BiA כתב:נכון, לא התלהבתי יותר מדי מהקמפיינים של Y1, כלומר ערכי ההפקה נהדרים והגאנפליי מצוין והדוק מן הסתם, אבל הם די meh. אבל כן, צריך לקחת אותם לגמרי בגדר הקדמה למשחק ולא צריך לחשוב עליהם כמו על קמפיינים למשחק סינגל.
כן, נראה לי שלקחו את זה פה קצת קשה מידי... כל הנרטיב של האור והחושך והשיט הזה בדסטיני הוא קשקוש פומפוזי די מטומטם - ועוד לנסות לתת את ההרגשה הזו של חשיבות של השחקן במשחק שהוא בתכלס shared-world... העלילה של הקמפיין (+שתי ההרחבות הראשונות) מטופשת, עושה וי על כמעט כל trope בנאלי, והיא קופצת בין מקומות שונים שלא אכפת לי מהם יותר מהר מסרט בטרילוגיה החדשה של סטאר וורס - אבל ממש לא עליה חגגתי (זה לא שבדום או וולפנשטיין שיחקתי בשביל העלילה).
על מה כן? ערכי הפקה בשמיים (כולל בפן של המוזיקה, עם ישראלים שהצליחו להיכנס לנעליים האגדיות של מרטי אודונל), קאסט מדובבים מצויין שמצליח להתעלות על הבנאליות של העלילה (Cayde-6 כמובן ההיילייט), ומן הסתם encounter design מופתי שגורם לכל event צדדי להרגיש יותר מתגמל ומעניין מרגעי שיא במשחקי הFPS שיצא לי לשחק בשנים האחרונות.
מעבר לכל זה אני פשוט הופתעתי מההפקה של הקמפיין לטובה בהתחשב בזה שמדובר ב-looter-shooter: גם בגלל שציפיתי יותר למשהו סטייל בורדרלנדס או The Division עם אמצעי עלילה 'זולים' שמקודמים בעיקר בקשר ואצל נותני משימות - אבל בפועל קיבלתי קטעי CGI סופר מושקעים שבטח מסתכמים לאיזו שעה נטו של סרט, וגם בגלל שאת כל החלק הזה הם חילקו לכולם בחינם בעוד אני חשבתי שדווקא הקמפיינים יהיו נעולים מאחורי חומת תשלום.
עוד יתרונות מהותיים מבחינתי זה שלפחות בחלק העלילתי שלו, המשחק לא באמת הרגיש גרינדי כמו looter-shooter:
לא היה פה את הOCD של ארגזים ותיבות מרצדים כמו בבורדרלנדס - גם התיבות וגם קטעי הLore המוחבאים (שבתכלס כתובים יותר מעניין מהעלילה של הקמפיין) הם נדירים ומועטים יחסית, לא היה צורך לעשות משימות צד בכלל בשביל הגרינד (אבל לפעמים פשוט לא עמדתי בפיתוי כי זה פשוט כל כך נגיש), ואפילו כשזה מגיע לנשקים - נשקים התחלתיים שהיו לי עדיין היו שימושיים בסוף הקמפיין בלי שאויבים מסוימים פתאום מרגישים כמו איזה bullet-sponge שלא נגמר רק כי אין לי נשק מתאים. מניח שבמשימות הendgame זה משתנה וצריך להשקיע בבילד שלך כמו שצריך, אבל לפחות החלק הזה הרגיש יותר כמו היילו מאשר כמו דיוויז'ן - והיה נוח לשחק אותו עם כל נשק בארסנל שלי.
BiA כתב:אני מתכנן לעבור גם על הקמפיינים של פורסייקן ושאדוקיפ גם כן כי עוד לא עשיתי את זה, פשוט קצת כואב לי לשחק בבוקס עם ה-30FPS וזמני טעינה של כמעט 5 דקות - ומנגד אני לא הולך לשלם 90 שקל על הרחבות שחלקן הולך להיעלם עוד רגע ושיש לי על הקונסולה מהפאס.
יש לך מושג איך זה באמת עובד בcross-platform? נניח שאני מפעיל את המשחק באקסבוקס (שכולל את beyond light בגיים פאס) ומתחיל את אחת המשימות, אני לא אוכל להמשיך אותה אחר כך במחשב? אני לא יודע למה, אבל גם בPS4 זמן הטעינה הוא נצח בעוד במחשב הוא ממש כלום.
בקיצור, המשחק כן תפס אותי טוב בשביל שעכשיו אני ארצה להמשיך איתו הלאה... מסתבר שהתגעגתי לשוטר מוצלח כזה. עכשיו beyond light עלה ונמחקו איזה 4 כוכבים מהרשימה ככה שהוא אפילו מרגיש מהודק יותר, אבל אני בכל זאת צריך להבין איך הכי כדאי להמשיך מפה כדי לא להסתבך סתם (בריצה שלי לפני העדכון ניסיתי סתם בטעות משימה מוגבלת בזמן, שהתגלתה בדיעבד כמו אחד מקטעי הplatformer-puzzles הכי מסובכים שיצא לי להיתקל בהם במשחק FPS, ועוד עם מגבלת זמן של 20 דקות. אחרי שניים שלושה ניסיונות חשבתי שהתקדמתי בפאזל ממש יפה, אבל בדיקה ביוטיוב גילתה לי שזו בתכלס משימה שאמורה להיות מאד מתקדמת ואני כנראה לא ערוך לחלק האחרון שלה בלי שאני משפר משמעותית את יכולות הקפיצה שלי)