Klayman כתב:כמובן שהגזמתי כשאמרתי 200. ההערה שלי על סטים היא פשוטה. אנשים קנו אותו מלכתחילה בגלל קוג'ימה. זה קצת דיון עקר בתכלס, כי איך אפשר להוכיח "מה היה אם?". אי אפשר.
הנקודה שלי די בסיסית. מדובר במשחק שהרוב המכריע של האנשים לא היה קונה /מנסה, אם שמו של קוג'ימה לא היה קשור אליו. ברור שאני לא יכול להוכיח זאת, אבל אני לא רואה משחק עם גיימפליי דומה ברשימת רבי המכר. הרוב הגדול של השחקנים לא היה מגיע אליו אם זה היה בדיוק אותו שם ושיווק, אבל מבית iron galaxy.
Stick כתב:סוף סוף הגעתי, וגם סיימתי השבוע את MGS 2, קצת לפני כן את MGS 1. וואלה, ממש נהנתי!
אני לא יכול להגיד שהם לגמרי מחזיקים היום ולא הייתי ממליץ עליהם כסתם משחקים לשחק ב2025, ובכל זאת הם עדיין סולידיים (כן כן) להפליא בהתחשב בגיל שלהם, וכקפסולת זמן שכזו זו הייתה חוויה מאוד מהנה, כל עוד הייתי בראש הנכון וזה מה שחיפשתי.
אני ממש אוהב לראות את הקפיצה הדורית שנעשית בין משחקים, פעם אחרונה שעשיתי את זה הייתה כששיחקתי בכל משחקי DMC ברצף כש5 יצא והשעות הראשונות של משחק חדש תמיד הופכות למיוחדות מאוד. שם עוד הקפיצות היו בעיקר טכניות, כשגם 5 היה 'משחק רטרו' בתחושה שלו ושמר על האווירה של דור הPS2 בהרבה מובנים. כאן כל משחק מציג קפיצה אדירה בכל המובנים ומרגיש אחר לגמרי תוך שמירה על הבסיס, כמובן שמיותר לדבר על הקפיצה מMG2 לMGS1, אבל MGS 2 ממש הפתיע אותי לטובה בקפיצה שלו, ובסינימטיות שלו.
יש המון דברים קטנים ומעצבנים שנלקחו מהתקופה של כל משחק וצריך להתרגל אליהם ולראות דרכם כדי באמת להנות, אבל זה מובן מן הסתם והיה צפוי.
בשעה טובה גם הבנתי את הסיפור, מה שאני זוכר לפחות מההמשכים, אבל אני לא יודע אם זה עדיף.
סתם אני צוחק, הם קאמפיים ומהנים. הם מאוד קצרים בסטנדרטים של היום וזה מרענן, ומזל, כי אם כל אחד היה 20+ שעות כנראה שהם לא היו מחזיקים אותי לריצה שלמה על כולם. אבל כשהתתקדמות ביניהם היא מהירה תמיד היה לי למה לצפות, כאמור הכי נהנתי מהשעות הראשונות שלכ משחק ולראות את הקפיצות האדירות שנעשו ביניהם. לקראת סיום של כל משחק כבר קצת נמאס לי ממנו, אבל הם תמיד הסתיימו בזמן.
אז סך הכל אני מבסוט על השביל הצדדי שעשיתי עם המשחקים האלו, קפסולת זמן מהנה וקל לי לראות שהייתי עף עליהם לגמרי אם הייתי משחק בהם בזמן אמת, כמו שאהבתי את 4 ו5 בזמן אמת. משום מה זה לא קרה בזמנו אבל אני שמח גם שיצא לי לרוץ עליהם ככה.
יש לי גם את MGS 3 באוסף שרכשתי, התחלתי אותו סתם כדי לראות את הקפיצה הנוספת ולמרות שזה גם משחק PS2 השעה הראשונה בערך ששיחקתי הייתה מאוד מרשימה, מאוד נהנתי, אבל עצרתי ואני אשחק כבר ברימייק שבא עלינו לטובה, מאמין שמתישהו בחודש הקרוב אולי אחרי הפסקה קצרה מהסדרה. אני עדיין שוקל אם בא לי לשחק ב4 עוד אחריו, מניח שכשאגיע לגשר אראה כמה בא לי.
אז את MGS 2 סיימתי בתחילת השבוע, ואם הרימייק כבר היה בחוץ אולי הייתי צולל אליו ישר, אבל האמת גם שהפסקה קצרה באה לי בטוב וחיפשתי איזשהו משחק אקשן מהיר יותר לנקות את המערכת. והתחלתי משחק נוסף שכנראה הייתי צריך לשחק כבר ממזמן אבל לא ממש משך אותי מסיבות לא ברורות - BMW!
האמת, תפס אותי ממש, יותר משציפיתי. אני כבר ממש בסיום הפרק השני ומאוד נהנה.
בעיקר הפתיע אותי מכמה המשחק הזה הוא צ'יל, ציפיתי לboss rush של נסיונת רבים, למידת מוב סטס, וקרבות נון סטופ. זה מה שהבנתי עליו מהאינטרנט לפחות. בפועל זה משחק די פשוט וקל, הרבה ממנו זו הסתובבות בסביבות יפייפיות וספיגת אווירה, ורוב הבוסים הם יותר כמו קרב ספקטקל נגד אויב גדול מאשר בוס פרומסופטי שדורש למידה והתמקצעות מושלמת במכניקות של המשחק.
אולי צריך להדגיש שאני לא מתכוון שהוא קל ברמה שצריך אפס ריכוז בקרבות, או מעיכת כפתורים, אבל זה משהו כמו לשחק על hard את GOW או את משחקי jedi. אתה מרוכז ושם לב לאויב בכל קרב, אבל 90% מהבוסים עד עכשיו עברתי בנסיון הראשון, ואלו שלא זה סתם כי עשיתי שטויות וניצחתי בנסיון השני. אולי יש אתגר גדול יותר בהמשך, אני לא יודע, אבל זה המצב בינתיים.
בכל מקרה אני לא אומר את זה כביקורת, אני די נהנה מזה למען האמת כי המשחק ממש זורם ומתקדם מהר, אבל זה כן לא מה שציפיתי.
בכלל, המשחק הזה הכי מזכיר לי את jedi survivor מאשר איזשהו סולס-לייק על מלא ששיחקתי (כלומר היי, לאסקין אמר את זה וגם שיחק במשחק אז מסתבר שהוא ידע מה הוא אומר), ובעוד שיש פה אלמנטים והשפעות ברורות, כמו בג'דיי, זה לא יושב על אותו מקום שאלדן רינג או אפילו סקירו יושבים.
אז כן, מאוד נהנה ממנו ואני לא יודע למה לקח לי כל כך הרבה זמן או למה היה לי אנטי לא ברור אליו. אולי אחזור לכתוב עליו לעומק כשאסיים אותו ואגבש דעה מלאה, כי אוהו! כמה שהבעיות שיש למשחק הזה בולטות מהשנייה הראשונה. אבל עדיין - מאוד מוצלח בסך חלקיו.
Laskin כתב:טוב, אני ממש, ממש נהנה מסילקסונג… שיחקתי כבר נראה לי 4 שעות בערך. משחק מעולה, יותר אוהב אותו מהראשון בינתיים אבל כן מתחיל לחשוש שהוסיפו פה כל מני דברים שיכולים לסבך אותו ללא צורך וסתם הופכים אותו למורכב יותר בלי שזה יעשה אותו טוב יותר. עדיין לא סגור על זה, אולי זה דווקא כן טוב. נראה בהמשך, אם ימשיכו להוסיף עוד ועוד.
Hypno כתב:רק עכשיו ירד לי האסימון ש silksong לא זמין ב EGS. יא אללה איזה כישלון של חנות.
DrKeo כתב:בנסיון האחרון אתמול נכשלתי כי הטיימר אזל לי בערך 20 שניות מהסיום.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 17 אורחים