swiss-the-engine כתב:אני שם כסף על זה שדור הבא לפחות אחת השחקניות נטולות מדיה פיזית. שם כסף.
אני משער שיש סיכוי קל מאוד שהסוויטצ' 2 תהיה בלי מדיה פיזית אבל היורשת של הבוקס והפס4? אין מצב. זה לא שטכנולוגית הן לא יכולות, כולם מתים להפטר מהמדיה הפיזית (כשהפס4 שוגרה עלה 387$ ליצר אותה ומתוך זה 28$ היה הכונן בולריי, כלומר אחרי עלויות אכסון ומשלוח כנראה שהכונן הזה יכל להיות ההבדל בין חומרת פס4 רווחית למפסידה בשיגור. אה, וכמובן שסוני ומיקרוסופט מרוויחות פי 2 יותר על משחק דיגיטלי מאשר פיזי וצד ג' מרוויח מעל ל-60% יותר), הבעיה היא הכוח שיש לחנויות כמו גיימסטופ. תעצבן את גיימסטופ והקונסולות שלך הולכות לאחורה של החנות, הם יכולים לשרוף קונסולה בשיגור שלה. רק תתאר לעצמך שמיקרוסופט לא שמה כונן אופטי, הפס5 והאקסבוקס משוגרות שתיהן בנובמבר כשהפס5 עם אינסוף פרסומות ענק בחנות ובכל מקום אתה רואה פס5 בזמן שהבוקס מוחבאת מאחור.
כדי לעבור למודל דיגיטלי בלבד סוני, מיקרוסופט ונינטנדו צריכות לרצוח את הגיימסטופיות למניהן. צעד ראשון צריך להיות רווח על החומרה, מה שלרוב החנויות האלה לא רואות. לרוב חנויות לא עושות שקל על פס4 שהן מוכרות בידיעה שכל אביזר, משחק וכרטיס PSN שהן מוכרות יחד עם הפס4 יכניס להן כסף. אם החנויות ירוויחו על החומרה, אז אפשר להתחיל לשווק את הקונסולות במקומות שלא ממש מתעסקים במשחקים וכך לדלג על גיימסטופ. אופציה נוספת היא ללכת לכיוון של כרטיסים סטייל כרטיסי PSN וקודים דיגיטלים. אני לא יודע אם חנות כמו גייסטופ באמת יכולה להתקיים על כרטיסים דיגיטלים, אבל זה הדבר הכי טוב שהם יכולים לעשות. צעד שלישי צריך להיות אפשרות להחלפת והחזרת משחקים, בלי זה העסקי יד שניה של גיימסטופ ימותו וזה המכניס כסף העיקרי שלהם.
וכמובן צריך לקחת בחשבון את בכייני ניאוגף. זוכר שהONE נסתה להעביר אותנו לעתיד דיגיטלי סטייל סטים? שדיסקים היו אמורים להיות לכל היותר כלי להתקין את המשחק וזהו? ראית את מיקרוסופט נכוותה מהבכיינים הללו? אני לא בטוח שמיקרוסופט תרצה לעשות מהלך שכזה שוב וגם סוני, שחגגה על מיקרוסופט חזק ב-2013 ו-2014, למדה דבר או שניים מהמהלך.
קרירין, עלויות יצור של דיסק בלוריי הן שבריר מעלות יצור של SD CARD. אין ספק שיש לכרטיס SD את כל היתרונות בעולם אבל המחיר הוא... המחיר. כדי לעשות קונסולה מודרנית מבוססת SD CARD צריך כרטיסי משחקים של 128GB וזה יקר. כרגע 128GB הכי זול באמזון עולה 19$, דיסק בלוריי עולה סנטים ליצר.
We're just normal men. We're just innocent men