משחקי 2018

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: משחקי 2018

הודעהעל ידי Laskin » 24 ספטמבר 2018, 12:34

ספיידרמן נהנה מהעובדה שמשחק הסופרהירו היחיד שבאמת חובה מלבדו זה סדרת ארקהם, אז ככזה גם שופטים אותו... הוא ממש מהנה אבל לא משאיר שום חותם.
מה שכן, יש לו את הפוטנציאל לעשות זאת במשחק הבא (:

וקליימן, גם לי ממש כבר אין זמן משחק נורמלי וזו הסיבה שאני גם עושה כאלה סשנים אינטנסיביים, ומנסה לדאוג שהאשה והילדות ילכו לסופ״ש מפנק או פשוט לדאוג להן למספיק פעילויות כדי שאוכל לעשות משהו כזה, אבל שבועיים לספיידרמן זה ממש המקסימום שאני יכול לדמיין, אלא אם תשחק בו רק ב-2 סופי השבוע, הקמפיין הראשי הוא של 4 ישיבות סטנדרטיות לכל היותר, לטובה ולרעה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 24 ספטמבר 2018, 13:00

omerkot כתב:ספיידרמן משחק לא רע אבל לא יותר מזה.
מאוד אוברייטד ולגמרי משחק שאפשר לחכות איתו גם שנתיים למבצע ב15$.

עומר אתה אהבת את סדרת ארקהם?

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 24 ספטמבר 2018, 13:55

bling כתב:
omerkot כתב:ספיידרמן משחק לא רע אבל לא יותר מזה.
מאוד אוברייטד ולגמרי משחק שאפשר לחכות איתו גם שנתיים למבצע ב15$.

עומר אתה אהבת את סדרת ארקהם?

חיובי אבל גם הם לדעתי לא היו AAA וגם לגביהם נכון היה לחכות למבצעים.
סוני ומרוול מדפיסות עכשיו מזומנים ואין ספק ששביעות הרצון שם גבוהה אבל לתת משחק כזה לאינסומניאק (ולא לסאקר פאנץ', למשל) זה בזבוז של מפתחת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 ספטמבר 2018, 16:19

סאקר פאנצ׳ לא מסוגלת לעשות משחק כזה :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 24 ספטמבר 2018, 16:22

DrKeo כתב:סאקר פאנצ׳ לא מסוגלת לעשות משחק כזה :)

Infamous second son היה מאוד כזה :roll:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 ספטמבר 2018, 16:47

אני מאוד מקווה שלא כי אני לא סובל את אינפמס ואם זאת הרמה של ספיידרמן אז...

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 24 ספטמבר 2018, 16:57

אני גם לא מאמין שספיידרמן ברמה של אינפמס, אולי רק מבחינת התוכן צד הרפטטיבי אבל הקמפיין וגם המכניקות שלא לדבר על העיר עצמה, כולם עושים רושם טוב יותר, אבל אם אתה גם לא חשבת שסדרת ארקהם בזמנו היתה שווה AAA אז לא מפתיע שאתה לא בדיוק עף על ספיידרמן, זה ברור היה מההתחלה שהוא לא הולך להציע מהפכה על פני מה שארקהם כבר עשה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 24 ספטמבר 2018, 17:00

דומים למדי. שניהם טובים אבל לא הרבה יותר מזה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 24 ספטמבר 2018, 17:18

רק להבהיר שבמקור קניתי את הפס4 שלי בשביל אינפמוס.
גם הוא וגם ספיידרמן משחקים סבבה לגמרי. אהבתי את אינפמוס וגם ספיידרמן סימפטי לי.
כמו שבלינג רשם בצדק, הוא עוד מאותו דבר, הפעם בתחפושת של ספיידרמן. אני לא פאנבוי של מרוול וזה בידור זול. זה לא משחק שאני הולך לזכור שנים קדימה ואני לא יכול להשוות אותו למשחקים כמו gow או botw, לא מבחינת עלילה, לא מבחינת ליטוש וגם לא מבחינת המשחקיות. אני לא יכול להתייחס אליו כAAA, הוא לא שם.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 24 ספטמבר 2018, 17:37

השאלה היא מה ההגדרה שלך לAAA, רק שני המשחקים הגדולים של הדור כמו gow וbotw נמצאים שם?
בעיניי ספיידרמן הוא כמו סרט מארוול מוצלח - לא עמוק, יפה לעין, עובד טוב, טיפשי ומאוד מהנה לפרקים. הוא כן יופי של משחק ויותר מוצלח לטעמי מנניח משחק AC ממוצע , או אפילו הורייזן של שנה שעברה שנמצאים על אותה משבצת של עולם פתוח שמנסה פשוט להיות מהנה ולא הרבה יותר מזה.
הבעיה העיקרית שלו לטעמי היא שהוא שומר את כל השיאים שלו לכמה שעות האחרונות במקום לפזר אותם כמו שצריך וכתוצאה הרוב שלו פחות מוצלח ממה שהוא מרגיש כשאתה באמת מסיים אותו. תחשבו שבאנצ'רטד 2 שלבים 1-16 היו פלטפורמינג וגלי אויבים ואז פתאום ה4 האחרונים היו המסוק, רכבת, טנקים, שיירת הרכבים וכל הסט פיסס ברצף.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 ספטמבר 2018, 17:49

Stick כתב:השאלה היא מה ההגדרה שלך לAAA, רק שני המשחקים הגדולים של הדור כמו gow וbotw נמצאים שם?
בעיניי ספיידרמן הוא כמו סרט מארוול מוצלח - לא עמוק, יפה לעין, עובד טוב, טיפשי ומאוד מהנה לפרקים. הוא כן יופי של משחק ויותר מוצלח לטעמי מנניח משחק AC ממוצע , או אפילו הורייזן של שנה שעברה שנמצאים על אותה משבצת של עולם פתוח שמנסה פשוט להיות מהנה ולא הרבה יותר מזה.
הבעיה העיקרית שלו לטעמי היא שהוא שומר את כל השיאים שלו לכמה שעות האחרונות במקום לפזר אותם כמו שצריך וכתוצאה הרוב שלו פחות מוצלח ממה שהוא מרגיש כשאתה באמת מסיים אותו. תחשבו שבאנצ'רטד 2 שלבים 1-16 היו פלטפורמינג וגלי אויבים ואז פתאום ה4 האחרונים היו המסוק, רכבת, טנקים, שיירת הרכבים וכל הסט פיסס ברצף.

במילון זה מוגדר כ״פייסינג מחורבן״.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 24 ספטמבר 2018, 18:26

כן, רציתי להגדיר את זה ככה אבל זה קצת מעבר למקרה קלאסי של פייסינג בעייתי כמו 'שלבי אקשן יותר מדי ארוכים' או 'יותר מדי הליכה בact ה2' אז הסברתי קצת יותר מדויק את המקרה הספציפי :).
זה פשוט שהמשחק הוא סיפור אוריג'ין לכל הדמויות המוכרות והמקום שלהן ביקום הזה לאורך רובו, ואז בשליש האחרון רק הסיפור והנבל של המשחק באמת מתקדמים וכתוצאה כל השלבים המשמעותיים מתקיימים בו. אני לא רוצה לספיילר אבל בוא נגיד שאם נשווה את זה לארקהם זה קצת כאילו כל ארקהם אסיילם, הסיפור והמשימות שלו היו נדחסים ל5 שעות האחרונות וב10 הראשונות באטמן היה מסתובב בגוטהאם ועוצר פשעים תוך כדי שהוא מבקר מדי פעם את אורקל, גורדון, פוקס וכל הדמויות כדי לבנות אותן ביקום הספציפי הזה ומה כל אחד מהם עושה בו.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 24 ספטמבר 2018, 19:54

Stick כתב:השאלה היא מה ההגדרה שלך לAAA, רק שני המשחקים הגדולים של הדור כמו gow וbotw נמצאים שם?

הוא גם לא ברמה של אנצ'רטד 4 וויצ'ר 3.
אתה שואל לגבי AC? כן, אני מסכים שהוא משמעותית יותר טוב מהשניים/שלושה ACים ששיחקתי בהם.
אני כמה שעות בספיידרמן ולא סיימתי אותו. יכול להיות שהוא מסתיים בפיק אבל ספק אם הוא יכול למחוק את הקפיצות הגסות לקאטסינגס, את אנימציית הדמויות הלא מרשימה, את הגריינדינג האינסופי במשימות הצד ואת השליטה הלא מאוד הדוקה. הוא משחק טוב אבל הוא לא מציג את ערכי ההפקה שאני תופס בתור AAA ואין בו שום דבר אחר יוצא דופן ולכן רשמתי שזה משחק שאפשר להמתין איתו למבצעים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 ספטמבר 2018, 20:00

אני לא כל כך מסכים עם עניין הפייסינג... אנחנו מדברים כמובן רק על הקו עלילה הראשי, ואני זוכר בהחלט קטעים בהתחלה ובאמצע שהיו מעולים. גם אם את חלקם כבר ראינו בטריילרים, זה עדיין נחשב (:

לדעתי עומר קצת מגזים... לא הרבה, אבל קצת (: המשחק ללא ספק AAA, הוא פשוט באווירה של ספיידרמן אז זה ״קליל״ יותר, אבל המשחק בהחלט בעל הפקה מושקעת וזה מורגש כל הדרך.
לדעתי השליטה פשוט מעולה וככל שמתקדמים יותר ויותר נהנים ממערכת הקרב, לדעתי היא טובה יותר משל באטמן למשל, ואני ממש מת על מערכת הקרב בבאטמן, באופן אישי. גם האנימציות - הן פשוט מעולות... כן, יש באגים בNPCs לפעמים ואנימציות הדיבור שלהן די גרועות אבל זו התלונה היחידה שיש לי בתחום הזה.
השליטה בעיניי מאוד מאוד הדוקה, פשוט לוקח כמה שעות להתרגל, יותר ממה שחשבתי.
אחרי GOW ממש ממש קשה לי עם עניין הטעינות והקאטים הגסים, אבל זה לא אשמת ספיידרמן כמו שזו אשמת קורי (:

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 24 ספטמבר 2018, 20:29

omerkot כתב:

הוא גם לא ברמה של אנצ'רטד 4 וויצ'ר 3.
אתה שואל לגבי AC? כן, אני מסכים שהוא משמעותית יותר טוב מהשניים/שלושה ACים ששיחקתי בהם.
אני כמה שעות בספיידרמן ולא סיימתי אותו. יכול להיות שהוא מסתיים בפיק אבל ספק אם הוא יכול למחוק את הקפיצות הגסות לקאטסינגס, את אנימציית הדמויות הלא מרשימה, את הגריינדינג האינסופי במשימות הצד ואת השליטה הלא מאוד הדוקה. הוא משחק טוב אבל הוא לא מציג את ערכי ההפקה שאני תופס בתור AAA ואין בו שום דבר אחר יוצא דופן ולכן רשמתי שזה משחק שאפשר להמתין איתו למבצעים.

אממ.. כן, כאילו ברור שאפשר לחכות איתו, ברור שזה לא המשחק הכי טוב שיצא אי פעם או בדור, גם הממוצע שלו של 87 (שאני אולי מסכים שהוא טיפה מוגזם, אבל עדיין, 82-3 כזה מבחינתי) אומר את זה, אבל אני חושב שבסופו של דבר הוא כן נמצא על הצד החיובי והאיכותי של מה שאפשר לקרוא לו 'משחק סטודיו גדול עתיר תקציב' (שזו למיטב הבנתי ההגדרה של AAA ואין לה קשר לאיכות, כלומר גם האורדר 1886 הוא AAA על הנייר, אבל אני אשתמש בהגדרה הזו כי אני רואה שאתה קושר את הטריפל A לאיכות ואני אאמין שאתה צודק).

כלומר מה היית מגדיר כ'משחק שאי אפשר לחכות איתו להורדת מחיר'? רק ארבעת המשחקים שציינת קודם? כן, הוא משמעותית פחות טוב מהם.
אבל רק משחקים כאלו 'שווים' מחיר מלא? רק משחקים שעושים *הכל* ברמה הכי גבוהה שאפשר או מחדשים משהו כמו אלו שציינת?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 24 ספטמבר 2018, 20:35

AAA זה אכן מונח טכני שמדבר על רמות הפקה אבל לא מעט פעמים משתמשים בו גם בהקשר של איכות ואני חושב שבמקרה של איך שעומר משתמש במונח הוא גם מדבר על בעיות פוליש (שלא אופייניות כביכול ל AAA טוב באמת) פלוס איכות נמוכה יותר ממה שמצופה בשביל הטייטל הזה מבחינתו.

קאטים גסים אגב זה באמת מבאס, ברור שקורי הרס לכולם מהבחינה הזו שהביא את טכניקת העריכה והצילום לרמות חדשות של מעברים אבל גם מחוץ ל GOW במהלך הדור הזה חל שיפור גדול מאוד במעברים. אנצ׳רטד 4 למשל עושה כמעט תמיד יופי של מעברים.

מאכזב לשמוע שספיידרמן לקח צעד אחורה מהבחינה הזו, זה עיצוב משחק מאוד מיושן שלא מצפים לראות ב 2018.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 24 ספטמבר 2018, 20:47

המשחק בכלל מרגיש קצת כמו 'דור קודם' מהבחינה הזו. למעשה הוא מרגיש די כמו ארקהם סיטי עם הרבה מסכי טעינה כשנכנסים למשימה בתוך מבנה וסרטונים שחלקם מרגישים 'נפרדים' מהגיימפלי שעוקב. רק העיר עצמה הרבה יותר חיה ויפה מארקהם סיטי כמובן.

שוב, המשחק רחוק ממושלם והוא לא משיאי הדור כמשחק בפני עצמו, אני הראשון להגיד את זה וגם ברשמים שלי פה בזמן אמת כששיחקתי הייתי יותר שלילי מחיובי, אני פשוט חושב שצריך להדגיש שלמרות שזה משחק שרחוק שנות אור מgow ואני מניח שגם rdr2, הוא עדיין טופ 5 (אם לא 3) בשנה הזאת.
אז משחק שאפשר לחכות איתו? ברור, עם כל משחק אפשר לחכות. אני גם אספר לכם זעדיף לקנות אותו ב15 דולר מאשר ב40 (!), אבל אם אין לכם מה לשחק כרגע ואתם מחפשים, ואתם מתכננים לקנות בקרוב את AC או לא יודע, כל משחק שהוא לא rdr2, אז ספיידרמן הוא בהחלט משחק שיש בו יותר.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 24 ספטמבר 2018, 20:50

Stick כתב:כלומר מה היית מגדיר כ'משחק שאי אפשר לחכות איתו להורדת מחיר'? רק ארבעת המשחקים שציינת קודם? כן, הוא משמעותית פחות טוב מהם.
אבל רק משחקים כאלו 'שווים' מחיר מלא? רק משחקים שעושים *הכל* ברמה הכי גבוהה שאפשר או מחדשים משהו כמו אלו שציינת?

אני חושב שאני מסכים איתך ועם יובל כמעט לחלוטין לגבי המשחק (הוא בהחלט לא נופל מ80 ואני גם מקבל את ה87 שלו במטקריטיק כציון הגון)
היתה פה שיחה בין בלינג, קליימן ויובל לגבי קניה של משחקים ומחיר והגבתי את מה שהגבתי בהקשר הזה.
המונח "שווה" (כמו המונח AAA) הוא סובייקטיבי. יש אנשים שמחפשים באופן סיסטמטי לקנות משחקים במחירים מוזלים ורק במקרים נדירים מוכנים להוציא מחיר מלא. עבורם, לטעמי, ספיידרמן הוא לא משחק כזה ששווה מחיר מלא (גם לא AC וגם לא הבטמנים).
לי אין לי רשימה של משחקים שאני מחכה לקנות ברגע שהמחיר שלהם ירד ואם אני רואה משחק שמוצא חן בעיני, אני קונה אותו גם במחיר מלא, בדיוק כמו שעשיתי כאן עם ספיידרמן.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 ספטמבר 2018, 21:09

אין ספק שספיידרמן בעל עיצוב שאינו חדשני, אבל הוא גם לא ממש ״מיושן״ ביחס למה שיש בשוק היום ככלל... כן ביחס לטופ של הטופ שמתקדמים מעל כל השאר, אבל עדיין סטנדרטי.
כל הקטע שלו הוא קליל וכיף. פאן פאן פאן, ומי שמצפה למשהו מעבר שיחפש במקום אחר (:

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 ספטמבר 2018, 21:22

אחד הכתבים של NoClip מביא רשמים מRDR2, והם מעודדים מאוד:

Shooting very similar to RDR and GTA5. Familiar. It feels good. Physics are fucking nuts. I shot a horse and it crushed the rider’s leg and pinned him. I had a horse fall off a cliff and onto another rider. I knocked a random dude over into the mud by accident walking by him.

It’s a difficult question to answer because “detail” can mean a lot of things, but the interiors of RDR2 are likely the most detailed interiors I’ve ever seen in an open world game. Especially a third person one. Zelda is a big, fantasy playground, it’s a different beast.

If there was one thing I’d say about the reaction to all the new detail, it’s that that is where the fun comes from. The world feels less like a bunch of plates to spin, and more like a complex world where you have a part but are not the center.

The Witcher 3 wasn’t a leap, it was just a fantastic execution of a lot of the rules developers had learned. Especially storytelling. The weird systemic, emergent storytelling I witnessed in my demo is something I’ve never seen a game do. Not even RPGs. It’s different. It feels like it’s doing to narrative and emergent storytelling what GTA3 did for creating believable cities.

It feels very interactive. Far more than previous R* games. You can…

search through drawers
knock on doors, or beat them down
hide bodies
talk to every NPC
go into…maybe every building? It seemed that way
The variety of personalities is impressive. Some folks are skittish, some are brash and tell you to go away, others are super boring, which feels fun. I had folks ignore me, others tell me sob stories. It’s a less “structured” way of having emergent moments come from the world. Some felt deep & engaging, others were boring like real life. I also had a more “scripted” feeling encounter with a beggar I talked to. It kinda feels like adventure could come from anywhere.

Basically the way it’s executed, the whole game makes a mockery of the term “quest” or “sidequest” or “activity”. It’s all just sort of a mush now. Or at least that’s what they’re attempting. Chatting to people is a lot of fun though, even if it’s pretty simple.

נשמע בהחלט כאילו הם הולכים להציב סטנדרטים חדשים בהרבה מאוד קטגוריות, לא רק ״עלם פתוח״...
ובאותו נושא - פרטים חדשים הגיעו מרוקסטאר, ואחד מהם הוא שיהיו במשחק כ-200 סוגים שונים של בעלי חיים, כולם בעלי התנהגות ואינטראקציות ייחודיות אחת עם השנייה ועם הסביבה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 25 ספטמבר 2018, 13:52

בכיר במארוול גיימס: ספיידרמן זה רגע האיירון מן של החטיבה שלנו, רגע שפותח עידן חדש של משחקי מארוול על הקונסולות.

הבחור הזה אגב רשום כקריאטיב דיירקטור בספיידרמן האחרון למרות שהוא עובד של מארוול, רק מראה שהם מעורבים באופן אקטיבי בפיתוח של המשחקים החדשים שמבוססים על ה ip שלהם.

מאוד סקרן לדעת איך יצאו משחקי מארוול שתחת סקוור ואילו ip נוספים שלהם עוד נמצאים בפיתוח.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 25 ספטמבר 2018, 14:34

אני חושב שחוץ מספיידרמן יש כמובן את המשחק אוונג'רס של Crystal Dynamics שאנחנו יודעים עליו בערך כלום,ואת המשחק השמועתי של שומרי הגלקסיה ש-Eidos Montreal מפתחת. אני רוצה להאמין שיש מפתחות נוספות שעובדות על משחקים בעולם הזה,הייתי לשמח לראות משהו של Black Panther לדוגמא.

אבל תכלס,אני הכי רוצה לדעת על מה רוקסטדי עובדים :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 ספטמבר 2018, 16:08

ראיתי את השם שלו תחת מאוורל נגד קאפקום 3 אבל אני לא מוצא עליו שום דבר בנוגע לספיידרמן. מעניין אם הנוקמים של קריסטל דינאמיקס לוקח את ספיידרמן בחשבון או שזה פותח מראש כיקום נפרד מה שיכניס את מארוול לקצת בעיה. יש הרגשה שהם עושים במשחקי וידאו קצת מה שdc עשו בקולנועי :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 25 ספטמבר 2018, 16:22

בטוויטר שלו עצמו הוא כותב שהוא קריאטיב דיירקטור בספיידרמן לפס4 ביחד עם זה שהוא 20 מעל שנה במארוול :)

ולמה שיקום נפרד יכניס אותם לבעיה? חובה שכל היקומים יהיו משולבים כדי שהמשחקים יהיו טובים?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 25 ספטמבר 2018, 17:26

בספיידרמן יש את כל הבניינים מהנוקמים שנמצאים בניו יורק (הנוקמים, דוקטור סטריינג') ובטח עוד מלא רפרנסים שלא הבנתי, אבל הם לא באמת מופיעים או עושים משהו ככה שאני מניח שזה אומר שהמשחק כן בונה יקום משותף עם הנוקמים, כי זה מוזר להודות שהם כולם קיימים ולפתוח את החור של 'איפה הם היו כשניו יורק כמעט נהרסה' רק בשביל רפרנס ולא בשביל באמת ליצור חיבור.

מצד שני זה מוזר שהמשחק בלעדי לסוני אם הם רוצים לקשר אותו ישירות למשחקים שלא יהיו.
אני האמת לא יודע אם הוא בלעדי כבחירה של מארוול (אולי כדי שסוני יתייחסו אליו כמשחק צד א', שהמשחקים האלו כיום הם סטטיסטית המנייה הכי בטוחה בשוק הגיימינג למשחק מוצלח), או שכחלק מהחוזה בין החברות על הדמות הקולנועית גם היה סעיף על הדמות המשחקית שקושר אותה לסוני.

אבל בכל מקרה אני חושב שזה די ברור שהם מנסים לקשור את המשחקים ביחד. לא בהכרח בגיימפלי (כלומר אני לא מצפה שבספיידרמן הבא בהכרח יהיו שלבים שמשחקים את קפטן אמריקה) אלא יותר מהבחינה שאירועים ודמויות יהיו קשורים ביחד.
כלומר במשחק של ספיידרמן נשחק את ספיידרמן, אבל אולי נראה דמויות אחרות או אירועים גלובליים שיתפסו תפקידי מפתח ביקום הגיימינג הזה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 28 אורחים