Metal Gear Solid - הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: Metal Gear Solid - הנושא הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 31 אוגוסט 2015, 14:15

ראיתי שרק צריך לסיים אותו אחרי ששלחתי את ההודעה :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 31 אוגוסט 2015, 14:18

אה סבבה, לרגע כבר רצו לי תסריטים בסגנון "עכשיו צריך לעשות X Y Z ב GZ לפני שאפשר לשחק :(", מזל :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 אוגוסט 2015, 14:29

נראה שצריך לסיים את GZ ואז התנאים לקבל את הפרסים הם בלסיים משימות (ראשיות) בMGS5. הבנתי שחלק מהפרסים הם סקין של ראיידן, סוליד סנייק וגריי פוקס.
הנה התנאים:
תמונה

אגב, משהו מצחיק, הדיסק התקנה בגרסת RETAIL של המשחק בPC מכילה אך ורק את קובץ ההתקנה של סטים בגודל 20 מגה :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 31 אוגוסט 2015, 14:37

אז מי שקונה בריטייל את גרסת ה PC עדיין צריך להוריד 27 ג'יגה?
ממש מוזר, מעניין למה הם לא שמו את המשחק שם, ברור שריטייל זה עניין של גם אספנות וגם אפשרות מכירה של העותק אבל זה בהחלט היה חוסך לא מעט טרחה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 אוגוסט 2015, 14:44

bling כתב:אז מי שקונה בריטייל את גרסת ה PC עדיין צריך להוריד 27 ג'יגה?
ממש מוזר, מעניין למה הם לא שמו את המשחק שם, ברור שריטייל זה עניין של גם אספנות וגם אפשרות מכירה של העותק אבל זה בהחלט היה חוסך לא מעט טרחה.

אני חושב שיש לא מעט משחקים שעושים את זה. זה מה שהופך את כל הבלגן על הפילוסופיה של הONE לפני השיגור לכל כך מצחיק. בPC המצב כל כך הרבה יותר קיצוני (כל מני DRM הזויים, הכל דיגיטלי לגמרי פחות או יותר ויש ALWAYS ON כמעט על כל משחק, ביחוד שיש בנוי לתוך סטים חיבור חובה כל X שעות, אפילו אם זה רק פעם באיזה 3 ימים) ולאף אחד לא אכפת. אתה גם לא תשמע מילה על זה שכל מה שיש בדיסק של MGS זה 20 מגה התקנה של סטים כי לאף אחד לא אכפת. השנה 2015, לכולם יש אינטרנט טוב חוץ מאשר לחלקים קטנים של האוכלוסיה שהם לא בדיוק הגיימרים הכבדים בלשן המעטה. בדיחה כל העניין.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 31 אוגוסט 2015, 14:51

DrKeo כתב:

אני חושב שיש לא מעט משחקים שעושים את זה. זה מה שהופך את כל הבלגן על הפילוסופיה של הONE לפני השיגור לכל כך מצחיק. בPC המצב כל כך הרבה יותר קיצוני (כל מני DRM הזויים, הכל דיגיטלי לגמרי פחות או יותר ויש ALWAYS ON כמעט על כל משחק, ביחוד שיש בנוי לתוך סטים חיבור חובה כל X שעות, אפילו אם זה רק פעם באיזה 3 ימים) ולאף אחד לא אכפת. אתה גם לא תשמע מילה על זה שכל מה שיש בדיסק של MGS זה 20 מגה התקנה של סטים כי לאף אחד לא אכפת. השנה 2015, לכולם יש אינטרנט טוב חוץ מאשר לחלקים קטנים של האוכלוסיה שהם לא בדיוק הגיימרים הכבדים בלשן המעטה. בדיחה כל העניין.

צריך גם לזכור שאין מקום בDVD ל27 ג'יגה. זה אומר שצריך שלושה דיסקים, או אפילו ארבעה. זה מעלה את עלות ההפצה באופן משמעותי, כאשר באמת אין סיבה שיפריע למישהו שהוא יצטרך להוריד את המשחק, או שכל מה שיהיה בדיסק זה תוכנה שמעלה את סטים ונכנסת להפעלת מוצר.
באמת קשה לי להאמין שלמישהו יהיה מחשב שמפעיל את MGS V כמו שצריך, שרוצה לשחק בMGS V, שקנה את MGS V ושאין לו אינטרנט שמסוגל להוריד את המשחק ביום אחד לכל היותר (וברור שגם זה מצב קצה, ובערך כולם יורידו הרבה יותר מהר).
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 31 אוגוסט 2015, 14:53

DrKeo כתב:

הבלאגן עם ה ONE היה בעיקר בגלל שרצו לבטל לאנשים את הריטייל שבארה"ב הוא מפותח מאוד, אנשים רוצים להחליף את העותק שלהם, לקבל עליו זיכוי כספי וכו'

אני אישית אם הייתי אמריקאי (בתור ישראלי בלי אופציות זה לא משנה לי) גם הייתי מתמרמר על זה, ולא, לא הייתי סומך על כך שמחירים יהיו זולים כמו על ה PC וככה אני יפוצה, גם לא הייתי סומך על זה שהייתי יכול לשתף בחופשיות משחקים עם חברים כמו שאני מחליף במציאות, בקיצור, היו המון סימני שאלה ובצדק, אבל חבל לעלות שוב דיון שחוק כזה בנושא של MGS.

וממתי מפיצים ב DVD, היו יכולים להפיץ בבלו ריי עם כל המשחק מותקן מראש, זה די מטופש שצריך להוריד את כל המשחק אחרי שקנית אותו.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 31 אוגוסט 2015, 14:58

bling כתב:
DrKeo כתב:

וממתי מפיצים ב DVD, היו יכולים להפיץ בבלו ריי עם כל המשחק מותקן מראש, זה די מטופש שצריך להוריד את כל המשחק אחרי שקנית אותו.

לרוב המחשבים אין כונן בלו ריי. לעשות הפצה גם של בלו ריי וגם של DVD שהוא קוד להורדה, זה נראה לי עוד יותר יקר מלהפיץ ב4 DVD. זה גם מפצל את המשתמשים ומביא לבלבול ובכיף איזו אמא תקנה גירסאת בלו ריי, בלי לדעת בכלל שאין להם במחשב כונן כזה, למרות שזה מחשב חדיש חדיש שהיא קנתה לילד ב800$ והוא מפעיל את כל המשחקים שצריך.
זה לא יהיה כזה מקרה טראגי, כי בכל מקרה יהיה קוד לסטים ואז פשוט יורידו את המשחק. למעשה, הרבה מאוד משחקים שקניתי לא נכנסו מעולם למחשב שלי. פשוט הכנסתי את הקוד בסטים, בלי לבדוק בכלל אם יש בדיסק משהו, או לא.

בקיצור, אין סיכוי שמישהו יפיץ בקרוב משחק למחשב בבלו ריי. אין שום בעיה להוריד את המשחק, אחרי שקנית את הקוד.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 31 אוגוסט 2015, 15:02

מוזר שבלו ריי לא סטנדרט במחשבים, אפילו לא בדקתי בכלל מה יש לי בבית :D

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 אוגוסט 2015, 15:04

בלינג, כל המשחקים עדין היו ברי רכישה בריטייל (בדיוק כמו הדיסק כאן של MGS אגב, דיגילי לגמרי אבל בר רכישה בריטייל) וגם הייתה מערכת לעשות החלפת משחקים בגיימסטופ וכדומה. כל הנושא היה בולשיט אחד גדול כי בPC זה עובד ככה כבר 10 שנים, סטים עבד בזמנו בול כמו מה שמיקרוסופט רצו לעשות עם הONE רק בצורה הרבה יותר קיצונית (אין החזרות, אין תמיכה טכנית כמו שצריך, אין יד שניה).

וכן בלינג, אין בלו ריי בPC. הPC הוא מכשיר דיגיטלי כמעט בלבד, היום מוכרים לרוב לפוטופים בלי כונן דיסקים בכלל.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 31 אוגוסט 2015, 15:07

bling כתב:מוזר שבלו ריי לא סטנדרט במחשבים, אפילו לא בדקתי בכלל מה יש לי בבית :D

לא כזה מוזר... בכל זאת, הכל דיגיטלי (מוזיקה, משחקים, סרטים, תוכנות) כבר שנים ובלו ריי עדיין עולה המון, יחסית לDVD. מה תעדיף, לשים כונן BR ב300 שקל ולקנות GEFORCE 960, או כונן DVD ב80 שקל (או לוותר על כונן אופטי לגמרי) ולקנות GEFORCE 970?
נראה לי בחירה קלה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 31 אוגוסט 2015, 15:14

DrKeo כתב:בלינג, כל המשחקים עדין היו ברי רכישה בריטייל (בדיוק כמו הדיסק כאן של MGS אגב, דיגילי לגמרי אבל בר רכישה בריטייל) וגם הייתה מערכת לעשות החלפת משחקים בגיימסטופ וכדומה. כל הנושא היה בולשיט אחד גדול כי בPC זה עובד ככה כבר 10 שנים, סטים עבד בזמנו בול כמו מה שמיקרוסופט רצו לעשות עם הONE רק בצורה הרבה יותר קיצונית (אין החזרות, אין תמיכה טכנית כמו שצריך, אין יד שניה).

וכן בלינג, אין בלו ריי בPC. הPC הוא מכשיר דיגיטלי כמעט בלבד, היום מוכרים לרוב לפוטופים בלי כונן דיסקים בכלל.

יכלת להחזיר משחק לגיימסטופ ולקבל עליו כסף?
אף פעם לא דיברו על זה, מייקרוסופט בכלל התנהלה באופן מפוקפק ולא היה ברור בכלל מה הם מתכננים ואיך דברים יעבדו, ואישית לא הייתי סומך על אף חברת קונסולה שתציע לי חוויה פתוחה כמו על ה PC, שאף אחד לא קונה שם משחק ב 60$ בחיים, זה נקרא פיצוי על דיגיטלי בלבד.
בקיצור עזוב שטויות, הם ניסו לעשות משהו בלי חזון ברור ובלי שבאופן כללי אפשר לסמוך עליהם, לגמרי אפשר להבין את המחאות סביב זה, אבל ברור שהיית חייב להמשיך את הדיון למרות שאין לו שום רלוונטיות ל MGS :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 אוגוסט 2015, 15:20

כן, הייתה להם תוכנית החזרה עם גיימסטופ שיכלת לנתק את המשחק בחזרה מהחשבון לדיסק דרך עמדות בגיימסטופ אבל מן הסתם זה לא יצא לפועל כי אחרי כמה שבועות הם נכנעו וחזרו בהם מכל הנושא של הקונסולה הדיגיטלית. ולא ברור לי למה אתה אומר דיגיטלי בלבד, יכלת לקנות בחנויות ואפילו בדיסקים, פשוט כמו בPC הדיסק מוכנס פעם אחת לקונסולה ומאותו רגע המשחק משוייך לחשבון שלך בדיוק כמו בסטים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 31 אוגוסט 2015, 15:39

אם אתה לא מוציא באמת את הכח של גיימסטופ מהמשוואה אז מה הרעיון בכלל? ולמה בכלל שגיימסטופ תשתף פעולה עם משהו שמגביל אותה?

אבל זה בכלל לא משנה בתכל׳ס, מבחינתי אם אני אמריקאי, דיגיטלי זה רק במודל של PC, שיש תחרות אמיתית וסיילים מדהימים ומחירים זנותיים ל AAA כמו מאד מקס ב 30$, אם זה לא 1 ל 1 עם היתרונות של ה PC אז אין מה לדבר, ועל MS או סוני ונינטנדו בחיים לא הייתי סומך שישחקו עם הזכויות הצרכניות שלי ככה, מייקרוסופט כל הזמן גמגמה ולא היתה ברורה באותה תקופה, אז שוב, הסקפטיות לגמרי במקומה.

לי אישית אין בעיה מחר שיעברו לדיגיטלי מלא, אני בכל מקרה במצב הזה רק בלי היתרונות של זה בגלל חוסר ברירה, אבל לגמרי ברור לי למה שחקן קונסולות ממוצע עם שוק נורמלי מתנגד לזה ולא סומך על התחליפים ש MS גמגמה שם.

אז שוב, דיון שחוק ואין סיבה לעלות את זה ואני לא באמת חושב שאתה בעצמך יכול לקבוע בכזה ביטחון שזה היה בולשיט כאילו אתה קורא עתידות ויודע בוודאות שזה היה עובד מושלם, אז באמת חבל על השכנועים ועל הורדת הנושא מהמסלול שלו בשביל משהו חסר תועלת כמו לדבר על זה שוב.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 31 אוגוסט 2015, 16:57

לא יודע אם דיברו על זה פה אבל למשחק יש מיקרו-תשלומים שנועדו לזרז את הבנייה ב MB, מישהו תפס ב PSN את המחירים למרות שהם לא עלו רשמית עדיין:
תמונה

הנה דוגמא למחירים בתוך המשחק:
תמונה

מעניין עד כמה זה פוגע במשחק ואם אפשר לשחק בכיף בלי להרגיש מוגבל בגלל זה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 אוגוסט 2015, 17:29

זה אותו כסף כמו בסינגל? כי FOB זה מצב מולטי. אבל קונאמי, לא מפתיע אותי. כל עוד אני לא צריך להוציא את זה, שיהיה להם לבריאות.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 31 אוגוסט 2015, 17:34

בסינגל לא ראינו מחירים אבל כן ראינו נגיד שהם בונים משהו ב MB ומופיע טיימר גדול של נגיד 45 דקות (בזמן אמת), מן הסתם אפשר לשחק בזמן הזה, לא יודע עד כמה זה מגביל, אבל אני מהמר שבעזרת מטבעות אפשר לזרז את זה?

לא ברור, אבל כן, במולטי לפחות של ה FOB זה נראה די מהותי, אני בטוח שיהיה לך לא מעט כסף לבנות בסיס טוב מהסינגל אבל יש ספק שמי שישלם יהיה לו את הבסיס הכי מרשים וגדול?

ותחשוב מה יקרה עם MGO אם זה מה שקורה במצב מולטי צדדי, שם בכלל קונאמי תחגוג בטח עם דברים כאלו.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 31 אוגוסט 2015, 18:02

לא מתכוון לגעת בfob בכלל. אין לי זמן לזה! גם ככה אני בטח אלך לאבוד בתוך המשחק עמוק מדי, אז עוד להתעסק בפלישות כל רגע? גם כן נהיה טרנד הפלישות האלה.. מילא נגיד ב watch dogs שלא היה לך המון להפסיד בפלישה, אבל פה אתה יכול לאבד התקדמות משמעותית. למי יש זמן לזה?
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 31 אוגוסט 2015, 18:11

זה נראה לי טרנד שהתחיל בעיקר מסדרת סולס (לפחות היא הפכה אותו לפופולרי), אנשים אוהבים ת'חרא הזה, זה גם לא בשבילי ואני אנתק את זה בוודאות גם אם זה היה בחינם, מי צריך את השטויות הללו שאני בא ל MB אחרי משימה להנות מהמפלצת שבניתי שם, סוג של רגעי BREATHER כאלו, ואז איזה שמוק פולש לי לבסיס וגונוב לי משאבים? עזוב אותי באמאש'ך :P

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 31 אוגוסט 2015, 18:17

זה אכן הפך פופולרי מסדרת סולס. אני לא מת על זה, אבל מבין את אלה שאוהבים את הרעיון. בכל מקרה, מזל שאפשר לסגור את זה.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 אוגוסט 2015, 19:07

כל דבר בMB עולה כסף, לבנות עוד מודול, לחקור דברים, אפילו בזמן משימה להעיף חייל עם בלון עולה כסף בMGS5 ( בPW פשוט היה לך מלאי של X בלונים למשימה, בMGS5 גם יש לך מלאי של בלונים וגם כל העפת בלון עולה כסף). השאלה היא האם הכסף הזה הוא אותו כסף של הסינגל ואם כן האם יש בעיה של באלנס, כלומר אתה ממש רעב לכסף, או שזה מרגיש עשוי כמו שצריך. השאלה הנוספת היא האם זה קיים בMGSO ואם כן כמה זה משנה. הרי אני מנחש שאתה פותח באונליין עוד ועוד חלקים לנשק או יכולות בדיוק כמו בסינגל אז כסף יפתח לך דברים מתקדמים מהר יותר? לא יודע, צריך לחכות ולראות איך זה עובד. אני רק מחזיק אצבעות שזה לא פוגע לי בסינגל כמו שקרה בדיאבלו 3, שהכסף האמיתי ממש פגע בבאלנס של המשחק במקום להיות הדבר הזה שמי שממש עצלן יכול לבזבז עליו כסף אמיתי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 31 אוגוסט 2015, 19:28

לא נראה לי זה אותו כסף, הבנתי דווקא אין בעיה מבחינה כספית לעשות פולטונים, רק שאתה מוגבל מהמשחק לכן לא הגיוני שזה יהיה אותו הכסף, אם זה כן אז חדשות טובות והמיקרו תשלומים לא מזיזים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 אוגוסט 2015, 19:30

אני משער שהם לא יזיזו, קוג'גימה לא היה נותן להם להשמיד לו את המשחק בשביל זה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 31 אוגוסט 2015, 19:35

קוג׳ימה יום אחרי MGO רואה את החפצים שלו זרוקים מחוץ למשרד, כמה הוא כבר יכול להשפיע על דברים כאלו?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 אוגוסט 2015, 19:46

טוב נו, נחכה ונראה אני משער. המשחק יוצא עוד 6 שעות :)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Baidu [Spider], Google [Bot] ו־ 33 אורחים