נושא ה-Xbox הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Sage

Re: נושא ה-Xbox הרשמי

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 21 פברואר 2026, 21:24

הציוצים האלה רק מלחיצים אותי לגבי מה שנראה כמו חוסר הבנה גדול של הביזנס, שלא לדבר על אהבה כלשהי לגיימינג.
אני לא אופטימי, אבל מקווה שהיא תצליח. בשלב הזה כל מה שאני רוצה מהם זה החייאה של פרויקט התאימות לאחור ואימולטור 360/OG לפיסי, הציפיות שלי ממש ברצפה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 21 פברואר 2026, 22:29

טוב אז למה מייג׳ור נלסון נאצי? ולמה שינובי פעיל חיזבאללה? אני כבר לא מסתובב בריסט אז כבר לא מעודכן על כל אנטישמי עוד.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 22 פברואר 2026, 00:06

omerkot כתב:
swiss-the-engine כתב:חח פרק הבא בקריירה…

ולא הבנתי, עומר פגש אתו והוא אמר לעומר שהוא מישראל? אה קראתי שוב ואני מניח שעומר סיפר שהוא מישראל ועל פניו קיבל כתף קרה בשל כך?

זה היה לפני 15 שנה בCES. נכנסתי עם אח שלי לביתן שלהם ובנקודה מסוימת לארי חריב הגיע אלינו והתחיל בסמולטוק. אחרי שניים/שלושה משפטים הוא שאל מאיפה אנחנו וכשאמרנו ישראל, אנחנו התאדינו - הפכנו לאויר. התחפף ולא טרח אפילו למלמל איזה משפט נימוסין מזויף בסגנון אמריקקי.
אני לא חושב שזה היה בקטע אנטישמי אלא יותר עניין של תת-התרבות המכוערת של קורפורט אמריקה. זה היה לפני שהם התחילו למכור בישראל, אנחנו לא היינו קהל יעד מבחינתו והוא אדם חשוב שבזבז יותר מדי זמן על שני הלא רלוונטיים האלה.
בכל מקרה, אני מאחל לו הרבה כשלון בכל מקום שאליו יפנה.

אני מניח שנדב מתייחס לזה. לא חושב שהוא נאצי, יותר כמו פטריה שהזדחלה מרוסיה הצארית ומצאה את עצמה באמריקה התאגידית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 פברואר 2026, 00:13

שינובי לבנוני, אני לא יודע אם הוא ממש נולד שם או רק מבחינה עדתית. כשנלחמנו בחיזבאללה ב2024 הוא קשקש על ישראל המרושעת שתוקפת את הבית שלו ושיט כזה. בקיצור, חיזבאללון.

בנוגע לאקסבוקס, בגלל שאף ראש לא יכול להציל אותם מנדלה (או יותר נכון הcfo שרוצה לפרק את אקסבוקס לחלקי חילוף למכירה) אז היא פחות משנה מבחינתי. אקסבוקס גמורה כך או כך. מה שכן, אני בטוח שספנסר גונן על פרוייקטים מסויימים מתוך תשוקה והיא בטח בובה של נדלה שתפרק כל פרוייקט שרק יבקשו ממנה בלי שום pushback.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 פברואר 2026, 18:50

כתבה של the verge על התהפוכות באקסבוקס השבוע:
https://www.theverge.com/tech/883015/mi ... up-notepad

אמ;לק
- ספנסר החליט לפרוש שנה שעברה, כבר בפברואר 25׳ הוא לקח חופשה ארוכה ובחודשים האחרונים חפשו לו יורש. החדשה הייתה אמורה לצאת ביום שישי אבל ראיין מקאפרי מ-IGN שמע את השמועה והם התכוונו לרוץ עם הסיפור אז ההכרזה הוקדמה.
- ב-2023 שרה בונד קודמה, רוב הותיקים תחתיה עזבו אחד אחד ובגלל שהגורמים המגשרים התפטרו צוות השיווק נפל להיות ישירות תחת שרה בונד.
- שרה בונד אחראית לכל הקמפיין ״אחי אל תקנה אקסבוקס, אפשר לשחק בכל מקום״, הרבה אנשים פנימית באקסבוקס לא היו מרוצים מהכיוון.
- אסטרטגית ״אקסבוקס בכל מקום״ גרמה לירידה רצינית של revenue לאורך שלוש שנים ברציפות וגם התחזיות הפנימיות ל-2026 הן לירידה נוספת ב-revenue (ואו, שוק גדול!).
- על פי עובדים ש-the verge דברו איתם שרה בונד הייתה קשה ומי שלא התישר מולה עף הביתה. מצד שני הם אומרים שהיא הייתה מעולה בקשרים עם חברות חיצוניות וסגירת עסקאות.
- אקסבוקס לכאורה הולכים ללחוץ על הכפתור reset ולחשוב מחדש על כל אסטרטגית ״אקסבוקס בכל מקום״.
- מיקרוסופט מודאגים שהם הולכים לאבד את אקסבוקס, הפרישה של ספנסר + הפיטורין של בונד זה לכאורה נסיון להציל את המותג.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 פברואר 2026, 19:56

מעולה, אבל זו הפעם השישית בערך שהם לוחצים על כפתור הריסט הזה, אני חושש שזה אבוד להם… ועדיין - מאחל להם הצלחה רבה, שסוני יחזרו לחשוש ממתחרה שנושפת להם בעורף אחרת הלך עלינו

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 פברואר 2026, 21:01

אם אקסבוקס באמת היו רציניים, הם היו:
- משחררים וידאו של אשה שרמה שאומרת למעריצים שאקסבוקס אבדה את דרכה בשנים האחרונות והם צריכים ללחוץ על הכפתור RESET. התנצלות גדולה, הבטחה להיות פתוחים וכנים עם המעריצים ושהם היו צריכים לעשות החלטה קשה אבל נחוצה בכדי להציל את אקסבוקס. אין פורצה 6, אין גירס, אין פייבל... הם נכנסים לשנתיים של דממה ויחזרו עם עדכון על אקסבוקס החדשה בתחילת 2028.

- בתחילת 2028 מיקרוסופט עושה direct וחושפת את הקונסולה החדשה שלהם שעברה רויזיות להתאים חומרתית ל-2028 (כי אני משער שהם כוונו ל-2027?), הקונסולה הכי חזקה במחיר הכי משתלם שהם יכולים לעשות, ביחוד כי סוני כנראה מכוונת נמוך למדי מה שיצור הפרש ביצועים גדול. וכן, זה כולל לספוג הפסד פיננסי יפה על החומרה. היא לא מחשב הייברידי, היא לא מריצה חנויות חיצוניות, היא לא windows סטנדרטי - זאת קונסולה קלאסית.

- כל המשחקים של אקסבוקס עוברים לדור הבא בלבד, זה כולל פורצה, גירס ופייבל, הכל יורד מהרדאר לשנתיים+ ועובר לדור הבא. כל משחק שהיה אמור לצאת ב-2026, 27 ו-28, הכל עבר ללוח של השנתיים הראושנות של הקונסולה החדשה החל מקיץ 2028 (כן! משגרים בקיץ, לא בקריסמס!). הכל בלעדי לדור הבא, ה-XSX נשארת מאחור למות כמו ילד חורג שחרבן במכנס, יש לצוותים 2-3 שנים להביא את המשחקי 2026/27 שלהם לסטנדרט של האקסבוקס הבאה.

- כל המשחקים יוצאים לאקסבוקס הבאה ולאקסבוקס הבאה בלבד. אשה שרמה עושה מזה ביג דיל, מדברת על החשיבות של בלעדיות ושאחרי הטעות הגדולה בדור ה-XSX, פלייסטיישן לעולם לא יראו יותר משחק אקסבוקס. הם צריכים להחזיר לdirect את הבחור שצועק בקול עמוק ״exclusive!״, אנשים ימותו על זה.

- כשמשחק משוגר הוא קיים רק באקסבוקס, כל הצוותים בונים גרסה אחת בודדת וספציפית של המשחק לאקסבוקס בלבד. לא שירוץ על ה-XSS, לא שיפעל על לפטופים בני 10, משחק שתפור למידות של האקסבוקס הבאה. אם הצוות רוצה לעשות גם גרסת PC אחרי שנה או שנתיים לבריאות אבל הגרסה תפותח בנפרד אחרי שחרור גרסת האקסבוקס.

- קונים בלעדיים! כן, קונים על ימין ועל שמאל. שיוציאו על זה גם 500 מליון בשנה.

- מורידים את GP למחיר סביר ואין יותר משחקי day one, הוא דומה יותר לפס+ פרימיום. רק כשהמשחק יוצא ל-PC באיחור של שנה או שנתיים הוא מגיע ל-GP.

ולגבי איך משווקים את הקונסולה, ככה פחות או יותר: יש לכם בבית כבר פס5, מה אתם צריכים עוד פס5 ברזולוציה קצת יותר גבוהה בשם פס6? הרי הכל קרוס ג׳ן אצל סוני, יש לכם גישה לכל הבלעדיים של הפס6 על הפס5, שחקו את GOW הבא על הפס5, לבריאות, אף אחד לא גורם לכם להפטר מהפס5 ולאבד את הספריה שבניתם. בדור הזה תקנו אקסבוקס ותהנו משני העולמות, הפס5 שלכם תוכל להמשיך לשבת לידה בשביל בלעדיים של סוני.

ברוכים הבאים למשחקי דור הבא אמיתיים בלעדיים ולצידם ספריה אחורית אדירה של 4 דורות שפספסתם. פייבל, גירס ED, הורייזן 6, סקיירים רימייק וכו׳ בשילוב עם הקונסולה הכי חזקה אי פעם בהפרש. אצלנו משחקים ב-GTA6 ובכל משחקי צד ג׳.

הם יכולים רק לקוות שגיימרים יאמינו להם ושסוני תמשיך לחרבן במכנסיים. וכמובן שהייתי מכריז גם על סקיירים רימייק ו-FO3 רימייק בשנתיים הראשונות, החרא הזה יזיז קונסולות.

הייתי גם מתקשר עכשיו להנהלה של בלופויינט, אומר להם לקרא לכל העובדים לאולפן ולבנות איתם את האולפן מחדש עם שם שמתגרה בסוני (נניח redpoint :)) ומכריז שכל הצוות של בלופויינט עכשיו באקסבוקס והם הולכים להתרסק על הספרית ip האדירה של אקסבוקס.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 פברואר 2026, 21:25

הכל נשמע טוב ואפילו טוב מאוד, חוץ מלדחות ולבטל גרסאות של פורצה הורייזון, גירס ופייבל שמתוכננים לצאת אוטוטו, זה יגרום לקריסה טוטאלית של גיימפאס ובמיוחד במחשב אנשים יזכרו להם את זה ולא יעשו שוב מנוי בחיים. המשחקים האלה כמעט מוכנים לא יהיו עליהם עכשיו שנתיים וחצי, זה לא יקרה ואם זה יקרה אז הראש החדש הזאת תעוף בסוף השנה כמו טיל. אולי רק את גירס יצליחו כי הוא אולי לא יוצא השנה בכלל ולא ראינו שנייה של גיימפליי ממנו. כל השאר כולל היילו בפס5 - מאוחר מדי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 פברואר 2026, 22:08

Laskin כתב:הכל נשמע טוב ואפילו טוב מאוד, חוץ מלדחות ולבטל גרסאות של פורצה הורייזון, גירס ופייבל שמתוכננים לצאת אוטוטו, זה יגרום לקריסה טוטאלית של גיימפאס ובמיוחד במחשב אנשים יזכרו להם את זה ולא יעשו שוב מנוי בחיים. המשחקים האלה כמעט מוכנים לא יהיו עליהם עכשיו שנתיים וחצי, זה לא יקרה ואם זה יקרה אז הראש החדש הזאת תעוף בסוף השנה כמו טיל. אולי רק את גירס יצליחו כי הוא אולי לא יוצא השנה בכלל ולא ראינו שנייה של גיימפליי ממנו. כל השאר כולל היילו בפס5 - מאוחר מדי.

אלה הבלעדיים עם הפוטנציאל הכי גדול של מיקרוסופט מזה שנים, היא לא יכולה לבזבז אותם על ה-XSX. היא צריכה אותם כדי לגרום לדור החדש להתחיל כמו אריה שואג. עד 2028/29 יהיו להם גם דברים כמו סקיירים רימייק, המשחק הבא של id, המשחק הבא של machine games, סימולטור טיסה חדש, אולי אפילו ES6 יהיה קרוב. אם הם יוציאו כמה מאות מליונים בשנה על שיתופי פעולה הם יוכלו לעשות דברים כמו killer instinct מנאמקו או קאפקום, בלעדיות של כמה שנים למשחקי יקוזה החדשים, בלעדיות זמנית להמשך של E33 וכו׳, 2-3 משחקים בשנה שירפדו להם את השחרורים הגדולים מצד א׳. כנראה שלהפסיד150$ על החומרה ולהוציא 500 מליון על בלעדיים צד ג׳ בשנה יעלה להם איזה 17 מליארד לאורך הדור, אבל אם הם רוצים להוביל את השוק ולהפוך למפלצת של 30+ מליארד דולר בשנה revenue צריך להוציא כסף.

בקשר לפגיעה מלא להוציא את המשחקים שהובטחו, מבחינת שחקני ה-PC מדובר רק בדחיה, אולי דחיה של איזה 3-4 שנים אבל דחיה, בסוף הם יקבלו אותם. ואל תשכח ש-GP במחשב זה רק מנוי, מחוייבות מאוד נמוכה. לא צריך לקנות חומרה, זה סתם שירות מנוי. הוא אטרקטיבי? תהיה מנוי. הוא לא אטרקטיבי? תבטל. ברור שלהרוג את ה-XSX ולהקפיא שחרורים לבערך שנתיים יצור להם פגיעה ב-revenue, אבל זאת השקעה למטרה טובה שתזניק להם את ה-revenue בקו הסיום. אין מה לעשות, כדי לבנות צריך להרוס, אם אתה יורה את המחסנית שלך בדור הקודם אין לך מה להציג בדור החדש. אם הם יצליחו לעשות אקסבוקס שמוכרת 100 מליון יחידות, הם יוכלו רק על האקסבוקס להגיע לבערך 50 מליון מנויים של GP וזה לפני ה-PC ושירותי הענן. היום סוני מחזיקה בערך 50 מליון מנויים של פלוס, אין סיבה שמיקרוסופט לא תשיג כמות דומה אם היא תמכור 100 מליון קונסולות.

רק תאר לעצמך שיגור בקיץ 2028 עם פייבל החדש ו-killer instinct מקאפקום. בחגים גירס ויקוזה בלעדי. במרץ 2029 פורצה הורייזן 6, ובאפריל ההמשך של E33. ביוני רימייק של סקיירים, בקיץ הרימייק של היילו 1 באנריל 5 ובספטמבר clockwork revolution. ואז בחגים 2029, אחרי ארבע שנים בלי משחק COD חדש יוצא COD שעבדו עליו 5 שנים כל האולפנים של COD יחדיו, בלעדי לדור הבא, ההפקת COD הכי גדולה אי פעם עם התקציב הכי גבוה אי פעם וזמן הפיתוח כפול מכל משחק COD שאי פעם יצא. ואתה כבר יודע ממש עוד רגע יוצא דום חדש, וולפנשטיין 3, ES6, סימולטור טיסה, בלייד של ארקיין ורימייק של FO3 יחד עם כל מני בלעדיים מצד ג׳.

אני לא יודע מה איתך אבל הקונסולה הזאת בבית שלי בשיגור. למי אכפת מה הם עשו עם GP והדחיות, כאילו מישהו כועס על חברה כלשהי על דחיות של משחקים ברגע שהמשחקים האלה כבר יוצאים. הם צריכים לשחק על נוסטלגיה, שיעשו geometry wars 4, שיעזרו להקים מחדש את mist walker ויפתחו את לוסט אודסי 2, שישלמו ל-EA איזה 150 מליון דולר ויעשו את ME החדש בלעדי כמו שהטרילוגיה המקורית הייתה בלעדית לאקסבוקס, כנ״ל לגבי KOTOR החדש. שיקנו עוד אולפנים קטנים ולא מפיצות (רמדי, IOI, איידוס, קריסטל דינאמיקס...) כדי לחזק את צד א׳, שיקנו משחקים צד ג׳ לחזק עוד יותר את ה-lineup. שיעשו מה שהם עשו בדור ה-360, להמשיך ככה בכל הכוח לאורך כל הדור יביא להם את הדור. בטח אם סוני תמשיך לעשות משחקי קרוס ג׳ן ולהוציא משחק מעניין פעם בשנתיים בזמן שכל משחק צד ג׳ רץ הרבה יותר טוב על אקסבוקס.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 פברואר 2026, 11:00

אתה לדעתי מוריד מהמשמעות של לשבת על פרוייקט שעבדו עליו 7-8 שנים כמו פייבל או גירס, במשך שנתיים נוספות, רק בשביל ההימור שזה באמת ישכנע אנשים לחזור לאקס בוקס, כמו גם לרדת באיזה 20 מליון מנויים של גיימפאס (=מליארדי דולרים), מה שסביר מאוד להניח שיקרה.
זה לא שמיקרוסופט לא יכולה לספוג את זה, אבל זה הימור *מאוד* יקר, שיכול להיות שלא ישתלם. נדיר מאוד ששירות שנמצא בירידה חדה יעלה בחזרה, זה משהו שצריך ביצים גדולות מאוד כדי להמר עליו וזה משהו שאין למיקרוסופט ואם להיות הוגן - גם אין לשום חברה אחרת בעולם. לבטל משחקים שנמצאים במרחק חודשים בודדים לשחרור אחרי קרוב לעשור של פיתוח זה משהו שאולי רק רוקסטאר יכולה להרשות לעצמה, מבחינת מוניטין.
אתה אולי תעמוד בתור לקנות קונסולה שמבטיחה את כל זה - אני אישית לא, כי אני לא מאמין שמיקרוסופט לא ישנו מסלול בחזרה בתוך חודש, אם אני לא אקנה את זה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 פברואר 2026, 13:18

Laskin כתב:אתה לדעתי מוריד מהמשמעות של לשבת על פרוייקט שעבדו עליו 7-8 שנים כמו פייבל או גירס, במשך שנתיים נוספות, רק בשביל ההימור שזה באמת ישכנע אנשים לחזור לאקס בוקס, כמו גם לרדת באיזה 20 מליון מנויים של גיימפאס (=מליארדי דולרים), מה שסביר מאוד להניח שיקרה.
זה לא שמיקרוסופט לא יכולה לספוג את זה, אבל זה הימור *מאוד* יקר, שיכול להיות שלא ישתלם. נדיר מאוד ששירות שנמצא בירידה חדה יעלה בחזרה, זה משהו שצריך ביצים גדולות מאוד כדי להמר עליו וזה משהו שאין למיקרוסופט ואם להיות הוגן - גם אין לשום חברה אחרת בעולם. לבטל משחקים שנמצאים במרחק חודשים בודדים לשחרור אחרי קרוב לעשור של פיתוח זה משהו שאולי רק רוקסטאר יכולה להרשות לעצמה, מבחינת מוניטין.
אתה אולי תעמוד בתור לקנות קונסולה שמבטיחה את כל זה - אני אישית לא, כי אני לא מאמין שמיקרוסופט לא ישנו מסלול בחזרה בתוך חודש, אם אני לא אקנה את זה.

אתה חושב שהמנויים של גיימפאס ירדו ב-20 מליון, 60%-70%, בגלל 4-5 משחקים שיגיעו לשירות באיחור? די נו לאסקין. המשחקי צד א׳ שיצאו לשירות שנים היו meh אחד גדול והבסיס משתמשים היה גדול אז מהיום. 99% התוכן בGP הוא אינדים ומפיצות צד ג׳. יותר אנשים שחקו בGP את E33 מאשר כל משחק מיקרוסופט ב-2025. אם מיקרוסופט כל כך חוששת, שפשוט יביאו 2-3 משחקי AAA מצד ג׳ בשנה כדי לשפר את המצב בשנתיים החשוכות.

ובו נהיה כנים, GP כבר לא חשוב לMS כמו פעם. נדלה הסיר את הבונוס שלו שהיה מחובר למספר המנויים בGP (והחליף אותו לבונוס בוסס revenue של אקסבוקס, לא בדיוק הלך לו :)), הם העלו מחירים שוב ושוב, ועכשיו כבר לא מקבלים משחקי Day one ברוב הtiers.

ושוב, המשחקים לא מבוטלים, הם נדחים. דחיה שתיצור גם לשחקן הPC משחקים טובים יותר ויפים יותר. מדובר בשירות מנוי ואם מנוי אטרקטיבי ויש לך את החומרה שמריצה אותו בבית, בסוף תעשה אותו. חוץ מזה אקסבוקס מצליחה זאת הדרך היחידה שלהם כרגע לגרום לGP להצליח. אם הם ימכרו 100 מליון קונסולות הם נראה יצליחו להכפיל את מספר מנויי GP שיש כיום.

דור חדש זאת השקעה של מליארדים והימור על העסק שלך לכמעט עשור. אתה לא יכול להקריב את זה כי תאבד כמה מנויים בGP. וגם זה לא יקרה אם תביא 2-3 משחקי צד ג׳ גדולים בשנה. אקסבוקס בספירלה למטה, כך או כך עוד 5 שנים יהיו להם מליונים פחות בGP, הקונסולה תעלם לגמרי, הrevenue יתרסק במליארדים וכו׳. הם צריכים מהלך קיצוני ושנתיים מחורבנות כשאנשיםמבציפיה והייפ למה תעשה ב2028 זה לא מחיר גבוה במיוחד להתחשב בכיוון שאקסבוקס הולכת אליו כרגע - העלמות של מותג של 24 מליארד דולר בשנה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 פברואר 2026, 14:30

המשחקים הכי גדולים אי פעם - כן, תהיה לזה השפעה ענקית, וזה לא רק הם, אתה בעצם אומר שעד שתצא הקונסולה הבאה שלהם השירות הזה לא יספק שום משחק גדול של מיקרוסופט, הם הולכים לייבש אותם, אחרי עליית מחירים מטורפת, אז למה שיישארו? הרי נשארים הרבה פעמים רק בגלל שזה נח אם יודעים שבעוד זמן מסוים יגיע הדבר הבא, ואם לוקחים את זה וצריך לסמוך על הפתעות מצד ג' - זה פחות אטרקטיבי. לא כולם יבטלו, אבל זו תהיה מכה מאוד רצינית, ואני לא רואה את נדלה ממשיך לדמם כסף בלי לראות שזה הולך לכיוון חיובי - ומהר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 פברואר 2026, 16:03

Laskin כתב:המשחקים הכי גדולים אי פעם - כן, תהיה לזה השפעה ענקית, וזה לא רק הם, אתה בעצם אומר שעד שתצא הקונסולה הבאה שלהם השירות הזה לא יספק שום משחק גדול של מיקרוסופט, הם הולכים לייבש אותם, אחרי עליית מחירים מטורפת, אז למה שיישארו? הרי נשארים הרבה פעמים רק בגלל שזה נח אם יודעים שבעוד זמן מסוים יגיע הדבר הבא, ואם לוקחים את זה וצריך לסמוך על הפתעות מצד ג' - זה פחות אטרקטיבי. לא כולם יבטלו, אבל זו תהיה מכה מאוד רצינית, ואני לא רואה את נדלה ממשיך לדמם כסף בלי לראות שזה הולך לכיוון חיובי - ומהר.

הנתון האחרון שקבלנו על המחיר GP הממוצע שמשתמשים משלמים היה 11$ וקצת, ואז אולטימייט עלה בערך 17$ והמנוי הכי זול 10$. כלומר רוב משתמשי GP לא נמצאים במנוי הכי יקר, ועכשיו כשהוא עולה 30$ בחודש אז בכלל. והרי רק שם מקבלים משחקים day one. כלומר רוב האנשים נמצאים ב-GP לא כי יש שם משחקי day one של אקסבוקס אלה כי יש שם ספריה אדירה של משחקים מכל הקשת של התעשיה כשכמעט כל המשחקים שם ממילא צד ג׳. אתה רואה איך משחקי צד א׳ של אקסבוקס כרגע מוכרים, הם לא בדיוק האטרקציה הכי גדולה בעולם, אנשים לא משלמים 30$ בשביל south of midnight.

אם מיקרוסופט באמת לחוצים, הם יכולים להביא לשם 3-4 משחקי צד ג׳ גדולים בכל שנה למשך שנתיים day one למי שמשלם 30$ (ומאוחר יותר לכל השאר). זה פיצוי הולם, לא? מה ההבדל אם אתה מקבל 4 משחקי 70$ של מיקרוסופט day one או 4 משחקי 70$ מיוביסופט, EA או T2? זה כנראה יעלה להם אקסטרה מליארד להחזיק את השירות במשך שנתיים, אבל הם לא יאבדו מנויים.

אני לא חושב שהם צריכים לעשות יותר מדי כי אני לא חושב שזה יעשה יותר מדי ל-GP. העלית מחירים עשתה נזק אדיר ל-GP (אני למשל בטלתי אחרי 6 שנים רצופות של מנוי שעשיתי כשיצא גירס 5), העובדה שהוא יקבל פחות משחקי צד א׳ ויותר משחקי צד ג׳ פחות אמורה להשפיע. ובכל מקרה, ברגע ש-2028 תגיע ויהיה פיצוץ של אקסבוקס, תראה זינוק גדול במנויים, גם במחשב. במחשב זאת מחוייבות נמוכה, ברגע שאתה שומע שמגיעים בחודשיים הקרובים 4-5 משחקים לשירות שאתה ממש רוצה, אתה תעשה מנוי, בדיוק כמו כולם.

לדעתי הם בכלל צריכים להוריד מחירים ל-GP ולהפסיק משחקי day one ב-GP. זה פגע בהם יותר מדי, הרס את ה-eco system של אקסבוקס. מתישהו הם צריכים להוריד את הפלסטר הזה, ולהתחשב בזה שהם כבר עשו את הנזק הגדול ב-2025 (העבירו בלעדית את המשחקי day one לtier הכי יקר ואז העלו את המחיר שלו ל-30$), להפסיק משחקי day one ב-GP ולהוריד מחירים זה המהלך המתבקש כך או כך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 פברואר 2026, 12:54

ג׳ז קורדון עשה ראיון עם אשה שרמה ונשמע שאקסבוקס פשוט הולכים למשיך לעשות מה שהם עושים עכשיו פשוט בדרך אחרת. כנראה שהיא באמת שם כדי להיות הרופא שמרדים את החיה הגוססת שהיא אקסבוקס. אזהרה, כתבה ארוכה שבה היא לא אומרת כלום ושום דבר, רק PR speak.
https://www.windowscentral.com/gaming/x ... matt-booty

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Baidu [Spider], Bing [Bot] ו־ 12 אורחים