bling כתב:זה לא מדויק,יש בקונסולה הרבה קוסטמיזציות שסרני הכניס,יכולות ה GPGPU הם ברמה שאין כמעט באף כרטיס גם הכי high-end,יש גם מונח שלא הבנתי אותו במלואו ששמו HUMA ש AMD אמורה להכניס לסדרות החדשות שלה שגם קשור ליכולות חישוב מקבילות ושהפס4 תומך בו בצורה מלאה (הבנתי שגם ל ONE יש יכולות כאלו רק יותר מוגבלות),כמובן שכרטיס מסך חזק במיוחד יתגבר על כל מכשלה שכזו עם brute force אבל זה כן נותן לפס4 יתרון על כרטיסים בכח שלו ומעלה עד רמה מסוימת,נצטרך לראות אם ינצלו את זה כדי לראות עד לאן זה מגיע.
בכל אופן הרעיון זה שאלו טכנולוגיות שאין ברוב כרטיסי המסך ברמה דומה לפס4,עד כמה זה ינוצל? לא ידוע.
זה לא היה עד כדי כך ידוע,כאילו גם אם קנית את FLOWER ביום שהוא יצא לפני מספר שנים כשלא היה לך מושג בכלל מה זה פס4 אתה תקבל אותו בחינם,זה מאוד מאוד יפה מצידם כי זה משהו שהם ממש לא חייבים לספק לך,על זה צריך לאמר כל הכבוד.
על מה שצריך לקלל אותם לעומת זאת זה שהם לא מאפשרים לי להחליף את שם המשתמש שלי בפס4 שאני סוחב 7 שנים ולא הייתי במיטבי כשבחרתי בו,מה לעזאזל הקטע שלהם!?
מטומטמים.
אין בפס4 פיצ'רים גרפים שאין בכרטיסים של היום בPC (או יותר נכון כרטיסים מסדרה 5XX של NVIDIA וסדרה 6XXX של AMD), פיצ'רים קטנים של שיפור ביצועים כמו HUMA זה יופי אבל אתה צריך להבין שהיום כרטיס מסך של 300$ חזק יותר מפי 2 מהGPU של הפס4 וכרטיס של 500$ חזק פי יותר מ3 ואלה כרטיסים שיצאו חצי שנה לפני הפס4. עוד חצי שנה כשהפס4 תהיה בת חצי שנה הפער יגדל עם סדרה 8XX של NVIDIA שאמור לתת קפיצה אדירה מסדרה 7 (ארכיטקטורה חדשה סופסוף, קפיצה גדולה כמו סדרה 6XX מ-5XX) וכך יקרה כל שנה שוב ושוב ושוב. זה לא שהפס4 קרובה לPC היום, זה לא הפס3 מול הPC של אותה תקופה, זה הפס3 מול הPC של שנתיים אחריה. אין מה להשוות בכלל, דמואים טכנולוגים שרצו על ה580GTX רצו בגרסה משונמכת קלות על הפס4 ועוד חצי שנה אנחנו כבר ב880GTX. הPS3 היא באמת הHIGH END של 2011 והיא יכלה להיות קונסולה מטורפת ב2011 אבל היום זה 2013 וצריך להתיחס אליה בהתאם. כלומר אחרי יבוש של 8 שנים בדור הקודם בשביל עולם הקונסולות הקפיצה אדירה אבל משחקי השיגור של הפס4 רצים על מחשבים של 3000 היום בקלות, כשה360 הייתה בחיתולים היית צריך מחשב של 7000 שקל רק בשביל להריץ את אובליביון ואת GRAW בצורה טובה ב1280X1024. רק בשביל לסבר את האוזן, כשה360 שוגרה היה בתוכה כרטיס מסך של 400$ ומעבד משולש כשהPC רק היה עדין בחיתולים של המעבד הכפול. היום יש לפס4 מעבד LOW END כפול של לפטופ וכרטיס מסך חלש מכרטיס של 139$ (ה260X שחזק מהGPU של הפס4 בפחות או יותר 20%). זה כבר לא הדורות הקודמים, אתם חייבים להתרגל, עוד שנתיים לא בטוח שתצטרכו כרטיס מסך בשביל לנצח את הפס4 אלה רק לקנות מעבד אינטל עם כרטיס משולב בתוך הCPU מסדרת i.
אני מקווה שכבר עכשיו אתה רואה את BF4 ומבין שהוא רץ בהגדרות פס4 ב60FPS ברזולוציה של הפס4 על PC שיש בו כרטיס כמו ה660GTX על פי toms hardware וזה מה שצריך היום בשביל להשוואת בPC היום. הכרטיס הזה הוא הכרטיס הכי LOW END שמיועד לגיימרים שיצא באמצע 2012. זה הפס4, גם יש בה כרטיס מסך קצת יותר חלש מה660GTX (מה שיש בה זה בעצם 7870M שזה בעצם GPU לפטופים שנופל בין ה7850HD ל7870HD) ומעבד די בזוי. אז כן, אני בטוח שישאבו ממנה גרפיקה מצויינת במשחקים בלעדיים שיראו פשוט נהדר אבל להשוות אותה למחשב ב1000 יורו זאת בדיחה. הרי במחיר כזה, 1400$, אפשר לבנות בקלות יתרה מחשב עם שני 780GTX שיספקו לך 8GFLOPS כשהפס4 מספקת לך 1.6, זה פי 5 מהפס4 ועוד NVIDIA ממעיטים ביכולות GFLOPS בכרטיסים שלהם, אם הייתי עושה לך מחשב עם שני כרטיסי AMD היינו מגיעים גם לפי 7 בביצועי הFLOPS.
בקיצור, מה שאני אומר פשוט, אם אתה מחפש גרפיקה לך על PC ומי שמנסה בכלל להשוות את הפס4 לPC אולי יצא לגמרי צודק אם נשווה PC של 400$ מול פס4 של 400$ אבל כשמסתכלים על התמונה הכוללת (עלויות משחקים, עלויות אונליין, חופש מלא לשידרוג עתידי אחרי כמה שנים והעובדה שPC זה לא רק מכונת משחקים אלה כלבו מטורף שכולל ה-כ-ל) אז המרחק בין הPC לפס4 מאוד גדול. גם בפונקציונאליות וגם בגרפיקה, ביחוד למי שמוכן לשלם ולקבל מחשב שחזק פי כמה מהפס4.
We're just normal men. We're just innocent men