swym כתב:
- כמו שאמרתי: ספנסר אמר "קונסולות" והם בבירור עבדו על כמה קונסולות, רק שאחת מהן היא הOne all-digital. למעשה כל הדברים שהוא אמר מרמזים בדיוק על זה שאין שום אישור לכך שלוקהארט היא משהו שהיה בפיתוח - בניגוד לאנקונדה שהיה אישור שלה בתור ערכת פיתוח שאשכרה הגיע לידיים של אנשים.
ספנסר לא אמר קונסולות, הוא אמר ״קונסולות דור הבא״. פעם אחרונה שבדקתי, הone הדיגיטלית היא לא קונסולת דור הבא. ואנקונדה? השם הזה הגיע יחד עם לוקהארט עוד ב2018, לפני שהיה ערכת פיתוח למפתחים.
swym כתב:
- מי זה "אותם מקורות כמו האנקונדה"? מה המקור הראשוני, ומאיפה ההצלבה (של נניח העורך של GI או של ריצ'רד מDF)? הנטייה של אינסיידרים ועיתונאים בתעשייה זה לא לדעת להצליב מקורות, ולכן בהרבה מקרים מגלים שהכל מתנקז לאותו מקור שקרי או לאותו מדליף לא מעודכן שנמצא אי שם בתחתית ההיררכיה ולא באמת יודע מה הכיוון של החברה.
אני מצטער אבל אני לא מתכוון עכשיו להביא לפה את כל השביל אינסיידרים שדבר על לוקהארט ב-9 חודשים האחרונים

אולי יש לפייג׳ בשלוף.
swym כתב:
- לגבי ההיגיון (הייתי בטוח שכבר היינו בסיפור הזה בשנה שעברה, כשהסברתי למה יהיה הגיוני יותר עבור מיקרוסופט להשיק גרסה מוזלת של הOne בתור קונסולת סטרימינג):
היתרון על פני סתם סטרימר xcloud הוא שגרסה מוזלת של ה-One מאפשרת משחק מקומי בקטלוג של אלפי משחקים קיימים גם בלי להיות מחוברים לאינטרנט. בתמחור ומיצוב שמתחרה במוצרים כמו ה-Apple TV או Nvidia Shield הקטלוג הזה הוא יתרון עצום.
אם כבר, להיפך: אין שום היגיון להוציא סתם חומרת סטרימינג ב-30$ כשאפשר במקום זה להוציא תוכנה שאנשים יפעילו על הקופסא האהובה עליהם (מה שואלב למדה רק בדיעבד, ומיקרוסופט כנראה הבינה בזמן), ואין היגיון בלהוציא חומרה יעודית ב-300$ שרק תפצל את בסיס המשתמשים ותצריך מהמפתחים לתמוך בה, בזמן שכבר יש לך גם חומרת high end מתוכננת וגם פלטפורמה קיימת זולה יותר שמאפשרת שירותי הזרמת משחקים חדשים בענן.
זה - לא - קונסולת - סטרימינג. קוראים לזה ״קונסולת דור קודם״ ואת זה היה בכל דור ever. מכשיר סטרימינג זה משהו זול מזה בהרבה, השילד והאפל tv הם מכשירי פרימיום שעולים המון ולא מיצגים את השוק. כן, xcloud תהיה אפליקציה אבל לא כל טלביזיה תריץ את זה ולכן צריך סטיק כמו כרומקאסט בנוסף כאפשרות למי שאין יכולת להריץ אפליקציה על הטלביזיה. ולפני שאתה קופץ עם ״לכולם יש טלביזיה חכמה״, לי למשל יש טלביזית lg והיא לא אנדרואיד tv, הטלביזיות שלהם הן מבוססות webtv עם מבחר אפליקציות מאוד מצומצם. יש סיבה למה כרומקאסט קיים.
לוקהארט לא ״מפצלת את בסיס המשתמשים״. זה חוסר הבנת המשמעות של הקונספט פיצול בסיס המשתמשים. כשהיתה 360 בלי דיסק קשיח, מפתחים לא יכלו לסמוך על דיסק קשיח ולכן נאלצו להסתמך על המהירות של כונן הדיסקים. זה לפצל את בסיס המשתמשים. כשלחלק מהאנשים יש קינקט ולחלק אין ולכן מפתחים לא יכולים להסתמך על הקינקט, זה לפצל את בסיס המשתמשים. לשחק ב4k לעומת לשחק ב1080p? זה לפצל את בסיס המשתמשים? What?
ובצד של המאמץ של מפתחים, לפתח לשתי קונסולות עם gpu שונה לשתי רזולוציות זה קטסטרופה מצידם? מוזר, כי לא שמעתי תלונה אחת על הx והפרו שיצרו להם 4 גרסאות לכל משחק קונסולה. להפך, רק שמעתי שמחה ותשבוחות ממפתחים. ובעצם מה עם הpc כשצריך לעשות אופטימיזציה למעבד amd, למעבדי אינטל, ל(בערך חמישה דורות של) כרטיסי nvidia, ל(בערך חמישה דורות של) כרטיסי amd ואלף קונפיגורציות שונות?
בקיצור, זה לא מפצל את בסיס המשתמשים ומפתחים לא סובלים מזה. זה כן נותן נקודת כניסה ב300$+ לדור שמתחיל ב500$.
We're just normal men. We're just innocent men