DrKeo כתב:הראיון עם שון היה חתיכת "התנגדות, ההגנה מוליכה את העד":
"Asked if it would be accurate to say Sony has a 2:1 advantage over Xbox One in terms of units sold, the executive replied: "The math seems to look like that."
Death_119 כתב:
bling כתב:אנחנו לא באמת יודעים על שום יחס קונקרטי כל עוד MS לא משחררת מספרים של קונסולות שנמכרו לצרכנים, עד אז הכל ניחושים באוויר.
Nucleus_Dawn כתב:
בטח שאנחנו יודעים, כי סוני גם משחררים מספרים של קונסלות שנמכרו לחנויות.
סוני הכריזו ברבעון האחרון שהם הגיעו ל13.5 מיליון.
מייקרוסופט הכריזו לאחרונה 10 מיליון.
לכן, היחס הקונקרטי היחיד שאנחנו מכירים הוא 1.35 ל1.
הוא מפגר בחודש-חודשיים, אבל הוא היחס היחיד שיש לנו והוא גם הכי אקטואלי.
bling כתב:זה לא יחס שאומר הרבה, פעם שעברה MS הכריזה על מספר לא קטן ששלחה לחנויות אבל היה ברור שהמון stock יושב במדפים במקרה הזה, ברור לי שמאז המכירות השתפרו משמעותית אבל אי אפשר לדעת כמה באמת מכרו מתוך ה 13.5/10 מליון, לטעמי כשמדברים על קונסולות בשנה הראשונה משלוח לחנויות זה לא מספיק מדד.
מן הסתם בשנים מאוחרות כשחברות יכריזו משהו בסגנון של "50 מליון קונסולות שנמכרו לחנויות" זה יהיה מאוד מרשים כי זה לא שבאמת עשרות מליוני קונסולות יושבות במדפים, אבל כשהמספרים עוד נמוכים יחסית בהחלט יכול להיות מצב שמליוני קונסולות לא נמכרו ובמקרה הזה מליונים זה אחוז משמעותי מאוד מהמספר הכולל.
Nucleus_Dawn כתב:
אני לגמרי מסכים שזה נתון לא מספק. בגלל זה גם אי אפשר להסיק ממנו שום דבר, מעבר לכך שסביר להניח שיש יתרון לPS4.
לצערינו, זה הנתון היחיד שאנחנו יודעים. כל דבר מעבר, זה ניחושים והערכות. ממש לא ברור כמה גדול היתרון הזה ולכן ההנחה שהיחס בין מכירות הקונסולה הוא 1 ל-2 לא מבוסס.
bling כתב:לגמרי מסכים איתך, גם ה 2 ל 1 ממש לא מבוסס, נצטרך לחכות לנתונים טובים יותר.
Nucleus_Dawn כתב:
לא חושב שנקבל אותם.
שתי החברות מדווחות על המספר הגבוה שהן יכולות (זה נשלח לחנויות ולא נמכר ללקוחות). לא נראה לי סביר שהן ירצו לפרסם מספר שעלול להראות כאילו הם מכרו פחות, או כאילו העליה במכירות לא היתה חדה, כפי שהיא היתה בפועל.
כלומר, נצטרך לחכות שנתונים שאנחנו מקבלים, יהיו יותר משמעותיים, כמו שאמרת. רק בשלב מאוחר יותר בדור, אפשר יהיה להתייחס לנתון שליחה לחנויות כסממן יותר משמעותי להצלחה של הקונסולות.
כרגע אנחנו יודעים, לפחות, שסוני כנראה מובילה ושהדור התחיל ממש מצוין. בתחילת שנה הבאה נקבל עוד מספרים ואני בטוח שנראה גידול מרשים, אחרי תקופת החגים.
At Gamescom in Germany, Sony has announced that the PlayStation 4 has sold over 10 million units since it launched less than nine months ago in November 2013. By comparison, it took well over a year for both the PS3 and Xbox 360 to break 10 million units sold. The PS4 is undoubtedly a runaway success. Meanwhile, Microsoft still hasn’t released any recent sales figures for the Xbox One, suggesting the console isn’t doing all that well. Our estimates put the Xbox One at around 5 million units sold through to customers — or about half the total sales of the PS4. According to a fateful quote by ex-Xbox chief Don Mattrick, it would appear that the PS4 has won this generation’s console war.
נראה לי גם בבאר שבע המכירות עברו את יפן![]()

bling כתב:לא חושב שיש בכלל ספק שמייקרוסופט לקחה את נובמבר, המבצעים שלה היו מדהימים, הבאנדל של ה 329$ היה רק החבילת בסיס ואפילו פראייר מי שקנה במחיר הזה, כמעט בכל מקום גדול הוסיפו על זה גם 50$ דמי חנות (בחלק מרשתות הריטייל הגדולות) או 12 חודשים ללייב (באמזון) או משחק נוסף לבחירה מתנה (בחנות של מייקרוסופט) וכו', טירוף מה שהלך שם, אין מצב שסוני עם ה 400$ שלהם לקחו, החבילה שלהם מחווירה בהשוואה.
גם ב GAF מעדויות אנקדוטליות של אנשים שהלכו לחנויות זה היה ברור שה XB1 הולך הרבה יותר חזק מכל קונסולה.
Nucleus_Dawn כתב:
הו... תראה מה זה. אותו מחקר משנה שעברה ונתונים שאין להם שמץ של קשר למחקר. כמה אינפורמטיבי.
המחקר הוא על הסופ"ש של מבצעי יום שישי השחור. לא על המכירות של החודש כולו.
אם אכן יש קורלציה בין הנתונים שהבאת ובין המחקר, זה אומר שיתרון של 1% במחקר, משמעותו שהONE מכרה בכל יום יותר מהPS4. מי יודע איך זה יראה עכשיו, עם יתרון של 22%?
כמובן שאין סיבה להניח קורלציה, בגלל אופי המחקר ובטח שאין סיבה להשוות את זה לשנה שעברה, בה הONE באמת ניצחה ביום שישי השחור (ובכל יום ספציפי שבו היא היתה על המדפים, באותו חודש), אבל הפסידה במספרים המוחלטים, בזכות היתרון של סוני בזמן.
Death_119 כתב:אתה מודע שכל מי שדיווח שהאקסבוקס ניצחה בBF פשוט ציטט את המחקר הזה?
Nucleus_Dawn כתב:
בממוצע, הONE מכר יותר מהPS4, בכל יום שהם היו בשוק ביחד, בחודש ההשקה.
BF נכלל בימים האלו.
הנחה סבירה שהמחקר צדק והONE אכן ניצחה בBF.
פשוט להסיק מBF, על החודש כולו, לא יהיה נכון.
Death_119 כתב:זה ניחוש פרטי שלך, יכל להיות שהוא נכון ויכל להיות שלא.
המחקר הוא סקר, סקרים עד כמה מרשימים שהם יכולים להיות (הסקר הזה מאוד מרשים ומקיף 180,000 נשאלים שהציגו את הקבלה שלהם), הוא עדיין סקר עם יכולת סטייה, ואין לדעת את אמינותו בסופו של יום. כשמדובר בסקר בודד אין לזה ערך אמיתי כי אין לך נקודת ייחוס נוספת.
DrKeo כתב:גם NPD זה סקר.
יש לך בכלל ספק שהONE לקחה בשישי השחור עם המבצעים שהיו לה? אולי היא לא לקחה את נובמבר אבל אני חושב שזה די ברור שאת שישי השחור כן, גם בלי לראות אף נתון.
bling כתב:היא לקחה גם את נובמבר, גם אז הפער היה גדול כשמכרה בנאדל של יוניטי ב 350$ בזמן שסוני מכרה פס4 בלי כלום ב 400$, שלא לדבר על זה שהתחילה מוקדם יותר עם המבצעי 330$+ משחק וכו', לפחות יום לפני ה BF.
מייקרוסופט בעצמה הודיעה לפני שבועיים שמרגע ירידת המחיר היא מכרה יותר בשבועיים הראשונים של נובמבר מכל קונסולה בארה"ב, למה שזה ישתנה, הרי המבצעים רק נהיו יותר ויותר קיצוניים, אני מוכן לחתום על מה שרוצים ש MS לקחה את נובמבר ואם המבצעים לא יירגעו היא תקח גם את דצמבר.
DrKeo כתב:גם NPD זה סקר.
יש לך בכלל ספק שהONE לקחה בשישי השחור עם המבצעים שהיו לה? אולי היא לא לקחה את נובמבר אבל אני חושב שזה די ברור שאת שישי השחור כן, גם בלי לראות אף נתון.
Death_119 כתב:האם יש לי ספק? כן, כי בספטמבר היה אותם מבצעים וזה לא הזיז לאיש. וגם אז סיפרתם איזה מבצעים מטורפים אילו וכולם יקנו One ואז הNPD דיווח שהפס4 מכרה פי 2 בארה"ב. אז תרשה לי להביע פקפוק. במיוחד שמדובר היה בבאנדל דיי גרוע של AC בלבד שהגיע ל-330$ (זה של COD לדוגמא נמכר ב-450$). הבאנדל של הפס4 קורץ פי כמה לגיימרים אמיתיים (GTA5+TLOU). אם הייתי צריך לבחור בין השניים זה אפילו לא שאלה.
ואם הNPD הוא באמת לא אמין אז אני מסיר את ידיי מנתוני המכירות. מאחר וגם סוני וגם מייקרוסופט מתייחסים איליו אני מניח שיש דברים בגו. מצד שני סקר אחר שטוען שהוא תפס 180,000 לקוחות נשמע לי מונפץ. הוא גייס צבא של 30,000 סוקרים? באמת? באיזה עלות ולשם מה? והכריח גיימרים לשלוח לו קבלות או לצלם אותן בשטח? נשמע הזוי ומועד לזיופים. אם היו שואלים אותי מה קניתי ולהראות קבלה הייתי ממשיך ללכת ומתרחק (לא שונה מ"צדיק בוא תניח תפילין").
אני הייתי מחכה לNPD לפני שהייתי מספיד את סוני החודש, כמו שעשו פה בפורום כל חודש וחודש בשנה האחרונה וטעו פעם אחר פעם.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 24 אורחים