Metal Gear Solid - הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: Metal Gear Solid - הנושא הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אוגוסט 2015, 17:30

ביקורת ראשונה ממגזין צרפתי (זה תרגום מצרפתית):
תמונה
Gameplay – 4 out of 5 stars

The Metal Gear game with the best gameplay, and with the most possibilities even though some aren’t that useful.

Graphics – 4 out of 5 stars

Game looks clean. Although, it clearly shows its crossgen roots. Not the best looking game.

Sound – 4 out of 5 stars

A lot of tracks from the 80s and a nice sound ambiance.

Length – 4 outs of 5 stars

A long playthrough (more than 40 hours) but one that can be tedious at times.

A rich gameplay but also some tedious missions, a plot which promises so much and delivers so few, MGSV is as impressive as it leaves you unsatisfied. A good game, but one difficult to understand. Could it be Kojima’s last mystery?

התרגום עקום ושבור אבל אני חושב שהכיוון ברור. מעניין שלקח לו רק 40 שעות וגם מעניין שדווקא הסיפור אכזב אותו :/
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 20 אוגוסט 2015, 18:39

זה MGS, לא מפתיע שהסיפור יכול להיות רע, השאלה אם הוא לפחות מבדר ומהנה, אני עוד מ 4 כבר מוריד ציפיות בנושא הזה.
מוזר לי שהוא הביא לאורך 4 כוכבים, בכל אופן, כן הביקורת נשמעת די מסוייגת ומאכזבת, במיוחד בשביל ביקורת מוקדמת, יכול להיות שציוצים של פאנבואים זו לא אינדיקציה טובה? :)

אבל אמרתי עוד בעמוד הקודם שיש לי הרגשה שהמשחק יהיה מעורר מחלוקת, הוא עושה הרבה שינויים, כשאתה עושה כזה זעזוע לנוסחה אתה לוקח יותר סיכונים, וכן יש לו יותר סיכוי בגלל זה למצוא חן בעיני פחות אנשים, אין מה לעשות, תקווה שאתה בצד של אלו שיאהבו אותו, זה שנהנית מהקונספט של PW זה לדעתי סימן מאוד חיובי עבורך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אוגוסט 2015, 19:06

אני מפחד שהמשחק לא ירגיש קוהרנטי, כאילו הוא אוסף של חלקים ומשימות שלא מתחברים יחד. זה הפחד העיקרי שלי כי הגיימפליי מעולה והקונספט של MB עובד על פי PW.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 21 אוגוסט 2015, 00:19

DrKeo כתב:אני מפחד שהמשחק לא ירגיש קוהרנטי, כאילו הוא אוסף של חלקים ומשימות שלא מתחברים יחד. זה הפחד העיקרי שלי כי הגיימפליי מעולה והקונספט של MB עובד על פי PW.

זה בהחלט פחד רציונאלי, תמיד יש סכנה לאבד פוקוס כשאתה עובר ל SCALE שכזה, שמע אני לא אשקר שהייתי שמח לקבל המשך מסורתי ל 3 שמפותח לדור הבא בלבד בגראפיקה מטמטמת, אבל זה קוג'ימה וכל MGS הוא עורך שינויים ומכניס דברים חדשים, מבחינתי הייתי שמח שהיה נשאר בגבולות הבלו פרינט של הסדרה כשהוא עושה את החדש הזה אבל הוא החליט כמעט להחליף ז'אנר, אני מקווה שאני לא אתבאס יותר מדי וזהו, אני לא מפתח ציפיות גבוהות מדי.

ד"א קונאמי מאוד בטוחה לגבי המשחק, ביום ראשון לא רק שיהיו LET'S PLAY אלא שגם אמברגו הביקורות מוסר, לא יודע אילו מבקרים קיבלו עותקים או שאולי הם בכלל יבקרו את המשחק על סמך ה BOOT CAMP, אבל לפחות אמברגו ראשוני כלשהו הולך להיות מוסר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 אוגוסט 2015, 00:45

זה ממש מוזר כי הבנתי שנתנו להם איזה 20 שעות של משחק בבוט קאמפ (זה מה שגרג אמר בdlc שלשום) אז זה כנראה לא יהיה ביקורות, אולי רשמים.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 22 אוגוסט 2015, 00:59

מהע?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 אוגוסט 2015, 18:56

הסרטון שהבאת נוראי בלהסביר את העלילה אבל הוא בחלט משעשע :)

אני בסוף אקט 3 בmgs4, שכחתי שהוא רץ בסרטוני מעבר בחצי מהזמן ב15fps (משעשע שעכשיו פתאום 5 יהיה ב60). הסרטון מעבר בין אקט 2 ל3 גובל ב45 דקות, מטורף.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 אוגוסט 2015, 00:05

אגב הייתה לי תגלית שלא שמתי לב אליה בריצה המקורית שלי על mgs4, סיגינט מmgs3 הוא הדרפה צ׳יף מmgs1! ואו, הרגתי פטריוט בלי לדעת בכלל :)

אז בעצם סנייק רצח 3 פוריוטס לבדו, תותח הבן אדם.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 23 אוגוסט 2015, 12:01

וואלה גם אני לא ידעתי את זה :)
ויישר כח על זה שיש לך סיבולת ל MGS4, אני חושב שהוא החלש מהראשיים, והאווירה שלו מבאסת, הכל צבוע בחום מכוער ויש כל מני קטעי גיימפליי ממש רעים וגם העלילה יורדת עוד יותר מהפסים, זה נראה כמו משחק שקוג'ימה עשה בכח כי צריך.

לפחות עם MGS5 לא משנה איך יצא, רואים שיש שם תשוקה גדולה שלו, שזה סוג של חזון שהוא תמיד רצה להגשים עם הסדרה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 אוגוסט 2015, 12:39

bling כתב:וואלה גם אני לא ידעתי את זה :)
ויישר כח על זה שיש לך סיבולת ל MGS4, אני חושב שהוא החלש מהראשיים, והאווירה שלו מבאסת, הכל צבוע בחום מכוער ויש כל מני קטעי גיימפליי ממש רעים וגם העלילה יורדת עוד יותר מהפסים, זה נראה כמו משחק שקוג'ימה עשה בכח כי צריך.

לפחות עם MGS5 לא משנה איך יצא, רואים שיש שם תשוקה גדולה שלו, שזה סוג של חזון שהוא תמיד רצה להגשים עם הסדרה.

כן, אווה מספרת לך את זה באקט 3 בINFO DUMP המטורף שלה. בכלליות אקט 3 בMGS4 הוא הINFO DUMP הכי גדול שקבלתי בחיים שלי במשחק וידאו, פשוט מטורף. זה כזה אקט מוזר. הוא מתחיל במעקב ממש נוראי ומשעמם אחרי איש שורק ברחוב, ממשיך במרדף מכוניות/אופנועים מגניב לגמרי ברחובות ונגמר בקרב בוס סביר. בכלליות הבוסים בMGS4 פשוט נוראיים, הם כולם משחקים על זכרונות וסנטימנטים מMGS1 והגיימפליי בהם לא ממש כיף במיוחד. למשחק יש קטע הזוי עם נוסטלגיה, בכל סצנת מעבר מופיע לך X כל כמה דקות שמראה פלאשבקים על המסך, כל הקטע בשאדו מוזס שנותן לך בהתחלה אפילו לשחק בMGS1 לכמה שניות ובכלליות כל העלילה בנויה מסביב לנוסטלגיה לMGS1 ושאר הסדרה.

אני כן יכול להגיד שכשאני חושב MGS4 רק אקט 1 יושב לי בראש, החום של אפגניסטן (?), לא הירוק של אקט 2, לא הצהוב/זהב של אקט 3, לא השלג והקפור של אקט 4 ולא המתכתיות של אקט 5, רק החום והמדבר המגעיל של אקט 1 נמצא לי בראש. דווקא אחרי אקט 2, העלילה מתחילה להיות ממש מעניינת אבל פאק בכמה שטויות היא מרופדת זה פשוט מטורף. כל הקטע עם ליקוויד והיד, מה המטרה של זה היה בכלל? למה קוג'ימה הכניס את זה לסדרה? זה כל כך לא ברור, הרי המטרות של ליקוויד ושל אוסלוט היו כל כך חופפות (פשוט ממניעים שונים, ליקוויד רצה להיות ביג בוס החדש, אוסלוט רוצה לכבד את המורשת של ביג בוס ולהחזיר את הפטריוטס למסלול שלו ולא של זירו) שזה פשוט מיותר ברמות אחרות. זה לא מקדם את העלילה בשיט או משנה אותה אם היו מסירים את זה, רק עושה הכל מפגר יותר. תודה לך MGS2, באמת תודה :)

אני חייב להגיד, אחרי צלילה די עמוקה לLORE של הסדרה כששחקתי 7 משחקי MGS בשנה האחרונה, שאני עדין לא מצליח להבין לגמרי את הTIMELINE. ביג בוס הקים את הפטריוטס עוד לפני PEACE WALKER ובטוח שלפני GZ אבל במשחקים האלה הוא המתעלם מהם לגמרי כאילו הם לא קיימים, כאילו הוא מעולם לא התעסק בזה. הוא תמים ומופתע מכל דבר, הבן אדם פאקינג פאטריוט והוא בשוק מכל מה שקורה סביבה. קשה לי לקנות את זה, זה פשוט מוזר.

טוב, אני בסוף של אקט 4 (בדיוק סיימתי את Crying wolf, כמה נוסטלגיה אפשר לנסות לעשות? להלחם בצלפית בשם WOLF באותה זירה בדיוק שנלחמת בסנייפר וולף בMGS1? באמת קוג'ימה) כך שאני משער שאני ממש מתקרב לסוף המשחק. למרות שאם אני זוכר נכון, הסיום + הכתוביות + הסצנה אחרי הכתוביות הן 3 שעות, ערב שלם בפני עצמו רק מהרגע שהורגים את הבוס הסופי.

אה כן, ועוד משהו ששמתי לב שקוג'ימה אוהב לעשות, לתת 872497 שמות לאותו דבר רק כדי לבלבל אנשים. למשל ביג בוס נקרא ג'ון, אבל גם קוראים לו ג'ק, הכינוי של הוא נייקד סנייק ואחרי MGS3 מי שלא חבר שלו קורא לו ביג בוס, אותו אותו אדם, ארבעה שמות. הפטריוט/לה לי לו לה לו/סייפר (ואפשר גם לזרוק את הפילוסופים פנימה). אוטקון/האל, ביג מאמא/אווה, אוסלוט/שלשסקה וכך הלאה. זה פשוט הזוי, הרצון של הבן אדם הזה לסבך דברים לא מסובכים הוא פשוט הזוי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 23 אוגוסט 2015, 13:49

הקטע של היד שהכניס את כל תסבוכת ליקוויד-אוסלוט היה אחד מרגעי השפל של הסדרה, והכי עצוב זה שהיה נראה שקוג'ימה לא יודע איך לצאת מהשטות הזו אז הוא הכניס איזה תירוץ מסכן שבו זה הכל היה הצגה בשביל הפטריוטס או משהו, מגוחך :/
גם הוא בטח מצטער על החרא הזה בדיעבד.

ואתה בטוח שבתקופה של GZ כבר היה אמור להיות הפטריוטס שביג בוס חלק מהם, זה נראה לי משהו שהגיוני שנראה ב 5 כשהוא מקים את כל הצבא שלו לא?
ברור לי שכבר ב GZ הוא חייל מלא תהילה אבל את הכח שלו באמת הוא צובר ב 5, ושם בטח גם יגיע הקטע של הפטריוטס נראה לי.

וכן MGS4 מרגיש מאוד עצלני יצירתית, מרגיש כאילו הוא נעשה בתקופה שלקוג'ימה ממש נשבר מהסדרה (גם בטח ה DOWNGRADE של הפס3 שפגע חזק בגראפיקה של המשחק כמו שראינו בטריילר הראשון לא תרם למצב הרוח שלו) והוא עשה אותו מכח האינרציה והתחייבויות כלפי קונאמי וסוני, אז הוא ניסה לעשות איזה FAN SERVICE ולענות על כל מני שאלות שעדיף כנראה היה להשאיר ללא תשובה. (במקום לאמר NANOMACHINES על כל דבר)

הקטע האהוב עלי מתוכו זו הסצינה שאוסלוט-ליקוויד משתלט על המערכת ויורה עם האצבעות שלו על הפלוגה של מריל ומשמיד הכל, עשויה מעולה.

בקשר לשמות, חלק זה ערבוב של שמות קוד עם שם אמיתי, חלק זה עניין של הפתעה כמו ביג מאמא שאתה לא יודע שזאת EVA, חלק זה סיבוך מפגר של קוג'ימה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 אוגוסט 2015, 15:50

bling כתב:הקטע של היד שהכניס את כל תסבוכת ליקוויד-אוסלוט היה אחד מרגעי השפל של הסדרה, והכי עצוב זה שהיה נראה שקוג'ימה לא יודע איך לצאת מהשטות הזו אז הוא הכניס איזה תירוץ מסכן שבו זה הכל היה הצגה בשביל הפטריוטס או משהו, מגוחך :/
גם הוא בטח מצטער על החרא הזה בדיעבד.

ואתה בטוח שבתקופה של GZ כבר היה אמור להיות הפטריוטס שביג בוס חלק מהם, זה נראה לי משהו שהגיוני שנראה ב 5 כשהוא מקים את כל הצבא שלו לא?
ברור לי שכבר ב GZ הוא חייל מלא תהילה אבל את הכח שלו באמת הוא צובר ב 5, ושם בטח גם יגיע הקטע של הפטריוטס נראה לי.

וכן MGS4 מרגיש מאוד עצלני יצירתית, מרגיש כאילו הוא נעשה בתקופה שלקוג'ימה ממש נשבר מהסדרה (גם בטח ה DOWNGRADE של הפס3 שפגע חזק בגראפיקה של המשחק כמו שראינו בטריילר הראשון לא תרם למצב הרוח שלו) והוא עשה אותו מכח האינרציה והתחייבויות כלפי קונאמי וסוני, אז הוא ניסה לעשות איזה FAN SERVICE ולענות על כל מני שאלות שעדיף כנראה היה להשאיר ללא תשובה. (במקום לאמר NANOMACHINES על כל דבר)

הקטע האהוב עלי מתוכו זו הסצינה שאוסלוט-ליקוויד משתלט על המערכת ויורה עם האצבעות שלו על הפלוגה של מריל ומשמיד הכל, עשויה מעולה.

בקשר לשמות, חלק זה ערבוב של שמות קוד עם שם אמיתי, חלק זה עניין של הפתעה כמו ביג מאמא שאתה לא יודע שזאת EVA, חלק זה סיבוך מפגר של קוג'ימה :)

זה העניין, הפטריוטס קמו איזה 4 שנים לפני PW ו-5 שנים לפני GZ. הFLOW שאמור להיות (ואני כבר בטוח בו ב99% אחרי כל הטחינת MGS שאני עושה לאחרונה, זה עדין ממש מבלבל):
(ספויילר למי שעדין מתכנן לשחק בMG1 עד 4 לפני 5, אני משער שיש פה אפס אנשים כאלה?)
ספויילר: הצג
- הפילוסופים מתו מזמן, אוסלוט הוא סוג של הסוכן האחרון שפועל בשמם, אווה גונבת חצי מהכספים שלהם, זירו את החצי השני
- ביג בוס, אווה, אוסלוט, סיגינט (שהוא הפאקינג דארפה צ'יף, מי ידע?), פרמדיק וזירו מתאחדים מאחורי החזון של הבוס בשנת 1970 ורוצים לממש אותו בעזרת הכספים של הפילוסופים. הם מקימים את הפטריוטים
- זירו רואה את החזון של הבוס כאחדות של כל אומות העולם, בעצם שלא יהיו יותר מדינות. ביג בוס רואה את החזון של הבוס כחופש מוחלט משליטה והוראות, חיילים ללא גבולות ומדינות
- נוצר על החילוקי דיעות על החזון של הבוס קרע בין זירו לביג בוס, זירו מפחד לאבד את האחיזה של הפטריוטס בממשל האמריקאי בגלל זה כי כל הכוח של הפטריוטס מבוסס על הכסף שלהם וההערצה שיש בממשל האמריקאי לביג בוס. כתעודת ביטוח למקרה והוא יאבד את ביג בוס, הוא מחליט ליצור שיכפול גנטי שלו שיוכל להחליף את ביג בוס
- ב1971 מתחיל הפרוייקט שיוצר את ליקוויד וסוליד סנייק
- הפרוייקט הזה היה הקש ששבר את גב הגמל, ביג בוס עוזב את הפטריוטים בגלל זה. הוא מחליט ללכת במסלול שהוא חושב שהוא החזון של הבוס ומקים את MSF
- אז PW קורה ב74 וגם מגלים (למי שאשכרה עשה את כל התוכן GRIND כמוני) שעכשיו זירו קורא לפטריוטים סייפר
- אז GZ קורה ב75
- ב84 מתחיל MGS5

בקיצור, הפטריוטים חיים וקיימים בזמן GZ ו-MGS5. לא רק שהם קיימים, ביג בוס הספיק להקים אותם ולפרוש מהם לפני GZ.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 23 אוגוסט 2015, 16:36

וואלה? פשוט הזוי אם ככה.
עזוב אני בשלב שאני מקווה להנות מהסיפור בפני עצמו, מה THEME שקוג'ימה ירוץ איתו הפעם, קצת קריצות נוסטלגיות, לא הולך לנתח אותו למוות ולקחת אותו ברצינות כאילו מדובר באיזה LORE משובח, הסדרה כבר קפצה כל כך הרבה כרישים שהיא כבר בשלב של לוויתנים.

ד"א קוג'ימה צייץ את התמונה הבאה של RETAILER באוסטרליה שנותן לו קרדיט איפה שקונאמי לא:
תמונה

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 23 אוגוסט 2015, 17:03

DrKeo כתב:אגב הייתה לי תגלית שלא שמתי לב אליה בריצה המקורית שלי על mgs4, סיגינט מmgs3 הוא הדרפה צ׳יף מmgs1! ואו, הרגתי פטריוט בלי לדעת בכלל :)

אז בעצם סנייק רצח 3 פוריוטס לבדו, תותח הבן אדם.

אני לא זוכר אם הפרט הזה מופיע שם אבל בכל מקרה, יש הורדה חינמית ב-PS3 שנקראת Metal Gear Solid 4 Database. זאת תוכנה שהיא בעצם וויקי מפורט בטירוף על כל משחקי הסדרה שיצאו עד 4. שווה לתת בה רפרוף.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 אוגוסט 2015, 17:50

תראה, דוגרי כבר אין יותר מסתורין בסדרה, אין שאלות גדולות. 99% מהשטויות וכל הנאנו משינס מאחורינו אז כן, כמו MGS3 אני מצפה לסיפור שמוכל בעצמו שלמעריצים של הסדרה יהיו רגעי ה"פאק, זה סנייק אבל בן 12!". יש רק דבר אחד שמפחיד אותי, AI. יש לא מעט בהעלילה של PW ואני מפחד שזה יחלחל לMGS5. זה שנות ה80, אין לי כוח שיחפרו על AI. זה כל היופי על המשחקים שמתרחשים בתקופה של תרום MGS2, אין נאנו שיט, אין AI, אין שטויות (מעבר לשטויות שאנחנו רגילים אליהם כמו אנשים מרחפים או סוסים מחרבנים). אני מפחד שהשיט של הAI יכנס לשם ויהרוס את העלילה :/

אה, ומגניב שנותנים לו קרדיט. אני ממש עצוב שיש מצב שהוא הולך לחברת קז'ואל זבל. למה אני לא מליארדר? הייתי פותח מפיצה פילונטרופית ואוסף את כל המפתחים המדהימים שמאבדים את הצוות שלהם כמו קן לוין או קוג'ימה.

אגב, מה שדברנו עליו כאן (כל הסיפור של הפטריוטס) לא מופיע באינדקס של PSN כי אין שם את העלילה של MGS4, רק כל מה שיצא לפניו (כלומר MG, MG2, MGS1-3).

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 24 אוגוסט 2015, 10:36

שוחררו ביקורות ל־Metal Gear Solid V, והן מדהימות: 10 ב־IGN וב־Gamespot. כרגע יש לו ממוצע ציונים של 95% לאחר שש ביקורות.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אוגוסט 2015, 11:20

כן, בנתיים 90+ מכל הגדולים, ואפילו 100 מIGN ומגיימספוט כמו שאמרת. רק איזה אתר איטלקי אחד הורס עם 88 מתוך 15 ביקורות של 90+ :)

בגיימספוט אגב המבקר שחק 50 שעות, סיים את הסינגל + כל מני משימות צד ונכתב לו שהוא עשה 40% מהמשחק.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 24 אוגוסט 2015, 11:40

DrKeo כתב:
בגיימספוט אגב המבקר שחק 50 שעות, סיים את הסינגל + כל מני משימות צד ונכתב לו שהוא עשה 40% מהמשחק.

יש גם פה ושם כתבות "מחשבות מה40 השעות הראשונות של המשחק" ושבהם נכתב שעוד יש כל כך הרבה לגלות ושהם סיימו רק 40% ושהם רוצים עוד זמן עם המשחק לפני שהם כותבים את הביקורת.
לא משנה מה, ברור שזה משחק עצום.

זה כזה מוזר. הביקורות שקראתי/ראיתי עד עכשיו מאוד חיוביות. כולם אוהבים את המשחק. לא זכור לי אף פעם שהיה משחק שהתקבל כל כך טוב ושהיה לי כל כך מעט עניין בו. אני גם מחפש משהו שימלא את הואקום שנוצר בחיים שלי אחרי שסיימתי את הוויטצ'ר 3, אז בכלל זה מפתה.
גם כבר נאמר בביקורת של GT שהוא לא ידידותי למי שחדש לסיפור ולעולם (למרות שעם כל הויכוחים שקראתי פה על למה 2 ו4 מחורבנים ולמד 3 ו1 אחלה, יש מצב שאני לא כזה נוב :P ), כך שזה מדאיג.

בכל מקרה, אני כרגע מתקין מהסטים שלך את GZ. אני מניח שגם המשחק עצמו ולא רק הדמו, יהיה זמין בשיתוף, אז אוכל לנסות אותו, למרות שאין לי כוונה לקנות אותו. נחמד כשהעולם הראשון מטפל בבעיות עולם ראשון.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אוגוסט 2015, 12:07

כל כך קשה לדעת אם העלילה קשה למי שלא מכיר כל עוד לא ממש שחקתי בו וראיתי באמת מה הולך שם אבל אתה שחקת בMGS3 אז לדעתי אתה מוכן. שחק בGZ, תשמע את הקלטות שיש שם (זה נראה הרבה כי אתה מקבל הכל במכה אבל אתה באמת מקבל כל כולן במכה אחת) ותקרא את התקציר 11 עמודים (זה יותר 11 פסקאות). לדעתי אחרי זה תהיה מוכן. חוץ מזה קשה לי להאמין שאחרי שתראה את הסרט סיום (שעתיים, זה אשכרה לוקח שעתיים אם אתה באמת מבזבז זמן. משימה אחת בלבד) אתה לא תרצה להתחיל לשחק בMGS5.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 24 אוגוסט 2015, 12:13

DrKeo כתב:כן, בנתיים 90+ מכל הגדולים, ואפילו 100 מIGN ומגיימספוט כמו שאמרת. רק איזה אתר איטלקי אחד הורס עם 88 מתוך 15 ביקורות של 90+ :)

הציונים מדהימים, סיכוי גבוה שיסיים עם ה MC הכי גבוה השנה (האיום הכי גדול זה FO4 ולי לא נראה שהוא מציע קפיצה מספיק גדולה כדי שיקבל יותר אבל אי אפשר לדעת), אבל כן יש חסרונות, שאולי הם ברורים מאליהם בגלל המעבר לעולם פתוח, הפייסינג של הסיפור הבנתי הרבה יותר איטי ולפעמים אין התפתחות עלילתית שעות רבות.

יש מבקרים כמו GT שהתבאסו והרגישו שהסיפור יחסית דל ושהוא נגמר עם קצוות פתוחים ובפתאומיות, כאילו צריך לבוא המשך (שזה נשמע קצת מצחיק למשחק שנמצא על ציר זמן של אמצע ה LORE, כאילו לא ברור לכולם מה קורה בעתיד) אבל מסתבר שרוב המבקרים שיחקו ב BOOT CAMP כידוע, ושהרבה מהם רצו את הקמפיין, אבל יש המון סיפור בתוכן צד ושהרבה ממנו מועבר בקלטות.

בכלל נראה שרוב התפקיד של קיפר סאת'רלנד מועבר דרך הקלטות, איך שהוא היה ב GZ, טפוס "שתקן" שכזה, ככה הוא לאורך רוב קטעי המעבר.
בנוסף הסיבה שיש כאלו שהרגישו שהמשחק לא הביא סיום מספק זה בגלל שהם לא פתחו את הסיום "האמיתי" שלו, מתברר שגם פה כמו עם באטמן יש קטע של סוף אמיתי, רק שהתנאים לפתוח אותו קצת יותר טריקיים, אבל לא ברמה של PW כמו שתיארת, יש מצב שצריך לעשות תוכן צד בכמות מסויימת, אולי זה עניין של להגיע ל LEVEL מסויים, לא ברור בשלב הזה.

בנוסף גם אלו שלא קיבלו את הסוף האמיתי, היו צריכים לעשות משחק חוזר על חלק מהמשימות בסוף כדי להיות קבילים בשביל להמשיך הלאה, אני לא יודע אם זה אכן עניין של גריינדינג או שדווקא זה משהו שביקשנו בוויצ'ר ומקבלים פה, יכול להיות שבגלל שהם שיחקו ב BOOT CAMP ורצו את הקמפיין יחסית ללא הרבה תוכן צד, המשחק דרש שישלימו ממנו יותר, אולי הוא מתוכנן ככה שאתה חייב להגיע ל LEVEL מסויים ואם אתה עושה נגיד 30-40% תוכן צד לפחות אז לא תהיה בעיה ואין צורך לעשות גריינדינג.
לפחות אני מקווה שזה ככה.

בקיצור, המשחק הוא בהחלט לא MGS מסורתי, אני בטוח שלמרות השבחים מקיר לקיר הוא יהיה מאוד מעורר מחלוקת בקרב הקהילה, ובכל זאת, נראה שמדובר במשחק ההתגנבות עם הגיימפליי הכי טוב אי פעם, ה MB כמו שאמרת מוסיף הרבה, אי אפשר להתווכח עם הממוצע הזה מבחינת איכות, זה רק עניין של לא בטוח שהוא מתאים לכל אחד, אבל נשמע שלדעת לא מעט מהמבקרים מדובר ב MGS הכי טוב שהם שיחקו.
קוג'ימה שומר על הרקורד המדהים שלו של 9+ (עוד מה PS1 ואני בטוח שגם מה 8 BIT אם היה MC וביקורות בזמנו) עם המשחקים הראשיים בסדרה (וגם חלק מהצדדיים) לפני שהוא עוזב, ועוד DEATH חשב שזה מהלך טוב למותג :)
נערך לאחרונה על ידי bling ב 24 אוגוסט 2015, 12:24, נערך פעם 1 בסך הכל.

התנין
Trainee

הודעהעל ידי התנין » 24 אוגוסט 2015, 12:17

אם לא שיחקתי במשחקים קודמים בסדרה זה אמור להפריע לי ליהנות מהמשחק החדש?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 24 אוגוסט 2015, 12:23

מבחינת עלילה נשמע שכן, תנסה לראות סיכומים ביוטיוב של הסדרה.
"למזלך" זה משחק שהרבה פחות חופר עם העלילה שלו מהקודמים ושהרבה ממנה מועבר בקלטות אופציונאליות, יש לך המון גיימפליי טהור פה ככה שאם יש MGS שאפשר לשאוב ממנו הרבה הנאה למרות שאתה לא מבין בדיוק כל מה שקורה, זה MGS5.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אוגוסט 2015, 12:27

אתה שואל את שאלת מליון הדולר תנין. אני חושב שקשה לנו לענות לך כי לא שחקנו בו בעצמנו. היתרון הוא שהוא מתרחש יחסית מוקדם בTIME LINE של הסדרה (אחרי MGS3 אבל לפני כל שאר הסדרה) כך שזה לא MGS4, הם לא הולכים לדבר שטויות שלא תבין אפילו על מה הם מדברים. אני משער שGZ יספק לך מספיק רקע בשבילו אבל זאת באמת שאלה טובה.

בלינג, אני לא יודע איך לבלוע את מה שאומרים על המשחק. גם בPW, בגלל שהוא מחולק לפרקים יכלת לפעמים לשחק שעתיים לפני המשימה הבאה וקידום העלילה. צריך להבין שהבניה של MOTHER BASE מרגישה כל כך חשובה, שלפעמים במקום להתקדם למשימה הבאה כדי להתקדם בעלילה אתה רוצה לעשות משימת צד של 5 דקות כדי לקדם את MB. זה לא שונה מדי מהוויצ'ר, המשימות ציוד למשל הן משמימות ואין ברובן כלום מעניין חוץ מאשר להגיע למיקום ולמצא את השריון אבל עושים אותן כי רוצים לקדם את בניה של גארלט.

החלק שהכי מפחיד אותי הוא שאם אומרים שזה לא מרגיש כאילו הסיפור נגמר עד הסוף. כלומר שהפנטזיה שלי עם החיבור בין הסוף של MGS5 להתחלה (או אפילו הסוף) של MG1 כנראה לא קורה :(

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 24 אוגוסט 2015, 12:33

DrKeo כתב:כל כך קשה לדעת אם העלילה קשה למי שלא מכיר כל עוד לא ממש שחקתי בו וראיתי באמת מה הולך שם אבל אתה שחקת בMGS3 אז לדעתי אתה מוכן. שחק בGZ, תשמע את הקלטות שיש שם (זה נראה הרבה כי אתה מקבל הכל במכה אבל אתה באמת מקבל כל כולן במכה אחת) ותקרא את התקציר 11 עמודים (זה יותר 11 פסקאות). לדעתי אחרי זה תהיה מוכן. חוץ מזה קשה לי להאמין שאחרי שתראה את הסרט סיום (שעתיים, זה אשכרה לוקח שעתיים אם אתה באמת מבזבז זמן. משימה אחת בלבד) אתה לא תרצה להתחיל לשחק בMGS5.

לא באמת שיחקתי MGS3. סתם ניסיתי לשחק איזה שעה-שעתיים ונמאס לי ממש מהר בגלל כל השיחות המפגרות, השליטה המחורבנת וכמות הפעמים שעצרו את הגיימפליי בשביל משהו מטומטם. בערך אותה חוויה שהיתה לי עם MGS2, רק בלי ה"וואו, המשחק הזה יפה".
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 24 אוגוסט 2015, 12:42

DrKeo כתב:אתה שואל את שאלת מליון הדולר תנין. אני חושב שקשה לנו לענות לך כי לא שחקנו בו בעצמנו. היתרון הוא שהוא מתרחש יחסית מוקדם בTIME LINE של הסדרה (אחרי MGS3 אבל לפני כל שאר הסדרה) כך שזה לא MGS4, הם לא הולכים לדבר שטויות שלא תבין אפילו על מה הם מדברים. אני משער שGZ יספק לך מספיק רקע בשבילו אבל זאת באמת שאלה טובה.

בלינג, אני לא יודע איך לבלוע את מה שאומרים על המשחק. גם בPW, בגלל שהוא מחולק לפרקים יכלת לפעמים לשחק שעתיים לפני המשימה הבאה וקידום העלילה. צריך להבין שהבניה של MOTHER BASE מרגישה כל כך חשובה, שלפעמים במקום להתקדם למשימה הבאה כדי להתקדם בעלילה אתה רוצה לעשות משימת צד של 5 דקות כדי לקדם את MB. זה לא שונה מדי מהוויצ'ר, המשימות ציוד למשל הן משמימות ואין ברובן כלום מעניין חוץ מאשר להגיע למיקום ולמצא את השריון אבל עושים אותן כי רוצים לקדם את בניה של גארלט.

החלק שהכי מפחיד אותי הוא שאם אומרים שזה לא מרגיש כאילו הסיפור נגמר עד הסוף. כלומר שהפנטזיה שלי עם החיבור בין הסוף של MGS5 להתחלה (או אפילו הסוף) של MG1 כנראה לא קורה :(

דווקא בוויצ'ר יש משימות ציוד עם עלילה גם, במיוחד האלו של הציוד וויצ'רים למיניהן שמקפידים לתת לפחות עלילה בכתב, אבל נשמע שגם ב MGS5 יהיו למשימות בסגנון הזה לא מעט עלילה ואפילו חשובה לפי מה שאומרים, בניגוד לוויצ'ר.

בקשר לסיפור, מן הסתם אני לא יכול לענות לך כי לא בא לי להחשף לספוילרים, אבל כן יש סוף אמיתי שהבנתי מהמבקרים שהגיעו אליו (הם מגיבים ב GAF חלקם, בעיקר אני מסתמך על הכתב מ KOTAKU שמגיב שם ושהחליט לא לעלות ביקורת בגלל שרוצה לעבור על רוב התוכן, למרות שברור שהביקורת שלו תהיה סופר חיובית כבר מעכשיו) שהוא מספק לדבריהם, אבל כדאי לך בלי קשר להנמיך ציפיות, כל הקטע שמשחקים נגד סנייק זה די FAN FICTION מלחתכילה.

קאוטיק, אז MGS5 זה חדשות טובות בשבילך, שם אין כמעט הפרעות, אם כבר התלונה של אוהבי הסדרה היא שאין מספיק הפרעות :)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 24 אורחים