DrKeo כתב:כן, בנתיים 90+ מכל הגדולים, ואפילו 100 מIGN ומגיימספוט כמו שאמרת. רק איזה אתר איטלקי אחד הורס עם 88 מתוך 15 ביקורות של 90+

בגיימספוט אגב המבקר שחק 50 שעות, סיים את הסינגל + כל מני משימות צד ונכתב לו שהוא עשה 40% מהמשחק.
הציונים מדהימים, סיכוי גבוה שיסיים עם ה MC הכי גבוה השנה (האיום הכי גדול זה FO4 ולי לא נראה שהוא מציע קפיצה מספיק גדולה כדי שיקבל יותר אבל אי אפשר לדעת), אבל כן יש חסרונות, שאולי הם ברורים מאליהם בגלל המעבר לעולם פתוח, הפייסינג של הסיפור הבנתי הרבה יותר איטי ולפעמים אין התפתחות עלילתית שעות רבות.
יש מבקרים כמו GT שהתבאסו והרגישו שהסיפור יחסית דל ושהוא נגמר עם קצוות פתוחים ובפתאומיות, כאילו צריך לבוא המשך (שזה נשמע קצת מצחיק למשחק שנמצא על ציר זמן של אמצע ה LORE, כאילו לא ברור לכולם מה קורה בעתיד) אבל מסתבר שרוב המבקרים שיחקו ב BOOT CAMP כידוע, ושהרבה מהם רצו את הקמפיין, אבל יש המון סיפור בתוכן צד ושהרבה ממנו מועבר בקלטות.
בכלל נראה שרוב התפקיד של קיפר סאת'רלנד מועבר דרך הקלטות, איך שהוא היה ב GZ, טפוס "שתקן" שכזה, ככה הוא לאורך רוב קטעי המעבר.
בנוסף הסיבה שיש כאלו שהרגישו שהמשחק לא הביא סיום מספק זה בגלל שהם לא פתחו את הסיום "האמיתי" שלו, מתברר שגם פה כמו עם באטמן יש קטע של סוף אמיתי, רק שהתנאים לפתוח אותו קצת יותר טריקיים, אבל לא ברמה של PW כמו שתיארת, יש מצב שצריך לעשות תוכן צד בכמות מסויימת, אולי זה עניין של להגיע ל LEVEL מסויים, לא ברור בשלב הזה.
בנוסף גם אלו שלא קיבלו את הסוף האמיתי, היו צריכים לעשות משחק חוזר על חלק מהמשימות בסוף כדי להיות קבילים בשביל להמשיך הלאה, אני לא יודע אם זה אכן עניין של גריינדינג או שדווקא זה משהו שביקשנו בוויצ'ר ומקבלים פה, יכול להיות שבגלל שהם שיחקו ב BOOT CAMP ורצו את הקמפיין יחסית ללא הרבה תוכן צד, המשחק דרש שישלימו ממנו יותר, אולי הוא מתוכנן ככה שאתה חייב להגיע ל LEVEL מסויים ואם אתה עושה נגיד 30-40% תוכן צד לפחות אז לא תהיה בעיה ואין צורך לעשות גריינדינג.
לפחות אני מקווה שזה ככה.
בקיצור, המשחק הוא בהחלט לא MGS מסורתי, אני בטוח שלמרות השבחים מקיר לקיר הוא יהיה מאוד מעורר מחלוקת בקרב הקהילה, ובכל זאת, נראה שמדובר במשחק ההתגנבות עם הגיימפליי הכי טוב אי פעם, ה MB כמו שאמרת מוסיף הרבה, אי אפשר להתווכח עם הממוצע הזה מבחינת איכות, זה רק עניין של לא בטוח שהוא מתאים לכל אחד, אבל נשמע שלדעת לא מעט מהמבקרים מדובר ב MGS הכי טוב שהם שיחקו.
קוג'ימה שומר על הרקורד המדהים שלו של 9+ (עוד מה PS1 ואני בטוח שגם מה 8 BIT אם היה MC וביקורות בזמנו) עם המשחקים הראשיים בסדרה (וגם חלק מהצדדיים) לפני שהוא עוזב, ועוד DEATH חשב שזה מהלך טוב למותג