נושא E3 2021 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: נושא E3 2021 הרשמי

הודעהעל ידי glass man » 30 מאי 2021, 18:29

Laskin כתב:הציטוט שהבאת אכן בלתי רלוונטי, כי יופי שהפ רוצים, בפועל יקרה מה שיקרה אז מה אכפת לי מה הוא אומר? הוא הרי לא קובע את זה, מה שקובע זה הבורד והם תמיד תמיד תמיד יבחרו פשוט במה שיותר כלכלי, בהתאם לשנה הכלכלית שלהם והתחזיות האלה, ולא לי זה שהמנכ״ל אמר שהוא מעדיף להמנע מזה.
מפיצות רק יכולות למסות ולתאם את זה בתוך הבית שלהם, לנסות לתאם עם המתחרה זה בלתי אפשרי ב-99% מהמקרים אז גם אם יש נסיונות כאלה, ואני באמת בספק אבל תמיד יש יוצאים מן הכלל - אז שני הצדדים יודעים שזה סתם בזבוז זמן ובסוף הכל ישתנה... אז מיותר, כמו הציטוט ההוא ;)

בקיצור.. אני טורח לחינם זה תמיד לאסקין Way or the Highway. שנה פה ואני כבר מכיר אותך :)
אבל אין מה לעשות זה הקסם שלך.זה גם אופי של מנהל האמת.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 מאי 2021, 18:59

אם לתאריך שנותנים למשחק בפעם הראשונה אין שום משמעות בפועל, וגם לא שלושה חודשים לפני השיגור - אז מתי בדיוק הם מתאמים את זה ביניהם? תתאר לי את השיחה בין אקטיויז׳ן לCDPR על שחרור של המשחק הבא שלהם. גו!

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 30 מאי 2021, 19:38

Laskin כתב:אם לתאריך שנותנים למשחק בפעם הראשונה אין שום משמעות בפועל, וגם לא שלושה חודשים לפני השיגור - אז מתי בדיוק הם מתאמים את זה ביניהם? תתאר לי את השיחה בין אקטיויז׳ן לCDPR על שחרור של המשחק הבא שלהם. גו!

קודם כל נתחיל עם מה שקורה שאין תיאום.

יש לך פה את קפקום אומרים מה לדעתם גרם למכירות נמוכות של "סטרייט פייטר X טקן"

"Sales of Street Fighter X Tekken have fallen short of our plan,"..."We believe one of causes is cannibalism because of the large number of other games in this genre that were launched within a short time."
אתה יכול לראות שטקן 7 וסטריט פייטר 5 נמנעו אחד מהשני כלמידה של העניין הזה.SF5 היה 2016 TK7 2017

בויקפידיה בערך על "קניבליזם שיווקי יש לך את זה
"other common case of cannibalization is when companies, particularly retail companies, open sites too close to each other, in effect, competing for the same customers. The potential for cannibalization is often discussed[1] when considering companies with many outlets in an area, such as Starbucks or McDonald's.

שמת לב ל" often discussed["?

בנוגע לדוגמאות ספציפיות של התיאום בענף שלנו אני עדיין מחפש לך את זה זכורה לי במפורש דוגמא כזו בין המפיצות המערביות אני אצטט אותך פה ישר שאמצא אותה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 מאי 2021, 21:41

סקוור היא חברה שנסחרת פומבית, FF ו-DQ הם כנראה שני המשחקים הכי מכניסים של סקוואר. הם גם יוצאים פעם בירח כחול, אולי פעם בדור. כלומר סה״כ סביר שלא ירצו להוציא שני מרוויחים גדולים באותו רבעון מבחינת דוחות פיננסים.

את מיקרוסופט זה לא מעניין, הם רוצים מנויים לGP ויש להם מליארד משחקים בפיתוח. זה לא משנה אם משחק ימכור ככה או ככה, הם רוצים שאנשים יעשו מנוי. אין מה לעשות, יש למיקרוסופט איזה 40 צוותים אם לא יותר, משחקים מאותו ז׳אנר יצאו מדי פעם באותה שנה ואפילו באותו רבעון. בטח ובטח כשמדובר בשוטרים ו-RPG ששם יש למיקרוסופט ספסל סופר עמוק.

בשביל סקוור לכוון ששני המשחקים הכי גדולים שלהם שיוצאים פעם בדור לא יצאו יחד זה קל. למיקרוסופט יש איזה 8 צוותים שמפמפמים מעל לעשרה משחקי fps בדור, אי אפשר להוציא רק אחד בשנה. זה ג׳אגלינג לא אפשרי מתמטית.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 30 מאי 2021, 21:50

DrKeo כתב:סקוור היא חברה שנסחרת פומבית, FF ו-DQ הם כנראה שני המשחקים הכי מכניסים של סקוואר. הם גם יוצאים פעם בירח כחול, אולי פעם בדור. כלומר סה״כ סביר שלא ירצו להוציא שני מרוויחים גדולים באותו רבעון מבחינת דוחות פיננסים.

את מיקרוסופט זה לא מעניין, הם רוצים מנויים לGP ויש להם מליארד משחקים בפיתוח. זה לא משנה אם משחק ימכור ככה או ככה, הם רוצים שאנשים יעשו מנוי. אין מה לעשות, יש למיקרוסופט איזה 40 צוותים אם לא יותר, משחקים מאותו ז׳אנר יצאו מדי פעם באותה שנה ואפילו באותו רבעון. בטח ובטח כשמדובר בשוטרים ו-RPG ששם יש למיקרוסופט ספסל סופר עמוק.

אבל הם נמנעו מזה גם כשהן היו חברות נפרדות נדב אניקס, וסקוור בהתאמה. אני חייב להביא לפה דוגמא כזו ללאסקין אין אני לא יורד מזה :) אני אנצח את הויכוח הזה :D.
פשוט מי שמר דוגמאות לזה כי מי חשב שיהיה לי ויכוח כזה אי פעם :lol:
אתה צודק שבגדול יש למייקרוסופט רצון שתעשה מנוי לגיימפאס ומצידה כמה שיותר לעבות את השירות במשחקים, זה ברור שמייקרוסופט עם הגיימפאס, טורפת את הקלפים בצורה חדשה לגמרי בכל הדרך שמפיצות מתייחסות למשחקים שלהן.

אבל עדיין כמו שדודי אמר לא כולם עושים מנוי נדב, קח גם את זה בחשבון וגם הנתונים האחרונים מראים שהגיימפאס לאו דווקא בא או במקום או מחליף מכירות של משחקים אלא גם מגביר אותם ונראה לי שבעצמך הבאת את זה פעם באחד הויכוחים שלך אבל אולי אני מתבלבל :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 מאי 2021, 21:56

glass man כתב:
DrKeo כתב:סקוור היא חברה שנסחרת פומבית, FF ו-DQ הם כנראה שני המשחקים הכי מכניסים של סקוואר. הם גם יוצאים פעם בירח כחול, אולי פעם בדור. כלומר סה״כ סביר שלא ירצו להוציא שני מרוויחים גדולים באותו רבעון מבחינת דוחות פיננסים.

אבל הם נמנעו מזה גם כשהן היו חברות נפרדות נדב אניקס, וסקוור בהתאמה. אני חייב להביא לפה דוגמא כזו ללאסקין אין אני לא יורד מזה :) אני אנצח את הויכוח הזה :D.
אתה צודק שבגדול יש למייקרוסופט רצון שתעשה מנוי לגיימפאס ומצידה כמה שיותר לעבות את השירות במשחקים, זה ברור שמייקרוסופט עם הגיימפאס, טורפת את הקלפים בצורה חדשה לגמרי בכל הדרך שמפיצות מתייחסות למשחקים שלהן.

אבל עדיין כמו שדודי אמר לא כולם עושים מנוי נדב, קח גם את זה בחשבון וגם הנתונים האחרונים מראים שהגיימפאס לאו דווקא בא או במקום או מחליף מכירות של משחקים אלא גם מגביר אותם ונראה לי שבעצמך הבאת את זה פעם באחד הויכוחים שלך אבל אולי אני מתבלבל :)

מי שקונה את המשחק לא מעניין, מעניין את מיקרוסןפט מנויים. אגב, פעם אחרונה שבדקתי ff13 ו-dq9 יצאו באותה שנה כך שאתה עובדתית טועה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 30 מאי 2021, 22:06

DrKeo כתב:
glass man כתב:

מי שקונה את המשחק לא מעניין, מעניין את מיקרוסןפט מנויים. אגב, פעם אחרונה שבדקתי ff13 ו-dq9 יצאו באותה שנה כך שאתה עובדתית טועה.

קןדם כל בציטוט שהבאתי ללאסקין הבאתי את הCEO בעצמו שאמר שהם נמנעים מזה, אז איך יש פה טעות אלוהים יודע, זה שזה החוק לא אומר שאי אפשר לחרוג ממנו.
לאסקין, פשוט החליט שהCEO הזה הוא "איזה יפני" תוך כדי שהוא מוריד ממנו את כל הסמכות והידע שלו שינמך אותו לאיזה יפני פשוט עם :D

אבל נו שיהיה ככה זה בווקסלים, הרוב משוכנעים במשהו מסוים ומי שאומר משהו אחרת הוא סוג של משוגע. :D

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 מאי 2021, 22:53

אז שתי סדרות שקבלו שני משחקים כל אחת בעשור האחרון יצאו יחד בטעות, אבל מיקרוסופט שהולכת לפמפם לפחות 10 שוטרים בדור הזה לא תעשה את זה אפילו שמתמטית זה לא אפשרי?

אני מקווה שאתה מבין שזה בלתי אפשרי, מיקרוסופט תוציא שני RPG באותה שנה והם גם יוציאו שני שוטרים באותה שנה אפילו אם הם לא היו רוצים (ותהיה בטוח, גם לא אכפת להם). מתמטית זה לא אפשרי, יש לדןר הזה עוד 6 שנים ויהיו להם לפחות 10 שוטרים בדור הזה להתחשב בצוותי הפיתוח שלהם.

זה לא אומר שוולפנשטיין יוצא השנה, זה סתם ניחוש שלי כי הקודם יצא לפני 4 שנים והם בטח רוצים לפנות את השולחן כבר לאינדיאנה ג׳ונס. כלומר, אפילו אין שמועות על זה, נטו שליפה שלי מהמקום שלא מאירה בו השמש. אבל תהיה בטוח שממש אבל ממש לא יהיה למיקרוסופט בעיה להוציא שני משחקים באותו ז׳אנר באותה שנה ועובדתית הם יאלצו לעשות את זה גם אם ירצו בגלל כמות הצוותים שיש להם כרגע.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 30 מאי 2021, 22:59

אני לא אמרתי שוולף לא ייצא השנה או לא יוכרז השנה כי בטסדה אפילו לא נטמעה עד הסוף במייקרוסופט ועוד לא הספיקה להחליט מה הם מציגים ומה לא ולמה לזרוק את העבודה שכבר נעשתה לE3 מצד בטסדה לפח? שנינו יודעים נדב כמה עבודה משקיע צוות פיתוח בהכנה לE3.

אני גם לא אומר שמייקרוסופט לא מודעים לעובדה שכל הליינאפ העתידי שלהם הוא סוג של FPS ברור שאם זה ההיצע שלהם, הכל נלקח בחשבון כולל להוציא משחקים דומים באותה שנה, הכל על השולחן וכל האופציות פתוחות כמו שעם DQ9 ופפ13 הכל היה על השולחן.

אבל אני כן חושב שמייקרוסופט תנסה להימנע מקניבליזציה של המשחקים האלה אחד של השני ועם הקצב שהם מוציאים משחקים בטח תסכים שיש סיכוי לא רע שהם אף פעם לא יוציאו בכלל באותה שנה משחקים שמתחרים אחד בשני מהסיבה הפשוטה שלוקח להם מאה שנה להוציא משחק.

אני מתכוון זה לא שפייבל וTES6 יהיו מוכנים באותה שנה, נכון? זה לא שRPG מאובסידיאן יהיה מוכן באותה שנה של סטארפיילד, נכון? אז איזו התלבטות בכלל יש להם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 מאי 2021, 23:56

glass man כתב:אני לא אמרתי שוולף לא ייצא השנה או לא יוכרז השנה כי בטסדה אפילו לא נטמעה עד הסוף במייקרוסופט ועוד לא הספיקה להחליט מה הם מציגים ומה לא ולמה לזרוק את העבודה שכבר נעשתה לE3 מצד בטסדה לפח? שנינו יודעים נדב כמה עבודה משקיע צוות פיתוח בהכנה לE3.

אני גם לא אומר שמייקרוסופט לא מודעים לעובדה שכל הליינאפ העתידי שלהם הוא סוג של FPS ברור שאם זה ההיצע שלהם, הכל נלקח בחשבון כולל להוציא משחקים דומים באותה שנה, הכל על השולחן וכל האופציות פתוחות כמו שעם DQ9 ופפ13 הכל היה על השולחן.

אבל אני כן חושב שמייקרוסופט תנסה להימנע מקניבליזציה של המשחקים האלה אחד של השני ועם הקצב שהם מוציאים משחקים בטח תסכים שיש סיכוי לא רע שהם אף פעם לא יוציאו בכלל באותה שנה משחקים שמתחרים אחד בשני מהסיבה הפשוטה שלוקח להם מאה שנה להוציא משחק.

אני מתכוון זה לא שפייבל וTES6 יהיו מוכנים באותה שנה, נכון? זה לא שRPG מאובסידיאן יהיה מוכן באותה שנה של סטארפיילד, נכון? אז איזו התלבטות בכלל יש להם.

אין אצל מיקרוסופט כבר דבר כזה קניבלציה, שני המשחקים יוצאים ל-GP וזה יביא משתמשים חדשים וזה יביא משתמשים חדשים. בסוף מיקרוסופט רוצים שכמה שיותר אנשים יהיו ב-GP. אני משער שהם יעדיפו ששני משחקי FPS לא יצאו שבוע אחר שבוע, אבל ממש לא תהיה להם בעיה להוציא שני משחקי FPS בהפרש של נניח חודש או חודשיים. להפך, זה האנטרס של מיקרוסופט להשאיר אנשים מנויים ואם משהו אוהב FPS, זה חכם לפמפם לו עוד ועוד משחקי FPS. אתה תראה עוד רכישות ממיקרוסופט, יהיו שם עוד חברות שעושות RPG ועוד חברות שעושות FPS ועוד חברות שעושות הכל.

אתה לא תבוא נטפליקס ותגיד "היי, כבר יש לכם את stranger things אז אל תקנו את Dark" או לאמזון ותגיד להם "יש לכם כבר את the boys, אל תעשו את Invincible". מנוי לא רק צריך למכור למישהו פעם אחת, הוא צריך לשמר אותו כלקוח וזה אומר שמיקרוסופט רוצים להגיע למצב שהם מפמפמים משחקים לאורך כל השנה. וכן, לא רק שהם יעשו שני FPS בשנה, הם ירצו שיהיו להם גם 3 משחקי FPS בשנה כדי שחובבי הFPS ישארו איתם וכך זה עם כל ז'אנר. אתה תראה RPG של בת'זדה ושל אובסידיאן יוצא באותה שנה, אתה תראה המון מקרים כאלה מכל הסוגים. אין כבר חיה כזאת "אוי לא, משחק X מכר פחות ממשחק Y בגלל קניבלציה" בעידן GP. יש לך עכשיו משחק X שהביא לקוחות ומשחק Y ששמר את הלקוחות האלה וגם הביא לקוחות חדשים. זה מודל עסקי חדש לגמרי לגיימינג, אתה לא יכול להסתכל על סקוואר עם FF ו-DQ ולהשליך על מה שהולך פה, צריך להבין את הקונסטקסט.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 31 מאי 2021, 00:29

DrKeo כתב:
glass man כתב:אני לא אמרתי שוולף לא ייצא השנה או לא יוכרז השנה כי בטסדה אפילו לא נטמעה עד הסוף במייקרוסופט ועוד לא הספיקה להחליט מה הם מציגים ומה לא ולמה לזרוק את העבודה שכבר נעשתה לE3 מצד בטסדה לפח? שנינו יודעים נדב כמה עבודה משקיע צוות פיתוח בהכנה לE3.

אין אצל מיקרוסופט כבר דבר כזה קניבלציה, שני המשחקים יוצאים ל-GP וזה יביא משתמשים חדשים וזה יביא משתמשים חדשים. בסוף מיקרוסופט רוצים שכמה שיותר אנשים יהיו ב-GP. אני משער שהם יעדיפו ששני משחקי FPS לא יצאו שבוע אחר שבוע, אבל ממש לא תהיה להם בעיה להוציא שני משחקי FPS בהפרש של נניח חודש או חודשיים. להפך, זה האנטרס של מיקרוסופט להשאיר אנשים מנויים ואם משהו אוהב FPS, זה חכם לפמפם לו עוד ועוד משחקי FPS. אתה תראה עוד רכישות ממיקרוסופט, יהיו שם עוד חברות שעושות RPG ועוד חברות שעושות FPS ועוד חברות שעושות הכל.

אתה לא תבוא נטפליקס ותגיד "היי, כבר יש לכם את stranger things אז אל תקנו את Dark" או לאמזון ותגיד להם "יש לכם כבר את the boys, אל תעשו את Invincible". מנוי לא רק צריך למכור למישהו פעם אחת, הוא צריך לשמר אותו כלקוח וזה אומר שמיקרוסופט רוצים להגיע למצב שהם מפמפמים משחקים לאורך כל השנה. וכן, לא רק שהם יעשו שני FPS בשנה, הם ירצו שיהיו להם גם 3 משחקי FPS בשנה כדי שחובבי הFPS ישארו איתם וכך זה עם כל ז'אנר. אתה תראה RPG של בת'זדה ושל אובסידיאן יוצא באותה שנה, אתה תראה המון מקרים כאלה מכל הסוגים. אין כבר חיה כזאת "אוי לא, משחק X מכר פחות ממשחק Y בגלל קניבלציה" בעידן GP. יש לך עכשיו משחק X שהביא לקוחות ומשחק Y ששמר את הלקוחות האלה וגם הביא לקוחות חדשים. זה מודל עסקי חדש לגמרי לגיימינג, אתה לא יכול להסתכל על סקוואר עם FF ו-DQ ולהשליך על מה שהולך פה, צריך להבין את הקונסטקסט.

יחי ההבדל הקטן נדב, שנטפליקס לא מוכרת את הסרטים שלה ללקוחות שלה, מייקרוסופט עדיין מוכרת את המשחקים שלה ללקוחות אז ההקבלה שאתה עושה לנטפליקס היא אולי נוחה, אבל היא לא מדוייקת חברה שעדיין מקווה שתקנה את המשחקים שלה עדיין כבולה לחוקי הקניבליזציה האלה.

ותראה ששמתי למעלה את קפקום בעצמם אומרים מה קורה למי שחושב שהוא מעל החוק הזה שכולם דחפו מלא משחק מכות בזמן קצר לשוק. אני גם יכול לשים עוד דוגמאות של משחקים גדולים כמו COD ובאטלפילד שחשבו שהם מעל זה וכולם מסכימים כולל החברות עצמן שהן סבלו בירידה ברווחים מהעניין הזה.

אתה אומר שאני אראה RPG של בתז'דה ושל אובסידיאן באותה שנה? סבבה בוא ניקח את זה לשרשור ההתערבות חבר, הרי אם אתה מאמין בזה ועומד מאחורי זה אני בטוח אפסיד לזה נחרצות, תבחר תאריך שיתחום את ההתערבות ונראה :) בוא נעשה מזה קצת כייף :)

מה גם שDQ9 וFF13 היו מקרה סופר מיוחד וסופר נדיר שבו DQ וFF לא יצאו לאותה פלטפורמה ולכן גם אם הם נלחמו זה בזה ואין ספק שDQ פגע בFF עדיין הם לפחות לא היו על אותה הפלטפורמה ולכן היה יותר סיכוי שאותו קהל יקנה את שניהם באותה שנה אחד לניידת אחד לקונסולה הביתית, כמובן כמו שאנחנו רואים ששניהם חזרו לאותו מגרש
הם שוב מופרדים בתאריך היציאה שלהם DQ11 =2017= FF15=2016

זה לא שבניתי תאוריה מהתחת שלי בכל מקום שתכתוב
Cannibalization (marketing) אתה תמצא את המידע הזה. בוא תסביר לי נדב איך פייבל שהוא משחק של נובמר 2024 במקרה הכי טוב, מתחרה בTES6 שהוא משחק של נובמבר 2026 במקרה הכי טוב... ואיך שניהם מתחרים בRPG של inxile שאף אחד לא יודע מתי הוא יוצא אבל הוא רק באיזה pre production.

איך היילו למשל מתחרה בפרפקט דארק ועושה לו קאנבליזציה אם היילו יוצא השנה, ופרפקט דארק אף אחד לא יודע מתי אבל שנים אחרי היילו? כל המשחקים של מייקרוסופט הם כל כך רחוקים אחד מהשני שכולנו כולל אתה, תהינו פה מתי לעזאזל הם יתחילו לפמפם אותם :)

אבל כמו שאמרתי בוא נעשה מזה תחרות, אמרת שRPG של בתזדה ואובסידיאן באותה שנה... אז בוא נעשה מזה תחרות ולא משנה באיזו שנה זה יהיה אם הם יצאו באותה שנה ניצחת ולהפך :)

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 31 מאי 2021, 00:57

swiss-the-engine כתב:
glass man כתב:
swiss-the-engine כתב:לא יודע אם נכון לומר על היילו שהוא מפוקס מולטי.

זה נכון אם אתה שואל את השאלה הנכונה.

השאלה הנכונה היא מי האנשים הארדקורים של היילו, והתשובה בדר'כ תהיה אנשי המולטי. הסינגל זה סטוץ חד פעמי.

אני לא מסכים בכלל בכלל.

פאר קריי באמת נראה טוב לדעתי! נראה שווה דור הבא.

לגבי מה קורי ברלוג אמר... אני די בטוח שאף סטודיו לא ממש יודע מה התאריך יציאה וכאמור כל נושא תאריך היציאה הוא עניין של המפיצה עם השיווק ושאר עניינים לוגיסטיים. הרי משחקים כולם ככולם נראים די זוועה עד הרגעים האחרונים. בגלל זה גם (כידוע לי) יש כל כך הרבה קראנץ בתעשייה הזאת.

רגע, לא מסכים? אוקיי זכותך? אבל מי משחק Halo כמו משוגע? אנשי המולטי או הסינגל? לפי מה שאני יודע זה לא שיש לקהילה של היילו איזה פאנטים שעושים ספייד ראן לקמפיינים של היילו תקן אותי אם אני טועה.

מי שמשוגע על המשחקים האלה זה אנשי המולטי ונראה לי שלרובם לא יעניין את הביצה אם יורידו להם את הסינגל.

כאילו כן, HALO 1 בא עם קמפיין עצבני ביותר כי זה היה מותג חדש.... אבל החל מהיילו 2 ומאז שהתחיל אונליין נורמלי בHALO עם חווית אונליין טובה ואמיתית מי מסתכל על הסינגל?

לא יודע, אני לא איזה מבין גדול בהיילו מן הסתם שהרוב פה מבינים בהיילו הרבה יותר ממני כי נראה לי שהרוב פה הם הוותיקים של פורום אקסבוקס בוויגמס אז כל אחד פה יכול לעשות לי ביצפר בהיילו, אבל מאיך שאני רואה את זה, גם אם אנשים אוהבים את הקמפיין של היילו, המולטי זו המנה העיקרית.

נגיד מאס אפקט 3 אולי יש אנשים שמשחקים במולטי שלו עד היום אבל אף אחד לא יעז לטעון שהמולטי הוא המנה העיקרית שלו, אבל בהיילו?
עובדה שהמותג התחיל לדעוך בפופלאריות (יחסית) מתי שצצו לו אלטרנטיבות אחרות במולטי (COD באטלפיילד) בעיני זה רק מלמד למה אנשים באמת שיחקו בו :)

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 31 מאי 2021, 01:02

יש כמה ספידראנרים די אובססיביים, יש אפילו אצ'יבמנט על שם אחד מהם :)
ולדעתי הקמפיין בהיילו חשוב באותה מידה כמו המולטי. החצי-חצי הזה, שכל אחד מהחצאים יכול לעמוד בפני עצמו באופן די מרשים, תמיד היה נקודת חוזקה של המותג. כמו גירס.

ואגב, זה לא שהיילו דעך בפופולאריות ספציפית בגלל קוד, זה יותר שהמולטי של היילו 4 ו-5 הם שינויים דראסטיים מהמשחקים הקלאסיים ויש הרבה אנשים שלא אוהבים אותם. חוץ מזה שבעשור האחרון הרבה יותר קשה להתחרות באספקט של המולטי, עם כל המפלצות החינמיות בשוק.
נערך לאחרונה על ידי BiA ב 31 מאי 2021, 01:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 31 מאי 2021, 01:04

באמת? אוקיי למדתי משהו חדש :) לא הכל אני יודע היה לי הרושם שזה לא כמו Half life והאלה אולי בגלל שאני מבסס את הדעה שלי בעיקר על הקמפיין של היילו 1 שהיה איך נאמר? זבלוני?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 מאי 2021, 01:34

glass man כתב:
DrKeo כתב:

יחי ההבדל הקטן נדב, שנטפליקס לא מוכרת את הסרטים שלה ללקוחות שלה, מייקרוסופט עדיין מוכרת את המשחקים שלה ללקוחות אז ההקבלה שאתה עושה לנטפליקס היא אולי נוחה, אבל היא לא מדוייקת חברה שעדיין מקווה שתקנה את המשחקים שלה עדיין כבולה לחוקי הקניבליזציה האלה.

ותראה ששמתי למעלה את קפקום בעצמם אומרים מה קורה למי שחושב שהוא מעל החוק הזה שכולם דחפו מלא משחק מכות בזמן קצר לשוק. אני גם יכול לשים עוד דוגמאות של משחקים גדולים כמו COD ובאטלפילד שחשבו שהם מעל זה וכולם מסכימים כולל החברות עצמן שהן סבלו בירידה ברווחים מהעניין הזה.

אתה אומר שאני אראה RPG של בתז'דה ושל אובסידיאן באותה שנה? סבבה בוא ניקח את זה לשרשור ההתערבות חבר, הרי אם אתה מאמין בזה ועומד מאחורי זה אני בטוח אפסיד לזה נחרצות, תבחר תאריך שיתחום את ההתערבות ונראה :) בוא נעשה מזה קצת כייף :)

מה גם שDQ9 וFF13 היו מקרה סופר מיוחד וסופר נדיר שבו DQ וFF לא יצאו לאותה פלטפורמה ולכן גם אם הם נלחמו זה בזה ואין ספק שDQ פגע בFF עדיין הם לפחות לא היו על אותה הפלטפורמה ולכן היה יותר סיכוי שאותו קהל יקנה את שניהם באותה שנה אחד לניידת אחד לקונסולה הביתית, כמובן כמו שאנחנו רואים ששניהם חזרו לאותו מגרש
הם שוב מופרדים בתאריך היציאה שלהם DQ11 =2017= FF15=2016

זה לא שבניתי תאוריה מהתחת שלי בכל מקום שתכתוב
Cannibalization (marketing) אתה תמצא את המידע הזה. בוא תסביר לי נדב איך פייבל שהוא משחק של נובמר 2024 במקרה הכי טוב, מתחרה בTES6 שהוא משחק של נובמבר 2026 במקרה הכי טוב... ואיך שניהם מתחרים בRPG של inxile שאף אחד לא יודע מתי הוא יוצא אבל הוא רק באיזה pre production.

איך היילו למשל מתחרה בפרפקט דארק ועושה לו קאנבליזציה אם היילו יוצא השנה, ופרפקט דארק אף אחד לא יודע מתי אבל שנים אחרי היילו? כל המשחקים של מייקרוסופט הם כל כך רחוקים אחד מהשני שכולנו כולל אתה, תהינו פה מתי לעזאזל הם יתחילו לפמפם אותם :)

אבל כמו שאמרתי בוא נעשה מזה תחרות, אמרת שRPG של בתזדה ואובסידיאן באותה שנה... אז בוא נעשה מזה תחרות ולא משנה באיזו שנה זה יהיה אם הם יצאו באותה שנה ניצחת ולהפך :)

את מיקרוסופט לא מעניין המכירות ללקוחות של המשחקים האנדבידואלים, כל כך לא מעניין אותם שלא תשמע נתון אחד בודד של מכירות ממיקרוסופט למשחקים שלהם מאז שהתחיל GP. זה פשוט לא מעניין, כל המכירות של הצד א' שלהם יחד לא מגיע לחודש של GP. כנראה שמכל קטגוריות הרווח של MS, מכירות צד א' הן כרגע ההכנסה הכי קטנה שלהם. באמת שקשה לתאר כמה לא מעניין אותם מכירות צד א'.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 31 מאי 2021, 01:40

אז כל הטיעון זה "גלאס מייקרוסופט זה עכשיו נטפליקס" לא משנה שהוכח שגיימפאס מעלה את המכירות משחקים של מייקרוסופט.
25 percent increase in preorders.
10 percent increase in franchise sales
https://www.windowscentral.com/xbox-gam ... -microsoft
אבל לא זה לא מעניין את מייקרוסופט כל כך לא מעניין אותם שהם עוקבים אחרי זה ומתגאים בזה.
שני יהודים שלוש, דעות. 3000 שנה וכלום לא השתנה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 מאי 2021, 02:24

glass man כתב:אז כל הטיעון זה "גלאס מייקרוסופט זה עכשיו נטפליקס" לא משנה שהוכח שגיימפאס מעלה את המכירות משחקים של מייקרוסופט.
אבל לא זה לא מעניין את מייקרוסופט כל כך לא מעניין אותם שהם עוקבים אחרי זה ומתגאים בזה.

למשחקי צד ג', לא להם, כי זאת פרסומת מטורפת למשחק חסר שם שמגיע לשם. ואני די בטוח שיש פה כמה עשרות יהודים ולכולם יש דיעה אחת חוץ מלאחד מהם :)

מיקרוסופט זה בהחלט נטפליקס. מעניין את מיקרוסופט מכירות של משחקי צד א' בערך כמו שמעניין את נטפליקס מכירות כרטיסים של סרטים שלהם בקולנוע. מיקרוסופט רוצים 100 מליון אנשים מנויים ל-GP, לא 100 מליון אנשים שיקנו את הקונסולה שלהם או המשחקים שלהם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 31 מאי 2021, 02:40

DrKeo כתב:
glass man כתב:אז כל הטיעון זה "גלאס מייקרוסופט זה עכשיו נטפליקס" לא משנה שהוכח שגיימפאס מעלה את המכירות משחקים של מייקרוסופט.

למשחקי צד ג', לא להם, כי זאת פרסומת מטורפת למשחק חסר שם שמגיע לשם. ואני די בטוח שיש פה כמה עשרות יהודים ולכולם יש דיעה אחת חוץ מלאחד מהם :)

מיקרוסופט זה בהחלט נטפליקס. מעניין את מיקרוסופט מכירות של משחקי צד א' בערך כמו שמעניין את נטפליקס מכירות כרטיסים של סרטים שלהם בקולנוע. מיקרוסופט רוצים 100 מליון אנשים מנויים ל-GP, לא 100 מליון אנשים שיקנו את הקונסולה שלהם או המשחקים שלהם.

אני לא מבין על מה אתה מבסס את זה כשבנתונים הם לא מפרטים אם הם שמים דגש על מכירות צד ג' או על המכירות שלהם ושהם לא מפרטים אם הפרי אורדרים שהוגברו הם בצד ג' או בצד א' שלהם (וזה כנראה גם צד א ' קיבל עלייה וגם צד ג')

אנשים אוהבים לקנות דברים שהם אוהבים נדב, הם לא אוהבים להשכיר דברים שהם אוהבים.

ההגיון הוא שאם אהבת משחק שראית בגיימפאס, אתה תקנה אותו ביום שיעזוב את גיימפאס, ואם הוא בצד א' אתה תקנה אותו ביום שאתה תעזוב את גיימפאס.

בוא נגיד שיהיה לי אקסבוקס, כן ? כי רוב הסיכויים שיהיה, ונגיד שיהיה KI חדש, למה אתה חושב שאני לא אקנה KI חדש אפילו שהוא בגיימפאס? אני מן הסתם ארצה שיהיה לי אותו גם ליום שאני אעזוב את גיימפאס/שלא אחדש את גיימפאס.

גם אם TES6 נמצא על היום הראשון בגיימפאס אני ארצה שיהיה לי אותו לתמיד ליום שאני אעזוב את גיימפאס.
וכל מה שרשמתי תופס אפילו שבעתיים למשחקי מולטיפלייר צד א' שבגיימפאס שבהם בכלל כל גיימר כבד שמשחק בהם ירצה לרכוש אותם ולא להיות תלוי בספנסר.

קח לדוגמא את SOT לא אמרת שהוא מוכר ממש טוב בסטים? למה הוא מוכר טוב? הרי הוא בגיימפאס לא? זה לא רק שלא אמור לעניין את מייקרוסופט למכור אותו שם לפי ההגיון שלך היא צריכה לפי מה שאתה אומר לא לשים אותו בסטים כדי שכולם יעשו גיימפאס כי רק זה מעניין אותם...

אבל הם שמים אותו בסטים כי אתה יודע... זה כן מעניין אותם... המכירות שלו ואנשים קונים אותו בסטים... כי אתה יודע הם רוצים שיהיה להם אותו בלי קשר לגיימפאס איפה שכל הרכישות שלהם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 מאי 2021, 03:37

ב-PC גיימפס זה דבר אחר, אין להם בלעדיות על הפלטפורמה כמו באקסבוקס ואם המשחק כך או כך נמצא ב-PC, הם יכולים לעשות כמה דולרים מהירים אם הם שמים אותו גם בסטים כי החנות שלהם לא מתרמומת. ולא, משחקים שלהם לא מוכרים טוב יותר כי הם ב-GP, זאת הסיבה שלא ראית נתון מכירות של אף משחק מיקרוסופט כבר שלוש שנים. משחקים שמוכרים טוב יותר כי הם בגיימפס הם משחקים עם פרופיל נמוך יחסית כי גיימפאס מספק להם פרסום מאוד חזק. לא שונה מדי מאיך שרוקט ליג התרומם בזכות זה שחלקו אותו בחינם ב-PSN.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 31 מאי 2021, 03:50

DrKeo כתב:ב-PC גיימפס זה דבר אחר, אין להם בלעדיות על הפלטפורמה כמו באקסבוקס ואם המשחק כך או כך נמצא ב-PC, הם יכולים לעשות כמה דולרים מהירים אם הם שמים אותו גם בסטים כי החנות שלהם לא מתרמומת. ולא, משחקים שלהם לא מוכרים טוב יותר כי הם ב-GP, זאת הסיבה שלא ראית נתון מכירות של אף משחק מיקרוסופט כבר שלוש שנים. משחקים שמוכרים טוב יותר כי הם בגיימפס הם משחקים עם פרופיל נמוך יחסית כי גיימפאס מספק להם פרסום מאוד חזק. לא שונה מדי מאיך שרוקט ליג התרומם בזכות זה שחלקו אותו בחינם ב-PSN.

אני מניח שנצטרך לראות את המכירות המטורפות של סטארפיילד על הPC כדי שתשתכנע שמייקרוסופט עדיין מדברת על מכירות מתי שיש על מה להתגאות נדב?
מה התירוץ יהיה אז? ששחקני הפסיי לא רגילים לקבל משחקי בטסדה בחינם ומעדיפים לשלם עליהם מתוך הרגל? :)

נכריע את הויכוח ב2022 אני מניח :)
אתה תמיד נותן פייט טוב כרגיל ;) אבל נראה מה יהיה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 מאי 2021, 03:53

glass man כתב:
DrKeo כתב:ב-PC גיימפס זה דבר אחר, אין להם בלעדיות על הפלטפורמה כמו באקסבוקס ואם המשחק כך או כך נמצא ב-PC, הם יכולים לעשות כמה דולרים מהירים אם הם שמים אותו גם בסטים כי החנות שלהם לא מתרמומת. ולא, משחקים שלהם לא מוכרים טוב יותר כי הם ב-GP, זאת הסיבה שלא ראית נתון מכירות של אף משחק מיקרוסופט כבר שלוש שנים. משחקים שמוכרים טוב יותר כי הם בגיימפס הם משחקים עם פרופיל נמוך יחסית כי גיימפאס מספק להם פרסום מאוד חזק. לא שונה מדי מאיך שרוקט ליג התרומם בזכות זה שחלקו אותו בחינם ב-PSN.

אני מניח שנצטרך לראות את המכירות המטורפות של סטארפיילד על הPC כדי שתשתכנע שמייקרוסופט עדיין מדברת על מכירות מתי שיש על מה להתגאות נדב?
מה התירוץ יהיה אז? ששחקני הפסיי לא רגילים לקבל משחקי בטסדה בחינם ומעדיפים לשלם עליהם מתוך הרגל? :)

בגלל ש-MS לעולם לא תחשוף יותר נתוני מכירות של משחקים, ביחוד כי עד סוף השנה הזאת יותר מ-30 מליון אנשים יקבלו את כל המשחקים שלהם "בחינם" ובתוכם המעריצים הכי הארד קור של אקסבוקס, אז זה גם משהו שלעולם לא נוכל לישב. אבל הויכוח הזה אפילו לא מעניין במיוחד כי הוא סטיה מהנושא המקורי שהוא שלמיקרוסופט אין שום בעיה להוציא שני משחקים מאותו ז'אנר באותה שנה ואפילו אם הייתה להם בעיה עם זה, הם יהיו חייבים לעשות את זה ממילא כי יש להם יותר מדי צוותים שעושים משחקים באותם ז'אנרים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 31 מאי 2021, 04:11

DrKeo כתב:
glass man כתב:

בגלל ש-MS לעולם לא תחשוף יותר נתוני מכירות של משחקים, ביחוד כי עד סוף השנה הזאת יותר מ-30 מליון אנשים יקבלו את כל המשחקים שלהם "בחינם" ובתוכם המעריצים הכי הארד קור של אקסבוקס, אז זה גם משהו שלעולם לא נוכל לישב. אבל הויכוח הזה אפילו לא מעניין במיוחד כי הוא סטיה מהנושא המקורי שהוא שלמיקרוסופט אין שום בעיה להוציא שני משחקים מאותו ז'אנר באותה שנה ואפילו אם הייתה להם בעיה עם זה, הם יהיו חייבים לעשות את זה ממילא כי יש להם יותר מדי צוותים שעושים משחקים באותם ז'אנרים.

אני כבר מחכה לחגיגה של ספנסר כשהוא יברבר שסטארפיילד מכר 1.5 מליון Day one :D אם הוא יכלול את המכירות על הקונסולה זה בטח יהיה יותר.
ביום שהוא מפרסם את ההצהרה וחוגג אני פותח את הבקבוק בירה הענק שיש לי פה.

ולגבי הויכוח המקורי, נו באמת נדב, אפילו לא התייחסת להצעה שלי לעשות התערבות שלא יהיה RPG מבטסדה ואובסידיאן באותה שנה כדי שאני אוכל לנצח גם בויכוח הזה.
אני רוצה כמה שיותר נקודות!

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 31 מאי 2021, 07:57

DrKeo כתב:

מסכים עם מה שאתה אומר אבל אני מקווה שהעתיד של הגיימינג זה לא נטפליקס שמלא בתוכן בינוני וצריך לברור בפינצטה משהו ראוי וגם אז, אף תוכן הוא לא באמת מתעלה לרמות של קלאסיקה אמיתית, הכל נוסחתי כזה וחסר ייחוד או יצירתיות אמיתית. בקיצור מעדיף שלא יהיה נטפליקס, שיגיעו פחות משחקים אבל שכל אחד באמת יהיה משהו מיוחד יותר ושנעשה מתוך מקום אמיתי ולא מתוך מחשבה של ״צריך להמשיך לפמפם תוכן למנויים״, בקיצור שזה לא ירגיש כאילו יוביסופט או הפילוסופיה שלה תשתלט על עולם הגיימינג איכשהו.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 31 מאי 2021, 12:17

מה? ההיפך. אתה יכול ליצור עם פחות לחץ כלכלי למכירות. ההיגיון שייצאו אם כבר משחקים יותר מעניינים.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 מאי 2021, 12:33

אני מסכים עם סוויס, מפתחות של מיקרוסופט יקבלו יותר חופש פעולה. הם לא מוגבלים יותר למשחקי 60$, הם לא מוגבלים לאורך משחק והם בטח מקבלים יותר חופש כי מיקרוסופט רוצה פורטפוליו כמה שיותר מגוון. לדעתי זה דווקא יעשה טוב לאקסבוקס אבל אני משער שרק זמן יגיד.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 26 אורחים