל צוות אקשן טוב וכמובן ארנולד שוורצנגר

בחדש לא התחברתי לדמויות
אבל המון אקשן טוב

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 13 נובמבר 2025, 06:12

הקסדה החדשה של ואלב נראית ממש מעולה!
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 נובמבר 2025, 07:37

Klayman כתב:הקסדה החדשה של ואלב נראית ממש מעולה!

אולי פספסתי אבל יש פרטים עליה?
היא מריצה את אלכס בלי חיבור למחשב?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 נובמבר 2025, 08:09

אין מצב, אולי רק עם גרסה מאוד משונמכת שלו. הם היו אומרים את זה אחרת.

לא מבין איך זה אמור להתחרות עם קווסט 3. טכנית השיפור מינורי, היא אולי חזקה יותר ב-15% ברמת הצ׳יפ (זה של ה-S24, כלומר מיושן), אבל מעשית זה די חסר משמעות, הרזולוציה זהה, העדשות זהות, ברור שהשימוש העיקרי הוא pcvr. הקווסט ממילא עושה את זה נהדר, לא רואה איך הם יוכלו להציג מחיר תחרותי יחסית אליה.

שים שלום
Minion

הודעהעל ידי שים שלום » 13 נובמבר 2025, 09:52

Pcvr בלי התיווך של Horizon os זה מעלה אדירה, אם היה דרך להפעיל את הקווסט בdual boot, אחד לOS של מטא ואחד לOS ייעודי לPCVR אז היא הייתה מצוינת, גם כח וגם פונקציונליות, עכשיו הOS שלהם פשוט מעיק על הביצועים, הair Link שלהם מחריד ברמה שכל מי שקונה את הקווסט ומשחק כותרי PCVR רוכש גם את virtual Desktop שהוא גיים ציינג'ר אמיתי שמדהים שמטא לא טורחת לנסות לשפר את שלה כדי להתאים לו .

כל זה זה כבר סיבה לpc gamers לרכוש את החדש של valve

אבל זה לא יפנה לקזואלים שמשחקים את החינמיים/פופולריים של מטא, ומסתמא גם יהיה יקר באופן משמעותי מ450 דולר של quest 3

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 נובמבר 2025, 10:13

שים שלום כתב:Pcvr בלי התיווך של Horizon os זה מעלה אדירה, אם היה דרך להפעיל את הקווסט בdual boot, אחד לOS של מטא ואחד לOS ייעודי לPCVR אז היא הייתה מצוינת, גם כח וגם פונקציונליות, עכשיו הOS שלהם פשוט מעיק על הביצועים, הair Link שלהם מחריד ברמה שכל מי שקונה את הקווסט ומשחק כותרי PCVR רוכש גם את virtual Desktop שהוא גיים ציינג'ר אמיתי שמדהים שמטא לא טורחת לנסות לשפר את שלה כדי להתאים לו .

אבל זה לא יפנה לקזואלים שמשחקים את החינמיים/פופולריים של מטא, ומסתמא גם יהיה יקר באופן משמעותי מ450 דולר של quest 3

הAir Link שלהם מעולה היום, רמה אחרת לגמרי ממה שהיה לפני שנתיים נניח. אני לא משתמש בVD מאז השיפורים.
בנוסף, יש אפליקציה רשמית של ואלב שמפעילה הכל משם, והיא עובדת גם כן טוב מאוד, אז זה ממש אותו עקרון.

כדי לגרום לאנשים לרכוש את הקסדה שלהם - הם צריכים להפוך את כל המשחקים שלהם בחנות לCross Buy, משמע אם יש לך איזה משחק ויש לו גירסה ייעודית לקווסט - שיתאימו אותה לקסדה הזו במצב standalone. העניין הוא שזו עבודה שהמפתחים יאלצו לעשות ורטרואקטיבית זה משהו שהם לא מחוייבים לו, אז ואלב יצטרכו לשלם על זה וגם אז זה תלוי אם המפתחים יסכימו. אבל ככה לפחות לא יהיה חסרון לקנות משחקים כאלה בסטים, ויהיה יתרון אם כבר יש לך בספרייה משחקים שיש להם מצב standalone בקסדה אחרת. אישית אני רכשתי הרבה משחקים בחנות של מטא בגלל שיש לחלקם crossbuy וזה יתרון ענק על פני סטים.

מבחינת החומרה יש 2 יתרונות משמעותיים יותר ופחות:
16 גיגה ראם, שזה יתרון גדול על פני ה-8 של הקווסט
ו-144 הרץ, שבטח יהיו לא מעט משחקים שיתמכו בו, אבל המחשב יהיה קצת יותר קשה להגיע לזה בצורה יציבה במשחקי קצה, אז זה יתרון לא ענק עבורי אבל בהחלט נחמד
גם היכולות הגרפיות שלו לדעתי גבוהות יותר, אז שוב - השאלה היא כמה ניתן לשנמך את אלכס כדי שירוץ ממש טוב, לפחות ב-90 הרץ (רצוי כמוה 120 או 144) בלי גמגומים. אם יצליחו - זה חתיכת הישג ויהפוך את הקסדה הזו לחובה עבור כל גיימר בעיניי, אם המחיר יהיה סביר, ויש לי תחושה שהוא לא יהיה כל כך סביר.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 13 נובמבר 2025, 10:32

מה שמדאיג עם החומרה של ה-Frame זה לאו דווקא החומרה עצמה כמו איך היא מנוצלת, צפיתי בריאיון עם אחד המהנדסים ששם שדיבר על העניין שחלק מהמשאבים של ה-SOC מנוצלים עבור שכבת האימולציה של x86 על ARM שהם פיתחו, FEX, סוג של המקבילה של פרוטון. אם ה-preformance penalty יהיה גבוה יש סיכוי שהביצועים יהיו גרועים יותר מהקווסט 3.
אני חושב שיתרון מסוים שעדיין יש לקווסט 3 הוא כל מיני אקסקלוסיבים כמו המשחק ארקהם האחרון שעדיין לא עזבו את הפלטפורמה, בין אם בגלל שמדובר בצד א' של מטה או בגלל שפשוט לא הייתה כדאיות כלכלית לשחרר אותם במקום אחר.

שים שלום
Minion

הודעהעל ידי שים שלום » 13 נובמבר 2025, 11:32

Laskin כתב:
שים שלום כתב:Pcvr בלי התיווך של Horizon os זה מעלה אדירה, אם היה דרך להפעיל את הקווסט בdual boot, אחד לOS של מטא ואחד לOS ייעודי לPCVR אז היא הייתה מצוינת, גם כח וגם פונקציונליות, עכשיו הOS שלהם פשוט מעיק על הביצועים, הair Link שלהם מחריד ברמה שכל מי שקונה את הקווסט ומשחק כותרי PCVR רוכש גם את virtual Desktop שהוא גיים ציינג'ר אמיתי שמדהים שמטא לא טורחת לנסות לשפר את שלה כדי להתאים לו .

הAir Link שלהם מעולה היום, רמה אחרת לגמרי ממה שהיה לפני שנתיים נניח. אני לא משתמש בVD מאז השיפורים.
בנוסף, יש אפליקציה רשמית של ואלב שמפעילה הכל משם, והיא עובדת גם כן טוב מאוד, אז זה ממש אותו עקרון.

אני כבר שנה משחק רק בVD , אם אתה אומר ש air link השתפר אז נביא לו עוד ניסיון, אבל באמת קשה לי להאמין

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 נובמבר 2025, 11:55

תנסה גם את הסטים לינק ותגיד…
אבל לפני שאתה משתמש בair link יש גם הגדרות מסויימות שחייבים לשנות כדי שבאמת ינצל את המקסימום ותהיה לך תמונה סופר חדה. תחפש ביוטיוב מדריך קצר, זה 2 דקות.

אה, ושמעתי עכשיו את DF לגבי הקסדה ויש כמה דברים שצריך לדייק ולהוסיף:
1. ה-144 פריימים/הרץ זה ״הביוני״ ורשמית היא מגיעה כרגע ל-120 פריימים.
2. לקסדה יש אפשרות להוריד משחקים של הסטים ולשחק אותם במצב standalone ויש גם מקום לכרטיס זכרון אז בכלל אין דאגה בעניין הזה, אז תאורטית - הוא אמור להריץ את אלכס, אבל צריך לשחק עם ההגדרות של כל משחק, והם לא מבטיחים תוצאות טובות. זה יותר נועד למשחקי אינדי שתרצה לשחק בלי החסרונות של הזרמה מהמחשב. וככה תוכל לשחק בזה בכל מקום בעולם.
3. באותו נושא של הזרמה מהמחשב - יש להם דונגל ייעודי. יתרון וחסרון, כי אם תרצה לשחק בחדר במקום אחר, נניח בסלון אם המחשב שלך בחדר - לא תוכל לעשות זאת אלא אם תמשוך כבל ממש ארוך ואולי יהיו פה חסרונות בעניין, או להעביר את המחשב לאיפה שאתה נמצא.
4. יש למכשיר מעקב אחרי העיניים ובדיוק כמו הPSVR - הוא מרנדר רק מה שאתה מסתכל עליו בצורה החדה ביותר, והבנתי שאפילו לוקחים את זה צעד קדימה עם שדרוגים על פני סוני. זה פוטנציאלית יכול לאפשר למשחקים כבדים יותר לרוץ הרבה יותר טוב ממה שאנחנו חושבים. האם מספיק לאלכס? נדע בהמשך. קשה לי להאמין בעיקר בגלל שאלכס מאוד כבד בפיזיקה, וזה עניין של מעבד, אבל מי יודע, אולי יצליחו לשנמך את זה גם כן בגירסה ייעודית.
5. אין למכשיר הזה ממש יכולות AR והסביבה מבחוץ מצולמת בשחור-לבן, בקיצור - זה יותר כמו קווסט 2 מהבחינה הזו, אולי אפילו פחות. חסרון ענק למשחקי כושר ובכלל… טעות ענקית בעיניי למכשיר standalone ומוחקת אותו לחלוטין כפוטנציאל רכישה להמון אנשים שישקלו בינו לבין קווסט.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 נובמבר 2025, 13:49

אם הקסדה הזו עולה 100$ יותר מהקווסט אז אולי יש לה סיכוי, אבל יש לי הרגשה ש-VALVE הולכים לדפוק לה תג מחיר של 900$.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 35 אורחים