שוקל לקנות מחשב חדש. אשמח לעזרה.

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

MGS FREAK
Veteran

Re: שוקל לקנות מחשב חדש. אשמח לעזרה.

הודעהעל ידי MGS FREAK » 25 נובמבר 2015, 21:19

omerkot כתב:הפיליפס עדיף בהרבה בגלל שהוא עם פאנל IPS. שאר הפרמטרים שוליים יחסית.

IPS באמת מספק יתרון ניכר כמו שחצי מהאינטרנט אומרים ? זה מתבטא בצבעים ובזויות צפיה, נכון ?

אני מבין ממך שמתחת ל-5 אלפיות שניה זמן תגובה לא באמת רלוונטי, אבל מה לגבי קצב רענון ? הרי זה מה שבסוף יקבע כמה מהפריימים שהמחשב מגיע אליהם רואים בפועל, לא ?

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 25 נובמבר 2015, 23:32

MGS FREAK כתב:
omerkot כתב:הפיליפס עדיף בהרבה בגלל שהוא עם פאנל IPS. שאר הפרמטרים שוליים יחסית.

IPS באמת מספק יתרון ניכר כמו שחצי מהאינטרנט אומרים ? זה מתבטא בצבעים ובזויות צפיה, נכון ?

אני מבין ממך שמתחת ל-5 אלפיות שניה זמן תגובה לא באמת רלוונטי, אבל מה לגבי קצב רענון ? הרי זה מה שבסוף יקבע כמה מהפריימים שהמחשב מגיע אליהם רואים בפועל, לא ?

אני לא בטוח בזכרון שלי אבל כזכור לי הקונטרסט ומידת ה"שחור" טוב בהרבה.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 26 נובמבר 2015, 04:56

התייעצות מהירה, אם כבר לפטופ, יש לכם המלצה למבצע ללפטופ פה בארה"ב לאשתי , מה שהכי חשוב זה יחסית קל משקל, וזמן בטריה סביר. הוא ישמש מקסימום לעריכת מסמכים ותוכנות סטטיסטיות (spss). מחיר כמה שיותר זול, נניח עד 250.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 נובמבר 2015, 09:49

250 דולר? יש לפטופים במחיר הזה שהם לא CHROME BOOK ודומיו?

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 26 נובמבר 2015, 10:02

מתברר שיש... לפחות לפי כל פרסומי שישי השחור.... HP, דל ועוד כמה. אני פשוט לא יודע כמה קלים ובטריה יש להם. (סה"כ מעבד של היום יכול להחזיק את התוכנות שהיא צריכה די בקלות, זה פשוט הנוחות שלה להסתובב איתו.)
תמונה

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 26 נובמבר 2015, 10:33

swiss-the-engine כתב:
MGS FREAK כתב:

טוב מספיק כדי שאני אקח אותו על פני מסך עם אינץ' נוסף ורמקולים ?

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 26 נובמבר 2015, 12:05

MGS FREAK כתב:
swiss-the-engine כתב:
MGS FREAK כתב:

טוב מספיק כדי שאני אקח אותו על פני מסך עם אינץ' נוסף ורמקולים ?

זה כבר סובייקטיבי. אני מעין וידאו/אודיופיל אז מידת החשיבות שאני שם לאלמנטים שונים לא בהכרח תואם את דעתך. הכי טוב תקפוץ לאיזו חנות ותראה את ההבדלים בעצמך, זה לא כאילו אתה חייב איזה מסך מסויים של IPS בשביל לראות את ההבדלים.... אולי בכלל לא תראה שום הבדל בין המסכים :)
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 26 נובמבר 2015, 14:23

אני כתבתי אתמול בערב תגובה... היא לא פה... או שהיא נעלמה מעצמה או שמישהו שכח ללחוץ על "שלח"...
בכל מקרה, פאנלים של IPS מייצרים תמונה הרבה יותר חדה, ברורה וצבעונית מפאנלי הTN המרוחים והמהוהים. לפילפס יש רמקולים מובנים (אבל אין מצב שהם שווים יותר מדי) וכן, זה מספיק משמעותי בשביל שתוותר על אינצ' נוסף אבל כמו שאריק אומר, לך לאיזה אופיס דיפו או משהו ותסתכל על מסכים מסוגים שונים בשביל להתרשם (ואתה גם יכול לראות המון השוואות כאלה ביוטיוב).

לעניין הלפטופים ב250 דולר, אתה יכול למצוא כל מני דברים אבל הם במקרה הטוב מבוססים על מעבדי "פנטיום" (גירסאות קצת יותר מהירות של מעבדי אטום) ולעבוד איתם עם SPSS? אני לא יודע... אם היא צריכה מחשב אז לכו על משהו שימושי.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 26 נובמבר 2015, 16:29

אוקיי אני אבדוק את העניין.

ושאלה אחרת לאלו שמשתמשים ב-SSD בשביל מערכת ההפעלה, זה באמת שווה את זה ? אני גם ככה בחרתי כונן של שני טרה שיספיק להרבה יותר ממה שאני אצטרך והשימוש העיקרי של ה-SSD יהיה רק לקצר את זמן העלאה של המחשב בהפעלה. ראיתי סרטוני השוואה ואכן יש הבדל אבל אני לא יודע אם שווה להוציא עליו 300 ומשהו שקל שבהם אני יכול לקנות אופיס (במידה ולא נמצא אותו בהנחה) או את הציוד ההיקפי (מקלדת עכבר כבלים וכו').

יש עוד יתרונות חוץ מזה ? מרגישים שפונקציות של מערכת ההפעלה עובדות מהר יותר ?

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 26 נובמבר 2015, 16:55

כן, כן וכן. יש הבדל מאוד משמעותי וזה לא רק מערכת ההפעלה. כל פעם שאתה פותח תוכנה או קורא וכותב קבצים, הוא עושה זה פי 10 יותר מהר מדיסק רגיל וזה מורגש מאוד.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 26 נובמבר 2015, 17:33

מעבר לגיימינג והשדרוג שכרטיס מסך נותן, SSD נותן לטעמי את השדרוג הכי מורגש מכל חלק אחר במחשב.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 נובמבר 2015, 17:40

MGS FREAK כתב:אוקיי אני אבדוק את העניין.

ושאלה אחרת לאלו שמשתמשים ב-SSD בשביל מערכת ההפעלה, זה באמת שווה את זה ? אני גם ככה בחרתי כונן של שני טרה שיספיק להרבה יותר ממה שאני אצטרך והשימוש העיקרי של ה-SSD יהיה רק לקצר את זמן העלאה של המחשב בהפעלה. ראיתי סרטוני השוואה ואכן יש הבדל אבל אני לא יודע אם שווה להוציא עליו 300 ומשהו שקל שבהם אני יכול לקנות אופיס (במידה ולא נמצא אותו בהנחה) או את הציוד ההיקפי (מקלדת עכבר כבלים וכו').

תתקין בכונן SSD את כל הכלים המידיים שאתה משתמש בהם יום יומית (המערכת הפעלה, דפדפן, אופיס, פוטושופ וכדומה) וזה באמת ישנה לך את השחיים. כל דבר פשוט קופץ תוך רבע שניה. אני חושב שSSD חסך לי ימים של המתנה במצטבר על Visual Studio בלבד. העניין של הBOOT הוא רק בונוס :)

למשחקים אגב אין יותר מדי הבדל, אולי 15-20 אחוז קיצוץ בזמני טעינה. אז אם לא בא לך להוציא יותר מדי, תקנה אחד של 120GB ואל תתקין עליו משחקים, רק מערכת הפעלה ותוכנות חיוניות.
We're just normal men. We're just innocent men

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 26 נובמבר 2015, 17:56

DrKeo כתב:
MGS FREAK כתב:אוקיי אני אבדוק את העניין.

תתקין בכונן SSD את כל הכלים המידיים שאתה משתמש בהם יום יומית (המערכת הפעלה, דפדפן, אופיס, פוטושופ וכדומה) וזה באמת ישנה לך את השחיים. כל דבר פשוט קופץ תוך רבע שניה. אני חושב שSSD חסך לי ימים של המתנה במצטבר על Visual Studio בלבד. העניין של הBOOT הוא רק בונוס :)

למשחקים אגב אין יותר מדי הבדל, אולי 15-20 אחוז קיצוץ בזמני טעינה. אז אם לא בא לך להוציא יותר מדי, תקנה אחד של 120GB ואל תתקין עליו משחקים, רק מערכת הפעלה ותוכנות חיוניות.

אני אצטרך לחשוב על זה....

זה המפרט הנוכחי (בלי קירור, מקלדת עכבר, כבלים, ורמקולים במידה ואני אבחר מסך אחר):

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core I5 6500 3.2Ghz 6MB Cache s1151 - Tray1
לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H110M-A LGA1151, Intel H110, DDR4, PCI-E, HDMI1
זכרונות: זכרון למחשב Kingston HyperX FURY 2x4GB DDR4 2400MHz CL15 Kit1
כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX970 G1 GAMING SOC 4GB GDDR5 2xDVI HDMI 3xDP PCI-E1
דיסקים קשיחים: כונן קשיח Seagate 2TB Barracuda Sata III ST2000DM0011
כונני SSD: כונן קשיח Samsung 850 EVO Series MZ-75E120 120GB SSD SATA III1
צורבי DVD: צורב פנימי Samsung SH-224DB DVD±RW x24 Sata - צבע שחור1
ספקי כוח: ספק כח אקטיבי ומודולארי Antec 550W 80+ Bronze NE550M1
מארזים: מארז ללא ספק Corsair Carbide 200R1
מסכים: מסך מחשב Philips 234E5QHAW 23' LED IPS צבע לבן1
מע' הפעלה: מערכת הפעלה Microsoft Windows 10 Home Hebrew 64Bit OEM - לרכישה עם מחשב נייד / נייח חדש1
הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 6307 שקל

וזה בהנחה שהכל תואם להכל (מקווה שהחבר'ה בחנות מקצועיים מספיק כדי לענות לי על כך), ושהכרטיס מסך נכנס במארז שנכנס בשולחן שלי.
אני גם שוקל להוסיף אופיס וכל הדברים הקטנים האלה מצטברים לאיזור ה-7 פלוס, לכן אני מתלבט אם להשאיר את ה-SSD שהוא די התפנקות (נראה לי שמרוב התלבטויות איזה משחקים להתקין עליו בסוף לא יהיה בו כלום חוץ מה-OS. אם יהיה)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 נובמבר 2015, 18:02

שים לב שבחרת זיכרון 2400MHZ אבל לוח אם שתומך ב2133MHZ.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 26 נובמבר 2015, 18:13

שיט צודק.

רואה, זה סוג המקצוענות שאני מקווה שיש למוכר המחשבים הממוצע.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 26 נובמבר 2015, 20:23

ולהוסיף על מה שאמרתי, בואו נגיד שאני כן אקח SSD, מה הכי זול ממה ש-KSP מציעים שיספיק למערכת הפעלה (וכל עדכון שאולי יצא בעתיד) בלבד ? כי הרי עם 2 טרה HDD אין לי סיבה לגעת ב-SSD אז מצידי שיהיה קטן ככל האפשר. המחירים שונים משמעותית ממותג למותג, השאלה אם המותגים באמת שווים משהו.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 26 נובמבר 2015, 21:15

אל תעז לקחת SSD פחות מ120 GB.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 נובמבר 2015, 21:18

מה שקליימן אמר. עשיתי את הטעות של SSD 64GB בעבר וזאת הייתה חתיכת טעות. אפילו אם תתקין עליו בערך OFFICE והמערכת הפעלה אתה מהר מאוד תתחיל להאבק על מקום פנוי. חלונות מרשה לעצמה ליצור המון קבצי TEMP וכל מני הקצאות זיכרון וירטואלי שפשוט שותה 60GB תוך שניה. 120GB זה המינימום.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 נובמבר 2015, 21:19

120 GB זה באמת המינימום. זה גם מספיק בשביל איזה משחק וחצי, פה ושם.
תמונה

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 26 נובמבר 2015, 21:36

בשביל משחק וחצי כבר נתקין אותו על הכונן הראשי ונשאיר את ה-SSD ל-OS.

ובקשר למותגים, 120 של סמסונג עולה 376 בזמן ש-120 של קינגסטון (?) עולה 220. המותג משחק פה באמת תפקיד ?

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 26 נובמבר 2015, 23:26

המסך מחשב שבחרתי נשמע מושלם: 23', פאנל IPS, חיבור HDMI שבאופן מפתיע מסתבר שעדיין לא נהפך לתקן, 5MS ורמקולים ב-710 ש"ח בלבד.

אבל הוא לבן.

יש לו דגם שחור נראה שלא מוכרים אותו בארץ. באסה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 27 נובמבר 2015, 00:10

בנוגע לSSD, זה לא עקרוני. אתה יכול לקנות את הזול.
לגבי המסך, זו כנראה הסיבה שהוא זול (פחות ביקוש לצבע לבן) אבל אם זה נורא מציק לך אז תצבע אותו עם טוש 8-)

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 27 נובמבר 2015, 10:47

omerkot כתב:בנוגע לSSD, זה לא עקרוני. אתה יכול לקנות את הזול.
לגבי המסך, זו כנראה הסיבה שהוא זול (פחות ביקוש לצבע לבן) אבל אם זה נורא מציק לך אז תצבע אותו עם טוש 8-)

נראה לי שאני אוותר על SSD, בעיקרון הוא די מותרות וכבר מצטברים לי שקל פה שקל שם להרבה שקלים.
עדיף לי כבר להוציא את מה שהייתי מוציא עליו על מסך טוב.

ושחור.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 27 נובמבר 2015, 13:41

MGS FREAK כתב:

נראה לי שאני אוותר על SSD, בעיקרון הוא די מותרות וכבר מצטברים לי שקל פה שקל שם להרבה שקלים.

ושחור.

אתה מוכן להוציא עוד 220 שקל על מסך אחר רק בגלל שהוא שחור ובמקביל מתלונן על זה שאתה לא יכול להרשות לעצמך מותרות? :roll:

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 27 נובמבר 2015, 14:23

omerkot כתב:
MGS FREAK כתב:

ושחור.

אתה מוכן להוציא עוד 220 שקל על מסך אחר רק בגלל שהוא שחור ובמקביל מתלונן על זה שאתה לא יכול להרשות לעצמך מותרות? :roll:

העניין הוא שאין לי בעיה לחכות דקה במקום 10 שניות כדי שהמחשב יעלה ו10 שניות במקום חצי שניה כדי שתיפתח תוכנת אופיס אם המחיר הוא 220+. לעומת זאת המסך הוא משהו שבולט וימשיך לבלוט אם הצבע לא מוצא חן בעינך. פשוט נראה לי לא מתאים לדמיין משחק עם מסגרת לבנה.

ואני יכול להרשות את שניהם בעיקרון, אבל השאיפה היא לקצץ איפה שאפשר כי אני עוד עלול להתקרב לגבול ה-6500 וצפונה וזה כבר מרגיש לי מעבר למה שאני מוכן והגדרתי לעצמי להוציא. וזה עוד בלי שבחרתי קירור למעבד לפחות וגם צריך לקנות מקלדת עכבר וכבלים מספיק טובים.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 14 אורחים