Kazz כתב:רזולוציה וכמות פיקסלים זה לא סובייקטיבי. זה מספר.
גם בסרטים ומשחקים לא מדובר בסכנת חיים אך עדיין יש חוקים וחובה לדירוג ESRB של המשחק. אתה לא קונה את המשחק ואז מגלה שהוא מכיל עירום. גם לזה אתה מתנגד? אם אתה הולך למכור משהו ולקבל מאיתנו את האישור למכור את המוצר אז חובה עליך לפסק מידע בסיסי.
האם כל החוקים והמגבלות הצרכניות במוצרים אחרים הגיעו מכיוון שכל יצרן ראה שהמכירות שלו מריעות כשהוא לא מספיק את המידע או בגלל שזה החוק שנכפה עליהם בבת אחת? 'יש אנשים שזה לא משנה להם' זה לא טיעון וכך להשען על זה שאנשים עדיין קונים בלי לדעת.
ושוב, אתה מכיר תעשייה אחרת שמסתירה כך מידע בסיסי שכזה?
המספר של הרזולוציה זה לא דבר סובייקטיבי, הדיעה שלך שזה הדבר הכי בסיסי במשחק היא כן דבר סובייקטיבי.
אף אחד לא מכריח אותך לקנות שום דבר ״על עיוור״ ולחברה מותר לנסות להסתיר מה שבא לה, אם אין בכך פגיעה בגופך או ברכוש שלך. הזכות שלך כצרכן היא לבדוק מה שבא לך ומה שאתה חושב שהכי חשוב ובסיסי במשחק שלה.
חוץ מזה, כל משחק שאתה קונה מראש הוא ״קנייה עיוורת״, מה לעשות...
אתה יודע מה? גם בדר״כ כל מה שהם כן כותבים על האריזה - הוא הגזמות ושקרים וסילופי דברים של מבקרים. זו גם סוג של ״הסתרה״. כמו בטריות - כתוב עליהן שהן מספיקות ל״עד 300 שעות במצלמה דיגיטלית״, ובפועל זה הרבה פחות... זה יותר טוב? זה לא אחריות שלי כצרכן לעשות בדיקה, במיוחד היום שזה כל כך קל ונגיש באינטרנט, ולעשות את הקנייה החכמה ביותר לדעתי?
אבל אני לא מדבר על הטעיית הצרכן כפי שקורה המון, אלא על כך שהם לא מכריזים מראש או כותבים על האריזה משהו שלדעתך יותר חשוב מדברים אחרים. אל תקנה. זה הכל. מה יותר פשוט מזה? מה קשור המחוקק?
אתה מבין שאם המדינה עושה חוק כזה, היא צריכה גם לאכוף אותו, משמע - לבדוק שזה נכון. משמע - לגייס עוד עובדים, שיקבלו שכר ממשלתי ותנאים ומה לא, כדי שיאכפו את החוק. והכל בגלל שמישהו חושב שזה חשוב. אתה יודע, אם היה מדובר בבעייה שהרבה אנשים נפגעו ממנה או סובלים ממנה אפילו - עוד היה על מה לדבר. למשל - אם לא היה דירוג, אבא שקנה לילד שלו משחק עם תוכן אירוטי כלשהו יכול להרגיש שהוא נפגע, והוא יתבע את החברה בבית משפט. יש פה על מה לדון לפחות, וממש לא ברור שבית המשפט יפסוק לטובת האבא. נגיד שלדעתך המחוקק כן צריך לעשות משהו לגבי מקרים כאלו, סבבה. אפשר להתווכח. אבל אם אתה לא יכול לתאר מצב שמישהו תובע את החברה בגלל שהמשחק לא 1080p וזה גם לא כתוב שהוא כן או לא (משמע - הם לא הטעו במכוון), ואני מקווה שאתה לא יכול לתאר מצב כזה - אז איזו סיבה יש למחוקק להתערב?
לגבי הדירוג כבר ענו לך...