משחקי 2020

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: משחקי 2020

הודעהעל ידי glass man » 10 נובמבר 2020, 18:50

Uncle Pey'j כתב:אני מעריך את הפרפקציוניזם הפסיכי שלהם,אבל הם מסתכנים כאן כי המשחק כבר הזדהב והדיסק מאסטר נשלח לשיכפול המוני,יש מצב שהמשחק פשוט ידלוף להם דרך איזה ריטיילר באינדונזיה או משהו.
אני יודע שהדחייה ברובה קשורה לגרסאות הדור הנוכחי (מהיום הדור הקודם אני מניח :) ) אבל אין לי ספק שהם עדיין ימשיכו לעשות פוליש גם לבילד של הפיסי והדור הבא.

זה באמת יכול לקרות קרה משהו כזה לדאוס אקס HR לא זוכר איזו גרסה שלו דלפה.. אבל דלפה ולפני ההזדהבות וזה דווקא גרם לאנשים לעוף עליו. אני ישר אחרי הקריאה של הרשמים מההדלפה עשיתי פריאואדר :)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 10 נובמבר 2020, 18:52

זה קרה ל cdpr עם הוויצ'ר 3.הוא היה זמין בערב הסעודית איזה חודש לפני..
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 נובמבר 2020, 19:34

https://www.vg247.com/2020/11/11/ubisof ... es-remove/

מישהו בטוויטר כתב שהתיאור של מישהי שיש לה צלקות נוראיות על הפנים כתוצאה מכוויה (במשחק כן?) והיא מתביישת בזה או משהו כזה - זה כמו לצחוק על נכים, אז מאחר ואנחנו בשנה הנכחית - יוביסופט התנצלו והגיבו לו שהם הולכים לעדכן את הטקסט הזה.
אני לא הבנתי מה שם נחשב לפוגעני כל כך, אולי אתם תצליחו להסביר לי.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 11 נובמבר 2020, 19:47

בטח איזה יוזר מ-Era,הם חיים בשביל השיט הזה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 נובמבר 2020, 20:23

הם מציגים פה אנשים עם מגבלות פיזיות כאנשים מעוותים ואלימים ומרירים.לא חסרים אנשים שלא מסוגלים לתת לאנשים נכים את הכבוד המנימלי שמגיע להם.
אז בעיני דווקא טוב שלשם שינוי יוביסופט מודים בטעות שלהם וממהרים לתקן עוול חברתי אמיתי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 נובמבר 2020, 20:43

כן אבל אתה מתאר תקופה אחרת. והגיוני שאם מנדים אנשים מהחברה אז הם יפנו לפשע.
אגב, אם נשתעשע ברעיון - צריך לשנות או להסיר את הדמות של הארווי דנט מהאביר האפל ;)

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 11 נובמבר 2020, 20:51

BiA כתב:נכון, לא התלהבתי יותר מדי מהקמפיינים של Y1, כלומר ערכי ההפקה נהדרים והגאנפליי מצוין והדוק מן הסתם, אבל הם די meh. אבל כן, צריך לקחת אותם לגמרי בגדר הקדמה למשחק ולא צריך לחשוב עליהם כמו על קמפיינים למשחק סינגל.

כן, נראה לי שלקחו את זה פה קצת קשה מידי... כל הנרטיב של האור והחושך והשיט הזה בדסטיני הוא קשקוש פומפוזי די מטומטם - ועוד לנסות לתת את ההרגשה הזו של חשיבות של השחקן במשחק שהוא בתכלס shared-world... העלילה של הקמפיין (+שתי ההרחבות הראשונות) מטופשת, עושה וי על כמעט כל trope בנאלי, והיא קופצת בין מקומות שונים שלא אכפת לי מהם יותר מהר מסרט בטרילוגיה החדשה של סטאר וורס - אבל ממש לא עליה חגגתי (זה לא שבדום או וולפנשטיין שיחקתי בשביל העלילה).

על מה כן? ערכי הפקה בשמיים (כולל בפן של המוזיקה, עם ישראלים שהצליחו להיכנס לנעליים האגדיות של מרטי אודונל), קאסט מדובבים מצויין שמצליח להתעלות על הבנאליות של העלילה (Cayde-6 כמובן ההיילייט), ומן הסתם encounter design מופתי שגורם לכל event צדדי להרגיש יותר מתגמל ומעניין מרגעי שיא במשחקי הFPS שיצא לי לשחק בשנים האחרונות.
מעבר לכל זה אני פשוט הופתעתי מההפקה של הקמפיין לטובה בהתחשב בזה שמדובר ב-looter-shooter: גם בגלל שציפיתי יותר למשהו סטייל בורדרלנדס או The Division עם אמצעי עלילה 'זולים' שמקודמים בעיקר בקשר ואצל נותני משימות - אבל בפועל קיבלתי קטעי CGI סופר מושקעים שבטח מסתכמים לאיזו שעה נטו של סרט, וגם בגלל שאת כל החלק הזה הם חילקו לכולם בחינם בעוד אני חשבתי שדווקא הקמפיינים יהיו נעולים מאחורי חומת תשלום.

עוד יתרונות מהותיים מבחינתי זה שלפחות בחלק העלילתי שלו, המשחק לא באמת הרגיש גרינדי כמו looter-shooter:
לא היה פה את הOCD של ארגזים ותיבות מרצדים כמו בבורדרלנדס - גם התיבות וגם קטעי הLore המוחבאים (שבתכלס כתובים יותר מעניין מהעלילה של הקמפיין) הם נדירים ומועטים יחסית, לא היה צורך לעשות משימות צד בכלל בשביל הגרינד (אבל לפעמים פשוט לא עמדתי בפיתוי כי זה פשוט כל כך נגיש), ואפילו כשזה מגיע לנשקים - נשקים התחלתיים שהיו לי עדיין היו שימושיים בסוף הקמפיין בלי שאויבים מסוימים פתאום מרגישים כמו איזה bullet-sponge שלא נגמר רק כי אין לי נשק מתאים. מניח שבמשימות הendgame זה משתנה וצריך להשקיע בבילד שלך כמו שצריך, אבל לפחות החלק הזה הרגיש יותר כמו היילו מאשר כמו דיוויז'ן - והיה נוח לשחק אותו עם כל נשק בארסנל שלי.

BiA כתב:אני מתכנן לעבור גם על הקמפיינים של פורסייקן ושאדוקיפ גם כן כי עוד לא עשיתי את זה, פשוט קצת כואב לי לשחק בבוקס עם ה-30FPS וזמני טעינה של כמעט 5 דקות - ומנגד אני לא הולך לשלם 90 שקל על הרחבות שחלקן הולך להיעלם עוד רגע ושיש לי על הקונסולה מהפאס.

יש לך מושג איך זה באמת עובד בcross-platform? נניח שאני מפעיל את המשחק באקסבוקס (שכולל את beyond light בגיים פאס) ומתחיל את אחת המשימות, אני לא אוכל להמשיך אותה אחר כך במחשב? אני לא יודע למה, אבל גם בPS4 זמן הטעינה הוא נצח בעוד במחשב הוא ממש כלום.

בקיצור, המשחק כן תפס אותי טוב בשביל שעכשיו אני ארצה להמשיך איתו הלאה... מסתבר שהתגעגתי לשוטר מוצלח כזה. עכשיו beyond light עלה ונמחקו איזה 4 כוכבים מהרשימה ככה שהוא אפילו מרגיש מהודק יותר, אבל אני בכל זאת צריך להבין איך הכי כדאי להמשיך מפה כדי לא להסתבך סתם (בריצה שלי לפני העדכון ניסיתי סתם בטעות משימה מוגבלת בזמן, שהתגלתה בדיעבד כמו אחד מקטעי הplatformer-puzzles הכי מסובכים שיצא לי להיתקל בהם במשחק FPS, ועוד עם מגבלת זמן של 20 דקות. אחרי שניים שלושה ניסיונות חשבתי שהתקדמתי בפאזל ממש יפה, אבל בדיקה ביוטיוב גילתה לי שזו בתכלס משימה שאמורה להיות מאד מתקדמת ואני כנראה לא ערוך לחלק האחרון שלה בלי שאני משפר משמעותית את יכולות הקפיצה שלי)

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 נובמבר 2020, 21:14

Laskin כתב:כן אבל אתה מתאר תקופה אחרת. והגיוני שאם מנדים אנשים מהחברה אז הם יפנו לפשע.
אגב, אם נשתעשע ברעיון - צריך לשנות או להסיר את הדמות של הארווי דנט מהאביר האפל ;)

אז אתה נכנס פה לשאלה כבדה של מה עדיף דיוק היסטורי או אנושיות. אפשר להראות את המגבלה שלה אפשר גם להראות את האפליה בלי לומר שהיא אלימה בנפשה בגלל התסכולים שלה.

לא יודע אנטישמיות זה גם מדויק היסטורית, אפילו בתקופה של אורג'יינס ו אודיסי היתה במצרים ויוון אנטישמיות כלפי יהודים, אני לא הייתי רוצה לראות שם אנטישמיות :)
למרות שדיוק היסטורי 1:1 מחייב את זה.

ולא יודע יש ויש, אני מעדיף דברים כמו Daredevil שמציגים את האנושיות שיש בכל בן אדם ולא עושים דה הומניזציה לאף אחד :)

יש דברים גזענים אחרים, כמו שנגיד כל מי שמת בTLOU1 מוות אכזרי הוא שחור, ואנשים עשו על זה רעש בזמנו, אז ראוי לדעתי אם כבר לדאוג לאנשים
שהם באמת הכי חלשים בחברה וגם ככה נשללת מהם האנושיות שלהם על בסיס קבוע על ידי גזענים. פשעי השנאה לאנשים בעלי מוגבליות הם מהגבוהים שיש נגיד וזה מזעזע.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 נובמבר 2020, 22:48

מה זאת אומרת לא היית רוצה לראות גזענות גם אם היסטורית הייתה... היית רוצה לשחק במשחק שמשחקים בו איש שחור בארה״ב בתקופת העבדות שמתייחסים לשחורים כאילו הם לבנים? זה מוציא מהחוויה. אותי לפחות.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 נובמבר 2020, 23:14

אבל זה לא אותו דבר לאסקין. כי שאתה משחק את האיש השחור בתקופת העבודות או נגיד את הגיבור בMafia 3. אתה עובר תהליך של הזדהות איתם מעצם זה שאתה נכנס לנעליים שלו.

אתה לרוב תזדהה עם האפליות והסבל כי המשחק (אם הוא טוב) ידאג לגרום לך להזדהות עם מי שאתה משחק. כמובן שאם המשחק גרוע ומגוחך אתה תצחק על הכל ותקח בקלילות אבל משחק טוב יגרום לך להזדהות.

אבל בAC כאן זה לא המצב אתה לא משחק דמות שהיא בעלת מגבלה שעוברת את הסבל נגיד כמו למשל Hellblade: שאתה משחק חולת נפש ולפחות מנסים להכניס אותך לנעליים האלה ולגרום לך לאמפתיה.

פה יש כאן מקרה, של העצמת סטאריוטיפים לא נכונים, כשהתירוץ היחיד שלהם "זה מה שחשבו פעם"

כאילו אם עכשיו יהיה משחק על daredevil ויהיו קטעים שאתה משחק אותו ביום יום וירצו להראות בקטעיפ האלה אפליה וגזענות? אוקיי אבל זה כי אתה משחק מנקודת המבט של הגיבור זה לא נועד בשביל להעצים סטאריוטיפים.

לא יודע, הספקת להכיר אותי אני מניח, אני יכול להיות בן אדם כבד לפעמים, אבל זה ממש הפריע לי שיוביסופט עשו דבר כזה במשחק שלהם אבל לפחות הורידו מהר :)
אני לא רוצה דורות של אנשים צעירים גדלים על הסטאריוטיפים האלה.

המזל שאם הם היו מנסים להציג יהודים בצורה גזענית ורעה הם היו חוטפים על זה מהרבה יהודים, אבל על בעלי המגבלות אין מי שיגן אני מניח.
בעצם הנה כן יש :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 נובמבר 2020, 23:40

זה לא היה מעצים שום סטריאוטיפ, לא מציגים את כל בעלי המוגבלויות כאנשים רעים שם, אבל זה יותר מדי בשבילי בשעה הזו... קח מדליה בינתיים, גיבור!

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 נובמבר 2020, 00:12

Laskin כתב:זה לא היה מעצים שום סטריאוטיפ, לא מציגים את כל בעלי המוגבלויות כאנשים רעים שם, אבל זה יותר מדי בשבילי בשעה הזו... קח מדליה בינתיים, גיבור!

:lol:

אני עובד על זה! כשהגעתי לפה אני חושב שהייתי טיפוס אפילו יותר כבד אז אני הולך ומשתפר אני מניח :)

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 12 נובמבר 2020, 00:45

swym כתב:
BiA כתב:אני מתכנן לעבור גם על הקמפיינים של פורסייקן ושאדוקיפ גם כן כי עוד לא עשיתי את זה, פשוט קצת כואב לי לשחק בבוקס עם ה-30FPS וזמני טעינה של כמעט 5 דקות - ומנגד אני לא הולך לשלם 90 שקל על הרחבות שחלקן הולך להיעלם עוד רגע ושיש לי על הקונסולה מהפאס.

יש לך מושג איך זה באמת עובד בcross-platform? נניח שאני מפעיל את המשחק באקסבוקס (שכולל את beyond light בגיים פאס) ומתחיל את אחת המשימות, אני לא אוכל להמשיך אותה אחר כך במחשב? אני לא יודע למה, אבל גם בPS4 זמן הטעינה הוא נצח בעוד במחשב הוא ממש כלום.

בקיצור, המשחק כן תפס אותי טוב בשביל שעכשיו אני ארצה להמשיך איתו הלאה... מסתבר שהתגעגתי לשוטר מוצלח כזה. עכשיו beyond light עלה ונמחקו איזה 4 כוכבים מהרשימה ככה שהוא אפילו מרגיש מהודק יותר, אבל אני בכל זאת צריך להבין איך הכי כדאי להמשיך מפה כדי לא להסתבך סתם (בריצה שלי לפני העדכון ניסיתי סתם בטעות משימה מוגבלת בזמן, שהתגלתה בדיעבד כמו אחד מקטעי הplatformer-puzzles הכי מסובכים שיצא לי להיתקל בהם במשחק FPS, ועוד עם מגבלת זמן של 20 דקות. אחרי שניים שלושה ניסיונות חשבתי שהתקדמתי בפאזל ממש יפה, אבל בדיקה ביוטיוב גילתה לי שזו בתכלס משימה שאמורה להיות מאד מתקדמת ואני כנראה לא ערוך לחלק האחרון שלה בלי שאני משפר משמעותית את יכולות הקפיצה שלי)

התוכן העונתי כן עובר בקרוס-פלטפורם כל עוד רוכשים אותו לחשבון שמוגדר כראשי, מכיוון שהוא מקושר לחשבון באנג'י. לעומת זאת חבילות ההרחבה לא, כך שלמיטב הבנתי לא תוכל להמשיך על המחשב קווסטים של ההרחבה שכבר התחלת, יהיה כתוב שאין גישה. מה שכן, גיר שהשגת דרך ההרחבה (נשק, שריון וכו') כן יהיה זמין לך בכל הפלטפורמות.

וכן, זמני הטעינה הם האויב האמיתי על קונסולות הדור ה(עכשיו) קודם. אני על מחשב עם hdd רגיל ועדיין טוען הכל בחצי מהזמן בקונסולה. זה גם אחד המשחקים שהכי מרגישים בו את ההבדל מ-30 ל-60 פריימים, אז החוויה הכוללת שם לא משהו. בקונסולות החדשות הזמנים וקצב הפריימים כמובן כבר הפכו להיות דומים לפיסי וזה עוד לפני עדכון האופטימיזציה שיגיע בחודש הבא.

לא פתחתי את המשחק כבר כמה ימים אז פספסתי את כל הלייב איבנט שהיה, את המעבר לביונד לייט ואת הקווסטליין טוטריאל החדש, כך שאני לא סגור מה הכי כדאי לעשות עכשיו אחרי הקמפיינים עכשיו שכל המשחק השתנה. אסתכל מחר, בדיוק ביצעתי את העדכון בבוקס שגם צמצם אותו מ-110 גיגה ל-65.

באופן עקרוני, תוכן ה-PvE הכי טוב במשחק מבחינת עיצוב שלבים, קרבות, לור ומשחק קבוצתי הוא חד משמעית האנדגיים, אז אם המטרה היא לצמצם גריינד ופחות להתמקד בקידום הדמות ויותר בלחוות כמה שיותר, מאוד שווה לנסות לפחות חלק ממנו עם לפחות מישהו אחד מנוסה. התוכן הזה מתחלק לשני סוגים - כזה עם מאצ'מייקינג מובנה (למשל סטרייקים כולל גרסת Nightfall, וחלק מהמשימות ששייכות לקווסטים אקזוטיים), וכזה בלי (למשל דאנג'נס שהם איפשהו בין סטרייק לרייד וכמובן ריידים). יש גם תוכן עלילתי קליל יותר כמו adventures בכל פלנטה, לא עברתי על המון כאלה אבל אולי זה שווה. מעבר לזה אני גם נהנה מגמביט (שהוא PvPvE) וממנו אפשר להתקדם לא רע גם כן.

כדאי לדאוג לקחת מכל הספקים במגדל באונטיס יומיים ושבועיים (במובן של daily/weekly) לפני שצוללים לרצף של משימות או משחקי מולטי, כדי שעל הדרך תפתח את הדמות על ידי השלמה שלהם. האמת שאני כבר לא בטוח מה קורה עם ה-level cap אחרי העדכון. אני רואה באפליקציה שקפצתי לרמה 1050 אחרי שהייתי 1015 או משהו כזה, אז כנראה זו רמת הבסיס החדשה.

לגבי המשימה עם הפלטפורמינג וה-20 דקות, יכול להיות שהיא היתה whisper of the worm או outbreak perfected/zero hour? סיימתי אותן עם רנדומס מדיסקורד אחרי כמה וכמה ניסיונות וזה היה קשוח לאללה. לא רק שלא הייתי מצליח לבד, בחיים לא הייתי מסיים בלי שחקנים שכבר עברו אותן והיו מנוסים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 נובמבר 2020, 13:41

glass man כתב:
Laskin כתב:זה לא היה מעצים שום סטריאוטיפ, לא מציגים את כל בעלי המוגבלויות כאנשים רעים שם, אבל זה יותר מדי בשבילי בשעה הזו... קח מדליה בינתיים, גיבור!

:lol:

אני עובד על זה! כשהגעתי לפה אני חושב שהייתי טיפוס אפילו יותר כבד אז אני הולך ומשתפר אני מניח :)

אתה לא משתפר, אתה הופך לPC Principle :)
אגב, יש בדיוק עכשיו מקרה דומה - השחקנית אן האת׳אווי התנצלה בטוויטר שהיא בכלל שיחקה בסרט החידוש של ״מכשפות״, אתה יודע למה? כי בסרט הזה, שהוא חידוש של סרט מפורסם מאוד משנות התשעים, עם הבדל אחד שרוב השחקנים שם הם שחורים במקום לבנים, מלבד המכשפות הלבנות הרעות - יש למכשפות ידיים מעוותות, שמזכירות עיוות ידיים שיש לאנשים באמת, אז איזו ילדה כתבה פוסט ויראלי ש״לא כל מי שיש לה ידיים מעוותות היא מכשפה!״ וההאשטאג #notawitch רץ חזק, ועמותות שונות קפצו על זה כדי לגנות את הסרט ועכשיו רוצים להסיר אותו מהסטרימינג.
אני מנחש שאתה תהיה עקבי ותגיד שהיא הייתה צריכה באמת להתנצל, ושזה לא ראוי להציג עיוותים על נבלים? ;)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 נובמבר 2020, 14:50

המשחק Falconeer שהיה נראה ממש מגניב - מקבל ציונים מאוד פושרים ועומד על ממוצע 70 כרגע.
באסה, באמת ציפיתי לו... אבל מאוד סביר שארכוש אותו במבצע בהמשך, ואולי גם ישפרו דברים ויוסיפו תוכן עד אז

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 נובמבר 2020, 15:21

glass man כתב:הם מציגים פה אנשים עם מגבלות פיזיות כאנשים מעוותים ואלימים ומרירים.לא חסרים אנשים שלא מסוגלים לתת לאנשים נכים את הכבוד המנימלי שמגיע להם.
אז בעיני דווקא טוב שלשם שינוי יוביסופט מודים בטעות שלהם וממהרים לתקן עוול חברתי אמיתי.

לא מסכים. הפנים שלה מעוותות, זה תיאור עובדתי. זה שהיא לקחה את הטראומה שלה למקום שלילי זה לא מעיד במשהו על נכים, רק על הדמות עצמה. נמאס מה PC הזה על כל דבר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 נובמבר 2020, 16:19

bling כתב:
glass man כתב:הם מציגים פה אנשים עם מגבלות פיזיות כאנשים מעוותים ואלימים ומרירים.לא חסרים אנשים שלא מסוגלים לתת לאנשים נכים את הכבוד המנימלי שמגיע להם.

לא מסכים. הפנים שלה מעוותות, זה תיאור עובדתי. זה שהיא לקחה את הטראומה שלה למקום שלילי זה לא מעיד במשהו על נכים, רק על הדמות עצמה. נמאס מה PC הזה על כל דבר.

אבל זה מה שהרבה אנשים חושבים "הבן אדם הזה יש לו איזושהי סוג של נכות אז הוא בטח ממורמר ויוציא את זה עלי" זה הסטריוטיפ שהם מנציחים פה לדעתי.

אני לא חושב שאתה או לאסקין או כל מי שנכנס לפורום הזה הם אינדיקציה כי בדרך כלל אנשים משכילים, לא נגועים בגזענות (לפחות בדרך כלל) והם יותר ליברלים.
אז בעוד שאצלך או לאסקין או יושבי הפורום הזה זה רחוק מלהעצים גזענות לא חושב שזה ככה לאוכלוסיות אחרות.

ולאסקין הספקתי להכיר אותך אחי :) אני לא קובע לך מה אתה, כן ? אני רק מדגיש שסביר להניח שאדם שעוקב אחרי התעשייה ובכלל על דברים שקורים בעולם הוא קרוב להניח אדם משכיל חח.

כאילו לא חייבים להסכים בכלל, כן ? אני גם חושב שפוליטקלי קורקט על כל דבר הכי קטן זה מיותר.

אבל אי אפשר להגיד לדעתי "Black life matters " ובאותה נשימה להתעלם מזכויות של קבוצות אחרות.
אני לא הייתי מפסיק לשחק/מפסיק לראות סרט, שנגוע בגזענות כזו, כן ? אחרת אני פשוט אצטרך לצמצם את המדיה שאני צורך.

אבל אני שמח לפחות שזה מעלה את המודעות שאנשים נזכרים שיש אנשים שזה פוגע בהם, ושהחברות והגיימרים יחליטו בתוך הדיון הציבורי הזה מה שווה מחיקה ומה סערה בכוס מים :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 נובמבר 2020, 16:59

אתה כל הזמן חוזר על המילה ״גזענות״ למרות שאין שום קשר לגזע...
ואתה גם טוען שאתה ממש נגד PC וכל הבולשיט הזה אבל אתה לגמרי תומך בצנזורה הזו, תחליט :)

ושוב, דוגמת הסרט שהבאתי... ובכלל - האם הפינגווין לא ראוי להיות נבל יותר? מה לגבי פיסק? אולי יגידו שבגלל שהוא שמן הוא אלים, וזו שמנופוביה. בסופו של יום מישהו החליט להמציא דמות, ואולי הוא מקשר את האופי שלו למראה החיצוני וזו החלטה שלו, אבל מי שהמח שלו מקשר את זה ומשליך כלפי כל מי שנראה כך - הוא מטומטם, ואני לא באמת מאמין שיש אנשים כאלו, זה איש קש. אסור לנבל גם להיות שחור כי אז כל השחורים נבלים, או רוסי, או סיני... רק לבן, ללא צלקות, וללא עיוותים בידיים, ורצוי שיהיה גם זקן ועשיר. אה סליחה, לא זקן כי אז יחשבו שכל הזקנים כאלה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 נובמבר 2020, 17:33

Laskin כתב:אתה כל הזמן חוזר על המילה ״גזענות״ למרות שאין שום קשר לגזע...
ואתה גם טוען שאתה ממש נגד PC וכל הבולשיט הזה אבל אתה לגמרי תומך בצנזורה הזו, תחליט :)

ושוב, דוגמת הסרט שהבאתי... ובכלל - האם הפינגווין לא ראוי להיות נבל יותר? מה לגבי פיסק? אולי יגידו שבגלל שהוא שמן הוא אלים, וזו שמנופוביה. בסופו של יום מישהו החליט להמציא דמות, ואולי הוא מקשר את האופי שלו למראה החיצוני וזו החלטה שלו, אבל מי שהמח שלו מקשר את זה ומשליך כלפי כל מי שנראה כך - הוא מטומטם, ואני לא באמת מאמין שיש אנשים כאלו, זה איש קש. אסור לנבל גם להיות שחור כי אז כל השחורים נבלים, או רוסי, או סיני... רק לבן, ללא צלקות, וללא עיוותים בידיים, ורצוי שיהיה גם זקן ועשיר. אה סליחה, לא זקן כי אז יחשבו שכל הזקנים כאלה.

אוי נו... פיסק זה שמנפוביה? מי בכלל מקשר את השומן שלו לרוע שלו. הוא רע בעולם שכמעט כולם רעים.

מה אני אגיד לך לאסקין אני לא בדעה הזו אף אחד לא אמר לך לא לראות סרטים או משחקים שמציגים רע בעלי מוגבלויות.

אבל אני לא אמור להרגיש פוליטקלי קורקט מתחסד שזה בא לי לא טוב בעין שיש תוכן כזה.

שמל גיבסון ניסה להפציץ אנטישמיות בסרטים שלו יהדות אמריקה גמרה (בצדק) על הקריירה שלו שמישהו מנסה להיות אנטישמי כלפי יהודים הליגה נגד השמצה (נכנסת בו בצדק)

אז אני שמח שמעלים דבר כזה לדיון ולסדר היום ושכל אחד יחליט מה העמדה שלו בנושא :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 נובמבר 2020, 19:44

על מה אתה מדבר עם מל גיבסון? מה ש"גמר על הקריירה שלו", שאגב - עושה קאמבק בשנים האחרונות, ובגדול - היה אירוע שבו הוא היה שיכור והתפרץ על איזה שוטר שעצר אותו בRANT אנטישמי. לא שום סרט. אבל אולי אני שוכח עוד משהו...? אם אתה מדבר על הפסיון של ישו - הוא לא אנטישמי ודווקא התקבל מעולה.

ואתה מדבר על להציג אנטישמיות בצורה טובה, אני מדבר על פשוט להשתמש בדמות שהפכה להיות אלימה בגלל איך שהיא נראית... זה קורה במציאות, בטח ובטח בתקופות בהם נידו אותם מהחברה, איך אפשר להגן על פוזיציה מטופשת כזו?
אתה פשוט קצת צבוע, כשמשהו לא בא לך טוב בעין - אתה שמח שמצנזרים, כשזה לא מפריע לך - אז אתה חושב שצנזורה זה פי.סי בולשיט... תהיה עקבי :)

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 נובמבר 2020, 20:03

מה מל גיבסון הציג את היהודים הכי זבל שאפשר בפסיון של ישו על מה אני מדבר? זו עובדה. הוא ניסה לאחרונה לעשות סרט על המכבים כדי להתחנף ואף יהודי לא רצה לעבוד איתו כי כולם אמרו שגם התסריט הזה שלו נגוע באנטישמיות לכן הסרט הזה הלך לפח.

למה אני צבוע? אני לא מצפה שתגיד, אוי גלאס אתה צודק זה נוראי.
אני לא איזה צדיק, יש לי פליטות פה גזעניות פה ושם כמו כולם.

אבל יש הבדל בעיני בין לבכות כמו הצבועים בERA שאין מספיק ייצוג לנשים,או שאין מספיק דמויות שחורות.

ושמגיע נושא כזה.. אז לא מזיז להם.

למה שהגזענות היא לשחורים כל העולם יודע להגיד שזה לא בסדר?
כי לשחורים יש היום כוח פוליטי ולא רוצים להפסיד אותם בתור לקוחות.

בעוד בעלי המגבלות זה משהו שאפשר לטאטא מתחת לשטיח.
סהכ אני שמח שכל הטטרם הזה גרם לנושא לצוף.

ועכשיו בטח נראה איזה דמות מגניבה עם מגבלה בAC הבא.
:)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 נובמבר 2020, 20:07

אז... אתה רוצה שיוצרים יפחדו לגעת בנושאים מסויימים בגלל ביקורת של קומץ קולניים ברשת, כמו שעושים עם שחורים עכשיו? אני לא. אתה רוצה שהם יחשבו אלף פעם בעיצוב הדמויות כדי לוודא שאין קבוצה שתציית עליהם? אני לא. אני רוצה חופש יצירתי ומי שלא טוב לו - יום טוב לו.
וכן, הדבר שאני הכי הייתי רוצה לראות בAC הבא זה פארקור על כסא גלגלים...
כמו כן - הם גם ככה בעלי מוגבלויות, חותכים להם אצבע אחת בשביל הhidden blade הזו. לפחות לחלקם.
ועכשיו תגיד לי שאף אחד לא יבוא בטענות על מגבלה של אצבעות וידיים מעוותות, ואז אשלח אותך להודעה שלי על הסרט המכשפות, ונעשה דיון מעגלי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 נובמבר 2020, 20:38

Laskin כתב:אז... אתה רוצה שיוצרים יפחדו לגעת בנושאים מסויימים בגלל ביקורת של קומץ קולניים ברשת, כמו שעושים עם שחורים עכשיו? אני לא. אתה רוצה שהם יחשבו אלף פעם בעיצוב הדמויות כדי לוודא שאין קבוצה שתציית עליהם? אני לא. אני רוצה חופש יצירתי ומי שלא טוב לו - יום טוב לו.
וכן, הדבר שאני הכי הייתי רוצה לראות בAC הבא זה פארקור על כסא גלגלים...
כמו כן - הם גם ככה בעלי מוגבלויות, חותכים להם אצבע אחת בשביל הhidden blade הזו. לפחות לחלקם.
ועכשיו תגיד לי שאף אחד לא יבוא בטענות על מגבלה של אצבעות וידיים מעוותות, ואז אשלח אותך להודעה שלי על הסרט המכשפות, ונעשה דיון מעגלי.

:lol: :lol: :lol: :lol:

למה ללכת דווקא לכיסא גלגלים שברור שזה ישבור את כל הgame mechanics של הסדרה? דאמ זה היה טוב :lol:
אין לי איך לשכנע אותך, אבל שוב אני שמח שהנושא עלה וימשיך להיות במודעות ושאנשים ימשיכו להתעצבן שזה קיים ושאנשים נעלבים מזה ועומדים על שלהם, וכמובן שאני שמח שהבאת את זה ושניהלנו דיון על זה :)

לא אבד ליוצרים שום חופש, אולי גם יהודים במשחקים צריכים להיות עם אף ארוך כי... חופש?

נסכים שלא להסכים :) בסופו של יום יוביסופט עשו את המעשה הנכון וזה מה שחשוב.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 נובמבר 2020, 20:54

glass man כתב:מה מל גיבסון הציג את היהודים הכי זבל שאפשר בפסיון של ישו על מה אני מדבר? זו עובדה. הוא ניסה לאחרונה לעשות סרט על המכבים כדי להתחנף ואף יהודי לא רצה לעבוד איתו כי כולם אמרו שגם התסריט הזה שלו נגוע באנטישמיות לכן הסרט הזה הלך לפח.

למה אני צבוע? אני לא מצפה שתגיד, אוי גלאס אתה צודק זה נוראי.
אני לא איזה צדיק, יש לי פליטות פה גזעניות פה ושם כמו כולם.

אבל יש הבדל בעיני בין לבכות כמו הצבועים בERA שאין מספיק ייצוג לנשים,או שאין מספיק דמויות שחורות.

ושמגיע נושא כזה.. אז לא מזיז להם.

למה שהגזענות היא לשחורים כל העולם יודע להגיד שזה לא בסדר?
כי לשחורים יש היום כוח פוליטי ולא רוצים להפסיד אותם בתור לקוחות.

בעוד בעלי המגבלות זה משהו שאפשר לטאטא מתחת לשטיח.
סהכ אני שמח שכל הטטרם הזה גרם לנושא לצוף.

ועכשיו בטח נראה איזה דמות מגניבה עם מגבלה בAC הבא.
:)

בוודאות האלה מ ERA נעלבו גם פה בשביל הנכים והם בטח מרוצים שיוביסופט הסירה את הכיתוב הנוראי הזה שמצייר באור נוראי את אוכלוסיית המוגבלים או איזה קשקוש PC דומה. תהיה בטוח שבתור נעלבים מקצוענים הם לא פוסחים על אף מגזר, חוץ מסטרייטים גברים לבנים כמובן.

ממש לא מסכים שיובי עשו פה איזשהו מעשה נכון, זה ממש מגוחך שבכלל התעורר דיון סביב נושא כזה וזה גם לא תורם כלום לאף אוכלוסייה, להפך זה רק ממאיס אנשים לא מעורר אצלם מחשבה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 נובמבר 2020, 21:00

מה הקשר בין להציג שחורים כקופים או יהודים עם אף ארוך לבין להציג דמות עם צלקות בפנים כמישהי שפנתה לפשע?? אחד זה סטריאוטיפ גזעני, על בסיס גזע, והשני זה מישהי שהמזל התאכזר אליה, ואז החברה התאכזרה אליה, ואז היא התחילה לפשוע.
אם כבר - זה מסר טוב: קבל את השונה והוא לא יבוא לגנוב או לרצוח אותך :)

יש לך תכונה כזו של לא לרדת מהעץ שאתה עולה עליו... אבל זה פורום שנועד לויכוחים, אז אל תשתנה ;)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 42 אורחים