במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Hypno
Warrior

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Hypno » 23 ספטמבר 2025, 15:28

ספויילר: הצג
Screenshot 2025-09-23 151818.png
silksong map
Screenshot 2025-09-23 151818.png (576.44 KiB) נצפה 735 פעמים

תמונה של המפה בסילקסונג (עדיין ב ACT1).
איפה אני אמור ללכת עכשיו? כל המקומות שסימנתי בלתי עבירים. או שדורשים (אני מניח) דאבל ג'אמפ, או יכולת להשתמש בזרמי רוח/אוויר או חסומים בשער.

המקום היחידי האפשרי זה ב far fields בפינה הימנית התחתונה, אבל זה גם נראה איזור שדורש ריחוף עם זרמי אוויר ולפי המפה אין אדמה למטה, אז אני לא רוצה לזנק סתם ולמות ואז אולי לא אוכל לקחת את הקוקון בחזרה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 23 ספטמבר 2025, 20:06

אם מצאת את זאת שגרה במעין פטרייה, שמבקשת ממך spines,, אז אתה צריך ללכת לאזור שם מצד ימין, למצוא כאלה שיורים קוצים שנתקעים בקירות/רצפה, להרביץ לקוצים כדי לאסוף אותם, ואחרי שיש לך 25 כאלה, תחזור לפטריה ותקבל את היכולת לרחף על זרמי אוויר.
ואל תתפוס אותי במילה, אבל אני די בטוח שהאזור שם שנראה בלי קרקע, הוא /ניתן למעבר גם ביכולות שיש לך עכשיו.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 ספטמבר 2025, 21:45

Hypno כתב:בנתיים הבולשיט הכי גדול בסילקסונג זה ששכחתי שנהרגתי שוב לפני שלקחתי את הקוקון, וחשבתי שבאג שדד אותי מ ~450 חרוזים.

אחרי 3 בוסים אני חייב להגיד שהדיבורים על הקושי של המשחק מופרזים. כן, צריך להיזהר בחקירה (במיוחד ללא מפה) אבל זהו פחות או יותר. לא ממש שונה מהמשחק הראשון.
ב 3 בוסים הנ"ל הספסל היה קרוב וזה לא היה issue.
אפשר לעשות פארמינג לחרוזים בקלות. השאלה אם הסתמכות כלשהי על פארמינג זה עיצוב משחק לא טוב.

חוץ מכל הסיכות לסימונים במפה (חרטה ברטה שנועדה לרפד ולהצדיק את כלכלת החרוזים שהייתה גם במשחק הראשון), קניתי את כל מה שהיה אפשר לקנות אני חושב.
חלק אחד של מסיכה (חלק שני מצאתי בחקירה), ה TOOL הראשון מה blacksmith הראשון שפוגשים (ואת השני מצאתי בחקירה), את הצ'ארם שהוא מציע. אפילו את המפתח של הסוחר ב mosshome בהתחלה קניתי. שדרוג אחד של החרב (2 פיסות) מצאתי בחקירה. את המתכת שצריך כדי לקנות מהblacksmith קניתי מהסוחר של mosshome, והשנייה מצאתי בחקירה.

בעצם נשאר לי רק ערכת קרפטינג שעולה רק חרוזים שלא קניתי ואת כל הסיכות הטפשיות שאי אפשר להוסיף להם מלל בסימון למפה.

כל מה שיש לי לומר זה

חכה חכה

סמל אישי של המשתמש
ShiTDemoN
Warrior

הודעהעל ידי ShiTDemoN » 24 ספטמבר 2025, 19:17

הרבה זמן לא הייתי פה, כנראה מאז שיצא tlou2, וגם לא שיחקתי בסוני
אבל לאחרונה קצת חזרתי לשחק על הסוני4 ויצא לי להשלים חורים בהשכלה כמו
horizon zero dawn, uncharted 3, god of war ואפילו journey
(מתוכם הכי אהבתי את הורייזן! משחק מעולה)
באורח פלא נדפק לי הקונטרולר בדיוק בזמן מבצעי ראש השנה והחלטתי לקנות סוני5. משחק כרגע ready or not ו- astro playroom (הוא טוב!) ומשלים את heavy rain (מיושן מאוד אבל אני נהנה)
אחרי זה נתקדם למשחקי הדור הנוכחי :P
"A man chooses, a slave obeys"

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 ספטמבר 2025, 00:01

ShiTDemoN כתב:הרבה זמן לא הייתי פה, כנראה מאז שיצא tlou2, וגם לא שיחקתי בסוני
אבל לאחרונה קצת חזרתי לשחק על הסוני4 ויצא לי להשלים חורים בהשכלה כמו
horizon zero dawn, uncharted 3, god of war ואפילו journey
(מתוכם הכי אהבתי את הורייזן! משחק מעולה)
באורח פלא נדפק לי הקונטרולר בדיוק בזמן מבצעי ראש השנה והחלטתי לקנות סוני5. משחק כרגע ready or not ו- astro playroom (הוא טוב!) ומשלים את heavy rain (מיושן מאוד אבל אני נהנה)
אחרי זה נתקדם למשחקי הדור הנוכחי :P

ברוך הבא, עבר הרבה זמן! תהנה מהפס5.
We're just normal men. We're just innocent men

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 26 ספטמבר 2025, 20:13

Laskin כתב:
חכה חכה

אני מניח שהתלונות של האנשים לגבי קושי והחלטות בעיצוב המשחק היו מבוססות על איזורים במשחק שהייתי בהם. בנתיים המשכתי ועברתי עוד בוס והשגתי את היכולת של האחיזה בקיר, והשלמתי 4 חלקים של המסיכה. וכבר מקודם פתחתי סלוט נוסף לכל שלושת סוגי האייטמים (כלומר יש לי 2 סולטים לאייטמים בכל קטגוריה).

עד כה אני לא חושב שהתלונות על הקושי מוצדקות. מי ששיחק בראשון עשרות שעות לא אמור לחוות קושי מרתיע.
יש לי 1200 חרוזים, לא כולל מחרוזות שלמות שמצאתי ולא שברתי עדיין. זה לחלוטין non-issue. המשחק מאפשר לעשות פארמינג ברמה ששוברת את כל עיצוב המשחק סביב שיטת החרוזים. אני לא זוכר שזה היה כזה פשוט לצבור חרוזים בראשון.

אגדיל ואומר שעד כה המשחק המקורי היה קשה יותר לשחקן חדש, מאשר סילקסונג למי ששיחק בראשון.

גם הקטע עם ספסל שצריך לשלם עבור כל שימוש שקליימן ציין - לא נתקלתי בזה חוץ מפעם אחת. וגם ככה יש ספסל רגיל כמה מסכים למטה.

שאלה: הגעתי ל 2 מקומות שהן chapel of the.. אני מניח שמדובר באיזורים מאתגרים שבסיומם יש קרב בוס קשה?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 ספטמבר 2025, 21:37

לגבי החרוזים - זה באמת קל לעשות farm ואין באמת שום הצדקה למערכת הזו, מלבד סתם לא לתת לך לקנות הכל במכה, ואולי ככה תתנסה עם סט-אפים שונים.

אתה עדיין מאוד בהתחלה במובנים רבים.
הקושי העיקרי הוא בבוסים האופציונליים ולפי מה שמספרים - באקט השלישי, אבל אני עוד לא שם. אתמול בערב בדיוק עצרתי לפני הקטע שבו אמורים לפגוש את הבוס האחרון של אקט 2, נראה לי. הלילה אנסה להגיע אליו ובתקווה גם לעבור אותו. עשיתי כמעט כל מה שניתן לעשות עד איפה שאני נמצא, בדקתי באינטרנט כי הבנתי שיש דברים שאם לא עושים לפני שמנצחים אותו - הם סגורים בפניי. נשאר לי רק משהו אחד שאני מתכנן לעשות לפני, מקווה שזה לא ייקח יותר מדי זמן ואספיק הכל הלילה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 ספטמבר 2025, 02:47

אוקיי היו לי עוד כמה דברים להשלים שלא חשבתי עליה (כמו להשיג עוד 2 חלקי מסיכה כדי לקבל הכי הרבה חיים שאפשר בשלב הזה, ועוד משהו סודי) אז לקח קצת זמן, אבל סיימתי את האקט השני, זה אומר שהגעתי לקרדיטס. לקח לי קצת יותר מ-50 שעות (!!).
הבוס האחרון היה ממש קל, אשכרה רק 2 נסיונות… אז לכאורה מאכזב אבל - כאמור בגלל שעשיתי הכל אז פתחתי את האקט השלישי שאמור להיות הכי מאתגר וצריך להוביל ל״סוף האמיתי״.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 27 ספטמבר 2025, 13:34

התחלתי היום את ספידרמן 2 גרסת הps5

סך הכל יחסית להתחלה די מעולה
יש בוס על ההתחלה

למי שלא מכיר מדובר במשחק פעולה עולם פתוח

אני גם משחק sonic frontiers גרסת הxsx
אבל תקוע בבוס שצריך לחסל מספיק מהר
וזה די מעצבן

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 03 אוקטובר 2025, 08:15

משחק בDargon Age: VeilGuard, בערך 25 שעות לתוך המשחק, רוצה להגיד שהמשחק הזה הוא רע, אבל הוא ממש להיות מהנה, נראה ממש טוב, מגוון והגיימפליי בסדר. מה שכן הכמות אג'נדות Woke ובדגש על גילוי מיני זה פשוט מגוכך מה שהולך שם, כולל יעוץ מיני שהדמות שלנו נותנת לאחת הדמויות.

המשחק ממש עבר עיבוד Masseffect בגיימפליי, במבנה העולם ועוד.

יהיה מצחיק לראות את ההשפעה הסעודית על Bioware בסוגיה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 05 אוקטובר 2025, 22:42

הגעתי ל act 2 בסילקסונג. איכשהו הצלחתי להגיע עד שם בלי לשדרג בריאות, בלי שדרוג למד המשי ושדרוג חרב אחד בלבד.... אני באמת מחפש הרבה, אבל מצאתי רק 3 חלקי מסיכה עד עכשיו.
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 אוקטובר 2025, 22:57

יפה מאוד! עכשיו המשחק מתחיל :)
אני באקט השלישי (והאופציונלי, ותכלס חובה לגמרי) אבל לא שיחקתי כבר שבוע כי אין לי זמן.
האקט הזה קשה מאוד, כל האויבים מקבלים יכולות חדשות וקשים פי 2, אזה גם אקט סופר אפי ביחס לשאר המשחק, ויש בו הפתעות שהתחלתי לכתוב אבל זה ספוילרים אז מחקתי.
חייבים בעיניי לעשות מה שצריך כדי להגיע לפה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 05 אוקטובר 2025, 23:04

הבנתי שהלכתי לאקט 2 בדרך לא רגילה. דרך הערפל והרגתי את הפנטום. הם מאוד מתקמצנים על השדרוגים במשחק הזה.. די מבאס.. כמעט ואין לי תחושת התקדמות.. מרגיש שתכלס יכולתי להגיע עד לאן שהגעתי עם הסט ההתחלתי ורק מעט מאוד שדרוגי תנועה.
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 אוקטובר 2025, 23:08

כן, יש לו קטע די פתוח בעניין הזה, אבל להגיע דרך הערפל במקום הדרך הרגילה זה משהו שלדעתי לא קורה להרבה מאוד אנשים. אתה יכול להרגיש מיוחד! :)
לגבי שדרוגים אופציונליים - צריך באמת לחפש ממש ממש טוב כדי למצוא את רובם.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 05 אוקטובר 2025, 23:11

Klayman כתב:הגעתי ל act 2 בסילקסונג. איכשהו הצלחתי להגיע עד שם בלי לשדרג בריאות, בלי שדרוג למד המשי ושדרוג חרב אחד בלבד.... אני באמת מחפש הרבה, אבל מצאתי רק 3 חלקי מסיכה עד עכשיו.

כנראה לא הקפדת/לא התעניינת לחקור את המקומות, או לא יודע מה.
אני עדיין באקט הראשון ויש לי את כאלה.

את השדרוג למשי לא מקבלים כשמנצחים לראשונה את הייצור של הfast travel? או שזה מה שנותן לך להתחיל את מד המשי עם כמות מסויימת כבר.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 05 אוקטובר 2025, 23:12

שמע - שדרוגים לבריאות ולמשי, לדעתי הם לא ממש ''אופציונליים''... באמת חרשתי עד עכשיו (כמה שיכולתי), והלכתי ללא מעט אזורים מסריחים (SInner's Road, נגיד), וגם חפרתי לא מעט ואני רק עם 3 חלקי מסיכה. סבבה שרוצים שאנשים ''יתאמצו'', אבל ואללה לדעתי הגזימו. באותו ''שלב'' בHK כבר הייתי עם לא מעט שדרוגים. פה מרגיש שהלכו אחורה.

זאת תשובה ללאסקין וקאז ביחד.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 אוקטובר 2025, 23:31

אני אגיד את זה שוב - סילקסונג הוא מטרוייווניה גרוע, ממש גרוע, אולי הכי גרוע ששחקתי. החקירה שם בזיונית.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 אוקטובר 2025, 00:36

אני מסכים שיש מעט שדרוגים ביחס למשחק הראשון.
אני לא מסכים שזה מטרוידואניה גרוע. למען האמת - הוא אחד הטובים בעיניי, אי פעם. החקירה מעולה, הוא פשוט ענק ולוקח הרבה זמן עד שמקבלים משהו.
רוב המטרוידואניות הם בין 8 ל-15 שעות, יש מעטים של 20… אני בשעה ה-60 ורק התחלתי את האקט השלישי. המשחק הזה עצום, מפוצץ בתוכן.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 06 אוקטובר 2025, 09:09

הגעתי ל act 2 אחרי בערך 20 שעות.. אם זה נחשב קצת/שלא חקרתי מספיק( מוכן לפרסם את המפה שלי פה, חושב שהלכתי ללא מעט מקומות שיש לי גישה אליהם, מלבד Hunter's March), אז כנראה שאני צריך לשחק אותן צמוד עם מדריך למציאת השדרוגים או משהו :?... הבנתי כבר את החיבה היתרה שלהם לקירות נסתרים, ואני מכה כל מקום שאני מגיע אליו, כולל הפינות הקיצוניות ביותר שאני יכול להגיע אליהן בינתיים... העובדה שכמעט אף בוס/מיני בוס לא נותן משהו, גם היא, תורמת רבות לכך שאין תחושת התקדמות. מה היה נורא אם איזה מיני בוס היה נותן memory locket ? או חתיכת מסיכה ? אפילו אם זה מיני בוס שצריך להתאמץ למצוא.. בקיצור, משהו מרגיש לי שבור /לא מאוזן בהיבט הזה מצד אחד, אבל מצד שני, כמו שסטיק תמיד אומר, זה מכריח אותי ללמוד את התנועות והמהלכים של הבוסים, כי יש לי רק 5 מסיכות בריאות... ככה יצא שאת הפנטום הורדתי בסוף כמעט בלי שהוא נגע בי.
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 אוקטובר 2025, 09:44

בוסים ומיניבוסים כמעט אף פעם לא נותנים כלום במשחק הזה, זה נכון. אני לא חושב שזו ״בעייה״, זה פשוט שונה מהרבה מאוד משחקים אחרים, וזה נחמד בעיניי שהפרס היחידי בלנצח בוס הוא העובדה שהצלחת לעשות זאת.
יש מעט בוסים שכן נותנים, או שאחרי שהורגים אותם מיד מגיעים למשהו שנותן.
זה שהגעת לאקט 2 אחרי 20 שעות זה לגמרי זמן סביר, האקט הראשון מאוד מאוד קצר ביחס לשני (בתנאי שאתה באמת עושה את משימות הצד כמובן).

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 06 אוקטובר 2025, 09:46

זאת לא בעיה בפני עצמה. זאת בעיה כשכל שאר השדרוגים מוחבאים עד כדי כך טוב, שאפשר להגיע עד ACT2 בלי שום שדרוג לבריאות ולמשי, גם אחרי שפתחת המון אזורים והלכת אפילו בדרכים מאוד לא שגרתיות וכו'.

''נחמד בעיניי שהפרס היחידי בלנצח בוס הוא העבודה שהצלחת לעשות זאת'' - תסמונת האישה המוכה ממש. :)
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 אוקטובר 2025, 12:34

Laskin כתב:אני מסכים שיש מעט שדרוגים ביחס למשחק הראשון.
אני לא מסכים שזה מטרוידואניה גרוע. למען האמת - הוא אחד הטובים בעיניי, אי פעם. החקירה מעולה, הוא פשוט ענק ולוקח הרבה זמן עד שמקבלים משהו.
רוב המטרוידואניות הם בין 8 ל-15 שעות, יש מעטים של 20… אני בשעה ה-60 ורק התחלתי את האקט השלישי. המשחק הזה עצום, מפוצץ בתוכן.

החקירה מרגישה חסרת ערך, המפה בזיונית, הבוסים לא נותנים שום שדרוג, הקצב התקדמות זוחל, רוב השדרוגים הם זבל, דברים בסיסים דורשים שדרוג (לראות את עצמך על המפה? What?), כניסה לאזור חדש היא חסרת מפה לגמרי ולכן שוברת כל קונספט מטרויידויניה קיים ובכלליות הקונספט של loadouts במשחק מטרוידווניה פשוט לא משתלב.

אין לי שום דבר טוב להגיד על המשחק מבחינת המטרויאידיות שלו. יש לו מערכת קרב מהנה ופלטפורמה מהנה, אבל כמשחק מטרוידווניה? מהגרועים ששחקתי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 אוקטובר 2025, 13:50

אני חולק על בערך כל מה שאמרת… אני גם מסכים שזה לא מטרוידואניה קלאסי שבו יש דלת שאתה צריך נשק מסוים כדי לפתוח (למרות שיש משהו דומה), אבל זה עקבי עם המשחק הקודם שנחשב גם כן למטרוידואניה מהטובים ביותר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 אוקטובר 2025, 17:25

הוא משחק טוב אבל מטרויידווניה גרוע. זה לא סותר.

וכן? אתה חולק על רוב מה שאמרתי? מה לא נכון? הבוסים כן נותנים פרסים? המפה כן טובה? כשאתה נכנס לאזור חדש יש לך מפה? לא צריך להשיג ולעשות equip לאייטם כדי לראות את עצמך במפה? הקצב התקדמות לא איטי? מה בדיוק אמרתי שהוא לא נכון? אתה יכול להגיד שאתה אוהב את זה, אבל רוב הדברים שאמרתי הם בעובדות יבשות.

המשחק הזה היה צריך להתחיל 15 שעות פנימה ואלמנטים שלמים בו צריכים לעבור עיצוב מחדש מהשורש.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 אוקטובר 2025, 18:15

המפה - מה הבעייה בה?? היא מובנת, מסבירה איפה היית, לא מבין את הטענות פה. לא, אין לך מפה עד שאתה קונה או מוצא אחת באיזור חדש, זה מקשה עליך, אבל למה בהכרח רע?
קצב ההתקדמות איטי יחסית למשחקים אחרים בז׳אנר כי הם 10 שעות וזה 60. אז זה מסתדר.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־ 18 אורחים