Xbox One | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

Re: Xbox One | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 23 אוקטובר 2013, 22:11

Nigga כתב:זה בדיוק הקטע.. באילו רגעים מדובר? מי בוחר אותם? EA? מאיפה הם יודעים איזה קטעים אהבתי ומה אני רוצה לשמור? למה שמישהו ירצה ש EA תבחר בשבילו?
זה נשמע יותר כמו עקיפת מגבלה מסויימת מאשר פיצ'ר.

לא כזה מסובך ולא שונה מHIGHLIGHT REEL שקיים במשחקי ספורט של EA.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 23 אוקטובר 2013, 14:36

אתה תוכל לבטל את האופציה אבל למה שלא תרצה שהמשחק ישמור אוטומטית גולים ומהלכים יפים? רק תשים לב לכמה מקום פנוי נשאר לך ב HDD ותמחק את הדברים שאתה לא רוצה. זה עדיף מלעצור את המשחק ולחתוך 15דקות של משחקיות לקטע שאתה רוצה ואז לשמור אותו (מה שלבטח לא תוכל לעשות במשחקי אונליין). וגם אתה צריך לזכור לשמור את זה כי אם יעברו 15 דקות אז 'הלך עליך' והתקווה היחידה שהוא יהיה חלק מההיילייטס בסיום המשחק.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 23 אוקטובר 2013, 14:44

swiss-the-engine כתב:לא כזה מסובך ולא שונה מHIGHLIGHT REEL שקיים במשחקי ספורט של EA.

כן... זה שדרוג של זה. הפעם אפשר לשמור יותר, השחקן יכול גם להחליט לשמור את ההקלטות אלו, לערוך אותן וכן הלאה.
הניחוש שלי הוא שבONE פשוט יש מערכת נוחה יותר למפתחים, אז זה משהו שקל מאוד לעשות. כמו שב360 היה matchmaking, כך שלא כל משחק היה צריך לפתח את זה בעצמו מאפס ולכן היו הרבה משחקים בPS3, בלי מאצ'מייקינג נורמלי.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 אוקטובר 2013, 23:27

Kazz כתב:מה עוד יותר? חוקים פשוטים המגינים על הצרכן כפי שיש לך במוצרים אחרים. איך זה הגיוני שחודש לפני יציאת משחק אתה לא יודע באיזה רזולוציה הוא רץ ושהמוצר כבר זמן לפרי-אורדר? DICE מתחמקים מלענות לגבי הרזולוציה, אקטיויז'ן שותקים וכו'. זה מגוחך וזה צריך להיות לא חוקי. כמו שיש מוצרים שמחוייבים לציין מה הם מכילים בגב האריזה, אם נוסו על בע"ח וכל שאר דברים מרכזיים שמשפיעים על החלטת אם לקנות את המוצר, אז זה צריך להיות גם במשחקי וידאו. והמידע הבסיסי הוא native resolution. איך זה מתקבל על הדעת שיכולים להסתיר מידע שכזה?

איך זה "יגן על הצרכן" ומדוע המחוקק צריך לעשות את זה? אתה מבין מה זה אומר... זה אומר שאם אתה מפתח INDIE ובא לך להוציא משחק - אתה צריך עכשיו עוד משאבים כדי לעמוד ב"תנאים" שלהם. משמע - כל הGREENLIGHT והKICKSTARTER וכד' לא יתאפשר בכלל.
אם אתה עדיין לא מפתח את המשחק בפועל, איך תבטיח ללקוחות שישקיעו בפרוייקט שלך מספר פריימים מסויים או רזולוציה? ואם במהלך הפרוייקט זה ישתנה מאלף ואחת סיבות?
אתה יודע, אם חברה לא מספרת לך את הדברים האלה - היא רק פוגעת בעצמה, כי יש אנשים (משונים) שלא יקנו עד שידעו את זה.
אתה אומר - לי אין סבלנות, אז זה חוצפה!
הרי זה לא שלא תדע את זה גם ככה ברגע שיצאו ביקורות...

הדרך לשנות דברים כאלו היא רק ע"י הצרכנים, ברגע שאתה מערב את החוק - אתה לחלוטין מעוות את השוק, ומוריד את חשיבות התחרותיות.
וזה עוד מבלי לדבר על עוד ועוד חוקים שזה פותח את הדלת עבורם.

אני כן מבין שכצרכן - אתה לא אוהב שלא מגלים לך הכל. אבל החשיבה הזו של "המחוקק צריך להכריח אותם כי אני רוצה לדעת מתי שאני רוצה לדעת ולא מתי שהם מוכנים לספר לי" היא ילדותית, ומעבר לכך - מזיקה מאוד.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 23 אוקטובר 2013, 15:46

מה הקשר תחרותיות וכו'? אתה נגד כל ההנחיות על מוצרים אחרים שהם מחוייבים להציג מידע מסויים על גב האריזה?

תחייב שעל גבי אריזת הדיסק יהיה כתוב במפורש ובאופן ברור באיזה native resolution המשחק רץ. פשוט מאוד. אם אתה נות אפשרות של פרי-אורדר לפני יציאת המשחק והמצאו על המדפים אז אתה מחוייב להגיד מה הרזלוציה של המשחק ברגע שאתה מתחיל את הפרי-אורדר. פשוט מאוד. אתה חושב שהמפתחים לא יודעים באיזה רזלוציה המשחק ירוץ חודשים לפני שחרור המשחק?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 אוקטובר 2013, 01:13

קודם כל - כן, יש מפתחים שלא יודעים חודשים לפני יציאת המשחק באיזו רזולוציה הוא יעבוד, בדר"כ - מפתחים פחות מנוסים.
אבל זה לא הנושא, אני רוצה להבין באיזה מצבים אתה "קורא" לאח הגדול הזה שנקרא ממשלה - לבוא לעזור לך.
האם בכל פעם שאתה חושב שצריך להיות משהו שקצת יעשה לך נח או קל לבצע החלטה לגבי קנייה של מוצר בלתי-נחוץ בעליל? או מתי שמדובר בסכנה אמיתית, שבלי עזרתו של המחוקק - מישהו באמת עלול להפגע כאן?

דבר נוסף, זה בהחלט קשור לתחרותיות. בשיטה שלך - כולם יאלצו ליישר קו, בשיטה שלי - כל חברה תעשה מה שהיא חושבת שימכור יותר מוצרים, וזה ייצור שיטות שונות ואנחנו הצרכנים - נבחר במה שטוב יותר עבורנו. אחת הסיבות שתעשיית הגיימינג כל כך מתקדמת ומתפתחת משנה לשנה - היא אותה תחרותיות. אז מחר יכריחו לכתוב באיזו רזולוציה, כי אתה חושב שזה משנה, לדעתי - יותר חשוב לדעת באיזה קצב פריימים הוא רץ בממוצע, והאם יש בו SELF SHADOWS ובאיזו רזולוציה הBONUS ART נסרק. אחר כך יבוא מישהו שרוצה לדעת בדיוק כמה מלים יש בתסריט, זה ממש חשוב לו, ועוד מישהו ירצה לדעת בדיוק כמה DLC הולכים לצאת בשנה הקרובה, כי הוא מתלבט אם לקנות עכשיו או את גירסת GOTY.
למה זה צריך לעניין את המחוקק? מישהו ייפגע בלי הידע הזה? מה יקרה בלי זה?
אם לא תכתוב על אוכל מה הוא מכיל - מישהו אלרגי יכול למות. אגב, אני ליברטריאן אז לדעתי עסק שרוצה למכור משהו יכול לשמור את הזכות שלא לכתוב דבר על האריזה. אני מאמין שעסק כזה לא יישרוד במאה ה-21 יותר מיום/חודש. צרכנים אוהבים שקיפות, וצרכנים לא יקנו מוצר שאין להם מושג אם הוא יכול להרוג אותם. אבל זה ויכוח שלא קשור לגיימינג. אותי רק מעניינת החוצפה הזו, להשתמש במחוקק כדי לפתור בעיות נוחות וחוסר סבלנות שלך כלקוח. שוב - היחיד שיכול להפגע זה דווקא היצרן, כי הוא מסתיר מידע או מאכזב. ואם זה לא פוגע בו - אז כנראה שזה ממש, ממש לא מעניין אף אחד.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 23 אוקטובר 2013, 17:52

מי מכריח אותך לרזולוציה? תבחר איזה רזולוציה שאתה רוצה. אבל מצב שבו אתה שותק ולא אומר מה הרזולוציה של המשחק שלך זה משהו שפשוט צריך להיות בלתי חוקי, כמו חוקי ותקנות צרכות במוצרים שונים שיש היום. איזה יישור קוו? שכל מפתחת תבחר את הרזלוציה שהיא רוצה ושכל לקוח יחליט עבור עצמו אם הוא קונה או לא על מידע זה ואחר.

נראה לך הגיוני שתדע כמה כוחות סוס יש למכונית שלך רק אחרי שכבר שנתת לסוכנות את הכסף? נראה לך הגיוני שלא תדע אילו מרכיבים יש במוצר מזון לפני שאתה טועם אותו בבית? נראה לך שוידאו שמזיק לחולי אפילפסיה לא יסומן שכזה ולא תדע שהוא כזה בלי שתחווה התקף? בעיות נוחות וחוסר סובלנות? זה הדבר הכי בסיסי שיש. אתה רוצה למכור מוצר ולדרוש כסף עליו - יש מספרים דברים שאתה חייב להיות שקוף לגביהם.

ובמשחקי וידאו הדבר הבסיסי זה רזולוציה. אני לא מבין מה אתה בורח לטיעוני 'מדרון חלקלק'. איפה המדרון הזה בשאר המוצרים שמחייבים הצגת מידע כזה או אחר? חשוב לך לדעת דברים אחרים שהם לא חלק מהחובה? אז תחכה שהמשחק ייצא ותקרא ניתוחים טכניים. דבר בסיסי כמו רזולוציה צריך להיות משהו שידוע לפני שאתה משלם עבור המשחק. כפי שאתה לא מעלה על דעתך דוגמאות כמו הנ"ל ואחרות אין להעלות על הדעת מפתחים שמסרבים להגיד מה הרזלוציה של המשחק שלהם. המצב הנוכחי הוא ביזיון ובטח שהסיבה שהם שותקים זה כדי שאנשים לא ייבטלו את הרכישה. סותמים את הפה ועושים את כל מה שביכולתם כדי שהמידע הזה לא יהיה זמין לציבור עד שהוא כן יהיה, אבל בשלב הזה הכסף כבר אצלם.

אני לא צריך מישהו שיקל על החלטת הקנייה שלי. נוח מאוד מאוד לקרוא מאמרי DF ולעשות את ההחלטה אז. זה עניין שלא ייתכן שהדברים הבסיסים לגבי משחק וידאו מוסתרים מהקונים או הקונים הפוטנציאליים לפני יציאת המשחק ושהדרך היחידה לגלות אותם זה רק כשאני או אחרים משלמים כבר את הכסף עבורו. איזו עוד תעשייה אתה מכיר שאין לך איך לדעת פרט יסודי של המוצר שהיא מוכרת לפני שאתה משלם עבורו?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 אוקטובר 2013, 18:44

Kazz כתב:מי מכריח אותך לרזולוציה? תבחר איזה רזולוציה שאתה רוצה. אבל מצב שבו אתה שותק ולא אומר מה הרזולוציה של המשחק שלך זה משהו שפשוט צריך להיות בלתי חוקי, כמו חוקי ותקנות צרכות במוצרים שונים שיש היום. איזה יישור קוו? שכל מפתחת תבחר את הרזלוציה שהיא רוצה ושכל לקוח יחליט עבור עצמו אם הוא קונה או לא על מידע זה ואחר.

נראה לך הגיוני שתדע כמה כוחות סוס יש למכונית שלך רק אחרי שכבר שנתת לסוכנות את הכסף? נראה לך הגיוני שלא תדע אילו מרכיבים יש במוצר מזון לפני שאתה טועם אותו בבית? נראה לך שוידאו שמזיק לחולי אפילפסיה לא יסומן שכזה ולא תדע שהוא כזה בלי שתחווה התקף? בעיות נוחות וחוסר סובלנות? זה הדבר הכי בסיסי שיש. אתה רוצה למכור מוצר ולדרוש כסף עליו - יש מספרים דברים שאתה חייב להיות שקוף לגביהם.

ובמשחקי וידאו הדבר הבסיסי זה רזולוציה. אני לא מבין מה אתה בורח לטיעוני 'מדרון חלקלק'. איפה המדרון הזה בשאר המוצרים שמחייבים הצגת מידע כזה או אחר? חשוב לך לדעת דברים אחרים שהם לא חלק מהחובה? אז תחכה שהמשחק ייצא ותקרא ניתוחים טכניים. דבר בסיסי כמו רזולוציה צריך להיות משהו שידוע לפני שאתה משלם עבור המשחק. כפי שאתה לא מעלה על דעתך דוגמאות כמו הנ"ל ואחרות אין להעלות על הדעת מפתחים שמסרבים להגיד מה הרזלוציה של המשחק שלהם. המצב הנוכחי הוא ביזיון ובטח שהסיבה שהם שותקים זה כדי שאנשים לא ייבטלו את הרכישה. סותמים את הפה ועושים את כל מה שביכולתם כדי שהמידע הזה לא יהיה זמין לציבור עד שהוא כן יהיה, אבל בשלב הזה הכסף כבר אצלם.

אני לא צריך מישהו שיקל על החלטת הקנייה שלי. נוח מאוד מאוד לקרוא מאמרי DF ולעשות את ההחלטה אז. זה עניין שלא ייתכן שהדברים הבסיסים לגבי משחק וידאו מוסתרים מהקונים או הקונים הפוטנציאליים לפני יציאת המשחק ושהדרך היחידה לגלות אותם זה רק כשאני או אחרים משלמים כבר את הכסף עבורו. איזו עוד תעשייה אתה מכיר שאין לך איך לדעת פרט יסודי של המוצר שהיא מוכרת לפני שאתה משלם עבורו?

אתה היית קונה רכב מבלי לדעת כמה כ"ס יש לו? אני לא...
היית קונה מזון מבלי לדעת מה יש בו? אני גם לרוב לא...
וידאו עם תוכן שגורם לאפילפסיה חשוף לתביעה ואם לא יזהיר - אז חבל לו על הזמן. הוא לא יזהיר כי הכריחו אותו, אלא כדי לצאת זכאי. החוק לא מה שמניע אותו , אלא הרצון שלא יסגר. אבל כך או כך - בגלל שמדובר בסכנת נפשות - נגיד שיש מקום למחוקק להתערב.
איזו סכנה יש ברזולוציה שונה ממה שאתה מצפה?

אתה החלטת שרזולוציה זה הדבר "הכי בסיסי", למה לא מנוע? או מי המעצב דמויות? או הסאונד? או האנימטור הראשי? או התסריטאי? זה לחלוטין סובייקטיבי.
אתה טוען שהם מפחדים שאנשים יבטלו את הרכישה המוקדמת - אז הם לא מגלים מה הרזולוציה.
רגע, אם כל כך חשוב להם הרזולוציה - מדוע הזמינו לפני הזמן? או לפני שחשפו את הרזולוציה? האם המפתחים אשמים שאתה מצפה ל4K והם נתנו רק 1080 או כל דוגמא אחרת? מי אתה בכלל? :) הם יעשו את המשחק בצורה הטובה ביותר, הם לא חייבים לשתף אותך בכלום.
ויש לך איך לדעת. אתה פשוט צריך לחכות שייצא.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 אוקטובר 2013, 18:55

אין לך שום ערך לחופש של חברה לעשות מה שהיא רוצה עם המוצר שלה, כל עוד היא לא פוגעת באף אחד פיזית, או ברכוש שלו או בשמו הטוב. שלושת ה״לא״ האבסולוטיים. אם בא לי להוציא מחר משחק בלי לכתוב לאיזו קונסולה הוא יוצא, ובלי שום מידע עליו, רק לכתוב על האריזה ״משחק טוב״ וזהו. כל האחורה לבן, כל הקדימה חוץ מהכיתוב - שחור. מי אתה או המדינה שתאסור עליי? הרי אף אחד כמעט לא יקנה את זה, נכון? אז מתי כן אכפת לך? שאנשים כן קונים את זה בהמוניהם? תהיה בטוח שאם זה היה מידע חיוני ובסיסי כל כך - הם לא היו רצים בהמוניהם לרכוש אותו.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 23 אוקטובר 2013, 19:46

רזולוציה וכמות פיקסלים זה לא סובייקטיבי. זה מספר.

גם בסרטים ומשחקים לא מדובר בסכנת חיים אך עדיין יש חוקים וחובה לדירוג ESRB של המשחק. אתה לא קונה את המשחק ואז מגלה שהוא מכיל עירום. גם לזה אתה מתנגד? אם אתה הולך למכור משהו ולקבל מאיתנו את האישור למכור את המוצר אז חובה עליך לפסק מידע בסיסי.

האם כל החוקים והמגבלות הצרכניות במוצרים אחרים הגיעו מכיוון שכל יצרן ראה שהמכירות שלו מריעות כשהוא לא מספיק את המידע או בגלל שזה החוק שנכפה עליהם בבת אחת? 'יש אנשים שזה לא משנה להם' זה לא טיעון וכך להשען על זה שאנשים עדיין קונים בלי לדעת.
ושוב, אתה מכיר תעשייה אחרת שמסתירה כך מידע בסיסי שכזה?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 אוקטובר 2013, 20:24

זה חוקי לקחת את סדרה 7XXX של AMD, לקרא לה 260, 270 ו-280 ולהציג אותה כסדרה חדשה? אתה לא יכול לפקח על כל דבר, בלתי אפשרי לחוקק חוקים שיגנו על הצרכן ולא יעשו את העבודת מיתוג של מוצרים בלתי אפשרית. בסוף מכאלה דברים כולם מפסידים, בסוף כדי לחסוך טרחה משפטית היו מורידים גם את גרסת הפס4 ל720P. ובעצם מה עושים עם PC? כופים רזולוציה מקסימאלית כדי שלא יוכלו לשחק בו יותר מ720P? מונעים מודים?

בסופו של דבר צרכן שקונה משהו צריך לעשות מחקר בסיסי, אתה לא יכול לקנות דברים על עיוור ולבכות שזה לא היה כתוב על האריזה.
We're just normal men. We're just innocent men

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 23 אוקטובר 2013, 20:58

איך הגעת לזה? איך זה קשור למיתוג? ואיזה טרחות משפטיות?

החוק יהיה רק עבור משחקי קונסולה\משחקים שאין לך אפשרות לשנות את הרזלוציה בעצמך. החיוב לא חל על משחקי מחשב. הם מכריחים אותך לקנות על עיוור, זאת בדיוק הנקודה! איזה מחקר אני יכול לעשות על הרזולוציה של באטלפילד וגוסטס? אין שום מידע! שואלים אותם שחור על גבי לבן מה הרזולוציה והם מתחמקים מלהגיב! ה'לעשות מחקר בסיסי' פה זה לחכות שאנשים יישלמו ולקרוא את מה שהם אומרים - מה שלא קורא באף סוגי מוצרים אחרים.

הריבראנדים של כרטיסי המסך כן מכילים שינויים ושיפורים. לא שזה משנה, גם אם זה היה בול אותו כרטיס או כרטיס חלש יותר עם שם 'מתקדם' יותר, עדיין יוצאים בנצ'מרקים לפני שאתה יכול להכנס לחנות לקנות.

איזה טרחות משפטיות. שמים משפט מאחורי האריזה. מה מסובך פה? זה ייפגע רק בדבר אחת: טקטיקות בזוייות של מפיצות שמחביאים מידע בסיסי שגילויו לפני יציאת המשחק ייפגע במכירות שלו, לדעתם.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 23 אוקטובר 2013, 21:24

Kazz כתב:רזולוציה וכמות פיקסלים זה לא סובייקטיבי. זה מספר.

גם בסרטים ומשחקים לא מדובר בסכנת חיים אך עדיין יש חוקים וחובה לדירוג ESRB של המשחק. אתה לא קונה את המשחק ואז מגלה שהוא מכיל עירום. גם לזה אתה מתנגד? אם אתה הולך למכור משהו ולקבל מאיתנו את האישור למכור את המוצר אז חובה עליך לפסק מידע בסיסי.

האם כל החוקים והמגבלות הצרכניות במוצרים אחרים הגיעו מכיוון שכל יצרן ראה שהמכירות שלו מריעות כשהוא לא מספיק את המידע או בגלל שזה החוק שנכפה עליהם בבת אחת? 'יש אנשים שזה לא משנה להם' זה לא טיעון וכך להשען על זה שאנשים עדיין קונים בלי לדעת.

אין חוקים וחובה על דירוג ESRB, כמעט באף מקום (אני חושב שהיוצאת מן הכלל היחידה מבין המדינות המפותחות היא אוסטרליה). זה דירוג שמפתחי משחקי ריטייל החליטו לכפות על עצמם ואף אחד לא חייב בו. בגלל זה הרבה משחקים עצמאייים באמת לא מקבלים דירוג ESRB.
בהחלט חוקי למכור משחק בלי דירוג ESRB. הגורמים היחידים שכופים את זה הם יצרניות הקונסולה, בדיוק כמו שהם כופים על המפתחים להציג בבירור על החלק האחורי של הקופסא את הרזולוציה בה פועל המשחק (פשוט תעיף מבט על כל משחק PS3 או 360 ותראה את זה בעצמך).
בנוסף, יש גורמים כמו חנויות ריטייל ענקיות (למשל, בסט ביי), שהחליטו לא למכור משחקים בלי דירוג ESRB, או עם דירוג של מבוגרים בלבד. הסיבה שהם החליטו כך היא שזה מגן על הצרכן והם החליטו שזו החלטה עסקית טובה להגן על הלקוחות שלהם.

אף אחד לא כופה על הצרכנים לקנות משחק על עיוור. זה בולשיט. אם הצרכן רוצה לקנות משחק, בלי לדעת באיזו רזולוציה הוא עובד, זו אך ורק אשמתו ואין שמץ של אחריות על המפיצה או המפתחת לספק לו את המידע הזה בשום מקום. אם זה חשוב לו, שיחכה שהמשחק ייצא לקונסולה שהוא רוצה ויסתכל בחלק האחורי של הקופסא. אם זה לא חשוב לו, שיזמין מראש. בדיוק כמו שאף אחד לא כופה על אף צרכן לרכוש משחק לפני שהוא קורא ביקורות שלו.

הרבה מגבלות צרכניות הגיעו מכיוון שהיצרן הגיע למסקנה שזה עדיף לו מבחינה כלכלית. במוצרי מזון, או כל מוצר שבו בריאות ובטיחות רלוונטיות, יש חוקים, כדי להגן על הצרכן מנזקים בלתי הפיכים. משחקי וידאו אינם בקטגוריה הזו ולכן אין שמץ של סיבה לערב את המחוקק ולהכריח את המפתחים או המפיצים להציג מידע על המשחק, שהם לא מעוניינים להציג.
תמונה

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 23 אוקטובר 2013, 21:42

מתוך רעיון של האתר- http://www.reddit.com בE3 2013,משהו מצחיק שאפשר לראות בוידאו מהדקה 3:33, פשוט צחקתי כשהוא אמר את זה, כי שומעים את מה שהוא אומר וחושבים על מה שקרה אחר כך.. פשוט מצחיק ומראה עד כמה גרוע היה המצב.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 אוקטובר 2013, 22:21

Kazz כתב:רזולוציה וכמות פיקסלים זה לא סובייקטיבי. זה מספר.

המספר של הרזולוציה זה לא דבר סובייקטיבי, הדיעה שלך שזה הדבר הכי בסיסי במשחק היא כן דבר סובייקטיבי.
אף אחד לא מכריח אותך לקנות שום דבר ״על עיוור״ ולחברה מותר לנסות להסתיר מה שבא לה, אם אין בכך פגיעה בגופך או ברכוש שלך. הזכות שלך כצרכן היא לבדוק מה שבא לך ומה שאתה חושב שהכי חשוב ובסיסי במשחק שלה.
חוץ מזה, כל משחק שאתה קונה מראש הוא ״קנייה עיוורת״, מה לעשות...
אתה יודע מה? גם בדר״כ כל מה שהם כן כותבים על האריזה - הוא הגזמות ושקרים וסילופי דברים של מבקרים. זו גם סוג של ״הסתרה״. כמו בטריות - כתוב עליהן שהן מספיקות ל״עד 300 שעות במצלמה דיגיטלית״, ובפועל זה הרבה פחות... זה יותר טוב? זה לא אחריות שלי כצרכן לעשות בדיקה, במיוחד היום שזה כל כך קל ונגיש באינטרנט, ולעשות את הקנייה החכמה ביותר לדעתי?
אבל אני לא מדבר על הטעיית הצרכן כפי שקורה המון, אלא על כך שהם לא מכריזים מראש או כותבים על האריזה משהו שלדעתך יותר חשוב מדברים אחרים. אל תקנה. זה הכל. מה יותר פשוט מזה? מה קשור המחוקק?
אתה מבין שאם המדינה עושה חוק כזה, היא צריכה גם לאכוף אותו, משמע - לבדוק שזה נכון. משמע - לגייס עוד עובדים, שיקבלו שכר ממשלתי ותנאים ומה לא, כדי שיאכפו את החוק. והכל בגלל שמישהו חושב שזה חשוב. אתה יודע, אם היה מדובר בבעייה שהרבה אנשים נפגעו ממנה או סובלים ממנה אפילו - עוד היה על מה לדבר. למשל - אם לא היה דירוג, אבא שקנה לילד שלו משחק עם תוכן אירוטי כלשהו יכול להרגיש שהוא נפגע, והוא יתבע את החברה בבית משפט. יש פה על מה לדון לפחות, וממש לא ברור שבית המשפט יפסוק לטובת האבא. נגיד שלדעתך המחוקק כן צריך לעשות משהו לגבי מקרים כאלו, סבבה. אפשר להתווכח. אבל אם אתה לא יכול לתאר מצב שמישהו תובע את החברה בגלל שהמשחק לא 1080p וזה גם לא כתוב שהוא כן או לא (משמע - הם לא הטעו במכוון), ואני מקווה שאתה לא יכול לתאר מצב כזה - אז איזו סיבה יש למחוקק להתערב?

לגבי הדירוג כבר ענו לך...

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 23 אוקטובר 2013, 22:55

אבל אני לא יכול לבדוק ולחקור את המשחק כי הם פשוט לא אומרים כלום עד אחרי שהכסף עבר ידיים. ה native resolution של משחק וידאו זה דבר בסיסי ויסודי מעצם קיומו של המשחק. מידע כזה צריך להיות זמין עבור כל מי שרוצה בלי לקנות אותו במינימום. אם המפיצות לא יעשו את זה ביוזמתן אז שזה יהיה חובה. שוב, אתה מכיר מידע בסיסי כזה של מוצרים אחרים שנשאר בסימן שאלה עד שהמשחק נקנה ומנותח? זו סיבה מספיק טובה להציב דרישה כזו וזה שההמנעות וההתמחקות של המפיצות נעשית יותר ויותר מגוחכת ושלא ייתכן שהם מתחילים לגבות על פרי-אורדרים כאשר הם אפילו לא מואילים בטובם להגיד מה הרזולוציה.

למה שהמדינה תצטרך לאכוף את זה כפי שאתה מתאר? משחק מציין שהוא 1080פ אבל בפועל 720P? בום תביעה על מרמה וריפאנד. חוץ מזה שזה ממש לא בעיה לגייס עוד עובדים. איש אחד יכול לעשות את העבודה הזו. תוסיף עוד אחד כדי שלא יהיה לחץ. זה קל ומהיר לחשב את הרזולוציה ברגע שיש לך גישה למשחק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 אוקטובר 2013, 23:19

Kazz כתב:אבל אני לא יכול לבדוק ולחקור את המשחק כי הם פשוט לא אומרים כלום עד אחרי שהכסף עבר ידיים. ה native resolution של משחק וידאו זה דבר בסיסי ויסודי מעצם קיומו של המשחק. מידע כזה צריך להיות זמין עבור כל מי שרוצה בלי לקנות אותו במינימום. אם המפיצות לא יעשו את זה ביוזמתן אז שזה יהיה חובה. שוב, אתה מכיר מידע בסיסי כזה של מוצרים אחרים שנשאר בסימן שאלה עד שהמשחק נקנה ומנותח? זו סיבה מספיק טובה להציב דרישה כזו וזה שההמנעות וההתמחקות של המפיצות נעשית יותר ויותר מגוחכת ושלא ייתכן שהם מתחילים לגבות על פרי-אורדרים כאשר הם אפילו לא מואילים בטובם להגיד מה הרזולוציה.

למה שהמדינה תצטרך לאכוף את זה כפי שאתה מתאר? משחק מציין שהוא 1080פ אבל בפועל 720P? בום תביעה על מרמה וריפאנד. חוץ מזה שזה ממש לא בעיה לגייס עוד עובדים. איש אחד יכול לעשות את העבודה הזו. תוסיף עוד אחד כדי שלא יהיה לחץ. זה קל ומהיר לחשב את הרזולוציה ברגע שיש לך גישה למשחק.

כמו כל מוצר אלקטרוני או בידורי, יש לך ביקורות כבר ביום שהוא זמין לקניה (לפעמים יותר מוקדם, לפעמים באותו יום. זה ככה בכל מוצר בידורי, אם הוא טוב החברות שעושות אותו נותנות גישה מוקדמת ואם לא הן מסתירות אותו עד השיגור). אם רואים בעין את ההפרש ברזולוציה או כל דבר אחר, הביקורות יציינו את זה. אם לא רואים אז למי אכפת?

ובכלליות לא ברור לי למה שממשלה תרצה להתערב במשהו כל כך מטומטם.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 24 אוקטובר 2013, 00:29

Kazz כתב:אבל אני לא יכול לבדוק ולחקור את המשחק כי הם פשוט לא אומרים כלום עד אחרי שהכסף עבר ידיים. ה native resolution של משחק וידאו זה דבר בסיסי ויסודי מעצם קיומו של המשחק. מידע כזה צריך להיות זמין עבור כל מי שרוצה בלי לקנות אותו במינימום. אם המפיצות לא יעשו את זה ביוזמתן אז שזה יהיה חובה. שוב, אתה מכיר מידע בסיסי כזה של מוצרים אחרים שנשאר בסימן שאלה עד שהמשחק נקנה ומנותח? זו סיבה מספיק טובה להציב דרישה כזו וזה שההמנעות וההתמחקות של המפיצות נעשית יותר ויותר מגוחכת ושלא ייתכן שהם מתחילים לגבות על פרי-אורדרים כאשר הם אפילו לא מואילים בטובם להגיד מה הרזולוציה.

לא. זה ממש לא בסיסי ויסודי מעצם קיומו של המשחק. בהרבה משחקים, זה לא מעניין בכלל.
המידע הזה ממש לא מוסתר, עד שהכסף עבר ידיים. יש לך את האפשרות לחכות לבדיקה של מישהו באינטרנט. יש לך אפשרות ללכת לחנות ולראות מה רשום מאחורי הקופסא. אתה לא חייב לקנות את המשחק, אם הפרט הזה חשוב לך ואתה לא יודע אותו. אתה יכול לחכות עד שתדע ורק אז לקנות אותו. אף אחד לא מכריח אותך לקנות את המשחק חודש לפני היציאה שלו.
ייתכן בהחלט שהם גובים עבור פרי אורדרים כאשר אין מידע מלא על המשחק. בדיוק כמו 100% מהמוצרים האחרים בעולם, שזמינים לפרי אורדר. אתה יכול להזמין מראש טלפונים סלולריים, מכוניות, רהיטים ומוצרי חשמל, בלי לדעת מידע "בסיסי מעצם קיומו של המוצר" כמו זמן סוללה במציאות (שכמעט תמיד נמוך יותר מהמפורסם ולעיתים קרובות כלל לא מפורסם), ניצול דלק בכבישי ישראל בזמן הפעלת מזגן, מספר השנים הממוצעות שהספה שורדת בבית עם שלוש ילדים וכלב ואחוזי הכשל של הבלנדר בשנה הראשונה לחייו.

למה שהמדינה תצטרך לאכוף את זה בכלל? למה זו אחריות שלה? למה אני, שלא אכפת לי מהרזולוציה של Titanfall, צריך לשלם משכורות לעובדי מדינה שצריכים לבדוק את כמות הפיקסלים בכל מוד משחק, בכל משחק שיוצא?
למה שגיימר ירצה להגביל מפתחות בבדיקה של המדינה? למה שגיימר ירצה לגלגל את המחיר של הבדיקה למפתחות ולאחר מכן לעצמו?

אם יש פרסום שקרי, אתה, כאדם פרטי, מוזמן לתבוע. אין סיבה שהמדינה תעשה את זה בשבילך. הרי כבר יש חוקים נגד פרסום שקרי. בקופסא של COD רשום שהמשחק פועל ב720P (כי יש אפסקיילר). אתה רואה בזה שקר? תתבע. אתה תפסיד בתביעה, כי זה לא שקר. לא טוב לך? אל תקנה את המשחק עד שאתה לא יודע בדיוק מה הרזולוציה, לפי ההגדרה השרירותית שלך. בטח שאין שמץ של סיבה להכריח את המדינה לעשות את המחקר עבורך ובכך לייקר לכולם את המשחקים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אוקטובר 2013, 02:59

Nba2k14 מאושר על שתי הקונסולות ב1080p ב60fps.

סמל אישי של המשתמש
Fanta
Veteran

הודעהעל ידי Fanta » 24 אוקטובר 2013, 06:27

שיפור ברמת בקינקט החדש מהקודם מהמרחק שצריך לעמוד

http://www.vg247.com/2013/10/23/new-kin ... -original/

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 אוקטובר 2013, 09:27

Kazz כתב:אבל אני לא יכול לבדוק ולחקור את המשחק כי הם פשוט לא אומרים כלום עד אחרי שהכסף עבר ידיים

זה פשוט לא נכון. הם שולחים משחק למבקרים, ואתה יכול לקרוא בעצמך.
אפילו אם אף אחד לא יקנה את המשחק, אתה תוכל לדעת את הפרטים. אין פה שום עניין של כסף, מי שמשלם על משהו שהוא לא יודע לגביו את כל הפרטים - לוקח סיכון שאחד מהם לא יהיה לטעמו.
כל השאר שחר ונדב כבר ציינו...

אגב, לדעתי קצב פריימים הרבה יותר חשוב (/"בסיסי") מרזולוציה. אני מעדיף 720P עם 60FPS מאשר 1080P ב-20FPS.
אז למה שלא יכתבו קצב פריימים ממוצע? זה לא הרבה יותר חשוב? אני אסכים איתך שרזולוציה חשובה ובסיסית יותר רק אם תגיד לי שאתה בכנות תעדיף 1080P ב-20 פריימים. (ואז תתמודד עם הביקורת שלנו עלייך)
ואתה גם צריך לדמיין מצב בו בית משפט לא זורק בן אדם מהמדרגות שלו ואפילו קונס את התובע על הטרדת בית משפט ברגע של תביעה שכזו, על רזולוציה NATIVE או UPSCALED. אם בית משפט לא רואה פה שום פגיעה - אז אין שום נזק והמחוקק לא צריך להתערב. זה הכי פשוט בעולם.
חוקים עושים כאשר יש עוול כלשהו, סכנה או אי צדק. לא על מנת שאתה תוכל לדעת איזה פרט טכני שלדעתך חשוב לדעת עוד לפני שהמוצר יוצא לשוק. רד מהעץ, אתה הזוי :)

וחדשות מעולות לגבי NBA. ממש נחמד גם שתהיה לו תחרות שוב, עם LIVE. למרות ש2K נראה לי הרבה יותר טוב.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 24 אוקטובר 2013, 09:39

DrKeo כתב:Nba2k14 מאושר על שתי הקונסולות ב1080p ב60fps.

פאק 2K מדהימים!
עכשיו רק צריך לראות אם הגיימפליי השוטף אכן נראה ככה או ששוב קיבלנו טריילר סטייל משחקי מירוצים,ככה או ככה כשיש בקושי 2 משחקים שמצליחים לרוץ בתנאים הללו על הקונסולות החדשות זה מרשים מאוד.

עריכה: והנה הגשימו לי את הבקשה,יש גיימפליי (של הפס4) מאירוע שנערך אתמול לעיתונאים:
http://www.gamespot.com/videos/the-next-generation-of-basketball-is-a-lot-like-th/2300-6415722/

ספוילרים למי שאין כח-כן זה זהה לגמרי! ברור שזוויות סינמטיות מרשימות יותר אבל רואים שזו אותה גראפיקה בדיוק,הכתב של גיימספוט אומר שהגראפיקה מדהימה אבל הוא מאוכזב שהגיימפליי זהה לחלוטין לקודמו וזה הרגיש לו כמו המשחקים שעל הפס3.

לי זה נשמע קטנוני למשחק השקה,הם הצליחו להריץ מנוע מטורף שכזה (מסתבר שזה מנוע חדש ולא שדרוג של הקודם) על 1080P ו 60 פריימים כבר בהשקה,זה היה צפוי שלא יספיקו לעשות מהפך בגיימפליי בזמן מועט שכזה,זה היה צפוי מבחינתי עוד לפני שהראו את המשחק,העיקר שלא קיבלנו FIFA FULL HD כמו ש EA הראתה,כל הכבוד ל 2K.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 24 אוקטובר 2013, 10:01, נערך 2 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 24 אוקטובר 2013, 09:59

ממממ עדיין אין נושא משחקי ספורט וNBA 2K הוזכר כאן אז....

"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 24 אוקטובר 2013, 10:03

גם NBA LIVE נראה יותר טוב פה מהטריילר המזעזע (אבל לא כמו 2K) ההוא שהם פרסמו,הבעיה היא שרואים רק שחקן אחד על המגרש ואני זוכר ש EA עשו משהו דומה עם פיפ"א שאתה רץ לבד במסך ה LOADING והמשחק היה נראה מרשים יותר.
כשהראו גיימפליי של 5 על 5 זה היה נראה זוועה אבל זה בכל זאת משחק שיוצא בלעדית לדור הבא אז אני מקווה שנראה קרוב יותר לזה מאשר לטריילר ההוא.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 24 אוקטובר 2013, 10:32

אני לא חושב שגרפית הוא ישתווה ל2K אבל השאלה היא איך יהיה הגיימפליי. אני לא מכיר את המשחק של 2K אז אני לא יכול לומר שום דבר לגביהם אבל לגבי EA... פיפא היה הראשון שהתחיל שם להשתמש בפיזיקה רצינית לצעדים וכדומה ולאחר מכן גם MADDEN ככה שמהבחינה הזאת יכול להיות שאומנם המשחק לא יראה כל כך טוב אבל התנועה שלו והיכולת שלך כשחקן להשפיע על תנועת השחקנים תהיה מרשימה/טובה יותר מהמשחק של 2K.
Benjamin Franklin

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 67 אורחים