התחשק לי בשבועיים האחרונים משחק "לכבות את הראש" לשעה-שעתיים בלילה בתקופה עמוסה בעבודה, איזשהו משחק שלא מאוד מעניין אותי ולא כזה שארצה להשאב אליו, והחתלתי לשחק בthe first berserker khazan, הידוע כ"חזן" במחזותינו (תודה לאסקין, זה לא יוצא לי מהראש).
אני חושב שאני בערך באמצע שלו, וסך הכל זה אחלה משחק. קצת מצחיק שיוצא לי לשחק בו כל כך קרוב להשקה של ניהו 3, כי לא ידעתי עליו כלום לפני שהתחלתי מלבד העובדה שזה סולס לייק שהתקבל טוב - אז מסתבר שהמשחק הזה הוא ממש גרסה טיפה פשוטה ומעט רדודה יותר (לא בהכרח לשלילה) של ניהו.
זה מסוג המשחקים האלה שיש להם בערך 0 רעיונות מקוריים באמת, ואם שחקתם מספיק במשחקים מהזאנר, תוכלו לראות בקלות מאיפה הגיע כל רעיון ואפילו חלק מהשלבים מרגישים ממש כמו, אממ, נגיד "הומאז" למשחקים אחרים

.
אבל בכל זאת הפתיע אותי עד כמה המשחק הזה הוא ניהו-קלון, ממש 75% ממנו נלקח ישירות מניהו והאחוזים האחרים שאבו השראה מסדרת סולס וקצת מסקירו.
בכל מקרה, לא משחקים רעים לקחת מהם השראה (וקצת יותר מזה). גם להעתיק צריך לדעת איך והמשחק עושה כאן עבודה טובה. לא חושב שהוא מתעלה על אף אחד מ"אבות הזאנר" כביכול, אבל אני בהחלט מאוד נהנה ממנו. הקומבט נהדר לגמרי וכל שאר האלמנטים כמו בוסים, עיצוב השלבים, הבילדים השונים והיכולות - הכל לפחות סולידי ועושה את העבודה כמו שצריך.
זה נראה לי כמו משחק מצוין להיות הכניסה לזאנר הזה לשחקנים חדשים, גם כי הוא יחסית מפשט את המערכות של ניהו שהוא כנראה המשחק סולס הכי מורכב מבחינת מכניקות גיימפלי וקומבט, וגם כי כל עניין המקוריות לא יהיה שם למי שלא שיחק במשחקים האחרים. בנוסף יש כאן רמות קושי קלאסיות לבחירה, ואומנם לא בדקתי את שתי הרמות הקלות יותר, אבל אפשר רק להניח שזה יעזור למי שמחפש חוויית סולס קלילה יותר.
עניין אחד שמפריע לי ואני חושב שאני בדעת מיעוט פה לגביו, זה שלדעתי המשחק ממש מכוער. העיצוב המצוייר לצד העולם שהוא חצי חצי כזה לא ממש עובד מבחינתי. גם ברמת הפירוט והסביבות, הוא מרגיש מאוד b tier לעיתים, ועיצוב האומנותי עצמו לא נותן נקודות אקסטרה מבחינתי. אבל היי, אולי גם זאת השראה שנלקחה ישירות מניהו המכער בעצמו

.
לחלוטין את מירב המשאבים והפוקוס המשחק שם בקומב שלו וזה מורגש. באספקט הזה הוא עושה עבודה נהדרת, וכמוש אמרתי בהתחלה אני בסך הכל מאוד נהנה ממנו. אם מישהו מחפש משחק סולס לא מאוד מקורי אבל כזה שעושה את העבודה כמו שצריך - אני בהחלט ממליץ עליו ומאמין שאסיים אותו בשבועות הקרובים.