הודעהעל ידי erezronen » 20 אפריל 2015, 11:23
כמה עניינים, התרשמויות ושאלות:
ראשית - אייפון 6 פלוס. זה המכשיר הראשי שלי. ואני אוהב אותו. מאוד. הוא גדול, אבל לא הכרתי זוג מכנסיים שהוא לא נכנס בקלות לכיס שלהן (לפחות מהמלתחה שלי), אני מסתדר איתו טוב מאוד ביד אחת וממש נהנה ממנו. זה עניין של גודל ידיים אני מניח - אבל באמת שאני לא מתחרט לרגע שבחרתי אותו לעומת השש הרגיל (גם איתו אני משחק לפעמים). בקיצור - הוא לא גדול מדי. הוא גדול. ה"מדי" זה בעיני המשתמש.
שנית - Galaxy s6 Edge. כבר שבוע אני מסתובב עם אחד ומגבש עליו מחשבות. והמחשבה הראשונה שעולה תמיד היא אלוהים, כמה המכשיר הזה יפה. ממש ממש יפה. העיקול של המסך הוא אמנם גימיק עיצובי בלבד שמדי פעם גם מזיק לשימושיות (לא בצורה נוראית, אבל אייקונים שיושבים בדיוק על העיקול הזה, כמו למשל ה-Chat Heads של פייסבוק, יכולים להיות קצת חלקלקים לפעמים), אבל הוא ממש ממש ממש יפה. וגורם למכשיר להרגיש הרבה יותר דק ממה שהוא באמת. וממש ממש יפה. נורא יפה.
הוא גם מהיר למדי, אבל בימים האחרונים התחילו לצוץ לי לאגים פה ושם. שזה... מוזר. כי עבר רק שבוע, וכי ממש לא העמסתי אפליקציות או סיבוכים על המכשיר הזה. בסך הכל מה שהוא מגיע איתו פלוס פייסבוק, טוויטר ו-Citymappers. ועדיין - מדי פעם מסך הבית פשוט לא מגיב במשך כמה שניות, או המקלדת מפספסת המון לחיצות. אני מקווה שזה עניין שקרה בגלל שרוב השימוש שלי במכשיר היה בלונדון ברשת סלולרית ממש גרועה, אז אולי מה שהכביד עליו היה חיפוש אנטנות ורשתות ובכיסוי סביר המצב יהיה יותר טוב. נחכה ונראה. אבל אלוהים - כמה שהוא יפה!
שלישית - אנדרואיד. קיבלתי מכשיר אנדרואיד חביב - אבל עם רום מזעזע. אף פעם לא טרחתי להתעסק בכל העניין של רוט וטעינת רומים חלופיים - מישהו יכול לתת לי סקירה קצרה של איך זה הולך? נניח שאני רוצה להתקין אנדרואיד נקי על המכשיר (ואני רוצה!) - זה אפשרי בכלל, או שאני צריך לחכות שמישהו יתכנת רום ייעודי לסוג הספציפי הזה של המכשיר אם אני רוצה שזה גם יעבוד כמו שצריך?
אה - ושכחתי להוסיף עניין רביעי: אפל ווץ'. שיחקתי בו ממש טיפה באפל סטור. הוא... מוזר. ממשק מסורבל למדי, ואני תוהה כמה זמן יקח להתרגל אליו. הוא וודאי לא מקנה את אותה תחושת ה"קסם" שסיפק האייפון הראשון למשל, כאילו כל אחד יכול ללמוד להשתמש בזה תוך דקה. מצד שני - הוא יפה הרבה יותר ממה שהוא נראה בתמונות. וגם הרבה יותר דק בפועל ממה שנראה. בסך הכל נראה טוב מאוד. וגם מערכת ההפעלה עובדת, לפחות בעמדות ההדגמה, סבבה. הבנתי שרוב האיטיות שלו היא באפליקציות שמקושרות לאייפון, אבל האפליקציות המובנות עבדו די מהר בלי יותר מדי מסכי טעינה.